1.489 hamlappen recepten

  • Top 100

Dit recept gebruik ik al jaren. Dit is echt zo lekker en iedereen kan het maken. Kan niet mislukken.

INGREDIENTEN

* 500 gram mager varkensvlees (fricandeau of hamlappen) * 5 eetlepels ketjap manis * halve prei in smalle repen gesneden * 1 zeer fijn gesnipperde ui * 3 teentjes geperste knoflook * 1 eetlepel djahe * 1 theelepel ketoembar * 1 theelepel djinten * 1 theelepel zwarte peper * 2 eetlepels azijn * 6 eetlepels slaolie * 2 theelepels sambal * 1 flinke mespunt vetsin * 1-2 eetlepels witte basterdsuiker * 2 dl. water * zout * bindmiddel.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-11-2005
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Loempia`s zoals je het op `t hoek van de straat bij de Chinees kunt kopen.
Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal

INGREDIENTEN

VOOR LOEMPIA VELLEN:, 200 g bloem, 50 g maïzena, 1 ei, 1 mespunt zout, 400 ml water, olie om in te bakken, , BEREIDING VAN LOEMPIA VELLEN:, 1. Zeef de bloem en maïzena in een kom., 2. Voeg losgeroerd ei, water en zout toe., 3. Roer alles tot een glad beslag., 4. Voeg eventueel nog 1 à 2 eetlepels koud water toe., 5. Laat het beslag 10 minuten staan en roer het daarna opnieuw glad., 6. Bestrijk een niet al te grote koekenpan met anti-aanbaklaag, met olie., 7. Schep er 2 kleine eetlepels beslag in., 8. Laat het beslag over de gehele bodem van de pan lopen. (de vellen moet zeer dun worden), 9. Bak 12 loempiavelletjes op een laag afgestelde warmtebron aan één kant tot het van pan loslaten en bovenkant droog is., 10. Ze mogen eigenlijk niet kleuren., 11. Laat loempia vellen afkoelen., , INGREDIËNTEN VOOR OMELET:, 3-4 eieren, 45 ml melk, zout, peper, olie, , BEREIDING VAN OMELET:, 1. Meng alle ingrediënten goed en bak er een grote omelet van, van een half cm dik., 2. Verdeel omelet in rechthoeken zo groot als loempias worden., , INGREDIËNTEN VOOR KIIPFILET:, een stuk van 150 g kipfilet, kippebouillon, , BEREIDING VAN KIPFILET:, 1. Kook kipfilet gaar in bouillon en laat afkoelen in eigen vocht., 2. Snijd kipfilet in dunne plakken zo groot als loempia`s worden.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-04-2008
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Deze babi pangang is in een handomdraai gemaakt met de kruiden die vrijwel altijd in je keuken te vinden zijn.

INGREDIENTEN

1 kilo hamlappen, 2 kleine blikjes tomatenpuree, 2 eetlepels ketchup, 3 eetlepels ketjap [marinade], 2 eetlepels ketjap [saus], 2a3 theelepels sambal, 1/2 liter water, 1 pot atjar tjampoer, 1 kopje suiker, maizena, 3 teentjes knoflook, 1 knijpje chilipasta [tube silvo], of een eetlepel sambal, 1 theelepel gemberpoeder, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-10-2010
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 gram hamlappen * peper * zout * bloem * 50 gram boter -* 2 dl bouillon * ketjap.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-01-2007
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Hamlappen met witte wijn en olijven

INGREDIENTEN

- 1 eetl. olie, , - 500 gram hamlappen, in blokjes, , - 1 ui, fijngehakt, , - 2 courgettes, in plakjes, , - 4 lente-uitjes, in ringen, , - 1 teentje knoflook, fijngehakt, , - 100 gram champignons, in plakjes, , - 1 eetl. paprikapoeder, , - 1 dl. witte wijn, , - 12 zwarte olijven, , - allesbinder, , - snufje zout, , - snufje peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-04-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit keer zonder zakjes of pakjes

INGREDIENTEN

1 pond varkensvlees of hamlappen, 1 eetlepel keukenstroop, 2 grote uien, wat knoflookpoeder of 1 of meer teentjes, 3 eetlepels bruine suiker, 5 eetlepels zoete ketjap, 1 theelepel sambal oelak, 1 bouillonblokje, 2 kleine blikjes tomatenpuree, 1 potje atjar tjampoer, wat maizena om te binden, zout, peper en 125 gram boter

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-04-2005
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Een stoofpot om van te smullen. De combinatie van de hamlappen in rode wijn en chilisaus met ee spitskool is echt verrukkelijk! Ik heb dit deze keer gewoon in de pan gemaakt maar volgende keer gaat dit in de slowcooker.

INGREDIENTEN

750 gram hamlappen in grove stukken gesneden, 4 eetlepels zonnebloemolie, 1/4 liter droge rode wijn, 1 blik tomatenblokjes (400 gram), stukje gemberwortel (plm. 2 cm), 3 eetlepels gezeefde bloem, peper, zout, 1 flinke ui, 3 teentjes knoflook, 1 pot runderfond (380 ml) of runderbouillon van een blokje), 4 eetlepels chilisaus (zoet-zure), 500 gram (grof) gesneden spitskool, 6 lente-uitjes

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-07-2012
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Echt een heerlijke babi ketjap, lekker zoet en toch wat pittig. Dit is echt heel snel te maken, geen moeilijke kunstjes. Dit wordt in Indonesië veel gegeten met sajoer boontjes als bijgerecht en over de witte rijst. Heerlijke, snelle, Indonesische maaltijd die er bovendien nog leuk uitziet ook.

INGREDIENTEN

1 kilo verse hamlappen, 2 uien, 2 tenen knoflook, 1 dl ketjap manis, 1 tl gemberpoeder, Zwarte peper uit je molen, Zeezout snufje, 2 flinke el arachideolie (pindaolie), ¾ - 1 tl sambal, 2 dl kokend water

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-08-2012
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijk uit de oven.
Met maar 300 kcal.

INGREDIENTEN

- 2 uien, - 250 gram champignons, - 4 hamlappen a 100 gram, - 1 blikje tomatenpuree, - 4 tl mosterd, - 2 el italiaanse kruiden

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-01-1999
  • Slanke keuken
  •  30-60 min.

Een heerlijke Italiaanse ovenschotel met kalfsvlees, mozarella, parmenzaanse kaas en een tomatensaus. Veel werk?? Neem kant en klaar gepaneerde snitzels en een pot Italiaanse tomatensaus

INGREDIENTEN

4 kalfslappen van 150 gram, 1 ei, 35 gram bloem, 100 gram paneermeel, 2 eetl. boter, 2 eetl. olijfolie, 180 gram grofgeraspte mozarella, 60 gram versgeraspte parmenzaanse kaas, verse basilicumblaadjes voor de garnering., , VOOR DE SAUS:, , 1 eetl. olijfolie, 1 kleine rode paprika, 1 ui, 1 stengel bleekselderij, 1 teentje knoflook, 1 blik tomaten op sap, 250 ml kippenbouillon, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 eetl. fijngesneden peterselie, 1 theel. suiker, 1 theel. gedroogde basilicum, 1/2 theel. zout, een paar flinke draaien zwarte peper uit de molen,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-02-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Voorbereidingstijd: 60 minuten
Bereidingstijd: 60 minuten

INGREDIENTEN

? 4 Hamlappen (125 gr stuk), ? 75 gr tandoori pasta(toko), ? 3 el yoghurt (bulgaarse), ? 1 el boter

  •  Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op13-03-2005
  • Hoofdgerecht
  •  120 min. <
  • Eigen recept

Een hele lekkere romige stoofschotel met verse tuinkruiden en rose.

INGREDIENTEN

1 kilo hamlappen - 3 eetlepels olijfolie - 2 vleestomaten - 1 flinke ui - 3 eetlepels bloem - 2 theelepels gedroogde tijm of 2 takjes verse tijm - 3 kruidnagels - 2 laurierblaadjes - 3 takjes peterselie - 1 takje rozemarijn- 1 eidooier - 125 ml crème fraîche - zout, peper - 1 dl (liefst droge) rosé wijn - 2 kruidenbouillontabletten

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-08-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Deze hamlappen zijn zo heerlijk.

INGREDIENTEN

1 ui,250 gr.hamlappen,1 zakje Silvo kruiden voor hamlappen,3 el boter,3 el tomatenketchup,1 el oregano

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-06-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Plat geslagen, gekruid vlees

INGREDIENTEN

,
* 2 hamlappen,
* 2 tl zout,
* 1 el basterdsuiker,
* 2 el ketumbar,
* 1 tl knoflookpoeder,
* assam water

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-08-2002
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 gram hamlappen * peper * zout * kerriepoeder * 80 gram boter * mosterd * mayonaise.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-01-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 gr. hamlappen, zout en peper, kerriepoeder, 80 gr. boter, 2 eetl. mosterd, 1 eetl. mayonaise.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-05-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 hamlappen van 125 gr per stuk)- 75 gr tandoori pasta, - 3 el bulgaarse yoghurt

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-03-2004
  •  …
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

250 gram hamlappen* 50 gram boter* peper en zout*.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-02-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

250 gram speklappen, 250 gram hamlappen, 2 grote uien, 3 tenen knoflook, 1 groene paprika, Tomatenpuree (1 blikje), 1 dl bouillon, 1 tl gedroogde tijm, 1 el paprikapoeder, 1 beker zure room, 1 el bloem, 50 gram boter, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-03-2004
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Waarom zou dit dendeng heten ???

INGREDIENTEN

2 hamlappen, 2 tl zout, 1 el. basterdsuiker, 1 rode lombok, 2 el. ketoembar, 1 tl. knoflookpoeder, asem water

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-11-2002
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  0-10 min.

Deze vulling is ook heerlijk om kipfilet of varkenshaasjes mee te vullen.

INGREDIENTEN

2 sjalotjes, 1/2 rode paprika, 1/2 groene paprika, 30 gr. gepelde pistachenoten, 450 gr. hamlappen, 2 el. olie, 2 el. citroensap, zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-08-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Voor als je snel klaar wilt zijn

INGREDIENTEN

250 gr. magere hamlappen, 1 courgette, 25 gr.boter, 1 eetl.pesto, 1/8 liter slagroom.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-05-2000
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 sneetjes brood wit of bruin, 100 gram jongbelegen kaas, 0.5 theel. salie gedroogde, 4 stuks hamlappen a 100 gram, 1 eetl. olijfolie om te bedruppelen, 1 pot of blik witte bonen voor de bonenpuree, 1 eetl. olijfolie voor de bonenpuree, 1 tenen knoflook voor de bonenpuree

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-06-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekker gerecht en binnen 25 minuten op tafel

INGREDIENTEN

800 gr hamlappen, 2 uien, 2 tenen knoflook, 1 tl gemberpoeder, 1 rood pepertje, 6 el olie, 3 el zoete ketjap (manis), 3 el zoute ketjap (asin), 0,5 l vleesbouillon (van 1 blokje), 2 laurierblaadjes, 300 gr tauge

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-05-2003
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500 gr. hamlappen, 1 zak Bourgondische krieltjes, 2 dl. rode wijn Corbièrs, 2 dl. runderbouillon, 2 el. mosterd, 1 blik pizzatomaten, 3 stengels bleekselderij, 2 uien in ringen, 1 aubergine, 1 courgette, 1 rode paprika in stukken.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-04-2010
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

300 gram hamlappen, 3 grote uien, 75 gram boter, 1 eetlepel ketjap, 2 eetlepels knoflookpoeder, zout, peper, ? pijpje skol (bier).

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-09-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

300 gr hamlappen in dobbelstenen. 3 uien in ringen gesneden, 50 gr. boter, 2 el ketjap, 2 tl knoflookpoeder, peper en zout. 1 pijpje belgisch bier,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-01-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

600 gr hamlappen, 500 gr gesneden groene kool, 150 gr uitgebakkenspekreepjes, 100 gr roomboter 2 eetlepels mosterd, 12 fijn gesneden sjaloten, peper en zout

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-02-2005
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.


Door het vlees te marineren in het grapefruitsap met de kruiden, wordt het heerlijk mals.

INGREDIENTEN

250 gr. hamlappen1 rode grapefruitcayennepeper1/4 theel. gedroogde oregano, 1/4 theel. gedroogde salie2 eetl. zonnebloemolieolie of boter om te bakkenzout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-10-2003
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 hamlappen, 2 sjalotjes, kirsch, appelazijn, rozemarijn, zout, peper, boter en/of olie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-12-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een heerlijke ovenschotel, alles gaat rauw in een ovenschaal en de oven doet de rest, dus je bent klaar in een wip

INGREDIENTEN

100 gram rauwe ham, 600 gram hamlappen, 250 gram kastanjechampignons, 1 blikje tomatenstukjes, 1 bolletje mozarella, 1 kopje geraspte kaas, 1 kopje turkse yoghurt, 1 eetlepel Italiaanse kruiden, klein blikje tomatenpuree

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-05-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

600 gram hamlappen., 1 fijngehakte ui., 2,5 dl. bier., 1 theelepel franse mosterd., 2 sneden ontbijkoek., zout en peper., blaadje laurier., halve gedroogde theelepel rozemarijn of een vers takje., 100 gram margarine.

  •  Bijgerecht
  •  120 min. <
  • Geplaatst op17-09-1999
  • Belgisch Bijgerecht
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

1 teentje knoflook, 1 rood pepertje, 1 el gehakte gember, 350 gr hamlappen, 2 el droge sherry, 3 el ketjap asin, 1 tl bruine basterdsuiker, 1 ui, 2 rode paprika's, 300 gr spinazie, 2 el bakolie, allesbinder

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-05-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 gram hamlappen * 1 teentje knoflook * 100 gram boter * peper * zout * 20 gram bloem * 2 dl bouillon * bieslook * 1 citroen * petserselie * witte wijn.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-01-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 dunne hamlappen a 100 gr.1 kleine ui1 blik halve perziken op sap 4 eetl. olie? fijn geraspte gemberwortel1 theel. komijnzaad? theel. kaneel1 eetl. tomatenputeezoutpeper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-12-2004
  •  …
  •  20-30 min.

De eerste keer dat ik dit recept maakte dacht ik "dit wordt niks" maar dat was fout gedacht want het is heeeeel lekker.

INGREDIENTEN

*2 sneden wit/bruin brood, *100 gr jongbelegen kaas, *1/2 theelepel salie gedroogde, *zout en peper, *4 magere hamlappen, *olijfolie.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-07-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

500 gram hamlappen * peper * zout * rozemarijn * citroensap * 100 gram boter * witte wijn.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-01-2007
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 eetlepels ketjap2 eetl. azijn1 eetl.sherry1 theel. gemberpoederpeper150 gr. Hamlappen1 eetl. (dieet) margarine1/2 ui

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op27-02-2003
  •  …
  •  120 min. <

Gegratineerd varkensvlees op een bedje van witte bonenpuree

INGREDIENTEN

2 sneden oud witbrood100 gr. jongbelegen kaas1/2 theel. gedroogde saliezout, peper4 magere hamlappen, ca 125 gr. p.st.olie1 eetlepel olijfolie1 pot, witte bonen1 eetlepel olijfolie1 a 2 teentjes knoflook

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-03-2003
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een lekkere herfst stoofschotel met ham, gedroogde paddestoelen en bokbier.

INGREDIENTEN

25 gram boter (of margarine), 250 gram kleine champignons, (kleine), 500 gram hamlappen, 2 teentje knoflook, 2 blaadje laurierblad, 1 eetlepel olijfolie, 25 gram paddestoelen (cepes gedroogde paddestoelen), peper, 1 eetlepel gehakte peterselie, 5 stuk sjalot, 2 takjes tijm, zout, 2,5 dl bokbier en 2 theelepels Marmite.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-10-1998
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies