1. Home
  2. Recepten

recepten (129.997) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Gegratineerde Aardappelschotel

Succesnummer van mijn schoonmoeder, mij heeft zij hier mee omgekocht.

INGREDIENTEN

1 kilo aardappelen in dunne plakjes gesneden,1 zakje geraspte kaas, 2 dl slagroom, 2 dl melk, 3 eieren, nootmuskaat,persiladekruiden (gedroogde kruidenmix), knoflook.

Voorbereiding

Aardappels schillen en in plakjes snijden

Bereidingswijze

Schaal invetten met een teentje knoflook. In de schaal een laagje aardappels dakpans gewijs neerleggen, wat zout erover en daaroverheen geraspte kaas strooien, dit herhalen tot de aardappels en kaas op zijn. De melk, slagroom, eieren, nootmuskaat, en kruiden doorelkaar kloppen en eventueel het teentje knoflook er geperst doorheen doen. Dit mengsel over de aardappels gieten. Wat klontjes boter erop en ongeveer 6 kwartier(tot de aardappels gaar zijn)in de voorverwarmde oven op 180 graden.

  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-04-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Indische kip

Dit recept is altijd een succes als ik eters heb, heb het eens van mijn vriendin gerkregen omdat het haar succes recept was wilde ik het wel eens proberen en ook hier is het een succes.

INGREDIENTEN

350 gram kipfilet, , 4 uien, , 1 teentje knoflook, , 9 eetlepels ketchup, , 9 eetlepels ketjap (zoet), , 6 eetlepels azijn, , 6 eetlepels bruine suiker, , 4 eetlepels pindakaas, , zout en peper, , kroepoek, , rijst, , 200 gram taugé

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-02-2007
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Andijvie gehaktstampot met mon chou(romig)

Een stampot waar je zeker complimentjes voor zal krijgen bij je gezin. En wat natuurlijk ook van belang is dat het absoluut niet te veel werk is, en het een eenpansgrecht is. Dit gerecht heb ik ooit met een vriendin gemaakt en verzonnen ,`het zat ergens achter in mijn kookmappen. Maar deze week hebben we dit weer eens lekker uitgeprobeerd.

INGREDIENTEN

1300 gram geschilde aardappels, 500 gram gehakt, zout en peper, 200 gram Mon Chou, 6 el uiensoeppoeder uit een zakje, 1000 gram panklare andijvie.1 ui gesnipperd.2 eetl. boter

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-10-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ovenschotel a la louise

Dit recept is al jaren oud en heb ik ooit gekregen van een nicht van mij.In de "loop der jaren" heb ik het aangepast naar eigen smaak en het is nu gewoon (na alle veranderingen) mijn "eigen" recept geworden.. Het is héél erg lekker, ik hoor graag reacties! Nieuwe fotos staan nu bij dit recept. Gisteren 8 oktober 2010 weer gemaakt, (weer iets aangepast) en.. het was weer superlekker!

INGREDIENTEN

1 ½ kilo aardappelen - ongeschild gewicht- (of als je geen tijd hebt puree uit een pakje maar vers is echt veel smakelijker), 1 pond gehakt (halfom of runder en ongekruid)., 2 middelgrote uien (fijn gesneden), 1 prei (in smalle reepjes gesneden), 1 - 2 (of meer) teentjes knoflook (uitgeperst), 1 bakje champignons ( in plakjes gesneden), 250-300 g spitskool, gesneden - groene of witte kool mag ook -( als je geen tijd hebt..kant en klaar te koop., 2 eetlepels verse selderij of 2 tl gedroogde selderij., 1 theelepel bruine suiker,(mag weggelaten worden)., 1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden.(of als je hebt lekker de verse), 1 flinke eetlepel kerrie, Scheutje ketchup, Scheutje ketjap manis, Zout en peper naar smaak., Wat boter of scheutje olie om de uien/knoflook in te bakken en om de ovenschotel in te vetten., Wat geraspte kaas.

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-10-2004
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zalmfilet met asperges uit de oven

Energie: 440 kCal | 1850 kJ

INGREDIENTEN

* 1 dik stuk zalmfilet van 600 g, * sap en rasp van 1 sinaasappel, * 500 g witte asperges, * 1 bosuitje, in dunne ringetjes, * 1 kleine rode ui, heel fijngesnipperd, * 1 eetlepel verse dille, fijngeknipt, * versgemalen zwarte peper, * 2 theelepels grof zeezout, * 50 g boter, gesmolten

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-04-2011
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Pasta met tonijn en rucola

INGREDIENTEN

400 gram penne pasta, 2 blikjes tonijn op olie, 250 gram kastanjechampignons, in vieren gesneden, 2 bouillonblokjes, 50 gram pijnboompitten, 1 citroen, 100 gram rucola sla, 175 gram philadelphia, 2 rode uien, in reepjes gesneden, 3 eetlepels olijfolie, 1 teentje knoflook fijngehakt, zout en versgemalen peper,

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-09-2009
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Tajine met kip en abrikozen

Een zoetige Marokkaanse tajine. Heeft even tijd nodig om te stoven, maar is verder heel simpel en natuurlijk erg lekker :-)

INGREDIENTEN

, ca. 300 gram kipfilet, in stukken, een kleine gele paprika, in dikke repen, 150 gram gedroogde abrikozen, gehalveerd, 1 ui, in ringen, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel gemalen komijn, 1 theelepel kurkuma, 1 theelepel kaneel, 1 theelepel gemberpoeder, klein handjevol zwarte olijven, in ringen, kopje kippen- of groentebouillon, beetje maizena, scheutje olie, peper en zout naar smaak, klein handjevol amandelschaafsel,

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-01-2011
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Kippenpoten uit de crockpot

Makkelijk en lekker,simpel te verdubbelen voor een groot gezin of grote eters.

INGREDIENTEN

6kippenpoten,400mltomatensaus,125mlketjap,60gram bruine basterdsuiker,2theelepeltjes uitgeperste knoflook

  • Canadees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-08-2011
  • Canadees Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Konijn op z`n Vlaams (de Vlaamsche Pot)

Vandaag voelde ik me net een tovenaar maar er waren een paar verschillen. In plaats van dat ik het konijn UIT de hoed toverde, ging het konijn IN de pan. Ik had geen toverstok maar een pollepel en het "grote spreukenboek" was in werkelijkheid het kookboek "Mario`s Vlaamsche Keuken". Ik toverde een heerlijk gerecht op tafel namelijk Konijn op z`n Vlaams Misschien komt het wel omdat het restaurant "de Vlaamsche Pot" (in Brugge) er zo sprookjesachtig en betoverend uit ziet........... Dit is inmiddels het 2e recept uit het kookboek van Mario Cattoor en wie weet volgen er nog wel meer N.B. Voor mensen met het "Flappiesyndroom": je kunt dit recept ook heel goed maken met varkensvlees.

INGREDIENTEN

1 kg. konijn (in stukken), 2 fl. kriek (of bruin bier), 400 gr. gedroogde pruimen, 3 grote uien, 1 eetl. mosterd, 1 takje tijm, enkele blaadjes laurier, peper & zout, 50 gr. boter.

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-01-2013
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Ovenschotel bloemkool met paprika-gehaktsaus (slank)

Mijn man is aan het lijnen en daarom even geen bloemkool met sausjes. Steeds weer iets anders proberen zonder sausje. Deze ovenschotel bloemkool vonden we heerlijk. Nog een bloemkoolschotel zonder sausje: Indonesisch-gekruide-ovenschotel-bloemkool

INGREDIENTEN

1 kleine bloemkool, 5 middelgrote kruimige aardappelen, 200 gram mager rundergehakt, 1 middelgrote ui, 1 grote rode paprika of 2 gegrilde paprika`s (eventueel uit pot), scheutje koffiemelk of -room, 1/2 eetlepel kerriepoeder, peper, zout, paprikapoeder, mespunt nootmuskaat, scheutje tabasco of wat cayennepeper, 2 flinke eetlepels peterselie, plm. 10 gram boter

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-10-2013
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Eenpansgerecht van kabeljauw met chorizo

Dit is een snelle en gemakkelijke schotel dat zelfs op een doordeweekse avond gemaakt kan worden, maar het zal ook niet misstaan bij een iets feestelijker gelegenheid. De romige milde smaak van kabeljauw wordt geaccentueerd door de pit van chorizo en zuurtje van tomaten-cider saus.

INGREDIENTEN

150 g chorizo, 400 g voorgekookte krieltjes of aardappelblokjes, 300 g tomatenblokjes (een blik), 1 grote prei, 200 ml droge appelcider, 500 g kabeljauwfilet, zout en peper naar smaak, handje verse gehakte peterselie

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-09-2011
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

vegetarische lasagne

INGREDIENTEN

12 rijpe tomaten, bosje basilicum, eetlepel suiker, groentebouillonblokje, huttenkase, mozzarella, stuk pecorino, grote zak verse spinazie, 2 tenen knoflook, 1 ui, groene lasagnebladen

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-11-2008
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gelders gehaktbrood (maar eerder Mediterraans)

Het recept is al jaren in de familie en zit als een knipsel, van voor het internettijdperk, in de recepten map. Omdat het altijd in de smaak valt heb ik het al heel vaak gemaakt en heb daarvoor het knipsel niet meer nodig, ik heb het nog wel even opgezocht om de herkomst te achterhalen maar die staat er helaas niet bij. De naam `Gelders" is eigenlijk ook verwarrend, als je de receptuur bekijkt kun je je afvragen wat het met Gelderland te maken heeft `Mediterraans` zou een betere benaming zijn. Qua weertype beginnen de zomers en de winters in ons land steeds meer op elkaar te lijken maar als dat niet het geval zou zijn dan is hij zowel zomer en winter goed toepasbaar. Winter , warm serveren met aardappelgratin, groente naar keuze en goed glas rode wijn. Zomer, lauw warm serveren met aardappelsalade of welke andere salade dan ook en een koele rosé. Wat helemaal lekker is als er een stuk(je) overblijft, de volgende dag op een geroosterde boterham met een beetje ketchup. Geniet ervan!

INGREDIENTEN

750 gram half om gehakt (tip met 100% varkensgehakt van een goede slager wordt het eigenlijk nog lekkerder!), Ca. 2dl liter melk, 2 sneden brood naar keuze, Zout en peper, 1 ei, 1,5 eetlepel pesto, Sap van een halve citroen, 1 theelepel gedroogde Rozemarijnnaaldjes, 2 eetlepels grof gehakte walnoten, 75 gr geraspte oude Goudse kaas, 2 eetlepels kappertjes (uit pot), 2 el gehakte verse basilicum, 150gr plakken pittig belegen kaas, 1 ons rauwe ham (geen gerookte)

  • Europees Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-06-2012
  • Europees Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Stoofvlees op z`n Vlaams (de Vlaamsche Pot)

Dit héérlijke gerecht hebben wij gegeten bij de Vlaamsche Pot in Brugge. Omdat het kookboek "Mario`s Vlaamse Keuken" daar ook te koop was kon ik dat natuurlijk niet laten liggen. Nu kunnen we nog vaak genieten van dit en van vele andere heerlijke gerechten die ze daar op de kaart hebben staan.

INGREDIENTEN

1 kg. runderstoofvlees, 100 g. boter, 1 l. bruin bier, bv. Grimbergen of Leffe. (zelf gebruik ik meestal 1 of 2 flesjes), 100 g. bruine suiker, 3 grote uien, 2 eetl. mosterd, 2 sneden witbrood, peper & zout, kruidentuiltje (tijm, laurier,peterselie)

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-10-2012
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Hete Bruine Bonen Schotel

De Hete Bruine Bonen Schotel is een heerlijk gerecht als je van de Aziatische keuken houd waar een beetje pit in zit. Lekker voor de koude winterdagen!

INGREDIENTEN

Grote pot bruine bonen, 3 kipfilets, 3 Rode pepers, 1 Rode Paprika, 4 Lente Uitjes, 1 Rode UI, 3 Tomaten, 3 Tenen Knoflook, 2 Eetlepels bruine suiker/rietsuiker, 1 Takje Koriander of 1 Eetlepel Koriander poeder, 1 Eetlepel Ketjap Manis, 1 Stukje gember (ongeveer 2 centimeter) of 1 eetlepel gember siroop of gember poeder, 2 Eetlepels Tomaten ketchup, 1 Limoen, 3 Eetlepels olijfolie, Half kopje water, , De marinade:, 2 eetlepels Ketjap Manis (zoet), 1 Limoen, 3 eetlepels olijfolie, 1 Rode peper, 1 Eetlepel Tomaten ketchup

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-11-2011
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

een super slordig en heet kadetje

INGREDIENTEN

750 gr rundergehakt gehakt, 1 gesnipperde ui, 200 gr champignons (doormidden gesneden), 200 gr tomaten, 1/2 tl zout, 1 mespunt peper, 1 mespunt nootmuskaat, 150 gr ontbijtspek, 1/2 kop geraspte kaas, 1 ui (in dunne ringen gesneden), 2 eetlepels sambal.(of meer naar smaak), 8 kadetjes

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-03-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Snelle prei

Eenpansmaaltijd.

INGREDIENTEN

400 gram rundergehakt., 750 gram voorgekookte krielaardappeltjes., 500 gram panklare prei., 2 eetl. tomatenketchup., 1 eetl. boter., cajunkruiden., zout en peper.

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-04-2000
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Basis Recept Voor Pizza

Zoals de pizaaria bij ons in de hoek hem maakt!!!!!

INGREDIENTEN

Ingredienten:, , 25 gr verse gist of 15 gr. Gedroogde gist, 1 ? dl lauwwarm water, 500 gr. Bloem, 1 tl. Zout, olijfolie,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-01-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

gehaktpannetje

Zoet-pittig eenpansgerecht ideaal als je weinig tijd hebt.

INGREDIENTEN

1 flinke ui, 2 eetl. olie, 500 gram gehakt of tartaar, 1 blik tomatenblokjes, 1 blikje maiskorrels, 1 blikje boontjes in tomatensaus, 1 blikje ananasstukjes, peper, zout en ketjap naar smaak.

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-01-2000
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

gehaktballen op z'n grieks

De naam zegt het al: Griekse gehaktballen. Dat kan ook dus.

INGREDIENTEN

*400 gr. lamsgehakt, *2 teentjes knoflook, *1 el. gyroskruiden, *1 eetl. fijngeknipte majoraan, * 3 eetl. fijngeknipte munt, *3 dl. Griekse Yoghurt, *? fijngeraspte komkommer.

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-11-1999
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Zoete Spareribs

INGREDIENTEN

* 1 kilo spare-ribs, * 4 eetlepels honing, * 4 eetlepels ketjap, * 1 eetlepel sambal, * 3 teentjes knoflook, * peper en zout

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-12-1999
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Roti

Een recept uit Suriname, een beetje pittig, maar dat heeft U zelf in de hand.

INGREDIENTEN

1 kip, kool,5 a 6 aardappels, pannekoeken, zout, peper, veel kerrie, sambal, zoute ketjap, zoete ketjap,sambal,tomaat, klein maggi blokje, boter.

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-04-1999
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Afrikaanse Kip

Eenvoudig maar erg lekker mn door de saus.Simpel om te toveren tot een veg.gerecht door de kip te vervangen door bv quorn.

INGREDIENTEN

3 kipfile,4 dl melk,100 gr gemalen kokos,2-3 paprika`s in verschillende kleuren,1 theel.sambal oelek,1 prei,1 eetl.boter,1 theel.zout,1 bouillontabl.,1 eetl.meel,2 dl yoghurt.

  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-06-1999
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

gemarineerde kip

FERAKH-AL-HARAKip met een heet korstje is een van de makkelijkste en tegelijk smakelijkste gerechten om te maken

INGREDIENTEN

4 stukken kip4 eetl. olijfolie1 eetl. sinaasappelsap2 theel. geraspte sinaasappelschil2 teentjes knoflook geperst2 theel. geraspte gemberwortel2 theel. chilipoederzout en versgemalen zwarte peper

  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-10-2000
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Pizza

De snelste en zeker de makkelijkste pizza.

INGREDIENTEN

BEL DE PIZZA-LIJN,

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-10-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Soutzoukakia

Gehakt rolletjes in tomatensaus. (Grieks)

INGREDIENTEN

1 kilo gehakt, 2 eieren, 1 gehakte ui, 2 sneetjes (geweekt) oud wittebrood, 1 liter tomatensaus, zout, peper, oregano, komijn, suiker, bloem en olijfolie.

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-05-2001
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Vastelaoves zoervleisj

Een typisch Limburgs gerecht dat veel met vastelaovend gegeten wordt

INGREDIENTEN

Boodschappenlijstje:, , 1 kg magere runderlapjes, , 2 dl azijn, , peper, zout, , 2 laurierblaadjes, , 4 jeneverbessen, , 2 theelepels tijm, , 500 gr uien, , 100 gr boter, , 1 eetlepel suiker, , 1/2 eetlepel keukenstroop, , 3 plakjes ontbijtkoek, , 1 eetlepel bosvruchtenjam

  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-02-2002
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Gegratineerde aspergeschotel

Voor de echte asperge-liefhebber

INGREDIENTEN

1 kg verse asperges, 150 gram champignons, 150 gram gerookt ontbijtspek, 150 gram geraspte kaas, 25 gram paneermeel, 50 gram boter, 50 gram bloem, 3/4 dl slagroom, 1,5 dl melk, 2 eieren, 2 tomaatjes, aardappelpuree, suiker, worcestershiresauce, peper en zout

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-04-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

MOEDERS HACHEE MET PRUIMEN

Heerlijke hachee zonder zakje kruiden maar echt puur!!!! Gewoonweg heerlijk

INGREDIENTEN

12 sjalotjes**500 gr magere runderlappen** 50 gram boter**2 el azijn** 1 laurierblaadje** 2 kneepjes (ca 1 el) vloeibare bouillon rundvlees** 100 gr gedroogde pruimen zonder pit** peper en zout

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-04-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Surinaamse bami

Deze bami heb ik gegeten bij mijn vriendin Lidia. Een grote pan maakt wanneer je met een stel vrienden bij elkaar bent dat het binnen de korste keren muisstil is ;-)

INGREDIENTEN

1 pak chinese mie (250-300 g), 2 tenen knoflook, 3 eetlepels ketjap manis, 4 eetlepels ketjap asin, 1 grote ui, 300 g kipfilet, bosje verse selderie, tauge, gemberpoeder, olie, mespuntje trassi, 3 eieren (roerbakken), 1 theelepel sambal

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-07-2002
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kaasfondue

Dit is de kaasfondue zoals mijn moeder die met regelmaat maakt. Het geheim voor een goed resultaat? Kirsch uiteraard en "achtjes draaien" met een vork.

INGREDIENTEN

- 1 teen knoflook, - 3 dl droge, witte wijn, - optioneel een klein theelepeltje citroensap, - 300 gram geraspte Emmenthaler, - 300 gram geraspte Gruyere, - een klein glaasje Kirsch, - een lepel maizena, - vers geraspte nootmuskaat, - peper, - stokbrood.,

  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-01-2003
  • Zwitsers Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

zuurkool ovenschotel

Aanrader!

INGREDIENTEN

Zuurkool,1 rookworst,maggi puree voor ovenschotels,ontbijtspek,uienringen,1 eetl. mosterd,1 theelepel thijm

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-01-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Varkenshaasje in deegjasje

INGREDIENTEN

2 varkenshaasjes van 4OOgr elk.1/2kg bladerdeeg (diepvries).1 eierdooier.2 eetlepels vers gehakte tuinkruiden.100 gr verse geitenkaas.100 g boter.Vers gemalen peper, zout.VOOR DE SAUS:250 g roomboter.1 glas schuimwijn.1 glas droge witte wijn.1 scheutje witte wijnazijn.1 scheut Noilly Prat of droge sherry.2 sjalotten.50 g verse geitenkaas., ,

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-11-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

De ECHTE Valenciaanse Paella met vlees en vis

Een schitterende PAELLA waarvan ik het recept heb van WINING & DINING. (zie de prachtige foto erbij)

INGREDIENTEN

1 pond kipfilet 100 gram rauwe ham. in blokjes gesneden 100 gram varkensfilet, in blokjes 100 gram chorizo, in plakjes 500 gram rauwe garnalen, gepeld 8 langoustines of jumbogarnalen 16 venusschelpen en mosselen, gekookt 2 uien, gehakt 4 knoflookteentjes 2 rode paprika?s, in blokjes 750 gram rijst 100 gram erwten 3 el peterselie, gehakt 1 laurierblaadje mespuntje gemalen saffraan 125 ml olijfolie 1 ? liter kippenbouillon zout en peper citroenpartjes gehakte peterselie.

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-10-2003
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gehaktschotel met zuurkool

Talloze keren gemaakt, altijd succes!

INGREDIENTEN

500 gr rundergehakt, 500 gr zuurkool, 750 gr kruimige aardappelen, 1 kleine ui, 1 klein pakje appelsap (200 ml), 1-2 el (olijf)olie of vloeibare braadproduct, b.v. Croma), 50 gr boter, 1 tl karwijzaad, (versgemalen)peper en zout, broodkruim event. 1 banaan

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-10-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Hachee

De tijd komt er weer aan van stampotten en Hachee! Deze hachee heeft lang gestoofd op een laag vuurtje!! De smaak is echt voortreffelijk! Heerlijk met een aardappelpuree.

INGREDIENTEN

600 gram runderlappen in blokjes gesneden4 grote uien in grove stukken 120 gram boter met 2 el olijfolie 1 bakje champignons in plakjes gesneden 1 laurierblad 1 dl rode wijn 2 plakken ontbijtkoek in blokjes gesneden 2 kruidnagels 1 el bruine suiker 1 tl basilicum 1 klein blikje tomatenpuree 2 tl worcestersaus 3 teentjes knoflook zout en peper., ,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-12-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Zeeduivel op bedje van venkelpuree met saffraanroom

Een feestelijk maal dat nog makkelijk te bereiden is ook! Alleen het dubbeldoppen van tuinbonen vergt wat tijd.

INGREDIENTEN

Ingredienten voor venkelpuree, - 4 venkelknolletjes, - 3 middelgrote aardappelen, - 3 a 4 deciliter groentenbouillon, - 2 steranijs, - 2 laurierblaadjes, - een scheutje pernod, - peper en zout, , Ingredienten voor de saffraanroom, - 20 draadjes saffraan, - 1 knoflookteen uit de knijper, - 1 gesnipperd sjalotje, - 1 dl Noilly Prat, - 1 dl room, - 1 dl groentenbouillon, Overige ingredienten, - 600 gram zeeduivelfilet, - olijfolie, - peper en zout, - 150 gram dubbelgedopte en gekookte tuinboontjes,

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-07-2002
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gehaktschotel met Andijvie en Prei

Een lekkere en gezonde ovenschotel

INGREDIENTEN

800 gr aardappels /400 gr gehakt half om half / 400 gr gesneden andijvie / 4oo gr. gesneden prei in heel dunne sliertjes / 150 gr geraspte kaas om te garneren / 2 el olie / 1 el. ketjap / 1 tl. sambal / 1/2 zakje gefruite uitjes. en wat gesnipperde peterselie

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-09-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Romig vispotje met broccoli uit de oven

INGREDIENTEN

*500 gram broccoli, *zout, *versgemalen peper, *1 grote rode ui, *1 gele paprika, *25 gram boter, *1 citroen, *300 gram kabeljauwfilet, *300 gram zalmfilet, *100 gram MonChou, *1 dl slagroom, *0.5 eetlepel verse tijmblaadjes, *nootmuskaat, *100 gram gekookte mosselen, *100 gram (Hollandse) garnalen, *50 gram geraspte oude Goudse kaas

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-01-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Variatie op bami van de chinees

Zien ook mijn recept: Variatie op nasi van de chinees en Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal

INGREDIENTEN

VOOR BAMI GROENTE EN VLEES:, , 100 g prei in halve ringen van zo 5 mm dik gesneden (ik heb prei ringen gesneden van waar wit naar groen overgaan dan krijgt je een mooie kleurcombinatie in de Bami zelf), 1 middelgroot ui,fijn, 3/4 rode peper, zonder pitjes in heel kleine blokjes gesneden, , 75 g schouderham voor broodbeleg van vleesware afdeling, in plakjes van 3x3 cm gesneden of zoals bij deze recept van mij op de foto, een stukje schouderham in blokjes gesneden, 75 g hamlap, heel fijn gesneden en op smaak gebracht met zout en peper en dan even gaar gemaakt in wok (laat het vlees niet te bruin worden), 1 ei, geklopt, zout, een heel klein mespunt ve-tjin, zonnebloemolie voor opbakken

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-11-2008
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Roergebakken Tori Teriyaki

INGREDIENTEN

100 ml Droge sherry, 100 ml Sojasaus, 3 eetlepels Suiker, 3 eetlepels Zonnebloemolie, 600 gram Kipfilet - in stukjes, 1 cm Gemberpoeder - geraspt, 1 theelepel Sesamzaadjes - geroosterd, 1 stuk Bosui - in kleine ringetjes,

  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-06-2009
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste nieuwjaar recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top