1. Home
  2. Recepten
  3. Hamansoren

Hamansoren recepten (4) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Hamansoren

Lekker voor onderweg bij de Fleur d'orange

INGREDIENTEN

400 gram bloem, 4 eieren, 2 theelepels, olie, 1 theelepel, zout, 4 eetlepels water, olie om te frituren.

Voorbereiding

Hamansoren is oorspronkelijk een sefardisch recept (afkomstig van joden uit Spanje, Portugal en Noord Afrika), Huelos de Haman. Huelos betekent blaadjes, als je deze blaadjes bakt krullen ze om tot oren, of in ieder geval iets dat daar op lijkt? Kiesjeliejs is de Nederlands - Jiddisje benaming voor dit Poerimgebak.

Bereidingswijze

De gezeefde bloem in een diepe kom doen. In het midden van de bloem een kuil maken. De eieren schuimig kloppen en de olie erdoor mengen. Eieren, water en zout in de kuil gieten. Met een houten lepel vanuit het midden alles mengen, dan kneden tot een soepel deeg dat niet aan je handen moet blijven kleven. Van dit deeg tien ballen maken en deze een uur laten rusten. Op een met meel bestrooide ondergrond de ballen papierdun uitrollen. Uit het deeg ruiten steken van ca. 7 cm. Deze in hete frituurolie goudgeel bakken. De Hamansoren met een schuimspaan uit de frituur nemen en ze goed laten uitlekken. Voor het serveren poedersuiker erop strooien. De droge kiesjeliesj in een trommel bewaren.

  • Joods
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-04-2003
  • Joods
  •  10-20 min.

Hamansoren

Joods gerecht, wordt speciaal op Poeriem gegeten

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 2 eieren, 125 g witte basterdsuiker, 1 dl olie, 1 zakje vanillesuiker, 300 g tarwebloem, 2 tl bakpoeder, 2 tl geraspte citroenschil, , voor de vulling: 100 g maanzaad, 25 g boter, 2 el pruimenjam, 2 tl geraspte citroenschil, 50 g fijngehakte walnoten, 50 g fijngehakte rozijnen

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-03-2000
  •  
  •  > 120 min.

kiesjeliesjs (hamansoren)

INGREDIENTEN

400 g bloem 4 eieren 2 theelepels olie 1 theelepel zout 4 eetlepels water olie om te frituren

  • Joods
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-01-2002
  • Joods
  •  10-20 min.

Kiesjeliejs (Hamansoren)

Recept voor Poerim. Hamansoren is oorspronkelijk een sefardisch recept (afkomstig van joden uit Spanje, Portugal en Noord Afrika), Huelos de Haman. Huelos betekent blaadjes, als je deze blaadjes bakt krullen ze om tot oren, of in ieder geval iets dat daar op lijkt. Kiesjeliejs is de Nederlands - Jiddisje benaming voor dit Poerimgebak.

INGREDIENTEN

400 g bloem, 4 eieren, 2 theelepels olie, 1 theelepel zout, 4 eetlepels water, olie om te frituren,

  • Joods
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-10-2000
  • Joods
  •  20-30 min.
Nieuwste hamansoren recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top