Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Indiaas recepten (19) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
INGREDIENTEN

1 struikje paksoi, 2 cm gemberwortel, 1 1/2 dl yoghurt, 1/2 potje mango chutney (a 250 ml), 1/2 zakje verse koriander, zout, cayennepeper, 4 naanbroden garlic-coriander (pak a 2 stuks), 2 eetlepels olie, 400 g gehakt, 1 teentje knoflook, 1 rode ui

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-06-2005
  • Indiaas
  •  30-60 min.

Hoofdgerecht.

INGREDIENTEN

1 struik paksoi, 2 cm gemberwortel, 1 1/2 dl yoghurt, 1/2 potje mangochutney (=ca 125 ml), 1/2 zakje verse koriander, zout, cayennepeper, 4 naanbroden garlic-coriander (pak a 2 stuks, Abel Breads), 2 el olie, 400 gr lamsgehakt, 2 tl djinten (gemalen komijn).

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-06-2000
  • Indiaas
  •  30-60 min.

Een collega uit India vertelde me dat als er iets mogelijk is om te maken met melk, dan is het in India al eens gedaan. Dit recept is er een voorbeeld van. Gebakken yoghurt heb ik voor het eerst in India gegeten. Het is echt heel erg lekker. Vooral met een beetje honing erover heen. Het lijkt een beetje op griekse yoghurt, maar is toch anders. Het recept heb ik samengesteld van verschillende recepten die ik op internet heb gevonden. Je kunt het maken met vanille, maar naturel is het ook erg lekker. Het is super gemakkelijk om te maken en het resultaat is yummie!

INGREDIENTEN

Blikje gecondenseerde melk (380 gr), ca 800 ml Yoghurt (volle), 1 pakje slagroom (optioneel, maakt het lekker zacht)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-04-2013
  • Indiaas
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 el. basterdsuiker, 1 el. gedroogde gist, ca. 80 gr. gesmolten boter, 1 el. zout, 230 gr. bloem, 4 el. fijngehakte koriander, 2 geperste teentjes knoflook

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-07-2003
  • Indiaas
  •  30-60 min.

Naan is afkomstig uit Punjab en is een gerezen, ovaalvormig plat brood dat in India gebakken wordt tegen de wand van een ?tandoor? een kleine stenen buiten oven, terwijl het vlees, kip of vis op pennen dieper in de oven geroosterd wordt.

INGREDIENTEN

500 gram patentbloem, 2 el olie, 4 el yoghurt, 2 dl lauwwarme melk, 1 ei, 2 tl suiker, 2 tl bakpoeder, 3 tl gistkorrels, 1 tl maanzaad, ? tl zout.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-08-2002
  • Indiaas
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

250 g broodmix, 1 dl karnemelk, 1 ei, 25 g gehakte koriander

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-04-2000
  • Indiaas
  •  30-60 min.

Gefrituurd Indiaas brood.Iedereen is er gek op

INGREDIENTEN

600 gram chapatibloem (of licht gebuild tarwemeel, of een mengeling van 80% witte bloem en 20% volkoren), 1 soeplepel olie, 1/2 theelepel zout, voldoende water

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-07-2000
  • Indiaas
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

450 gr. tarwebloem, , 1,2 dl. melk, , 1,2 dl yoghurt, , 2 el. olijfolie, , 1 ei, , 2 el. suiker, , 1 tl. zout, , 7 gr. droge gist, , 1 el. versgemalen koriander, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-08-2005
  • Indiaas
  •  30-60 min.

Chapati's zijn het makkelijkst te bakken Indiase brood. Dit brood is plat van vorm, is eenvoudig van samenstelling en wordt na bereiding direct gegeten. Je scheurt er net zoals bij de roti, een stuk af, pak er wat eten mee op en stopt het in je mond. Dit recept geldt voor tien stuks.

INGREDIENTEN

700 gram chapatimeel (Hinu/surinaamse toko), 1/2 tl zout, 6 dl water.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-08-2002
  • Indiaas
  •  30-60 min.

Kedgeree is een van oorsprong Indiaas rijstgerecht met diverse groenten. Om een warm ontbijt te maken voor een legertje langslapers is dit de oplossing.

INGREDIENTEN

30 gr boter - 1 middelgrote ui, fijngesneden - 400 gr langkorrelrijst - 1 worteltje in julienne gesneden (hele dunne reepjes) - 1 liter kippebouillon - 1 mespunt saffraan - 150 gr oesterzwammen - 150 gr cantharellen - 125 gr bloemige aardappelen, geschild en geraspt - 4,5 dl melk - 1/2 kippebouillontablet - 1 tl kerriepasta (bv vindaloopasta) - 2 el slagroom - 4 eieren - 4 el fijngehakte peterselie.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-06-2000
  • Indiaas
  •  30-60 min.

Bak eens zelf Uw eigen Indiaas brood. In India scheurt men er stukken af en dipt men ermee in de saus en het eten

INGREDIENTEN

-250 g tarwebloem, -2 a 2 1/4 dl water, -tarwebloem, -boter

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-08-2002
  • Indiaas
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

*1 ei, *boter, *? pak witbroodmix, *1 zakje bakpoeder, *1 deciliter karnemelk, *chilipoeder, *komijnzaad, *melk,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-04-1999
  • Indiaas
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

250 g volle yoghurt., 375 ml kokend water., 600 g bloem., 900 g steengemalen volkorenbloem., 1 el gist., 2 tl zout., 1 tl suiker., 2 el arachide of walnootolie., 1 ei geklopt., 3 el zwarte sesamzaadjes., , voor de vulling:, 500 g aardappelen., 1 ui,fijngesnipperd., 4 muntblaadjes,in dunne reepjes., 50 g peterselie,fijngemaakt., 50 g koriander., 1/4 tl kurkuma., zout en peper., ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-07-2004
  • Indiaas
  •  30-60 min.

Ongerezen broodjes

INGREDIENTEN

250 g volkorenmeel, zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-10-2001
  • Indiaas
  •  30-60 min.

Chickasaw

INGREDIENTEN

2 koppen gezeefde bloem, ? theelepel zout, 4 theelepels bakpoeder, 1 ei, ? kop warm water of melk.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-10-2002
  • Indiaas
  •  30-60 min.

Indiaase broodjes. Recept voor 10-12 stuks

INGREDIENTEN

350 g chapatimeel, of volkorenmeel, plus extra voor het bestuiven, 1 tl zout, water, enkele druppels plantaardige olie, voor het bestrijken, ghee of ongezouten boter, voor het besmeren

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-01-2003
  • Indiaas
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 tl suiker, 7 gr gedroogde gist, 5 dl warm water, 600 gr tarwebloem, 2 el olie, , melk, sesamzaad

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-02-2000
  • Indiaas
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1kg peren in stukken-1kg suiker-1theelepel kaneel-1snuifje nootmuskaat-1vanillestokje-water.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-08-2001
  • Indiaas
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

*1 ei, *boter, *? pak witbroodmix, *1 zakje bakpoeder, *1 deciliter karnemelk, *chilipoeder, *komijnzaad, *melk,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-02-2002
  • Indiaas
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top