244 goulash recepten uit de Hongaarse keuken

  • Top 100

Deze versie van goulash van meesterkok Rudolph van Veen is het voor ons.

INGREDIENTEN

600 gram doorregen runderlappen, 10 eetlepels olijfolie, 50 gram spekreepjes, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 4 paprikas (rood en groen), 2 eetlepels bloem, 1.5 eetlepel paprikapoeder of chilipoeder, 1 blikje tomaatstukjes (400 gram), 1 deciliter rode wijn, 2 deciliter Rundvleesbouillon, 2 theelepels tijm, 4 vastkokende aardappelen, 250 gram sperziebonen

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op18-03-2005
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

600 gram doorregen runderlappen, 10 eetlepels olijfolie, 50 gram spekreepjes, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 4 paprikas (rood en groen), 2 eetlepels bloem, 1.5 eetlepel paprikapoeder of chilipoeder, 1 blikje tomaatstukjes (400 gram), 1 deciliter rode wijn, 2 deciliter Rundvleesbouillon, 2 theelepels tijm, 4 vastkokende aardappelen, 250 gram sperziebonen

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op30-01-2010
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Zoveelste recept van goulash maar dit is HET RECEPT

INGREDIENTEN

600 gram doorregen runderlappen, 25 gram margarine/boter, 50 gram spekreepjes, 1 grote ui, 2 tenen knoflook, 2 rode paprika's, 2 groene paprika's, 2 eetlepels bloem, 1 eetlepel pikante paprika poeder, 1 eetlepel milde paprika poeder, 1 blikje tomatenstukjes (400 gram), 1 dl rode wijn, 2 dl vleesbouillon, 2 theelepels thijm, 4 vastkokende aardappels, 250 gram sperziebonen, 1 theelepel kummel, 200 gram champignons

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op14-02-2000
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Eigen recept

Heerlijke goulash die iedereen lekker vindt!!!

INGREDIENTEN

1 kilo runderriblappen (goulashvlees is vaak te grof gesneden, soepvlees kan ook),2 tenen knoflook, 2 grote uien, 1 grote rode paprika, 1 blik gepelde tomaten in stukjes, 2 blikjes tomatenpuree, runderboullion, 3 laurierblaadjes, 1 pak diepvrieserwten van bonduelle, flink paprikapoeder, zout en peper, bindmiddel (arrowroot)

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op05-10-2008
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Pittige rundvlees stoofgerecht

INGREDIENTEN

- 500 g runderlappen, - olie/boter, - 2 flinke uien, - 2 blikken tomatenblokjes, - 1,5 el pikante paprika poeder, - 1 el zoete paprika poeder, - 1 rode en 1 gele paprika, - 1/2 zakje goulash kruiden, - peper en zout, - 1 dl water,

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op11-10-2003
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Echt lekkere goulash voor koude dagen

INGREDIENTEN

-500 gr runderpoulet, -2 grote uien, -rode en groene paprika, -knoflook, -4 laurierblaadjes, -1 zakje goulash kruidenmix (silvo), -bloem, -maizena, -2 kleine blikjes tomatenpuree, -zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op03-09-2006
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Heerlijk met witte rijst

INGREDIENTEN

500 gr. Runder- Paarde- of Varkensvlees., 2 middelgrote uien, 1 teentje knoflook, 1 groene paprika, 1 rode paprika, 1 kleine prei, 2 goudvlees bouillonblokjes, 6 eetl. Bloem, 1 ltr. Water, 1 groot blik tomatenpuree, 1 pakje goulash mix

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op15-08-2000
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Eigen recept

Goulash voor de Bourgondier

INGREDIENTEN

1 kg goulashvlees, olijfolie, 4 in ringen gesneden uien, 1 groene paprika, 1 rode paprika, 250 champignons, 2 runderbouillonblokjes, 2 blaadjes laurier, zout, peper, zoete paprika, komijn, knoflook, 4 eetlepels crème fraîche, 2 glazen rode wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op26-02-2011
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Een hele lekkere Goulash volgens het recept van mijn moeder. Het duurt wel lang om te maken, maar is de moeite waard!


