Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

recepten (127.228) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Indische kip

Dit recept is altijd een succes als ik eters heb, heb het eens van mijn vriendin gerkregen omdat het haar succes recept was wilde ik het wel eens proberen en ook hier is het een succes.

INGREDIENTEN

350 gram kipfilet, , 4 uien, , 1 teentje knoflook, , 9 eetlepels ketchup, , 9 eetlepels ketjap (zoet), , 6 eetlepels azijn, , 6 eetlepels bruine suiker, , 4 eetlepels pindakaas, , zout en peper, , kroepoek, , rijst, , 200 gram taugé,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-02-2007
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Andijvie gehaktstampot met mon chou(romig)

Een stampot waar je zeker complimentjes voor zal krijgen bij je gezin. En wat natuurlijk ook van belang is dat het absoluut niet te veel werk is, en het een eenpansgrecht is. Dit gerecht heb ik ooit met een vriendin gemaakt en verzonnen ,`het zat ergens achter in mijn kookmappen. Maar deze week hebben we dit weer eens lekker uitgeprobeerd.

INGREDIENTEN

1300 gram geschilde aardappels, 500 gram gehakt, zout en peper, 200 gram Mon Chou, 6 el uiensoeppoeder uit een zakje, 1000 gram panklare andijvie.1 ui gesnipperd.2 eetl. boter

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-10-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ovenschotel a la louise

Dit recept is al jaren oud en heb ik ooit gekregen van een nicht van mij.In de "loop der jaren" heb ik het aangepast naar eigen smaak en het is nu gewoon (na alle veranderingen) mijn "eigen" recept geworden.. Het is héél erg lekker, ik hoor graag reacties! Nieuwe fotos staan nu bij dit recept. Gisteren 8 oktober 2010 weer gemaakt, (weer iets aangepast) en.. het was weer superlekker!

INGREDIENTEN

1 ½ kilo aardappelen - ongeschild gewicht- (of als je geen tijd hebt puree uit een pakje maar vers is echt veel smakelijker), 1 pond gehakt (halfom of runder en ongekruid)., 2 middelgrote uien (fijn gesneden), 1 prei (in smalle reepjes gesneden), 1 - 2 (of meer) teentjes knoflook (uitgeperst), 1 bakje champignons ( in plakjes gesneden), 250-300 g spitskool, gesneden - groene of witte kool mag ook -( als je geen tijd hebt..kant en klaar te koop., 2 eetlepels verse selderij of 2 tl gedroogde selderij., 1 theelepel bruine suiker,(mag weggelaten worden)., 1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden.(of als je hebt lekker de verse), 1 flinke eetlepel kerrie, Scheutje ketchup, Scheutje ketjap manis, Zout en peper naar smaak., Wat boter of scheutje olie om de uien/knoflook in te bakken en om de ovenschotel in te vetten., Wat geraspte kaas.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-10-2004
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

andijvie met spek en krieltjes

Erg lekker

INGREDIENTEN

1 zak gesneden anijvie (400 gr), 1 flinke ui, 1 teentje knoflook, 2 eetl olie, circa 150 g mager rookspek in reepjes, 1 zak voorgekookte krieltjes (450 gr), 1 mespunt gedroogde tijm, zout en versgemalen peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-04-2005
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Varkenshaasje in deegjasje

INGREDIENTEN

2 varkenshaasjes van 4OOgr elk.1/2kg bladerdeeg (diepvries).1 eierdooier.2 eetlepels vers gehakte tuinkruiden.100 gr verse geitenkaas.100 g boter.Vers gemalen peper, zout.VOOR DE SAUS:250 g roomboter.1 glas schuimwijn.1 glas droge witte wijn.1 scheutje witte wijnazijn.1 scheut Noilly Prat of droge sherry.2 sjalotten.50 g verse geitenkaas., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-11-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Pizza

De snelste en zeker de makkelijkste pizza.

INGREDIENTEN

BEL DE PIZZA-LIJN,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-10-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

MOEDERS HACHEE MET PRUIMEN

Heerlijke hachee zonder zakje kruiden maar echt puur!!!! Gewoonweg heerlijk

INGREDIENTEN

12 sjalotjes**500 gr magere runderlappen** 50 gram boter**2 el azijn** 1 laurierblaadje** 2 kneepjes (ca 1 el) vloeibare bouillon rundvlees** 100 gr gedroogde pruimen zonder pit** peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-04-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Roti

Een recept uit Suriname, een beetje pittig, maar dat heeft U zelf in de hand.

INGREDIENTEN

1 kip, kool,5 a 6 aardappels, pannekoeken, zout, peper, veel kerrie, sambal, zoute ketjap, zoete ketjap,sambal,tomaat, klein maggi blokje, boter.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-04-1999
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Snelle prei

Eenpansmaaltijd.

INGREDIENTEN

400 gram rundergehakt., 750 gram voorgekookte krielaardappeltjes., 500 gram panklare prei., 2 eetl. tomatenketchup., 1 eetl. boter., cajunkruiden., zout en peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-04-2000
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

gehaktpannetje

Zoet-pittig eenpansgerecht ideaal als je weinig tijd hebt.

INGREDIENTEN

1 flinke ui, 2 eetl. olie, 500 gram gehakt of tartaar, 1 blik tomatenblokjes, 1 blikje maiskorrels, 1 blikje boontjes in tomatensaus, 1 blikje ananasstukjes, peper, zout en ketjap naar smaak.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-01-2000
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Paprikaschotel (Grieks)

Een Griekse paprikaschotel met worst. Echt héérlijk op een regenachtige dag.

INGREDIENTEN

3 e olijfolie - 700 g saucijzen (rund of varkens) - 3 uien, in dunne halve ringen - 5 rode, groene en gele paprikas in reepjes van 1 cm. gesneden - 700 g tomaten uit blik, in stukjes - 4 teentjes knoflook, fijn - 2 t gedroogde oregano - 150 ml rode wijn - zout - peper - vers gehakte salie ter garnering (4 blaartjes)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-08-2006
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Boeuf Bourguignon

Herfstrecept

INGREDIENTEN

, , 800 gr runderlappen, , 200 gr blokjes gerookt spek, , 300 gr sjalotten, , 1 teen knoflook, , 75 gr boter, , 2 lp olie, , 400 gr wortel(bolletjes), , 3 lp bloem, , 2 theelp tijm, , 2 dl heet water, , 2 dl rode wijn, , 100 gr champignons, , 1 bosje peterselie, , peper en zout.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-10-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gehaktschotel met zuurkool

Talloze keren gemaakt, altijd succes!

INGREDIENTEN

500 gr rundergehakt, 500 gr zuurkool, 750 gr kruimige aardappelen, 1 kleine ui, 1 klein pakje appelsap (200 ml), 1-2 el (olijf)olie of vloeibare braadproduct, b.v. Croma), 50 gr boter, 1 tl karwijzaad, (versgemalen)peper en zout, broodkruim event. 1 banaan

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-10-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gevulde Paprika uit de Oven

DOLMA OD PAPRIKA.....mmmmm zo lekker!

INGREDIENTEN

1 kg rode punt paprika, 450 g lamsgehakt, 300 gram aardappelen, 500 g wortelen, 100 g uien, 1 ei, 250 ml creme fraiche of kajmak (Turkse of Marokkaanse winkel),

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-03-2006
  • Balkan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Turkse Knoflook Omelet

Voor dit gerecht moet je wel een echte knoflookliefhebber zijn! Je moet eerst even naar de Turkse winkel voor de sucuk en goede verse knoflook.

INGREDIENTEN

4 eieren 2 el melk 1 kleine ui half bakje champignons 4 flinke tenen knoflook 8 plakjes Turkse knoflookworst (sucuk) 3 takjes selderij 1 el olie peper en zout uit de molen

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-08-2006
  • Turks Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

zuurkool ovenschotel

Aanrader!

INGREDIENTEN

Zuurkool,1 rookworst,maggi puree voor ovenschotels,ontbijtspek,uienringen,1 eetl. mosterd,1 theelepel thijm

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-01-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Fessendjan

Lekkere Iraanse kipdrumsticks

INGREDIENTEN

8 drumsticks, 50 gram walnoten, 2 eetlepels granaatappelpuree, 1 ui, eventueel een beetje suiker, 3 blikjes geconcentreerde tomatenpuree,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-09-2004
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kleverige spareribs

INGREDIENTEN

11/2 kg spareribs, in losse ribben., 1 eetl arachideolie., 4 eetl char siu-saus., 2 eetl sojasaus., 2 eetl zoete chilisaus., 2 teentjes knoflook, geperst., 2 theel geraspte, verse gember., 90 gr honing., 75 gr lichte basterdsuiker., 1/4 theel vijfkruidenpoeder., 4 eetl droge sherry., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-07-2011
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Kip a la bonne femme

Overheerlijk romertopf recept waar de vitamientjes in bewaard blijven. Het geurt verrukkelijk door het huis!!!!

INGREDIENTEN

1 kip (braadkuiken) van ca. 1 kg. paprikapoeder, 100 gr. ontbijtspek, 200gr.kleine champignons, 2 uien, 2 knoflook-, teentjes, 1/2 rode paprika, 1/2 groene paprika, 50gr. boter, zout, vers gemalen peper, 1 eetlepel verse peterselie, 1 kg. krielaardappelen., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-04-2006
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

12 soorten Kaasfondue

Voor een kaasfondue bent u niet op een soort kaas aangewezen. Er bestaan meer dan tien 'officiele' fonduesoorten met verschillende kaascombinaties. Iedere fondue heeft zijn eigen smaak en elke kaas zijn eigen smeltgedrag. Zo zorgt Emmenthaler bijvoorbeeld voor de draden die een fondue kan trekken. Voor fondue heb je eigenlijk altijd een 'fromage cuit' nodig, een 'gekookte' kaas, zoals bijvoorbeeld Emmenthaler en Comte. Door het koken van de wrongel krijgt de kaas het smeltgedrag dat hem zo geschikt maakt voor fondue. Het probleem van de meeste Hollandse kazen is dat de wrongel niet verhit is geweest en dat maakt ze voor fondue minder geschikt. U hebt keus uit de volgende fonduesoorten, meestal genoemd naar de streek waar ze vandaan komen.

INGREDIENTEN

, , , , Fondue Jurasienne: samengesteld uit 1/2 oude Comte en 1/2 jonge Comte; smaak: mild., Fondue Comtoise: 2/3 oude Comte en 1/3 belegen Comte; smaak: licht pikant., Fondue Savoyarde: 2/3 Beaufort en 1/3 Emmenthaler; smaak: zoetig., Fondue Chablaisienne: 2/3 oude Comte en 1/3 Emmenthaler; smaak: zoetig, pittig., Fondue Tarentaise: 2/3 oude Beaufort en 1/3 belegen Beaufort; smaak: fijntjes., Fondue Suisse: 2/3 Emmenthaler en 1/3 Appenzeller; smaak: kruidig., Fondue Neufchatelloise: 2/3 Gruyere en 1/3 Emmenthaler; smaak: pikant., Fondue Genevoise: 2/3 Emmenthaler en 1/3 Saint Niklaus;smaak: pittig., Fondue Vaudoise: 2/3 Gruyere en 1/3 Gamser (Raclette); smaak: pikant., Fondue Fribourgoise: 2/3 Vacherin Fribourg en 1/3 Gruyere; smaak: aromatisch., Fondue moitie-moitie: 1/2 Gruyere en 1/2 Vacherin Fribourg; smaak: pittig., Om de fondue nog wat pittiger te maken kunt u ook nog Parmazaanse kaas of pittige boerenkaas, Munster of Tilsiter (de Deense of de Zwitserse) toevoegen.,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-10-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

hongaarse goulash

Een aanrader

INGREDIENTEN

600 g doorregen runderlappen, 100 g boter, 50 g spekreepjes, 1 grote ui, 2 tenen knoflook, 2+2 rode en groene paprika s, 2 eetlepels bloem, 1,5 eetl. paprikapoederof chilipoeder, 1 blikje tomatenstukjes (400 gr ), 1 dl rode wijn, 2 dl vleesbouillon, 2 theelepels tijm, 4 vastkokende aard., 300 gram sperciebonen

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-04-2005
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Gelders gehaktbrood (maar eerder Mediterraans)

Het recept is al jaren in de familie en zit als een knipsel, van voor het internettijdperk, in de recepten map. Omdat het altijd in de smaak valt heb ik het al heel vaak gemaakt en heb daarvoor het knipsel niet meer nodig, ik heb het nog wel even opgezocht om de herkomst te achterhalen maar die staat er helaas niet bij. De naam `Gelders" is eigenlijk ook verwarrend, als je de receptuur bekijkt kun je je afvragen wat het met Gelderland te maken heeft `Mediterraans` zou een betere benaming zijn. Qua weertype beginnen de zomers en de winters in ons land steeds meer op elkaar te lijken maar als dat niet het geval zou zijn dan is hij zowel zomer en winter goed toepasbaar. Winter , warm serveren met aardappelgratin, groente naar keuze en goed glas rode wijn. Zomer, lauw warm serveren met aardappelsalade of welke andere salade dan ook en een koele rosé. Wat helemaal lekker is als er een stuk(je) overblijft, de volgende dag op een geroosterde boterham met een beetje ketchup. Geniet ervan!

INGREDIENTEN

750 gram half om gehakt (tip met 100% varkensgehakt van een goede slager wordt het eigenlijk nog lekkerder!), Ca. 2dl liter melk, 2 sneden brood naar keuze, Zout en peper, 1 ei, 1,5 eetlepel pesto, Sap van een halve citroen, 1 theelepel gedroogde Rozemarijnnaaldjes, 2 eetlepels grof gehakte walnoten, 75 gr geraspte oude Goudse kaas, 2 eetlepels kappertjes (uit pot), 2 el gehakte verse basilicum, 150gr plakken pittig belegen kaas, 1 ons rauwe ham (geen gerookte)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-06-2012
  • Europees Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Pompoenpuree met gehakt

Deze originele ovenschotel kan u vooraf volledig klaar maken. Enkel nog in de oven schuiven en u kan aan tafel. bereidingstijd: 25 min. + 45 min. in de oven; voor 4 pers

INGREDIENTEN

- 500 g pompoenvlees, - 600 g gehakt, - 400 g aardappelen, - 2 uien, - 1 ei, - 2 eetl. room of melk, - 2 eetl. olijfolie, - 1 eetl. mosterd, - 3 eetl. paneermeel, - 3 eetl. gesnipperde peterselie, - 5 eetl. gemalen kaas (gruyere, emmentaler), - 1 eetl. boter, - 1 teentje knoflook, - 1 doosje saffraanpoeder, - nootmuskaat, - peper en zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-09-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Surinaamse bami

Deze bami heb ik gegeten bij mijn vriendin Lidia. Een grote pan maakt wanneer je met een stel vrienden bij elkaar bent dat het binnen de korste keren muisstil is ;-)

INGREDIENTEN

1 pak chinese mie (250-300 g), 2 tenen knoflook, 3 eetlepels ketjap manis, 4 eetlepels ketjap asin, 1 grote ui, 300 g kipfilet, bosje verse selderie, tauge, gemberpoeder, olie, mespuntje trassi, 3 eieren (roerbakken), 1 theelepel sambal

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-07-2002
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Slanke hartige taart met zalm

Een heerlijke slanke hartige taart en snel gemaakt: voor diegene die er belangstelling voor heeft: 515 calorieen voor een 1 persoons portie; 37 gr. eiwit , 32 gr vet en 22 g koolhydr.

INGREDIENTEN

4 plakjes bladerdeeg: 2 el. vloeibare margarine; 1 pakket pastagroente (500 gr.) ; 2 teentjes knoflook; 4 eieren; 3 el. halfvolle melk; 2 blikjes rode zalm (a 213 gram); zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-03-2008
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Malai Kofta

India is het land waar ik 5 jaar geleden verliefd op ben geworden. De mensen, de kleuren, de geuren en ook zeker het eten. Dit recept heb ik geleerd in een klein dorpje in de buurt van Agra. Daar zaten wij een aantal dagen vast ivm regenoverlast en te laat vertrekkende bussen. In het kleine hotelletje waar we sliepen heb ik de gastvrouw een avond geholpen met koken. Deze Malai Kofta was echt heerlijk! Malai Kofta is een vegetarische versie van gehaktballetjes. Het wordt gemaakt van paneer, een superverse en zachte melkkaas. Laat je niet afschrikken door de flinke ingrediëntenlijst. Het is niet moeilijk om te maken en de meeste ingrediënten zijn sowieso een must wanneer je Indiaas wilt koken.

INGREDIENTEN

Voor de Paneer:, 3 liter melk, 6 eetlepels citroensap, (dit geeft meer paneer dan je nodig hebt, maar paneer is een kleine week houdbaar in de koelkast en kun je op verschillende manieren verwerken), , Voor de saus:, 3 uien (fijngehakt in de keukenmachine), 1/2 eetlepel heel fijngehakte knoflook, 1/2 eetlepel heel fijngehakte gember, +/- 500 gram verse tomaten (gepureerd in de keukenmachine, of uit blik), Snufje kunjit (geelwortelpoeder), 1 Theelepel garam masala (Indiaas kruidenmengsel), 1 Theelepel korianderpoeder, 1 Theelepel komijnpoeder, Chilipoeder, zout en suiker naar smaak., 150 ml gecondenseerde ongezoete melk (of volle koffiemelk), Scheutje melk, , Voor de paneer-balletjes:, 100 gram doperwtjes (diepvries), 1 wortel, geraspt, 300 gram paneer (je vers gemaakte paneer of voorverpakte), 1 grote aardappel, gekookt en geschild, 5 takjes verse koriander, fijngesneden, 100 gram grof gesneden cashewnoten en rozijnen, 1 eetlepel korianderpoeder, 1 eetlepel komijnpoeder, 1/2 theelepel chaat masala (als je dit niet kunt krijgen, gewoon overslaan), ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-01-2009
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Pasta met wodka, Mon Chou en gerookte zalm

Super simple, super lekker en met 20 minuten aan tafel.

INGREDIENTEN

300 gram past (bijvoorbeeld penne) 2 dl wodka 200 gram gerookte zalm (snippers 8 el gesnipperde bieslook 300 gram Mon Chou zout en peper., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-12-2006
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gegratineerde aspergeschotel

Voor de echte asperge-liefhebber

INGREDIENTEN

1 kg verse asperges, 150 gram champignons, 150 gram gerookt ontbijtspek, 150 gram geraspte kaas, 25 gram paneermeel, 50 gram boter, 50 gram bloem, 3/4 dl slagroom, 1,5 dl melk, 2 eieren, 2 tomaatjes, aardappelpuree, suiker, worcestershiresauce, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-04-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

een super slordig en heet kadetje

INGREDIENTEN

750 gr rundergehakt gehakt, 1 gesnipperde ui, 200 gr champignons (doormidden gesneden), 200 gr tomaten, 1/2 tl zout, 1 mespunt peper, 1 mespunt nootmuskaat, 150 gr ontbijtspek, 1/2 kop geraspte kaas, 1 ui (in dunne ringen gesneden), 2 eetlepels sambal.(of meer naar smaak), 8 kadetjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-03-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

gehaktballen op z'n grieks

De naam zegt het al: Griekse gehaktballen. Dat kan ook dus.

INGREDIENTEN

*400 gr. lamsgehakt, *2 teentjes knoflook, *1 el. gyroskruiden, *1 eetl. fijngeknipte majoraan, * 3 eetl. fijngeknipte munt, *3 dl. Griekse Yoghurt, *? fijngeraspte komkommer.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-11-1999
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Franse stoofschotel

Lekkere stoofschotel bereid in de slowcooker.Maar kan natuurlijk ook op gas ...enz... Maar dan natuurlijk lekker een paar uurtjes stoven.

INGREDIENTEN

4 hamlappen (à 125 gram), 2 uien (zoete), 1 teentje knoflook, 1 rode paprika, 1 gele paprika, 1 prei, 3 dl bouillon (rundvlees), 2 dl witte wijn (droge), 3 eetl. olie, 1 eetl. kerriepoeder (pittige), 1 blikje tomatenpuree (à 70 gram), ½ eetl. Provençaalse kruiden (gedroogde), 1 pot witte bonen (à 720 gram), snufje zout, snufje peper, keukenpapier

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-11-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Asperge en hamgebak

INGREDIENTEN

400 g achterham uit blik, in blokjes gesneden (of ham van eigen keuze), 250 g kleine asperges uit pot, uitgelekt (bewaar vocht) en verder asperges in niet te kleine stukjes gesneden (of verse gekookte asperges), 50 g geraspt Cheddarkaas (voor boven-op), peterselie voor garnering, , VOOR KAASSAUS, 500 ml vocht van asperges, aangevuld met melk, 50 g bloem, 35 g margarine, 1 t mosterdpoeder, zout, peper, 1 kleine ui, geraspt, 200 g geraspt Cheddarkaas, peterselie, fijn, 3 eieren met geel en wit gescheiden

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-02-2007
  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Indische spekreepjes

INGREDIENTEN

800 g. speklappen zonder zwoerd, 4 fijngesneden sjalotjes, 250 g. Oosterse roerbakgroenten, 4 eetlepels Japanse ketjap, 2 eetlepels gembersiroop, 1 uitgeperst teentje knoflook, 3 lente-uitjes (gesneden), 1/2 theelepel sambal oelek, 1 eetlepel citroensap, 2 theelepels suiker, 2 eetlepels olie om te bakken

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-07-2005
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Zalmfilet met gorgonzola

Een heerlijk hoofdgerecht .En het is nog snel klaar ook.Hoef je met dat warme weer niet zo lang in de keuken te staan.

INGREDIENTEN

4 zalmfilets van ca. 150 g, alternatief: meervalfilet of tonijn, zout, peper, 25 g boter, 100 g gorgonzola (of roombrie), 4 eetlepels fijngehakte peterselie (vers of diepvries), 1 dl droge witte wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-06-2006
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Andijvie Mysterieus

Deze Andijvie Mysterieus is anders dan andere, proef het en je weet het !!!

INGREDIENTEN

* 1 kilo. aardappelen, * 500 gram andijvie fijn gesneden, * 125 gram magere spekreepjes, * 1 grote ui fijn gesneden, * 1 Mespunt sambal badjak, * 1 eetlepel gembersiroop, * beetje melk, * 1 blokje runderbouillon, * 100 gram roomkaas 60+, * gebakken uitjes

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-02-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Sticky kip

De frietjes kunnen ook vervangen worden door gebakken pommes

INGREDIENTEN

1 el zonnebloemolie, 1 sjalot, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, gesnipperd, 6 el Heinz hot ketchup, 3 el worchestersaus, 2 tl mosterd, 1 tl tabasco, 1 1/2 el donkere basterdsuiker, peper, zout, 4 enkele kipfilets,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-10-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Pasta met tomaten-courgettesaus met kruidenkaas

Altijd goed eens een dagje zonder vlees en in deze saus mis je het niet. Een heerlijke pastasaus van Anita Witzier. Volgens Anita kun je rustig wat meer maken, want de volgende dag is het nog heel erg lekker.

INGREDIENTEN

300 gram farfalle ( strikjespasta) - 1 ui - 1 teentje knoflook - 1 courgette - 1 blik tomaatblokjes - 1/2 theel Italiaanse kruiden - zout, peper - 1 groot roomkaasje met kruiden en knoflook (Boursin of Paturain o.i.d.) - 2 eetl olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-03-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Macaronischotel met drie soorten kaas

Ben dol op pasta én op kaas, dit is voor mij een ideale combi!!

INGREDIENTEN

350 g macaroni, , 10 groene olijven, , 6 zongedroogde tomaten in olie, , 1 bolletje mozzarella (kaas, 125 g), , 100 g Danish blue (kaas), , 500 g tomaten, , 1 eetlepel basilicum (diepvries, strooibusje a 50 g), , 100 g gemalen oude kaas (zakje a 150 g), ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-10-2006
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Pittige roergebakken witlof met biefstuk- of runderreepjes

De zomer komt eraan en er moeten weer de nodige pondjes af. Dus roerbakken. Deze geroerbakte witlof aten we deze week en is voor herhaling vatbaar. Heerlijk! (In plaats van biefstuk kun je natuurlijk ook runderreepjes gebruiken)

INGREDIENTEN

800 gram witlof - 2 eetlepels olie - 1 teentje knoflook - 3 sjalotjes of 1 middelgrote ui - 1 rode Spaanse peper - plm. 1 cm verse gemberwortel - 2 eetlepels ketjap manis - 400 gram biefstuk of runderreepjes - peper, zout - 2 eetlepels droge sherry - 1 eetlepel citroensap - 1 eetlepel honing

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-03-2005
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top