188 soep recepten uit de Indiase keuken

Smaakvolle vegetarische soep.
285 kcal per portie.
9 gram vet per portie.

INGREDIENTEN

2 tl boter, 2 teentjes knoflook, 1 ui, ½ theelepel kurkuma, 1 theelepel garam masala, ¼ theelepel chili poeder, 1 theelepel gemalen komijn, 800 gram tomaten op sap, 1 kop rode linzen, 2 theelepels citroensap, 2½ kop groente bouillon, 1¼ kop kokosmelk, zout en versgemalen peper, gehakte koriander

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-06-2007
  • Indiaas
  •  20-30 min.

Verrukkelijke vegetarische soep, kruidig maar niet heet.
285 kcal per portie, 9 gram vet per portie.

INGREDIENTEN

2 tl boter; 2 teentjes knoflook; 1 ui; ? theelepel kurkuma; 1 theelepel garam masala; ? theelepel chili poeder; 1 theelepel gemalen komijn; 800 gram tomaten op sap; 1 kop rode linzen; 2 theelepels citroensap; 2? kop groente bouillon; 1? kop kokosmelk; zout en versgemalen peper; gehakte koriander.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-08-2005
  • Indiaas
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 el plantaardige olie, 20 gr boter, 2 tl fijngehakte knoflook, 2 tl fijngeraspte gember, 1 ui, in dunne ringen, 1 1/2 el currypoeder, 1 mespuntje kurkuma, 2 middelgrote tomaten, ontveld en gehakt, 1 middelgrote zure appel, geschild, klokhuis verwijderd, in blokjes, 2 el kikkerwtenmeel(besan), 1 laurierblaadje, 2 tl grofgemalen zwarte peper, 750 ml kippenbouillon, 250 ml kokosmelk, 100 gr kipfilet, 2 el gekookte rijst (eventueel), takje verse koriander, ter garnering, 1 citroen, overlangs in vieren, ter garnering

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-02-2001
  • Indiaas
  •  30-60 min.

Heerlijke gezonde linzesoep

INGREDIENTEN

2 tenen knoflook, 1 ui, roomboter, 1 tl kurkuma, 1 tl garam masala, 1 tl chilipoeder, 1 tl gemalen komijn, 450 ml gezeefde tomaten, 1 kop rode linzen, ½ citroen, ½ l groentebouillon, 1 kop kokosmelk, zout en versgemalen peper, verse koriander

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-03-2007
  • Indiaas
  •  20-30 min.

Met Paddestoelen

INGREDIENTEN

1 l.Water * 1 Bouillontablet * 500 gr. Champignons * 100 gr. Rijst (zilvervlies)- * 100 gr. Rode linzen * 4 el. Kokos, gemalen * 1 tl. Kerriepoeder * 2 el. Olijfolie * 2 Bosuien * Zout * Peper. *

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-01-2000
  • Indiaas
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

*100 gr rijst*zout*25 gr boter of margarine*1 ui, fijngesneden*2 stengels bleekselderij, in stukjes*1 dunne prei, in ringen*1 el kerriepoeder(mild)*2 el bloem*4 dl gezeefde tomaten(pak)*6 dl kippenbouillon(van tablet)*1 laurierblad*2 kruidnagels*200 gr lamsgehakt*3 el fijngesneden koriander*

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-01-2002
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heel bijzondere Indiaasche soep

INGREDIENTEN

300 gr runderstoofvlees, 300 gram beenderen, 3 kardamonzaadhulzen, 3 theel kerrie, 3 theel koriander, 1? theel komijn, 2 teentjes knoflook, 6 peperkorrels, snufje zout, ? ui, 2 kruidnagels, 1 eetl olie, 1 ui, mespunt zwarte mosterdzaad, 3 theel kerrie, 1 dl kokosmelk, 1 eetl citroensap, zout

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op26-03-2001
  • Indiaas
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

1 l groentenbouillon, 1 ui, wat olie, 80 gram rijst, 1/4 koffielepel kerrie, peper

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-04-2002
  • Indiaas
  •  10-20 min.

Heerlijke indiase soep met kerriesmaak. De gele spliterwten zijn wat zoeter dan groene en worden veel gebruikt in het Middellandse Zeegebied en het Midden- Oosten. Ze zijn te koop bij de toko!

INGREDIENTEN

* 2 uien, in dunne ringen * 2 teentjes knoflook, fijngesneden * 1 rode chilipeper, in dunne ringen * 20 gr boter * 2 EL garam masala of kerriepoeder * 1 1/2 L hete groente-bouillon * 250 GR gele spliterwten * 2 1/2 DL kokosmelk (blik) * zout, peper * 3-4 EL fijngesneden verse koriander * 2 EL geroosterde sesamzaadjes

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-03-2010
  • Indiaas
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

? 1 ui, ? 5 teentjes knoflook, ? scheutje olie, ? 10 gram gemberwortel, ? 1/2 liter volle yoghurt, ? 3 dl gevogeltefond, ? 1 theelepel suiker, ? 1/2 theelepel garam masala, ? 1 eetlepel fijngehakte (verse) peterselie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-09-2001
  • Indiaas
  •  10-20 min.

Hete soep

INGREDIENTEN

2 cm gemberwortel, 2 sjalotjes, 1 gedroogde rode chilipeper, 1 liter groetebouillon, 1 stengel sereh, 1 etl vissaus(toko), 2 dl kokosmelk, 200 gram gerookte kip, 2 etl grofgehakte blaadjes bascilicum, peper, zout.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-03-2000
  • Indiaas Voorgerecht
  •  30-60 min.

Een anders dan anders soepje

INGREDIENTEN

1 ui,5 teentjes knoflook,scheutje sla-olie,10 gram gemberwortel,0,5 liter volle yoghurt,3 dl gevogelte-fond,1 theelepel suiker,o,5 theelepel Garam Masala,1 eetlepel fijngehakte peterselie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-07-2000
  • Indiaas
  •  0-10 min.

Beroemde Indiase kerry soep hier volgens een recept van Madhur Jaffrey.

INGREDIENTEN

175 gr red split lentils (washed and drained), 1,2 liter kippenbouillon, 1/2 tl kurkuma, 100 gr aardappelen in blokjes van 1 cm, 5 tenen knoflook, 3cm verse gember (geschild), 1 kippenborst van ca 200 gr (zonder bot/vel), een ruime theelepel zout, vers gemalen peler, 3 el olie, 1 tl gemalen komijn, 1 tl gemalen koriander, 1/4 tl cayenne peper, 1 el citroensap

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-10-2013
  • Indiaas
  •  60-120 min.

Een lekker vegasoepje

INGREDIENTEN

2 gele paprika's,2 uien,1 eetl kerrie, 2 eetl olie, 2 eetl tomatenpuree, 1 liter water, 2 kruidenbouillonblokjes, blikje kokosmelk.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-03-2000
  • Indiaas
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 uien, in dunne ringen, 2 teentjes knoflook, geperst, beetje olie, 2 eetlepels garam masala, 11/2 liter groentebouillon, 250 g. gele spliterwten, 250 ml. kokosmelk, zout, peper, beetje hete saus, een bakje (15 g.) koriander

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-02-2010
  • Indiaas
  •  60-120 min.

Een mager soepje van slechts 145 Kcal

INGREDIENTEN

1 kom heldere rundvleesbouillon (vers, of van een blokje), Peterselie, Sante (kokospoeder), Melk, Peper, zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-03-1999
  • Indiaas
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Een lekker pittige soep waar je automatisch warm van wordt op koudere dagen!

INGREDIENTEN

2 el zonnebloemolie, 1 teentje knoflook (fijngesneden), 1 Spaans pepertje (ragfijn gesneden), 2 el gember (vers, geraspt), 2 sjalotjes (gesnipperd), 2 el kerriepoeder Madras of Garam Massala, 1 el koenjit, 2 el bloem, 1,5 L warme kippenbouillon, 400 gr kipfilet (in heel dunne reepjes), 2 flinke stangen prei (in dunne ringetjes), 2 dl kokosmelk, 2 el koriander (fijngesneden)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-10-2012
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijke maaltijdsoep die met linzen uit blik snel te bereiden is. Je kunt ook droge rode linzen nemen; de soep moet dan ca 45 min zachtjes koken.

INGREDIENTEN

1 rode ui gesnipperd, 2a3 tenen knoflook gesnipperd, 1 fijngesneden rode peper zonder zaad, ca 2 cm fijngesneden gember, ca 300 gr kippendijtjes zonder bot in blokjes, 2 aardappls in blokjes, 2 blikken linzen afgespoeld en uitgelekt, 4 tomaten, ca 300 gr gare sperziebonen, scheut kokosmelk, ca 1,5 lt kippenbouillon, 1tl komijnpoeder, 1tl korianderpoeder, 1tl ketoembar, 1,5tl garam massala, sap van halve citroen, peper&zout naar smaak, verse koriander of peterselie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-10-2013
  • Indiaas
  •  20-30 min.

Overheelijke pittige soep.

INGREDIENTEN

50 gram boter, 1 ui, 1 teentje knoflook, 2 wortels, 1 el geraspte gemberwortel, 2 stengels bleekselderij, 1 kleine courgette, 1 el milde kerrie, 1 el bloem, 1 1/4 l. groentebouillon, zout, peper, 1 dl. volle yoghuurt, 2 el fijn gehakte koriander.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-04-1999
  • Indiaas
  •  30-60 min.

Een licht pittige goed gevulde tomatensoep.
Het is een vrij eenvoudig recept voor een heerlijke soep.

INGREDIENTEN

2 grote uien, 2 tenen knoflook, 1 theelepel trassie, 1 grote rode Spaanse peper, 2 theelepels ketoembar, 2 theelepels goela djawa (palmsuiker), 1 à 2 eetlepels ketjap manis, 220 gram fijne nasi groenten, 4 kipbraadstukken, 1 liter water, 3 eetlepels rietsuiker, 3 eetlepels bloem, 3 eetlepels arachideolie, 1 blik gepelde tomaten in tomatensaus (435 gram), 1 blikje tomatenpuree (68 gram), zout.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-05-2011
  • Indiaas
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Super makkelijk een stevig en verrassend soepje als lunch of voorgerecht, of als amuse in een mooi klein glaasje, voor meerdere personen.

INGREDIENTEN

1 (biologische-)pompoen ( ca 1.2 kg ), 3 el olijfolie, 1 winterwortel (250g ) geschild, in plakjes/stukjes, 2 uien, klein gesneden, 2-3 teentjes knoflook, klein gesneden, 2-3 tl masala, 2 laurierblaadjes, 1 tl komijn (djinten), 1-2 groentenbouillon tablet, 1 blokje Maggie, 1/2 rode peper, ragfijn gesneden, tabasco red pepper sauce, 1 bekertje crème fraîche (125 ml)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-10-2012
  • Indiaas
  •  30-60 min.

Fluweelzachte, romige soep die met de komende koude dagen erg lekker zal zijn!!

INGREDIENTEN

1 kleine pompoen (in blokjes); 1 grote ui (gesnipperd); 2 teentjes knoflook (gesnipperd); 1 spaanse peper (in reepjes); ca 3 cm gemberwortel (in fijne reepjes); 2 el olijfolie; peper&zout, 1 tl ketoembar; 6 dl kippenbouillon; blikje kokosmelk (ca 4 dl); evt 1 el korianderblaadjes (gehakt)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-02-2007
  • Indiaas
  •  20-30 min.

Een heel lekker soepje die bij ons heel erg in de smaak viel. Een lekker voorafje bij een oosterse maaltijd.

