Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Guacamole recepten (470) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Smaakt zoals ik het in Mexico gegeten heb.

INGREDIENTEN

*een rijpe avocado*een ontvelde tomaat,zonder zaadjes*1 teen knoflook*citroensap*zout*evt.een fijngesneden rood pepertje

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-01-1999
  • Mexicaans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Het bekendste gerecht met Avocado`s is Guacamole. Het gebruik van goede avocado`s is voorwaardelijk om een lekkere guacamole te maken. Zoek ze zelf uit; de groene mogen niet te veel glimmen en de donkere moeten diep van kleur zijn. Ze moeten niet te hard zijn; met een lichte duimdruk moeten ze meegeven maar vanzelf weer uitdeuken. Avocado`s rijpen nog na. Je kan dit proces versnellen door ze met een rijpe appel in een papieren zak met gaatjes te stoppen. Doe een harde avocado 30 sec op halve kracht in de magnetron. Hierdoor wordt deze zachter (maar niet rijper)

INGREDIENTEN

2 goed rijpe avocado`s, 1 eetl fijngehakte ui, 2 middelgrote tomaten, 1 grote groene peper, 1 teen knoflook, 1 eetl koriander, citroen of limoensap, zout, peper en suiker

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-10-2011
  • Mexicaans Bijgerecht
  •  10-20 min.

De overbekende guacamole is ook heerlijk als snack. Guacamole op toast smeren, met geraspte kaas en fruitjes bestrooien en in de oven bakken tot de kaas gesmolten is.

INGREDIENTEN

2 rijpe avocado's* 1 kleine ui* 1 tomaat* 1 el fijngehakte koriander* 60 ml zure room* 1 el citroensap* tabasco naar smaak.

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-06-1999
  • Mexicaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Lekkere dip bij tortillachips

INGREDIENTEN

1 rijpe advocado, 1 slalotje, 1 teentje knoflook, 1/2 spaanse peper, klein stukje limoen met schil, zout, peper, 1 dl. creme fraiche.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-05-2004
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 rijpe avocado's - 2 tomaten - 6 gesnipperde lente-uitjes - 2 fijngehakte Spaanse peper - 2 eetlepels vers limoensap - 1 eetlepel vers gehakte koriander - zout - zwarte peper - takjes verse koriander voor garnering - nacho's om te serveren

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-10-2004
  • Mexicaans Voorgerecht
  •  0-10 min.

De favoriet

INGREDIENTEN

, Guacamole:, 1 middelgrote ui(fijngesnipperd), 1 teentje knoflook(geperst), geraspte schil en sap van een halve limoen, 3 grote rijpe avocados, 1 eetlepel verse koriander(fijngesneden), 5 eetlepels tacosaus, zout en zwarte peper, Tortillachips

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-07-2000
  • Mexicaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke frisse dipsaus op basis van avocado. Lekker bij tal van gerechten, zoals nacho's, fajita's, burrito's en enchilada's.

INGREDIENTEN

1 zakje Santa Maria Guacamole Dip Mix, 2 rijpe avocados, 1 dl zure room (optioneel)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-04-2014
  • Mexicaans
  •  10-20 min.

Het echte Mexicaanse recept voor deze advocadodip. Lekker met taco's of in de burrito.

INGREDIENTEN

2 rijpe advocado's, 1 kleine ui, grote tomaat, paar eetlepels creme fresh, 1 knoflookteentje, peper, zout en misschien tabasco

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-09-2002
  • Mexicaans Bijgerecht
  •  0-10 min.

Avocadodip

INGREDIENTEN

2 grote rijpe avocado's, 1 zakje seasoningmix guacamole (merk casa fiesta bij AH) deze mix is een mengsel van tomaten, uien, pepers, knoflook, peterselie en citroensap, 50 ml water, 1 el limoen of citroensap, Enkele druppels hot pepper sauce (merk casa fiesta bij AH),

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-08-1999
  • Mexicaans
  •  10-20 min.

Een heerlijke, frisse dip.

INGREDIENTEN

2-3 rijpe avocado's, geschild en fijngesneden - 1 tomaat, fijngesneden - 1 ui, gesnipperd - 1 eetlepel citroensap - 1 theelepel zout - 1/4 theelepel peper - 2 teentjes look, geperst

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-03-1999
  • Mexicaans Bijgerecht
  •  60-120 min.

Guacamole staat bij mij altijd in de top 10. Hier volgen een vijftal recepten om uit te proberen.

INGREDIENTEN

2 rijpe avocado's (het liefts de zwarte maar de normale mag ook)., 1 limoen, 1/2 ui, zout, enkele druppels tabasco

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-06-2002
  • Mexicaans
  •  0-10 min.

Dit recept heb ik ooit uit de n.r c geplukt en is absoluut favoriet geworden. ook verras ik mijn gasten hier mee ik gebruik dit recept zowel bij de bbq. als bij het maken van tacos .

INGREDIENTEN

2 rijpe avocados,gepeld en ontpit, 1 eetlepel vers citroensap, 1 eetlepel zure room, 1 kleine teen knoflook uit de knijper, 2 lenteuitjes, 1 kleine tomaat ontzaad en fijngehakt eventueel ontvellen (vinden wij lekkerder), 2 eetlepels verse koriander, scheutje tabascosaus, zout en vers gemalen peper

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-05-2001
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.

Guacamole lekker bij rauwkost en chips.

INGREDIENTEN

2rijpe avocado's,1a2eetl.citroensap,1a2 teentjes knoflook,1rode ui gesnippert, zout en peper,1fijngesneden tomaat handje koriander.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-12-2004
  • Mexicaans
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Guacamole is een heel oud recept, het was al bekend bij de Azteken die het ahuaca-mulli noemden en wat letterlijk avocado saus betekent. In de loop der tijden is het basisrecept nauwelijks veranderd. De kleine, bijna zwarte avocado`s met de harde, ruwe schil zijn het lekkerst. De felgroene soort met de gladde schil hebben minder smaak.

INGREDIENTEN

* 6 zeer rijpe avocado`s (heel belangrijk dat ze rijp zijn !!!), * 8 lenteuitjes, * 3 limoenen of citroenen, * 1 teentje knoflook, * 1 verse rode of groene chilipeper, * peper en zout, * 3 pomodori tomaatjes, * 2 eetlepels grof gehakte koriander

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-12-2008
  • Mexicaans
  •  10-20 min.

Heerlijke Mexicaanse avocadodip voor bij nachos of andere chips

INGREDIENTEN

2 teentjes knoflook, 1 sjalot, 1 groene peper, 2 rijpe avocado's, 1/2 limoen, 3 eetl. fijngehakte koriander, 2 eetl. zure room, peper, zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-08-1999
  • Mexicaans
  •  0-10 min.

Met serveersuggestie een goede starter!

INGREDIENTEN

2 rijpe avocado?s, een halve tomaat (ontpit), 1 ui, sap van een halve limoen, een paar lepels sour cream, 2 tenen knoflook, peper, zout, scheut tabasco, evt. koriander,

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-12-2002
  • Mexicaans Bijgerecht
  •  0-10 min.

Uit de Mexicaanse keuken

INGREDIENTEN

1 avocado in stukjes gesneden, 1 teentje knoflook gepeld, het sap van een halve citroen, 1 el. olijfolie, zout, peper

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-04-2002
  • Mexicaans Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Heerlijk frisse romige guacamole.

INGREDIENTEN

2 rijpe avocado`s, 2 eetlepels honing, 2 eetlepels volle yoghurt, 3 theelepels tabasco, scheutje citroensap, snufje rode peper, snufje zout, ,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-04-2009
  • Mexicaans Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

3 grote rijpe avocado?s -, 2 middelgrote tomaten kleingesneden -, 1 kleine rode ui fijngehakt -, sap van 1 limoen -, zout -, fijngehakt korianderblad ter garnering -, tortillachips om erbij te serveren, , , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-10-2002
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Ik ben dol op deze zelfverzonnen guacamole. Heerlijk bij taco`s of Mexicaans gevulde tortilla`s, maar ook als dipje bij tortillachips of op brood en het is in no tome klaar. hmmm

INGREDIENTEN

* 1 rijpe avocado, * 1 flinke teen knoflook, * klein beetje citroensap, * snufje zout (peper naar smaak), * zure room

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-05-2009
  • Mexicaans Bijgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

3 avocado's, ! tomaatje, 1-2 rode pepers,fijngehakt, 1 rood uitje, 1 eetl verse koriander,fijngehakt, 1 eetl limoensap, 2 eetl zure room, 1-2 druppels tabasco

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-02-2002
  • Mexicaans Bijgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

2 rijpe avacados, verse koriander, knoflook, tomaat, peper, zout, theelepel limoensap

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op14-09-2012
  • Mexicaans Bijgerecht
  •  0-10 min.

Verse Guacamole zonder aanmaakzakje

INGREDIENTEN

2 avocado's, 1 ui, 1 citroen, 1 tl. gemberpoeder, 1 tl. zeezout, 3 el. olijfolie, 6 el. water, peper en paprikapoeder

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-04-2000
  • Mexicaans Bijgerecht
  •  0-10 min.

Mexicaans dipsaus

INGREDIENTEN

2 vleestomaten, 2 avocado,s,2 sjalotjes, 1/2 citroen, 1 teentje knoflook, zout, versgemalen peper, 3 eetlepels mayonaise

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-01-1999
  • Mexicaans
  •  0-10 min.

De beste guacemole

INGREDIENTEN

Vier middelgrote tomaten, vier rijpe tot overrijpe avocado`s, sap van een limoen, halve kleine ui, twee teentjes knoflook, bosje verse koriander, drie rode chiles fresnos, (of andere pepers, of een scheutje hot sauce), snufje zout of deel van een blokje groentenbouillon

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-10-2009
  • Mexicaans
  •  60-120 min.

Heerlijk met tortillachips

INGREDIENTEN

2 gave avocado's, 2 middelgrote tomaten, 10 lenteuien, gehakt, 1 of 2 rode of groene spaanse pepers ontzaad en fijngehakt, 2 eetlepels vers limoen of citroensap, 1 eetlepel verse koriander, gehakt. Zout en peper, , , , , ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-01-2000
  • Mexicaans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

3 grote rijpe avocado?s (liefst Hass), 2 middelgrote tomaten, kleingesneden, 1 kleine rode ui, fijngehakt, sap van 1 limoen, zout, fijngehakt korianderblad ter garnering, tortillachips, om erbij te serveren,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-09-2002
  • Internationaal Bijgerecht
  •  10-20 min.

Mexicaanse dipsaus

INGREDIENTEN

2 avocado's, 1 kleine rijpe tomaat,1 kleine ui, 1 verse pikante paprika(jalapenos)1/2 rode ui, zout, peper, coriander, kumel, zure room

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-09-1999
  • Mexicaans
  •  10-20 min.

Lekker dipje of voorgerechtje.

INGREDIENTEN

1tomaat1bosuitje1zakje verse koriander1/2 limoen1t knoflook2tl mexicaanse kruiden2rijpe avocado'szoutrode of groene tabascofeta

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-03-2003
  • Mexicaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 grote rijpe avocado, 1 rijpe pomodori, 1 jalapenopepervers of uit pot, 1 el limoensap, 50 g fijngesneden groene pepers uit pot, 1 el fijngesneden verse koriander, = tl rode pepersaus, zout, versgemalen peper,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-05-1999
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Lekkere guacamole voor dip bij nacho's/dorito's

INGREDIENTEN

, 1 rode peper, ½ teen knoflook, 1 tl zeezout, 2 eetrijpe avocado's, 1 limoen, ,

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-09-2014
  • Mexicaans Bijgerecht
  •  0-10 min.

Dit recept heb ik van de tv van een engelse kok overgenomen die meer op gevoel en smaak werkt, dus exacte hoeveelheden heb ik niet maar dat heb je toch vaak met recepten. Ik maak dit met behulp van een staafmixer of en keukenmachine (ligt aan de hoeveelheid)

INGREDIENTEN

1 avocado (LET OP, MOET ZACHT ZIJN), 1 knoflook, /- 1 eetlepel miloensap, heb je ook in plastic groene flesjes, 1 goede handvol verse koriander, snij onderstukjes af, 1 theelepel chilipoeder, 1 pepertje (eventueel)

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-10-2000
  • Mexicaans Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 tomaten, - 1/2 ui, - 1 teentje knoflook, - 1 jalapenopeper, - 4 takjes koriander, - 2 rijpe avocado's, - sap van 1 limoen, - sap van 1/2 citroen, - zout, , , , , , , ,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-10-2002
  • Mexicaans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Heerlijke avocado-dip

INGREDIENTEN

1 vleestomaat, 1/2 uitje, 1-2 tenen knoflook, 2 el korianderblaadjes, 1 groene Spaanse peper zonder zaadjes, 2 rijpe avocado's

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-05-2000
  • Mexicaans
  •  10-20 min.

Heerlijk met tortillachips

INGREDIENTEN

2 gave avocado's, 2 middelgrote tomaten, 10 lenteuien, gehakt, 1 of 2 rode of groene spaanse pepers ontzaad en fijngehakt, 2 eetlepels vers limoen of citroensap, 1 eetlepel verse koriander, gehakt. Zout en peper

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-05-1999
  • Mexicaans Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 rijpe avocado?s, 1 scheut citroensap, 1 grote teen knoflook, 1.25 dl Blue Band finesse voor verrijken, peper, zout en tabasco

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-12-2004
  •  
  •  0-10 min.

Een mexicaanse salade met avocado's.

INGREDIENTEN

2 sjalotjes, 1 theel.zout, 1 limoen, uitgeperst, 2 grote rijpe avocado's, rodepepersaus naar smaak

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-07-1998
  • Mexicaans
  •  0-10 min.

Avocadodip

INGREDIENTEN

Avocado, creme fraiche, knoflook, tomaat zonder vruchtvlees, beetje peper en zout uit de molen, citroen- of limoensap, blaadje ijsbergsla

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-01-2003
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Saus van avocado, onmisbaar bij mexicaanse gerechten.

INGREDIENTEN

3 rijpe avocado's, 1 rijpe tomaat, 1 rode ui, 3 teentjes knoflook, 1 rode peper, 1 eetlepel verse gehakte koriander, 1 eetlepel limoensap, 2 eetlepels zure room, paar druppeltjes tabasco, zout, versgemalen peper.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-02-2002
  • Mexicaans
  •  10-20 min.

Avocado-dip

INGREDIENTEN

- 2 rijpe avocado's, - ? fijngesnipperde ui, - ? tomaat in stukjes gesneden (zonder zaden), - ? theel. korianderpoeder, - ? teentje uitgeperste knoflook, - sap van 1 limoen, - 1 fijngehakte Jalape?o-peper (stelen en zaden verwijderen), - evt. zout, - mespuntje knoflookpoeder,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-09-2000
  • Mexicaans
  •  0-10 min.
Guacamole

Guacamole

Guacamole is een heerlijke groene saus die gemaakt wordt van avocado. De avocado wordt gepureerd en hier worden lekkere kruiden aan toegevoegd. Guacamole is een heerlijke saus met een pittige smaak. Je kunt guacamole bij tortillachips eten, deze kun je dan in de saus dopen. Ook kun je het eten bij wraps of taco`s als extra smaakmaker. Guacamole is een Mexicaanse saus dus deze smaken sluiten goed op elkaar aan. Ook op een broodje kip kun je een beetje guacamole gebruiken voor een extra lekkere smaak. Aarzel niet bij het zien van de wat gekke groene kleur van dit sausje, maar proef het meteen en ondervind de heerlijke smaak!

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top