HAZENPEPER
De hazenpeper kan uitstekend worden ingevroren of de dag tevoren worden gemaakt en op de dag zelf op het vuur of in de oven worden opgewarmd. Voeg desgewenst een scheutje water, bouillon of wijn toe als de hazenpeper te droog mocht worden.
1500 gram panklaar vlees voor hazenpeper, 1 fles rode wijn, 3 stuks takjes tijm, 6 stuks kruidnagels, 4 stuks laurierblaadjes, 1 eetl. zwarte peperkorrels afgestreken, 1 stuks wortel, 1 stuks prei, 4 stuks bleekselderij, 50 gram boter, 30 gram bloem, 60 gram braadboter, 1 glas cognac, 300 gram mager gerookt spek in blokjes, 2 stuks uien, 2 eetl. tomatenpuree, 3 eetl. rode wijnazijn, 2 theel. suiker
Laat het hazenvlees op kamertemperatuur komen en controleer op stukjes bot. Breng circa 1/4 liter van de wijn met de tijm, de kruidnageltjes, de laurierblaadjes en de peperkorrels aan de kook en laat op heel laag vuur circa 30 minuten trekken.Zeef de gekruide wijn en gooi de kruiden weg. Snijd de wortel in blokjes, de prei in ringetjes en de bleekselderij in boogjes. Doe de gekruide wijn in een grote kom, giet er de resterende wijn bij en schep er de voorbereide groenten en het hazenvlees door. Laat afgedekt een nacht in de koelkast marineren. Kneed de boter en de bloem door elkaar en zet in de koelkast.
Neem het vlees uit de marinade en dep het droog op keukenpapier. Bewaar het marinadevocht en de groenten. Verhit de braadboter in een grote braadpan met een dikke bodem en bak het vlees in porties rondom bruin. Bestrooi met wat zout en peper, flambeer met de cognac en schep uit de pan. Doe het spek in de pan en laat circa 5 minuten bakken. Laat de gesnipperde uien in het spekvet glazig fruiten. Laat de tomatenpuree kort meebakken. Voeg de marinade met de groenten toe, schep er het hazenvlees door, breng aan de kook, draai het vuur zo laag mogelijk en laat met het deksel op de pan circa 45 minuten zachtjes stoven (het vocht mag niet meer koken). Breng de saus op smaak met de azijn en de suiker en zonodig wat zout en peper. Bind de saus met het in vlokjes verdeelde mengsel van boter en bloem uit de koelkast.
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op24-11-2003Hoofdgerecht60-120 min.
Hazenpeper
- 600 gram hazenpeper ( poulet van hazenvlees), - 3 dl rode wijn, - 3 kruidnagels, - 1 eetlepel italiaanse kruiden, - 2 laurierblaadjes, - 2 uien, - 1 teen knoflook, - 1 rode spaanse peper, - 100 gram boter, - 50 gram spekreepjes, - 75 gram bloem, - 1 eetlepel tomatenpuree, - 4 dl wildfond of vleesbouillon, - 2 eetlepels cognac, - zout en versgemalen peper
- Internationaal Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op16-09-2008Internationaal Hoofdgerecht60-120 min.
HAZENPEPER
600 g hazenpeper (poelet van hazenvlees), 3 dl rode wijn, 3 kruidnagels, 1 el Italiaanse kruiden, 2 laurierblaadjes, 2 uien, 1 teen knoflook, 1 rode Spaanse peper, 100 g margarine, 50 g spekreepjes, 75 g bloem, 1 el tomatenpuree, 4 dl wildfond of vleesbouillon, 2 el cognac, zout, versgemalen peper
- Nederlands Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op11-10-2003Nederlands Hoofdgerecht60-120 min.
Hazenpeper
600 gr hazenpeper, - 3 dl rode wijn, - 3 kruidnagels, - 1 eetlepel italiaanse kruiden, - 2 laurierblaadjes, - 3 uien, - 4 teentjes knoflook, - 5 rode spaanse pepers, - 100 gr boter, - 50 gr spekreepjes, - 75 gr bloem, - 1 eetlepel tomatenpuree, - 4 dl vleesbouillon, - 2 eetlepels cognac, ,
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op26-02-2000Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
hazenpeper
600 g hazenpeper, 3 dl rode wijn, 3 kruidnagels, 1 eetlepel Italiaanse kruiden, 2 laurier-blaadjes, 2 uien, 1 teentje knoflook, 1 rode Spaanse peepr, 100 g margarine, 50 g spek-reepjes, 75 g bloem, 1 eetlepel tomatenpuree, 4 dl vleesbouillon, 2 eetlepels cognac, zout, peper
- Internationaal Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op17-01-2002Internationaal Hoofdgerecht30-60 min.
Hazenpeper
600 g hazenpeper, 3 dl rode wijn, 3 kruidnagels, 1 eetlepel Italiaanse kruiden, 2 laurier-, blaadjes, 2 uien, 1 teentje knoflook, 1 rode Spaanse peepr, 100 g margarine, 50 g spek-, reepjes, 75 g bloem, 1 eetlepel tomatenpuree, 4 dl vleesbouillon, 2 eetlepels cognac, zout, peper,
- Internationaal Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op09-04-2002Internationaal Hoofdgerecht0-10 min.
Hazenpeper
De hazenpeper kan uitstekend worden ingevroren of de dag tevoren worden gemaakt en op de dag zelf op het vuur of in de oven worden opgewarmd. Voeg desgewenst een scheutje water, bouillon of wijn toe als de hazenpeper te droog mocht worden.
1500 gram panklaar vlees voor hazenpeper, 1 fles rode wijn, 3 stuks takjes tijm, 6 stuks kruidnagels, 4 stuks laurierblaadjes, 1 eetl. zwarte peperkorrels afgestreken, 1 stuks wortel, 1 stuks prei, 4 stuks bleekselderij, 50 gram boter, 30 gram bloem, 60 gram braadboter, 1 glas cognac, 300 gram mager gerookt spek in blokjes, 2 stuks uien, 2 eetl. tomatenpuree, 3 eetl. rode wijnazijn, 2 theel. suiker
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op10-06-2003Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
Hazenpeper
600 gram hazenpeper (poelet van hazenvlees), - 3 dl rode wijn, - 3 kruidnagels, - 1 eetlepel Italiaanse kruiden, - 2 laurierblaadjes, - 2 uien, - 1 teentje knoflook, - 1 rode Spaanse peper, - 100 gram Blue Bande, - 50 gram spekreepjes, - 75 gram bloem, - 1 eetlepel tomatenpuree, - 4 dl wildfond of vleesbouillon, - 2 eetlepels cognac, - zout, - versgemalen zwarte peper,
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op26-10-2002Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
Hazenpeper
Circa 1500 gr panklaar vlees voor hazenpeper (bij de poelier) * 1 fles rode wijn * 3 takjes tijm * 6 kruidnageltjes * 4 laurierblaadjes * 1 afgestreken eetlepel zwarte peperkorrels * 1 grote wortel * 1 grote prei * 4 stelen bleekselderij * 50 gr boter * 30 gr bloem * 60 gr braadboter * zout * versgemalen peper * 1 glas cognac * 300 gr blokjes mager rookspek * 2 grote uien * 2 eetlepels tomatenpuree * 3 eetlepels rode wijnazijn * 2 theelepels suiker,
- Frans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op26-11-2005Frans Hoofdgerecht30-60 min.
Hazenpeper.
* circa 1500 gr panklaar vlees voor hazenpeper (bij de poelier) * 1 fles rode wijn * 3 takjes tijm * 6 kruidnageltjes * 4 laurierblaadjes * 1 afgestreken eetlepel zwarte peperkorrels * 1 grote wortel * 1 grote prei * 4 stelen bleekselderij * 50 gr boter * 30 gr bloem * 60 gr braadboter * zout * versgemalen peper * 1 glas cognac * 300 gr blokjes mager rookspek * 2 grote uien * 2 eetlepels tomatenpuree * 3 eetlepels rode wijnazijn * 2 theelepels suiker.
- Belgisch
- 30-60 min.
- Geplaatst op01-01-2003Belgisch30-60 min.
Hazenpeper
Circa 1500 gr panklaar vlees voor hazenpeper (bij de poelier) * 1 fles rode wijn * 3 takjes tijm * 6 kruidnageltjes * 4 laurierblaadjes * 1 afgestreken eetlepel zwarte peperkorrels * 1 grote wortel * 1 grote prei * 4 stelen bleekselderij * 50 gr boter * 30 gr bloem * 60 gr braadboter * zout * versgemalen peper * 1 glas cognac * 300 gr blokjes mager rookspek * 2 grote uien * 2 eetlepels tomatenpuree * 3 eetlepels rode wijnazijn * 2 theelepels suiker,
- Internationaal Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op25-11-2002Internationaal Hoofdgerecht60-120 min.
Hazenpeper
1500 gram panklaar vlees voor hazenpeper, -1 fles rode wijn, -3 stuks takjes tijm, -6 stuks kruidnagels, -4 stuks laurierblaadjes, -1 eetl. zwarte peperkorrels afgestreken, -1 stuks wortel, -1 stuks prei, -4 stuks bleekselderij, -50 gram boter, -30 gram bloem, -60 gram braadboter, -1 glas cognac, -300 gram mager gerookt spek in blokjes, -2 stuks uien, -2 eetl. tomatenpuree, -3 eetl. rode wijnazijn, -2 theel. suiker, ,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op08-11-2002Nederlands Hoofdgerecht60-120 min.
Hazenpeper
Houd er rekening mee dat het een nacht in de koelkast moet.1500gr:panklaar vlees voor hazenpeper (bij de poelier},1 fles rode wijn,3 takjes thijm, 6 kruidnagels,4 laurierblaadjes,1 eetlp: zwarte peperkorrels,1 grote wortel,1 prei,4 stelen bleekselderij,50gr:boter,30gr:bloem,60gr:braadboter,zout,versgemalen peper,1glas cognac, 300gr:blokjes mager spek,2 grote uien,2 eetlp:tomatenpuree,3 eetlp: rode wijnazijn, 2 eetlp:suiker
- Nederlands Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op12-12-2002Nederlands Hoofdgerecht60-120 min.
Hazenpeper
1500 gram panklaar vlees voor hazenpeper -, 1 fles rode wijn -, 3 stuks takjes tijm -, 6 stuks kruidnagels -, 4 stuks laurierblaadjes -, 1 eetlepel zwarte peperkorrels afgestreken -, 1 stuks wortel -, 1 stuks prei -, 4 stuks bleekselderij -, 50 gram boter -, 30 gram bloem -, 60 gram braadboter -, 1 glas cognac -, 300 gram mager gerookt spek in blokjes -, 2 stuks uien -, 2 eetlepels tomatenpuree -, 3 eetlepels rode wijnazijn -, 2 theelepels suiker, , , ,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op05-11-2002Nederlands Hoofdgerecht60-120 min.
hazenpeper
Gerecht voor wildseizoen op klassieke basis
2 hazenbouten, 1 fles rode wijn, 1/2 prei, 4 uien, 1/2 winterwortel, 2 laurierblaadjes, 3 kruidnagels, roomboter, 1,5 eetlepel bloem, 1 plak peperkoek verkruimeld, blokjes pure chocolade, 150 gr. champignons, 150 gerookte spek in blokjes, 30 kleine zilveruitjes zoetzuur, 1 eetlepel veenbessencompote, 200 ml. slagroom, Worcestersaus, tijm, peper en zout
- Nederlands Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op31-05-2000Nederlands Hoofdgerecht60-120 min.
Hazenpeper
Hazenpeper
? 1 ui, ? ca. 1200 g hazenachterbouten, ? zout, ? (versgemalen) peper, ? 60 g boter of margarine, ? 75 g magere spekreepjes, ? 3 eetlepels bloem, ? 2 1/2 dl trappistenbier (Westmalle dubbel), ? 2 eetlepels jenever (slijter), ? 1 pot gevogeltefond (380 ml), ? 1 teentje knoflook, ? 1 takje tijm, ? 1 laurierblaadje, ? 1 theelepel suiker, ? 10 sjalotjes,
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op30-08-2003Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
Hazenpeper
Houd er rekening mee dat het vlees 1 nacht moet marineren.
3 sjalotjes in ringen, 1 gedroogd rood pepertje, 2 takjes tijm, 4 kruidnagels, 1 stukje foelie, 2 el azijn, 6 dl rode wijn, 1 jonge haas van ? 2 kg in 8-10 stukken, 80 gram boter, 150 gram ontbijtspek in reepjes, 2 el tomatenpuree, 2 el bloem, 3 plakjes ontbijtkoek in reepjes, zout en peper.
- Nederlands
- > 120 min.
- Geplaatst op22-10-2000Nederlands> 120 min.
Hazenpeper
1 haas, bloem, 50-75 gram boter, 50 gram spek, 1-2 uien, 2-3 eetlepels wijnazijn, kruidnagelen, zout, peper, 2 laurierbladeren, 1 sneetje peperkoek, citroen.
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op06-04-2001Nederlands60-120 min.
Hazenpeper
Dit gerecht kun je helemaal van te voren bereiden. En: het kan niet mislukken! Het kan ook met rundvlees bereid worden. Zie de 'serveertips' voor nadere details rondom de bereiding met rundvlees.
4 grote hazenbouten; 2-3 el olie; 1-2 el cognac; 1 el bloem; 3 dl kalfsfond of vleesbouillon; 2 vleestomaten, ontveld, in blokjes; zout; peper; 100 g ontbijtspek, in repen; 150 g kleine (kastanje)champignons; gekarameliseerde uitjes (zie recept op mijn pagina). VOOR DE MARINADE: 1 winterwortel, in plakken; 2 stengels bleekselderij, in plakjes; 2 teentjes knoflook, geplet; 1 blaadje laurier; 2 takjes rijm; 1 liter rode wijn
- Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op22-02-2005Hoofdgerecht> 120 min.
Hazenpeper
Een eenvoudige, maar smakelijke bereiding van hazenpeper
Haas (geheel), Boter en olijfolie, Suiker, Tomatenpuree, Rode wijn, Rode wijnazijn, Ui, Knoflook, Peper, Cacao, Bouillon
- Frans
- 60-120 min.
- Geplaatst op21-10-2013Frans60-120 min.
Hazenpeper
600 g hazenvlees, 3 dl rode wijn, 3 kruidnagels, 1 eetlepel Italiaanse kruiden, 2 laurier-, blaadjes, 2 uien, 1 teentje knoflook, 1 rode Spaanse peepr, 100 g margarine, 50 g spek-, reepjes, 75 g bloem, 1 eetlepel tomatenpuree, 4 dl vleesbouillon, 2 eetlepels cognac, zout, peper
- Duits Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op29-08-2001Duits Hoofdgerecht> 120 min.
Hazenpeper
Hazenpeper
? 1 grote ui, ? 2 tenen knoflook, ? 2 stengels bleekselderij, ? 4 hazenachterbouten, ? zout, ? versgemalen peper, ? 50 g boter of margarine, ? 100 g spekreepjes, ? 2 1/2 dl rode wijn, ? 1 pot wildfond (380 ml AH), ? 3 takjes tijm, ? 2 laurierblaadjes, ? 2 kruidnagels,
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op05-12-2003Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
Hazenpeper
Naar mijn moeders recept
2 achter- en 2 voorbouten van een haas, zout en peper, 2 grote uien, 3 t knoflook, 1 ons reepjes gerookt spek, 1 glas rode wijn, 2 laurierblaadjes, tijm of provencaalse kruiden, 2 el zilveruitjes, bakje champignons in 4en gesneden, evt thl aardappelmeel.
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op09-09-2001Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
Hazenpeper
Dit recept hoort bij het artikel 'Alle grootouders bij elkaar'.Bron: Volkskrant Magazine 20-12-2003
1500 gram hazenvlees in stukjes, 250 gram ontbijtspek in kleine blokjes, 1 fles stevige rode wijn, 2 takjes tijm, 5 kruidnagels, 3 laurierblaadjes, 1 eetlepel zwarte peperkorrels, 1 wortel, gesnipperd, 1 prei, gesnipperd, 3 stengels bleekselderij, gesnipperd, 2 uien, 100 gram boter, 30 gram bloem vermengd met 50 gram boter, 1 glas cognac, 1 klein blikje tomatenpuree, rode wijnazijn
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op20-12-2003Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
hazenpeper
Op Grootmoeders wijze
800 gr. Hazenvlees, 2 middelgrote uien, 1 tl. thijm, 1tl. rozemarijn, 1tl. gestampte wiite peper korrels, 2 laurierbladen, 1 tl. gekneusde jeneverbessen, 6 sneetjes peperkoek, 1, scheutje vieux, 150ml. rode wijn,150gr. bote, 1 klein potje zilveruitjes met vocht, 150gr. cranberries.
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op25-05-2001Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
Hazenpeper
1400 gr. voor- en/of achterbouten van haas, peper uit de molen, snufje zout, 200 gr. boter, 3 eetlepels bloem, 1 plakje ontbijtkoek, 1 partje van een reep chocolade (puur), 150 gr. mager gerookt spek, 3 flinke uien, klein potje zilveruitjes, 75 gr. rozijnen, 150 gr. champignons, 1 eetlepel bessengelei, snufje tijm, paar druppels Worchestire saus, 1 dl. slagroom., , Voor de MARINADE:, 1 fles rode wijn, 1/2 aan stukken gesneden prei, 1 wortel, 2 blaadjes laurier, 3 kruidnagels, 1 theelepel mosterd, enkele gestampte peperbolletjes en jeneverbessen, beetje zout.
- Europees Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op21-12-2010Europees Hoofdgerecht> 120 min.
Hazenpeper
Winterrecept voor feestdagen.
Voor de marinade:, 1 winterwortel, in plakken, 4 teentjes knoflook, geplet, 2 laurierbladen, 6 blaadjes salie, 2 kruidnagels, 1 ui in schijven, mespunt tijm, 1 liter rode wijn (of minder maar met water en azijn erbij), 4 grote hazenbouten (of haas in stukken, let op rug mag niet mee stoven)je kan ook goulash vlees van haas kopen., 2-3 el olie of boter, 1-2 el cognac, 1 el bloem, 3 dl kalfsfond (pot a 400ml) of sterke vleesbouillon (evt. tablet), 2 vleestomaten, ontveld, in kleine blokjes, zout, peper, 100 gram ontbijtspek, in reepjes, 150 gram kleine kastanjechampignons,
- Frans Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op21-03-2002Frans Hoofdgerecht30-60 min.
- Eigen recept
hazenpeper
2 kilo haaspoulet van de achterbout,1grote winterpeen,3stengels bleekselderij, 1 ui, halve knolselderij in blokjes, 2 kruidnagels, 3 laurierblaadjes, zout,peper,1 fles rode wijn,boter,ontbijtkoek,200 gr ontbijtspek in reepjes,1 maatje cognac,9 champignons in blokjes
- Nederlands
- 60-120 min.
- Geplaatst op26-12-2011Nederlands60-120 min.
hazenpeper
Haas,
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op25-10-2003Hoofdgerecht30-60 min.
Hazenpeper
Klassieker, erg handig voor restjes haas of ander wild
500 g restjes hazenvlees, 50 g spekreepjes, 2 el bloem, 2 el tomatenpuree, 3 dl rode wijn, 1 tl frambozenazijn, 1 sjalotje, 2 kruidnagelen, tijm, 2 dikke plakken ontbijtkoek, zout en peper
- Internationaal Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op11-09-2000Internationaal Hoofdgerecht30-60 min.
Hazenpeper
Voor 2 personen
1/2 kg hazenrugfilet in blokjes, 2 KL bakken en braden, Peper/Zout, 1 gesnipperde ui, 1 wortel in fijne plakjes, 1EL bloem, geutje melk of room, 1/2 blokje bouillon, 1 glas rode wijn, 1/2 teentje look, 100g zilveruitjes, beetje suiker, 75 g gerookt spek of 75g champignons, 1 busje bacon bits of gerookt spek
- Belgisch Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op22-12-2001Belgisch Hoofdgerecht60-120 min.
Hazenpeper
1 grote ui/2 tenen knoflook/2 stengels bleekselderij/4 hazenachterbouten/zout/versgemalen peper/50 g boter-margarine/100 g spekreepjes/2 1/2 dl rode wijn/1 pot wildfond(380 ml)/3 takjes tijm/2 laurierblaadjes/2 kruidnagels
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op30-09-2003Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
- Eigen recept
Hazenpeper
4 hazenachterbouten, 50 g boter of margarine, 1 grote ui, 2 tenen knoflook, 100 g spekreepjes, 2 stengels bleekselderij, 2 ½ dl rode wijn, 2½ dl wildfond, 3 takjes tijm, 2 laurierblaadjes, 2 kruidnagels, zout, versgemalen peper.,
- Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op11-12-2008Hoofdgerecht> 120 min.
- Eigen recept
Hazenpeper
Een heerlijk herfst recept dat lekker smaakt met rode kool
, 1 ui, laurierblad, zout en peper, 2 dikke plakken oudewijvenkoek, 40 g boter, 3 dl water, 1 haas in stukken ontbeend, 1/2 dl azijn, 1,5 dl rode wijn, peperkorrels
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op04-10-2008Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
Hazenpeper
1 grote ui, ? 2 tenen knoflook, ? 2 stengels bleekselderij, ? 4 hazenachterbouten, ? zout, ? versgemalen peper, ? 50 g boter of margarine, ? 100 g spekreepjes, ? 2 1/2 dl rode wijn, ? 1 pot wildfond (380 ml), ? 3 takjes tijm, ? 2 laurierblaadjes, ? 2 kruidnagels,
- Nederlands Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op08-02-2003Nederlands Hoofdgerecht> 120 min.
HAZENPEPER
3 sjalotjes in ringen, 2 takjes tijm, 4 kruidnagels, 1 stukje foelie, 2 eetl azijn, 6 dl rode wijn, 1 haas, in 8-10 stukken, 75 gr boter of margarine, 150 gr ontbijtspek, in reepjes, 2 eetl tomatenpuree, 1-2 eetl bloem, 3 plakjes ontbijtkoek, in reepjes, zout, peper,
- Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op22-09-2002Hoofdgerecht> 120 min.
Oud-Hollandse hazenpeper
Ook voor dit recept geldt een marineertijd van tenminste 12 uur.
1 haas van ongeveer 1? kilogram, 1 schoongemaakte en in stukken gesneden ui, , 3 dl rode wijn, 2 dl water, 2 laurierblaadjes, 5 grplette zwarte peperkorrels, mespuntje tijm, 1 tl mosterd, 75 gr boter, 1 tl suiker, 1 tl speculaaskruiden, 2 el bloem, zout en peper,
- Nederlands Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op09-12-2002Nederlands Hoofdgerecht20-30 min.
Vlaamse Hazenpeper
Vlaamse hazenpeper.
Vlaamse Hazenpeper, , 1 haas, 200 gram boter, 2 liter rode wijn, 0,5 dl olie, 0,3 dl azijn, 60 gram bloem, 50 gram bruine suiker, 5 grote uien, 1 dl aalbessengelei, 1 bouquet garni, zout, peper, 1 dl hazebloed, 8 sneden witbrood, ,
- Belgisch
- 60-120 min.
- Geplaatst op09-12-2000Belgisch60-120 min.
Hazenpeper met cranberrychutney.
Ingrediënten marinade:, 4 stuks hazenbout, 1 liter rode wijn, 5 takjes thijm, 6 stuks kruidnagel, 4 stuks laurierblad, 15 stuks jeneverbes, , Ingrediënten saus:, 1 winterpeen, 1 prei, 5 tenen knoflook, 5 stengels bleekselderij, 2 uien, 300 gram ontbijtspek, 2 eetl. tomatenpuree, 2 eetl. suiker, 3 eetl. azijn, 2 plakken ontbijtkoek, 30 gram boter om te braden, 50 gram boter, 40 gram bloem, peper & zout, , Ingrediënten Cranberrychutney:, 500 gram cranberry, 300 gram suiker, 1 steranijs, 1/2 liter water, peper & zout
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op20-10-2009Hoofdgerecht60-120 min.
- Eigen recept
Hazenpeper ("Hachee van wild")
Hazenpeper is de poulet van hazenvlees, zeg maar "Hachee van wild". Hier staat een heerlijk herfstrecept met hazenpeper. We stoven de hazenpeper in een rode wijn en voegen cognac toe en als je dit straks op tafel zet kun je daar gerust een paar vrienden of familie bij uitnodigen. Als je de receptuur volgt dan kan het niet mis gaan. Op een herfst- of winters buffet mag deze niet ontbreken. Deze misstaat ook niet met de kerst want je weet niet wat je proeft!
600 gram hazenpeper ( verkrijgbaar bij de poelier), 3 dl rode wijn, 3 kruidnagels, 1 eetlepel italiaanse kruiden (tijm-rozemarijn-oregano), 2 laurierblaadjes, 2 uien, 1 teen knoflook, 1 rode Spaanse peper (zonder zaad), 100 gram roomboter, 50 gram spekreepjes, 75 gram bloem, 1 eetlepel tomatenpuree, 4 dl wildfond of vleesbouillon (bijv. 1 tablet runderbouillon op 400-500 ml), 2 eetlepels cognac, Zeezout, versgemalen peper uit je molen
- Frans Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op10-10-2012Frans Hoofdgerecht60-120 min.
KLASSIEKE HAZENPEPER
1 fles rode wijn, 3 eetlepels cognac, 1 ui van ca.100 gram in ringen gesneden, 1 minnelgrote wortel in schijfjes gesneden, 2 tenen knoflook in vieren gedeeld, 1 takje tijm, alleen het groen gebruiken, 1 verkruimeld laurierblad, 1 takje rozemarijn, alleen het groen gebruiken, 1 theelepel grof gemalen peper, 1 haas van ca. 2 kilo, in 9 stukken verdeeld, De lever bewaren!!!!!!, 250 gram doorregen spek, 3 eetlepels olie, 18 gepelde ziveruitjes, 1 eetlepel bloem, zout en versgemalen peper, 250 gram kleine champignons
- Nederlands
- > 120 min.
- Geplaatst op18-12-2001Nederlands> 120 min.
-
hazenpeper
van ineke61 , 1 recepten, 0 volgers
-
Hazenpeper
van Feara , 1 recepten, 0 volgers