Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Hamansoren recepten (4) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Hamansoren

Lekker voor onderweg bij de Fleur d'orange

INGREDIENTEN

400 gram bloem, 4 eieren, 2 theelepels, olie, 1 theelepel, zout, 4 eetlepels water, olie om te frituren.,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-04-2003
  • Joods
  •  10-20 min.

Hamansoren

Joods gerecht, wordt speciaal op Poeriem gegeten

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, 2 eieren, 125 g witte basterdsuiker, 1 dl olie, 1 zakje vanillesuiker, 300 g tarwebloem, 2 tl bakpoeder, 2 tl geraspte citroenschil, , voor de vulling: 100 g maanzaad, 25 g boter, 2 el pruimenjam, 2 tl geraspte citroenschil, 50 g fijngehakte walnoten, 50 g fijngehakte rozijnen

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-03-2000
  •  
  •  > 120 min.

Kiesjeliejs (Hamansoren)

Recept voor Poerim. Hamansoren is oorspronkelijk een sefardisch recept (afkomstig van joden uit Spanje, Portugal en Noord Afrika), Huelos de Haman. Huelos betekent blaadjes, als je deze blaadjes bakt krullen ze om tot oren, of in ieder geval iets dat daar op lijkt. Kiesjeliejs is de Nederlands - Jiddisje benaming voor dit Poerimgebak.

INGREDIENTEN

400 g bloem, 4 eieren, 2 theelepels olie, 1 theelepel zout, 4 eetlepels water, olie om te frituren,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-10-2000
  • Joods
  •  20-30 min.

kiesjeliesjs (hamansoren)

INGREDIENTEN

400 g bloem 4 eieren 2 theelepels olie 1 theelepel zout 4 eetlepels water olie om te frituren

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-01-2002
  • Joods
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top