Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Groenten recepten (27.489) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Met dit recept hoef je geen tjap tjoy van de Chinees, maak het zelf, veel gezonder en veel lekkerder (zonder vetsin!). Super slank gerecht!

INGREDIENTEN

500 g kipfilet, in plakjes, 2-3 el (zonnebloem-)Arachide- olie, 1 rode peper, in ringetjes, 2-3 teentjes knoflook, fijngehakt, 2 wortels,(of 1 grote) in, stukjes/plakjes, 1 rode paprika, in reepjes, 1/2 komkommer, in stukjes, 100-250 g (kastanje-) champignons, in plakjes, 125 g bamboescheuten(blikje), 125 g taugé (met kokend water over gieten!), 1-2 el lichte Chinese sojasaus of ketjap manis/-asin, 2 el oestersaus of vissaus, 3-4 dl kippenbouillon, 2-3 tl maïzena (of aardappelzetmeel), voor de liefhebber;, rasp (1 cm) verse gember door het gerecht

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-01-2012
  • Aziatisch
  •  20-30 min.

Ben gek op rode soepen, en in het bijzonder tomatensoep. Deze soep, van Jamie, leek me erg lekker. Weer heel anders dan dat ik gewend ben te maken.

INGREDIENTEN

2 wortels, 2 stengels bleekselderij, 2 middelgrote uien, 2 tenen knoflook, olijfolie, 2 blokjes kip- of groentenbouillon, 2 blikken gepelde tomaten van 400 gr, 6 grote rijpe tomaten, een bosje basilicum, zeezout en zwarte peper uit de molen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-01-2009
  • Italiaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke hartige taart nu eens zonder kaas. Lekker pittig gevuld met kipfilet, champignons en taugé. Ik heb deze hartige taart als onderdeel van een buffet vorige week gemaakt, o.a. voor iemand die geen kaas lust. Het was een groot succes de taart "vloog" weg.

INGREDIENTEN

6 plakjes diepvries bladerdeeg - 2 a 3 eetl gemalen kokos - 250 gr kipfilet in reepjes - 2 eetl olie - 1 kleine ui - 2 teentjes knoflook - 150 gr champignons - 50 gr taugé - 2 eetl fijngesneden bladselderij - 1/2 zakje gedroogde nasigroenten Conimex) - 2 eetl ketjap manis - 1 theel sambal - peper, zout - 4 eieren

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-06-2004
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Één van de lekkerste ovenschotels die ik ken en ook nog eens boordevol groenten en dus vitamines! Geïnspireerd door Rudolph van Veen, maar met een compleet eigen uitvoering genieten van alle lekkere smaken die Italië in zich heeft!

INGREDIENTEN

- 2 mooie, ongepaneerde, varkensschnitzels, - 1 pakje gezeefde tomaten of 1 blikje tomatenblokjes, net hoe grof/fijn je de saus wilt hebben, - 1 grote courgette, - 1 zak verse spinazie, - 2 grote of 4 kleine teentjes knoflook, - 1 grote of 2 kleine sjalotjes, - 1 bol mozzarella, - flink wat vers geraspte Parmezaanse kaas of oude Pecorino, - een handje vol verse basilicum, - gedroogde Italiaanse kruiden, peper en zout naar smaak (genoeg om het bovenste laagje in je ovenschotel te vormen)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-08-2012
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Vaak gegeten in Mexicaans restaurant, smaakte zo goed dat ik het ook zelf heb geprobeerd, en het was erug lekker!

INGREDIENTEN

-grote zak nacho chips, chili of cheese flavoured., -200 gr gehakt., -200 gr kipfilet, -cheddar of andere pittige smeltkaas, -quacemole(recept komt), -salsa, uit een potje of zelf gefabriceerd, -chilipoeder, -tomatenpuree en ketchup, -tabasco, -peper en zout, - mexicaanse kruiden voor vlees, -flesje rode wijn, -paprika of mexicaanse mix van groenten, -eigen inbreng is hier zeer welkom!, gooi erbij wat je lekker lijkt., -een lekker biertje voor tijdens de voorbereiding.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-03-2000
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

HEEEEEEEEEEEERLIJK recept van Ramon Beuk!! Van de week gezien op teevee, vanavond gemaakt en het komt beslist vaker op tafel. Penne in een sausje van gesmolten kaas met gegrilde kipfilet en gegrilde groenten. Het was superlekker!!! Thank you Ramon.

