Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Hangop recepten (178) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Traditoneel zelfgemaakte hangop. 169 kcal.

INGREDIENTEN

Hangop moet u eee keer gemaakt hebben, al was het alleen maar omwille van de traditie.

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-10-2001
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.

Een lekkere room yoghurt, variant op de originele hangop van karnemelk.

INGREDIENTEN

2 liter volle yogurt; 1/4 liter slagroom; 60 gram suiker; 3 zakjes vanillesuiker

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-06-2005
  • Nagerecht
  •  > 120 min.

Zoals mijn grootmoeder die op maandag wasdag maakte

INGREDIENTEN

4 liter karnemelk, 8 beschuiten, bruine suiker, 1 dl melk.

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-05-2005
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.

Ouderwets lekker

INGREDIENTEN

4 liter karnemelk, 1 deciliter melk of room, 8 beschuiten, bruine suiker., ,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-01-2000
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 liter karnemelk, 1 deciliter melk of room, 8 beschuiten, bruine suiker., ,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-01-2000
  • Nagerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

4 liter karnemelk * 1 dl room * 8 beschuiten * bruien suiker.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-09-2005
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Een toetje

INGREDIENTEN

4 liter karnemelk, 1 deciliter melk of room, 8 beschuiten, bruine suiker.,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-06-1999
  • Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1/2 liter volle yoghurt. 1/2 liter slagroom. 250 gr.suiker. 1 zakje vanillesuiker. 1 rijpe mango. 2 bolletjes mango sorbet ijs. 4 mint takjes

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-02-2002
  • Internationaal Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 liter volle yogurt, 0,5 liter slagroom

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-03-2010
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Uitermate geschikt voor een energie verrijkt (roborerend) dieet

INGREDIENTEN

Ingredienten;, ? 300 ml karnemelk, ? 100 ml volle melk, ? 66 g fortify,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-03-1999
  •  
  •  10-20 min.

Lekker toetje

INGREDIENTEN

3 liter karnemelk of 2 liter magere yoghurt,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-03-2000
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.

Ontbijt of nagerecht

INGREDIENTEN

*1liter volle yoghurt, *1 zakje amandelschaafsel (45 gr.), *125 ml crem fraiche, * 2 eetlepels bloemenhoning, *2 eetlepels appelsap, *1eetlepel kaneel, *poedersuiker, *schone theedoek zonder wasmiddelenluchtjes.

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-04-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Toetje

INGREDIENTEN

Yogurt, vruchten in siroop

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-06-2000
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.

Lekker ouderwets nagerecht!

INGREDIENTEN

2 dl yoghurt* 2 el room* 20 gr honing* 4 sneetjes wit brood*

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-06-1999
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.

Mijn kinderen vinden dit heeeeerlijk en dat is het ook.

INGREDIENTEN

* 1 liter volle yochurt.*1/2 dl slagroom.*4 beschuiten.*bruine basterdsuiker.

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-08-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.

Heerlijk met plakken warme appel

INGREDIENTEN

3 LITER BOERENKARNEMELK - 1 DL MELK OF ROOM - BESCHUITEN - BRUINE SUIKER OF VRUCHTENJAM.

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-11-2001
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.

Lekker fris toetje

INGREDIENTEN

1 Liter yoghurt, 1/4 slagroom,1 groot blik gemengd fruit, of vers fruit.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-01-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

3 liter karnemelk, beschuit.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-04-2001
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 liter yoghurt, pitjes van 1 grote granaatappel, 6 el pistachenootjes, ½ tl rozenwater, 3 el gekruide suiker (zie hieronder),

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-02-2010
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Lekker met beschuit en gebakken plakjes appel

INGREDIENTEN

3 LITER BOERENKARNEMELK - 1 DL MELK OF ROOM - BESCHUITEN BRUINE SUIKER OF VRUCHTENJAM.,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-05-2002
  •  
  •  > 120 min.

Toetje

INGREDIENTEN

4 liter magere yogert, 3x1/4 liter slagroom, Suiker

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-08-1999
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.

Echte eigengemaakte hangop met vruchten naar keuze

INGREDIENTEN

Een liter volle joghurt, suiker naar smaak, verse fruit of een blikje/potje (bijvoorbeeld "Rote Grutze", 1/4 liter slagroom

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-01-1999
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

5 dl bulgaarse yoghurt*1/2 citroen*1/2 limoen*150 ml slagroom*3 eetlepels poedersuiker*250 gr verse rood fruit(aardbei,framboos,bessen)*2 eetlepels vloeibare honing

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-08-2002
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

Montignac op klompen

INGREDIENTEN

1 liter magere yoghurt, laten uitlekken, 1 ml. vloeibare zoetstof, eventueel verse aardbeien, frambozen, bessen, of suikerloze jam, appelmoes, zonder suiker, of rabarber zonder suiker.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-04-2005
  • Montignac Nagerecht
  •  10-20 min.

Oud recept met yoghurt

INGREDIENTEN

1 pak yoghurt; 1 pakje slagroom; suiker; diverse vruchten naar smaak of 1 blik fruit

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-02-2000
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

- 1 ltr volle yoghurt, - 1 pakje slagroom (200 cc), - 4 el suiker,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-01-1999
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Dit is een heel gemakkelijk heel lekker nagerecht. Bij ons komt het met feestdagen op tafel. Is heel snel klaar en smaakt heerlijk.

INGREDIENTEN

1 l. volle Yoghurt, 1/4 l. slagroom, 3 desertlepesl suiker, 1 blik fruitcocktail

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-05-2014
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 pak volle yoghurt, 1 beker slagroom, 1 blik vruchtencocktail

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-09-2010
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.

Lekker toetje

INGREDIENTEN

1 liter volle yoghurt, 1/8 slagroom, suiker naar smaak, perziken.

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-03-2006
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.

Erg lekker toetje

INGREDIENTEN

1 ltr yoghurt, 1/4 ltr slagroom, vers fruit of uitgelekt fruit uit blik, en een beetje suiker.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-04-2000
  •  
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 ltr magere yoghurt, 1 ltr volle yoghurt, 1/4 l slagroom, 7 el suiker,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-01-2000
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.

Ouderwets toetje

INGREDIENTEN

1 liter volle of boerenyoghurt, 125 ml. slagroom, sap van 1 ciroen, suiker naar smaak

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-07-2000
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1liter yoghurt, 400 ml (4 dl)slagroom, 1 blik fruitcocktail, suiker

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-02-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.

Lekker toetje

INGREDIENTEN

L liter volle yoghurt, 1/2 liter slagroom, + 200 gr suiker, 1 citroen, evt gelatine

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-11-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.

Zeer lekker nagerecht uit oma's keuken

INGREDIENTEN

1 ltr. yoghurt, 1/4 ltr. slagroom, 3 bananen, 3 mandarijnen, klein blikje ananas, blik fruitcocktail, aardbeien(vers of blik) suiker naar smaak.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-04-2000
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 l. yoghurt, magere, uitgelekte, -9 gr. fructose, -Aardbei, verse,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-09-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

20 minuten bereiden/ minimaal 4 uur wachten

INGREDIENTEN

1 l volle yoghurt, 60 gr fijne suiker, 125 ml slagroom, 300 gr verse aardbeien, theedoek of kaasdoek

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-08-2009
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

350 gr Aardbeien;125 ml Hangop;30 gr poedersuiker

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-09-2003
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Ik hou erg van aardbeien met als gevolg dat als het aardbeienseizoen begonnen is, ik altijd teveel aardbeien koop om in 1 keer op te kunnen eten. Van de aardbeitjes die overblijven maak ik altijd jam en nu heb ik er ook aardbeiensaus van gemaakt. De hoeveelheid suiker is aangepast aan het toetje. Gebruik maximaal 75 gr suiker.

INGREDIENTEN

De hangop:, * 1 l volle biologische yoghurt, * merg van 1 vanillestokje, * 3 el witte basterdsuiker ., de saus:, * 250 gr aardbeien, * 200 ml water, * 40 gr suiker, * 1 zakje vanillesuiker, * 1 tl citroensap, * 3 tl maïzena vermengd met wat water

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-06-2007
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.

Keilekkkkerrrrrrr !

INGREDIENTEN

1 l volle yoghurt (van koeien), 2 dl slagroom (ook van koeien), 1 klein blikje fruit (mandarijntjes), 60-75 gram suiker (naar smaak) van eeeeh...

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-01-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
Hangop

Hangop

Hangop kun je natuurlijk gewoon in de supermarkt kopen. Maar het is een stuk leuker en lekkerder om zelf te maken. Hangop is een nagerecht dat wordt gemaakt van karnemelk of yoghurt. Om het zelf te maken heb je naast dat ingrediënt alleen een vochtige theedoek nodig. Deze span je over een schaal, dit kan met behulp van wasknijpers. Schenk hierin voorzichtig de karnemelk of yoghurt en laat het een tijd uitlekken. Het product wat je overhoudt is hangop. Er zijn vele manieren om dit gerecht lekkerder te maken, kijk hieronder bij de recepten voor diverse recepten en tips.

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top