INGREDIENTEN

1 ui - 3 teentjes knoflook - 1 theelepel sambal - 250 gr kipfilet in blokjes - 2 eetl zonnebloemolie - 1 liter kippenbouillon van tablet - 50 gr rijst - 1/2 eetl gemalen koriander (ketoembar) - 1 1/2 eetl kerriepoeder - 2 kruidnagels - 1 kaneelstokje - 50 gr geraspte kokos - 1/4 liter slagroom - 3 eetl citroensap - zout - worcestersaus of wat maggi

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-02-2004
  • Indiaas
  •  20-30 min.

Een lekkere soep die je het gevoel van duizend-en-een nacht geeft.

INGREDIENTEN

2 el green curry paste; 7,5 dl kokosmelk; 7,5 dl sterke kippenbouillon; 1 stengel citroengras; 1 limoen; 2 aardappels, in kleine blokjes gesneden; garnalen

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-02-2005
  • Indiaas
  •  10-20 min.

OOk kip speelt een grote rol in deze heerlijke originele West-Indische soep; aanrader!!!!

INGREDIENTEN

Voor de soep:, -1 panklare poularde (circa 1 kg), -zout ; vers gemalen witte peper, -2 wortelen, -1/2 knolselderij, -1 ui en 1 prei (dikke), -2 l water, -1 blaadje laurier, -6 peperkorrels, Voor de rijst:, -125 g Siamrijst ; 3/8 l water ; zout, Verder:, -200 g garnalen (grijze), -30 g boter, -2 theelepels kerriepoeder, -4 bananen

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-07-2002
  • Indiaas
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

4 sjalotjes en 2 tn knoflook in 2 eetl olijfolie, 2 tl kerriepoeder, ? tl gemalen komijnzaadjes. ? tl gemberpoeder en 750 gram geschilde en in stukken gesneden pompoen met wat zout en peper, kokosmelk

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-06-2004
  • Indiaas
  •  30-60 min.

Maaltijdsoep

INGREDIENTEN

Voor de bouillon:, 1 1/2 l vleesbouillon, 1 el garam masala, 2 tl gemalen koriander, 1 tl gemalen komijn, 2 teentjes knoflook, geplet, 10 zwarte peperkorrels, gekneusd, 1 ui, 3 kruidnagels, Voor de soep:, 2 el boter, 2 teentjes knoflook, fijngesneden, 1-2 rode chilipepers, zaadjes verwijderd, in dunne ringen, 2 uien, in dunne ringen, 1-2 el garam masala, 150-200 g rode linzen, 2 1/2 dl kokosmelk (blik), zout, peper, 2-3 el fijngesneden peterselie of koriander, 2 el geroosterde sesamzaadjes,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-03-2001
  • Indiaas
  •  30-60 min.

Heerlijk soepje!

INGREDIENTEN

2 eetlepels gemalen cashewnoten / 2 eetlepels kokos / 1 1/2 dl kokend water / 50 gram boter / 25 gram bloem / 1 eetlepel kerrie / 1 ui / 100 gram verse spinazie / 6 dl kippenbouillon (mag van blokjes) / 2 eetl. citroensap / beetje citroenrasp / 1 laurierblad of een mespunt laurierpoeder / 3 dl. melk / 1/2 dl room / 100 gram krab of surimi in stukjes / peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-06-2000
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijke milde maaltijdsoep, kan eventueel aangevuld worden met kip, maar is zonder vlees ook heerlijk en makkelijk

INGREDIENTEN

1 ltr bouillon, 2 uien, 1 teentje knoflook, Olijfolie, Verse peterselie, Twee grote aardappelen, Middelgrote pompoen, Halve Winterpeen, Peper, Zout, 2 theelps garram massala kruiden (AH), Kaneel, 250 ml kokosmelk

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-09-2012
  • Indiaas
  •  30-60 min.

Weer een heerlijke maaltijdsoep van Jamie Oliver. Geef er naanbrood bij.

INGREDIENTEN

5 el kokos, zonnebloem of maisolie, 3 el bruin mosterdzaad, handvol verse kerrieblaadjes zonder de steeltjes (of gedroogde) 2 tl komijnzaad, 1 tl garam masala, 1 1/2 tl chilipoeder, 2 tl kurkuma, 3 rode chilipepers, ontdaan van zaadjes in dunne ringetjes, 2 stukken gemberwortel ter grootte van een duim geschild en geraspt, 6 tenen knoflook, gepeld en fijngehakt, 2 uien gepeld en fijngehakt, 2 handenvol basmatirijst, 5 1/2 dl water, 600 gr witvis in stukken van 5 tot 8 cm, 2 blikjes van 4 dl kokosmelk, zeezout en zwarte peper uit de molen, sap van 2 limoenen, handvol verse koriander grof gehakt, desgewenst 3 el verse gedroogde kokosnoot

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-04-2005
  • Indiaas
  •  30-60 min.

Voor een dagje zonder vlees deze heerlijke vegetarische soep. Voor dit gerecht is het `t beste om oranje of rode linzen te gebruiken omdat deze sneller uit elkaar vallen, Ook omdat deze de soep de mooie rode kleur geven.

INGREDIENTEN

3 eetlepels zonnebloemolie or arachide-olie -, 2 rode uien -, 3 teentjes knoflook -, 1 eetlepel tomatenpuree -, 2 zongedroogde tomaten op olie -, 500 gram wortelen -, 250 gram rode of oranje linzen -, 2 liter kruiden- of groenten-bouillon -, 1 1/2 dl yoghurt naturel -, handvol fijngesneden korianderblaadjes of eventueel peterselie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-11-2011
  • Indiaas
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

3 eetlepels olie, 1 fijngesneden grote ui, 2 theelepels geraspte gemberwortel, 2 geperste teentjes knoflook, 1 fijngesneden groene peper, 250-300 gr rode linzen, 1 tot 1 1/4 liter groentenbouillon (van tablet), ? 1 eetlepel citroensap, zout, 1/2 theelepel garam masala (of kerriepoeder), 1/2 theelepel gemalen gemberpoeder, 1/2 theelepel cayennepeper, 1/2 theelepel gemalen komijn, 1 theelepel geel mosterdzaad

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-02-2000
  • Indiaas
  •  30-60 min.

Deze heerlijke kerriesoep stond in Libelle. Het is geen snel soepje, maar het resultaat is verrukkelijk.

INGREDIENTEN

1 runderschenkel - 250 gram runderpoelet - 4 kardemomzaadjes - 2 el kerriepoeder - 1 el korianderzaadjes gekneusd - 1/2 el komijnzaadjes gekneusd - 4 teentjes knoflook - 10 zwarte peperkorrels gekneusd - 3 uien - 3 kruidnagels - 1/2 th zout - 2 el boter - 1-2 rode chilipepers - 1/2 tl geelwortelpoeder = kurkuma - 1/2 tl mosterdzaad - 4 el rode linzen - 3 el basmatirijst - 1-2 tl tamarinde-pasta - 2 1/2 dl kokosmelk - zout, peper - 4-5 el fijngesneden koriander

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op01-04-2005
  • Indiaas
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

1 Bloemkool * 1 rode Paprika * Doperwtjes (diepvries) * 4 dl.Water * 2 dl.Yoghurt, magere * 1 el. volkoren Meel * 1 tl. Korianderzaad, gemalen * 1 tl.Komijnzaad, gemalen * 1 tl.Gemberpoeder * 1/2 tl. Geelwortel, gemalen * 1/2 tl. Cayennepeper * mespunt Kruidnagelpoeder * mespunt Kaneelpoeder * Zout. *

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-01-2000
  • Indiaas
  •  30-60 min.

Een zeer smaakvol indiaas bijgerecht, zowel geschikt voor de vegetarische keuken als goed te combineren bijvoorbeeld tandoori kip of vis (zie foto).

INGREDIENTEN

1 niet te grote pompoen, in blokjes gesneden - ½ pond kastanjechampignons - 2 uien, gesnipperd, 1 prei - 3 verse of 1 blikje gepelde tomaten - 3 cm gemberwortel, geraspt - 1 teentje knoflook (facultatief) - 1 tl paprikapoeder - 1 tl koenjit- zout en zwarte peper naar smaak - ½ bosje verse koriander - 4 naan (bijv. van Patak, met koriander en knoflook) - >1 e..l. citroensap - 1-2 e.l. kerriepasta (Patak, mild curry) OF zelfgemaakte garam massala : 2 teentjes knoflook - 1 tl djinten- 1 tl koenjit - 1 tl paprikapoeder - 2 tl ketoembar - 6 kruidnagels - 1 tl kaneel - 1tl cardamom - versgemalen peper., Voor de tandoori kip of vis: 400-500g kipfilet (liefst scharrelkip) of stevige witvis (tilapia bijv.) - tandooripasta (Patak, tandoori) - paar e.l. griekse volle yoghurt

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-09-2007
  • Indiaas Bijgerecht
  •  30-60 min.

Smakelijke (pittige) soep welke als starter gegeten kan worden of als maaltijdsoep.

INGREDIENTEN

125 gr (groene) Linzen, 1 ui (middel groot), 4 Kleine worteltjes, 1 Groene peper, 1 aardappel (middel groot), 2 el olie, 50 gr Santen of kokosmelk uit blik, , 2 tl Kurkuma (koenjit), 2 tl Ketoembar (gemalen korianderzaad), 1 tl Kerrie (massala), 1 tl Djintan (gemalen komijnzaad), , Citroensap

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-01-2002
  • Indiaas
  •  30-60 min.

Heerlijke kerrie-kokossoep,mijn gezin en gasten waren erg verrukt over deze soep.Een vrije vertaling van de mulligatawny-soep!!

INGREDIENTEN

2 uien, 3of4 teentjes knoflook, 400gr. kipfilet, 2 eetl. olie, 2 l. kippenbouillon, 1 eetl. ketoembar, 3 eetl. kerriepoeder(waarvan 1 eetl. pittige kerriepoeder), 4 kardemomzaadjes, 4 kruidnagels, 14 zwarte peperkorrels, 1 tl. djinten, 1 tl. koenjit, 4 trostomaten, 150 gr. geraspte kokos, 1/8 L. slagroom, wat citroensap, zout, wat kaneel, klein blikje ananas, 1 appel

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-03-2003
  • Indiaas Voorgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

2 eetlepel Olie, 1 Uien - gesnipperd, 3 Winterwortels - in plakken, 400 ml Currysaus - mild, 250 gram Gezeefde tomaten, 400 gram Linzen - bruine, Naanbrood, 100 ml Crème fraîche, Koriander - fijgesneden

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-01-2012
  • Indiaas
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

* 800 g kruimige aardappelen, * 100 g bleekselderij, * 8 worteltjes, * 1 prei, * 2 teentjes knoflook, fijngehakt, * 250 g kipfiletblokjes, * 40 g boter, * 1 el kerriepoeder, * 1 l groentebouillon, van 2 blokjes of fond, * 1 kuipje, Boursin Cuisine Curry , * versgemalen peper en zout, * verse koriander

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-10-2009
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Indiase soep

INGREDIENTEN

1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 rode peper, 250 gr kipfilet, 2 eetlepels zonnebloemolie, 1 liter kippebouillon, 50 gr rijst, 1/2 eetlepel korianderpoeder, 1 1/2 eetlepel kerriepoeder, 4 cardamomzaadjes, 2 kruidnagels, 1 kaneelstokje, 50 gr geraspte kokos, 1/8 liter slagroom, 3 eetlepels citroensap, zout naar smaak

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-06-1999
  • Indiaas
  •  30-60 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies