Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

62 humus recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Een vegetarische dip of smeersel

INGREDIENTEN

3 eetlepels sesampasta, 1 blik of glas kikkererwten, 1 teentje knoflook, 3 eetlepels olijfolie, 2 eetlepes citroensap, paprika poeder, zout en peper, verse peterselie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-06-2001
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.

Humus is een heerlijke vegetarische pate voor op een pistoletje of op een lekkere boterham of stokbrood.

INGREDIENTEN

175 g geweekte uitgelekte kikkererwten, 2 teentjes knoflook (geperst), Het sap van 1 citroen, 3 eetlepels tahin (sesampasta), 3 eetlepels olijfolie, Enkele blaadjes selderij, Eventueel: sla, tomaat, augurk en kiemen

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-08-2005
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.

Kikkererwtenpuree

INGREDIENTEN

1/2 l blikje kikkererwten, 4 eetl tahin (uit de Turkse winkel of de toko), 1 teentje knoflook uit de pers, peper en zout, sap van 2 citroenen, 1 eetl plantaardige olie, 1 theel paprikapoeder,

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-10-1999
  • Slanke keuken Voorgerecht
  •  0-10 min.

Lekker bij een broodje tussen de middag

INGREDIENTEN

150 gram gedroogde kikkererwten 1-2 knoflooktenen, het sap van 3 citroenen, 100 gram tahine (sesamzaadpasta), ca. 1 el. olijfolie, zout, cayennepeper, ca. 1 el. fijngehakte peterselie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-07-2003
  • Arabisch
  •  20-30 min.

Humus wordt gemaakt van kikkererwten. Het is heerlijk als dip, op wat crackers, met warm pitabrood of rauwe groenten. Met een staafmixer of in een keukenmachineis het zo klaar. Je kunt de kikkererwten ook met een vork fijnprakken en mengen.

INGREDIENTEN

1 blik kikkererwten (van 400 gram),uitgelekt, 1 ? dl tahin, het sap van 3 flinke citroenen, 3 tenen knoflook, uit de knijper, zout en peper naar smaak, schijfjes citroen en zwarte olijven, om te garneren

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-07-2003
  • Arabisch
  •  20-30 min.

...alsof je bij de sjeik op bezoek bent....

INGREDIENTEN

* blikje kikkererwten, * 5 eetlepels tahin (te koop in turkse winkel of toko), * vers sap van 2 citroenen, * teentje geperste knoflook, * peper, * zout, * scheutje olijfolie extra vierge, * theelepeltje paprikapoeder

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-07-2002
  • Arabisch Bijgerecht
  •  0-10 min.

Een klassiek voorgerecht en tegelijk een perfect tussendoortje.

INGREDIENTEN

120 gram gekookte kikkererwten * (de bouillon bewaren) 2 eetlepels sesamzaadpasta * sap van 1 citroen * 3 eetlepels olijfolie * 1-2 teentjes knoflook * zout naar smaak.

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-04-2004
  • Nederlands Voorgerecht
  •  60-120 min.

Een klassiek voorgerecht en tegelijk een perfect tussendoortje

INGREDIENTEN

120 gram kikkererwten, (bouillon bewaren), 2 eetlepels sesamzaadpasta, sap van 1 citroen. 3 eetlepels olijfolie, 1 - 2 teentjes knoflok, geperst, zout naar smaak.

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-11-2002
  • Nederlands Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Heerlijke romig smeersel dat goed combineert met turks brood/stokbrood

INGREDIENTEN

Een blik/pot kikkererwten (groot);, 2 a 3 tenen knoflook;, mayonaise;, crème fraîche;, peper;, zout;, bieslook.,

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-08-2009
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.

Dipsaus van kikkererwten

INGREDIENTEN

1 blik kikkererwten, 2 eetlepels water, 0,6dl citroensap, 0,6dl olijfolie, 1/2tl zout, 2 teentjes knoflook, grofgehakt, milde paprikapoeder

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-09-2000
  •  
  •  0-10 min.

Kekererwtenpasta

INGREDIENTEN

1 blik kekererwten (garbanzos), 2 tenen knoflook, sap van een citroen, 5 eetl sesam olie, 5 eetl sesamzaad, (kruiden)zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-11-2001
  • Mediterraan
  •  10-20 min.

De traditionele versie van deze bekende puree smaakt heel anders de de kant en klare hunnus. Verkoopt u supermarkt geen tahin, (sesampasta) ga dan naar een delicatessenzaak.

INGREDIENTEN

165 gram kikkererwten * 1 dl tahin * 1 teentje knoflook * 2 eetlepels citroensap * 1 theelepel olijfolie * 1/2 theelepel parikapoeder * zout * peper.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-10-2004
  • Turks
  •  > 120 min.

Door een mengsel van sinaasappel- en citroensap te gebruiken is deze humus heerlijk zacht van smaak. Makkelijk en snel klaar voor een (onverwacht) feestje.

INGREDIENTEN

1 blik kikkererwten, sap van 1 citroen en van 1 sinaasappel, theelepel komijnzaden, 1 dikke teen knoflook, 1 volle eetlepel tahini (sesampasta), 100 ml. olijfolie, zout en peper.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-12-2006
  • Internationaal
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

2 theelepels olijfolie, 1 kleine ui, 1 teen/bolletje knoflook, 400 gram kikkererwten uit blik, 125 gram tahin, 4 eetlepels citroensap, 4 eetlepels gehakte peterselie, 1 rode peper, 1 theelepel komijnpoeder, 1/4 theelepel cayennepeper, 1/2 theelepel zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-01-2013
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijk op Turks brood, met olijven en met gegrilde groenten zoals aubergine of paprika.

INGREDIENTEN

Kikkererwten, knoflook, koriander, munt, goede olijfolie, citroensap, geroosterd sesamzaad, een lepel tahin (= sesampasta) en/of wat sesamolie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-08-2009
  •  
  •  0-10 min.

Kikkererwtenpasta

INGREDIENTEN

Klein blik kikkererwten, 1 eetlepel sesamolie, 1 teen knoflook, 1 eetlepel paprikapoeder, sap van een halve citroen, olijfolie, zout en peper

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-09-2001
  • Arabisch Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Snel, lekker en past overal bij

INGREDIENTEN

1 bakje houmous van (ah), 1 bakje filet american (smaak naar keuze). voeg eventueel toe, kerriepoeder, nootmuskaat, koriander, mosterd, ketchup, paprikapoeder, kerrie djawa, kruidnagelpoeder, pepermelange, komijnepoeder,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-09-2008
  • Amerikaans
  •  0-10 min.

8stuks.

INGREDIENTEN

8rode kersttomaatjes-150g kikkererwten uit blik-sap van 1citroen-1teentje gehakte look-2eetlepels sesamolie.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-01-2002
  • Mexicaans
  •  0-10 min.

Vegetarisch hoogstandje; het feest kan beginnen (dit recept is voor 30 stuks)prachtig decoratief en vooral beregezond en lekker

INGREDIENTEN

Voor de humus:, -425 g kikkererwten uit blik (uitgelekt), -2 teentjes look (uitgeperst), -75 ml citroensap, -2 el yoghurt, Verder:, -2 grote rode paprika, -600 g rode zoete aardappelen, -500 g auberginne, -3 el olijfolie, -2 preien (in dunne plakjes), -2 lookteentjes (uitgeperst), -250 g courgette (gesneden in dunne plakjes), -8 eieren (losgeklopt), -2 el verse basilicum (fijngehakt), -125 g parmezaanse kaas (geraspt), -60 g zwarte olijven (ontpit en gehalveerd om te garneren

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-07-2002
  • Grieks Voorgerecht
  •  30-60 min.

Ooit gevonden in een Libanees kookboek. Ik houd niet van Tahin en dat zit hier niet in... Het geheime ingrediënt is bakpoeder, waardoor je een heel luchtig resultaat krijgt

INGREDIENTEN

1 blik kikkererwten van 400 gram, uitgelekt en afgespoeld. Een beetje vocht bewaren, klein bosje peterselie, gehakt, 100 gram lams- of rundgehakt, Olijfolie, 1 teen knoflook, 1/2 tl citroensap, zout, peper, 1/2 tl kaneel, 1 tl chilipeper, 1 mespuntje cayennepeper, 1 tl bakpoeder,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-08-2015
  • Arabisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 blik kikkererwten (400 gr) uitgelekt en afgespoeld; 1 teen knoflook, gepeld en uitgeperst; 3 eetl. tahin (sesampasta); sap van 1/2 citroen; 2 eetl gehakte verse koriander; 1 eetl olijfolie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-04-2009
  • Arabisch
  •  0-10 min.

Humusrecept gekregen van mijn buuf Hanneke. Erg lekker en moeilijk om van af te blijven.

INGREDIENTEN

* 1 blikje kikkererwten a 400 gram/250 gram gekookte kikkererwten * 3 eetl. tahin * 2 fijngehakte teentjes knoflook * sap van 1 citroen * 2 eetl. olijfolie * 2 tot 4 eetl. yoghurt * zout en peper * snuf gemalen komijn en koriander

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-05-2003
  •  
  •  0-10 min.

Van : "Els"

INGREDIENTEN

Humus, groot blik kikkererwten, flinke scheut olijfolie, eetlepel-met-kop Turkse yoghurt, flink wat citroensap, zout, peper, uitgeperst teentje knoflook, thl komijn, thl paprikapoeder, beetje chilipoeder, Alles in de keukemachine fijn malen. In een schaaltje doen en bestrooien met een beetje paprikapoeder.,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-02-2004
  • Turks Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Mijn jongste zoon wil wat minder vlees eten en is op zoek naar een alternatief om zijn brood mee te beleggen. Hij let ook heel erg op E-nummers en zou het liefst alles zelf maken met verse ingrediënten. Ik ben de beroerdste niet en hoop hem met deze heerlijke humus een beetje te helpen....

INGREDIENTEN

1 middelgroot blik kikkererwten, 3 tenen knoflook, 5 zongedroogde tomaten, 5 - 10 zwarte olijven, sap van 1 citroen, 3 eetlepels tahin (= sesampasta), 3 eetlepels mayonaise (het was de bedoeling om creme fraiche te gebruiken maar dat was ik vergeten te kopen en mayonaise bleek een smakelijk alternatief), Peper en zout naar smaak.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-11-2015
  • Arabisch
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Recept is overgenomen uit een amerikaans tijdschrift, dus alle ingredienten zijn in Amerikaanse maten., , * 1 (flinke) kop verse basilicum blaadjes, * 1/3 kop gepelde gezouten pistache noten, * 3 tenen knoflook, * 15 ounces (ongeveer 400 gram) kikkererwten, * 1/4 kop koude ongezoete groene thee, * 1/4 kop verse citroensap of 1/8 kop citroensap uit flesje, * theelepeltje (zee)zout, * theelepel vers gemalen zwarte peper, * 3 eetlepels pistache olie of olijfolie

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-03-2013
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Sneller en gemakkelijker kan niet. Dit recept is ideaal als je onverwacht een gast hebt voor de lunch. Hollandse Humus smaakt licht en fris. Erg lekker bij vers, knapperig brood of een warm pitabroodje. Ik maak dit recept met wat ik in mijn keukenkastje heb staan. Traditionele recepten voor humus zijn ook heerlijk. Maar daarvoor heb je tahine of sesamzaadjes nodig. En die heb ik meestal niet op voorraad. Heb jij genoeg in huis om dit recept te maken? Eet smakelijk! Zie ook: www.roependewolf.nl/?p=1538

INGREDIENTEN

Klein blikje kikkererwten (200 gr), goede olijfolie (niet voor bakken), yoghurt of kwark, ½ citroen, 1 teen knoflook - of ½ als je nog een afspraak hebt ;-), ½ tl komijnpoeder (djintan), snufje cayenne peper of paprikapoeder(optioneel), zout en peper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-04-2011
  • Multi-cultureel
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Lekker als fusion bij Marokkaanse en Turkse gerechten.

INGREDIENTEN

840 g kikkererwten uit blik of droge geweekte kikkererwten en gekookt, 5 e citroensap, 6 teentjes knoflook, fijn, 150 ml hete water, zout, 60 ml olijfolie (bewaar wat voor garnering), paprikapoeder voor garnering,

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-04-2011
  • Afrikaans Bijgerecht
  •  60-120 min.

Kikkererwtenmetsesam-puree

INGREDIENTEN

200 g gedroogde kikkererwten, 1 l water, zout naar smaak, 60 gram sesamzaadjes, 2 teentjes knoflook, 1 eetlepel citoensap, cayennepeper, 1 eetlepel gehakte platte peterselie, 1 eetlepel olijfolie,

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-12-2004
  • Arabisch Bijgerecht
  •  60-120 min.

Makkelijk en lekker hoofdgerecht

INGREDIENTEN

3 dl citroensap, 3 dl olijfolie, 2 teentjes fijngeperste knoflook, 1 theelepel komijnzaad, zout en versgemalen peper, 250 g lamsreepjes, 1/2 bakje ( 100 g) kant en klare humus, 1 bosui in ringetjes, 2 kleine tomaten in blokjes, 1 el fijngehakte peterselie en munt, 2 stukken Turks brood, sambal naar smaak,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-10-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Kleine gerechten met verse kruidenboter en ciabatta. Heerlijk op een zomerse avond. Je kunt alles voor bereiden. Alleen de kip op het laatst nog bakken. Ik had toevallig kip in huis, maar met gamba`s lijkt mij de combinatie beter.

INGREDIENTEN

2 kip krokant schnitzels,olie/boter, voor de mangosalsa;, 1 rijpe mango, 1 rode ui, 2 limoenen 1 el gembersiroop,1 tl lemon pepper van Jonnie Boer ( anders 1 rode peper en verse peper), verse koriander., voor de humus;, 200 gr kikkererwten uit pot, 1 teen knoflook,2 el tahin,1 el volle yoghurt, 2 el olijfolie, 1 el sesamolie, sap van 1 citroen, 2 el bladpeterselie, zout, peper., voor de courgette in marinade;, 1 courgette, kleine of halve rode ui, 2 el walnotenolie, sap van 1 citroen, 1 a 2 el honing, zeezout., voor de kruidenboter;, 125 gr roomboter, 1 teen knoflook, 1 el platte peterselie., Voor de salade;, 100 gr. gesneden ijsbergmix, 1 a 2 tomaten, handje geroosterde pijnboompitten, voor de yoghurt dressing;, 2 el yoghurt,1 el mayonaise, 1 el honig, beetje zout. dressing., 1 ciabatta

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-07-2013
  •  
  •  0-10 min.

Pastas voor op stokbrood.

INGREDIENTEN

Harissa, 1 el tomatenpuree, 1 tl gemalen koriander (Ketoembar), paar draadjes saffraan, 1 geroosterde paprika, 2 rode pepers, 1/2 tl zout, 1/4 tl cayennepeper, 1 tl komijn, , Humus, 100 gr gekookte kikkererwten, 1 el tahin (sesampasta), 1/2 teen knoflook, mespunt gemalen komijn, 1 tl citroensap, 1/2 el olijfolie, 1 tl gemalen amandelen, , Geroosterde aubergine met tahin, 2 aubergines, 1 citroen, 1 dl tahin, olijfolie, 2-3 teentjes knoflook, 2 el peterselie, peper, zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-01-2010
  • Marokkaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Ontstaan door een uitgeschreven wedstrijd van Smulweb met Miras producten

INGREDIENTEN

500 gr lamsgehakt,1 pak Miras Inegöl köfte kruidenmix, 1 pot Miras gekookte kikkererwten, 1 geraspte teen knoflook, olijfolie, 1 eetlepel tahin, 2 eetlepels citroensap, 2 theelepel gemalen komijn, ½ komkomer geschild en zaadlijst verwijderd, ½ tomaat alleen vruchtvlees, 1 dl witte wijnazijn, 1 dl water, 25 gram suiker, kleine bloemkool, platte peterselie, verse koreander, verse munt, zout, zwarte peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-09-2014
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Echt heerlijk worstje die lekker bij een stamppot passen en zelf op de bbq klaar gemaakt kunnen worden. En zoals we weten, tomaten en basilicum zijn getrouwd met elkaar, echt heerlijk!

INGREDIENTEN

1 x basis worstmengsel, olijfolie voor bakken, 170 g mozzarella-kaas, geraspt, 2 e Italiaanse peterselie, fijn, 90 g zongedroogde tomaten op olie, uitgelekt en fijn, 1 e gedroogde basilicum, 1 t venkelzaad, 120 g humus zelfgemaakt of gekocht, , humus voor bij serveren

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-06-2013
  • Afrikaans
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Wel een beetje veel voor een normale doordeweekse dag, dan misschien kikkererwten zelf weken en hoeveelheid halveren.

INGREDIENTEN

1 blik kikkererwten, sap van 1 citroen, 3 eetlepels olijfolie, 1 teentje knoflook, 2 eetlepels tahin (sesampasta), 1 theelepel komijnpoeder, 1 theelepel paprikapoeder

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-09-2015
  • Wereld Bijgerecht
  •  0-10 min.

Ik ben een trouwe kijker van de Wilde Keuken, een programma van Wouter Klootwijk. Ooit had hij een aflevering waarbij de beste Humus-maker van Jerusalem voordeed hoe hij humus maakte. Ik ben al jaren een liefhebber van humus en heb de aflevering opgezocht om het zelf na te maken.  Het is daarom ook een recept zonder exacte hoeveelheden. Het aantal personen ook, je kan er in ieder geval dagen van eten. Je hebt al snel een aardige hoeveelheid

INGREDIENTEN

* Blikje kikkererwten, * Teentje knoflook, * Tahini, * Citroen, * olijfolie, * platte peterselie, * citroen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-03-2015
  • Arabisch
  •  20-30 min.

Een bordje heerlijke Marokkaanse kleine gerechtjes als voorgerecht bij een Tagine

INGREDIENTEN

- 1 augerbine, - een doosje cherrytomaatjes, - 2 groene paprika's, - een bakje humus (AH koelvitrine), - olijfolie, - 2 teentjes knoflook, - 2 el paprikapoeder mild, - 1 tl komijnpoeder, - ingemaakte citroen, - koriander en peterselie, fijngehakt, - zout, - 1 el geroosterde sesamzaadjes

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-08-2005
  • Marokkaans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

- Libanese wraps (verkrijgbaar bij Turk), - Humus, - Sambal / knoflooksambal, - Pijnboompitjes, - Sla, - Tomaten / zongedroogde tomaatjes, - Ui-ringen, - Olijven, - Avocado, - Feta

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-05-2011
  •  
  •  0-10 min.

Simpel en complete maaltijd

INGREDIENTEN

1 grote pot of blik sperziebonen, 1 bakje humus (albert heijn), sojasaus, kerriepoeder, citroensap, curry, chilisaus, kerrie djawa, kurkuma, citroengras, hot curry, nootmuskaat, paprikapoeder, komijn, kaneel, koekkruiden, koriander

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-07-2007
  •  
  •  0-10 min.

With lemon vinaigrette

INGREDIENTEN

150 g champignons, 1 rode ui, 90 g zwarte olijven, 100 g feta, 4 pita broodjes, 80 ml humus, 1 krop eikebladsla, Voor de vinaigrette:, 1 tl geraspte citroenschil, 2 el citroensap, 1 teen knoflook, 1 tl gehakte verse mintblaadjes, 60 ml olijfolie, 1 tl dijon mosterd

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-09-2003
  • Engels
  •  10-20 min.

Een zeer tevredenstemmende, traditionele bonensalade die door Soedanese studenten gegeten wordt zoals hier een bord pasta. Het recept heb ik van een vriendin, die het weer van haar Soedanese geliefde heeft leren maken.

INGREDIENTEN

1 pot gemengde/foulbonen (bij de Turkse toko bijv.), of dezelfde hoeveelheid droge bonen * 1 ui, gesnipperd * 1 el humus (kikkererwtenpasta) * 1 el tahin (sesampasta), of als alternatief hazelnoot/rozijnenpasta van Monki, bij de Natuurwinkel * 1 el gemalen komijn* versgemalen zwarte peper * 1 hardgekookt ei * olijfolie * Optioneel: Feta of minder zoute geitenkaas, verkruimeld

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-04-2005
  • Afrikaans
  •  20-30 min.
Humus

Humus

Humus is een puree van kikkererwten. Het is een zuidelijk gerecht, wat je als zodanig kunt eten, maar ook gebruiken kunt als onderdeel van een pitabroodje of bijvoorbeeld een Turks brood. Ook is het geschikt als dipsaus. Voor het maken van humus zijn naast de kikkererwten vaak gebruikte onderdelen tahin (een sesamzaadsaus) en olijfolie. Je kunt humus uiteraard ook zelf maken van kikkererwten. Daarnaast kun je in de supermarkt een blik kant en klare humus kopen, wat als basis kan dienen voor een heleboel nieuwe gerechten met humus. Hieronder vind je diverse gerechten die je kunt maken met humus.

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top