Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hutsepot

Hutsepot recepten (62) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

HutsepoT

Een echte klassieker voor als het koud is: hutsepot. Je kan er al je favoriete winterse groenten in kwijt.

INGREDIENTEN

1 varkensham, in stukken, 200 g spieringkoteletten, in stukken, 4 varkensworsten, in stukken, 4 plakken spek, 4 aardappelen, geschild, 2 uien, gehalveerd, 2 prei, grof gehakt, 1 stengel selder, in stukken, 400 g spruiten, 1 savooikool, grof gehakt, 6 wortelen, in stukken, 4 rapen, grof gehakt, 1 kruidenbuiltje, tijm en laurier, peper en zout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-03-2017
  • Internationaal
  •  60-120 min.

Hutsepot

INGREDIENTEN

2 uien, 8 aardappelen, 4 raapjes, 1/2 à 1 groene kool, 4 wortelen, 2 prei, 1/2 knolselder, tijm, laurier, 3dl kippenfond, worsten, 1 hammetje, stuk spiering (naar keuze)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-01-2007
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

hutsepot

Van oma geleerd!Met lekker veel groenten.

INGREDIENTEN

600 gr varkensstoofvlees op brokjes(of met stukjes worst gemengd), kleine savooi, 300 gr spruiten,3a4 dikke wortelen, 2 stengels soepprei, 1 soepselder, 1a2 raapjes,2 uien,4 dikke aardappelen, 4 bouillonblokjes, p&z

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-02-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Hutsepot

Uit Limburg (Belgie)

INGREDIENTEN

500 g rundvlees (spiering of platte rib of soepvlees), 500 g schape- of lamsvlees (nek- of borststuk), 500 g kalfsvlees (schouder of buik, 1 varkenspoot en 1 oor en staart, 750 g wortelen, 1 voetselder, 1 groot pak prei, 6 uien, 8 raapjes, 750 g spruiten, 1 kleine groene of savooiekool, 1 1/2 kg aardappelen, vers gemalen peper, zout, 1 kruidentuiltje.,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-09-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Hutsepot

Hutsepot is een typische winterkost met lekker veel groenten, aardappelen en vlees.

INGREDIENTEN

Prei, broccoli, erwten, bloemkool, savooikool, spruiten, rapen, aardappelen, spek, varkenskorteletten en een varkenspoot.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-12-2007
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Hutsepot

Dit gerecht schenkt ons een stevige dosis vitaminen. Proef het met mosterd, om de smaak van het gekookt vlees tot zijn recht te laten komen.

INGREDIENTEN

450 g squine ribbetjes (vlakke ribbetjes) ; 2 preien ; 200 g wortelen ; 200 g Brusselse spruitjes ; 2 rapen ; 2 takjes witte selder ; 8 zilveruitjes ; 100 g erwtjes ; 250 g aardappelen ; 2 laurierblaadjes ; 1 takje tijm ; 1/2 koffielepel zout ; 20 draaien van de pepermolen ; 1,2 liter water.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-08-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

hutsepot

INGREDIENTEN

5 ajuinen-5 groene lange -paprika'sverkrijgbaar in een turkse winkel -500gr gehakt-5 auberginen-5 tomaten-kruiden -4 aardappelen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-05-2002
  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

HUTSEPOT.

*** IN DE SNELKOOKPAN ***

INGREDIENTEN

, , , Borstspek.Ribbetjes.Laurier.Tijm.Peterselie.Peper en zout.3dl water.4 wortelen. 3 raapjes.1 stuk selder.1 prei.Groene kool.2 aardappelen.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-03-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Hutsepot.

INGREDIENTEN

500 g licht gezouten spek, 4 varkenspoten, 4 varkensoren, 4 varkenstongen, 4 braadworsten, 200 g dikke uien, 200 g preiwit, 200 g wortelen, 200 g bleekselderij, 4 grote aardappelen, 1 groene kool, 200 g gedroogde bonen, 4 liter water, 50 g zeezout, 1 teentje knoflook, 2 laurierblaadjes, 2 kruidnagels, 2 takjes tijm, 2 geplette jeneverbessen, 1 bouillonblokje, 0.5 liter droge witte wijn, peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-04-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Vlaamse hutsepot

Voor twee personen; Voorbereidingstijd: 15 minuten Bereidingstijd: 50 minuten

INGREDIENTEN

300 g varkensspiering, of lage ribben, bakboter, enkele uien, warm water, 100 g aardappelen, 700 g groentemix, bestaande uit:*, wortelen, selder, rapen, prei, savooikool, geweekte bonen, peper, zout, , *Andere groenten kunnen ook: een hutsepot leent zich tot de meest gevarieerde groentebundel en tot grote hoeveelheden,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-03-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Belgische hutsepot

Het is een oude traditie om groenten, aardappelen en vlees in een pot klaar te maken. Meestal was alles fijngestampt met een houten stamper. Hier volgt het recept in een modernere versie.

INGREDIENTEN

Bouillon : 1 kg rundsoepbeen - 4 l water - tijm - laurier - 2 takken selder - groen van 2 preien - 1 grote ui - 1 tl peperkorreltjes - zout, Hutsepot : 1 l rundbouillon - 400 g runderborst - 1 hart van een savooikool - 2 sneden gezouten spek van 1 cm - 2 uien - 1/4 knoselder - 2 grote wortelen - 1 bosje raapjes - 2 preiwitten - 1 kg vastkokende aardappelen - 400 g lamsvlees (schouder of ragout) - 300 g gerookte worstjes - mosterd

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-06-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Belgische hutsepot

INGREDIENTEN

Voor de bouillon :, 1 kg rundsoepbeen, 4 l water, tijm, laurier, 2 takken selder, groen van 2 preien, 1 grote ui, 1 tl peperkorreltjes, zout, Voor de hutsepot :, 1 l rundbouillon, 400 g runderborst, 1 hart van een savooikool, 2 sneden gezouten spek van 1 cm, 2 uien, 1/4 knoselder, 2 grote wortelen, 1 bosje raapjes, 2 preiwitten, 1 kg vastkokende aardappelen, 400 g lamsvlees (schouder of ragout), 300 g gerookte worstjes, mosterd .

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-12-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

belgische hutsepot

Lekkere, dampende stamppot voor winterse dagen.Onweerstaanbaar na een fikse wandeling.

INGREDIENTEN

Voor de bouillon:, -1kg soepbeen van rund, -4 l water*tijm*laurier, -2 takjes witte selderij, -groen van 2 preien, -1 grote ui, -enkele peperkorreltjes*zout, , Voor de hutsepot:, -1 l runderbouillon, -400 g runderborst, -1 hart van een savooikool, -2 sneden gezouten spek van 1 cm, -2 uien*1/4 knolselderij, -2 grote wortelen*1 bosje witte raapjes, -2 preiwitten, -1 kg vastkokende aardappelen, -400 g lamsvlees (schouder of ragout), -300 g gerookte worstjes*mosterd, -brood (eventueel)

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-02-1999
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Vlaamse hutsepot

Heel erg voedzaam en zo verassend lekker de dag nadien is ie zelfs nog lekkerder!

INGREDIENTEN

1kg uien, 2 preien, 500gr wortelen, 2raapjes, 1 knolselder, 1 kg aardappelen, 500gr spruitjes, water, boter, 2 bouillonblokjes, boter, 1kg klapstuk

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-06-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Grootmoeders hutsepot

Lekker winters  recept dat in minder dan 1 uur klaar is . 

INGREDIENTEN

-2 el tijm, -4 wortels, -2 uien, -5 grote vastkokende aardappelen, -2 l kippenbouillon, -2 dl witte wijn, -500 g rookworst, -1/2 groene kool, -1 laurierblad, -4 kruidnagels, -25 g gezouten boter, -peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-11-2015
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Hutsepot met koolvis

INGREDIENTEN

800 g koolvisfilet, -2 aardappelen (Charlotte), -4 raapjes, -1 wortel, -15 g boter (bakboter), -6 sneetjes spek (gerookt), -1 ui, -0.5 groene kolen (savooikool), -2 dl court-bouillon, -2 stengels groene selderij, -2 takjes tijm, -2 blaadjes laurier,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-10-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Echte hutsepot !

Een heerlijke, magere hutsepot. Ik maak deze altijd zo en iedereen is hier gek op (ook de buren dus).

INGREDIENTEN

8 ajuinen, 600 gr wortelen, 800 gr spruiten, 1/2 grote knolselder, 1,5 kg aardappelen, 4 flinke rapen, 1,5 kg rundsstoofvlees, zout, peper, nootmuskaat, laurierbladeren, bouillonpasta, bruine kandijsuiker, 5 stronken witloof.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-11-2008
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Vlaamse hutsepot

INGREDIENTEN

, , 300 g varkensspiering of lage ribben.Bakboter.Enkele uien.Warm water.100 g aardappelen.700 g groentenmix bestaande uit:wortelenSelder.Rapen.Prei.Savooikool.Geweekte grote witte bonen.Peper en zout., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-05-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

belgische hutsepot

Lekker in de winter

INGREDIENTEN

1 kg soepbeen van rund, 4 l water, tijm, laurier, 2 takken witte selder, groen van 2 preien, 1 grote ui, enkele peperkorreltjes, zout, , 1 l rundbouillon, 400 g runderborst, 1 hart van een savooikool, 2 sneden gezouten spek van 1 cm, 2 uien, 1/4 knolselder, 2 grote wortelen, 1 bosje witte raapjes, 2 preiwitten, 1 kg vastkokende aardappelen, 400 g lamsvlees (schouder of ragout), 300 g gerookte worstjes, mosterd, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-10-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Vlaamse hutsepot

INGREDIENTEN

4 grote wortelen,- 1 groene selder,- 300 gr. spruitjes,- 1 savooikool,- 1 bosje rapen 40 gr. boter,- 400 gr. spek,- 1 laulierblad,- 1 takje tijm,- 5 dl. water,- peper en zout,- 1/2 kg. aardappelen,- 4 varkensribbetjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-12-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Hutsepot met mergpijp

Vlaamse klassieker in de winter .

INGREDIENTEN

Soepvlees (met mergpijp) 1 stuk, boerenworsten 4, ongezouten spek 4 stukken, aardappelen 600 g, uien (grote) 3, wortelen 200 g, raapje 1 bosje, prei 200 g, savooikool 250 g, tijm, laurier, boter 80 g, mosterd, peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-10-2017
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Vlaamse hutsepot

INGREDIENTEN

700 gram ossenstaart - 700 gram varkenstussenrib - 400 gram lamsschouder - 1 kleine kookworst - 1 varkensoor - 1/2 selder met blad - 8 wortelen - 150 gram prinsessenbonen - 4 preistengels - 8 aardappelen - 1 ui - 1/2 groene kool - 4 rapen - 2 teentjes knoflook - 15 jeneverbessen - 6 peperbolletjes - 3 kruidnagels - zout

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-05-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Gevarieerde hutsepot

Winterse gezelligheid en nog gezond ook

INGREDIENTEN

-8 varkensribbetjes en 8 sneetjes lamsbout, -8 sneden spek en 8 stukjes worst, -4 wortelen; 2 raapjes; 4 preistengels; 1/2 kg spruiten ; 3 schijven knolselder, -1 kg aardappelen, -250 g prinsessenbonen, -50 g boter, -peper,zout,laurier,tijm,basielkruid en marjolein

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-10-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Hutsepot met wortels

Een komplete hutsepot, gezond en lekker. Hoe langer dit gerecht kookt, hoe lekkerder het wordt. Men kan het 's morgens klaar maken om het 's avonds op te eten, maar men kan het evengoed 's anderdaags opeten. De overschot kan zonder problemen ingevroren worden.

INGREDIENTEN

-circa 12 wortels op schijfjes gesneden, -5 of 6 aardappelen geschikt voor puree te maken, op schijfjes gesneden, -2 uien, -1 prei op stukjes, -1 raap op stukjes, -1 of 2 laurierblaadjes, tijm, -zout en peper, -3 soeplepels olie, -rundsbouillon, -2 dikke sneden gerookt spek, -gerookte worsten of gerookt vlees,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-01-2007
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

hutsepot met spruitjes

INGREDIENTEN

4 braadworsten, bakboter, 2 wortelen, 2 preien, 2 takjes selder, 800g spruitjes, kruidentuiltje, 1l kippebouillon, 600g aardappelen, peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-11-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

HUTSEPOT MET MEIRAAPJES

*** Een heel lekker stoofpotje ***

INGREDIENTEN

* 1 kg lamsschouder in stukken * 300 g vingerdik gerookt spek, in 4 stukken gesneden * 4 chipolata worstjes * 3 dl groentebouillon * 4 preien * 1 ui * 1/2 bleekselder * 1 bosje meiraapjes * 250 g spruitjes * 2 wortelen * 2 grote aardappelen * 30 g boter * kruidentuiltje ( tijm * laurier * peterseliestengels peper uit de molen en zout *

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-09-2000
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Lekkere Hutsepot

INGREDIENTEN

2 kg varkenskarbonaden-3 grote uien grof gehakt-300 gr rapen in blokjes-3 grote wortelen-300 gr spruitjes-2 courgetten-1/2 witte selder-2 preien-500 gr aardappelen-2 vleesbouillonblokjes

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-11-1999
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

hutsepot met hachee

INGREDIENTEN

1 kg aardappelen, 2 el azijn, 2 el bloem, 50 gr boter, 5 dl (vlees)bouillon, 500 gr hacheevlees (runderpoulet), 1 kilo hutspotgroenten, 1dl melk (vol), 3 uien, 3 tl vleeskruiden,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-10-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Hutsepot met forel

INGREDIENTEN

600 g forelfilet, 5 sneetjes spek (gezouten), 2 wortelen, 4 raapjes, 1 stengel bleekselderij, 250 g spruitjes, 2 preiwitten, 0.5 groene kolen (savooikool), 8 aardappelen (Charlotte), 1 takje tijm, 1 blaadje laurier, nootmuskaat, peper, zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-07-2002
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Hutsepot Met Forel

INGREDIENTEN

600 gr forelfilets, 4 plakjes vers spek, 2 wortelen, 4 rapen, 1 stengel bleekselderij, 250 gr spruitjes, 2 preiwitten, 1/2 groene kool, 8 vastkokende aardappelen, een takje tijm, een blaadje laurier, een mespuntje gemalen nootmuskaat, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-07-2000
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Waalse hutsepot

Een oud recept uit wallonie Zeer lekker voor de winter

INGREDIENTEN

1 kg lamsragout, 3 grote uien, 3 grote wortelen, 3 rapen, 1 blik (800 gram) in, , Tomatensaus 1 bol look., 1 klont boter, tijm, laurier, kerrie, pili-pili, nootmuskaat, , zout, peper(zwarte)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-04-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Vlaamse hutsepot

INGREDIENTEN

300 g varkensspiering, of lage ribben, bakboter, enkele uien, warm water, 100 g aardappelen, 700 g groentemix, bestaande uit:*, wortelen, selder, rapen, prei, savooikool, geweekte bonen, peper, zout, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-08-2002
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

vlaamse hutsepot

Groente en vlees onder elkaar

INGREDIENTEN

Prei, selder,wortelen, ui,2 aardappelen bloemkool, vlees varkens ribkens 6stuks,warm water,boter

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-11-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

vlaamse hutsepot

Lekker voor koude dagen!

INGREDIENTEN

Boter - 3 uien - 2 grote preien -, 2 a 3 wortelen - 2 raapjes - 2 kg aardappelen - 1 kool - een beetje bouillon -peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-07-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Hutsepot met forel

Hutsepot met forel Thema : Vis & eenpansgerechten, van `t vuur op tafel !

INGREDIENTEN

600 g forelfilet, 5 sneetjes spek (gezouten), 2 wortelen, 4 raapjes, 1 stengel bleekselderij, 250 g spruitjes, 2 preiwitten, 0.5 groene kool (savooikool), 8 aardappelen (Charlotte), 1 takje tijm, 1 blaadje laurier, nootmuskaat, peper, zout, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-09-2008
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Mama's hutse-pot.

Lekkere winterkost.

INGREDIENTEN

Wortel/ ui-mengsel 6-8 ons-, 10-12 aardappelen -, 2 speklapjes-, peper, zout .

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-11-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

IJslandse hutsepot

Een maaltijdsoep uit het verre Ijsland

INGREDIENTEN

1½ kg bouillie met been, 4 dunne worsten, 4 dikke worsten, 2 l water, 1 prei, ½ savooi, 1 koolrabi, 250 gr wortels, ½ kop rijst of havermout, 1 el droge kruiden (marjolijn, tijm, ...), 5 el bladpeterselie, 2 aardappelen (vastkokend), 1 blokje rundsbouillon, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-04-2018
  • Scandinavisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Hutsepot met forel

INGREDIENTEN

600 gram forelfilet *, 5 sneetjes spek (gezouten) *, 2 wortelen *, 4 raapjes *, 1 stengel bleekselderij *, 250 gram spruitjes *, 2 preiwitten *, 0.5 groene kool (savooikool) *, 8 aardappelen *, 1 takje tijm *, 1 blaadje laurier *, nootmuskaat *, peper *, zout.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-03-2003
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Hutsepot met forel

INGREDIENTEN

600 g forelfilet, -5 sneetjes spek (gezouten), -2 wortelen, -4 raapjes, -1 stengel bleekselderij, -250 g spruitjes, -2 preiwitten, -0.5 groene kolen (savooikool), -8 aardappelen (Charlotte), -1 takje tijm, -1 blaadje laurier, -nootmuskaat, -peper, -zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-10-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Hutsepot met forel

INGREDIENTEN

600 g forelfilet, 5 sneetjes spek (gezouten), 2 wortelen, 4 raapjes, 1 stengel bleekselderij, 250 g spruitjes, 2 preiwitten, 0.5 groene kolen (savooikool), 8 aardappelen (Charlotte), 1 takje tijm, 1 blaadje laurier, nootmuskaat, peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Top