18 haricots verts met bacon recepten

INGREDIENTEN

500 gr haricots verts (of evt. 1 blik haricots verts), 150 gr bakbacon, boter.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-11-2002
  • Frans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Heerlijke bacon rolletjes

INGREDIENTEN

500 gram haricots verts ( of evt. 1 blik haricots verts) - 150 gram bakbacon of reepjes ontbijtspek - boter - zout

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-12-1999
  • Frans Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Tagliatelle of spaghetti, - bacon, - 1 pak Iglo groentemix, - olijfolie, - witte wijn azijn, - grove mosterd

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-10-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 stukken zalmfilet van ongeveer 150 gram, 100 gram ontbijtspek fijngesneden, 4 sjalotten, fijn gesnipperd, 0,5 dl. milde witte wijnazijn (chardonnay), 2 dl. Fruitige olijfolie, 200 gram haricots verts

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-04-2012
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Toastjes met haring, maar anders als anders...

INGREDIENTEN

16 Melbatoastjes4 haringfilets75 gr. haricots verts40 gr. bacon40 gr., boterzout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-05-2004
  •  …
  •  20-30 min.

Dit recept komt uit een Allerhande van dik 20 jaar geleden, maar is nog steeds een topper. Vanavond gaan we dit weer eten.

INGREDIENTEN

50 gr. bacon, 1,5 sinaasappel, 500 gr. varkenshaas, zout, peper, 60 gr. boter, 1 dl rode wijn, 3 eetl creme fraiche, 2 theel mosterd, 4 eetl bosbessenjam

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-09-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

450 gr. kalfslever in reepjes van maximaal 4 cm. lengte, 2 el. olijfolie, 25 gr. boter, 3 uien, in halve ringen, 100 gr. ontbijtspek of bacon, in reepjes, 200 gr. haricots verts of sperziebonen, geblancheerd, 1 Spaanse peper, zonder zaad en in ringetjes, 1 borrelglas witte wijn, zout, peper, 2 el. fijngehakte peterselie, 1 el. fijngehakte verse salie.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-07-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een oorspronkelijk boerse salade uit de keuken van een van Frankrijks grootste keukenmeesters

INGREDIENTEN

600 gram krielaardappeltjes, schoongeboend, - zout, - 300 gram haricots verts, - 2 bosjes waterkers, - 3 tomaten, ontveld, vruchtvlees in reepjes gesneden, - 2 bosuitjes, in smalle ringetjes gesneden, - 2 eetl. (olijf)olie, - 250 a 300 gram ontbijtspek of bacon, ca. 8 dikke plakken, in smalle reepjes gesneden, - 2 eetl. (kruiden)azijn, - zwarte peper uit de molen, - 8 verse basilicumblaadjes, in uiterst smalle reepjes (draadjes) gesneden

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-11-2001
  • Frans
  •  30-60 min.

EEN SALADE SMAAKT OVERAL BIJ.

INGREDIENTEN

500 gr haricots verts1 blik flageolets,uitgelekt75 g bacon,in plakjes3/4 dl olijfolie3 el balsamicoazijn1 flinke tl grove mosterd1 teen knoflook,geperstzout en peper6 gedroogde tomaten op olie,fijngesneden

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-05-2003
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Gebakken geraspte aardappel als smakelijke aardappelvariant bij de met champignons gevulde kipfilet en een citroen-botersaus.

INGREDIENTEN

Voor de kip: 15 gram boter, 4 plakjes bacon, fijngesneden, 125 gram champignons, zeer fijn gesneden, 4 kipfilets, 2 el. bloem, 2 eieren, losgeklopt, 4 el. olijfolie., , Voor de rosti: 4 middelgrote aardappels, geraspt, 1 ui, geraspt, 1 el. olijfolie., , Voor de saus: 6 el. droge witte wijn, sap van 1 citroen, 140 ml. slagroom, 125 gram gekoelde roomboter, in blokjes, 1 el. verse, fijngesneden dragon, 1 el. verse, fijngesneden peterselie., , Voor de bonen: 175 gram schoongemaakte haricots verts, 15 gram roomboter.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-03-2003
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een vleesgerecht wat ik persoonlijk erg lekker vind.

INGREDIENTEN

? 200 g hamlappen (cajun gekruid, mager en in reepjes);, ? 75 g ontbijtspek (of bacon, in reepjes);, ? ? bloemkool (Hollandse, in roosjes);, ? 100 g broccoli (in roosjes);, ? 2 bosuitjes (fijngesneden);, ? 50 g peultjes;, ? 50 g haricots verts (of sperziebonen);, ? 50 g worteltjes;, ? ? rode paprika (in reepjes gesneden);, ? 1 vleestomaat (in blokjes);, ? 2 eetlepels ketchup;, ? snufje zout;, ? snufje peper., ? paar druppels tabasco.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-07-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 stuk bloemkool hollandse, in roosjes, 2 stuk bosuitje,fijngesneden, 200 g broccoli,in roosjes, 400 g hamlappen cajun gekruid, mager, in reepjes gesneden, 50 g haricots verts (sperziebonen), 4 eetlepel ketchup, 100 g ontbijtspek of bacon, in reepjes, 50 g peultjes, 1 stuk rode paprika, in reepjes gesneden, 1 stuk vleestomaat in blokjes, 50 g wortel, zout, peper, tabasco

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-05-1999
  • Frans
  •  10-20 min.

Een heerlijk vleesgerecht wat ik vaak met kerstmis maakte. Het oorspronkelijk recept is met kalfsvlees en komt uit een blue band boekje.

INGREDIENTEN

-2 flinke varkenshaasjes, -170 gram boter, -1dl warm water, -zout en peper, -1 gesnipperde ui, -250 gram champignons in schijfjes, -100 gram bacon in plakjes, -25 gram bloem, -50 gram geraspte oude kaas, -1 ei(gesplitst), -schenkroom

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-09-2003
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Een supersalade

INGREDIENTEN

200 gram dunne sperzieboontjes (haricots verts), 200 gram groene asperges geschild, 1 krop romaanse sla, alleen de mooiste binneste blaadjes., 125 gram kleine spinazieblaadjes, 150 gram kerstomaatjes, gehalveerd, 1 gele paprika, in dunne reepjes gesneden, 2 lente uitjes, in dunne reepjes, 8 dunne plakken bakbacon, 75 gram groene olijven, 1 avocado in dunne partjes, 50 gram parmezaanse kaas, Voor de dressing:, 2 eetlepels citroensap, zout, peper, 2 theelepels grove mosterd, 6 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels grof gesneden kervel

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-01-2001
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Feestelijk, prijzig vleesgerecht lekker met haricots verts.

INGREDIENTEN

4 kalfsoesters, 1 eetl (dieet)margarine, 2 plakjes bacon, 1 ui, 1 winterwortel, 1 stengel bleekselderij, 3 dl magere bouillon, 4 eetl bloem, 1 borrelglaasje cognac (of vieux)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-12-2000
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.

Een supersalade

INGREDIENTEN

200 gram dunne sperzieboontjes (haricots verts), 200 gram groene asperges geschild, 1 krop romaanse sla, alleen de mooiste binneste blaadjes., 125 gram kleine spinazieblaadjes, 150 gram kerstomaatjes, gehalveerd, 1 gele paprika, in dunne reepjes gesneden, 2 lente uitjes, in dunne reepjes, 8 dunne plakken bakbacon, 75 gram groene olijven, 1 avocado in dunne partjes, 50 gram parmezaanse kaas, Voor de dressing:, 2 eetlepels citroensap, zout, peper, 2 theelepels grove mosterd, 6 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels grof gesneden kervel

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-06-2001
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

? 1 rode peper, ? 1 eetlepel kokos,gemalen, ? 1 teentje knoflook,fijngesneden, ? 100 g bacon,in reepjes gesneden, ? 2 stuks rode ui, grote, ? 2 stuks zoete aardappel (groot) in dunne korte frites gesneden, ? 500 gram, ? 3 eetlepels olie, ? 400 g kouseband, ? 500 g varkensfiletlap,in reepjes gesneden, ? sap van 1 limoen, ? zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-08-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zalmmoot op bedje van wijnzuurkool

INGREDIENTEN

4 zalmmoten, 1 pakje wijnzuurkool, paar takjes verse dille, restje witte wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-10-2000
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies