1. Home
  2. Recepten
  3. Groenepeper

Groenepeper recepten (3) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Oesters gegratineerd met sabayon van groenepeper!

40 beste recepten van de eeuw NR1 Dit een recept van de grote chef Jaqcques maniere

INGREDIENTEN

32 oesters nr 2 voor de garnituur : 250 g verse spinazie 100 g celeri-branche (soort zeewier) 100 g wit van prei 100 g parijse champions 15 g boter Voor de veloute 20 g maiszetmeel 20 g boter 5 cl de noilly-prat 1 soeplepel groene peper uit blik 1 mespunt curry voor de sabayon: 6 eidooiers 100 g room zout

Bereidingswijze

Mix de groene peper enkele seconden tot een pure. Open de oesters en vang het sap op en zet de oesters en de schelpen weg Filter het sap en leng eventueel aan met water tot 30 cl Voor de veloute: Doe de boter in een sauteuse, singeer het met het zetmeel, meng met het oestervocht en de noilly-prat, de groene peper en de curry. Laat op een zacht vuurtje het tot een mooi gebonden creme komen. Kuis nu de groenten en scheur de spinazie bladeren in twee of drie delen. Blancheer de spinazie in gezouten water en dit gedurende 1 minuut en schrik dan af in koud water! Snij de andere groenten in fijne julienne(batonnets) en doe met weinig boter in een sauteuse met een weinig water en dit gedurende 5 minuten zodat ze nog beetgaar zijn. De sabayon: Klop de eidooiers in een kom au bainmarie met de room en een weinig veloute en dit tot dat men een mooie mousse heeft. Doe nu de rest van de veloute er bij, stop met het slaan, en neem de sabayon van het vuur. Eindbereiding: In ieder schelp doe men een weinig spinazie, daarop een oester en daarop een weinig van de groenten , en napper met de sabayon. Doe de gril aan: Zet de oesters op een bord waarop men eerst grof zout gedaan heeft om niet te schuiven! En laat het grillen tot men een kleurtje heeft. Direct opdienen.

  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-09-2005
  • Frans Voorgerecht
  •  0-10 min.

Lamskroontje Met Rozemarijnhoning

Spectaculair gezicht,dit lamskroontje op tafel.

INGREDIENTEN

2 stukken lamsribbetjes,(rozemarijn)honing,zeezout,en (groene)peper.

  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-02-2000
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

GEHAKT_BOTERHAMMEN>

Lunch gerechtje

INGREDIENTEN

4 sneetjes wit of bruin brood, 20 gr. boter of margarine, 1 ui klein gesnipperd, 1 tl. groene peperkorrels, 250 gr rundergehakt, zout,peper, paprikapoeder,150 gr. geraspte belegen kaas,

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-06-2002
  •  
  •  10-20 min.
Nieuwste groenepeper recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top