Borrelhapjes

De avond valt. Tijd voor een lekker hapje voor bij de borrel. Wat is er leuker en lekkerder dan bitterballen een keer zelf te maken. Borrelhapjes zijn makkelijk zelf te maken met dit handige overzicht. Probeer het eens. Gezellige avond!

Holland hapjes Meer Holland hapjes recepten »
Zoete hapjes Meer Zoete hapjes recepten »
Snacks Meer Snacks recepten »
Populair Meer Populair recepten »
Tapas Meer Tapas recepten »
Mezze Meer Mezze  recepten »
Smeersels Meer Smeersels recepten »
Hartige hapjes Meer Hartige hapjes recepten »
Suggesties kookboeken

Lekker, goedkoop en snel. Heerlijk pittig bladerdeeghapje. Opletten bij het insmeren met eidooier dat je de randen niet raakt, want dan komt het bladerdeeg niet goed omhoog (bij een paar op de foto kun je zien wat er dan fout gaat). Heel lekker om de hapjes dwars door te snijden en te vullen met een pittige roomkaassmeersel. Bijvoorbeeld met: Smulsmeersel-van-roomkaas-en-ayvar …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Goedkoop en snel

Een bewust hapje, voor bij de thee, koffie of gewoon lekker tussendoor. Het is een volhapje wat verbazingwekkend vult. Het is veganistisch, suikervrij, lactose vrij en glutenarm. Het heeft een basis van Spelt meel, amandel en hazelnoot. Opsmaakgemaakt met chocola, rijststroop, honing, gember en pepermunt. Recept voor ruim 500 gram koekjes. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vegetarisch

Een bijgerecht die heel goed passen bij borrelhapjes of als bijgerecht bij gebakken rijst of mie. Echt heerlijk en ze happen zo weg is mijn ervaring. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Aziatisch

Verrassend lekker van smaak en deze keer gemaakt van gehakt i.p.v. reepjes vlees. Met erbij een lekkere harrisa saus om de hapjes in te dippen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

Iedereen heeft er wel eens mee te maken: verjaardagen. Je kunt natuurlijk bij de supermarkt een zak chips, nootjes en andere borrelhapjes kopen maar je kunt ook heel gemakkelijk zelf wat lekkere snacks in elkaar draaien, salamihapje, komkommerrolletjes,wraps met pesto en kipfilet. Zo klaar en erg lekker. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Europees

Een heerlijke hapje voor een warme gevoel in de maag. Wat bijzonder aan deze vlees hapjes zijn, is dat in de vlees vulling cacao worden gebruikt. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Multi-cultureel

Verrassend van smaak hapje, die er ook nog eens leuk uitziet. Deze hapjes zijn zo op, dus maak er genoeg van. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans

Onlangs schreef MAZA een wedstrijd uit voor 'het favoriete MAZA-borrelhapje'. Deze makreelhapjes met hoemoes en rode biet van E. Dijkman zijn verkozen tot de nummer 1 van deze actie!  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Arabisch

Lekkere mini wraps met kip; leuk om tijdens een feestje te serveren als borrelhapje …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mexicaans

Echt een leuke amuse om te serveren. Staat enig op een lepel maar ook in een klein schaaltje met een prikkertje. Erg makkelijk om te maken en kan van te voren bereid worden  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Verrukkelijke kleine gevarieerde bladerdeeghapjes. Ze vlogen weg op Sinterklaasavond. Maar ook bij andere gelegenheden natuurlijk heerlijk. Je kunt ze natuurlijk tevoren maken en invriezen. Ik heb kleine rundersaucijzenbroodjes gemaakt, bladerdeeghapjes met ham en kaas en hapjes met gerookte zalm en boursin. Van de saucijzenbroodjes haal je er 3 uit een plakje bladerdeeg. Van de andere hapjes elk 4. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Met een verjaardagsborrel is dit een altijd een succes! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mexicaans

Ik heb al heel wat bladerdeeghapjes op mijn pagina staan, maar deze week verzon ik er nog een paar. Ook deze vielen weer erg in de smaak. Ik maakte deze keer 3 soorten. Van links naar rechts op de foto bladerdeeg gevuld met salami en kaas, in het midden gevuld met zachte geitenkaas en gedroogde tomaat en helemaal rechts een kleine champignon gevuld met blauwe kaas. Ze vlogen weg. N.B. De hapjes zijn heel goed in te vriezen. Bak ze dan bevroren nog plm. 10 - 15 minuten op 200 graden. Ook dan zijn ze nog heerlijk. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Verschillende warme en koude hapjes voor een tapas avond, een feestje of bij de borrel. Simpel, zonder teveel ingrediënten en iedereen lust ze! Alle hapjes kunnen (deels) van tevoren gemaakt worden. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

12 verschillende warme of koude bladerdeeghapjes met verrassende inhoud, te weten: 1. saucijzenworstebroodje (rundvlees) (warm/koud) 2. appelflap met bite (16+) (warm/koud) 3. picantobroodje (jeugd) (warm/koud) 4. asperges in bladerdeeg (vegetarisch) (warm/koud) 5. kersenflap (beetje zuur) (koud) 6. verborgen duivelsworstjes (pittig en meer) (warm/koud) 7. amandelbroodje traditioneel (ouderwets lekker) (koud) 8. panga en zalmsnip (vis) (warm) 9. aardappelpouche met spek, ei en ui (brunchgerecht) (warm) 10 champignontasjes met tuinkruiden (vegetarisch) (warm) 11 Halve kaasrondjes met zangzaad (vegetarisch) (warm/koud) 12 3 soorten Japanse kip in een jasje (kip) (warm/koud) …  Lees verder »

Italiaanse pastaschotel met heerlijk op smaak gebrachte tomatensaus met gehaktballen en mozzarella uit de oven …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Vanmiddag Bezoek? Lekker Lunchen? (Vanavond) Borrelen? Dan moet je deze even maken! Deze eiersalade is net even ANDERS! Het lijkt een lang recept maar dat is niet zo, ik heb het alleen heel uitgebreid beschreven :-) Bij vrijwel alle recepten voor eiersalade valt mij op dat de eieren, nadat ze zijn gekookt, in zijn geheel worden kleingesneden, NIET DOEN!!! Probeer dit recept eens! Het is wel iets meer werk, maar dat is het zeker waard! Daarna maak je het nooit meer anders, buiten je eigen variaties natuurlijk, want je kan eindeloos zelf variëren, en dat is heerlijk! Eenvoudig te maken, heerlijke smaken! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Groot succes verzekerd! Twaalf verschillende soorten hapjes om in te bijten! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands
Populaire Hapjes kookboeken:
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies