37 haverzemelen recepten

  • Eigen recept

Dit is een basisbrood die je met gelijk welk bloemsoort kan gebruiken, je kan naar eigen smaak nog extra granen, of noten toevoegen,
een basisbrood is 500gr bloem en 320ml water, doe je er haverzemelen bij dan neem je wa minder bloem en iets meer vocht of boter,anders is je deeg te droog.

INGREDIENTEN

Kleine 500gr bloem naar keus, 330ml lauw vocht,water of melk,(hier heb ik half portie mager melk met water genomen,30 a 35gr gr vetstof(alpro soyaboter of olijfolie) -15gr gist of 7gr droge instantgist, 1x soeplepel broodverbeteraar,3soeplepels vloeibare honing,en 4soeplepels haverzemelen,(hoe meer zemelen hoe meer vocht of wat minder bloem vandaar een kleine 500gr bloem en iets meer vocht)de haverzemelen nemen ook gewicht en vocht op.,1 soeplepel suiker of tagatese,en een half koffielepel zout, Hier heb ik mijn recept verdubbelt om twee broden te maken in men oven,ik heb 35gr olijfolie en 35gr alprosoyaboter genomen, en dan verdeelt zo`n elk 900gr deeg in een bakvorm.

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op21-11-2013
  •  …
  •  120 min. <
  • Eigen recept

Dit is één van onze favoriete broden,heel gezond

INGREDIENTEN

500gr witte speltbloem-320 gr lauw water - 30 a 35gr gr vetstof(alpro soyaboter of olijfolie) - ev soeplepel meelverbeteraar -15gr gist of 7gr droge instantgist-snuifje zout - grote soeplepel honing - 3soeplepeles haverzemelen - 3soeplepels sesamzaadjes

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op14-07-2013
  •  …
  •  120 min. <

Als je de dag goed wilt beginnen is het volgende recept, vezelrijk, calorie-arm, gezond en het vult. De ingredienten zijn bij de natuurwinkel of reformhuis te halen.

INGREDIENTEN

100-150ml yoghurt, 1 eetlepel gebroken lijnzaad, 2 eetlepels haverzemelen, 4 eetlepels bio-rozijnen.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-01-2001
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.

Lekker volkoren broodje uit de BBM

INGREDIENTEN

- 100 gram speltmeel, - 150 gram boekweitmeel, - 50 gram volkoren roggemeel, - 25 gram volkoren tarwemeel, - 25 gram haverzemelen, - 25 gram lijnzaad, - 225 ml rijstedrank amandelen, - 5 gram gist, - 5 gram oerzoet, - 5 gram zout, - 5 gram boter,

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op04-03-2004
  • Biologisch
  •  120 min. <

Powerfood, gezond en lekker. Past ook goed in dieet.

INGREDIENTEN

50 g margarine, 100g bruine- of candijsuiker, 1 ei, 4 soeplepels melk, 150 g havervlokken, 50 g haverzemelen- of tarwezemelen, 100g rozijnen, 2 soeplepels tarwemeel, ? koffielepel kaneel, 1 snuifje zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-11-2001
  • Slanke keuken
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

- 125 gr. boter, - 150 gr. suiker, - 150 gr. bloem, - 1 ei, - 1/2 tl. bakpoeder, - 1 tl. vanille-extract, - 1 tl. kaneel, - 75 gr. havervlokken (of haverzemelen)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-08-2011
  • Amerikaans
  •  20-30 min.

Een lekker stevig brood van meerdere graansoorten

INGREDIENTEN

Voor een brood van circa 400 gram, 1,2 dl water, 4 el melk, 2 el plantaardige olie, 2 el honing die men lekker vind, 1 tl zout, 4 el tarwevlokken, 4 el haverzemelen, 100 gr broodbloem, 120 gr volkorenmeel, 2 tl gist

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-12-1998
  •  …
  •  60-120 min.

Dit is een heerlijk broodmachinerecept

INGREDIENTEN

Voor 500 gram:, 1.2 dl water, 4 eetlepels melk, 30 gram boter, 3 eetlepels bruine basterdsuiker, 1.5 theelepel kaneel, 0.5 theelepel zout, 4 eetlepels haverzemelen, 240 gram witte bloem, 6 gram gedroogde gist, 100 gram gehakte pecannoten

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-05-2000
  •  …
  •  60-120 min.

Dit is een energierijk mengsel; na een nachtrust moeten de batterijen terug worden opgeladen

INGREDIENTEN

-150 g havervlokken ; gerstvlokken; haverzemelen; tarwevlokken, -100 g rozijnen, -100 g gedroogde abrikozen in stukjes, -100 g gedroogde dadels in stukjes

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-09-2002
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Een uitgebalanceerd en energierijk mengsel van gedroogde vruchten en vezelrijke granen. Dit recept is voor 15 porties die we bewaren in een goed afgesloten pot

INGREDIENTEN

-150 g grote havervlokken, -150 g gerstevlokken, -150 g haverzemelen, -150 g tarwevlokken, -100 g rozijnen, -100 g gedroogde abrikozen in stukjes, -100 g gedroogde dadels in stukjes

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-11-2003
  •  …
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Zachte tortilla`s om te vullen met van alles en nog wat. Vezelrijk door het volkorenmeel en de haver- en tarwezemelen.

De tortilla`s zijn goed te bewaren in de diepvries.

Circa 140 kcal. en ruim 5 gram vezels per tortilla.

INGREDIENTEN

150 volkorenmeel (circa 15 eetlepels), 30 gram tarwezemelen (circa 6 eetlepels), 30 gram haverzemelen (circa 6 eetlepels), 1 theelepel zout, Optioneel: 2 theelepels Mexicaanse kruiden/specerijen mix of bijvoorbeeld Italiaanse kruiden, 150 ml water, 2 eetlepels olijfolie

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-08-2011
  • Mexicaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Prima ontbijt voor de eerste en tweede fase. Bij de eerste fase 1,5 EL haverzemelen, bij de tweede 2 EL.

INGREDIENTEN

2 eieren;, 1,5 / 2 EL haverzemelen;, 1,5 / 2 EL magere kwark;, Beetje peper en zout;, Flinke TL Italiaanse pizza kruiden;, Twee plakjes magere achterham;, Klein beetje olijfolie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-06-2011
  •  …
  •  0-10 min.


Een echt donkerbruin brood, mals en goed houdbaar. Heerlijk met alle soorten beleg, zoet of hartig.

INGREDIENTEN

7 gr gedroogde gist, 140 gr roggemeel, 85 gr volkorenmeel, 250 gr bloem, 40 gr haverzemelen, 75 gr gedroogd broodkruim, 1 el cacaopoeder, 1 tl karwijzaad, 360 ml water, 2 el olie, 2,5 el stroop, 5 gr zout,

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op19-02-2004
  • Russisch
  •  120 min. <
  • Eigen recept

Muffins met volkorenmeel, havermout, haverzemelen, tarwezemelen en gebroken lijnzaad.

De boter heb ik vervangen door olijfolie, karnemelk en magere kwark. En de suiker door een beetje honing en zoetstof.

Door de combinatie van kaneel en nootmuskaat met rozijnen en pijnboompitten smaken ze net even anders dan anders.

Circa 150 calorieën per stuk met ongeveer 4 gram eiwit, 19 gram koolhydraten, 6 gram vet (waarvan 1 gram verzadigd vet) en ruim 3 gram vezels.

Update 9-8-2011: Van de week nog een keer gemaakt maar nu 4 flinke eetlepels appelstroop toegevoegd i.p.v. honing en iets meer karnemelk (ongeveer 50 ml meer). Resultaat, muffins met appel/kaneel smaak die nog lekker een beetje klef waren. De appelstroop wel even in een schaaltje in de magnetron zacht maken, anders kun je kloppen tot je een ons weegt (toevoegen aan het natte deel van het beslag en dan pas mengen met de droge mix).

INGREDIENTEN

Droge ingrediënten, 100 gram (10 eetlepels) volkorenmeel, 30 gram (6 eetlepels) havermout, 20 gram (4 eetlepels) haverzemelen, 10 gram (2 eetlepels) tarwezemelen, 10 gram (2 eetlepels) gebroken lijnzaad, 3 theelepels kaneel, 1,5 theelepel nootmuskaat, 4 eetlepels pijnboompitten, 8 eetlepels gedroogde rozijnen, 1 afgestreken theelepel zout, 15 gram bakpoeder, , Natte ingrediënten:, 2 eieren, 4 eetlepels honing, 1 à 1,5 theelepel vloeibare zoetstof (de soort die verhit kan worden), 100 ml karnemelk, 4 eetlepels magere kwark, 2 eetlepels olijfolie (slaolie of andere soort kan ook)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-07-2011
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Voor 12 porties, 165 Kcal en 5 gr voedingsvezel per portie.

INGREDIENTEN

200 gr cakemeel, 4 eetl haverzemelen, 80 gr havermout, 1 theel kaneelpoeder, 1 theel bakpoeder, mespuntje geraspte nootmuskaat, 300 gr Huttenkase, 1 3/4 dl karnemelk, 3 eieren, losgeklopt, 3 eetl suiker, 400 gr bosbessen (vers of diepvries)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-12-1999
  • Slanke keuken
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 gram boerenbruin, 100 gram haverzemelen, 15 gram droge gist, 325 ml water, 2 eetlepels olijf olie, , 10 zout, 8 gram oregano, , Voor de vulling:, geraspte kaas, uien

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-09-2005
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Een recept voor 18 stuks

INGREDIENTEN

* 280 g zelfrijzend bakmeel, , * 1 kop haverzemelen, , * 165 g poedersuiker, , * 125 g gesmolten boter, , * 2,5 dl melk, , * 2 losgeklopte eieren, , * 2 middelgrote rijpe bananen, geprakt, , * 1/3kop fijngehakte rozijnen

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-05-2000
  •  …
  •  30-60 min.

Stevig brood met de smaken van verschillende graansoorten,

INGREDIENTEN

1.75 dl water, 6 el melk, 3 el plantaardige olie, 3 el honing, 1 1/2 tl zout, 6 el tarwekiemen, 6 el haverzemelen, 150 gr witmeel, 180 gr volkorenmeel, 1 el gist

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op04-06-2000
  • Internationaal
  •  120 min. <

Lichtzoet brood en is geroosterd en besmeerd met roomkaas een traktatie

INGREDIENTEN

1.75 dl water, 6 el melk, 45 gr boter, 4 1/2 el lichtbruine basterd, 2 1/2 tl kaneel, 3/4 tl zout, 6 el haverzemelen, 360 gr broodbloem, 2 1/4 tl gist, 150 gr gehakte pecannoten

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op14-05-2000
  • Internationaal
  •  120 min. <

Licht volkoren brood uit Californie, volop dadels en zonnebloempitten. Lekker als toast, als sandwich met avocado of roomkaas

INGREDIENTEN

1.75 dl zure room, 6 el water, 45 gr boter, 3 el honing, 3/4 tl zout, 3 el haverzemelen, 90 gr volkorenmeel, 270 gr broodbloem, 2 1/4 tl gist, 4 1/2 el zonnebloempitten, 6 el gehakte dadels

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op14-05-2000
  • Amerikaans
  •  120 min. <

Het is weer pruimentijd! Dus een pruimenkoek voor bij de koffie.

INGREDIENTEN

Voor ongeveer 12 koeken:, , 800 gram bloem, 200 gram suiker, 2 zakjes vanillesuiker, zout, 200 ml melk, 42 gram verse gist of 17 gram droge gist (ik heb 2 zakjes a 7 gram gebruikt, ging prima!), 2 eieren, 200 gram zachte boter, 75 gram haverzemelen (ik heb havermoutvlokken gebruikt), 600 gram pruimen, 250 gram pruimenjam, poedersuiker,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-08-2013
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Muffins uit de magnetron.

INGREDIENTEN

150 g bloem, 35 g haverzemelen, 75 g bruine basterdsuiker, 25 g gehakte pecannoten, 1/2 dessertlepel baksoda, snufje zout, 3 geprakte bananen, 1 ei, 125 ml plantaardige olie. Voor de garnering: 3 el gehakte pecannoten, 50 g bruine basterdsuiker, 1/4 dessertlepel kaneel.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-03-2004
  • Engels
  •  30-60 min.

Muffins uit de magnetron

INGREDIENTEN

125 g bloem, 100 g volkorenmeel, 50 g tarwe- haverzemelen, 1 dessertlepel baksoda, 1/2 dessertlepel kaneel, 1/4 dessertlepel gemberpoeder, 1/4 dessertlepel zout, 250 ml magere yoghurt, 50 ml plantaardige olie, 1 groot ei, 75 g basterdsuiker, 35 g gehakte walnoten, 50 g krenten.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-03-2004
  • Engels
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

250 ml lauw water, 15 gr halfvolle poedermelk, 30 ml stroop, 30 gr boter, 2,5 gr zout, 225 gr witbroodmeel, 40 gr fijne haverzemelen, 5 gr gist, Voor garnering:, 15 gr gesmolten boter, 15 gr havervlokken

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op14-09-2005
  •  …
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

380 ml water, 20 ml (pompoen)olie, 300 g bruin meel (pain de campagne), 100 g griesmeel, 50 g bulghur, 50 g couscous, 50 g haverzemelen, 50 g rijstvlokken en/of sesamzaad en/of havermout, 1 thl gist, ? thl suiker, 1 ? thl zout.

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op22-02-2005
  •  …
  •  120 min. <
  • Eigen recept

Lekkere hartige, kruidige en stevige soep met courgette, doperwtjes, aardappels, room en soepballetjes.

Ongeveer 200 kcal. per soepkom en rond de 4 gram vezels.

INGREDIENTEN

Ingrediënten voor de soep:, 1 grote ui, 3 tenen knoflook, 1 grote of 2 kleine courgettes, 30 gram roomboter, 4 middelgrote aardappelen, 1 liter water met daarin opgelost 2 Maggi runderbouillonblokjes, 2 kopjes doperwten uit de diepvries, 2 theelepels suiker, 1 eetlepel ketjap manis, Circa 1 theelepel versgemalen zwarte peper (of meer, naar smaak), 2 à 3 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden, 1 theelepel serehpoeder, 1 theelepel nootmuskaat, 50 ml kookroom light, , Ingrediënten voor de soepballetjes, 125 gram rundergehakt, 1 afgestreken theelepel zout, 1 theelepel versgemalen zwarte peper, 2 eetlepels haverzemelen, 1 ei

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-08-2011
  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.

Een voedzaam en gezond tussendoortje, wat prima in de slanke keuken past!

INGREDIENTEN

3 eieren (kamertemp.), zoetstof (gelijk aan 50 gr. suiker), 2 el honing, 1 tl zuiveringszout of bakpoeder, 75 gr. haverzemelen, 75 gr. bloem (of 150 gr. volkorenbloem), ca. 70 gr margarine (kamertemp.), rozijnen en gedroogde vruchten (abrikozen, pruimen etc. hoeveelheid naar smaak)evt. sesamzaadjes

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-12-2002
  • Slanke keuken
  •  30-60 min.

Luxe muesli met vruchten en noten

INGREDIENTEN

Havervlokken - tarwezemelen - gedroogd fruit naar keuze (abrikozen, dadels, appeltjes) - noten naar keuze, ongezouten (pecannoten, walnoten, paranoten, hazelnoten, amandelen)- rozijnen, Kijk zelf wat je lekker vind in je muesli, je kunt een combinatie van granen gebruiken (roggevlokken, haverzemelen enz. en ook met vruchten en noten kun je naar hartelust experimenteren.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-06-2000
  • Biologisch
  •  10-20 min.

Een lekker noten vruchtenbrood van verschillende meelsoorten voor een paasontbijtje!

INGREDIENTEN

- 75 gram 5 granen broodmix, - 50 gram 4 granen vlokken (haver, rogge, gerst en tarwe), - 100 gram speltmeel, - 100 gram boekweitmeel, - 50 gram haverzemelen, - 50 gram zonnebloempitten, - 50 gram lijnzaad, - 25 gram gemengde noten, - 5 gedroogde abrikozen, - 5 gedroogde pruimen, - 2 gedroogde vijgen, - 1 gedroogd peertje, - scheutje vanille aroma, - 150 ml rijstdrank amandel, - zuurdesem,

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op09-03-2004
  • Biologisch
  •  120 min. <

Deze pikante ovenschotel is een smaakvol Indiaas gerecht !

INGREDIENTEN

-3 th lepels plantaardige olie, -350 g magere runderlappen (in blokjes gesneden), -12,5 cl rode wijn, -1/2 liter magere runderbouillon, -1 laurierblad, -1 ui fijn gesnipperd, -2 tenen knoflook uit de knijper, -3 el geraspte verse gemberwortel, -12 cl magere kippebouillon, -1,5 el hot kerriepoeder, -1 th lepel gemalen kardemom, -600 g verse spinazie (gewassen en fijngehakt) of diepvries, -3 el fijngehakte verse koriander of peterselie, -zout en peper, -3 el haverzemelen, -20 cl magere yoghurt

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-03-2004
  • Indiaas
  •  30-60 min.

Een voorbeeld van een dagje Dukan in de eerste fase. De hele dag door: water, koffie, thee, light frisdranken, light energydrankjes (deze met mate). Géén alcohol.

INGREDIENTEN

Ontbijt: 100 gram magere vleeswaren, niet meer dan 4 % vet. Gekookt ei. Vitamine/mineralen als bruistablet. Koffie/thee.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-08-2011
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.

Een voorbeeld van een dagje Dukan in de eerste fase. De hele dag door: water, koffie, thee, light frisdranken, light energydrankjes (deze met mate). Géén alcohol.

INGREDIENTEN

Ontbijt: 2 gebakken eitjes met magere vleeswaren naar smaak. Vitamine/mineralen bruistablet, koffie thee.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-08-2011
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Een voorbeeld van een dagje Dukan in de eerste fase. De hele dag door: water, koffie, thee, light frisdranken, light energydrankjes (deze met mate). Géén alcohol.

INGREDIENTEN

Ontbijt: 100 gram magere vleeswaren, niet meer dan 4 % vet. Gekookt ei. Vitamine/mineralen als bruistablet. Koffie/thee.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-08-2011
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Dit is een gezond meergranenbrood met noten en zaden,heel lekker

INGREDIENTEN

675 ml water(incl.300ml melk) 22 a25gr verse gist- 1,125 bloem (bloem voor meergranen)20gr alpro soya boter- 3soeplepels notenolie - 2soeplepels broodverbeteraar- 15gr zout - 1soeplepel suiker en twee soeplepels stevia- gemalen noten en zaden naar keus,(pecannoten,sesamzaad,lijnzaad,haverzemelen)

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op09-12-2012
  •  …
  •  120 min. <

De pepernoten maakte ik altijd met de kinderen, maar nu blijken ze nog lekkerder te kunnen worden als je er echte peper bij doet!

INGREDIENTEN

150 g bruine basterdsuiker, 3 e.l. keukenstroop, 300g zelfrijzend bakmeel danwel 300 g bloem met 1,5 tl bakpoeder, 150 g boter, 4g zout, 2 e.l.water, 3 e.l. koekkruimels van bvk speculaas, of harde tarwegries (natuurvoedingswinkel) of haverzemelen (AH - molenaar), 15 g speculaaskruiden, citroenschil facultatief, flink wat zwarte peper., , Mjn ingevette bakplaat wordt er net mee volledig voorzien van boletjes die ik iets platdruk, zodat er ongeveer een cm tussenruimte overblijkft. die druk ik allemaal iets aan met de wijsvinger., , in een voorverwarmde oven op 160 graad C, ongeveer op de een na onderste richel. in ieder geval net iets lager dan het midden van de oven. de pepernoten worden een dik plat rond koekje, en ze zijn gaar als je ze niet meer aan de kant kunt indrukken. Dit is na ongeveer 25-30 minuten. let er op dat je ze niet te hard laat worden, wantr dan drogen ze na afkoelen keihard op!

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-12-2013
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1kg bloem voor haverzemelen,(hier heb ik de helft van meergranen nog bijgevoegd)-600ml lauw water,25gr gist,30gr olie of boter.7gr zout,1soeplepel suiker,twee soeplepels broodverbeteraar,Een handje notenmengeling

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op24-11-2012
  •  …
  •  120 min. <

Erg lekker met aardappelpuree, gestoomde broccoli

INGREDIENTEN

-2 eieren, -6 th lepels vers citroensap, -1/2 th lepel scherpe paprikapoeder, -500 g kipfilets, -2 el gedroogde peterselie, -60 g verse volkoren broodkruimels, -25 g haverzemelen, -zout en versgemalen peper naar smaak, -boter om in te vetten, -schijfjes citroen en takjes peterselie voor de garnering

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-07-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookgroepen

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

We gaan dit jaar lekker naar buiten! Met voorjaarsgerechten van Ramon Beuk en wijnadvies van sommelier Jan-Willem van der Hek. Kijk op www.lidl.nl voor het uitgebreide assortiment. … Doe mee »

Advertisement
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies