147 hazenrug recepten

INGREDIENTEN

Hazenrug

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-12-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit recept is gekegen van mijn "achterneef" Rob Weetink uit De Rijp

INGREDIENTEN

Hazenrug; wildkruiden; boter; bloem; wildfond of wijn; rode port of grandberrycompote; peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-04-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Wat bijna nooit iemand doet,ik maak de hazenrug helemaal gaar.

INGREDIENTEN

Voor de marinade:2glazen rode wijn1el olijfoliegrof gemalen peper1t knoflook,gehakt niet geperst1grof gesneden ui1el paprikapoeder., Verder nodig:zoutbloem75g roomboter2 speculaasjes1/4ltr slagroom.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-01-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

4 hazenrugfilets, 2 sjalotjes, 200 gr. gemengde paddestoelen, 25 gr. boter, 500 gr. kipfilet, 1 dl. room, zout,peper, 4 groene koolbladeren, crepinette(darmnet), 1 dl. olie, 2 dl. jus de veau (Of wildfond), 2 dl. rode wijn, 1 eetlepel creme fraiche, 2 eetlepels port, klontjes boter.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-11-2004
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

2 hazeruggen (diepvries), 1 ui, 1 worteltje, 2 eetl. mosterd, 10 plakjes ontbijtspek, 75 g boter, 2 theel. bouillonpoeder, 1 glas rode port, 2 dl. koffieroom, 3 eetl. zure room.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-02-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Luxe wintergerecht

INGREDIENTEN

1 hazerug, peper, zout, boter, mosterd

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-12-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

De tijd is er weer voor.

INGREDIENTEN

Sinaasappel, 150 gram kastanjechampignons, 2 sjalotjes, 2 dl. olijfolie, 2 eetlepels cognac, 1 liter wildbouillon, 2 hazenruggen, 1 eetlepel azijn, peper en zout, 125 gram spekblokjes, 40 gram boter, 3 tomaten,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-10-2004
  • Nederlands
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 hazenrug (vers of diepvries), peper, zout, 2 eetlepels boter, 2 eetlepels mosterd van Dijon, 20 muskaatdruiven, 3 eetlepels porto, 16 aardappelkroketten.,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-02-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

Hazenrug met walnotensaus, hoofdgerecht, 2 personen, ? 1 hazenrug (ca. 450 g), ? zout en versgemalen peper, ? 25 g roomboter, ? 1 zakje peterselie (a 30 g), ? 1 dl rode wijn, ? 1/2 pot wildfond (a 380 ml), ? 1 bakje walnotenpesto (110 g), , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-11-2003
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 hazenrug, 200 gram vet spek, 1 fles rode wijn, Tijm, Laurierblad, Zout, Peper, 2 uien, 2 wortels, 100 gram boter

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-11-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 hazenrug, 100 gram vet spek *, 1/2 fles rode wijn *, tijm *, laurierblad *, zout *, peper *, 2 uien *, 2 wortels *, 50 gram boter.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-12-2004
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 hazenrug -, 200 gram vet spek -, 1 fles rode wijn -, tijm -, laurierblad -, zout -, peper -, 2 uien -, 2 wortels -, 100 gram boter, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-09-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Hazenrug met walnotensaus

INGREDIENTEN

? 1 hazenrug (ca. 450 g), ? zout en versgemalen peper, ? 25 g roomboter, ? 1 zakje peterselie (a 30 g), ? 1 dl rode wijn, ? 1/2 pot wildfond (a 380 ml), ? 1 bakje walnotenpesto (110 g), , ? aluminiumfolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-12-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 hazenrug (ca. 450 g), ? zout en versgemalen peper, ? 25 g roomboter, ? 1 zakje peterselie (a 30 g), ? 1 dl rode wijn, ? 1/2 pot wildfond (a 380 ml), ? 1 bakje walnotenpesto (110 g),

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-02-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 hazenrug (450 gr) - 175 gr tofu - versgemalen peper - 25 gr boter - 15 gr peterselie - 1 dl rode wijn - 1/2 pot wildfond (AH, a 380 ml) - 1 bakje walnotenpesto

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-11-2001
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.


INGREDIENTEN

1 kg hazenrug * 6 sjalotten * 40 g boter * 1 bokaal kalfsfond * 1 eetlepel maiszetmeel * 1 scheut cognac * 1 fles jonge rode bordeaux * 2 laurierblaadjes * peper en zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-10-2001
  • Frans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Een ontvliesde hazenrug, mirepoix van groenten (wortel, selderij, sjalot) tijm, laurier, 1/2 l fond van haas (zie mijn recepten onder 'anders'), boter, jeneverbessen, jenever, eetlepel mosterd, weinig room, peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-10-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.



"Rable de lievre avec sauce aux muscats"

INGREDIENTEN

4 stukken hazenrug - 25 cl zoete witte wijn, type muskaatwijn - 25 cl wildfond - 20 cl verse room - 200 gr muskaatdruiven, gepeld en zonder pitten - 60 gr boter

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-10-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.



INGREDIENTEN

1 hazenrug, 1 hazenlever, 1/2 glas hazenbloed, 1 glas goede rode wijn, 1 kruidentuiltje (tijm, laurier, peterselie), 1 koffielepel citroensap, 2 eetlepels gehakte sjalot, 1 glas wijnazijn, 8 morieljes of andere bospaddestoelen, 2 dikke plakken rookspek, zout en peper, 100 gr boter, olie, plakken vet spek.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-06-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekkere bereiding van hazenrug met groenten in de oven.

INGREDIENTEN

Twee hazenruggen,ontvliesd; wortel, selder, ui, lookboter, jeneverbessen, thijm, peper en zout, mosterd, room, bindmiddel voor de saus, champignons,cognac.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-09-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een heerlijk feestrecept. Moet wel 12 uur in de marinade. Maar daarna hoeft dit gerecht maar een half uurtje te stoven.

INGREDIENTEN

2 hazenruggen,, ½ fles rode wijn,, ½ liter water,, 3 tl tijm,, 2 laurierblaadjes,, 10 zwarte peperkorrels,, 6 jeneverbessen,, 100 g rookspek,, 2 uien of 4 sjalotten,, 2 el bessengelei,, Kirsch (kersenlikeur),, 2 el bloem,, 30 g boter of margarine,, zout en peper.,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-11-2006
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 grote of 4 kleine hazenrugfilets, 2 peren (bijv. conference), 2 dl rode wijn, 1 eetlepel suiker, 1 laurierblaadje, 1 stukje pijpkaneel, 3 peperkorrels, pepersaus, 2 eetlepels rode wijn, 1/2 eetlepel olie, zout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-11-2000
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gemakkelijk te bereiden

INGREDIENTEN

2 hazenruggen,peper en zout, boter om te bakken, 1 dl porto,2 dl water 3 eetlepels frambozenazijn, 2 dl room of sojaroom,1 goede eetlepel veenbessenconfituur, 2 eetlepels veenbessen 1 eetlepel boter 1 eetlepel groentenfond naar keuze bv maggi

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-12-2013
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Geef er Italiaanse pasta bij, zoals penne in een lichte roomsaus

INGREDIENTEN

2 hazenruggen, zout en peper, 30 gram boter, 2 eetlepels zonnebloemolie of olijfolie, 1 potje (ca 450 gram) kersen op lichte siroop, 4 dl wildsaus met rode wijn (zie recept wildsaus) 2 eetlepels kersen of zwarte bessenlikeur

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-10-2002
  • Duits Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

4 personen van "moesje2"

INGREDIENTEN

A.. 1 hazerug, gepareerd en gebarreerd door de poelier, b.. zout, c.. peper, d.. 50 gr boter, e.. 200 gr room, f.. 2 eetlepels mosterd,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-02-2003
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een (h)eerlijk recept van de top-chef Patrick Van Herck van het Antwerpse toprestaurant `Huize de Colvenier`

INGREDIENTEN

-1 hazenrug, -paddestoelen (een iets grotere maat), -een schijfje gezouten spek, -2 lepels veenbessen, -1 golden appeltje, -een stuk pompoen, -een paar aardappels, -wildfond, - room, - mosterd, -groene kruiden, - peperbolletjes, -suiker, -zout, -nootmuskaat, , , ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-10-2008
  • Frans
  •  30-60 min.

Bron; deze rug is niet te vreten..

INGREDIENTEN

2 hazenruggen *1/2 fles rode wijn *1/2 l. water *3 tl. tijm *2 laurierblaadjes *10 zwarte peperkorrels *6 jeneverbessen *100 gr. rookspek *2 uien of 4 sjalotten *2 el. bessengelei *Kirsch *2 el. bloem *30 gr. boter of margarine *zout *peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-09-2003
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 hazenrug(ca 450 g)/zout en versgemalen peper/25 g roomboter/1 zakje peterselie/1 dl rode wijn/1/2 pot wildfond/1 bakje walnotenpesto(110 g)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-09-2003
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

*2 gemarineerde hazenruggen, *6 gemberbolletjes, *1 1/2 dl. slagroom, *2 el. gemberstroop, *8 plakjes rookspek

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

*2 hazenruggen, *1/2 fles rode wijn, *1/2 l. water, *3 tl. tijm, *2 laurierblaadjes, *10 zwarte peperkorrels, *6 jeneverbessen, *100 gr. rookspek, *2 uien of 4 sjalotten, *2 el. bessengelei, *Kirsch, *2 el. bloem, *30 gr. boter of margarine, *zout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-09-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Hazenrug in roomsaus

INGREDIENTEN

3 hazenruggen, 100 gram boter, zout, peper, 15 plakjes ontbijtspek, snufje gemalen kruidnagel, 4 dl wildfond, 2 dl witte wijn, 6 eetlepels room, 20 gram koude boter, in blokjes, 1 theelepel kaneelpoeder

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-10-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

*4 gemarineerde hazenruggen, *6 gemberbolletjes, *1 1/2 dl. slagroom, *2 el. gemberstroop, *8 plakjes rookspek

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-07-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

*2 hazenruggen, *1/2 fles rode wijn, *1/2 l. water, *3 tl. tijm, *2 laurierblaadjes, *10 zwarte peperkorrels, *6 jeneverbessen, *100 gr. rookspek, *2 uien of 4 sjalotten, *2 el. bessengelei, *Kirsch, *2 el. bloem, *30 gr. boter of margarine, *zout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-07-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Lekker als je van haas houd.

INGREDIENTEN

*2 hazenruggen, *1/2 fles rode wijn, *1/2 l. water, *3 tl. tijm, *2 laurierblaadjes, *10 zwarte peperkorrels, *6 jeneverbessen, *100 gr. rookspek, *2 uien of 4 sjalotten, *2 el. bessengelei, *Kirsch, *2 el. bloem, *30 gr. boter of margarine, *zout en peper,

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-11-2001
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 hazenruggen, 250 gr bospaddestoelen [morieljes en hoorn des overvloeds], 1 fijngehakte sjalot [lichtjes gefruit], 1 geperst knoflookteentje, 1 ei, 1 eetlepel broodkruim, 1 darmnetje, peper en zout, nootmuskaat, 4 stronkjes witlof, gekookt, 2 raapjes in olijfvorm gesneden, 2 wortelen in olijfvorm gesneden, 4 eetlepels stamppot van aardappel en broccoli of groene kool, 50 g boter, 1 eetlepel suiker, , Voor de saus:, 250 g mirepoix van groenten, 1 kruidenbosje, 1 knoflookteentje, 4 dl rode wijn, 4 dl wildbouillon, 1 eetlepel aalbessengelei, 50 g boter, gefrituurde schorsenerenreepjes, kruiden enselderijblaadjes voor het garnituur, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-12-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Bron; De rug op!

INGREDIENTEN

2 hazenruggen - 6 sjalotten - 40 gr boter - 1 bokaal kalfsfond - 1 el maiszetmeel, -1 scheut cognac - 1 fles jonge rode bordeaux - 2 laurierblaadjes - peper en zout, ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-04-2003
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

3 of 4 hazenrugfilets, vers of diepvries samen circa 750 g-, 1 blik Kersen op sap zonder pit-, 1 gemberwortel 3 cm groot-, 1 grote sinaasappel-, 50 g braadboter-, zout en versgemalen peper-, 1 glas rode port-, 2 dl wildfond uit een pot-, allesbinder-,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-02-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Met kastanjesaus

INGREDIENTEN

4 hazenrugfilets, 150 gram kastanje, 400 gram knolselderij, 200 gram aardappel, 250 gram cantharel, 1 citroen, 20 gram bloem, 1 ei, 50 gram paneermeel, 120 gram boter, 305 deciliter bouillon, peper, zout, waterkers

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-08-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Lekker met Wild.

INGREDIENTEN

300gr.hazenrugfilets,1sjalotje,3 jeneverbessen,1 laurierblad,1tl.tijm,1dl.rode wijn,1/2 el bloemen honing,1 el preiselbeeren compote,1 dl soja cuisine of room,15 pc gedroogde pruimen zonder pit.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-01-2001
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

*2 hazenruggen, *1/2 fles rode wijn, *1/2 l. water, *3 theel. tijm, *2 larierblaadjes, *10 zwarte peperkorrels, *6 jeneverbessen, *100 gr rookspek, *2 uien, *2 eetl. bessengelei, *krisch, *2 eetl bloem, *30 gr boter, *zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-12-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies