Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hamlappen

Hamlappen recepten (1.527) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Babi Ketjap

Dit recept gebruik ik al jaren. Dit is echt zo lekker en iedereen kan het maken. Kan niet mislukken.

INGREDIENTEN

* 500 gram mager varkensvlees (fricandeau of hamlappen) * 5 eetlepels ketjap manis * halve prei in smalle repen gesneden * 1 zeer fijn gesnipperde ui * 3 teentjes geperste knoflook * 1 eetlepel djahe * 1 theelepel ketoembar * 1 theelepel djinten * 1 theelepel zwarte peper * 2 eetlepels azijn * 6 eetlepels slaolie * 2 theelepels sambal * 1 flinke mespunt vetsin * 1-2 eetlepels witte basterdsuiker * 2 dl. water * zout * bindmiddel.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-11-2005
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

De allerlekkerste Babi pangang

Deze babi pangang is in een handomdraai gemaakt met de kruiden die vrijwel altijd in je keuken te vinden zijn.

INGREDIENTEN

1 kilo hamlappen, 2 kleine blikjes tomatenpuree, 2 eetlepels ketchup, 3 eetlepels ketjap [marinade], 2 eetlepels ketjap [saus], 2a3 theelepels sambal, 1/2 liter water, 1 pot atjar tjampoer, 1 kopje suiker, maizena, 3 teentjes knoflook, 1 knijpje chilipasta [tube silvo], of een eetlepel sambal, 1 theelepel gemberpoeder, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-10-2010
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Hamlappen

INGREDIENTEN

500 gram hamlappen * peper * zout * bloem * 50 gram boter -* 2 dl bouillon * ketjap.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-01-2007
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Hamlappen

Hamlappen met witte wijn en olijven

INGREDIENTEN

- 1 eetl. olie, , - 500 gram hamlappen, in blokjes, , - 1 ui, fijngehakt, , - 2 courgettes, in plakjes, , - 4 lente-uitjes, in ringen, , - 1 teentje knoflook, fijngehakt, , - 100 gram champignons, in plakjes, , - 1 eetl. paprikapoeder, , - 1 dl. witte wijn, , - 12 zwarte olijven, , - allesbinder, , - snufje zout, , - snufje peper, , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-04-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Loempia`s zelf maken

Loempia`s zoals je het op `t hoek van de straat bij de Chinees kunt kopen. Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal

INGREDIENTEN

VOOR LOEMPIA VELLEN:, 200 g bloem, 50 g maïzena, 1 ei, 1 mespunt zout, 400 ml water, olie om in te bakken, , BEREIDING VAN LOEMPIA VELLEN:, 1. Zeef de bloem en maïzena in een kom., 2. Voeg losgeroerd ei, water en zout toe., 3. Roer alles tot een glad beslag., 4. Voeg eventueel nog 1 à 2 eetlepels koud water toe., 5. Laat het beslag 10 minuten staan en roer het daarna opnieuw glad., 6. Bestrijk een niet al te grote koekenpan met anti-aanbaklaag, met olie., 7. Schep er 2 kleine eetlepels beslag in., 8. Laat het beslag over de gehele bodem van de pan lopen. (de vellen moet zeer dun worden), 9. Bak 12 loempiavelletjes op een laag afgestelde warmtebron aan één kant tot het van pan loslaten en bovenkant droog is., 10. Ze mogen eigenlijk niet kleuren., 11. Laat loempia vellen afkoelen., , INGREDIËNTEN VOOR OMELET:, 3-4 eieren, 45 ml melk, zout, peper, olie, , BEREIDING VAN OMELET:, 1. Meng alle ingrediënten goed en bak er een grote omelet van, van een half cm dik., 2. Verdeel omelet in rechthoeken zo groot als loempias worden., , INGREDIËNTEN VOOR KIIPFILET:, een stuk van 150 g kipfilet, kippebouillon, , BEREIDING VAN KIPFILET:, 1. Kook kipfilet gaar in bouillon en laat afkoelen in eigen vocht., 2. Snijd kipfilet in dunne plakken zo groot als loempia`s worden.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-04-2008
  • Aziatisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Lekker pittig stoofpotje met hamlappen, spitskool en lenteui

Een stoofpot om van te smullen. De combinatie van de hamlappen in rode wijn en chilisaus met ee spitskool is echt verrukkelijk! Ik heb dit deze keer gewoon in de pan gemaakt maar volgende keer gaat dit in de slowcooker.

INGREDIENTEN

750 gram hamlappen in grove stukken gesneden, 4 eetlepels zonnebloemolie, 1/4 liter droge rode wijn, 1 blik tomatenblokjes (400 gram), stukje gemberwortel (plm. 2 cm), 3 eetlepels gezeefde bloem, peper, zout, 1 flinke ui, 3 teentjes knoflook, 1 pot runderfond (380 ml) of runderbouillon van een blokje), 4 eetlepels chilisaus (zoet-zure), 500 gram (grof) gesneden spitskool, 6 lente-uitjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-07-2012
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Babi Pangang

Dit keer zonder zakjes of pakjes

INGREDIENTEN

1 pond varkensvlees of hamlappen, 1 eetlepel keukenstroop, 2 grote uien, wat knoflookpoeder of 1 of meer teentjes, 3 eetlepels bruine suiker, 5 eetlepels zoete ketjap, 1 theelepel sambal oelak, 1 bouillonblokje, 2 kleine blikjes tomatenpuree, 1 potje atjar tjampoer, wat maizena om te binden, zout, peper en 125 gram boter

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-04-2005
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Italiaanse Hamlappen

Heerlijk uit de oven. Met maar 300 kcal.

INGREDIENTEN

- 2 uien, - 250 gram champignons, - 4 hamlappen a 100 gram, - 1 blikje tomatenpuree, - 4 tl mosterd, - 2 el italiaanse kruiden

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-01-1999
  • Slanke keuken
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Overheerlijke babi ketjap uit m`n eigen keuken

Echt een heerlijke babi ketjap, lekker zoet en toch wat pittig. Dit is echt heel snel te maken, geen moeilijke kunstjes. Dit wordt in Indonesië veel gegeten met sajoer boontjes als bijgerecht en over de witte rijst. Heerlijke, snelle, Indonesische maaltijd die er bovendien nog leuk uitziet ook.

INGREDIENTEN

1 kilo verse hamlappen, 2 uien, 2 tenen knoflook, 1 dl ketjap manis, 1 tl gemberpoeder, Zwarte peper uit je molen, Zeezout snufje, 2 flinke el arachideolie (pindaolie), ¾ - 1 tl sambal, 2 dl kokend water

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-08-2012
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gestoofde hamlappen

Deze hamlappen zijn zo heerlijk.

INGREDIENTEN

1 ui,250 gr.hamlappen,1 zakje Silvo kruiden voor hamlappen,3 el boter,3 el tomatenketchup,1 el oregano

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-06-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Hongaarse Hamlappen

INGREDIENTEN

250 gram speklappen, 250 gram hamlappen, 2 grote uien, 3 tenen knoflook, 1 groene paprika, Tomatenpuree (1 blikje), 1 dl bouillon, 1 tl gedroogde tijm, 1 el paprikapoeder, 1 beker zure room, 1 el bloem, 50 gram boter, peper en zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-03-2004
  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Babi Pangang, zoals bij de Chinees

Door de karbonades voor te koken en daarna te frituren krijg je de typische structuur en smaak zoals bij de Chinees. Je kunt in plaats van karbonades natuurlijk ook hamlappen of zelfs buikspek gebruiken, zoals in andere delen van het land wel gedaan wordt.

INGREDIENTEN

2 schouderkarbonades, 200 ml water, 1 teentje knoflook, gesnipperd, 1 tl sambal, 1el ketjap, 1/2 steranijs, 1 tl zout, 2 el rijstwijn of droge sherry, 1 tl gemberpoeder (djahé), 1/2 el bruine suiker, , atjar tjampoer, , Voor de saus:, 2 cm verse gember, 1 klein blikje tomatenpuree, 1 tl sambal, 1 el suiker, ca 200 ml kookvocht, 4 el azijn, 4 el gembersiroop, ca 1 el maïzena, voeg naar smaak wat zout toe

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-03-2012
  • Indonesisch
  •  > 120 min.

Tandoori hamlappen

Voorbereidingstijd: 60 minuten Bereidingstijd: 60 minuten

INGREDIENTEN

? 4 Hamlappen (125 gr stuk), ? 75 gr tandoori pasta(toko), ? 3 el yoghurt (bulgaarse), ? 1 el boter

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-03-2005
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Dendeng van hamlappen

Plat geslagen, gekruid vlees

INGREDIENTEN

, * 2 hamlappen, * 2 tl zout, * 1 el basterdsuiker, * 2 el ketumbar, * 1 tl knoflookpoeder, * assam water

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-08-2002
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Hamlappen met mosterdsaus

INGREDIENTEN

500 gram hamlappen * peper * zout * kerriepoeder * 80 gram boter * mosterd * mayonaise.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-01-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

hamlappen met mosterdsaus

INGREDIENTEN

500 gr. hamlappen, zout en peper, kerriepoeder, 80 gr. boter, 2 eetl. mosterd, 1 eetl. mayonaise.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-05-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Tandoori hamlappen

INGREDIENTEN

4 hamlappen van 125 gr per stuk)- 75 gr tandoori pasta, - 3 el bulgaarse yoghurt,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-03-2004
  •  
  •  30-60 min.

Gebakken hamlappen

INGREDIENTEN

250 gram hamlappen* 50 gram boter* peper en zout*.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-02-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Dendeng van Hamlappen

Waarom zou dit dendeng heten ???

INGREDIENTEN

2 hamlappen, 2 tl zout, 1 el. basterdsuiker, 1 rode lombok, 2 el. ketoembar, 1 tl. knoflookpoeder, asem water,

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-11-2002
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  0-10 min.

Ovenschotel met hamlappen

INGREDIENTEN

500 gr. hamlappen, 1 zak Bourgondische krieltjes, 2 dl. rode wijn Corbièrs, 2 dl. runderbouillon, 2 el. mosterd, 1 blik pizzatomaten, 3 stengels bleekselderij, 2 uien in ringen, 1 aubergine, 1 courgette, 1 rode paprika in stukken.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-04-2010
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Hamlappen met een kaaskorstje

INGREDIENTEN

2 sneetjes brood wit of bruin, 100 gram jongbelegen kaas, 0.5 theel. salie gedroogde, 4 stuks hamlappen a 100 gram, 1 eetl. olijfolie om te bedruppelen, 1 pot of blik witte bonen voor de bonenpuree, 1 eetl. olijfolie voor de bonenpuree, 1 tenen knoflook voor de bonenpuree,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-06-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Hamlappen Met Pesto

Voor als je snel klaar wilt zijn

INGREDIENTEN

250 gr. magere hamlappen, 1 courgette, 25 gr.boter, 1 eetl.pesto, 1/8 liter slagroom.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-05-2000
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Vlaamse Hamlappen

INGREDIENTEN

600 gram hamlappen., 1 fijngehakte ui., 2,5 dl. bier., 1 theelepel franse mosterd., 2 sneden ontbijkoek., zout en peper., blaadje laurier., halve gedroogde theelepel rozemarijn of een vers takje., 100 gram margarine.

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-09-1999
  • Belgisch Bijgerecht
  •  > 120 min.

Hamlappen Met Bier

INGREDIENTEN

300 gr hamlappen in dobbelstenen. 3 uien in ringen gesneden, 50 gr. boter, 2 el ketjap, 2 tl knoflookpoeder, peper en zout. 1 pijpje belgisch bier,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-01-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Skolse hamlappen.

INGREDIENTEN

300 gram hamlappen, 3 grote uien, 75 gram boter, 1 eetlepel ketjap, 2 eetlepels knoflookpoeder, zout, peper, ? pijpje skol (bier).

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-09-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

stoofschotel met hamlappen

INGREDIENTEN

600 gr hamlappen, 500 gr gesneden groene kool, 150 gr uitgebakkenspekreepjes, 100 gr roomboter 2 eetlepels mosterd, 12 fijn gesneden sjaloten, peper en zout

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-02-2005
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

indonesische hamlappen

Lekker gerecht en binnen 25 minuten op tafel

INGREDIENTEN

800 gr hamlappen, 2 uien, 2 tenen knoflook, 1 tl gemberpoeder, 1 rood pepertje, 6 el olie, 3 el zoete ketjap (manis), 3 el zoute ketjap (asin), 0,5 l vleesbouillon (van 1 blokje), 2 laurierblaadjes, 300 gr tauge

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-05-2003
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

hamlappen met perziksaus

INGREDIENTEN

4 dunne hamlappen a 100 gr.1 kleine ui1 blik halve perziken op sap 4 eetl. olie? fijn geraspte gemberwortel1 theel. komijnzaad? theel. kaneel1 eetl. tomatenputeezoutpeper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-12-2004
  •  
  •  20-30 min.

Hamlappen met grapefruit

Door het vlees te marineren in het grapefruitsap met de kruiden, wordt het heerlijk mals.

INGREDIENTEN

250 gr. hamlappen1 rode grapefruitcayennepeper1/4 theel. gedroogde oregano, 1/4 theel. gedroogde salie2 eetl. zonnebloemolieolie of boter om te bakkenzout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-10-2003
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gevulde hamlappen

Deze vulling is ook heerlijk om kipfilet of varkenshaasjes mee te vullen.

INGREDIENTEN

2 sjalotjes, 1/2 rode paprika, 1/2 groene paprika, 30 gr. gepelde pistachenoten, 450 gr. hamlappen, 2 el. olie, 2 el. citroensap, zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-08-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Hamlappen met kirsch

INGREDIENTEN

2 hamlappen, 2 sjalotjes, kirsch, appelazijn, rozemarijn, zout, peper, boter en/of olie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-12-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Hamlappen met champignons

INGREDIENTEN

500 gram hamlappen * 60 gram boter * paprikapoeder * peper */ zout * 1 uitje * 4 d lbouillon * 250 gram champignons * 1-2 dl koffieroom * peterselie * citroensap.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-01-2007
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

ovenschotel met hamlappen

Een heerlijke ovenschotel, alles gaat rauw in een ovenschaal en de oven doet de rest, dus je bent klaar in een wip

INGREDIENTEN

100 gram rauwe ham, 600 gram hamlappen, 250 gram kastanjechampignons, 1 blikje tomatenstukjes, 1 bolletje mozarella, 1 kopje geraspte kaas, 1 kopje turkse yoghurt, 1 eetlepel Italiaanse kruiden, klein blikje tomatenpuree

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-05-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Oosterse hamlappen

INGREDIENTEN

500 gr hamlappen, wat bloem, peper, zout, 25 gr boter, 1 flinke ui, 4 eetlepels ketjap, 4 eetlepels azijn, 1 teen knoflook, 1 mespuntje sambal, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-06-2009
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Hamlappen met kruidensaus

INGREDIENTEN

500 gram hamlappen * 1 teentje knoflook * 100 gram boter * peper * zout * 20 gram bloem * 2 dl bouillon * bieslook * 1 citroen * petserselie * witte wijn.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-01-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Hamlappen Zoet/Zuur

Gebakken blokjes hamlappen met zilveruitjes en paprika in zuur

INGREDIENTEN

8 ons hamlappen in blokjes, 1 blikje tomatenpuree, 1 eetlepel gedroogde rozemarijn, 1 potje zilveruitjes (zonder vocht), 1 potje paprika in zuur (zonder vocht) peper, zout, kopje water, blokje boter of beetje olie. Met rijst eten.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-08-2000
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gemarineerde Hamlappen

INGREDIENTEN

1 teentje knoflook, 1 rood pepertje, 1 el gehakte gember, 350 gr hamlappen, 2 el droge sherry, 3 el ketjap asin, 1 tl bruine basterdsuiker, 1 ui, 2 rode paprika's, 300 gr spinazie, 2 el bakolie, allesbinder

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-05-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Hamlappen met een kaaskorstje.

De eerste keer dat ik dit recept maakte dacht ik "dit wordt niks" maar dat was fout gedacht want het is heeeeel lekker.

INGREDIENTEN

*2 sneden wit/bruin brood, *100 gr jongbelegen kaas, *1/2 theelepel salie gedroogde, *zout en peper, *4 magere hamlappen, *olijfolie.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-07-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Hamlappen gestoofd

INGREDIENTEN

500 gram hamlappen * peper * zout * rozemarijn * citroensap * 100 gram boter * witte wijn.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-01-2007
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

Gemarineerde Hamlappen

INGREDIENTEN

2 eetlepels ketjap2 eetl. azijn1 eetl.sherry1 theel. gemberpoederpeper150 gr. Hamlappen1 eetl. (dieet) margarine1/2 ui

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-02-2003
  •  
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top