INGREDIENTEN

, 2 kipfilets, 150 gram champignons, 1 rode paprika, 1 el fijngehakte basilicum, 1 fijngesneden rode peper, 1 tl suiker, 1 el limoensap, 150 gram pasta (penne, fusilli), 1 dl kookroom, 75 gram pittige, geraspte kaas, olijfolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-11-2004
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Het principe lijkt op een Britse sheperd`s Pie, maar is het niet. Zo`n schotel is met ander vlees en is anders gemaakt. Deze heb ik gemaakt naar een oud idee van Gordon Ramsey en heb er, in de loop der jaren, mijn eigen draai aan gegeven. Het idee van Ramsey was om kippenbouillon te gebruiken en het vocht te binden. Heel goed want is echt een smaaksensatie. Is hij lekker, ja, vult hij, ja, is het stevig deze maaltijd, ja, dus een prima ovenschotel om de gure donkere maand `November` en de winter mee door te komen. Probeer hem zelf maar en dan hoor ik het wel. Met kook en baktijd meegenomen kan deze in een uurtje dampend op tafel staan. Eet smakelijk !

INGREDIENTEN

750 gr mager rundergehakt, 4 ons uien (in halve ringen), 3 teentjes knoflook (fijn), 2 grote winterpenen (julienne), 2 ons fijne erwten (diepvries), 125 gr champignons (in halve plakjes), 2 el tomatenpuree, ½ el tijm, ½ liter kippenbouillon (sterk geconcentreerd), 2 el bloem, 75 ml worchestersaus, Olijfolie, 1 kilo kruimige aardappels, 2 eierdooiers, 75 gr oude geraspte kaas of lekkerder, parmezaan, Zeezout, Zwarte peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-11-2012
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Courgettesoep met kerrie, paprika en mosterd

INGREDIENTEN

2 grote courgettes (+- 30cm), 2 uien, 2 knoflookteentjes, 1 eetlepel mosterd, 1 koffielepel kerriepoeder, 1 koffielepel paprikapoeder, 1,5 l kippebouillon = 2,5 blokjes, 1 eetlepel olie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-12-2006
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Een stoofpotje van kabeljauw, sjalotjes, champignons,tomaten, room en kruiden

INGREDIENTEN

400 g kabeljauwfilet in mooie reepjes,, 200 g sjalotjes, 200 g kleine champignons,, 60 g boter of margarine,1 tl suiker,, zout en peper,30 g bloem,, 5 dl visbouillon (van tablet),, 1,25 dl creme fraiche, 2-3 tl citroensap,, , 2 vleestomaten, ontveld, in kleine blokjes,, 2 el grof gesneden dille.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-09-2004
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekker pittig, maar ook romig wokgerecht met kipfilet, worteltjes en champignons.

INGREDIENTEN

4 eetlepels olie, 3 theelepels kerriepoeder, 4 halve kipfilets, 350 gram worteltjes, 2 middelgrote uien, 2 teentjes knoflook, 1 Spaanse rode peper, 250 gram champignons, zout, peper, 400 ml kokosmelk, 1 eetlepel zoete chilisaus, 3 dunne lente-uitjes, koriandergroen, 350 gram Basmati-rijst, 1 kippenbouillontablet

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-04-2012
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kruidige mihoen boordevol groente, kip en garnalen.

INGREDIENTEN

250 gram Chinese Eiermie, Gember, Knoflook, Zwarte peper, Sambal, Soyasaus of ketjap, Citroensap, 250 gram kipfilet of mager varkensvlees, Ui, Kurkuma,Kerriepoeder, Chilipoeder, Trassi, 100 g ham in reepjes of handje garnalen, 1 rode paprika (in reepjes gesneden), 1 bakje champignons in plakjes, 1 prei in dunne ringen gesneden, 1 bos lente-uitjes fijn gesnipperd, Houdt u van extra groenten in uw Chinese Mie, voeg dan nog 250 gram groenten toe. Kies uit: witte kool, taugé, champignons, paksoi, Chinese kool, wortel, (lente)ui, broccoli en rode paprika of neem een zak Chinese of Thaise Roerbakgroenten,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-07-2007
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pompoensoep met geroosterde knoflook Dit is een heerlijke soep. De pikante tomatensalsa geeft deze zoete pompoensoep wat textuur.