INGREDIENTEN

4 grote uien, 2 rode en 1 groene parika, 1 kg licht doorregen runderlappen, 2 blikjes tomatenpuree(niet die hele kleine), 1 a 2 tomaten, 4 laurierblaadjes, 5 kruidnageltjes, peper en zout naar smaak, 25 a 30 gram Blue Band

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op21-06-2002
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Uit de romertopf

INGREDIENTEN

, 1 kilo riblappen, 3 Uien in ringen gesneden, 2 teentjes knoflook, 1 liter bouillon (kan van een blokje), 50 gram boter, 1½ eetlepels paprikapoeder, 3 eetlepels bloem, verse gemalen zwarte peper, zout naar smaak, 1 rode paprika, 2 tomaten ontveld en in stukjes, 1 eetlepel tomatenpuree

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-01-1999
  • Hongaars
  •  60-120 min.

Oorspronkelijk is het een soep die door Hongaarse herders werd bereid, "gulyas" geheten. De vleesstoofpot zoals wij die kennen, noemen de Hongaren "porkolt". Er zijn ontelbare varianten op, maar vlees, aardappels en paprika horen altijd in goulash thuis.

INGREDIENTEN

500 g doorregen runderlappen, 2 grote uien, 2 teentjes knoflook, 1 groene, 1 rode en 1 gele paprika, 2 tomaten, 2 aardappels, 2 el olie, 2 el paprikapoeder, 1 tl karwijzaad, 500 ml runderbouillon van tablet en 100 ml volle yoghurt, zout en chilipeper naar smaak toevoegen

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op06-01-2004
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Een echt overheerlijke goulash en makkelijk te maken

INGREDIENTEN

2 uien, pond runderpoulet gezouten, 1 verse paprika, 1 gr blik tomatenpuree, 1 lepel mosterd, scheutje azijn, scheutje ketjap, 1 zakje paprikapoeder (mild), theelepel sambal, 10 zilveruitjes, foulie, laurier, peper, zout en thijm, 1 lepel suiker, 1/2 liter water met 1 blok vleesbouillon, 3 fijn gesneden aardappelen, 1 fijn gesneden zure appel

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-03-2000
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Hongaarse goulash van rundvlees

INGREDIENTEN

Rundvlees (ong. 600 gr. riblappen of magere runderlappen), ong. 100 gr. boter, 3 a 4 uien, ong. 3/4 liter bouillon (jus van het vlees aangevuld met water en een bouillonblokje), 50 gram bloem, blikje tomatenpuree, paprikapoeder, peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op29-11-2001
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Heerlijke eigengemaakte Goulash

INGREDIENTEN

500 g (rund)vlees, 1 grote ui, 4 knoflook teentjes, 1 eetlepel bloem, 2-4 theelepels paprikapoeder, 1 eetlepel bloem, 100 ml rode wijn, 500 g aardappelen, 250 g rode en groene paprika, 250 g tomaten, half blokje bouillon, halve theelepel marjolein, peper & zout, blikje tomatenpuree

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-04-2003
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

500 gr doorregen runderlappen
2 grote uien
2 teentjes knoflook
1 groene paprika
2tomaten
2 aardappels
2 el olie
2el paprikapoeder
1theel karwijzaad (kummel)
500 ml kippenbouillon, van blokje
100 ml volle yoghurt

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op28-12-2004
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

400ml rode wijn, 3 eetlepels rode wijnazijn, 3 kruidnagels, 3 eetlepels olijfolie, 5 peperkorrels, 600g varkenslappen, 500g sjalotjes, 4 roma-tomaten, 3 teentjes knoflook, 1 blaadje laurierzout, versgemalen peper, flinke bos peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-06-2005
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Met rundvlees, paprika en wijn

INGREDIENTEN

600 gr magere runderlappen, 2 el olijfolie, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 2 el bloem, 1 1/2 dl rode wijn, 1 1/2 dl koffie, 1 rode paprika, 1 groene paprika, zout en versgemalen peper, 2 tl oregano, paar druppels tabasco

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-05-2000
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Tja, misschien niet erg origineel maar wel errug lekker! Een hartig opwarmertje voor regenachtige dagen......

INGREDIENTEN

* 1 grote gesnipperde ui * 1 rode en 1 groene paprika, in flinke stukken * 600 gram (of meer) magere runderlappen, in blokjes * 100 gram magere spekreepjes * 40 gram boter * 2 tn. knoflook * 1,5 eetlepel paprikapoeder pikant * 1 vleesbouillontablet * 1 blikje tomatenpuree * 1 blik tomatenblokjes * 2 aardappelen (kruimig, eco) * 2 dl lekkere rode wijn * zout & peper * olijfolie/hete rode saus (evt)

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op18-09-2004
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Vleesstoofpot

INGREDIENTEN

50 gr. margarine, scheutje olijfolie, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 blikje tomatenpuree, 1 bouillontablet, 6 ontvelde tomaten, 1 laurierblad, 1,5 eetlepel bloem, 1 eetlepel paprikapoeder, peper & zout, 500 gr. mager rundvlees, 2 rode paprika's, 1 tl. majoraan, 3 augurkjes, 1 klein pepertje, 3 augurkjes, 2 aardappelen, 1 dl. rode wijn scheutje room.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-05-2000
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Lekker stevige goulash zoals ik hem ooit in Hongarije gegeten heb en de smaken opgeslagen in mn hersentjes en thuis geexperimenteerd tot ik hem heb hij is zoals nu... Lekker!!

INGREDIENTEN

500 gr runderlappen of hacheevlees (blokjes), 4 uien (in halve ringen), 3 teentjes knoflook (in plakjes), 1 Spaans pepertje (in ringetjes), 1 groene paprika (in reepjes), 1 rode paprika (in reepjes), 250 gr champignons (in plakjes), 1 el paprikapoeder pikant, 1 el paprikapoeder mild, 1 flinke tl komijnpoeder, 1 flinke tl marjolein, 1 groot blikje tomatenpuree, 5 dl runderbouillon, 50 gr boter

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op28-09-2012
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Een lekkere Goulash, heerlijk met stokbrood en / of donker oerbrood.

INGREDIENTEN

2 flinke uien, 1 teen knoflook, 60 gram boter, 2 dl wijn, 400 gram mals rundvlees, peper en zout, 2 tomaten, 1 groene paprika, 2 el yoghurt en bloem.

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op29-12-2006
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Zelf gemaakt het lekkerst

INGREDIENTEN

500 g doorregen runderlappen, , 2 grote uien, , 2 teentjes knoflook, , 1 groene paprika, , 2 tomaten, , 2 aardappels, , 3 eetlepels olie, , 2 eetlepels paprikapoeder, , 1 theelepel karwijzaad (kummel), , 500 ml kippenbouillon, van tablet, , 100 ml volle yoghurt

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-10-2007
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een zachte en teglijkertijd pittige goulash

INGREDIENTEN

- 500 gr. uien, - 1 groene paprika, - 1 rode paprika, - 500 gr. runderpoulet (runderlappen in blokjes gesneden), - 1 blikje tomatenpuree, - 1 eetlepel paprikapoeder, - 1 eetlepel kerriepoeder, - appelstroop

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-12-2000
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  60-120 min.



Lekker Rundvleesgerecht

INGREDIENTEN

750 gram magere runderlappen*1 grote ui*40 gr.boter*1 eetl.milde paprikapoeder*1 eetl.bloem*1 klein blikjetomatenpuree*zou*peper*ca..? l.heet water*1 eetl.maizena

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op16-03-2000
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Stevig,warm en makkelijk,want dit is een gerecht dat je ook van tevoren kunt klaarmaken en opgewarmd smaakt het nog beter!

INGREDIENTEN

2 fijngesneden uien, 1 teentje knoflook, 1 rode paprika in reepjes gesneden,750 gr runderstoofvlees,50 ccl vleesbouillon,400 gr gepelde tomaten,paprikapoeder,peper,zout,4 dikke aardappelen,gehakte bieslook,olijfolie

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-06-2005
  • Hongaars
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

, 1 pond krieltjes in de schil, 3 eetlepels olie, 300 gram runderreepjes, 2 grote uien, 1 pot gegrilde paprika's, 4 romatomaten, 1 eetlepel paprikapoeder, 2 eetlepels peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-09-2007
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Goulash

INGREDIENTEN

500gr doorregen runderlappen., 2 grote uien, 2 teentjes knoflook, 1 groene paprika, 2 tomaten, 2 aardappels, 3 eetl. olie, 2 eetl. paprikapoeder, 1 theel. karwijzaad, 500ml kippenbouillon, 100ml volle yoghurt

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op24-08-2004
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

500 gr doorregen runderlappen*2 grote uien*2 teentjes knoflook*1 groene paprika*2 tomaten*2 aardappelen*3 el olie*2 el paprikapoeder*1 tl karwijzaad(krummel)*500 ml kippenbouillion van tablet*100 ml vole yoghrt

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op04-02-2004
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Lekker pittig

INGREDIENTEN

750 gram rundvlees / 400 gram uien / 1 rode paprika / 1 groene paprika / 1 doosje champignons / 400 gram tomaten / boter / rode wijn / slagroom / paprikapoeder scherp / cayennepeper / knoflook / peper en zout / chilipoeder / tabasco / tomatenpuree

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op23-09-2001
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

600 gr doorregen runderlappen, 2 eetlepels bloem, 100 gr boter, 50 gr magere spekblokjes, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 rode paprika's, 2 groene paprika's, 1 1/2 eetlepel paprikapoeder, 1 bouillonblokje, 1 blik tomatenblokjes, 1 dl rode wijn, 2 theelepels tijm

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op26-03-2000
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Zoals het hoort te zijn.

INGREDIENTEN

500 gram riblappen in blokjes, 100 gram spekjes, 2 uien, 0,5 liter runderbouillon, 5 tomaten, paprikapoeder, ketjap, 1 geperst teentje knoflook, zout, versgemalen peper, 1 laurierblaadje.

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op20-03-2005
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Een tikkeltje anders

INGREDIENTEN

640 g magere runderstooflappen, 4 koffielepels margarine, 4 grote uien, 1 bakje champignons, 1 groene 1 rode paprika, 4 knoflookteentjes, 1 blik gepelde tomaten, 1 el zilveruitjes, 4 augurken, mespunt sambal, 1 el milde paprikapoeder. 1 laurierblad, 1/2 tl karwijzaad (Kummel)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-01-2006
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Hongaarse goulash met kip

INGREDIENTEN

400 g kipfilet, peper en zout, 1 grote ui, 1 rode paprika, 1 eetl paprikapoeder, 1 blikje tomatenpuree, enkele druppels citroensap, 1 theel kummelzaadjes, 1 bekertje Bulgaarse yoghurt

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-12-2001
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Hoofdgerecht voor 4 personen

INGREDIENTEN

800 gram runderlappen, 40 gram margarine, 1 grote rode paprika, 1 grote ui, knoflook naar smaak, 1 eetlepel paprikapoeder, 1 eetlepel bloem, 1 blikje tomatenpuree (68 gram), peper,zout, wat bindmiddel, naar smaak wat fijngeknipte bieslook

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-02-2000
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Bruien ragouts

INGREDIENTEN

500 gram rundvlees * 200 gram uien * 100 gram boter * 4 tomaten * peper * zout * 1 theelepel marjolein * 1 theelepel paprikapoeder * 1 laurierblad * 1 flinke scheut azijn * 1/5 dl yoghurt.

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op18-12-2004
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

1.5 pond magere runderlappen, 3a4 paprika's, 1.5pond uien 5 teentjes knoflook 1doos champignons 65gram croma, 1blik tomatenpuree en 4 tomaten, azijn maizena chilisaus(eagle chilisaus(toko), zakje goulashkruiden, zout naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op25-10-2001
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

500 g magere runderlappen, 1 flinke ui, 4 sjalotjes, 50 g bakboter, 1 blikje tomatenpuree, 3 teentjes knoflook, 2 rode paprika's, paprikapoeder, 1 takje tijm, 1 takje majoraan, 1 laurierblaadje, 1/2 l blik tomaatstukjes, zoetzure augurkjes, 1 dl rode wijn, 450 g kleine aardappeltjes, 1 potje zure room,

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op10-05-2002
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

, 3 paprika`s, bijvoorbeeld rood, geel en groen, 2 preien, 5 uien, 1,5 kg goulashvlees (hacheevlees), olie of boter om in te bakken, zout, peper, paprikapoeder, 1 eetlepel tomatenpuree, 1,5 eetlepel bloem, 850 gram gepelde tomaten (blik, 2 blikken a 400 gram), 400 gram cabanossiwortjes (of salami), 2 groentebouillonblokjes, 1 bosje peterselie,

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op11-03-2013
  • Hongaars
  •  120 min. <

Een milde goulash voor iedereen.

INGREDIENTEN

400 gr Runderlappen, Bloem, 50 gr Rookspek, 1 Ui, 3 Sjalotjes, 80 gr Croma, ? Paprika, 1 Rode peper, 3 tenen Knoflook, 2 Tomaten , 1 bl Tomatenpuree, 2 el Hot ketchup, 2 eetlepels Paprikapoeder, 1 dl Koffieroom, 1 dl Druivensap (wit), 1 Bouillonblokje (rundvlees), Zout Peper, 400 gr Witte rijst, Doperwtjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-01-2002
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 dec.rode wijn.scheutje wijnazijn.3 kruidnagels.beetje olie.peper.600 gr varkenslappen.500 gr uien.4 tomaten.3 teentjes knoflook.1 laurierblad.peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-01-2003
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies