428 salade tonijn recepten

  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Bladerdeeg, 2 uien in ringen gesneden, 250 gr champignons, 2 eetlepels groene pesto, 2 vleestomaten in plakjes, 150 gr mozzarella-bolletjes, doorgesneden, 2 eetlepels fijn gesneden basilicum, 150 gr parmezaanse kaas, 6 eieren losgeklopt met een scheutje melk, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-06-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Frisse (maaltijd)salade met tonijn

INGREDIENTEN

Blikje tonijn op water - een zak ijsbergsla (of een andere sla naar keuze) - een rode paprika - een komkommer - een rode ui - croutons met knoflook, , Yoghurtdressing uit een fles of: 4 eetlepels yoghurt - een eetlepel mayonaise - een mespuntje mosterd - peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-09-2005
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lekkere, lichte en gezonde salade met tonijn uit blik!

INGREDIENTEN

Kropsla (eventueel andere soort), augurkjes, tomaten, komkommer, paprika, rood uitje, tonijn uit blik op water of olie, yogurtdressing, zoetstofpoeder ongeveer 1 eetlepel (b.v Natrena) en pijnboompitten.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-06-2004
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Zomerse maaltijdsalade.
© Parragon 2004

INGREDIENTEN

, 1 pond nieuwe krieltjes in de schil, 4 eieren, hardgekookt, 2 ons sperziebonen, afgehaald en gehalveerd, 2 tonijnsteaks, bosje lente-ui, in ringetjes gesneden, olijfolie, peper en zout, 1 teentje knoflook uit de pers, sap van een halve citroen, 2 el grove mosterd, 2 tl fijne suiker, verse basilicum, 2 little gems, 200 gram kerstomaatjes, gehalveerd, een kleine komkommer, in stukjes, een potje zwarte olijven zonder pit, 1 blikje ansjovisjes, 2 el kappertjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-04-2006
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

In Thee gemarineerd met sinaasappelsalade.

INGREDIENTEN

*1 eetlepel chinese theemelange.*1 eetlepel suiker.*1 theelepel grof zeezout.*versgemalen peper.*2 tonijnsteaks., voor de salade:*1 grote sinaasappel.*1.5 eetlepel japanse sojasaus.*1 eetlepel sesamolie.*jalapenopepersaus.(flesje)*1 zakje veldsla.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-03-2001
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Heerlijke,eenvoudige eenpansgerecht. Ook geschikt voor camping. Altijd een succes!!! Kan ook makkelijk met grote partijen eters

INGREDIENTEN

500g gaar en warm spaghetti, 3 e olijfolie, 1 zeer fijn gesnipperde ui, 3 teentjes knoflook fijn, 2 e peterselie fijn(droog of vers), 1 vol t basilicum fijn(droog of vers), 1 e ansjovis pasta(verkrijgbaar bij visboer) of anders 2 ansjovis uit blik, fijn, 3 blikken tonijn naturel gevlokt(zo 600 g in totaal), 1 t kurkuma(geelwortel)(of saffraan,maar dan erg duur), 450g tomaat uit blik fijn, 1/2 t zout, 1/4 t peper, 1 e aromat

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-04-2003
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een lekkere zomerse salade, geïnspireerd op de traditionele salade Nicoise. De Boursin Cuisine light vormt de basis voor een frisse dressing

INGREDIENTEN

• 150 g aardappelen, • 150 g sperziebonen, • 2 trostomaten, • 1 middelgrote ui, • 3 eieren, • 200 g tonijn(uit blik, uitgelekt), • 2 tl mosterd, • 1 el azijn, • 2 el water, • 1 kuipje Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden light

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-06-2009
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Weer eens wat anders!

INGREDIENTEN

2 blikjes tonijn in olie, 2 pakjes boursin, 1 ui, 2 theelepels kappertjes, zout, veel chilipoeder, 2 blikjes gepelde tomaten in blokjes, een zakje(150 gram) geraspte kaas (jong(belegen)), een pak canneloni

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-03-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 avocado, sap van 1/2 limoen, 4 el volle yoghurt, 4 el mayonaise (C1000 Selectie), 1 teentje knoflook, 200 g Bonte salade (Vers Gemak), 4 gekookte bieten, ontveld en in blokjes, 2 blikjes John West Tonijnstukken in water a 185 g, uitgelekt, peper, zout, 4 el fijngeknipt bieslook

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-07-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 stukken tonijn van 150 gr, 250 gram Roseval aardappels, 100 gram spekjes, bosje koreander, bosje basilicum, handvol bieslook, 1limoen, grote eetlepel kappertjes, olijfolie, azijn, verse peper uit de molen, zeezout uit de molen, 1 rood spaans pepertje, 1 theelepel honing

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-11-2000
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 avocado -, sap van 1/2 limoen -, 4 eetlepels volle yoghurt -, 4 eetlepels mayonaise -, 1 teentje knoflook -, 200 gram bonte salade -, 4 gekookte bieten, ontveld en in blokjes -, 2 blikjes John West Tonijnstukken in water a 185 gram, uitgelekt -, peper, zout -, 4 eetlepels fijngeknipt bieslook

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-04-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 blikken grote witte bonen (a 420 g), uitgelekt, 2 blikken tonijn op olie, uitgelekt en in stukken, 1/2 kleine komkommer in plakjes, 1 fijngesneden rode ui, 5 el olijfolie, 1 1/2 el citroensap, 4 el fijngesneden peterselie, dunne reepjes schil van 1/2 citroen, zout, cayennepeper

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-07-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Het is beter om de tonijn pas na het bakken in de sesamzaadjes te dippen dan de vis te bakken met sesamzaadjes. De zaadjes verbranden dan snel en worden bitter en blijven bovendien minder makkelijk plakken. Wasabipasta, gemaakt van de pittige groene Japanse mierikswortel, is te koop in de supermarkt, in het delicatessenschap bij de Oosterse produkten.

INGREDIENTEN

4 dikke stukken tonijn, 2eetlepels Japanse sojasaus, 4 eetlepels sesamzaadjes, olijfolie om te bakken, 200gr. gemengde sla met rucola, 3 takjes basilicum, 3 takjes koriander, ca. 6 sprietjes bieslook., , Voor de vinaigrette: 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel wijnazijn, mespunt wasabipasta, 1 theelepel poedersuiker.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-02-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekkere frisse salade. Lekker als voor- en hoofdgerecht! Goed voor de lijn!

INGREDIENTEN

- spirali tricolore - 1/2 zakje ijsbergsla - 2 teentjes knoflook - 1 klein uitje - 1 blikje tonijnmoot op water - 5 eetlepels mayolijn (of gewone mayo) - 1 klein blikje tomaten puree - half zakje geroosterde pijnboompitten - beetje nootmuskaat, peper, en paprikapoeder (naar smaak)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-09-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lekkere frisse salada volgens EGA

INGREDIENTEN

200g gekookte pasta of risotto (penne, fussili, risotto), 100g uitgelekte tonijn op water, 2 hardgekookte eieren in kwarten, 1 potje witte asperges (door de midden gesneden), 1/2 zakje gemengde IJsbergsla, 1 komkommer, 1 paprika, 250g doperwten, , dressing:, 2 el Mayo, 1 el Yoghurt, 3 el water, zakje tuinkruidendressing Knorr

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-06-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

200 gram farfalle pasta, zout, versgemalen peper, 2 eetlepels olijfolie, 400 gram tonijn op olie, 125 gram mozzarella, 12 zwarte olijven zonder pit, 1 eetlepel kappertjes, 3 takjes basilicum, 1 rode ui, 1/2 citroen

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-09-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Ingrediënten – 4pers:, 2 blikjes tonijn op water, 4 hardgekookte eieren ( halveren), 2 zoete ui ( in ringen), 4 tros tomaten ( in stukken), 200 gr sperziebonen (blik), 1 zakje olijven zonder pit, 1 el bieslook, ½ komkommer (optie voor garnering), , Dressing:, 3 el kruidenazijn, 6 el olijfolie, 1 el vloeibare honing, 2 tl mosterd, ¼ tl zwarte peper

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-03-2013
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Kijk voor meer heerlijke recepten met vis in blik op www.visopzijnbest.nl

INGREDIENTEN

1 krop sla, 40 gr. parmazaanse kaas geraspt, 1 blik John West tonijn op waterbasis, 1 blikje John West ansjovis op olie, 2 teentjes knoflook, olie, zout, peper, 2 snedes oud wit brood, 2 gekookte eieren, sap van 1 limoen, 50 gr mayonaise, 2 tomaten.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-02-2014
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Kijk voor meer heerlijke recepten met vis in blik op www.visopzijnbest.nl

INGREDIENTEN

- 1 blikje Inspirations tonijn basilicum, - 1/2 komkommer, geschild, - 1 kleine rode ui, in dunne ringen gesneden, - 2 tomaten, in stukjes gesneden, - 1 rode paprika, - 50g zwarte olijven, - 50g couscous, - 100ml water, - 50g feta, gekruimeld, - Geraspte schil en sap van 1 citroen, - 1tl gehakte peterselie, - 1tl extra vergine olijfolie, - Verse basilicum voor garnering

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-02-2014
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een lekkere,eenvoudige pastasaus die supersnel klaar is en ook nog heel goedkoop!

INGREDIENTEN

400 gram van je favorite pasta,een grote ui, , 3 teentjes knoflook, , 2 blikken gepelde tomaten, , 2 blikjes tonijn in water, , verse basilicum (twee eetlepels, gehakt) naar smaak, , zout en gemalen peper, , 2 el. olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-08-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 moten tonijnfilet van 125 g, alternatief: botervis, zwaardvis, 3 eetlepels Japanse sojasaus, 250 g sperziebonen, 5 eetlepels (roerbak)olie, 1 citroen, 1 rode peper, 2 bosuitjes, 75 g waterkers, 150 g worteljulienne of geraspte wortel, 4 eetlepels seroendeng, , Alternatieve vissoort(en), Zeeduivel, Zwaardvis

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-09-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekker Gezond en Makkelijk
je kan het ook als voorgerecht serveren.

INGREDIENTEN

Rijst, 1kilo aardappels, gekookte eieren, blikje mais, tonijn, , augurken in blokjes, tomaten en komkomer, slasaus, zout, olijven

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-05-2012
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

4 stuk tonijnsteak, 12 el. olijfolie, 2.5 el. citroensap, Peper, Zout, 1 ui, 8 tomaten, 2 teentjes knoflook, 2 dl. wijn, witte, 8 ansjovisfilets, 3 el. peterselie, verse, gehakte, Kropsla, Waterkers, Komkommer, Paprika, groene, Kruidenmix, Provençaalse, 1 mespunt mosterdpoeder, 2 el. lavendelazijn

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-10-2010
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 blikjes tonijn(180 gr), 1 pak aardappelpuree, 1 zakje kerriesaus van knorr, 150 gr cheese onion chips, 5 1/2 dl melk, peper, knoflookpoeder.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-01-1999
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

12 el. olijfolie, -2.5 el. citroensap, -Peper, -Zout, -1 ui, -8 tomaten, -2 teentjes knoflook, -2 dl. wijn, witte, -8 ansjovisfilets, -3 el. peterselie, verse, gehakte, -Kropsla, -Waterkers, -Komkommer, -Paprika, groene, -Kruidenmix, Provencaalse, -1 mespunt mosterdpoeder, -2 el. lavendelazijn

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-09-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

* 6 el. olijfolie, * 1 ruime el. citroensap, * Peper & zout, * halve ui, * 4 tomaten, * 1 teentje knoflook, * 1 dl. witte wijn, * 4 ansjovisfilets, * 1,5 el. vers gehakte peterselie, * kropsla, * waterkers, * komkommer, * 1 groene paprika, * Provencaalse kruidenmix, * 0,5 mespunt mosterdpoeder, * 1 el. (lavendel)azijn

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-08-2002
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een altijd op voorraad recept die zo te maken is

INGREDIENTEN

Pasta, tonijn, ui, kerrie, aspergesoep

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-01-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

250 g krieltjes (geschrapt), 300 g sperziebonen, 8 kwarteleitjes, 1/2 stokbrood, knoflook, olijfolie, 2 kleine uien, 1 rode paprika, 4 kleine trostomaten, 1 blikje ansjovisfilets, melk, citroensap, 4 verse tonijnbiefstukjes, a 100 g, Romeinse of kropsla, zwarte olijven, potje of bakje olijventapenade

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-08-2001
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Hele aparte(lekkere!) smaak door de combinatie van zure tomatensaus, tonijn en het zoete van de mais

INGREDIENTEN

2 blikjes tonijn in olie, ongeveer 400 gram pastasaus, 1 blikjes maiskorrels, een klein bakje olijven en ongveer 400 gram pasta.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-09-2002
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Ingrediënten – 4pers:, 3 blikjes tonijn op water, 1 grote pot witte bonen, 1 kopje macaroni (koken en koud afspoelen), 1 grote ui (gesnipperd), 1 gele paprika (gesnipperd), 2 tl peterselie, 2 stelen bleekselderij ( dun gesneden in boogjes), , Dressing:, 200g griekse Yoghurt (10% vet), 1 tl suiker, ¼ tl witte peper, ¼ tl zeezout, ¼ tl knoflook poeder, ¼ tl gember poeder, 1 el citroensap

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-03-2013
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Simpele redelijk slanke pasta. Kan ook met zalm!

