1. Home
  2. Recepten
  3. Haring Amuse

Haring amuse recepten (14) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Amuse van haring

Een heerlijk begin van een etentje met vrienden.

INGREDIENTEN

Aardappelpureeeen halve haring p.p. een worteltje creme fraichegarnering

Voorbereiding

Maak aardappelpuree zonder nootmuskaat. Snijd de haringen in kleine blokjes. Snij het worteltje in reepjes en daarna in super kleine blokjes. Kook deze 2 minuten. Haal ze uit de pan en spoel ze koud af. Meng vervolgens de wortel door de haring. Leg op een amuse-lepel een schepje koude aardappelpuree.Maak er een kuiltje in en doe er creme fraiche in. Leg het haringmengsel hierop. Serveer de lepels op een schaal, of zet ze alvast op het onderbord. Pas de garnering aan.

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-03-2004
  • Nederlands
  •  0-10 min.

haring zalm amuse

Een scandinavisch aandoend voorgerecht.

INGREDIENTEN

1 haring, 1 ons zalm in blokjes, 2 eetlepels Creme fraiche, 1 snufje verse Dille, 1 eetlepel witte wijn, 6 cherrytomaatjes, 2 eetlepels slagroom

  • Scandinavisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-04-2002
  • Scandinavisch Voorgerecht
  •  10-20 min.

Amuse

Amuse van nieuwe haring

INGREDIENTEN

3 st. Holl.Nieuwe Haring; 50 gr. wortel; 50 gr.broccoli; 50 gr. doperwten; 5 speren witte asperges; 5 speren groene asperges; 1 st. kleine tomaat; 15 gr. poedergelatine of blad; ? visbouillon; klein bosje veldsla., COULIS: 1 ui; 500 gram tomaten; peper en zout en olijfolie

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-05-1999
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Amuse van haring en radijs

INGREDIENTEN

2 zoute haringen, in smalle reepjes, 6 radijsjes, in flinterdunne reepjes, 1 lente-/bosuitje, in lange reepjes, 125 ml (demi) crème fraîche, 2 theel. geraspte mierikswortel

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-06-2012
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Amuse van krieltjes met haring

Lekker hapje dat ook heel geschikt is voor een buffet.

INGREDIENTEN

24 panklare krieltjes, 3 el olijfolie, 1 el citroensap, 2 tl vloeibare honing, 1 sjalotje, 15 g verse dille, zout, (versgemalen) peper, 2 haringen

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-12-1999
  •  
  •  20-30 min.

Een haring bonbonbons. Leuk als amuse of voorgerechtje.

Heel apart gerechtje en in 10 tot 15 minuten klaar.

INGREDIENTEN

1/4 appel (Granny Smith), 2 zoute haringen, 40 gram gekookte rode bietjes, 1 el olijf olie, 1 pakje roggebrood, zout en peper, 15 gram bieslook,

  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-12-2012
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Zoute haring met geitenkaas, kan ook als amuse

Serveer ook eens als amuse op een lepel en dan voor 4 porties! Heerlijk, zo eet je zoute haring eens heel anders dan gewoon!!!

INGREDIENTEN

1 gefileerde zoute haring, in kleine blokjes gesneden, 1 klein blikje rode bieten, 3 plakjes ham, klein gesneden, 1 flinke bosui, alleen het wit, klein gesneden, zachte geitenkaas, Saus:, 2 eetl. mayo, 1 eetl. ketchup, 2 eetl. crème fraîche, 1 teen knoflook, fijngehakt, 1 theel. cognac, Garnering:, blaadjes eikenbladsla, blaadjes van rode bieten, (heb ik in eigen tuin), druppels balsamico, kleine takjes citroen tijm

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-05-2013
  •  
  •  20-30 min.

sashimi van haring

Amuse

INGREDIENTEN

8 haringfilets - druivenbladeren - lente-ui - sojasaus - wasibi

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-01-2000
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Haring onder een bontjas

Haring onder een bontjas is een typisch russische salade gemaakt van bietjes, wortel en met haring.. Het orginele recept heet Салат Селедка под шубой. Een behoorlijk zware salade. Ik heb geprobeerd om van de ingredienten van dit recept een culinaire amuse te maken. Smakelijk eten!

INGREDIENTEN

GELEI VAN KOMKOMMER, 1 st komkommer, 20 gr honing, 10 ml azijn witte wijn, 10 ml azijn champagne, 1.5 gr Agar Agar, 1 el olie zonnebloem, RODE BIETEN, 1 pk bieten gekookte rode, 2 pk haring gefileerde Russische, 3 st kwartel eitjes, MAYONAISE, 1 heel ei, 15 g Dijon mosterd, 15 ml citroensap, 200 ml plantaardige olie witte peper zout, Mierikswortel pasta, PRESENTEREN, 3 tk dille

  • Russisch Amuse
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-07-2017
  • Russisch Amuse
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Haring met tzatziki en tomaat

Heerlijk fris maar toch hartig voorgerecht. Ook geschikt als amuse, geserveerd in een klein kommetje

INGREDIENTEN

2 zoute haringen, 1/2 lenteuitje alleen het wit, de kern van botersla, 1 dessertl. honing, 1 theel. tijmblaadjes, beetje droge witte wijn, 2 theel. tzatzikidip (te koop bij oa ; Leuk Lekker/Groningen, 1 eetl. komkommer,in kleine blokjes gesneden, met schil zonder zaad, 2 eetl. Griekse yoghurt, 4 kleine trostomaatjes,ontdaan van zaad en in blokjes gesneden, peper uit de molen

  • Fusion Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-10-2010
  • Fusion Voorgerecht
  •  10-20 min.

Kleine sandwich van sjalot, zoute haring en roggebrood

Waarom een sjalot: de sjalot zorgt voor een hartige smaak. De iets zoetige smaak van de sjalot combineert mooi met de iets zurige smaak van het roggebrood. Soort gerecht: Als borrelhapje of bij een diner als voorafje (amuse).

INGREDIENTEN

2 sjalotten, 1 zoute haring, 1 plakje roggebrood, 1 stevige, zure appel (bijv. Granny Smith), 1 takje peterselie., , ,

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-05-2007
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Zoute haring timbaaltje met zongedroogde tomaten

Smakelijk hapje. Ook goed te gebruiken als amuse. Dan de porties kleiner maken en de sla weglaten.

INGREDIENTEN

3 zoute haringen, sjalotje, 3 zongedroogde tomaten op olie, 1 teentje knoflook, 1 eetl. gehakte verse peterselie, 2 eetl. goede olie, 2 cm van een groen pepertje, 1/4 rode paprika (klein), 1 theel. zwarte peper, per timbaaltje handjevol zeer fijngesneden ijsbergsla, kappertjes en zure room voor de garnering.

  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-04-2009
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.

haringtompouce

Amuse, borrelhapje of voorgerecht van haring en asperges

INGREDIENTEN

2 nieuwe haringen, asperges (groene of witte of beide), zalmeitjes, creme fraiche, sprietjes bieslook, mierikswortel (potje), citroensap, peper, zout

  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-10-1998
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Hollandse nieuwe op toast

Ze zijn er weer ! lekker hoor . receptje van vorig jaar , dressing niet bedoeld voor vis , maar er prima bij smaakt . kan ook als amuse, voorgerecht ( maak er een cocktail van ) of in salade cups als borrelhapje.

INGREDIENTEN

5 el witte wijnazijn, 3 el noten olie ( varieer met smaakjes ), 4 el creme fresh, 1 theelepel mosterd, 6 eetlepels extra vergine olijfolie, handvol gehakte peterselie, zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak, 1 rode ui, 8 casino sneden met korst

  • Europees Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-06-2016
  • Europees Bijgerecht
  •  10-20 min.
Nieuwste haring amuse recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top