Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

6 haydari recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Wortel-yoghurtsalade, heerlijk voor "erbij"

INGREDIENTEN

1 Winterwortel, 700 gram Turkse Yoghurt, 2 tenen knoflook, 1 1/2 eetlepel gedroogde munt, 1 eetlepel zonnebloemolie, 1 theelepel zout, , Voor de garnering:, 1/2 komkommer, 1 tomaat, peterselie, gedroogde munt

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-08-2000
  • Turks Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1/2 liter turkse yoghurt, 8 teentjes knoflook, 3 worteltjes, 4 stengels peterselie, zout

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-11-2002
  • Turks Bijgerecht
  •  0-10 min.

Een kom van deze romige yoghurtsaus doet het goed met pide (Turks brood) als starter of bijgerecht. Gebruik dikke Turkse yoghurt om deze saua te maken. Varieren is makkelijk met deze saus als basis.

INGREDIENTEN

1 kop romige dikke yoghurt, 2 tenen knoflook, fijngewreven met wat zout, Handje verse munt (fijngehakt) of 1/2 theelepel gedroogde munt, Snufje cayennepeper, Snufje chillivlokken

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-05-2012
  • Turks Bijgerecht
  •  0-10 min.

Een heerlijk zoetige dip voor brood. Klaar in een handomdraai.

INGREDIENTEN

2 wortels (bospeen), 100-200 ml turkse yoghurt, 0,5 theelepel komijnpoeder, 1 teen knoflook, peper en zout, 0,5 theelepel gedroogde peper vlokken (pul biberi), peper en zout, olijfolie

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-08-2012
  • Turks Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-03-2009
  • Turks Voorgerecht
  •  30-60 min.

Lahana sarmasi met haydari Voor dit gerecht heb ik recepten van de Turkse kok gebruikt maar deze aangepast voor 2 personen. Ook heb ik iets meer gehakt gebruikt. Voor haydari zijn veel verschillende recepten, deze vonden wij erg lekker. Onderaan dit recept vind je de link naar het origineel met mooie stap voor stap foto`s. Het is best veel werk maar beslist de moeite waard. Met dank aan Hülya voor de duidelijke uitleg.

INGREDIENTEN

1 spitskool ( je gebruikt ongeveer de helft) 100 gram lams / rundergehakt 100 gram rijst 1 tomaat zonder zaden in kleine stukjes 1 el gehakte peterselie en/ of dille 2 heel fijn gesnipperde sjalotjes 1 tl paprikavlokken ½ el tomatenpuree 2 ½ dl heet water 2 el tomatenpuree 3 el olijfolie Voor de hayardi: 100 gram uitgelekte Turkse yoghurt 100 gram Turkse witte kaas 2 tenen geperste knoflook 25 ml olijfolie ½ tl komijn 1/2 tl gedroogde munt + mespunt gedroogde paprikavlokken ter garnering

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-11-2012
  • Turks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top