INGREDIENTEN

INGREDIENTEN, 2 knoflookbollen, zonder buitenste velletje, , 5 el. olijfolie, , 2 takjes tijm, , 1 pompoen, , 2 uien, gesnipperde, , 1 tl. koriander, gemalen, , 1.2 l. boullion, Kip, , 3 el. oregano, verse, fijngehakte, , Peper, zwarte, gemalen, , Zeezout, , 4 tomaten, , 1 paprika, rode, van de zaadjes ontdaan, , 1 peper, rode, verse, van de zaadjes ontdaan, , 3 el. olijfolie, extra vergine, , 1 el. balsamicoazijn, , ,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-10-2007
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.

Ooit dit recept gekregen van mijn dochter en toen ik het weer eens maakte wist ik waarom ik het bewaard had! Het is niet alleen een slank gerecht (310 cal p.p.) maar ook nog eens heerlijk. Het is zonder vlees maar je zou ook het heel goed restjes gaar (rund)vlees of rul gebraden gehakt kunnen toevoegen of neem vegetarisch vlees. Wij eten wel vlees maar ik miste geen moment `vlees` in dit recept. Van de week (oktober 2012) weer eens gemaakt en nu er eindelijk foto`s bijgeplaatst. Ik heb het voor 2 dagen gemaakt en het recept iets veranderd. (zie onderaan) De volgende dag in een andere ovenschotel gedaan en zo hadden wij voor twee dagen een heerlijke schotel. Voor andere tips lees onderaan bij "Serveertips"

INGREDIENTEN

2 uien, 1 rode, gele en groene paprika, 1 courgette, 100 g sperziebonen, 2 tenen knoflook, 4 eetlepels olijfolie, 1 el tomatenpuree (optioneel), ½ - 1 blik tomatenstukjes (of gepelde tomaten die je naderhand fijner maakt), ¼ liter water (of minder) het gerecht moet bijna onderstaan., Zout en versgemalen peper, 2 eetlepels fijngehakte peterselie (garnering), Eventueel voor de 2e dag (zie onderaan dit recept) 1 bakje kastanje champignons + scheutje balsamico azijn, 150 g geraspte kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-10-2006
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een lekker snel gerecht met gerookte zalm, groenten en kruidenkaas

INGREDIENTEN

250 gram gerookte zalmsnippers, 1 ui, 2 tomaten, 1 groene paprika, 1 beker creme fraiche of room culinair, 1 pakje kruidenkaas met kruiden (bv Paturain of van AH) en 250 gram pasta naar keuze.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-09-1998
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een familierecept van chefkok Gaetano Sergio wat hij van zijn oma kreeg. Heerlijke stukjes varkenshaas in een overheerlijke romige saus met groenten en cognac.

INGREDIENTEN

2 uien -1 rode paprika - 400 gr champignons - 2 takjes peterselie - ± 500 gr varkenshaas - peper, zout - 4 el olijfolie - 1/2 dl cognac of vieux - 1/4 ltr slagroom - 1 el tomatenpuree

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-12-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Deze week dit gerecht gemaakt om in te vriezen. Vaak wordt zon stoofpot na het opwarmen nog lekkerder. Ik vind het handig iets in voorraad te hebben als ik gasten krijg. Resultaat: lekkere zachte stukjes rundvlees in een verrukkelijke saus met groenten en kruiden. Verrukkelijke geur en smaak!

INGREDIENTEN

500 gr rundvlees (bijvoorbeeld riblappen of sucadelappen)-, 3 uien -, 2 teentjes knoflook -, 2 winterpenen (samen ongeveer 200 gram) -, 2 grote tomaten -, 2 eetlepels zonnebloemolie -, 1 eetlepel tomatenpuree -, 1 pot runderfond -, zout, peper -, ½ eetlepel oregano -, 2 laurierblaadjes

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-11-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

In dit artikel leer je eenvoudige recepten om zelf heerlijke en gezonde kruidenboter kunt maken. Kruidenboter is roomboter waarin tuinkruiden en specerijen zitten. Dat alles wordt door de boter gemengd. Kruidenboter kun je goed zelf maken en dat smaakt vele malen beter dan uit pakje van de een winkel.

INGREDIENTEN

Basiskruidenboter, 100 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur, Bosje bieslook fijngesneden, Bosje peterselie, fijngesneden, 1 teentje knoflook, geperst, 1 theelepel citroensap, 1 theelepel vergemalen zwarte peper, 1 theleepel grof zeezout, Heerlijk op (stok)brood of op een gepofte aardappel!, , Ingrediënten Italiaanse kruidenboter, 100 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur, Bosje basilicum fijngesneden, 4 cherry tomaatjes, zonder de zaden, zeer fijngesneden, 1 teentje knoflook, geperst, ½ theelepel vergemalen zwarte peper, 25 gram zeer fijn geraspte Parmezaanse kaas., Heerlijk voor op brood of over de pasta., , Ingrediënten Engelse kruidenboter, 100 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur, Bosje munt, fijngesneden, Zest, geraspte schil, van 1 citroen., 1 theelepel citroensap, ½ theelepel vergemalen zwart zout, ½ theelepel grof zout, Heerlijk over lamsvlees of bij groenten zoals erwten en worteltjes., , Knoflook kruidenboter, 100 gram ongezouten roomboter, ½ theelepel Worcestershire sauce, 3 teentjes knoflook, geschild en gepureerd, 1 mespunt versgemalen witte peper, ½ theelepel zout: fleur de sel zout, , Provençaalse kruidenboter, 100 gram ongezouten roomboter, 1 theelepel verse thijmblaadjes, fijngesneden, 1 theelepel rozemarijnblaadjes, fijngesneden, 1 theelepel marjoleinblaadjes, fijngesneden, ½ theelepel lavendelbloemen, 1 theelepel fleur de sel zout, Heerlijk bij roodvlees. Maak deze kruidenboter in het voorjaar dan is de, smaak van de verse ingrediënten het best.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-06-2012
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

* Lams- of Runder gehakt (500 gram), * Aardappelpuree (1 zakje), * Champignons (1 bakje), * Ui (2 grote), * Champignonsoep (1 pakje), * Doperwten (1 blikje), * Wortel (1 a 2 stuks), * Ei (1 stuk), * Gepelde tomaten (1 blikje), * Tomaten puree (70 gram), * Knoflook (2 teentjes/ 2 eetlepels), * Geraspte kaas, * Melk/ water, * Boter, , Extra:, * Mais (1 blikje), * Courgette en of Aubergine (1 stuk), * Prei (1 stuk)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-05-2009
  • Engels Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

In slanke uitvoering en ook nog favoriet van de kinderen.

INGREDIENTEN

* 400 gr. Tagliatelle:, * 4 Zalmmoten,diepvries, (of 4 ons kipfilet);, * 1 Ui;, * 1 Teen knoflook, geperst;, * 1 bakje Champignons in plakjes;, * Half kippenbouillonblokje;, * 1 Courgette in blokjes;, * 1 dl. Kookroom (Blue band finesse kookroom);, * half bekertje Creme fraiche (Bleu band finesse verrijker);, * 4 eetl. Groene pesto;, * Zout en peper;,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-03-2006
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Kabeljauw met ratatouille uit de oven .

INGREDIENTEN

Ingrediënten, , 3 eetlepels olijfolie, 2 rode uien, gesnipperd, 2 tenen knoflook, fijngehakt, 1 gele paprika, in kleine stukjes, 1 courgette, in kleine blokjes, ½ eetlepel paprikapoeder, ½ eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden, 500 g kabeljauwfilet, sap van een halve citroen,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-03-2008
  • Vis Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een heerlijk wokgerecht die ik zelf REGELMATIG maak als ik aan het lijnen ben. Veel verse groenten en heerlijke knoflook

INGREDIENTEN

600 gr rundergehakt 500 gr sperziebonen (5 minuten geblancheerd) 2 el olijfolie 2 Spaanse pepers fijn gesneden 4 teentjes knoflook 1 gele paprika in reepjes gesneden 2 dl creme fraiche 2 el fijngehakt bonenkruid 2 grote uien gesnipperd peper en zout heerlijk met wat verse Basilicum (naar wens), ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-08-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijke ovenschotel met gegrilde groenten en tijgergarnalen

INGREDIENTEN

1 kilo tijgergarnalen, paar tenen knoflook, ui, winterwortel, aubergine, courgette, 2 paprika`s (2 verschillende kleuren), maiskolf (in stukken gesneden), olijfolie, prir piri kruiden, grof zeezout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-02-2009
  • Vis Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Nasi goreng (Indonesisch: "gebakken rijst") is oorspronkelijk een Indonesisch gerecht, waarin men de etensresten van de vorige dag (onder andere vlees) opbakt met rijst. Het wordt vaak geserveerd met een gebakken ei en een plak ham. En er zijn zoveel variaties , dus laat je fantasie gaan !

INGREDIENTEN

300 gr Basmatirijst, 150 gr sojascheuten, 1 of 2 Spaanse rode pepertje, 2 uien, gesnipperd, 2 preien, in fijne ringen gesneden, 2 knoflookteentjes,heel fijngesneden, 2 eieren, 1-2 tl koriander, gemalen, 1 tl komijnpoeder, 3 el Ketjap Manis (zoete sojasaus), 2 tl Sambal Oelek, 300 gr kipfilet, in stukjes gesneden, 100 gr ham, in blokjes, olijfolie, versgemalen zwarte peper en zeezout, Ketjap Asin (zoute sojasaus) of oestersaus

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-10-2009
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

Heerlijke Mexicaanse ovenschotel, snel klaar, met alles erin wat lekker is en nog gezond ook!!!

INGREDIENTEN

400 gram kipfilet,zakje seasoningmix voor taco's, 2 rode uien, 1 rode paprika, 1 courgette, 1/2 blikje maïs, 1 bekertje creme fraiche, 150 gram geraspte kaas, nacho cheese tacochips.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-02-2007
  • Mexicaans
  •  20-30 min.

De Irish Stew is een gerecht dat je in de meeste pubs in Ierland wel op de kaart kunt vinden. Dat is ook de plek waar ik het zelf voor de eerste keer gegeten heb. Van origine wordt het gemaakt met lamsvlees maar deze variant met rundersucade doet zeer zeker niet onder voor het originele recept. Eigenlijk is er helemaal geen sprake van een origineel recept want zoals elke pub zijn eigen variatie heeft zoveel verschillende recepten vindt je ook in kookboeken terug. Ik heb het zelf al meerdere keren gemaakt maar ben uiteindelijk op dit recept uitgekomen omdat deze creatie bij iedereen het beste in de smaak viel. Je kunt voor wat betreft de groenten naar wens variëren met prei, pastinaak en witte kool.

INGREDIENTEN

- 1 kg runder sucadevlees of lamsvlees, - 500 gram vastkokende aardappelen, - 2 winterpenen, - 4 uien, - 4 tenen knoflook, - 2 tl suiker, - 2 takjes tijm, - 2 laurierblaadjes, - 1 blikje tomatenpuree, - 2 el worchestersaus, - 500 ml runderbouillon, - 1 fl Guinness, - 2 el peterselie om te garneren, - olie & boter om in te bakken, - peper & zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-09-2013
  • Iers Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Vis in de pan is een Grieks recept ( Psari Plaki) dit recept is uit een kookboek wat in Griekenland is gekocht door een vriendin van mij. In het originele recept wordt geen knoflook vermeld maar als je het eet in Griekenland zit er wel degelijk knoflook in. (Heerlijk!) Eet er bvb. een lekkere Griekse salade erbij met feta, paprika tomaten enz. OF een ander lekker bijgerecht, zoals "Sperziebonen met aardappels in Tomatensaus" (Van dit recept heb ik de link onderaan gezet). Het is een van onze favoriete recepten (en van onze vrienden!) Op 14.09.2010 heb ik dit gerecht opnieuw gemaakt maar nu een slankere versie, Het originele recept is dus met 1-1½ kopje olijfolie! Ik heb dit keer eens Victoriabaars genomen. De ingrediënten voor het(slanke) recept voor 2 personen staan tussen haakjes. Sommige fotos zijn geplaatst bij beide recepten.

INGREDIENTEN

6 niet te grote plakken roodbaars of schelvis. (2), 3-4 uien in plakjes.(2), 2-3 rijpe tomaten (2), 1-1½ kopje (olijf)olie. of minder (2 theelepels gebruik ik nu), Sap van 1 citroen. (½), Half kopje fijngehakte peterselie.(half kopje), Zout en peper naar smaak., Eventueel 1 of meer teentjes knoflook. (2 vette tenen), geperst of fijngesneden.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-05-2005
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Heerlijk EN gezond. Een geweldige afwisseling op pasta met saus!

INGREDIENTEN

350 gram gemengde groenten naar keuze(bijvoorbeeld roerbak groenten of macaroni pakket); 2 sjalotjes; 200 gram gehakt (liefst runder); 2 stokbroodjes (voorgebakken zijn kleiner); 100 gram geraspte kaas (hoeft niet); 1 blikje tomatenpuree; kruiden: zout, peper, basilicum, oregano, paprika poeder naar smaak; en voor een echte kokkereller: scheutje rode wijn en/of teentje knoflook

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-05-2000
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gepikt van "Koken met sterren".

INGREDIENTEN

-400 g zalm (in plaats van zalm kunt u ook kipfilet gebruiken), -3 eetlepels pesto, -1 courgette, -200 g kastanjechampignons, -1 pakje gezeefde tomaten, -1 teentje knoflook, -200 ml creme fraiche, -4 tomaten, -150 g geraspte belegen kaas, -1 pakje lasagnevellen,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-02-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit is het recept van een chinees restaurant, dus de lekkerste versie. De truc van een goede foe yong hai is, het gebruiken van heel dun gesneden groenten die in de omelet worden gegaard. De saus is heerlijk zoetzuur

INGREDIENTEN

6 eieren, 1/2 ui, 1 teentje knoflook, 50 gram champignons, 50 gram bamboe spruiten (als je niet van bamboe spruiten houdt, zoals ikzelf (!), dan kun je die met een gerust hart weglaten. maakt voor het recept niet zo veel uit), 50 gram wortelen, 1 paprika, 1 eetl. selderij, 1/2 prei, 1 theel. zout, 2 theel. suiker, 100 gram kip, peper, 500 ml. foe yong hai saus, , RECEPT: SAUS (voor 500 ml.), 200 ml. tomaten ketchup, 200 ml. water, 3 gepelde tomaten uit blik, 1/2 ui, 1 teentje knoflook, 50 ml. azijn, wat maizena, peper, zout, 5 eetl. suiker, sesam olie, ong. 6 druppels, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-11-2009
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Slank recept.

INGREDIENTEN

1 courgette, 4 zalmfilets à 75 gr, 400 gr broccoli, 1 groene paprika, 2 blikjes champignonsoep, 100 geraspte magere 20+ kaas, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-01-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dit recept heb ik van een thaise vriend geleerd. Het bewijs dat een goede curry niet ingewikkeld hoeft te zijn. De ingredienten zijn goed verkrijgbaar in bijna alle toko's maar kunnen ev ook vervangen worden door ingredienten die wel in de grotere supermarkten te koop zijn. Een goed origineel thais recept om indruk mee te maken :-)

INGREDIENTEN

3 x kipfilet, 2 eetlepels thaise groene currypasta maar als je niet van pittig houd dan iets minder.(rode currypasta kan ook maar is pittiger) 2 blikken kokosmelk, 4 horapatakjes (of basilicumblaadjes), 50 gram eggplant (of aubergine), rijst om erbij te serveren, zonnebloemolie, 2 volle eetlepels suiker, 4 eetlepels vissaus (of oestersaus)., , Thaise curry en vissaus of oestersaus zijn goed verkrijgbaar in de meeste Albert Heijns en andere grotere supermarkten.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-11-2004
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekkere ovenschotel met stukjes kipfilet

INGREDIENTEN

500 gram aardappelen, 1 bekertje creme fraiche, 2 eetlepels olijfolie, 50 gram magere spekblokjes, 200 gram kipfilet, 3 lente-uitjes, 100 gram champignons, zout en versgemalen peper, bieslook, 3 eetlepels geraspte kaas, geraspte nootmuskaat.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-04-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Dit lekkere rijstgerecht maakte ik lang geleden regelmatig. Toen weer even vergeten tot vorige week. Het smaakte ons weer prima. Komt weer regelmatig op tafel. Ook een heerlijk gerecht als je een restant rijst over hebt.

INGREDIENTEN

300 gram rijst (liefst voorgekookt) -, 2 uien -, 2 teentjes knoflook -, 3 eetlepels zonnebloemolie-, 2 afgestreken eetlepels kerriepoeder -, 350 gram rundergehakt -, 1 rode paprika -, 1 ½ vleesbouillontablet -, 1 theelepel sambal oelek of meer naar smaak -, 3 eieren -, fijngesneden selderij of peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-11-2010
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een heerlijke salade voor bij Oosterse gerechten. Ooit gemaakt bij de toenmalige Zuivelkeuken in Leidschendam.

INGREDIENTEN

1 komkommer - 1 rode paprika - 1 sjalotje - 1 teentje knoflook - 2 theelepels suiker - zout, peper - 1 theelepel mosterd - 1 dl azijn

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-08-2004
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Vegetarisch hoofdgerecht voor nog geen E1,50 per persoon

INGREDIENTEN

8 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid;, 2 eetlepels groene pesto;, 125 ml creme fraiche;, 1 courgette, in schuine plakken;, 4 tomaten, in plakken;, 1 gele paprika, in ringen;, 100 g geraspte kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-07-2005
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijk hoofdgerecht!

INGREDIENTEN

Zout, , 3 el boter of margarine, , 1 kg runderstoofvlees,in stukken van ±5 x 5 cm, , 100 g winterwortel,in plakken, , 1/2 prei, in ringen, , 1 stengel bleekselderij,in ringen, , 2 uien, fijngesneden, , 5 teentjes knoflook, geperst, , 2 gedroogde rode pepertjes,fijngewreven, , 150 g gerookte spekblokjes (pancetta), , 1 (liefst biologische) sinaasappel, , peper, , 1 el tomatenpuree, , 30 g verse rozemarijntakjes, , 3 dl rode wijn, , 2 dl runderbouillon (van tablet, poeder of fond), , 1 el bloem, , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-11-2008
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Dit recept komt uit het kookboek van Mathijs Vrieze: `Lekker en gezond koken met Mathijs`. Zie voor meer informatie en webshop http://www.mathijsvrieze.nl. Een dagje zonder vlees past prima in een verantwoord voedingspatroon. Hoewel je deze rösti natuurlijk ook kunt gebruiken als bijgerecht. Rösti, maar dan een variant op de standaard aardappelrösti. Het is niet moeilijk om een variatie te bedenken, maar let wel op de smaakcombinatie.

INGREDIENTEN

· 600 gram vastkokende aardappels, · 1 wortel, · 1 rode ui, · 4 teentjes knoflook, · verse rozemarijn, naar smaak, · 1 ei, · 1 bakje champignons, · 2 eetlepels olijfolie, · 2 komkommers, · snufje zout en peper, · 300 ml magere franse kwark, · 4 teentjes knoflook, · 2 stengels bosui, · gemengde sla

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-02-2011
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijke shoarmataart die warm maar ook koud gegeten kan worden. Ideaal voor de weekenden en iets wat iedereen lust!

INGREDIENTEN

6 pl. hartigetaart bladerdeeg, 1 kilo shoarma, 6 eieren, 500 gr champions, 2 rode paprikas, 4 flinke uien, 200 ml kookroom [Light], 200 gr geraspte kaas, 1 el. cajunkruiden, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-02-2012
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Echte risotto, heerlijk smeuiig..

INGREDIENTEN

1 Ui, 2 Portabella (of een bakje kastanje champignons a 250 gram), 1 rode Paprika, 150 gram doperwten, 350 gram Risottorijst, 1 glas witte wijn, 1 liter kippenbouillon, 2 blikjes Pure & Natural tonijn op water van John West, 1 eetlepel balsamico azijn, 3 eetlepels olijfolie, 1 zak rucola, 50 gram Pecorino kaas, geraspt

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-04-2010
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Af en toe heb ik er zo`n zin in en maak dan gelijk een kilo. Met twee personen kun je hier twee dagen heerlijk van smullen. Probeer het zelf maar eens en je staat verbaast van het resultaat. Als je dit één keer hebt gemaakt (en het is zo klaar). Dan ga je nooit meer naar de Chinees en maak je je eigen kostje. Ik heb ook nog wel andere bijgerechten maar die giet ik binnenkort in een artikeltje. Eet smakelijk !

INGREDIENTEN

1 ui (heel fijn gesneden), 150 gr prei (heel fijn gesneden), 1 kleine rode peper (zonder zaad, heel fijn gesneden), 2 plakken ham (vleeswaren in blokjes van 2x2 cm), 100 gr varkensfricandeau (vleeswaar, in blokjes van 2x2 cm), 2 eieren (opbakken en scrambelen), 500 gr rijst, basmatirijst of surinaamse rijst, 400 ml kippenbouillon heet van tablet, 150 gr groene/witte kool in flinterdunne reepjes, Zeezout, Zwarte peper, 2 el zonnebloemolie, 1 mespuntje vetjin, ½ t laos, 1 t djinten, , De kip, , 4 kippendijtjes van blije kippen (2 p.p.), Zeezout, Zwarte peper, 3 el sojasaus, 2 t kerrie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-02-2013
  • Chinees
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top