Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Harira soep recepten (40) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Zoals mijn moeder het altijd maakt

INGREDIENTEN

2 el olijfolie, 225 g mager lamsvlees in blokjes, 1 ui gesnipperd, 1/4 knolselderij in heel fijne blokjes, 1 prei in fijne ringen, 2 wortels in kleine blokjes, 115 g kikkererwten 1 nacht geweekt en uitgelekt, 1 tlp gemalen gember, 1,5 l water, 115 g rode linzen, zout en peper, 400 g tomaten ontveld zonder zaadjes en in blokjes, 1 el tomatenpuree, 1 tl kaneel, 1 rode paprika van zaadlijsten ontdaan en in stukjes, 50 g vermicelli, 1 bosje koriander gehakt, 1/2 bosje selderij, partjes citroen,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-11-1999
  • Arabisch
  •  60-120 min.

Stevige maaltijdsoep die vooral tijdens de Ramadan wordt gegeten.

INGREDIENTEN

1/2 kg kalfsvlees met bot in grote stukken, 150gr kikkererwten (geweekt), 2 grote uien(gehakt in stukjes), 100 gr linzen, n halve knolselderij in blokjes gesneden, een stukje (geschild) gemberwortel van ca 2 cm, van elk n half bosje peterselie, koriander en selderij(gehakt in stukjes), 2 zakjes saffraanpoeder of 1 tl saffraandraadjes, 1 volle tl kurkumapoeder, 1 volle tl kaneel, 2 blikken gepelde tomaten, 3 a 4 rundvleesbouillonblokjes, peper en zout naar smaak, 100 gr vermicelli, smen en zonnebloemolie., * In een kom een papje van bloem met water aanmaken om de soep later mee te binden., * Voor het opdienen in een kom;, optie a) schijfjes limoen en wat fijngesneden koriander of, optie b) wat kaneelpoeder

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-07-2005
  • Marokkaans
  •  60-120 min.

Harira is een goedgevulde soep van groenten, lamsvlees en geurige kruiden

INGREDIENTEN

2 el olie- 300 g lamsbout, in blokjes - 4 sjalotjes, in vieren gesneden- 1 winterwortel in plakjes- 4 aardappel in blokjes - 75 g droge linzen - 5 takjes peterselie- 5 takjes koreander- 4 dl tomatenblokjes met sap (blik) -10 saffraandraadjes- 1 cm gemberwortel, geschild- mespunt gemalen kaneel -zout, peper- een eenvierde liter vleesbouillon- 50-75 g gare kikkererwten (blik) afgespoeld- 50-75 g gare witte bonen (blik), afgespoeld -2-3 el citroensap- *voor de garnering 1 el fijngesneden peterselie- partjes citroen

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-09-1999
  • Turks
  •  60-120 min.

Een gevulde Marokkaanse soep, rijk en vol smaak met kippenvlees

INGREDIENTEN

Voorbereiding: 25 minuten, plus weektijd kikkererwten; totale bereiding ca. 2,5 uur,, 250 gr kikkererwten, een nacht in koud water geweekt, 2 kipfilets, gehalveerd, 1,2 liter kippenbouillon (tablet), 2 blikken tomatenblokjes a 400 gr, 1/4 theelepel verkruimelde saffraan, 2 uien, fijngesneden, 125 gr langkorrelige rijst, 50 gr groene linzen, 2 eetlepels fijngesneden koriander, 2 eetlepels fijngesneden peterselie, zout en peper, koriandertakjes als garnerign, yoghurt om erbij te serveren

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-02-2003
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Marokkaanse soep met lamsvlees en linzen. Wordt vaak als eerste gegeten na de vastenperiode

INGREDIENTEN

250 gr lamsvlees (van de bout) in stukjes, *2 el olijfolie, *2 uien, fijngesneden *200 gr knolselderij, in stukjes, *4 el fijngesneden peterselie, *6 el fijngesneden koriander, *750 gr tomaten, ontveld, zaadjes verwijderd en in stukjes, *1/4 tl gemalen kaneel, *1/4 tl gemberpoeder, *1/4 tl saffraanpoeder, *zout en peper, *200 gr oranje linzen, *50-75 gr rijst, *citroensap

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-10-2001
  • Marokkaans
  •  60-120 min.

Heerlijke stevige soep, die traditioneel tijdens de ramadan maand wordt gegeten. Vaak wordt deze soep ook gegeten in de wintermaanden. De soep kan ook vegetarisch worden gemaakt door het vlees weg te laten.

INGREDIENTEN

2 eetlepels olie (zonnebloem of olijf mixen mag ook), Zout naar smaak, 200 gram lams/rund vlees in kleine blokjes of gehakt, Klein zakje soepgroenten (van de ah), 1 middelgrote ui, 1 middelgrote tomaat, 2 wortels, Gehakte korriander en peterselie, Snufje zwarte peper, 0.5 theelepel kurkuma (poeder), 0.5 theelepel gemer (poeder), 0.5 theelepel gemalen komijnzaad, Snufje safraan poeder, 3 eetlepels tomatenpuree, Water, 2 eetlepels meel of allesbinder, Groenten soep, 1 blikje kikkererwten, 2 eetlepels vermicelli, Half zakje tomaten soep

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-08-2011
  • Marokkaans
  •  60-120 min.

Gebonden marokkaanse soep. Harira wordt vaak tijdens de Ramadan gegeten. Het is zacht voor de lege maag. Vaak wordt dit recept gereserveerd met droge dadels en vijgen.

INGREDIENTEN

500 gram fijngesneden mager lams- of rundervlees, 3 fijngesneden wortelen, 2 dunne preien, 100 gram kikkererwten (nacht laten weken), 3 tomaten, 1 ui, 4 el zonnebloem- of maisolie, 1 el tomatenpuree, 1/2 th zwarte peper, 1/3 bosje verse koriander, 1 bosje selderieblad, 1 liter water, maizena, handje vermicelli, zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-01-2002
  • Marokkaans
  •  30-60 min.

Gebonden Marokkaanse soep.

INGREDIENTEN

500 gram mager lams- of rundvlees in stukjes, 3 worteltjes, 2 dunne preien, 100 gram kikkererwten (nacht laten weken), 100 gram (groene) linzen, 3 tomaten, 1 ui, 4 el olie, 1 el tomatenpuree, 0,5 tl paprikapoeder (mild), 1 tl zwarte peper, 1/3 van een bosje verse koriander, 1 bosje selderieblad, ma?zena, handje vermicelli, zout (naar smaak)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-02-2000
  • Mediterraan
  •  30-60 min.

Marokkaanse tomaten-peulvruchtensoep

INGREDIENTEN

1 kilo runder- of lams soepvlees, 1 blik gepelde tomaten, 1 kop geweekte kikkererwten (of 1 blik), 1 kop geweekte linzen, 1 bosje fijngehakte platte peterselie, 1 bosje fijngehakte verse koriander, 1 bosje fijngehakte selderij, 2 dessertlepels zwarte peper, 1 dessertlepel kaneelpoeder, 1 saffraanpoeder, 2 runderbouillonblokjes + 3 liter water, zout naar smaak, 3 eetlepels zonnebloemolie, 1 handvol vermicelli, 3 eetlepels bloem aangemaakt met een paar eetlepels water, 1 geklutst ei,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-06-2004
  • Marokkaans
  •  60-120 min.

Harira betekent letterlijk mengsel of roersel. Het woord wordt ook als uitdrukking gebruikt: Harira! wat een rotooitje!.

INGREDIENTEN

1 kilo pomodori-tomaten-ontveld, 100 gr runderpoulet, 50 gr linzen, 100 gr bloem, 1 middelgrote ui - gesnipperd, 2 el selderij - fijngehakt, 3 el bladpeterselie - fijngehakt, 3 el koriander - fijngehakt, 1 klein blikje tomatenpuree, 1/2 tl zout, 1/2 tl gemalen peper, 1/2 tl gemberpoeder, 1/2 tl kaneelpoeder, 1/4 tl kurkuma, 6 saffraandraadjes of meer naar smaak, 40 gr vermicelli, 200 gr kikkererwten uit blik - afgespoeld, sap van 1/2 citroen

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-09-2011
  • Marokkaans
  •  30-60 min.

Marokaanse groente/tomatensoep

INGREDIENTEN

200 gram lams-of rundvlees(in dobbelsteentjes), 1 eetl.olijfolie, 1 ui, 100 gr.kikkererwten(1 nacht geweekt), 50 gr.linzen, 200 gr.tomaten uit blik, 15 takjes koriander, 10 takjes selderij, 1 blikje tomatenpuree, 1 mespuntje saffraan, 1 zakje soepgroenten gedroogd(kan ook vers), 2 eetl.vermeccelli, 100 gr.tarwebloem opgelost(kan ook met maizena

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-11-2002
  • Marokkaans
  •  60-120 min.

Marokkaanse soep, overgenomen van NCRV-teletekst

INGREDIENTEN

500 gram fijngesneden mager lams- of rundvlees; 3 wortelen; 2 dunne preien; 100 gram kikkererwten (nacht laten weken); 3 tomaten; 1 ui; 4 el zonnebloem- of maisolie; 1 el tomatenpuree; 1/2 tl zwarte peper; 1/3 bosje koriander; 1 bosje selderieblad; 1 liter water; maizena; handje vermicelli; zout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-11-2003
  • Marokkaans
  •  60-120 min.

Rundersoep

INGREDIENTEN

300 gr. rundvlees, 2 uien gesnipperd, 1 d.l. olie, 1/4/ bosje koriander gehakt, 1/4 bos peterselie gehakt, 1/2 prei gesnipperd, 1 stengel bleekselderie in stukjes, 75 gr. linzen, 2 l. water, 1 gr. saffraanpoeder, 1 t.l. gemberpoeder, 5 tomaten ontveld en in stukjes, 2 e.l. bloem, 100 gr. rijst, 1 t.l. zoute boter, peper en zout.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-08-2000
  • Arabisch
  •  60-120 min.

Heerlijke Marokkaanse soep.

INGREDIENTEN

• 450 gram lamsvlees, • 100 gram rode linzen, • 100 gram geweekte gedoogde kikkererwten, • 4 grote vleestomaten, • 1 rode ui, • 1 citroen, • 1 blik tomatenpuree, • 1 theelepel kaneel, • 1 theelepel komijn, • 1 theelepel cayennepeper, • 1 theelepel gemberpoeder, • 1 vers bosje platte peterselie, • 1 bosje verse koriander, • enkele draadjes saffraan, • 1 rode peper, • 50 gram boter, • 1 liter water, • 1 eetlepel bloem, • peper, • zout,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-10-2009
  • Marokkaans
  •  60-120 min.

Gebonden soep met Turks-Marokkaanse invloed.

INGREDIENTEN

500 gram fijngesneden mager rundvlees of lamsvlees, 3 fijngesneden wortelen, 2 dunne preien, 100 gram kikkererwten (nacht laten weken), 100 gram linzen, (weken volgens gebruiksaanwijzing), 3 tomaten, 1 ui, 4 eetl. zonnebloem- of maisolie, 1 eetl. tomatenpuree, 1/2 theel. zwarte peper, 1/3 bosje verse koriander, 1 bosje bladselderie, 1 liter water, maizena, handje fijne vermicelli, zout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-04-2001
  • Marokkaans
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

*150gr grauwe erwten*2l water*100 gr linzen*30gr verse gist*120gr bloem*3 eetlepels olijfolie*2 uien*200gr magere kalfspoulet*200gr lamspoulet*2 takjes peterselie*2 takjes selderij*kerrie*zout en peper*500gr ontvelde tomaten*1/2eetlepel korianderpoeder*2 eetlepels citroensap*2 eieren

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-12-2004
  • Marokkaans
  •  > 120 min.

Marokkaanse soep

INGREDIENTEN

2 rode uien, 2 teentjes knoflook, 300 gr lamsvlees, 3 el olijfolie, 1 el koenjit, 1 blik kikkererwten(400 gr, Royal Mail), 1 pak soep-it Basis-Tomaat(1 liter), 50 gr vermicelli, 6 takjes peterselie, 1/2 el suiker, zout, versgemalen peper.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-10-2002
  • Marokkaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Marokkaanse Soep

INGREDIENTEN

250 gr lamsbout (in blokjes), 1 el boter, 2 fijngesneden uien, 2 el fijngesneden selderij, 2 el fijngesneden peterselie, 1/2 tl zwarte peper, gemberpoeder, 1 tl gemalen geelwortel (kurkuma), 1 el tomatenpuree, 100-150 gr oranje linzen, 1 1/2 L water, 1 kg ontvelde tomaten, zout, peper, citroensap, 3 el fijngesneden peterselie, 3 el fijngesneden koriander.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-09-2004
  • Marokkaans
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

250 g lamsvlees (in stukjes), 2 el olijfolie, 2 uien, fijngesneden, 200 g knolselderij, in stukjes, 4 el fijngesneden peterselie, 6 el fijngesneden koriander, 750 g tomaten, ontveld, zaadjes verwijderd, in stukjes, 1/4 tl gemalen kaneel, 1/4 tl gemberpoeder, 1/4 tl saffraanpoeder, zout, peper, 200 g oranje linzen, 50-5 g witte rijst, citroensap,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-01-2001
  • Marokkaans
  •  60-120 min.

Marokkaanse soep

INGREDIENTEN

2 rode uien, 2 teentjes knoflook, 300 gram lams- of kalfsvlees, 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel koenjit, 1 blik kikkererwten (400 gram), 1 pak soep-it basis-tomaat (1 liter), 50 gram vermicelli, 6 takjes peterselie, 1/2 eetlepel suiker, zout en versgemalen peper

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-09-2003
  • Marokkaans Voorgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 ui, 2 grote tomaten, 1/3 kopje fijngehakte koriander, 1/3 kopje fijngehakte peterselie, 1 stengel bleekselderij, 2 eetlepels tomatenpuree, 2 eetlepels boter, 1 blik kikkererwten, 1/2 kop linzen, 1/3 kopje vermicelli, 1/3 kopje bloem, 2 liter water, Kruiden , 3 tl zout, 1/2 tl peper, 1 tl gemberpoeder,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-03-2012
  • Marokkaans
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

500 gram fijngesneden lams- of rundervlees, 3 wortelen, 2 dunne preien, 100 gram kikkererwten, 3 tomaten, 1 ui, 4 el zonnebloem- of maisolie, 1 el tomatenpuree, 1/2 th zwarte peper, 1/3 bosje koriander, 1 bosje selderieblad, 1 liter water, maizena, handje vermicelli, zout,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-06-2004
  • Arabisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 rode uien/2 teentjes knoflook/300 gr lamsvlees/3 eetl. olijfolie/1 eetl.koenjit/1 bl. kikkererwtjes (400gr)/1 pak soep-it basis-tomaat(1 ltr.)/50 gr.vermecelli/6 takjes peterselie/? eetl. suiker//zout/versgemalen peper

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-08-2002
  • Marokkaans Voorgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 eetlepel olijfolie, 1 fijngesnipperde ui, 250 g rundergehakt, 5 eetlepels kikkererwten (een nacht geweekt), 1 ontvelde en fijngesneden tomaat, 2 blikjes toamtenpuree, 1 bosje fijngehakte koriander, 6 takjes fijngehakte peterselie, 2 stengels fijngehakte bleekselderij, 1/2 pakje saffraan, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel gemalen komijn, 1/2 theelepel zwarte peper, 1 theelepel zout, 2 liter water, 150 g bloem, 3 eetlepels vermicelli, citroenschijfjes.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-08-2002
  • Marokkaans
  •  60-120 min.

Een klassieke Marokkaanse gebonden soep die vooral tijdens de vastenmaand Ramadan wordt gegeten door Marokkaanse gezinnen. De vasten wordt dan "verbroken" met deze soep met daarbij b.v. schaaltjes dadels, hardgekookte eieren en chebakia (Marokkaans traditioneel honinggebak).

INGREDIENTEN

200 gram lams- of rundvlees;, 100 gram kikkererwten (1 nacht laten weken in wat water);, 100 gram linzen;, 50 gram ronde rijst of vermicelli;, 500 gram tomaten;, 1 eetlepel tomatenpuree;, 1 bosje verse koriander;, 1 bosje platte peterselie;, 1/2 bosje selderij;, 1 ui;, 1 mespunt kaneelpoeder;, 1 koffielepel kurkuma;, 1/2 koffielepel gemberpoeder;, 1/2 koffielepel "smen" of gewone roomboter (zie voor het recept van "smen" de link onder dit recept);, 1 eetlepel zonnenbloemolie;, 75 gram bloem;, zout en peper naar smaak;, (of 3 rundvleesbouillonblokjes);, evt. 1 losgeklopt ei;, het sap van 1/2 citroen;, 2 liter water., ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-09-2009
  • Marokkaans
  •  60-120 min.

Makkelijke versie van de klassieke marokkaanse soep.

INGREDIENTEN

2 uien, grofgesneden, 3 tenen knoflook, grofgesneden, 1 tl gemalen komijn, 2 tl milde paprikapoeder, 20 gr platte peterselie, blaadjes grofgesneden, 2 el olijfolie, 200 g mager lams- of rundergehakt, 1 blik tomatenblokjes (400 g), 100 g rode linzen, 100 g gedroogde kikkererwten (of 1 blik gekookte kikkererwten)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-09-2013
  • Marokkaans
  •  20-30 min.

Ik heb dit traditionele recept voor Tunesische Harira gekregen van een vriendin van me. Het is erg lekker, voedzaam en gezond! Eet smakelijk!

INGREDIENTEN

Ingrediënten, 500gr lamsvlees, in blokjes gesneden, 1 theelepel kurkuma, 1 theelepel zwarte peper, 1 theelepel kaneelpoeder, 1/2 theelepel gemalen gember, 1/2 theelepel harissa, 1 theelepel zout, 2 eetlepels boter, 400gr gepelde tomaten, 1 stengel bleekselderij, in stukjes gesneden, 1 wortel, in plakjes gesneden, 1 fijngehakte ui, 1,5 liter water, 1 bosje fijngehakte koriander, 200gr linzen uit blik, 200gr kikkererwten uit blik, sap van 1 citroen

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-02-2015
  • Arabisch
  •  60-120 min.

De traditionele Marokkaanse maaltijdsoep die vaak maar vooral tijdens de vastenmaand Ramadan wordt gegeten

INGREDIENTEN

* 300 rundvlees, * 1 grote ui, * 1 stukje gemberwortel, * 150 gram linzen of kikkerwten, * 3 takjes platte peterselie, * 1 stengel bleekselderij, * 1 kaneelstokje, * 1 theelepel kurkuma, * 1 theelepel paprikapoeder, * 1 theelepel gemalen komijn, * 3 eetlepels meel, * 1 eetlepel citroensap, * 100 gram rijst, * 4 takjes koriander, * 1 blik gepelde tomaten, * 10 gram boter, * zout en zwarte peper,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-10-2004
  • Marokkaans
  •  60-120 min.

Marokkaanse soep

INGREDIENTEN

Ingredienten:, * 300 gram vlees (naar eigen keuze), * 1 grote ui, * 1 stukje gemberwortel, * 150 gram linzen of kikkerwten, * 3 takjes peterselie, * 1 stengel bleekselderij, * 1 kaneelstokje, * 1 theelepel kurkuma, * 1 theelepel paprikapoeder, * 1 theelepel gemalen komijn, * 3 eetlepels meel, * 1 eetlepel citroensap, * 100 gram rijst, * 4 takjes koriander, * 3 dl tomatensaus, * 10 gram boter, * zout en peper,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-10-2004
  • Marokkaans
  •  60-120 min.

Heerlijk pikante maaltijdsoep die ieder op zijn eigen manier maakt. Dit is mijn variant.

INGREDIENTEN

* 500 gram lamsbout * 1 rode ui * 150 gram fijne soepgroente * 1 pak Knorr soepbasis tomaat (of 1 pakje tomato frito en 1/2 liter water) * 3 maggi bouillondobbeltjes * 3 tenen knoflook * 1 blikje kikkererwten * handje vermicelli * 1/2 el koenjit * 1/2 el korianderpoeder * 1/2 tl kaneel * 1 rode peper (of 1 tl chilivlokken) * peper en zout uit de molen

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-03-2005
  • Marokkaans
  •  60-120 min.

Harira is een Marokkaanse Kikkererwtensoep

INGREDIENTEN

=3 Eetl.Olijfolie., =300 gram Biefstukreepjes, naturel., =1 Grote Ui, gesnipperd, =1 Eetl. verse biologische Gember (geraspt), =1 Eetl. Ras El Hanout, =1 Eetl. Bloem. = 1 Lt.Tomatensap., = Sap van een 1/2 Citroen., =4 Eetl.Bladpeterselie en/of verse Koriander, fijngehakt.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-07-2017
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

300 g lamslappen, 1 ui, 15 g verse koriander, 50 g verse selderij, 200 g linzen, 3 el olie, 2 tl paprikapoeder, zwarte peper, 1 envelopje saffraan, 1 klein blikje tomatenpuree, 2 vleesbouillontabletten, 1 blik tomatenblokjes, 50 g vermicelli, 50 g bloem, zout, 1 citroen,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-04-2003
  • Marokkaans
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

5 tomaten-ontveld, 5 el milde olijfolie, 2 uien-gesnipperd, 250 gr rundvlees-in blokjes, 1 tl saffraanpoeder of kurkuma, 1 tl gemberpoeder, zout, peper, 200 gr kikkererwten (geweekt en uitgelekt), 1 bosje koriander-fijngesneden, 1 bos platte peterselie-fijngesneden, 1 blikje tomatenpuree (20gr), 100 gr bloem, 8 dadels-fijngesneden, 4 gedroogde vijgen-fijngesneden, 1 citroen

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-07-2009
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

5 tomaten, 5 eetl olijfolie, 2uien, 250gr rundvlees in blokjes, 1thl safraanpoeder, 1thl gemberpoeder, zout en peper, 200gr kikkererwten, 1bosje koriander, 1bosje platte peterselie, 1blikje tomatenpuree, 100gr bloem, 8 dadels,fijngesneden, 4 gedroogde vijgen fijngesneden, 1cotroen,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-09-2008
  • Arabisch
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

*5 tomaten, ontveld*5 el milde olijfolie*2 uien, gesnipperd*250 gr rundvlees, in blokjes*1 tl saffraanpoeder of kurkuma*1 tl gemberpoeder*zout*peper*200 gr kikkererwten, geweekt en uitgelekt*1 bos koriander, fijngesneden*1 bos platte peterselie, fijngesneden*1 blikje tomatenpuree (20gr)*100 gr bloem*8 dadels, fijngesneden*4 gedroogde vijgen, fijngesneden*1 citroen*

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op01-11-2008
  • Marokkaans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Harira wordt zo`n beetje in heel Noord-Afrika gegeten en het kan gemaakt worden met vlees en kip, maar hieronder vind je een Algerijnse versie zonder vlees; vegetarisch dus en ook erg lekker!

INGREDIENTEN

4 wortelen;, 2 uien;, 2 courgettes die je in zeer kleine stukjes moet snijden en er 1 van apart moet houden;, 1 a 2 vastkokende aardappelen;, 1 kop vol (de hele nacht in water)geweekte kikkererwten, al dan niet met velletje;, 2 bij voorkeur zachte rijpe (vlees-)tomaten;, 1 venkelknol;, 7 eetlepels bulghur (Turkse winkel);, 2 eetlepels zonnenbloemolie;, 1 eetlepel tomatenpuree;, zout en peper naar smaak;, 1 dessertlepel komijnpoeder;, 1/2 dessertlepel kaneelpoeder;, 1/2 dessertlepel thijm (naar keuze);, 1 bosje fijngehakte koriander.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-09-2008
  • Arabisch
  •  30-60 min.

Heerlijke maaltijdsoep uit Noord-Afrika, in mijn geval uit Marokko. Vaak gegeten bij mijn vriendin Saadia, en als je dan in de buurt van haar voordeur kwam wist je al wat we aten... Zij is helaas terugverhuisd naar daar, het recept voor deze Smulsoep vanaf nu hier. Ik maak het zoals haar recept met kalfsvlees maar met lamsvlees kan natuurlijk ook. Als je van stevige en pittige (winter-)soepen houdt, is dit een absolute aanrader voor je!

INGREDIENTEN

De bouillon:, 2 liter water, 750 gr kalfspoelet, 3 runderbouillonblokjes, 10 saffraandraadjes, 6 teentjes knoflook, gekneusd, 2 uien, grof gesneden, 1 volle el harissa, 1 volle el komijnpoeder, 1 volle el korianderpoeder, 1 volle el gemberpoeder, Stelen van een bosje koriander, blaadjes voor afwerking houden (beide grof gehakt), , En verder:, Flinke scheut olijfolie, 2 rode uien, grof gesnipperd, 2 teentjes knoflook, grof gesnipperd, 1 volle el ras el hanout, 1 el harissa, 1 blik tomatenpuree (140gr), 400 gr rode linzen, 2 stangen prei, grof gesneden, 2 winterwortels, geschrapt en grof gesneden, 4 stengels bleekselderij, grof gesneden, 2 venkelknollen, grof gesneden, 1/2 knolselderij, grof gesneden, 1 blik tomatenblokjes met sap, 1 blik linzen, uitgelekt en afgespoeld, 1 blik kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld (of 400gr gedroogde, deze een nacht laten weken), 1 bosje bladselderij en de blaadjes van het bosje koriander, grof gesneden, , , , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-01-2016
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Harira wordt vaak tijdens de Ramadan gegeten. Deze soep is zacht voor de lege maag.

INGREDIENTEN

500 gram fijngesneden mager lams- of rundvlees, 3 wortelen, 2 dunne preien, 100 gram kikkererwten (nacht geweekt), 100 gram groene linzen, 3 tomaten, 1 ui, 1 aardappel (in blokjes), 4 eetlepes zonnebloem of maïsolie, 1 eetlepel tomatenpuree, ½ theelepel milde paprikapoeder, 1 theelepel zwarte peper, 1/3 bosje verse koriander, 1 bosje selderieblad, 1 liter water, maïzena, zout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-08-2010
  •  
  •  60-120 min.

Gemaakt, Gegeten, Goedgekeurd  Een Maaltijdsoep die verrassend lekker is

INGREDIENTEN

2 el olijfolie, 2 kleine uien - gesnipperd, 2 grote tenen knoflook - geperst, 1 1/2 tl gemalen komjn, 500 gr lamsschouder - in stukjes, 2 tl paprikapoeder, 1/2 tl gemalen kruidnagel, 1 laurierblad, 2 el tomatenpuree, 1 liter runderbouillon, 3 blikjes kikkererwten a 400 gr uitgelekt en afgespoeld, 800 gr tomatenstukjes uit blik, 2-3 el koriander - fijngehakt, extra virgine olijfolie voor erbij, koriander ter garnering

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-01-2016
  • Marokkaans
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top