Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

148 honingmosterddressing recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
INGREDIENTEN

1 eetlepel honing - 60 ml sinaasappelsap - 2 theelepels mosterd met zaadjes - 1 theelepel fijn gehakte tijm,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-07-2005
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Heerlijk over de sla maar ook geweldig bij peer met gorgonzola.

INGREDIENTEN

Klop 1 el Zaanse mosterd met 1 el neutrale honing door het sap van een halve citroen., Proef en breng evt nog meer op smaak met citroen, zout of versgemalen peper.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-11-2005
  • Nederlands
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

3-4 DELEN OLIJFOLIE., 1 DEEL WITTE WIJNAZIJN., ZOUT EN PEPER NAAR SMAAK., 1 THEEL. MOSTERD (NAAR SMAAK MEER)., 1 THEEL. HONING (NAAR SMAAK MEER).

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-12-2006
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

*2 eetlepels mosterd *2 eetlepels honing *2 eetlepels citroensap *Peper *Zout,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-02-2006
  • Nederlands
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 eetl. olijfolie, 250gr. diverse paddenstoelen (champignons,oesterzwammen etc) in plakjes, 1 eetl. gehakte verse tijm of 1 theel. gedroogd, 1 teentje knoflook gepeld en geperst, 1 rode ui in smalle ringen, gemengde groene sla, 1 eetl. kappertjes, Voor de dressing :, 3 eetl. olijfolie, 1 eetl. citroensap, 1 eetl. honing, 1/2 eetl. mosterd, zout en versgemalen peepr

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-10-2007
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Lekker zijn de aardappelpartjes van CelaVita rozemarijn en zeezout erbij met diverse gekleurde slasoorten.

INGREDIENTEN

425 gr. Celavita rozemarijn zeezout aardappelpartjes., 2 Varkenshaasjes., 1 zak bont gekleurde slasoorten., 1 eetl. balsamicoazijn., 50 gr. amandelen., 2 teentjes knoflook., 4 eetl. olijfolie., VOOR DE DRESSING:, 1 eetl. honing,5 eetl. olijfolie,2 eetl.citroensap,1 eetl. mosterd en een 1/2 teentje knoflook.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-09-2006
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Mijn eigen recept voor de perfecte honing-mosterddressing.

INGREDIENTEN

- 1 eetlepel honing, , - 2-3 theelepels grove mosterd, , - 3,5 eetlepels zonnebloemolie, , - 1 eetlepel balsamico azijn, , - 1 theelepel citroensap, , - peper en zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-07-2006
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Makkelijk en overheerlijk voorgerecht

INGREDIENTEN

240 gr. carpaccio, 1 zakje gemengde sla, honing-mosterddressing

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-12-2000
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.

Lekker fris

INGREDIENTEN

3 a 4 stronken witlof (ligt aan het formaat), 3 eetlepels mayonaise, 1 koffielepel pittige mosterd, 1 koffielepel honing, wat gewelde rozijnen, kleine dobbelsteentjes kaas, uitgebakken magere spekjes, wat kervel, scheutje olie, peper.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-03-2001
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

75 g gemengde jonge bladsla;, 1 bakje cherry-/kerstomaatjes, gehalveerd;, 1 gele paprika, in blokjes;, 1 kleine rode ui, in smalle ringen;, 1 groene appel, in blokjes;, 200 g gerookte kipfilet, in reepjes;, 25 g walnoten, gepeld;, 50 g blanke rozijnen, geweld., Voor de dressing:, 3 eetl. olijfolie;, 2 theel. balsamicoazijn;, 1 teentje knoflook, geperst;, 1 eetl. honing;, 1 theel. mosterd;, zout en versgemalen peper.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-04-2009
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Een lekkere rijkgevulde salade.

INGREDIENTEN

75 gr veldsla, 1 bakje romaatjes, 1 gele paprika, 1/4 winterwortel, 1 avocado, 200 gr gerookte kipfilet, 50 gr walnoten, Voor de dressing:, 2 eetlepels olijfolie, 2 theelepels balsamico azijn, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel honing, 1 theelepel mosterd, peper,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-04-2011
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Een zalige salade. De combinatie rucola met gerookte zalm is verrukkelijk. De dressing maakt de salade tot een TOPPER! Snel klaar dus ideaal met gasten.

INGREDIENTEN

1 zakje rucola van plm. 75 gram -, 200 gram goede gerookte zalm -, 1 eetlepel fijngehakte bieslook -, 1 eetlepel Chinese of Japanse sojasaus -, zeezout -, 1 eetlepel witte wijn azijn -, 3 eetlepels olijfolie -, 1 flinke theelepel mosterd -, 2 theelepels vloeibare honing -, versgemalen peper, - kerstomaatjes om te garneren

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-06-2009
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Knolselderij, 1 x Rode ui, in flinterdunne ringen 1 zak(je) Gepelde walnoten, grof gehakt, peper en zout, 1 bakje Hamblokjes, 5.5 el Salata Honing-Mosterddressing, 1 zak(je) Rucola à 75 g, 2 el Tuinkers, van het bed geknipt

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-10-2009
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Halve knolselderij, geschild en in blokjes, zout, 1 rode ui, in flinterdunne ringen, 1 zakje gepelde walnoten (C1000), grof gehakt, 1 bakje hamblokjes à 125 g (C1000), 5-6 el honing-mosterddressing (Remia Salata), peper, 1 zak rucola à 75 g (C1000), 2 el tuinkers, van het bed geknipt,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-01-2008
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Lekkere knapperige reepjes bleekselderij in combinatie met de zachtzure appel, zoete rozijnen en knapperige noten. Heerlijk met mijn romige honing-mosterddressing. Lekker bijgerecht, maar ook heerlijk als vegetarisch voorgerecht.

INGREDIENTEN

Plm. 6 stengels bleekselderij (ik heb de middelste stengels gebruikt omdat die wat zachter zijn dan de buitenste stengels), 2 flinke eetlepels rozijnen, 1 flinke appel (bijv. Elstar), 50 gram walnoten, 1/2 eetlepel citroensap, , Dressing:, 1 eetlepel wittewijn-azijn, 1 eetlepel druivepit-olie, 2 eetlepels zonnebloemolie, 1 eetlepel honing, 1 eafgestreken etlepel pittige mosterd, 100 ml slagroom, peper, zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-04-2014
  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijk fris salade als lunch of hoofdgerecht in de zomer. Makkelijk en snel klaar.

INGREDIENTEN

- Krop ijsbergsla, in reepjes gesneden, - 2 tomaten, in plakjes gesneden, - Stuk komkommer, in schijfjes gesneden, - 4 eieren, gekookt en in plakjes gesneden, - 4 plakjes ham, bijv. yorkham opgerold en in stukjes gesneden, - blok kaas en daar reepjes kaas van afsnijden en oprollen, - 3 el slasaus, - 2 el yoghurt, - 1 tl honing, - 1 tl mosterd, bijv limburgse mosterd

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-04-2011
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Zie basisrecept Vinaigrette en verder nog: citroensap, mespunt tijm, vloeibare honing, mosterd en een knoflookteentje.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-08-2004
  • Frans
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Heerlijk pittig en zoet kaasgerechtje, leuk als kaasgang bij een diner of zelfs als voorgerecht als je niet teveel gangen hebt.

INGREDIENTEN

*75 gram goede, pittige blauwe kaas, bijv. roquefort, *2 rijpe dessertperen (Doyenne du Comice), *klein handje walnoten, , Voor de dressing:, *3 eetlepels olijfolie, *1 eetlepel citroensap, *klein theelepeltje mosterd, *1 eetlepel vloeibare honing, *peper en zout

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-07-2011
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Hele makkelijke snelle zomerse salade

INGREDIENTEN

Botersla of ijsbergsla (1 krop of extra snel een zak voorgesneden sla), Cashewnootjes (ong 2 handjes), Klein blikje vruchtjes of vers fruit, Brie (naar smaak), , Voor de dressing:, 3 el Olijfolie, 1 el witte balsamico azijn, 1 el honing, 1/2 el mosterd, snufje zout en peper

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-10-2012
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.

Lunch-gerecht voor 4pers.maar met wat aanpassing een volledige maaltijd voor twee personen......MMMMMM....

INGREDIENTEN

6lamshaasjes a 60g3el citroensap2tl honing1tl mosterdzout en versgemalen peper5el olijfolie1bakje cherry-tomaatjes a 250g1avocado1zak gemengde salade met rucola75g elitehaver(mengsel van noten en rozijnen)2klontjes boter

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-05-2003
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

6 lamshaasjes (a ca.60 gr), 3 eetlepels citroensap, 2 theelepels honing, 1 theelepel mosterd, zout en vers gemalen peper, 5 eetlepels olijfolie, 1 bakje cherrytomaatjes (250 gr), 1 avocado, 1 zak gemengde salade met rucola, 75 gr elitehaver (mengsel van noten en rozijnen, 2 klontjes boter

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-05-2003
  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijke zomerse salade!

INGREDIENTEN

Chevre:, 1 pakje chevre doux (12 plakjes), 12 plakjes brood (stokbrood of gewoon brood), honing om te besprenkelen, , Salade:, 200g gemengde salade, 1 bakje cherrytomaten, 0,5 komkommer, , Dressing:, 2 el witte wijnazijn, 3 el olijfolie, 1 el mosterd, 1 el honing, peper en zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-07-2017
  • Frans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

75 g igemengde jonge bladsla, 1 bakje cherry-/kerstomaatjes, gehalveerd, 1 gele paprika, in blokjes, 1 kleine rode ui, in smalle ringen, 1 groene appel, in blokjes, 200 g gerookte kipfilet, in reepjes, 25 g walnoten, gepeld, 50 g blanke rozijnen, geweld, , voor de dressing:, , 3 eetl. olijfolie, 2 theel. balsamicoazijn, 1 teentje knoflook, geperst, 1 eetl. honing, 1 theel. mosterd, zout en versgemalen peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-02-2009
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Deze lekkere salade maakte ik als voorgerecht voor mijn leesclub. Viel erg in de smaak. Het is een lekker licht voorgerecht met de heerlijke combinatie van gerookte zalm, gemarineerde artisjokharten en een verrukkelijke honing-mosterddressing.

INGREDIENTEN

1 zakje rucola (plm. 75 gram), 100 gram gerookte zalm, 1 potje gemarineerde artisjokharten (ik had Sacla), 2 eetlepels pijnboompitten, Dressing:, 4 (half) gedroogde tomaten op olie (uitgelekt), 2 eetlepels vloeibare honing, 1 afgestreken eetlepel mosterd, 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel witte balsamico-azijn, 3 eetlepels olijfolie, vers gemalen peper

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-04-2012
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Bagel met gerookte kip, honing-mosterddressing en pijnboompitten 

INGREDIENTEN

1 bagel naar keuze, 150 g gerookte kip, 2 tl honing, 1 tl mosterd, 2 tl citroensap, 2 el olijfolie, peper en zout, 25 g pijnboompitten

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-01-2015
  • Amerikaans
  •  0-10 min.

Heerlijke salade. Snel en gemakkelijk. Die wil je gauw nog eens eten!

INGREDIENTEN

Halve zak (40-50 gram) rucola en veldsla mix, 8 cherry tomaatjes en 8 zongedroogde tomaatjes (of een van beide) , 1/3 komkommer, 1 appel (en/of druiven, halveren), +/- 100 gram geitenkaas of fèta, Ongezouten noten (bijv. amandel- en/of walnoten), *Ook lekker met halve rode paprika, dadels en/of vijgen!, , Dressing:, 3 eetlepels olijfolie (of deels olie van de zongedroogde tomaatjes), 1 kleine dessertlepel (dille-)mosterd, 1 dessertlepel honing (kan ook deels suiker - niet te veel!), 1 dessertlepel (balsamico)azijn, , P.S. Dit zijn de ingrediënten voor twee royale porties. Als het al bijgerecht is, kan het makkelijk voor drie tot vier personen!

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-11-2012
  • Europees
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke maaltijdsalade waar we hier in huis altijd onze vingers bij opeten. Perfect voor de winter, maar in de zomer ook niet gek!

INGREDIENTEN

400g gekookte rode biet, 200g veldsla, 80g zachte geitenkaas, 50g hazelnoten, 50g spekblokjes, 1 el honing, 2 el mosterd, 4 el olijfolie, 1 el azijn, peper en zout, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-01-2017
  • Europees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Herfstgerecht: salade met gegrilde geitenkaas en verse vijgen.  

INGREDIENTEN

Ingrediënten:, 6 vijgen, vloeibare honing, 250 gr geitenkaas, 4 handjes slabladeren, 4 eetlepels honing-mosterddressing

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-10-2007
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Mijn favoriete samenstelling van een hightea, zoals ik hem op mijn werk neerzet voor de gast.Per persoon krijg je het volgende voorgezet.

INGREDIENTEN

Sandwich zalm/kruidenkaas. Sandwich kipfilet/zongedr.tomaatjes. Sandwich bri/pijnboompitten/honing.Hartige warme mini wrap., Chocolade brownie, bosbessen muffin, slagroomsoesjes, aarbeientaartje, appelpuntje, bonbons, lekker koekje., Vers fruit, slagroom, aarbeien met warme chocoladesaus.chocoladescoons.,

  •  Tussengerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-10-2008
  • Tussengerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 zakje gemengde salade, 150 gr. kidneybonen, 1 kleine mango in partjes, 1 gerookte kipfilet, 1 bakje honing/mosterddressing.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-07-2001
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Erg bijzonder. Door improviseren op 1e kerstdag tot stand gekomen. Was verrukt over het resultaat. Kon jullie deze lekkernij niet onthouden.

INGREDIENTEN

Olijfolie, peper, zout, citroensap, 2 stukken zalmfilet,(evt diepvries, lekker en goedkoop), 6 zongedroogde tomaatjes,(AH), 2 eetl cremefraiche, 3 eetl stijf geklopte slagroom gezoet, 2 eetl kant en klare honingmosterddressing van AH. Indien niet voorhanden meng dan de volgende ingredienten erdoor:, 1 eetl mosterd, 1 eetl honing, 1 theel citroensap

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-12-2001
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Seizoensrecept voor een lichte winterse maaltijdsalade met wortel, appel en witlof

INGREDIENTEN

1 winterwortel, 500 gr witlof, 2 appels, 160 gr gerookte kipfilet, 100 gr (ongezouten) cashewnoten, 2 eetl witte wijnazijn, 1 eetl grove mosterd, 2 eetl honing (vloeibare), 6 eetl olijfolie, 1 eetl vers gesneden bieslook, peper & zout,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-01-2011
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Gevulde maaltijdsalade met een honing-mosterddressing. Met pasta, sla, geitenkaas en noten.

INGREDIENTEN

- max. 200 gr. pasta (fussili), - 1 zak gemengde sla (eikenbladsla melange), - rondje geitenkaas met honingsmaak, in kleine stukjes, - zakje elitehaver, - 2 gesneden tomaten, - 6 gedroogde tomaten in reepjes, - honing-mosterd dressing (zelfgemaakt of kant-en-klaar, lekker van de AH)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-03-2006
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

300 g aardbeien, 2 pakjes geitenkaasjes met ontbijtspek (2 x 60 g, Bettine Larde), 50 g rucola, 2 el honing, 1 bakje honingmosterddressing, versgemalen peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-03-2009
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Lekker en voedzaam

INGREDIENTEN

2 zakjes gemengde frisee-salade, 2 gerookte kipfilets, 1 zakje gehakte walnoten (65 gr.), 4 gedroogde tomaatjes op olie, 100 gr. honing-mosterddressing

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-08-2002
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.

Een lekker, licht voorgerecht met een pittige honingdressing. Voor de liefhebber die smult van rivierkreeftjes.

INGREDIENTEN

* 1 zakje gemende paprika salade (100 gram), * 1 bakje gekookte rivierkreeftjes, * 10 stuks pecannoten, * 1 bakje honing-mosterddressing (100 gram), * 3 druppels tabasco

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-02-1999
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.

Een lekkere wortelsalade met rozijntjes en een honing-mosterddressing.

INGREDIENTEN

2 winterwortels (of een zakje kant en klaar geraspte wortel) handjevol rozijnen, 1 eetl. citroensap, 1 theel. honing, 1 theel. grove mosterd, 3 eetl. olie, zout, peper, (heb je haast, gebruik dan kant en klare honing-mosterddressing uit een flesje van bijv. AH; dit is ook heel lekker), beetje bieslook

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-11-2003
  • Nederlands
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top