Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

10.736 groente recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Vaak gegeten in Mexicaans restaurant, smaakte zo goed dat ik het ook zelf heb geprobeerd, en het was erug lekker!

INGREDIENTEN

-grote zak nacho chips, chili of cheese flavoured., -200 gr gehakt., -200 gr kipfilet, -cheddar of andere pittige smeltkaas, -quacemole(recept komt), -salsa, uit een potje of zelf gefabriceerd, -chilipoeder, -tomatenpuree en ketchup, -tabasco, -peper en zout, - mexicaanse kruiden voor vlees, -flesje rode wijn, -paprika of mexicaanse mix van groenten, -eigen inbreng is hier zeer welkom!, gooi erbij wat je lekker lijkt., -een lekker biertje voor tijdens de voorbereiding.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-03-2000
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Het principe lijkt op een Britse sheperd`s Pie, maar is het niet. Zo`n schotel is met ander vlees en is anders gemaakt. Deze heb ik gemaakt naar een oud idee van Gordon Ramsey en heb er, in de loop der jaren, mijn eigen draai aan gegeven. Het idee van Ramsey was om kippenbouillon te gebruiken en het vocht te binden. Heel goed want is echt een smaaksensatie. Is hij lekker, ja, vult hij, ja, is het stevig deze maaltijd, ja, dus een prima ovenschotel om de gure donkere maand `November` en de winter mee door te komen. Probeer hem zelf maar en dan hoor ik het wel. Met kook en baktijd meegenomen kan deze in een uurtje dampend op tafel staan. Eet smakelijk !

INGREDIENTEN

750 gr mager rundergehakt, 4 ons uien (in halve ringen), 3 teentjes knoflook (fijn), 2 grote winterpenen (julienne), 2 ons fijne erwten (diepvries), 125 gr champignons (in halve plakjes), 2 el tomatenpuree, ½ el tijm, ½ liter kippenbouillon (sterk geconcentreerd), 2 el bloem, 75 ml worchestersaus, Olijfolie, 1 kilo kruimige aardappels, 2 eierdooiers, 75 gr oude geraspte kaas of lekkerder, parmezaan, Zeezout, Zwarte peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-11-2012
  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Super heerlijke bami. maak het klaar en je zult het proeven!

INGREDIENTEN

MARINADE: 4 eetlepels ketjap manis: 4 eetlepels tomaten ketchup; 3 theelepels sambal manis of sambal badjak; 1 kleine gesnipperde ui; 2 teentjes knoflook (uitgeperst)). SATE SAUS: 4 grote lepels pindakaas; 1 kopje water; 2 eetlepels ketjap manis; 3 theelepels sambal manis of sambal badjak; 1 eetlepel tomaten ketchup; 2 eetlepels bruine suiker of stroop; 1 scheutje azijn. VERDER: 750 gram kipfilet; 1 pak mie; 3 grote uien; 1 pak verse bamigroenten (250 gr.) ; 6 eetlepels (olijf)olie; 2 grote preien; 250 gr. champignons; 1 zakje gedroogde bami goreng groente; 1 pak kroepoek; 2 bananen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-09-2008
  • Chinees
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gepikt van koken met sterren maar de zalm dan door kip vervangen. Errug lekker!!

INGREDIENTEN

400 gr. kipfilet, 3 eetlepels pesto, 1 courgette, 200 gr. kastanjechampignons, 1 pakje gezeefde tomaten, 1 teentje knoflook, 200 ml. creme fraiche, 4 tomaten, 150 gr. geraspte belegen kaas, 1 pakje lasagnevellen

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-01-2001
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Kruidige mihoen boordevol groente, kip en garnalen.

INGREDIENTEN

250 gram Chinese Eiermie, Gember, Knoflook, Zwarte peper, Sambal, Soyasaus of ketjap, Citroensap, 250 gram kipfilet of mager varkensvlees, Ui, Kurkuma,Kerriepoeder, Chilipoeder, Trassi, 100 g ham in reepjes of handje garnalen, 1 rode paprika (in reepjes gesneden), 1 bakje champignons in plakjes, 1 prei in dunne ringen gesneden, 1 bos lente-uitjes fijn gesnipperd, Houdt u van extra groenten in uw Chinese Mie, voeg dan nog 250 gram groenten toe. Kies uit: witte kool, taugé, champignons, paksoi, Chinese kool, wortel, (lente)ui, broccoli en rode paprika of neem een zak Chinese of Thaise Roerbakgroenten,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-07-2007
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk tapasgerecht dat ook erg lekker is i.c.m. rijst en groente!

