Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Heilbot recepten (390) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Gegratineerde Heilbot.

INGREDIENTEN

500 gram gefileerde heilbot (of kabeljauw)., zout. 1 dl witte wijn. 1/2 dl water. 2 dl slagroom. 1 courgette. 75 gram verse geraspte Parmezaanse kaas. 75 gram kruim van oud wittebrood.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-09-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heilbot met Afrikaanse chilisaus en pesto

INGREDIENTEN

- heilbot met vel, naar de gewenste hoeveelheid per persoon, , - 250 gram suiker, , - 250 gram grof zeezout, , - 3 gesneden Spaanse pepers, , - 3 teentjes knoflook, , - 1 tomaat, , - 1 paprika, , - 1 theel. korianderpoeder, , - 250 ml olijfolie, , - zout, , - peper, , - citroensap, , - 10 takjes verse koriander, , - 5 takjes bladpeterselie, , - 1 Spaanse peper, , - schil van een halve citroen, , - 2 tenen knoflook, , - 200 ml olijfolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-04-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Echt lekker en makkelijk! Een vispakje met Chinese kruiden.

INGREDIENTEN

125 gr peultjes, 2,5 cr verse gemberwortel, 4 teentjes knoflook, 4 lente-uitjes, 2 eetlepels zwarte Chinese bonen (taotjo), 3 eetelepels Japanse sojasaus, 2 eetlepels droge sherry, 1/2 theelepel suiker, 1 eetlepel sesamolie, 2 eetlepels plantaardige olie, 4 heilbotfilets elk van ca. 175 gr.,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-09-2001
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heilbot met pesto, gegratineerd in de oven, op een bedje van roerbakgroenten.

INGREDIENTEN

200 gr. heilbot, 100 gr. peultjes, 100 gr. haricoverts, 2 wortelen, babymais, 4 sjalotten, 2 teentjes knoflook, 75 gr. tauge, 250 gr. kleine aardappeltjes geschrapt. Een potje groene pesto

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-10-1999
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 limoenen1 vanillestokje125 gram zachte boterzout en peperolie om in te vetten500 gram heilbot

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-03-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

200 g rauwe heilbot (of kabeljauw), 50 g gerookte heilbot, ¼ courgette, sap van 1 limoen, een paar korianderblaadjes, 1 eetl. citroenolijfolie van Oil & Vinegar, peper en Fleur de Sel limoenvan Oil & Vinegar, 6 teentjes zwarte knoflook van Oil & Vinegar

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-09-2011
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 venkel, 800 gr heilbot, halve liter visbouillon, 2 el mosterd, dille, boter, room, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-08-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 moten heilbot4 preiwitten60 g vetstofpeperzout1 citroen1 dl room

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-09-2002
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 moten groenlandse heilbot van 200 gram, peper uit de molen, zout, azijn, olie, 100 gram sjalotjes, 500 gram tomaten, gemalen rozemarijn, 4 takjes rozemarijn,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-03-2001
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Flinterdunne plakjes heilbot een half uurtje laten marineren op het bord, een dressing van sjalotsnippers en rose pepers en je hebt een bijzonder voorgerecht.

INGREDIENTEN

200 g rauwe heilbot (stukje), 3 sjalotjes, olijfolie (extra vergine), 1 tl sojasaus, zout, peper, 21/2 el roze pepertjes, 1 citroen.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-11-2000
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

OM JE VINGERS BIJ OP TE ETEN!!NIET ECHT DOEN HOOR HIHI

INGREDIENTEN

4 moten heilbot 2 el boter sap van 1 citroen zout en peper 1/2 doosje kleine champignons,afgeborsteld 1/8 l witte wijn 1 zakje voorgekookte aardappels.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-12-2004
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een heerlijk grillgerecht

INGREDIENTEN

4 dunne moten heilbot, 2 eiwitten, 2 eetl. geraspte belegen Goudse kaas, olie, zout en witte peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-07-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Dit recept was een combinatie van wat er nog in de koelkast te vinden was en natuurlijk de heilbot. De combinatie van olie en kookroom en in plaats van parmensaanse kaas pecorine (schapenkaas) gebruiken was een erg gelukte combinatie.

INGREDIENTEN

1 stuk verse heilbot van ongeveer 300 gram, 1/3 courgette, 2 bosuien, 50 gram geraspte pecorino, 1 dl. kookroom, 2 eetl. tijm-olie,zout, peper, boter, 1 limoen of citroen

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-04-2005
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 sjalot, 75 g gerookte zalm (2 sneetjes), 75 g gerookte heilbot (2 sneetjes), 1 rijpe avocado, sap van 2 limoenen, 1 dl room, 1 eetlepel gehakte koriander, cayennepeper.

  •  Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-04-2003
  • Belgisch Tussengerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 moten heilbot a 200 gram - 1/2 theelepel zout - 1/4 theelepel peper - 1 theelepel citroensap - 1 eetlepel olie - 400 gram champignons - 1 eetlepel boter - 2 eetlepels fijn gehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-01-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 sjalot, 75 g gerookte zalm (2 sneetjes), 75 g gerookte heilbot (2 sneetjes), 1 rijpe avocado, sap van 2 limoenen, 1 dl Alpro Soja Cuisine, 1 eetlepel. gehakte koriander, cayennepeper.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-09-2002
  • Belgisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

, 4 moten heilbot van elk 200 gram - zout, peper - 1 theelepel citroensap - 1 eetlepel olie - 400 gr champignons uit blik - 1 eetlepel boter in klontjes - 2 eetlepels gehakte peterselie,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-07-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 moten heilbot, 2 eetl. boter,sap van 1 citroen,200 gr. champignons, 1/8 liter droge witte wijn, 1 zakje voorgekookte aardappelschijfjes.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-02-1999
  •  
  •  30-60 min.

Feestelijk voorgerecht, deze mousse die we in champagneglazen spuiten.

INGREDIENTEN

, *100 gr gerookte heilbot;, *1 dl room;, * peper en zout;, *gelatine;, *vis fumet poeder;, *1 citroen., Als garnituur: dille; rode lompeieren; wat grijze gepelde gegarnalen., ,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-02-2006
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

300 gr. dun gesneden gerookte heilbot;, 30 gr. sjalotjes, gepeld;, 30 gr. peterselie;, 12 mooie rode radijsjes;, 2 el arachide olie;, 2 el koud geperste olijfolie ( `huile vièrge`);, 2 el citroensap;, zout en versgemalen peper.,

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-11-2008
  • Frans Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Een bijzonder lekker voorgerecht.

INGREDIENTEN

2 ons verse Heilbot, 1 theel. balsamico-azijn, 1 theel. kikkoman, 2 theel. citroenolie, peper uit de molen, 1 eetl.fijngesneden bieslook + wat sprietjes voor garnering, 1 fijngesneden sjalotje, 1/4 klein gesneden rood pepertje, gemengde sla, geroosterde pijnboompitjes, en balsamico-crème als garnering, suikerbrood met kastanjes (bakker)

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-03-2010
  • Fusion Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

75 gram in plakjes gesneden bacon,1 schoongemaakte en klein gesneden ui,4 moten heilbot a 200 gram, zout, peper, 1/2 theelepel gedroogde dragon,3 dl droge witte wijn, 4 eetlepels tomatenpuree, 1 pakje roomculinair,1 eetlepel fijngehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-02-1999
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

250g rijst gekookt en afgekoeld-3gekookte eieren fijngehakt-1grote ui fijngehakt-2eetlepels kerriepoeder-1eetlepel citroensap-gehakte bieslook-2eetlepels spekblokjes-300g gerookte heilbot in stukjes gesneden.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-11-2001
  •  
  •  20-30 min.

Een pittig (light) visrecept !

INGREDIENTEN

-3 grote tomaten, -2 sjalotten (fijn gesnipperd), -2 tenen knoflook (fijngehakt), -1,2 dl olijfolie, -4 moten heilbot,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-02-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1/2 liter witte wijn, 1/2 liter visbouillon, 200 gram garnalen, 30 gram bloem, 3 eetlepels peterselie, peper, zout, paprikapoeder, 50 gram gemalen kaas, 4 heilbotfilets (van ieder ongeveer 200 gram), 4 plakken gerookte heilbot, 75 gram wortelen, 1/2 knolselder, 2 uien, 1 prei, boter

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-03-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een exotisch gekruide tomatensaus verleent aan dit recept een zeer bijzonder aroma

INGREDIENTEN

-4 moten witte heilbot (elk 200 g), -2 th lepels citroensap, -1 th lepel zout en versgemalen peper, -40 g geklaarde boter, -2 mespuntjes garam masala, TOMATENSAUS:, -120 g ui (fijn gehakt), -500 g tomaten (blokjes)-uit blik eventueel, -20 g geklaarde boter, -2 th lepels gemalen koreander, -1/2 th lepel kurkuma, -1/2 th lepel zout, -4 eetlepels tomatenpuree, -4 eetlepels fijngehakte koreander

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-11-2002
  • Chileens Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

? visbouillontablet *, 1 eetlepel boter of margarine *, 500 gram gefileerde heilbot *, 2? dl slagroom *, 3 theelepels amaretto (likeur) *, 2 takjes dille, fijngeknipt *, 1 theelepel paprikapoeder *, ? theelepel zout *, 1 teentje knoflook *, 50 gram Boursin met kruiden *, 1 takje peterselie, geknipt *, 1 limoen, in partjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-06-2003
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Eenvoudig recept en erg smakelijk, vooral op koude dagen!

INGREDIENTEN

-2 wortels (75 g)grof geraspt, -1/2 selderijknol (grof geraspt), -2 uien (in dunne ringen gesneden), -1 middeldikke stok prei (in fijne ringen), -4 moten heilbot (elk 250 g), -zout en witte peper; paprikapoeder, -25 g geraspte emmenthalerkaas en 25 g parmezaanse geraspte kaas, -zonnebloemolie, -50 g boter, -4 dikke plakken ham (elk 50 g)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-01-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

3 theelepels kappertjes, 2 eetlepels zachte boter of margarine, zout en peper, 4 bruine boterhammen, 25 gr waterkers, 125 gr gerookte heilbotfilet, in stukjes

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-11-2002
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Een heerlijk krokant korstje van couscous omhult de filets van heilbot

INGREDIENTEN

- 50 gr snelkook couscous, - zout, - peper, - ½ rode ui, - ½ rode paprika, - 1 tl tijmblaadjes, - 3 el olijfolie, - 2 heilbotfilets à 100-125 gr, - 1 ei, - 1½ el bloem

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-08-2006
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Voor een persoon; 264 Kcal / 1104 Kj p.p. Dit recept kan voor niemand een probleem opleveren.

INGREDIENTEN

150 gr gefileerde heilbot, citroensap, Worcestershire saus, 1 theel boter, 1 theel gesnipperde sjalot, 1/8 L droge witte wijn, 1/2 dl slagroom, 1 theel fijngehakte dragon, zout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-06-2002
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

15 ml olijfolie, 500 g heilbotsteaks, 120 ml witte wijn, gehakte knoflook, 55 g boter, zout en peper naar smaak, 25 g kappertjes met sap

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-11-2005
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Internationaal recept; voor vier personen:

INGREDIENTEN

600 g superverse heilbot, , Vinaigrette:, , 1 potje basilicum, 1 potje dille, bieslook, 2 citroenen, 50 g groene peperbollen, 25 cl olijfolie, 1 soeplepel suiker, peper en zout, , Versiering:, , 120 g parmezaankaas, toefjes dille, in blokjes gesneden tomaat, knolselder, courgette

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-10-2003
  • Internationaal Voorgerecht
  •  0-10 min.

Amuse

INGREDIENTEN

Voor 16 stuks:, 6 theelepels kappertjes grof gesneden, 4 eetlepels zachte boter, zout/peper, 6 extra dun gesneden bruine casino, boterhammen zonder korst, 50 gr. waterkers, 250 gr. gerookte heilbot, cocktailprikkers,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-12-1998
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

150g zalmfilet, in 2 lange stukken - 150 heilbotfilet, in 2 lange stukken - 1 sjalotje, gesnipperd - 100 g peulen - 100 g winterwortel in plakjes gesneden - grote lasagnebladen - verse basilicum, gesnipperd - 200 ml room

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-05-1999
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 kilo krielaardappeltjes in de schil, ? zout, ? 1 venkel, ? 3 bosuitjes, ? 75 g waterkers (of veldsla), ? 200 g gerookte heilbotfilet, ? 1/2 zakje verse dille (a 15 g), ? 2 bakjes honing-mosterddressing (a 100 ml), ? 1 bekertje zure room (125 ml),

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-01-2003
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

*1 kilo krieltjes in de schil.*Zout.*Venkel.*3 bosuitjes.*75 gram waterkers of veldsla.*200 gram gerookte heilbotfilet.*1/2 zakje verse dille.*2 bakjes honingmosterddressing.*1 bekertje zure room.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-12-2002
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 Heilbotfilet, 2 tl mosterdpoeder, 1 el gehakte dille of selderij, zout, peper (groen of wit), witte wijn, 10 gr boter, citroensap, 1 eiwit.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-06-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

600g heilbotfilet, 6 clementines, 50 g sjalotten, 100 g koude boter, 1 rode paprika, 1 vel brikdeeg of filodeeg, peper en zout

  •  Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-01-2001
  • Frans Tussengerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

800 g heilbotfilet, -2 sinaasappelen, -5 sjalotten, -20 g boter (bakboter), -1.25 dl sinaasappelsap, -2 dl room, -1.5 dl wijn (wit/droog), -5 g suiker, -2 takjes dille, -peper, -zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-10-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top