Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

25 humkessoep recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Deze soep is:een maaltijdsoep,is in 60 min. klaar en wordt op Twentse wijze gekookt.

INGREDIENTEN

2 liter water*500 gr varkensvlees en/of metworst*1 kilo pronkbonen[snijbonen]*1,5 kopje rijst*1 flinke prei*2 uien*1 bos selderij*6 aardappelen*beetje gekookt spek*2 laurierblaadjes*kruidenbuiltje.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-01-2001
  • Regionaal
  •  30-60 min.

De enige echte en lekkerste soep die mijn oma maakte

INGREDIENTEN

2 boullionblokjes/laurierblaadje/1 liter water/250 gram varkenspoulet/500 gram verse worst/100 gram gerookt spek/1 pond gesneden snijbonen/3 flinke aardappelen/kleine knolselderij/2 uien/1 prei/eventueel 1 kopje rijst(moet je van houden maar het hoort er wel in)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-03-2001
  • Regionaal
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Dit is een onvervalste Oldenzaalse maaltijdsoep, die met name in de zomer wordt gegeten, Ook elders in Twente kent men variaties op deze soep, soms ook wel hummekessoep genoemd.

INGREDIENTEN

300 gram gedroogde witte bonen, 2 ½ liter water, 400 gram verse worst, 1 kg slabonen, 250 gr snijbonen, 6 aardappelen, 2 preien, 1 knolselderij of bleekselderij, ½ bosje peterselie, ½ bosje bladselderij, zout versgemalen peper, ( mijn moeder deed er altijd nog een ossenstaart bij)

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-06-2008
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Overijsels steekgerecht.

INGREDIENTEN

Snijboontjes,sperzieboontjes,prei,selderie bleek of knol,peen,2 aardappelen,rund of varkensvlees,ribbetjes of hamschijf,6 kleine maggiblokjes en als je het lekker vindt een rookworst, 2grote uien gesnipperd 1 of 2 tomaten.de ingredienten aanpassen aan het aantal eters.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-01-2003
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Een lekkere volle maaltijdsoep.

INGREDIENTEN

250gr. soepvlees voor de bouillon 1 ui, paar worteltjes, selderie en peper.* 200 gr zuurkoolspek* 1 verse worst van ong. 300 gr* 1 rookworst(Hema natuurlijk)* ong.2 liter water* 2 blikken witte bonen uitgelekt* 300 gr. sperciebonen in kleine stukjes schuingesneden* 4 middelgrote aardappels in blokjes* 250 gr. knolselderie in blokjes* 4 rundvleesbouillonblokjes* Selderie en peterselie.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-01-2001
  • Regionaal
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

500 gram runderpoulet, 2 liter water, 1 selderijknol, 2 geraspte aardappelen, 500 gram, sperziebonen, zout, 500 gram witte bonen (kan ook uit blik), fijngehakte selderij, fijngehakte, bieslook.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-02-2000
  • Regionaal
  •  > 120 min.

Lekker gemakke;ijk

INGREDIENTEN

1 pond poelet,1soepbot of schenkel,rookworst,selderieknol,prei,bieslook,peterselie,tym,maggieplant,foelie,laurierblad,uien,sperziebonen,een pot gare witte bonen, 2 aardappelen,2 bouillonblokjes en water,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-09-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 kilo snijbonen,500 gram aardappels, 2 grote preien, 1 klein potje witte bonen, 1 pakje ossenstaartsoep 750 gram riblappen 3 groentenbouillontabletten, 1 rookworst.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-03-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een oude traditie in Overijssel, die nog steeds in ere gehouden wordt. Humkessoep wordt in de regel als volledige maaltijd of als hoofdgerecht opgediend.

INGREDIENTEN

500 gram runderpoelet * 2 liter water * 1 selderijknol * 2 geraspte aardappelen * 50 gram sperziebonen * zout * 500 gram witte bonen * fijngehakte peterselie * fijngehakte bieslook.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-09-2005
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Een Twentse specialiteit.

INGREDIENTEN

500 gr runderpoulet(soepvlees);, zout en versgemalen peper;, 2 middelgrote aardappelen;, circa 250 gr knolselderij;, 500 gr sperziebonen;, 1 prei;, 1 pot of blik witte bonen(circa 400 gr).

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-08-2002
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Een Twentse maaltijdsoep. Er zijn een aantal variaties op dit recept, hier gaan onder andere bruine bonen doorheen.

INGREDIENTEN

200 g. bruine bonen, 300 g. klapstuk, zout, 3 dl. water, stukje foelie, peper, 1 laurierblad, 1 kleine knolselderij, 1 prei, 250 g. gesneden andijvie, 200 g. snijbonen

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-05-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

500 gram klapstuk * 500 gram bruine bonen * 1 selderijknol * 1 struik andijvie * 2 preien * 250 gram snijbonen * zout.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-11-2005
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Een twents recept

INGREDIENTEN

1 pond poelet,2l water, 1 selderieknol, 1 pond sperziebonen,1pond gare witte bonen bv, ui bkik bieslook peterselie 2 geraspte aardappelen zout evt boillonblokje tym en foelie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-03-2003
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Een traditioneel streekgerecht uit Overijssel dat als hoofdgerecht wordt opgediend

INGREDIENTEN

* 400 gram poulet-vlees, * anderhalve liter water, * 500 gram kleingesneden sperziebonen, * 1 in blokjes gesneden selderijknol, * 2 geraspte aardappelen, * zout, * 1/2 blik witte bonen (ongeveer 400 gram), * 1 eetlepel fijngesneden peterselie, * 1 eetlepel fijngesneden bieslook

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-07-2002
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Een oude traditie in Overijssel, die nog steeds in ere gehouden wordt. Humkessoep wordt in de regel als volledeige maaltijd of als hoofdgerecht opgediend.

INGREDIENTEN

500 gram runderpoelet - 2 liter water - 1 selderijknol - 2 geraspte aardappelen - 500 gram sperziebonen - zout - 500 gram gare witte bonen (kan ook uit blik) - fijngehakte peterselie - fijngehakte bieslook.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-04-2000
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Soep die wij vroeger thuis kregen en die mijn moeder zelf maakte.

INGREDIENTEN

300 gr witte bonen, 2 1/2 liter water, 400 gr verse worst, 1 kilo slabonen, 6 aardappelen, 2 preinen, 1 knolselderij, 1/2 bosje peterselie, 1/2 bosje bladselderij, zout (naar smaak), vers gemalen peper.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-06-2001
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Een Twentse specialiteit

INGREDIENTEN

500g runderpoelet(soepvlees),zout,versgemalen peper,2 middelgrote aardappelen,circa 250g knolselderij,500g sperciebonen,1 prei,1 pot of blik witte bonen(circa 400g).

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-02-2002
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Een heerlijke soep, streekgerecht uit Overijssel

INGREDIENTEN

300 gr runderpoelet, 1 laurierblad, peper, zout, 2 in blokjes gesneden aardappelen, een halve in blokjes gesneden knolselderij,3 ons gebroken sperziebonen, 1 blik witte bonen, 1 rookworst.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-02-2001
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

200 g runderpoelet in blokjes, 1 Honig kruidenbuiltje voor vleesbouillon, 1 pakje Honig Deense rundvleessoep, 2 aardappelen in blokjes, 1 dunne prei in ringen, 1/4 knolselderij in blokjes, 1/4 literblik witte bonen, uitgelekt, 75 g gare sperziebonen, 2 el gehakte bladselderie, 2 el fijngeknipte bieslook, zout, peper

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-09-2011
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Soep met humkes (kleine stukjes)

INGREDIENTEN

300 gr gedroogde witte bonen; 2,5 l water; 400 gr verse worst; 1 kg sperziebonen; 6 aardappelen; 2 preien; 1 knolselderij; 1/2 bosje peterselie; 1/2 bosje bladselderij; zout; peper

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-01-2002
  • Regionaal
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Dit is een echt twents recept!!!! het is wel een wintersoep maaltijdsoep

INGREDIENTEN

Snijbonen, schenkel, verse worst, spekjes, uien, rookworst, aardappelblokjes, bouillonblokjes

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-05-2009
  •  
  •  > 120 min.

Deze recept komt uit de achterhoek, Vrienden van de Streektaal veur Lochem en Umgeving. "Recepten uut Grootmoders Tied"

INGREDIENTEN

Iej hebt neudig: 1 soepbutje, 2 1/2 ons varkensribbekes, 2 1/2 ons varse varkenswos, 'n plakke rookspek, 400 gram sniebonen, umtrent 6 grote (middel) eerappels, 2 1/2 liter water, pepper en zolt.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-10-1999
  • Nederlands
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

Snijbonen, varkensvlees, witte boontjes, aardappelen

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-12-2012
  •  
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

300 gram runderpoulet1 laurierblad3 blokjes runderbouillon2 takjes bladselderij4 vastkokende aardappelen250 gram knolselderij2 dunne preien300 gram sperziebonen1 pot witte bonen van 340 gramzout en versgemalen peper

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-03-2007
  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Dit recept heb ik meer als 60 jaar geleden op de boerderij gegeten. Heb dit naar mijn eigen smaak klaar gemaakt , wel naar echt twents gebruik. en eet deze soep nog regelmatig

INGREDIENTEN

400 gr. klapstuk, 500 gr slabonen, 500 gr. pronkbonen, half potje witte bonen,2 preien, 1 knolselderij met groen, 2 dikke aardappels, 2 laurierblaadjes, kruiden, zout en 250 gr. ossenstaart.

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-10-2015
  • Nederlands Voorgerecht
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top