INGREDIENTEN

500 gr kipfilet, 50 gr bloem, 2 eieren, 1 dl olie, , 6 eetl sojasaus, 4 eetl honing, 3 eetl mosterd, zout en peper naar smaak

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-10-2009
  • Spaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Het is weer zover, het is koud buiten, het vriest hier nu ik dit recept schrijf en zojuist dus de eerste echte verse `snert` van het jaar gemaakt. Verantwoord gevuld en erg voedzaam. Heerlijk en veel lekkerder dan uit een blik of zak of die kant en klare van de Hema. Een grote pan verse soep en hij is op dag 2 nog veel lekkerder! Ook erg makkelijk als er mensen aanschuiven want iedereen vind het wel lekker. Niet echt moeilijk, iedereen kan dit maken. Hier kan iedereen het hele najaar, de hele donkere periode en de hele winter van genieten. Het kookproces is slowcooking en de helft sneller de snelkookpan. Ik hoor wel wat men er van vond, maar deze is vreselijk lekker. Géén natte vingerwerk door er maar een half varken in te smijten, maar verantwoord gevuld met goede en lekkere dingen. Eet smakelijk!

INGREDIENTEN

1 knolselderij, 3 prei in halve ringen, 2 winterwortels (julienne), 1 stengel bleekselderij (halve ringen), 500 gr spliterwten, 2 bosjes selderij, 1 grote ui, 2 aardappels, Handje verse peterselie, 3 bouillonblokjes rund, 2 bouillonblokjes groente, 500 gr speklappen óf schouderkarbonade, 5 peperkorrels, Zeezout, Zwarte peper uit je molen, 3 liter water, 2 ambachtelijke rookworsten

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-10-2012
  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Dit is één creatie van mij die we elk najaar en ook in de winter regelmatig eten. Een geweldig herfstrecept barstensvol smaak en gezonde dingen. Uiterst compleet en hier heb je wel 2x een goede maaltijd aan. Voor de mensen die een slowcooker hebben is dit uitermate geschikt. Als je van slank en botermals stoofvlees houd lekker proberen en smullen, ik hoor het wel.

INGREDIENTEN

1 kilo sucade- of riblappen, 3 teentjes knoflook (fijn), 3 laurierblaadjes, Zeezout, Zwarte peper, 2 t knoflookpoeder, 750 ml droge rode wijn, 2 kopjes bloem, Olijfolie (paar scheuten), 2 grote uien (in blokjes), 500 g wortels (in brokken), 250 g champignons, 2 el peterselie, 4 aardappels vastkokend (in partjes), 450 g diepvries doperwten, 2 kopjes vleesbouillon, ½ kopje zongedroogde tomaten, 1 el rozemarijn, Beetje tijm, 2 el worchestersaus

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-09-2012
  • Frans
  •  > 120 min.

Een klassiek Turks recept voor Rode linzensoep oftewel mercimek corbasi. Nog veganistisch ook!!!

INGREDIENTEN

Olie, zout, 4 theelepels paprikapoeder, 4 theelepels gemalen komijnzaad, Een grote ui, Een paar tenen knoflook, Bouillonblokjes voor 1 liter (groente- of kruidenbouillon), 175g rode linzen, Flinke klont boter, Eetlepel salça (of tomatenpuree), Eventueel als je ze in huis hebt:, 1 a 2 aardappeltjes, Wortel, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-10-2007
  • Turks
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Deze bereidingswijze van nasi benaderen de smaak van echte chinese nasi goed. Zien ook mijn recept: Variatie op bami van de chinees

INGREDIENTEN

VOOR NASI GROENTE EN VLEES, , 100 g prei in halve ringen van zo 5 mm dik gesneden (ik heb prei ringen gesneden van waar wit naar groen overgaan dan krijgt je een mooie kleurcombinatie in de nasi zelf), 1 middelgroot ui,fijn, 3/4 rode peper, zonder pitjes in heel kleine blokjes gesneden, , 75 g schouderham voor broodbeleg van vleesware afdeling, in plakjes van 3x3 cm gesneden, 75 g hamlap, heel fijn gesneden en op smaak gebracht met zout en peper en dan even gaar gemaakt in wok (laat het vlees niet te bruin worden), 1 ei, geklopt, zout, een heel klein mespunt ve-tjin, zonnebloemolie voor opbakken

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-09-2008
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Betrooien met een oude kaas kan natuurlijk ook en een beetje Italiaanse kruiden erover strooien is ook een optie .Er zijn dus meerdere mogelijkheden maar het was heerlijk .

INGREDIENTEN

500 gr Broccoli, 400 gr Kipfilet, 5 plakjes Bladerdeeg ( Hartige Taart), 1 rode ui, 1 Witte ui, 1 teentje knoflook, 3 eieren, 125 ml slagroom, 1 bolletje Mozzarella, 125 gr champignons, 1 gele paprika, Boter, Kerriepoeder, Paprikapoeder, Zout, Peper, Paneermeel

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-11-2012
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Heerlijke hartige taart met gehakt, courgette, paprika, champignons en ...brie. Makkelijk en errug lekker.

INGREDIENTEN

400 gr. rundergehakt, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 blikjes tomatenpuree, flink stuk brie, 1 courgette, bakje champignons, 1 rode paprika, pakje bladerdeeg

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-11-1999
  •  
  •  30-60 min.

Smakelijke risotto met kipfilet, broccoli, prei, tomaat en kaas.

INGREDIENTEN

250 gram kipfilet, 1 ui, 1 dunne prei, 300 gram broccoli, 2 tomaten, 25 gram boter, 2 el olijfolie, 300 gram risottorijst, 1 mespuntje saffraan, 7 dl kippenbouillon, z p, 200 gram geraspte belegen goudse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-03-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijke combinatie van kip met rijst maar in een gezond jasje

INGREDIENTEN

4 kippenborstfiloets in blokjes, 125 ml teriyakimarinade (fles), 2 teentjes knoflook (geperst), 2 tl geraspte verse gember, 1 tl suiker, kookoliespray. (tl is theelepel), Dipsaus: 60 ml sojasaus, 1 el milde chilisaus, 1 groene ui in dunne plakjes. (bosui). Wat gaargekookte grof gesneden groente en gekookte rijst.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-11-2008
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Af en toe heb ik er zo`n zin in en maak dan gelijk een kilo. Met twee personen kun je hier twee dagen heerlijk van smullen. Probeer het zelf maar eens en je staat verbaast van het resultaat. Als je dit één keer hebt gemaakt (en het is zo klaar). Dan ga je nooit meer naar de Chinees en maak je je eigen kostje. Ik heb ook nog wel andere bijgerechten maar die giet ik binnenkort in een artikeltje. Eet smakelijk !

INGREDIENTEN

1 ui (heel fijn gesneden), 150 gr prei (heel fijn gesneden), 1 kleine rode peper (zonder zaad, heel fijn gesneden), 2 plakken ham (vleeswaren in blokjes van 2x2 cm), 100 gr varkensfricandeau (vleeswaar, in blokjes van 2x2 cm), 2 eieren (opbakken en scrambelen), 500 gr rijst, basmatirijst of surinaamse rijst, 400 ml kippenbouillon heet van tablet, 150 gr groene/witte kool in flinterdunne reepjes, Zeezout, Zwarte peper, 2 el zonnebloemolie, 1 mespuntje vetjin, ½ t laos, 1 t djinten, , De kip, , 4 kippendijtjes van blije kippen (2 p.p.), Zeezout, Zwarte peper, 3 el sojasaus, 2 t kerrie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-02-2013
  • Chinees
  •  10-20 min.

Lekkere spitskool, anders dan dat je gewend bent...

INGREDIENTEN

Kleine Spitskool, 1½ tl kerriepoeder, beetje peper en zout, 1 ui, scheutje ketjap (zoet), grote lepel pindakaas, groente bouillonblokje en een beetje water. Om te bereiden heb ik Blue Band vloeibaar gebruikt.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-08-2012
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.

De pangasius is een zoetwatervis die familie is van de meerval. Het visvlees is stevig, lijkt een beetje op tong maar is minder uitgesproken in smaak. Perfect te combineren met bijgerechten die vrij uitgesproken van smaak zijn. Een heerlijke meditarenee vismaaltijd.

INGREDIENTEN

2 pangasiusfilets, 8-10 kerstomaatjes, 1 kleine ui,1 kleine gele of oranje paprika, 1 courgette, 4 ã 5 el olijfolie, 1/2 tl gedroogde tijm, 1/2 tl gedroogde oregano, takje rozemarijn, peper en zout, 150 gram witte rijst

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-05-2007
  • Vis Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een heerlijk bijgerecht, niet alleen bij een barbecue maar ook als onderdeel van een zomerse maaltijd. Door het gebruik van ananas wordt de soms wat scherpe smaak van de kool verzacht.

INGREDIENTEN

1 kleine witte kool of spitskool, 3 middelgrote wortelen, 1 kleine ui, 1 klein blik ananasstukjes, 200 ml sour cream (zure room), 2-3 el mayonaise, zout, peper, Worcestershire sauce, ½ bosje bieslook

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-09-2010
  • Amerikaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ik wilde eens wat anders maken en had nog mooi vers rundvlees liggen en heb er, met wat er verder nog aan lekkere verse ingrediënten in de koelkast lag, dit heerlijke stoofpotje mee gemaakt. Lekker aan de slag, proeven en experimenteren met smaken. Beetje Fusion, beetje invloed van de Franse, Italiaanse en Spaanse keukens, kortom alle smaken rond de Middellandse zee. Ook dit zelf ontwikkelde recept was een enorm succes! Al die heerlijke smaken, hartstikke vers en uiteraard super gezond. Probeer het zelf maar en zal je absoluut niet tegenvallen. Dit recept is uitermate geschikt voor de slowcooker.

INGREDIENTEN

1 kilo doorregen runderlappen, 125 gr magere gerookte spekblokjes, 1 gele paprika, 1 rode paprika, 3 uien, 4 teentjes knoflook, 1 klein Spaans pepertje (zonder zaad), 250 gr verse champignons, 1 stengel bleekselderij (halve ringen), Zeezout, Zwarte peper, 1 ½ t basilicum, 1 t rozemarijn, 1 t dragon, 1 t tijm, 1 t oregano, 2 el vers gesnipperde peterselie, 50 gr boter, 3 el olijfolie, ½ el balsamico azijn di Modena I.G.P., ½ bakje cherry tomaatjes (gehalveerd), 1 dl stevige rode wijn (Tempranillo), 200 ml warme runderbouillon, 2 el bloem

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-02-2013
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Eenvoudige couscous met een verrassende smaak, pittig met een zoetje

INGREDIENTEN

2 ons (snelkook) couscous, 1 bouillonblokje, 3/4 komkommer, 1 ons (magere) feta, 1 ons dadels zonder pit (AH), 1 rode peper, 1 theelepel couscouskruiden (Toko), 3 bosuitjes, 1,5-2 ons gerookte (scharrel)kipfilet, 2 tenen knoflook, 2 eetl geschaafde amandel, 2 eetl olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-10-2010
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Je wilt niet weten hoeveel mensen er zijn die, de weinige keren dat ik bij de afhaalchinees zit, Tjap Tjoy bestellen. Ergens wel te begrijpen want het is één en al gezondheid op je bord. Ik bestel het nooit, enige wat ik wel eens haal is heerlijke Pekingeend want dat maken en zo`n eend douchen in de hete olie tot krokant is me teveel werk. Echter dit is dan mijn versie van Tjap Tjoy, lekker gezond, kleurrijk, ziet er leuk uit, slank, vol vitamines en een mooie combinatie van Oosterse smaken. Probeer zelf maar en dan hoor ik graag of deze versie van mij lekkerder was dan van jouw (afhaal)Chinees.

INGREDIENTEN

300 gr kipfilet (in reepjes), 1 rode ui (halve ringen), 1 grote ui (halve ringen), ½ rode peper (zonder zaad), 2 teentjes knoflook (geperst), 2 wortels (in reepjes), 200 gr peulen, 1 prei (in halve ringen), 1 gele paprika (in reepjes), 200 gr champignons (gehalveerd), 125 gr taugé, 1 t sereh, 1 t laos, Mestpuntje ve-tsin, 1 t gemberpoeder of 1 ½ cm verse gember, 2 el zonnebloemolie of wokolie, 1 ½ el oestersaus, 1 ½ - 2 el lichte chinese sojasaus, 100 ml warme kippenbouillon, Beetje maizena (indien nodig)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-03-2013
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een dag zonder vlees of vis? Probeer dan deze ovenheerlijke groente lasagne! Gemaakt met Hollands Goud Bak & Braad. Hollands Goud is een gezonde keukenolie, rijk aan omega 3 vetzuren. Naast een goede smaak bevat Hollands Goud koolzaadolie. Koolzaadolie heeft een aantal basiseigenschappen die goed zijn voor de mens! »

INGREDIENTEN

250 gram lasagnebladen, 2 wortels, ¼ knolselderij, ½ prei, 2 courgettes, 3 tomaten, ½ bos peterselie, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 4 eetlepels Hollands Goud Bak & Braad, 1/8 liter groentebouillon, 1 glas witte wijn, Paprikapoeder, Peper, Zout, Nootmuskaat, 150 gram crème fraîche, 250 gram geraspte Emmentaler

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-09-2013
  •  
  •  30-60 min.

Deze stoofschotel is rijk aan groente, niet scherp en zeker niet vet. Wie niet van lamsvlees houdt kan kalkoen of kipfilet gebruiken.

INGREDIENTEN

500 gram lamsbout 2 uien 10 flinke tenen knoflook 1 aubergine 1 courgette 4 middelgrote aardappelen 10 groene licht pittige Turkse pepers 4 flinke tomaten 1 groot blikje tomatenpuree 2 el olijfolie 4 maggidobbeltjes 1 tl chilivlokken enkele takjes bladpeterselie 1 tl oregano takje verse munt (of 1/2 tl gedroogde) peper en zout uit de molen

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-05-2005
  • Turks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Nu we toch in de Pakistaans/Indiase hoek zitten hier een vegatarisch gerechtje wat je ook als bijgerecht kan opdienen

INGREDIENTEN

-1 groene paprika, -6 peentjes, -1 aubergine, -1 koolrabi, -4 middelgrote (zoete) aardappelen, -125 gram champignons, -125 gram spercieboontjes, -400 gram gepelde tomaten in blokjes, -1 grote ui, -2 tenen knoflook, -3 spaanse pepers, -stuk verse gember (2 duimen dik), -2 theelepels gemalen koriander, -1 eetlepel paprikapoeder, -2 theelepels kerriepoeder (liefst Garam Masala, Hindoestaanse kerrie), -1 groentebouillonblokje, -1/4 blok santen, -1,5 eetlepel maizena, -olie, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-07-2011
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijke tonijnsalade met groente

INGREDIENTEN

2x tonijn uit blik op olie basis, zakje rucola sla, 2 rode uien, paar zongedroogde tomaatjes op olie, spaanse peper, mango, komkommer, ansjovisfiletjes, handje groene ontpitte olijven, 2 eetlepels zilveruitjes, olijfolie, balsamico azijn, peper en zout,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-01-2007
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Als je gasten krijgt kan met dit gerecht je avond niet meer stuk.

INGREDIENTEN

450 g magere hamlappen, 1 zakje boemboe nasi goreng, 2 el olie, 1 gesnipperde ui, 1 bami pakket, 1 prei, 1 plak ham 50 g, sambal, 1 el ketjap manis,eventueel 2 tenen knoflook en 250 g elleboogjesmacaroni

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-03-1999
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 eetl. vloeibare honing;, 50 ml sojasaus;, 50 ml droge sherry;, mespuntje gemberpoeder of geraspte gemberwortel;, 1 teentje knoflook, geperst;, 125 g kipfilet, in repen;, 1 kleine rode ui, in smalle halve ringen;, 100 g kastanjechampignons, in plakjes;, 50 g peultjes;, zout en versgemalen peper;, een stuk aluminiumfolie van ca. 50 cm.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-04-2010
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een wat pittige variatie op een gewone witlofschotel. Dit gerecht moet je beslist geproeft hebben.

INGREDIENTEN

500 gr. witlof; 750 gr. (geschild gewicht) aardappels; 350 gr. rundergehakt; 1 rode paprika ; 1 kleine ui; 1 groente bouillonblokje; 1 geperst knoflookteentje; 50 gr. geraspte kaas; 1 zongedroogd tomaatje; 4 eetlepels ketjap manis; 1 theelepel sambal oelek; 1,5 eetlepel gehaktkruiden; 3 eetlepels verse bieslook; paneermeel; klontje boter

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-11-2008
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Snelle Mihoen, Sonja Bakker proef en lekker.

INGREDIENTEN

200 gram mihoen, 200 gram kipfilet, 2 prei stengels, 1 rode paprika, 250 gram champignons, 200 gram taugé, 2 eieren, 1 teentje knoflook, stukje verse gember, 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel groene currypasta, peper en zout naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-09-2009
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

INGREDIENTEN

1 kg lamsvlees * 4 kleine aardappelen * 2 grote wortels * 3 tomaten * 2 aubergines * 2 paprikas (1 rode en 1 gele) * 3 uien * 3 teentjes knoflook * 2 deciliter olie * 1/2 bosje koriander * 3 theelepels paprikapoeder mild * 2 theelepels gemberpoeder * 2 theelepels kaneel * 3 theelepels peper * 1 citroen * zout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-09-2001
  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een heerlijk en eenvoudig recept zonder vlees. Lekker licht, dus lekker voor de lente.

INGREDIENTEN

300 gram risotto, 1 dl droge witte wijn, 6 dl groente- of andere bouillon, 500 gram groene asperges, 3 eetlepels vloeibare margarine, 2 sjalotjes of 1 kleine ui, 2 teentjes knoflook, verse peper, zout en 50 gram parmezaanse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-05-2004
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

In deze leuke burger kun je een heleboel groenten verstoppen, zo krijgt je kleintje zijn vitaminen binnen. Presenteer het op een leuke manier zoals ik heb gedaan. Een konijn doet het altijd goed!"

INGREDIENTEN

Voor 4 burgers, , 175 g aardappelen in de schil, 1 eetlepel olijfolie, 75 g rode uien, fijngesneden, 1 kleine prei, fijngesneden, 1 wortel, fijngesneden, 50 g champignons, in plakjes gesneden, 1 teentje knoflook, geperst, 1 theelepel tijm, 1 eidooier, bloem, zonnebloemolie, peper en zout, 4 hamburgerbroodjes, (harde ronde broodjes, liefst zuurdesem), plakjes komkommer en tomaat, paar blaadjes sla, 4 plakjes kaas (hoeft niet, maar is wel lekker)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-02-2014
  • Vegetarisch
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Ik had nog allerlei groente in de la van mijn koelkast liggen en het er een heerlijk groente gerechtje van "gebrouwen"

INGREDIENTEN

1 flinke ui - 1 redelijk dikke prei - 250 gr champignons - 150 gr. tauge - 2 groentebouillon tabletten - 2 eetlepels (zonnebloem)olie

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-09-2008
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Deze gegrilde groente zijn heerlijk als bijgerecht. Het gerecht is door de balsamico wat zoet maar toch hartig. Lekker bij gebakken aardappels en vlees.

INGREDIENTEN

2 zoete puntpaprika`s, 1 grote aubergine, 3 tenen knoflook, olijfolie, 1 el Italiaanse kruiden, rode balsamico azijn, 4 el pijnboompitten, Parmezaanse kaas, 2 el kappertjes, zout, peper

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-09-2012
  • Italiaans Bijgerecht
  •  60-120 min.

Het is pannenkoeken met groente het is heel lekker is is ook handig als je kinderen geen groente willen eten.

INGREDIENTEN

Groente (sla tomaten wat je maar wilt), en pannenkoeken

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-11-2001
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Lekker voor op een luxe bol

INGREDIENTEN

1 blikje tonijn met groente, 1 rode ui, spekjes, teentje knoflook

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-11-2003
  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

400 gram doperwten, 200 gram wortelen, Knoflook geperst, Creme Fraiche, Groente Bouillon blokje (groente fond), Zout peper., Rode pesto naar smaak., peterselie of een ander soort groene garnering

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-03-2013
  •  
  •  20-30 min.

Eenvoudig en lekker bij rijst.

INGREDIENTEN

1 ui, gesneden groente, 1 knoflookteentje. 1 bouillonblokje, olie, bindmiddel.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-03-2001
  • Surinaams
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Tempura is de klassieke Japanse gefrituurde en in beslag gedoopte groente en vis. De hapes zijn snel klaar, heerlijk krokant van buiten en sappig van binnen. Tempura kan gemaakt worden met bijna alle soorten vis, vlees, groente en fruit.

INGREDIENTEN

Sperziebonen, - Wortelreepjes, - Peultjes, - Plakken courgette, - Tempurameel, - Ijskoud (mineraal)water, - Zonnebloemolie,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op15-10-2008
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Na lang zoeken een goede groente curry gevonden zonder sperziebonen of bloemkool. Nu ook op smulweb om makkelijk op te zoeken :-) 

INGREDIENTEN

1 grote ui, 1 el Arachideolie, 1 tl mosterdzaad, 0,5 tl komijn, 1 tl anijs/venkel, 1 kaneelstokje, 5 st cardamom, 1 aubergine, 2 courgettes, 1 rode paprika, 1 gele paprika, 2 tl curry, 0,5 tl pikante curry ( 1 tl als je het pittig wilt), 200 ml kokosmelk, 1 blokje groente bouillon, 125 ml creme fraiche, water, peper en zout naar smaak

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-09-2015
  • Indiaas Bijgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top