INGREDIENTEN

Pasta voor 2 personen, 2 el pesto, flinke scheut slankroom, 1 grote rode ui, blikje tonijn op water, bosje rucola, eetlepel kappertjes, scheutje magere yoghurt, beetje bouillon (van de pasta), evt. cherrytomaatjes voor de kleur

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-09-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Heerlijk koude salade voor warme dagen

INGREDIENTEN

1 pak pasta penne of schelpjes, 3 teentjes knoflook, Blokjes feta, 1 bakje cherry tomaatjes, 1 bosje bosui, 3 eetlepels pijnboompitjes, Bassilicum vers of anders uit een potje, 2 blikjes tonijn in olie, Houd 1 eetlepel van de olie apart

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-08-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Maaltijdsalade

INGREDIENTEN

2 bosuitjes, in ringetjes, 1 tl. dragon, gedroogde, 3 el. olijfolie, Peper, 25 gr. pijnboompit, 100 gr. rozijn, 250 gr. witte en wilde rijst, 2 sinaasappelen, 400 gr. tonijn, uit blik, Zout, 1 venkel, 2 tl. dragonmosterd

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-08-2001
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Mexicaanse kidney bonen, lekker en snel klaar!

INGREDIENTEN

Blikje tonijn, blikje kidneybonen, 1 rode paprika, knoflook en cajun kruiden en natuurlijk wat olijfolie.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-01-1999
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Zo makkelijk, kan nooit mislukken, heel erg lekker!!

INGREDIENTEN

2 blikjes tonijn
, 5 grote tomaten
, 2 flinke uien
, pakje koksroom
, 1 tl rode pesto
, 1 of 2 tenen knoflook
, zout, peper,
, oregano, basilicum
, olijfolie
, pasta naar keuze

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-02-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Voor wie van vis houdt, lekker, snel en makkelijk.

INGREDIENTEN

300 gr. eierkorstdeeg(zie recept elders), 200 gr. belegen kaas, 3 eieren, 1? a 2 dl room of ? room en ? melk, 1 eetl.sherry, 1 blikje tonijn(? 225 gr.), olijven, peterselie, zout en versgemalen peper, 2-3 tomaten.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-01-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

4x170 gr Witte tonijn, 2 ons harricots verts, 1 groene paprika, 1 gele paprika, 1 rode paprika, 4 kleine rode uien, 1 potje zongedroogde tomaten, 1 bos basilicum, 1 potje zwarte olijfringetjes, 1 potje kappertjes, 1 blikje ansjovis, balsamico azijn, extra vergine olijfolie, zout/peper, 4 scharreleieren, zeer vers!, natuurazijn, 4 flinke blaadjes kropsla

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-05-2009
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

150-200 g gekleurde farfalle, zout, 100-150 g verse tonijn, in reepjes, 3 tomaten, in partjes, 15 zwarte en 15 groene olijven, uitgelekt, 1 el kappertjes, uitgelekt, 1 el fijngesneden peterselie, 2 el fijngesneden basilicum, 75 g veldsla, 40 g parmezaanse kaas, in plakjes geschaafd, voor de dressing:, 4 el mayonaise, 2-3 el yoghurt, 1 tl mosterd, 1/2 - 1 el fijngesneden gedroogde tomaat, 1 el pesto, zout, versgemalen peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-01-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Niet het eerste recept op Smulweb van dit Italiaanse hoofdgerecht uit Milaan, maar wel is dit het authentieke recept. Dus genieten van kalfsvlees in een tonijnsaus.

INGREDIENTEN

400 gram kalfsfricandeau, aan een stuk (of als je wilt kun je ook een rollade van 400 gram kalkoenfilet nemen), olijfolie, zout, versgemalen zwarte peper, 2,5 dl kippenbouillon (van een bouillonblokje), 2,5 dl droge witte wijn, tijm, laurier, rozemarijn, 2 blikjes ansjovisfilets, 1 blikje tonijn op olie a 185 gram, 2 el kappertjes, mayonaise naar smaak, citroensap, peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-07-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Dit gerecht is superlekker en zeer snel te maken.

INGREDIENTEN

- 1 pak tagliatelle, - 2 potten Carbonarasaus, - 2 blikjes tonijn

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-09-2008
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies