82 vispannetje recepten

Erg lekker voor de vis liefhebber, en snel klaar.

INGREDIENTEN

500 gr.vis (b.v.250 gr.kabeljauw en, 250 gr.koolvis), 550 gr. gekookte aardappelen in blokjes of plakjes gesneden, 1 grote ui gesnipperd,100 gr. gepelde garnalen, 1 eetl.kerrypoeder, 50 gr. boter, 2 eieren. 2,5 dl. melk,zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-02-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Vispannetje ala mijn zus, een waar feestmaal voor de vis liefhebber.

INGREDIENTEN

Verschillende vissoorten bv. kabeljouw, zalm,poon, mossels, garnalen, inktvis en kokkels (naar keuze). 3 tot 4 eetlepels olie, 1 eetlepel Italiaanse kruiden, minimaal 4 tenen knoflook, 2 fijn gesneden uien, 2 tot 3 theelepels paprika poeder, 1 dl. port, 1 vis of kippebouillonblokje, en 0,5 liter water. Naar smaak peper en suiker.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-01-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

150 gr scholfilet, - 150 gr tongfilet, - 150 gr zalm 150 gr, - schone gamba's, - 1 prei 2 sjalotten, - 1 bl laurier snuif oregano, - 1 dl droge witte wijn, - ? ltr slagroom, - 30 gr roomboter, - peper, - zout, - 2 dl visbouillon, - 1 eetlepel gehakte kervel, - 150 gr kleine champignons, - mespunt fijne mosterd

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-04-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

150 gr scholfilet, 150 gr tongfilet, 150 gr zalm,150 gr schone gamba's, 1 prei,2 sjalotten, 1 bl laurier, snuif oregano, 1 dl droge witte wijn,< ltr slagroom, 30 gr roomboter, peper/zout, 2 dl visbouillon, 1 eetlepel gehakte kervel, 150 gr kleine champignons, mespunt fijne mosterd.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-07-1999
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

6 plakjes bacon in reepjes - 1 eetlepel boter - 1 grote gesnipperde ui - 1 teentje gehakte knoflook - 2 eetlepels vers gehakte peterselie - 1 theelepel verse blaadjes tijm - 500 gram tomaten - 1 1/2 dl droge witte wijn - 5 dl visbouillon - 300 gram aardappels in blokjes - 750 gram witte visfilet in stukken - zout en peper - takjes peterselie voor garnering

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-11-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kan met vele soorten vis, ook restantjes

INGREDIENTEN

Ong. 600 gram vis, bv kabeljauw,roodbaars, zeeduivel. 100 gram garnalen of lagoustine, ? pakje creme fraiche, 2 lepels bindmiddel, 2 dl.droge witte wijn, peper,zout,dille.5 dl visbouillon.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-04-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 scampi's p.p.-, 2 sint Jacobsmosselen p.p.-, 3 witte vis(tong,kabeljauw, tarbot....)., 0,25 room-, 250 g dgemalen gruyerekaas-, 4 sjalotten-, aardappelpuree.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-09-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

200 g zalmfilet, 200 g Noordzeetongfilet, 200 g Noordzeegarnaal (gepeld), 4 dl visfumet, 75 g boter (bakboter), 75 g bloem (tarwebloem), 0.5 dl wijn (wit/droog), 4 dl room, 125 g champignons, 150 g kaas (gemalen), peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-10-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Goedkope witte visfilets uit de diepvries met veel gebakken uien en mosterd

INGREDIENTEN

Kopje witte rijst/diepvriesvis, bv pollack of koolvis/mosterd/2 grote uien/zout, Eventueel nog een gekookte aardappel

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-03-2000
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Snel klaar en heerlijk pannetje dat op het laatst licht gegratineerd zal worden

INGREDIENTEN

-200 g pladijsfilet ; roodbaarsfilet; zalmfilets;kabeljauwfilets, -1 sjalot (fijn gesnipperd), -3 dl visfumet, -1 dl droge witte wijn, -peper en zout, -1 pakje saffraandraadjes, -4 kleine wortelen, -100 g sluimererwten, -300 g broccoli, -1 eierdooier, -2 dl room, -100 g grijze gepelde garnalen

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-03-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekker in combinatie met rijst (klinkt raar maar 't is waar)

INGREDIENTEN

500 gram kabeljauw, 250 gram moasselen, 250 gram noorse garnalen, 50 gram boter, 50 gram bloem, melk, boullion, zoete witte wijn, 0,5 bosje peterselie, wat blaadjes gevriesdroogde dragon,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-04-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Recept uit Wij Jonge Ouders

INGREDIENTEN

150 gram vis zonder graatjes, 4 worteltjes, 5-6 aardappeltjes

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-05-2000
  • Kinderkeuken Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

4 kabeljauwfilets (diepvries)-8 plakken cheddarkaas-kant-en klare aardappelpuree of zelfgemaakte-4 grote trostomaten-250 ml koksroom of creme fraiche-peper en zout-evt, viskruiden-citroensap.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-12-2009
  • Vis Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Sommige visgerechten zien er uit alsof ze een lange bereidingswijze achter de rug hebben. Maar in principe zijn alle soorten vis heel snel klaar. Dat geldt ook zeker voor dit vispannetje!

INGREDIENTEN

125 ml creme fraiche1 pak diepvries vissoep Bouillabaisse 250 gram kabeljauwfilet, in blokjes1 kleine komkommer, gehalveerd, zaadjes verwijderd, in plakjes30 gram peterselie, fijngesnedenzout, peper8 kerstomaatjes, gehalveerd

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-02-2004
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Voor 4 personen, , 750 gram gefileerde kabeljauw, in 15 gelijke stukken., Zout en Peper., 6 eetl. Olijfolie, 1 ui,grof gesnipperd., 1 teenje Knoflook, in dunne plakjes., 4 Bleekselderijstengels, in smalle ringetjes., 4 Worteltjes, in dunne schijfjes., 4 Bosuitjes fijn gesneden., 6 Tomaten, ontveld en het vruchtvlees in blokjes., 1 Laurierblad., 1 takje verse Tijm., 30 gtote Mosselen, mooi afgeborsteld., 3 decl. droge witte wijn, b.v. Verdicchio., 2 eetl. grof gehakte Peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-09-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Voor 4 personen; van: "Anne"

INGREDIENTEN

200 g zalmfilet, 200 g Noordzeetongfilet, 200 g Noordzeegarnalen (gepeld), 4 dl visfumet, 75 g boter (bakboter), 75 g bloem (tarwebloem), 0.5 dl wijn (wit/droog), 4 dl room, 125 g champignons, 150 g kaas, peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-02-2005
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

200 gr. kipfilet in stukjes, 150 gr. chorizo in blokjes, 500 gr. fruits de mer (diepvries), 1 groene paprika in reepjes, 1 ui in ringen, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 2 blikken tomatenstukjes, olijfolie, stukje boter, peper, peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-02-2006
  • Portugees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Romig en feestelijk eenpans gerecht..erg lekker!!

INGREDIENTEN

+/- 750 gr kabeljauw filet, +/- 700 gr krieltjes, 500 gr worteltjes, geschrapt, 250 gr erwtjes ( diepvries of verse ), 1 á 2 uien, gesnipperd, sap van 1 citroen, 1 el mosterd, 1 el dille, 1 1/2 dl witte wijn, 1 1/2 dl room of creme fraîche, peper & zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-05-2008
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zeer makkelijk en snel recept

INGREDIENTEN

150 gr fruits de mer, 50 g boter, half bosje lenteui, zakje hollandaise saus (Knorr)

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-02-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 el olijfolie, 1 pak italiaanse roerbakgroenten 400 gr, 1 pak tomatenblokjes met knoflook, 390 g Heinz, 500 g zeewolffilet in grove stukken, 4 el verse peterselie, gesneden

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-06-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Vispannetje

INGREDIENTEN

2 stukken zalm, 2 pangasiushaasjes, 15 tal scampi, 1 grote prei, 3 wortelen, peper, zout, citroensap, 100 ml room, boter, bloem, melk, 1 visbouillonblokje

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-01-2014
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

- 2 grote koolvisfilets, - boter, - 3/4 ltr visfond, - 400 gr groentejulienne(ui, wortel, prei, selder, - 2 aardappelen (in blokjes), - 1 eidooier, - 1/2 dl lichte room, - nootmuskaaet, peper, zout, - evt plukje dille om af te werken

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-02-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Minder zwaar dan een vispannetje met roux.

INGREDIENTEN

200 g filet van vaste vis (zalm, zeewolf, zeeduivel, wijting), 6 scampis (diepvries), 2 sjalotjes, knoflook, middelgroot blik tomatenblokjes, 1 rode paprika, 250 g champignons, 1 dl witte wijn, 1 el tomatenpuree, verse peterselie en dille, andere verse tuinkruiden (oregano, bieslook, marjolein, basilicum) naar smaak, peper en zout, olijfolie, rijst of pasta.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-07-2003
  • Biologisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekker visgerecht met macaroni

INGREDIENTEN

2 doosjes toscaans vispannetje van iglo, 300 gr italiaanse holle macaroni, olie, zout, verse basillicum (of diepvries), 1 zakje geraspte mozzarella

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-04-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

350 gram witte rijst -, zout -, 1/2 rode paprika, in kleine stukjes -, 1/2 gele paprika, in kleine stukjes -, 100 gram diepvries doperwten -, 2 pakken Iglo Viscuisine, Normandisch vispannetje a 400 gram -, 2 a 2 1/2 dl melk -, 2 eetlepels fijngeknipt bieslook

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-09-2003
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

350 gram witte rijst -, zout -, 1/2 rode paprika, in kleine stukjes -, 1/2 gele paprika, in kleine stukjes -, 100 gram doperwten -, 2 pakken Iglo Viscuisine, Normandisch vispannetje a 400 gram -, 2 a 2 1/2 dl melk -, 2 eetlepels fijngeknipt bieslook

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-04-2003
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

350 g witte rijst, zout, 1/2 rode + 1/2 gele paprika, in kleine stukjes, 100 g doperwten (diepvries), 2 pakken Iglo Viscuisine, Normandisch vispannetje a 400 g, 2 - 2 1/2 dl melk (?s Lands Beste), 2 el fijngeknipt bieslook

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-05-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Vispannetje met feestrijstbron:www.c1000.nl

INGREDIENTEN

350 g witte rijst, zout, 1/2 rode + 1/2 gele paprika, in kleine stukjes, 100 g doperwten (diepvries), 2 pakken Iglo Viscuisine, Normandisch vispannetje a 400 g, 2 - 2 1/2 dl melk (?s Lands Beste), 2 el fijngeknipt bieslook

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-08-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekker met verschillende soorten vis

INGREDIENTEN

Voor de saus:1 ui; 1 rode paprika; 1 groene paprika; 4 soeplepels kreeftesoep(uit blik); 250 cl room; scheut cognac; cayennepeper; paprikapoeder; enkele tenen knoflook(facultatief), 800 gr vis(zalm, heilbot,st. jacobsvruchten,rivierkreeftjes, garnaaltjes...

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-05-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

3 visfilets (à 150g), 1 el citroensap, 3 sneetjes ciabattabrood, 4 el olijfolie, 1 ui, 250 g champignons, 250 g kerstomaatjes, zout en peper, Italiaanse kruiden, 150 g mini-mozzarella, een beetje rucola

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-04-2011
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Het alombekende en begeerde vispannetje

INGREDIENTEN

* 200 gr zalmfilet, * 200 gr Noordzeetongfilet, * 200 gr gepelde Noordzeegarnalen, * 20 dl visfumet, * 75 gr bakboter, * 75 gr tarwebloem, * 1/2 dl droge, witte wijn, * 4 dl room, * 125 gr verse champignons, * 150 gr gemalen kaas, * peper uit de molen, * (zee) zout uit de molen

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-12-1999
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Uit Belgie gekregen van mijn vriendin Joy

INGREDIENTEN

1 1/2 kg verschillende soorten vis (diepvries of vers) 1 grote winterwortel 1 grote ui 1 dikke prei enkele stengels bleekselderij peterselie tijm laurier zout peperkorrels stuk citroenschil 60 g boter 60 g bloem sap van 1 citroen plakjes citroen 2 eidooiers 100 g garnalen (vers, diepvries of blik)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-04-1999
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijk zacht pikant vis- zeevruchtengerecht

INGREDIENTEN

400 gram koolvisfilet in blokjes, 500 gram zeevruchten (AH diepvries) Inktvis in ringen gesneden, 1 Rode paprika in stukjes gesneden, 1 Rode en 1 witte ui in grove stukjes, 1 bakje champignons in plakjes, 125 ml kookroom (light), 3 eetlepels Arachideolie, , Voor de Boemboe:, 1 el worcestershiresaus, 2 el sojasaus, 2 el madeira, 2 el kokos (gedroogd), 1 tl gemberpoeder, 1 tl citroengraspoeder, 1 tl korianderpoeder, 1 tl laos, 2 tl knoflookpoeder, 1 el sambal

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-11-2010
  • Vis Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekker, magere en makkelijke visschotel, een SMULMAALTIJD

INGREDIENTEN

450 gram krielaardappeltjes- 200 gram wortels in blokjes van ongeveer een centimeter- 1 prei- 2 uien- 1 paprika - 2 lente uitjes- 0,7 l visbouillon- 0,2 l citroen sap- 0,2 liter koffie room- 2 stukken koolvis- 1 zalmmoot.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-11-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.


Alle vissoorten zijn geschikt voor dit gerecht, kijk dus naar het aanbod in de viswinkel: kabeljauw, koolvis, leng, zeewolf, pladijs, pollak, poon.........

INGREDIENTEN

400 g visfilet in blokjes, 200 g Noordzeegarnalen, 2 liter visfumet, 2 glaasjes vissaus, 150 g gemalen Nazareth-kaas, , voor de vissaus:, 150 g boter, 150 g bloem, 1 l visfumet, 1 l room, 1 dl witte wijn, peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-03-2006
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Makkelijk hoofdgerecht dat binnen een mum van tijd op tafel staat!!!

INGREDIENTEN

- 1 pakje met 4 koolvisfilets uit de vriezer, - zakje aardappelblokjes, - 1 gesneden hutspotpakket, - 1 preistengel, - 1 teentje knoflook, - eetlepel kruidenbouillonpoeder, - eetlepel creme fraiche, - een theelepel kruidenbouillonpoeder, - een eetlepel mosterd, - snufje zout, - boter om in te bakken,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-03-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Lekker alles in een potje

INGREDIENTEN

400 g kabeljauwfilet, sap en zestes van 1/2 citroen, 1 klein bosje, soepgroenten (wortel, prei, selder) apart fijngehakt, 1 ui, fijngehakt, 180 g wilde rijst, 1 eetlepel boter, 4 dl visfond, versgemalen peper, zout, 100 g slagroom, 1 eetlepel anijslikeur, (facultatief), 3 ongekookte reuzengarnalen zonder kop, 150 g gerookte, zalm in plakken, 1 bosje verse dille

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-08-2001
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

EEN MAKKELIJK RECEPT VAN KAPITEIN IGLO.

INGREDIENTEN

- 1 pakje Vispannetje met garnalen (400 g) van Iglo, - 1/2 kg aardappelen, - 100 g bloem, - bieslook (naar eigen smaak), - mais (klein blikje), - room (scheutje), - dragon(naar eigen smaak), - basilicum (naar eigen smaak, - koriander(naar eigen smaak), - balsamicoazijn(scheutje)

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-09-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Dit gerecht is heel makkelijk te maken en ` als je een paar bochten afsnijdt` nog snel ook. Voor het gerechtje heb ik de bereidingswijze en ingrediënten van een tweetal recepten uit het Jamie Oliver boek `15 minute mails` gecombineerd. Dus 15 minuten moet in principe mogelijk zijn maar dan sta je wel met zweet op de je voorhoofd in de keuken dat is nergens voor nodig. Koken voor familie en vrienden is een feest dus mag best wat langer duren.

INGREDIENTEN

6 verse scholfilets, Ca 2 ons rauwe gepelde (grote) garnalen, 1 rode paprika, 8 rijpe tomaten ( of 2 blikken tomatenblokjes), 1 ui, 2 flinke tenen knoflook, 1 theelepel gemalen komijn, 1 theelepel gemalen koriander, 2 theelepels kerriepoeder, 2 blikjes tomatenpuree, 1 visbouillonblokje, Ca ¼ verse citroen, Takje verse rozemarijn, Paar takjes verse tijm, ¼ van Spaanse rode peper, Olijfolie, Zout peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-01-2013
  • Europees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1? kg verschillende soorten vis (diepvries of vers), , 1 grote winterwortel, , 1 grote ui, , 1 dikke prei, , enkele stengels bleekselderij, , peterselie, , tijm, laurier en zout, , peperkorrels, , stuk citroenschil, , 60 g boter, 60 g bloem, , sap van 1 citroen, , plakjes citroen, , 100 g garnalen (vers, diepvries of blik), , 2 eidooiers

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-10-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies