Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Indiaas recepten (3.895) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

DIT IS ECHT EEN HEEL POPULAIR CURRYGERECHT DAT VEEL MENSEN BIJ HUN INDIASE RESTAURANT IN DE BUURT BESTELLEN.ALS JE OOIT HEBT OVERWOGEN OM HET THUIS TE MAKEN,HEB JE JE VAST AFGEVRAAGD HOE ZE HET ZO LEKKER KRIJGEN,MAAR ALS JE DIT RECEPT PROBEER,GARANDEER IK JE DAT JE NIET TELEURGESTELD WORDT.HET MOOISTE ERVAN IS DAT JE,ALS JE NIET VAN KIP HOUDT,OOK LAMSVLEES KUNT GEBRUIKEN,OMDAT HET VLEES APART VAN DE SAUS BEREID WORDT.JAMIE OLIVER.

INGREDIENTEN

6 tenen knoflook,gepeldstuk verse gemberwortel van7 1/2cm,geschild2 of 3 verse rode chilipepers,zonder zaadjesolijfolie1 eetlepel mosterdzaad1 eetlepel paprikapoeder2 theelepels gemalen komijn2 theelepels gemalen koriander3 eetlepels garam masala200 ml yoghurt4 middelgrote kipfilets,in grote stukken gesneden1 eetlepel boter2 middelgrote uien,gepeld en dun gesneden2 eetlepels tomatenpurrehandje gemalen cashewnoten of amandelenzeezout1 dl slagroomhandvol verse koriander,gehakthet sap van 1 tot 2 limoenen

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-11-2004
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een vindaloo is een van de heetste currygerechten. U bent gewaarschuwd! wilt u hem iets minder pittig gebruik dan 1 pepertje in plaats van 2.

INGREDIENTEN

1 el olie, 3 teentjes knoflook, geperst, 1/4 tl van alle volgende specerijen: gemalen komijn, koriander, kaneel, kruidnagelpoeder, zwarte peper en gemberpoeder, 1,5 tl kurkuma, 1 tl mosterdzaad, 500gr varkensfilet in blokjes, 3 laurierblaadjes, 4 el tamarinde extract, 2 tl tomaten puree, 2 tl suiker, 3 el azijn, water of bouillon, 1-2 pepertjes, zonder zaadjes en fijn gesneden, zout, 1el maizena opgelost in een beetje water

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-01-2012
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pittige visschotel. Heel verrassend!

INGREDIENTEN

1 pond kabeljauw of andere witvis, 2 preien, 3 grote uien, 3 eetlepels Patak's currypasta mild (te koop bij o.a. AH), 1 groot bekertje creme fraiche, 1 zakje strooikaas (liefst goudse belegen).

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-08-2002
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Naanbrood is hét brood dat u eet bij tandoorikip en gegrilde gerechten. Het is plat, komt oorspronkelijk uit India en wordt in een tandoori (kleioven) gebakken. Maar bakt u het thuis onder de grill, dan oogt en smaakt het bijna net zo goed!

INGREDIENTEN

1 middelgroot ei, losgeklopt, 2 el arachide olie, 4 el yoghurt, 450 g bloem, beetje extra om mee te bestuiven, 2 tl zout, 2 tl witte basterdsuiker, 1 tl bakpoeder, 1 zakje gedroogde gist à 7 g, evt. 25 g boter of margarine, gesmolten

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-06-2010
  • Indiaas
  •  > 120 min.

Pittige pompoensoep met curry.

INGREDIENTEN

500 g pompoen, in plakken, pitten verwijderd, scheutje olijfolie, 1 ui, of 2 kleine uien, fijngesneden, 1 el milde indiase currypasta (kijk uit; is niet echt mild!), 500 ml groentebouillon, 1 tl komijn (djinten), griekse/turkse yoghurt, naanbrood of ander brood,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-09-2009
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een heerlijke goulash

INGREDIENTEN

500 gr goulash-vlees;, 3 tenen knoflook (uitgeperst);, Stukje geraspte gemberwortel;, 1 laurierblad(verkruimeld);, 2 th.lepels kardamon;, 1 el wijnazijn;, 3 el kerriepoeder;, 2 el boter;, 2 uien (in blokjes gesneden);, 1 groene paprika (in blokjes);, 1 rode paprika(in blokjes);, 200 gr doperwten(diepvries);, 3 dl volle yoghurt;, beetje koriander(fijngehakt);, zout en peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-03-2003
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

Anders, Anders, Anders

  •  …
  •  
  • Geplaatst op01-12-1999
  •  
  •  
INGREDIENTEN

500 gr. kipfilet, 2 eetlepels olie, peper, 1 eetlepel kerriepoeder, 1 teentje knoflook, 1 mango of klein blikje ananasstukjes, 125 ml zure room of yoghurt, 1 kleine komkommer, allesbinder

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-07-2004
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Anders, Vruchtensap, Anders

  •  …
  •  
  • Geplaatst op01-12-1999
  •  
  •  

Lekker makkelijk!

INGREDIENTEN

2 uien, 3 cm gemberwortel, 2 el olie, 1 el verse gehakte koriander, 1 tl paprikapoeder, 1 tl koenjit, 500 gram in blokjes gesneden pompoen, 250 gram in plakjes gesneden kastanjechampignons, 3 klein gesneden tomaten, citroensap en garam masala.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-04-1999
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een pittig Indiase tomatenchutney die heel goed bij Surinaamse gevulde roti's passen. (ik had hem al geproeft, heerlijk en zoetzuur)

INGREDIENTEN

2 kg rijpe tomaten, , olie, 1/2 t zwarte mosterdzaadjes, 1 t komijnzaad, 1/4 t kruidnagelpoeder, 5 curry bladeren (vers of gedroogd), 1 rode ui, fijn, 2 teentjes knoflook, fijn, 10 g verse gember, geraspt, 3 kleine groene pepers, fijn (rood zal eventueel ook kunnen), 150 g bruine suiker, 200 ml ciderazijn, Sap van 1 limoen, zout, 1/2 bosje verse koriander, blaadjes, stengels fijngesneden

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-03-2015
  • Indiaas
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 pond gesneden rundvlees, 2 grote grof gesneden uien, 1 a 2 tomaten (ontveld), klein bolletje gember, 2 a 3 teentjes knoflook, 2a 3 laurierbladeren, 1/2 theelepel haldi (hete kerrie), 1 theelepel garam massala (gemengde kruiden), 1 1/2 theelepel indiaase chili (extra heet), zout naar smaak.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-03-2002
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

500 gr. kipfilet, 2 eetl. olijfolie, peper, 2 eetl. currypasta of 1 eetl. kerriepoeder, 1 teentje knoflook, 1 mango of 1/2 blik ananasstukjes, 1 bekertje (125ml zure room of yoghurt, 1 kleine kmkommer, allesbinder

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-04-2005
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bron: Menu 1995

INGREDIENTEN

Boter, 1 stukje verse gemberwortel (ca 2 cm.), 500 gr kippengehakt, 2 teentjes knoflook, 3 el tandoorikruiden, 1 ei, 4 el. paneermeel, 1 dl biogarde roer of volle yoghurt

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-08-2000
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Omdat de hoofdgerechten uit India meestal pittig zijn, serveren Indiase koks aan het eind van de maaltijd vaak een zoet en romig toetje.

INGREDIENTEN

2 rijpe mango's, 300 ml slagroom, 2 theel. suiker

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-03-2014
  • Indiaas Nagerecht
  •  10-20 min.

Recept voor 1 kilo Kip, Lamsvlees of Stevige Witte Vis (zwaardvis, tilapia).

INGREDIENTEN

Zaden van 12 kardemompeulen , 2 tl cayennepeper , 2 tl komijnzaadjes (djinten - conimex) , 2 tl korianderzaadjes (ketoembar - conimex) , 1 tl zwarte peperkorrels , 1 tl geelwortelpoeder (koenjit - conimex) , 1 tl grof zeezout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-12-2005
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

400 gr. lamsfilet in dunne lapjes gesneden, 25 gr. pijnboompitten, 25 gr. pistachenoten, 1 rode ui in dunne ringen gesneden, 1 koolrabi, 4 worteltjes, 1 kleine courgette, 1 kleine aubergine, 1 verse rode peper, 2 teentjes fijngesneden knoflook, 2 el. olie, sap van 1 citroen, kerrie, allesbinder, 1 groentebouillonblokje, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-09-2011
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekker en eenvoudig recept uit India.

INGREDIENTEN

750 gr. aardappelen - 2 tl (zwart) mosterdzaad - 2 el olie - 2 uien - 2 tenen knoflook - 2 tl djahe - 1 tl kurkuma/kunjit - chilipoeder - ketoembar - masalakruiden - 1 1/4 dl water - 100 gr. diepvriesdoperwten - wat fijngehakte verse munt

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-10-2000
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Rode linzen zijn eigenlijk de enige peulvruchten die u goed in de magnetron kunt bereiden, omdat deze een niet al te lange kooktijd hebben. Dit Indiaase bijgerecht maakt u in ca. 15 minuten:

INGREDIENTEN

2 teentjes knoflook, 1 eetlepel olie, 1 sjalotje, gesnipperd, 2 theelepels chilipoeder, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel ketoembar, ? theelepel djinten, 150 g rode linzen, 3 dl kruidenbouillon, 2 bosuitjes.,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-07-2002
  • Indiaas
  •  10-20 min.

Van : "Anne"

INGREDIENTEN

1 theelepel verse gemberpulp, 1 theelepel verse knoflook uit de knijper, 1,5 theelepel chilipoeder, 1 theelepel zout, 1 theelepel garam masala, 6 eetlepels maisolie, 2 middelgrote uien, in plakken, 700 gram mager lamsvlees, in blokjes van 5 centimeter gesneden, 6 tot 9 deciliter water, 400 gram verse spinazie, 1 grote rode paprika, zaad en zaadlijsten verwijderd, gehakt, 3 verse groene chilipepers, gehakt, 3 eetlepels gehakte verse koriander, 1 eetlepel vers citroensap, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-03-2004
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een overheerlijk recept af komstig van brood.net

INGREDIENTEN

2 voorgebakken gekruide naanbroodjes *halve el olie *1 ui, gesnipperd *halve-1 el milde indiase currypasta of kerriepoeder *4 el zure room *2 el mayonaise *2 el koriander, fijngehakt *kwart ijsbergsla *4 hardgekookte eieren, grof gehakt *2 el gedroogde gefruite uitjes (potje)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-09-2002
  •  
  •  10-20 min.

Stoofschotel van runderlappen met kokos en kerrie

INGREDIENTEN

1 1/2 pond runderlappen, 1 eetlepel kerrie, 3 uien, 1 kopje geraspte kokos, scheutje kruidenazijn, 1/2 liter vleesbouillon, peper, zout, 150 gram boter

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-08-2000
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Buffethapje, voor 48 stuks

INGREDIENTEN

75 g boter, 4 teentjes knoflook, geperst, 1 el rode kipkruiden, 1 el fijngesneden koriander, 8 pitabroodjes, , voor de raita:, 11/2 dl volle yoghurt, 1/4 grofgeraspte komkommer, 1 el fijngehakte munt, zout en peper.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-06-2000
  • Belgisch
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Koude rijst, indian curry sauce, plakjes achterham.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-06-2002
  • Indiaas
  •  0-10 min.
  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-05-2009
  • Indiaas Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

500 gram lamsgehakt, 1-2 theelepels zout, 1 eetlepel garam masala, boter, 1 prei 1 halve paprika, 1 dl. yoghurt, 1 theel. kerrie, 4 eetl. mayonaise

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-06-2002
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

500 gr vis kabeljauw,schelvis,heilbot, 2 eetl kecap, 3 eetl sherry, 1 tl jahe, 1 prei, 1 sjalot, 1 tl vetsin, 1tl sesamzaad, peper zout, olie, 2 1/2 dl boullion

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-02-2009
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dit indiase bijgerecht maakt u in 5 minuten

INGREDIENTEN

2 teentjes knoflook,1 eetlepel olie, 1 sjalotje, gesnipperd, 2 theelepels chilipoeder, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel ketoembar, 1/2 theelepel djinten, 150 gr.rode linzen, 3 dl.kruidenbouillon, 2 bosuitjes

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-12-2000
  • Indiaas Bijgerecht
  •  10-20 min.

Hoofdgerecht voor 4 personen

INGREDIENTEN

400 g (basmati)rijst, 500 g kipfilet, 2 eetl. ma?zena, 3 theel. (Indiaas) kerriepoeder, 2 theel. gemberpoeder (djahe), 4 preien, 2-3 eetl. olie, ? eetl. limoen- of citroensap, 4 tomaten, 2 theel. currypasta, 4 eetl. cashewnoten, , voor de garnering:, takje koriander of peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-11-1998
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Even de voorjaarsstormen trakteren op een heerlijk pittig kerrie stoof.

INGREDIENTEN

3 e olie, 1 ui, gesnipperd, 6 teentjes knoflook, fijn, 2 rode chili pepers, fijn, 3 cm verse gember, fijn, 3 hele kardemom, 2 hele kruidnagels, 5 cm kaneelstokjes, 1 t gemalen komijn, 1 t gemalen koriander, 1 t gemalen kurkuma, 1 t knoflookpoeder, 1 t cayennepeper, 1 kopje water, 1 kg sukadelappen, in stukken

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-03-2016
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  > 120 min.

Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

250 g couscous naturel, 3 el olijfolie traditioneel (C1000), peper, zout, 2 rode uien, in ringen, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 2 rode paprika?s, in stukjes, 1 tl kaneelpoeder, 2 tl gemalen komijn, 2 tl gemalen koriander, 1 el paprikapoeder, 2 bakken Indiaas stoofpotje ? 400 g (Bieze), 75 g ongezouten cashewnoten,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-08-2006
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Biryani is lndiaas gebakken rijst dat als hooÍdgerecht of als bijgerecht kan worden geserveerd.

INGREDIENTEN

300 gram basmatirijst., 1 ui, fijngesneden., 2 teentjes knoflook, fijngesneden., 1 theelepel geraspte gemberwortel., 1.5 eetlepel boter., 6-7 deciliter kippenbouillon., 2 theelepels kerriepoeder of garam masala., 1/4 theelepel kardemon gemalen., 2 eieren., 150 gram doperwten.(diepvries), zout en peper., 100 gram geroosterde amandelen., 2-3 eetlepels verse koriander., 1 eetlepel, fijngesneden muntblaadjes.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-06-2011
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

750 g Hamlappen (in blokjes), 1 bouillonblokje, 2 groene paprika's (in blokjes), 1½ eetlepel kerrie, 1 teentje knoflook (geperst), 1 blik kokosmelk (dikke melk á 400 g), 1 eetlepel gemberwortel (verse, geraspt), 2 eetlepels bloem, 4 uien (in ringen), 40 g boter, 1 theelepel sambal, 1 blik ananasstukjes (groot blik), ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-01-2007
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Alles in één pan, boordenvol vitamines en plantaardige proteïnes.

INGREDIENTEN

3 eetlepels olie, 2 t zwarte mosterdzaadjes (witte kan ook), 1 t komijnzaad, 2 uien, fijn, 250 g sperziebonen, punten eraf en gehalveerd, 200 g tomaten blokjes uit blik of verse tomaten, 200 ml water, 6 aardappels, in blokjes gesneden en half gaar gekookt, 1 t geelwortel (kurkuma), 250 g gaar kidneybonen of bruine bonen, 100 g dunne wortelreepjes in lengte van sperziebonen, 1/2 t suiker, verse koriander, fijn, zout naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-03-2015
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een lekker broodje voor bij een Indiaas gerecht.

INGREDIENTEN

~~125 g boter, 500 g tarwebloem, 1 zakje gedroogde gist, 10 g zout, 150 g Griekse yoghurt, 150 ml lauwwarm water, 4 takjes koriander, 3 teentjes knoflook, 1 tl versgemalen zwarte peper, olie om in te vetten

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-02-2014
  • Indiaas
  •  60-120 min.

Tagliatelle met romige vleescurry staat hoog op ons lijstje en hiermee weten we altijd indruk te maken op onze gasten!

INGREDIENTEN

* 300 (groene) tagliatelle, * zout, peper, * 1 grote gesnipperde ui, * olie, * 1 eetlepel milde currypasta (wij gebruiken altijd die van Patak's), * 300 gram ongepaneerde schnitzels in reepjes, * 1 pakje room culinair (200 ml) of gewoon slagroom, * 1 rode paprika in stukjes, * 2 eetlepels fijngehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-12-2001
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Chapati ken ik uit Tunesië, waar het gegeten wordt zoals hier de pizza of hamburger (fastfood, maar dan heel veel lekkerder dan de Mac of Domino`s - een wrap met ingrediënten zoals tomaten, ui, shoarmavlees, gesmolten kaas, olijven, verzin het maar... ). De chapati blijkt uit India te komen. Hier het recept.

INGREDIENTEN

Meel, water, zout, komijn, chilipoeder

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-06-2011
  • Indiaas
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 voorgebakken gekruide naanbroodjes, ? eetlepel olie, 1 ui, gesnipperd, ? -1 eetlepel milde Indiase currypasta of kerriepoeder, 4 eetlepels zure room, 2 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels koriander, fijngehakt, ? krop ijsbergsla, in dunne reepjes, 4 hardgekookte eieren, grof gehakt, 2 eetlepels gedroogde gefruite uitjes (potje),

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-03-2005
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Lekker voor in het weekend.

INGREDIENTEN

3 el. olie, 4 kipdrumsticks (of 2 kipfilet), 200 gr. snijbonen, 200 gr. voorgekookte aardappelpartjes (koelvak), 1 pak mix voor ajam kerrie madras (Conimex), 1 pak naanbrood met knoflook en koriander, 1/2 el. suiker, Plakjes hardgekookt ei en peterselie om te garneren.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-09-2000
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top