Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Groentegratin recepten (16) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Uitstekend idee als u vegetariers op bezoek krijgt, hoe pittiger de kaas hoe pittiger het gerecht!!

INGREDIENTEN

2 rode paprika's, 2 courgetten, 2 vleestomaten, 1 ui, tijm, 100g kaas (geitenkaas, feta, parmezaan, gemalen gruyere...), olijfolie.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-08-2004
  • Vegetarisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 preiwit,1 courgette,2 selderstengels,250 g paddestoelen,400 g aardappelen,2 eetl olie,2 eetl bloem,peper,zout,400 g gemalen kaas;

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-01-2003
  • Vegetarisch
  •  30-60 min.

Gemakkelijk, goedkoop, zuiders

INGREDIENTEN

4 courgettes, 200 gr champignons, 2 eieren, 2 dl room (Alpro=vetvrij), peper, zout, een teentje look, 100 gr geraspte mozzarella.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-04-2001
  • Internationaal
  •  20-30 min.

Een snel en super lekker hindegerecht met een groentegratin.

INGREDIENTEN

4 hindesteaks vers of diepvries, 200 ml wildfond (bokaal), 1 eetl. rodewijnazijn, 2 eetl. boter, 1 eetl. vloeibare acaciahoning, 6 jeneverbessen, 0.5 koffiel. komijnzaadjes, 1 mespunt kaneel, 0.25 koffiel. tijm (gedroogd), zwarte peper (molen), 0.25 koffiel. selderijzout, instantsausbinder, , Voor de groentegratie:, , 1 knolselder, 250 g oesterzwammen, 4 sneetjes gerookt spek, 2 sjalotten, 1 teentje knoflook, 70 g kastanjepuree (blik) (enkel beschikbaar in eindejaarsperiode), 1 ei, 2 dl room, 2 eetl. boter, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-10-2016
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 uien, grof gesnipperd, 4 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel Provençaalse kruiden, versgemalen zwarte peper, 1 aubergine, in plakken, 4 tomaten, in plakken, 1 courgette, in plakken, 100 g geraspte gratinkaas,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-12-2009
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 uien grof gesnipperd, 4 eetl. olijfolie, 1 eetl Provenciaalse kruiden, versgemalen zwarte peper, 1 aubergine in plakken, 4 tomaten, 1 courgette, in plakken, 100 gram gratinkaas

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-02-2010
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Overheerlijke groenteschotel.

INGREDIENTEN

4 courgettes,200 gr.champignons,2 eieren,2 dl. room,peper en zout,een teentje look,100 gr.mozarella.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-06-2005
  • Frans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

. 260 g bloemkool uit de diepvries, . 260 g selderhart in blik (uitlekgewicht), . 260 g schorseneren in blik (uitlekgewicht), . 20 cl volle of light room, . 15 cl vloeibare eidooier, . 80 g geraspte kaas, . 1 snufje nootmuskaat, . Zout, peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-05-2012
  •  
  •  30-60 min.

Formidabel met de marcapone/room saus;lekkere ovenschotel

INGREDIENTEN

-500 g wortels (geschrapt en in plakjes gesneden), -500 g koolrabi (gewassen en gesneden in 8 parten en deze parten in plakjes gesneden), -zout en versgemalen witte peper, -250 g mascarpone kaas, -2 eetlepels citroensap; en 2 eetl.melk, -geraspte nootmuskaat, -2 bosjes gewassen en fijngehakte basilicum, -300 g gerookte eendenborst (in plakken), -boter om in te vetten

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-08-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

300 g braadworst, 500 g vastkokende aardappelen, 1 rode en 1 gele paprika, 1 middelgroot blik gepelde tomaten, 2 uien, 2 dl room, 2 eieren, 100 g gemalen kaas, boter of olie, 1 eetlepel zacht paprikapoeder, peper en zout, vetstof voor de ovenschotel

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-10-2001
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 Uien, 4 eetl. olijfolie, 1 eetl. provencaalse kruiden, versgemalen zwarte peper, 1 aubergine, in plakken, 4 tomaten, in plakken, 1 courgette, in plakken, 100 gr. geraspte gratinkaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-08-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijk recept , een lekkere steak met groentegratin en camembert.

INGREDIENTEN

4 biefstukken (beenhouwerij) (bv. contrefilet of tussenrib), 200 g gerookte spekblokjes, 300 g prinsessenbonen, 300 g schorseneren (diepvries), 150 g tomatenblokjes (diepvries), 200 g camembert, 6 aardappelen, 1 ui, 2 dl kalfsfond (bokaal), 1 teentje knoflook, 2 eetl. boter, 1 koffiel. kruidentuiltje, peper en zout, instantsausbinder

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-09-2017
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een overheerlijke vegetarische pastaschotel die snel gemaakt is en ook door vleeseters gesmaakt zal worden !

INGREDIENTEN

2 courgettes, 1 groene paprika, 1 gele paprika, 1 plantje platte peterselie, 1 ui, 1 teentje knoflook, 10 halfgedroogde tomaten (versmarkt) (kerstomaten), 250 g mozzarella, 500 g tagliatelle met eieren (versmarkt), 400 g tomatenstukjes (blik), 3 eetl. olijfolie, 1 koffiel. oregano (gedroogd), 1 mespunt cayennepeper, zwarte peper (molen), zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-01-2017
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

½ kilo groene kool, 1 flinke ui, 1 teentje knoflook, 100 mager rookspek aan een stuk, 25 gram boter, ½ theelepel komijnzaad, ½ theelepel karweizaad, 1 dl witte wijn, ½ theelepel zout, 1 bakje oesterzwammen, 1 zakje mix voor groentegratin, 2 dl melk, 2 dl water

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-10-2010
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

500 gr. aardappelen, 250 gr. worteltjes, 2 uien, klontje boter of margarine, peterselie, 4 eieren, 1/4 l. koffieroom, 100 gr. geraspte kaas, peper, zout, nootmuskaat

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-01-2009
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Hoofdgerecht voor 4 personen;

INGREDIENTEN

1 flesje Orvalbier; 4 forellen; 2 sjalotten ;12 dunne plakken gerookt spek; peper, peterselie gratin :, 8 gekookte aardappelen ;1 courgette + 3 sjalotten; 4 stevige ovale tomaten; 4 plakken Orvalkaas; olijfolie + gehakte peterselie; zout, peper, Provencaalse kruiden,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-03-2004
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top