12 hertenragout recepten

INGREDIENTEN

, 600 g hertenstoofvlees, , 2 eetlepels bloem, , 50 g boter of margarine, , - 2 eetlepels zonnebloemolie, , 1 ui, , - 1 eetlepel gekneusde jeneverbessen, , 1 dl wild- of vleesbouillon, , - tijm en laurier, , 1klein flesje rode wijn, , 2 eetlepels Worcestershire saus, , 2 eetlepels donkere sausbinder, , gehakte peterselie, , peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-09-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een gerecht waar je warm van wordt als het buiten koud is !

INGREDIENTEN

-750 gram ontbeende hertenbout., -2 uien., -1 winterwortel., -3 stengels bleekselderij., -50 gram boter., -peper., -zout., -2 dl. wildfond., -2 el gin (jenever kan ook)., -400 gram gemengde paddestoelen (shii-take, oesterzwammen en kastanjechampignons)., -2 el. zwarte bessengelei., -30 gram blauwe kaas.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-06-2001
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Heerlijk poolcirkel-gerecht uit Canada

INGREDIENTEN

750 g Ontbeende hertenbout, 2 uien, 1 winterwortel, 3 stengels bleekselderij, 50 g boter, zout, peper, 2 dl wildfond, 2 el gin of jenever, 400 g gemengde paddestoelen [shii-take, oesterzwammen en kastanjechampignons], 2 el bessengelei, 30 g blauwe kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-01-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Bron;niet te vreten en ook niet gezond!

INGREDIENTEN

1 1/2 kilo hertenvlees (zonder been, blokjes van 1 1/2 cm), 1 el rommelkruid, 1 1/2 el bloem, 1 ? el ijskoude boter, 2 gesnipperde uien, 150 gr boter, bouquet garni van prei, laurier en veel tijm, 75 cl rode wijn, 1/2 dl wildfond, 200 gr champignons in plakjes, 75 gr spekblokjes, peper,zout

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op07-05-2003
  •  …
  •  120 min. <



INGREDIENTEN

600 gr hertevlees (zonder been) - 150 gr doorregen spek - 2 el braadboter - 4 uien - versgemalen peper en zout - 10 jeneverbessen - 5 pimentkorrels - 1 kruidnagel - 1 laurierblad - 1 el gehakte tijmbloempjes - 5 dl heet water - 300 gr hanekammen (cantharellen) - 3 afgestreken el ma?zena - 4 el rode wijn - aalbessengelei - spruitjes - aardappelkroketten.

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op27-05-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

1 kg. hertenragout,1 glas rode porto,1 glas water,1blokje kruidenbouillon,1 eetlepel mosterd,6 klontjes suiker,10 witte peperbolletjes,2 blaadjes laulier,150 gr. veenbessen in siroop,200 ml. verse room,2 teentjes knoflook,1 grote ui,200gr. gerookte spekblokjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-12-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.



Echte Ardeense hertenragout met een bruine dubbele Trappist van Westmalle.

INGREDIENTEN

1,5 kg hertenragout - 3 flinke uien - 1 wortel - 1 takje tijm - 2 flesjes bruine Double Westmalle - 1 kopje olijfolie - 40 gr boter - 2 el bloem - 1 scheutje eau-de-vie van bosbessen - 1 el tomatenpuree - 2 teentjes knoflook, geperst - kruidentuiltje - blaadje laurier - peper en zout. Verder : 20 zilveruitjes - poedersuiker - 250 gr kastanjechampignons - boter - 150 gr gerookt spek, dikke plak in blokjes - 6 flinke aardappelen - tijm.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-11-2000
  • Belgisch
  •  60-120 min.

Een recept, dat ik ooit kreeg van Jan Vos uit Ootmarsum tijdens een kookdemonstratie bij La Cuisine in Tubbergen. Volgens Jan moet er absoluut Grolsch bokbier in, waarvan akte. In onze familie al jaren een herfsttopper.

INGREDIENTEN

RAGOUT *****, 750 gram hertenvlees in blokken gesneden *** 1 gesneden ui *** 2 eetlepels tomatenmoes (recept hieronder) of tomatenpuree *** 1,5 etlepel bloem *** 1 theelepel piment *** 1 theelepel kaneel *** 2,5 dl krachtige (wild)bouillon *** 0,33 cl Grolsch bokbier *** 2 eetlepels rozijnen *** 3 eetlepels arachide-olie *** 50 gram boter *** naar smaak peper en zout *** naar smaak paprikapoeder, , TOMATENMOES *****, 1 kilo tomaten zonder vel en pitjes in kleine stukjes gesneden (concassee) *** 2 eetlepels olijf olie *** 2 sjalotjes fijngesnipperd *** 1 teentje knoflook *** naar smaak basilicum, oregano en tijm *** naar smaak peper en zout

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op20-11-2003
  • Nederlands
  •  120 min. <



Een Duits gerecht dat doet denken aan romantische ridderkastelen en mysterieuze legendes ?

INGREDIENTEN

1 kg hertenstoofvlees (van de schouder) - 1 l fruitige jonge wijn (type Cotes du Rhone) - 1 wortel - 1 ui - 2 laurierblaadjes - 1 eetlepel witte peperbolletjes - 1 takje tijm - 1 teentje look - boter - 200 g veenbessen - 3 dl wildfond - 250 g bruine suiker - 500 g gemengde wilde paddestoelen - peper en zout - enkele plukjes peterselie

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op24-09-2001
  • Duits
  •  120 min. <



In het algemeen wordt er voor smoren en stoven mooi doorregen vlees gebruikt. Alhoewel hertenvlees vrij mager is, leent het zich uitstekend voor een smakelijke, volle ragout.

INGREDIENTEN

1,5 kg ontbeend hertenvlees, van de bout of de lende, in blokjes van 4 cm - 2 el bloem - 2 el olijfolie - 90 gr pancetta, fijngehakt - 1 ui, fijngehakt - 6 takjes verse peterselie - 3 takjes verse tijm - 2 laurierbladeren - 4 teentjes knoflook, fijngehakt - 3,75 dl droge rode wijn (zoals Barolo) - 1 liter vleesbouillon - 1 el tomatenpuree - 500 gr zilveruitjes - 2 el boter - 500 gr kleine verse kastagnechampignons, schoongeborsteld - 2 el gehakte verse bladpeterselie - zout en versgemalen peper

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op12-06-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  120 min. <

Een Canadees gerecht voor bij mijn Hertenragout.

INGREDIENTEN

-100 gram bacon., -30 gram boter., -500 gram verse zuurkool., -1 dl. rode wijn., -3 dl. wildfond., -20 karwijzaadjes., -6 jeneverbessen.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-06-2001
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1kg hertenragout-300gr gerookt spek-400gr wortelen-1l wildfond-1 blikje veenbessencofituur van 250gr-peper en zout-margarine of goei boter of een mengeling van de twee

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-10-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies