Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Haggis recepten (13) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Haggis is een gevulde schapenmaag, die eruit ziet als een dikke worst. De fijnste Haggis maakt men met reelever in plaats van schapenlever. Haggis dient te worden geserveerd op een zilveren schotel waarbij een hooglander in kilt, spelend op de doedelzak de binnenkomst begeleidt. Alvorens de Haggis te nuttigen wordt het gedicht "Adress to the Haggis" voorgedragen.

INGREDIENTEN

1 schapenmaag, 1 kg havermout, 500 gr schapenvet, 500 gr schapenlever, ¿ liter bouillon, schapenhart en schapenlongen, 1 grote ui, 1 theelepel cayenne, 1 theelepel gemalen piment (allspice), zout en peper,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op31-01-2005
  • Schots
  •  > 120 min.

Dien haggis op met gepureerde koolraap, of 'clapshot': een puree van gelijke delen koolraap en aardappel, op smaak gebracht met wat gember- poeder, nootmuskaat en peper en veel boter. Welke whisky e bij wordt gegeven, is een kwestie van smaak. Een malt uit de Glens (bijvoorbeeld GlenDeveron) is een goede start, maar het verdient aanbeveling, ook eens de wat rokerige en naar zee geurende Islay whisky's te proberen.

INGREDIENTEN

125 gr lamslever, 1 klein schapenhart, 125 gr ui, 125 gr grof havermeel, 50 gr runderniervet, zout, peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-02-2002
  • Schots Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

(Het officiele recept zoals dat tegenwoordig op de scholen in Edinburg wordt geleerd)

INGREDIENTEN

1 schapenmaag, lever, hart en longen van een schaap, 500 gr runderniervet, 500 gr grof havermeel, 1/2 theelepel gemengde gedroogde kruiden (tijm, peterselie, salie, rozemarijn), 1/2 theelepel zout, 1/2 theelepel gemalen peper, 4 middelgrote uien, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-02-2000
  • Engels Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Schots

INGREDIENTEN

1 schapemaag, 1 schapelever, 1 schapehart, 1 stel schapelongen, 1 pond schapeniervet, 1 pond oatmeal, zout, peper.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-05-1999
  •  
  •  > 120 min.

Schots voer met schape-onderdelen

INGREDIENTEN

1 schapemaag 1 schapelever 1 schapehart 1 stel schapelongen 1 pond schapeniervet 1 pond oatmeal zout peper

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-08-2000
  • Engels
  •  > 120 min.

Gerecht van voornamelijk orgaanvlees van het lam.

INGREDIENTEN

1 lamshart, lamslever, niertjes (niet noodzakelijk), runderniervet, havermeel, zout, peper(veel), uitje(s), Scotch Whisky

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-12-2003
  • Schots Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Scotland

INGREDIENTEN

1 pound steel-cut oats, 1/2 pound minced suet, 1/4 pound baby beef liver, 1 onion, 1/2 teaspoon white pepper, Salt, to taste, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-09-2004
  • Schots Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 hart,1 stel longen, 1 lever, 5 ons niervet, 1 schapenmaag, 500 gr. havermeel (reformzaak), ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-06-2003
  • Schots Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Gevulde schapenmaag

INGREDIENTEN

1 grote schapenmaag, organen van het schaap (hart, longen en lever), 250 gram grof havermeel, 250 gram gemalen nierver, 2 middelgrote uien fijngehakt, zwarte peper, zout, cayennepeper, 3 dl melk, 1 liter bouillon.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-01-2000
  • Engels Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Schots op zijn walgelijkst.

INGREDIENTEN

, 1 Schapemaag, hart, lever en longen van een schaap, niervet, 2 uien, 3 ons havermout, zwarte peper, zout, cayene peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-12-1999
  • Engels Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

(Het officiele recept zoals dat tegenwoordig op de scholen in Edinburg wordt geleerd)

INGREDIENTEN

1 schapenmaag, lever, hart en longen van een schaap, 500 gr runderniervet, 500 gr grof havermeel, 1/2 theelepel gemengde gedroogde kruiden (tijm, peterselie, salie, rozema-, rijn), 1/2 theelepel zout, 1/2 theelepel gemalen peper, 4 middelgrote uien,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-02-2002
  • Schots Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Haggis is de meest traditionele van alle Schotse gerechten. Het wordt altijd gegeten op Hogmanay (oudejaarsavond). Het is gevulde schapenmaag, die er uitziet als een dikke worst. De fijnste Haggis maakt men met reelever in plaats van met schapenlever. Haggis moet worden opgediend op een zilveren schotel, terwijl een Hooglander in kilt, spelend op een doedelzak, drie rondjes om de tafel loopt. Men drinkt bij Haggis Whisky (zonder water, ijs, of sodawater!)

INGREDIENTEN

1 schapenmaag, 1 kg havermout, 550 gr schapen- of lamsvet, 500 gr schapen-, lams- of reelever, 1/2 liter bouillon, schapenhart en -longen, 1 grote ui, 1 theelepel cayennepeper, 1 theelepel piment, zout en peper, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-02-2002
  • Schots Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Nog uitgebreider dan een engels ontbijt!

INGREDIENTEN

4 eieren - 4 geroosterde boterhammen - 2 tomaten - 4 kleine braadworstjes - klein blikje witte bonen in tomatensaus - 4 plakken bakbacon - half bakje champignons - 2 aardappelkantjes (soort rosti) - 2 plakjes bloedworst(black pudding),

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-07-2004
  • Schots
  •  10-20 min.
Haggis

Haggis

Iedereen die een keer in Schotland is geweest kent het: haggis. Vaak is de vraag: `durf jij het te bestellen?` De beschrijving van het gerecht maakt mensen soms namelijk wat argwanend. Je eet namelijk een schapenmaag, met daarin onder meer stukjes long, hart en lever. Het grappige met haggis is echter dat het eigenlijk een ontzettend lekker gerecht is. Wie het eens besteld heeft in een Schotse pub zal dat dan ook beamen. Haggis wordt gegeten in combinatie met bijvoorbeeld patat en groenten (`haggis and chips`). Haggis valt ook zelf te bereiden. Bekijk hieronder de beste gerechten voor haggis.

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top