Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
Borrelhapjes

De avond valt. Tijd voor een lekker hapje voor bij de borrel. Wat is er leuker en lekkerder dan bitterballen een keer zelf te maken. Borrelhapjes zijn makkelijk zelf te maken met dit handige overzicht. Probeer het eens. Gezellige avond!

Holland hapjes Meer Holland hapjes recepten »
Zoete hapjes Meer Zoete hapjes recepten »
Snacks Meer Snacks recepten »
Populair Meer Populair recepten »
Tapas Meer Tapas recepten »
Mezze Meer Mezze  recepten »
Smeersels Meer Smeersels recepten »
Hartige hapjes Meer Hartige hapjes recepten »
Suggesties kookboeken

Officieel mag dit geen paella heten , want er gaat worst in , plus nog wat dingen die er niet in horen. want dan heb je een grote kans dat je Spaanse foodpuristen achter je aan krijgt en dat wil je niet. die beschouwen alles buiten het " traditionele recept " als doodzonde, nou vette pech , ik vindt weggooien namelijk doodzonde. bbq leftovers, vriezer dingetjes en keukenkastjes restjes. je kunt het ook rijst a, la paella noemen natuurlijk …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Fusion

Perfecte combi van bieren en hapjes om je man, vriend of vrienden mee te verrassen ( waarom staat er bij gelegenheid of feestdag wel moederdag en geen vaderdag trouwens ? , bbq ook nog steeds niet, maar goed ) leuk detail, of niet dat er steeds meer vrouwen ook aan een high beer doen. 90 % van te voren klaar te maken , laat je niet afschrikken door de hoeveelheid ingredienten. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Fusion

Wat hebben wij lekker gegeten van dit stoofpotje. Weer eens een andere manier om worteltjes te eten. Het zacht gegaarde varkensfilet, de reepjes mager rookspek, sjalotjes, knoflook, bosworteltjes, doperwtjes (diepvries), champignons, witte wijn en room vormen een heerlijk geheel. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

What's in a name? In Italië noemen ze het bruschetta, in Spanje heet het pincho of tapas en in andere landen zullen ze er wel weer andere benamingen voor hebben. Ik noem het gewoon een ontzettend lekker hapje Of is het een amuse Maak de hapjes zo klein dat je ze in 1 keer in je mond kunt, want als je alle smaken tegelijk proeft heb je een ware smaakexplosie. TIP: Lekker voor op het (Paas)buffet …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Fusion

Helaas zijn de kaas & worst feestjes nog steeds geen verleden tijd, terwijl als je creatief en lui bent, je tegenwoordig  qualitatief zeer goede k&k producten kan kopen zodat het letterlijk met 10 minuten op de borrel tafel staat. beetje opleuken met het 1 en ander en voila. dat gaan we dus niet doen. ik wil er nog wel eens een blog aan wijden hoe ik dat evt wel zou doen. weer 5 , nou eigenlijk meer hapjes, niet ingewikkeld , wel wat werk maar van te voren te maken, het was weer een hoop typ werk, puzzel werk , en proefen , dat laatste is natuurlijk helemaal niet erg.   …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Europees

Wat een heerlijke avond, gisteren. In de bioscoop woonden we een life-uitzending van La Traviata bij vanuit het Metropolitan in New York. Alles was mooi: de muziek, het decor, het drama. Ik heb stiekem zitten snotteren tijdens de sterfscene van Violetta. We waren met z'n achten en ik ontving mijn gasten voorafgaand aan de voorstelling voor een aperativo. Aperativo is bubbletjeswijn drinken met veel lekkere hapjes. Dit gerecht was de klapper van de avond. Begin twee dagen van tevoren met het maken van paddenstoelenrisotto (zie ander recept van mij). Overigens, mijn Sicilaanse kapper is stellig in zijn mening dat de balletjes zo groot als tennisballen moeten zijn. Van mij mogen ze iets kleiner uitvallen.  …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Op vrijdag eten we vaak soep met lekkere hapjes. Dit is een heerlijke dipper, vooral met Turks brood! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Arabisch

Echt een leuke amuse om te serveren. Staat enig op een lepel maar ook in een klein schaaltje met een prikkertje. Erg makkelijk om te maken en kan van te voren bereid worden  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Verrukkelijke kleine gevarieerde bladerdeeghapjes. Ze vlogen weg op Sinterklaasavond. Maar ook bij andere gelegenheden natuurlijk heerlijk. Je kunt ze natuurlijk tevoren maken en invriezen. Ik heb kleine rundersaucijzenbroodjes gemaakt, bladerdeeghapjes met ham en kaas en hapjes met gerookte zalm en boursin. Van de saucijzenbroodjes haal je er 3 uit een plakje bladerdeeg. Van de andere hapjes elk 4. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Met een verjaardagsborrel is dit een altijd een succes! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mexicaans

Verschillende warme en koude hapjes voor een tapas avond, een feestje of bij de borrel. Simpel, zonder teveel ingrediënten en iedereen lust ze! Alle hapjes kunnen (deels) van tevoren gemaakt worden. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Ik heb al heel wat bladerdeeghapjes op mijn pagina staan, maar deze week verzon ik er nog een paar. Ook deze vielen weer erg in de smaak. Ik maakte deze keer 3 soorten. Van links naar rechts op de foto bladerdeeg gevuld met salami en kaas, in het midden gevuld met zachte geitenkaas en gedroogde tomaat en helemaal rechts een kleine champignon gevuld met blauwe kaas. Ze vlogen weg. N.B. De hapjes zijn heel goed in te vriezen. Bak ze dan bevroren nog plm. 10 - 15 minuten op 200 graden. Ook dan zijn ze nog heerlijk. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Italiaanse pastaschotel met heerlijk op smaak gebrachte tomatensaus met gehaktballen en mozzarella uit de oven …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Ik had nog 2 blikjes grote croissants staan die op moesten. Toen deze lekkere borrelhapjes bedacht. De hapjes per soort ingevroren. Je hebt altijd wat lekkers in huis.(zie voor bereiding diepgevroren hapjes bij serveertips!) …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

12 verschillende warme of koude bladerdeeghapjes met verrassende inhoud, te weten: 1. saucijzenworstebroodje (rundvlees) (warm/koud) 2. appelflap met bite (16+) (warm/koud) 3. picantobroodje (jeugd) (warm/koud) 4. asperges in bladerdeeg (vegetarisch) (warm/koud) 5. kersenflap (beetje zuur) (koud) 6. verborgen duivelsworstjes (pittig en meer) (warm/koud) 7. amandelbroodje traditioneel (ouderwets lekker) (koud) 8. panga en zalmsnip (vis) (warm) 9. aardappelpouche met spek, ei en ui (brunchgerecht) (warm) 10 champignontasjes met tuinkruiden (vegetarisch) (warm) 11 Halve kaasrondjes met zangzaad (vegetarisch) (warm/koud) 12 3 soorten Japanse kip in een jasje (kip) (warm/koud) …  Lees verder »

Een SMULRECEPT! Echt een heerlijk borrelhapje. Goed voor te bereiden. Alleen even afbakken voordat je deze hapjes serveert.Nav de opmerking dat de kaas eruit liep": Het bladerdeeg goed over elkaar dichtvouwen (4 punten naar elkaar) en vooral goed insmeren met eidooier! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans
Populaire Hapjes kookboeken:
Top