Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

602 groene curry recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Dit recept heb ik van een thaise vriend geleerd. Het bewijs dat een goede curry niet ingewikkeld hoeft te zijn. De ingredienten zijn goed verkrijgbaar in bijna alle toko's maar kunnen ev ook vervangen worden door ingredienten die wel in de grotere supermarkten te koop zijn. Een goed origineel thais recept om indruk mee te maken :-)

INGREDIENTEN

3 x kipfilet, 2 eetlepels thaise groene currypasta maar als je niet van pittig houd dan iets minder.(rode currypasta kan ook maar is pittiger) 2 blikken kokosmelk, 4 horapatakjes (of basilicumblaadjes), 50 gram eggplant (of aubergine), rijst om erbij te serveren, zonnebloemolie, 2 volle eetlepels suiker, 4 eetlepels vissaus (of oestersaus)., , Thaise curry en vissaus of oestersaus zijn goed verkrijgbaar in de meeste Albert Heijns en andere grotere supermarkten.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-11-2004
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Pittige sperziebonen met kokosmelk en rijst

INGREDIENTEN

( zilvervies of witte )rijst. groot blik sperciebonen, 250 ml kokosmelk, 200 gr kipfilet, groene curry kruiden.,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-02-2010
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Makkelijke, snelle, pittige groentecurry.

INGREDIENTEN

Ca 300 gr sperzie boontjes; 1 a 2 struikje(s) broccoli; 1 blikje doperwtjes; 1 prei; 1 ui; 1 blikje 'red kidney' bonen; olie; 2 a 3 eetlepels curry pasta Garam Masala (Pataks); santen

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-12-1998
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Bakolie, 8 ons plat vis, 2 uien, 4 tenen knoflook, 2 cm verse gember, 2 potjes groene curry pasta, eetlepel donkerbruine suiker, 2 uitgeknepen limoenen, 2 blikjes kokosmelk, 4 laurier blaadjes, 1 mango, zakje geraspte kokos, verse koriander, zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-12-2011
  • Antiliaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit is een recept van James Tanner uit het boek: `Neem 5 ingrediënten`. James schreef:"De meeste mensen die ik ken, vinden groene curry heerlijk. Dit is een supersnelle versie". Mijn ervaring Ik heb het 2x gemaakt en ik vind het inderdaad erg lekker. De eerste keer vond ik de kip wat droog. De 2e keer was het naar mijn smaak. Ik heb de kip na 10 minuten uit de pan verwijderd en toen de saus wat ingedikt was weer toegevoegd daarna was de kip mooi mals. Ik heb peterselie gebruikt omdat ik koriander niet lekker vindt maar dat is natuurlijk heel persoonlijk. Wel heb ik wat korianderpoeder bij de kip gedaan en verder verse peterselie gebruikt. Het is pittig maar niet "heet". De 2e keer heb ik wat meer groene curry gebruikt.

INGREDIENTEN

1 eetlepel olijfolie, 2 eetlepels groene currypasta, 750 gram kippenborsten, zonder bot en vel, in stukjes., Geraspte schil en sap van 1 limoen, 4 dl kokosmelk, 15 gram koriander, fijngehakt

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-06-2011
  • Aziatisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Mijn groene curry. Ik heb meerdere recepten geprobeerd en verschillende hoeveelheden. Dit is mijn hieraan overgehouden recept. 

INGREDIENTEN

- 200 gram kipfilet, - 150 gram biologische witte rijst of zilvervliesrijst,  - Curry Pasta 50 gram, - kokos/klappermelk 400 gram/ml (1/3 blik) (probeer goed te mengen eerst!) of 400 gram Bouillon, - 5 gram sojasaus of ketjap manis, - 1 theelepel wokolie, - 1 citroenblad (Dau Jeroek Purut), - theelepel vissaus, - Eetlepel rietsuiker, - 1 limoen per 4 personen (dus halve voor 2 personen), Groente die lekker zijn:, - Paksoi of chinese kool, - Broccoli, - Wortel, - Rode ui, - Bloemkool, - Pompoen, , Eventueel pinda's

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-12-2014
  • Thais Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Verrassend authentiek Thais gerecht :lekker pikant en redelijk eenvoudig te bereiden

INGREDIENTEN

300 gram grote garnalen/kipfilet (in stukken), 100 gram bambooscheuten, 250 gram kousenband, 4 dl. cocosmelk, 1 limoen, 2 theelepels groene currypasta (toko), 4 eetlepels vers gesneden koriander, 3 cm. gemberwortel, 1 theelepel, 1 djeroekvrucht, 100 gram champignons, 1 grote ui, 2 tenen knoflook, (1 groene peper eventueel), 4 eetlepels nampla, 1 theelepel Djinten, 2 eetlepels arachideolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-03-2001
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Smaakvolle groene curry met als basis Thaise groene currypasta die ik ook zelf maak. Zie hiervoor mijn recept voor groene currypasta. Hij is ook te koop op currypasta punt NL

INGREDIENTEN

1 zakje groene currypasta (+/- 40 gram) bij voorkeur van currypasta punt NL, , twee kopjes kokosmelk, , anderhalf kopje kippenbouillon, , 200 gram kip/zalm, , 1 aubergine/courgette, , (optioneel voor de smaak: 1 eetlepel vissaus en 1/2 eetlepel basterdsuiker), , recept is ook te vinden op www.currypasta.nl

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-10-2012
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

14 groene rawitpepertjes (of minder), 150g sjalot, 5 teentjes knoflook, 1 el zeer fijngehakte citroengras, 3 schijfjes laos, rasp van 1 limoen, 6-8 korianderwortels, versgemalen witte peper, 1/2 tl trassi (of 2 ansjovisjes uit blik), 1 tl gemalen komijnzaad, 1 tl gemalen korianderzaad

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-08-2013
  • Thais Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 blik kokosmelk, Soyaolie (1eetlepel), Vissaus (1,5/2 eetlepels), Suiker (1eetlepel), Baai horepaa (thaise "anijs"basilicum, 10-12 blaadjes), Macua puang (thaise miniaubergine 8/10), bamboe scheuten (blik 50 gram), 1 lombok (spaanse peper, decoratie)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-02-2009
  • Thais Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Bevat ong. 475 Kcal, 8 gr vet en 34 gr koolhydraten p.p.

INGREDIENTEN

1 kleine ui, stukje gemberwortel van 1 cm, 1/2 Spaans pepertje, 250 gr kipfilet, 1 theel olijfolie, 1 eetl groene Thaise currypasta, 100 ml kokosmelk (blikje), 100 ml groentebouillon (vers of van tablet), 50 gr pandanrijst, 1 struik paksoi, 125 gr broccoliroosjes, 125 gr peultjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-06-2002
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijk vego-recept wat zelfs gezworen vleeseters lekker vinden. Het smaakt veel beter dan het eruit ziet!

INGREDIENTEN

200 gram bloemkoolroosjes, 200 gr rijst, 1 fijngesneden ui, olijfolie, 1 à 2 theelepels (of naar smaak) groene currypasta, 750 ml groentebouillon, 2 laurierblaadjes, 1 kaneelstokje, 1 blikje linzen, wat verse koriander, potje mangochutney

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-08-2011
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Groene curry pasta, blikje cocosmelk, palmsuiker (1,5 eetl), vissaus (2 eetl), 0,5 rode thaise peper, 0,5 groene thaise peper, citroengras, 4 ei vormige thaise aubergines, wat kleine thaise aubergines (erwt vormig) 25 blaadjes Thaise basilicum, 200 gr. rosbief

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-06-2002
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 kilo lamsvlees (Het vlees van de schouder is het beste, maar van een lamsbout is ook heel goed)., 2 eetlepels ghee, 3 _dikke_ uien, 1 blik tomaten, 1 bolletje knoflook, 1 flink stuk gember, 2 dl water, 1 eetlepel zout, 1.5 eetlepel gemalen koriander, 1.5 eetlepel gemalen komijn, 1.5 eetlepel chilipoeder, 1 eetlepel paprikapoeder, 1 eetlepel kurkuma/turmarik/geelwortel/etc, 4 a 5 groene pepers, 4 a 5 flinke handen spinazie, 1 bosje koriander, 1 theelepel Garam Masala, 1 klein pijpje kaneel, 1 theelepel gemalen kardamon

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-11-2012
  • Indiaas
  •  30-60 min.

Verrassend Thais voorgerecht

INGREDIENTEN

Voor 18 stuks:, * 225 gr kipfilet, * 2 el olie, * 1 kleine ui, fijngehakt, * 225 gr gekookte aardappels, in blokjes, * 1 el rode of groene currypasta, * 2 tl suiker, * 18 wontonvellen, * olie om te frituren

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-08-2003
  • Thais Voorgerecht
  •  30-60 min.

Curry

INGREDIENTEN

15 gram gemberwortel, 45 gram sjalotten of rode ui, 15 gram knoflook, 25 gram stelen van een bosje verse koriander1 steel citroengras, 1/2 eetlepel fijn geraspte limoen of citroenschil (alleen het groene / gele deel), 1-1/4 eetlepel (20 ml) cayennepeper (droog poeder), 1 afgestreken theelepel gemalen komijn zaad (= djinten - Oosterse kruiden, 1 afgestreken theelepel gemalen korianderzaad ( = ketoembar - Oosterse kruiden)2 eetlepels (30 ml) olie

  •  …
  •  
  • Geplaatst op22-02-2014
  •  
  •  

Lekker zelf curry maken met veel verse ingredienten, kan zowel vegetarisch als met vlees worden bereid!

INGREDIENTEN

3 waspenen; 2 grote aardappels; +/- 100 gr santen of een blikje kokosmelk; 1 grote ui (of 2 kleinere); 3 tomaten; 3 tenen knoflook; 1 rode en 1 groene peper; 150 gr linzen; indien niet vegetarisch 300 gr lams of kippenvlees; klein stukje gemberwortel; 8 (groene) kardemompeulen; 1.5 el mosterzaad; 1 (afgestreken) el kurkumapoeder; verse koriander en zout naar smaak.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-10-2002
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Jonnie Boer: `Deze Thaise kruidenmelange is geschikt voor het maken van een heerlijke licht pittige Thai Green Curry. De melange kenmerkt zicht door een veelheid van specerijen die gebruikt zijn zoals citroengras en koriander. Ook heerlijk voor een vegetarische curry.`

INGREDIENTEN

1 st aubergine, ½ st wortel, 5 st champignon, ½ tl green curry, 6 st loempiavellen, eiwit (om te plakken)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-11-2012
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Gele curry: 200 g.gepelde ongekookte gamba`s, 200 g.kokosmelk, 1/2 gele paprika, 1 el. gele currypasta, 1 el. limoensap, 1 el. suiker, 2 el. vissaus, gele tomaat, 1/2 gele peper, olie, groene curry: 1 teen knoflook, olie, 1 el. groene currypasta, 250 g. kabeljauw, 200 g.kokosmelk, 100 g. peultjes, 100 g. doperwten (diepvries), 100 ml. yoghurt, olie, 2el. verse koriander, rode curry: 250 g. rundergehakt, zout, peper, olie, kleine rode ui, 1/2 rode paprika, 1 tomaat, rode peper, 1 el. rode curry pasta, 2 dl. kokosmelk, 1 el. pindakaas, 1 tl. suiker, 1 el. vissaus

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-04-2009
  • Thais Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

400 gr kabeljauwfilet (diepvries, 4 blokken), 2 el groene curry, 2 el olie, 1 sjalot-gesnipperd, 1 limoen-in 4 partjes.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-02-2004
  • Aziatisch
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

400 gr varkensfilet, dun gesneden, 1 eetlepel suiker, 250 gr bloemkool, in kleine roosjes, 1 paprika, in stukjes, 1 prei, in stukjes, olie voor de wok, 2 eetlepels Groene Curry pasta, 1 blik van 400 ml kokosmelk, 2 eetlepels vissaus, 2 eetlepels oestersaus, Sap van 1/2 limoen, , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-07-2003
  • Thais Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

600 gr groene bonen,- 20 cl verse room,- 1 liter kippenbouillon,- 1 kl curry,- 1 bosje peterselie,- 1 bosje bieslook,- zout en versgemalen peper.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-03-2002
  • Belgisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

300 gr kipfilet in reepjes, 25 gr boter, 2 el milde groen curry, 3 stengels bleekselderij, 150 gr groene druiven, 1 dl (bulgaarse) yoghurt, 4 el yogonaise, 1/2 el honing,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-08-2012
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

Lekker en pittig Snel Klaar

INGREDIENTEN

4 kabeljauwhaasjes van 150 g, 1 glas witte wijn, 300 g spinazie, 2 eetlepels groene curry, 15 kerstomaatjes, 1 nouriblad

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-08-2011
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Heerlijk curry recept dat zowel met kip als vegetarisch met groenten is te bereiden.

INGREDIENTEN

Wokolie, 1el gember knoflookpasta, 2 el groene Thai curry pasta, 300 gr Kipblokjes en Thaise wokgroenten, 2 el vissaus, ca 200 ml kokosmelk of cream, 2 el witte suiker

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-05-2014
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Op vakantie heb ik heerlijke Thaise groene curry gegeten en heb een pakje curry gekocht en meen naar huis genomen. D.m.v.de instructies op de pak en recepten op het internet en eigen smaak ben ik tot dit recept gekomen. Heerlijk en lekker pittig.

INGREDIENTEN

1 a 2 el rijstolie, 100 gr Groen Curry Pasta, 4 stukken kipfilet, 500 ml kokosmelk (uit blik), Groenten naar keuze (geraspte wortelen, prei, selderij), 1/2 el worcestershire sauce, 1 el gedroogde of verse citroengras, 2 el suiker

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-01-2010
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke (gemakkelijke) Thaise groene curry

INGREDIENTEN

2 kipfilets, 1 ui, 1 eetleper gember, 2 eetlepels groene curry pasta (ik gebruik Koh Thai), halve rode peper, 2/3 paksoi, 150 gram peultjes, 200 ml kokosmelk, basmatti rijst, eetlepel zonnebloemolie, 3 eetlepels vissaus

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-02-2016
  • Thais Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Ik heb dit recept aangepast naar mijn eigen smaak. En wij vinden deze samenstelling héél erg lekker !

INGREDIENTEN

70 gram green curry pasta, 375 gram kipfilet, 300 gram Thaise rijst, 250 ml kokosmelk, 1 aubergine, 2 stengels citroenblaadjes vers, 1 el rijstolie, 1 el gearomatiseerde pikante oestersauce, (Sinsin ), 1 el suiker, 1 grote rode chilipeper, 5 gram basilicum vers, 3 gerookte knoflooktenen in stukjes gesneden, 1 bosje lenteuitjes in ringetjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-07-2009
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Als je 1 maal deze pittige curry pasta hebt gemaakt voor je curry dan grijp je nooit meer naar de curry pasta`s in potjes.

INGREDIENTEN

· 1 stengel citroengras, , · 1 3 groene chili pepers, in stukjes, , · 1 sjalot, gesnipperd, , · 4 5 teentjes knoflook, , · 1 stukje galanga of gemberwortel, in stukjes, , · 125 gram verse peterselie, gehakt, , · 125 gram verse basilicum, , · ½ theelepel gemalen komijn, , · ½ theelepel gemalen witte peper, , · ½ theelepel gemalen koriander, , · 3 eetlepels vissaus, , · 1 theelepel trassi, , · 2 eetlepels limoensap, , · 1 theelepel bruine suiker, , · 3 4 eetlepels romige kokosmelk, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-05-2011
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 el zonnebloemolie, 1 ui, fijngesneden, 2 teentjes knoflook, fijngehakt, 1 el vegetarische Thaise groene curry, 1 blik kokosmelk(400ml), 200 ml groentenbouillon, 2 grote wortels, in stukjes gesneden, 1 grote pastinaak, in stukken gesneden, 1 blik stropaddestoelen(425gr), uitgelekt en gehalveerd, 100 gr mais(blik), uitgelekt, 500 gr stevige tofu, uitgelekt en in blokjes gesneden, sap van 1 limoen, 4 el vers gehakte koriander, peper & zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-02-2001
  • Thais
  •  20-30 min.

Geurig thais hoofdgerecht. De thaise keuken met gember, koriander, kokosmelk, chilipepers en vissaus is al erg lang een van mijn favorieten. Zo ook dit recept!

INGREDIENTEN

1 rode peper, 1 stengel sereh, 1 blikje kokosmelk (400 ml, let op: niet iedereen met hypoglykemie kan dit verdragen), 3 el thaise vissaus, 3 cm verse gember, 1 limoen, 1 el boter of margarine, 500 gram kipfilet, zout, peper, 15 gram verse koriander, (oorspronkelijk moet ook 2 el suiker worden toegevoegd aan dit gerecht)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-08-2002
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Viscurry

INGREDIENTEN

300 gram kabeljauwhaas, 150 gr. spercieboontjes, 1 aubergine, 1 venkel, 1 rode paprika, 1 rode ui, 2-3 (hoe meer hoe pittiger!)eetlepels groene currypasta, 1 blik cocosmelk, olie.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-02-2003
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Bbq gerecht, 145 kcal.-18gr.eiwit-7gr.vet-1gr.koolhydraten.

INGREDIENTEN

4 blokken diepvrieskabeljauw, ontdooid in de magnetron en droogedept, 2 el groene currypasta, 2 el olie, 1 sjalotje, gesnipperd, 1 limoen, in 4 parten, aluminiumfolie.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-05-2005
  •  
  •  10-20 min.

Barbequegerecht

INGREDIENTEN

400g kabeljauwfilet (diepvries, 4 blokken), 2 el groene currypasta, 2 el olie, 1 sjalot (gesnipperd), 1 limoen (in 4 parten)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-08-2003
  •  
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

400 gr kabeljauwfilet (diepvries 4 blokken), 2 el groene currypasta, 2 el olie, 1 fijngesnipperd ui, 1 limoen, aluminiumfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-05-2006
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

? 400 g kabeljauwfilet (diepvries 4 blokken), ? 2 eetlepels groene Thaise currypasta, ? 2 eetlepels olie, ? 1 sjalot (gesnipperd), ? 1 limoen (in 4 parten)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-06-2003
  •  
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

! pak rijst, 2 eetl. Thaise groene currypasta, 3 eetl. olijfolie, 400 gr. varkenshaas in dunne plakken, 1 ui fijn gesnipperd, 150 gr. haricot verts gehalveerd, 2 eetl geraspte kokos, 125 gr. champignons in plakjes, 200 ml. kokosmelk

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-11-2008
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Warme avonden, een zachte schemering, een prachtige sterrenhemel... dek de tafel op het terras of balkon en nodig je intiemste vrienden uit.

INGREDIENTEN

250 gram kipfilet, 2 eetlepels groene currypasta, 3 dl kokosmelk (of kokoscream), 4 thaise aubergines, 15 thaise basilicum blaadjes (bai horapha), 2 rode spaanse pepers, verse babymais, kousenband, 1 eetlepel suiker, 2 eetlepels olie (plantaardige, geen olijfolie), citroenblad, en... spaghetti (!)

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-08-2004
  • Thais Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Gaeng khiaw waan maae

INGREDIENTEN

1 cup coconut cream (head), and 1 cup coconut milk (tail), 1 cup thinly sliced beef, chicken or white tofu, 1/4 cup pea eggplants, 3 thai eggplants, 3 lime leaves torn into pieces, 1/4 cup thai basil leaves, the curry paste (see below), , Green curry paste:, 3 tablespoons lemongrass, bottom 2/3 of the stalk cut into small rings, 1 1/2 teaspoons galangal, 2 1/2 teaspoons magroot peel, chopped fine, 1/2 teaspoon chopped coriander roots, 1/4 teaspoon salt, 1 1/2 teaspoons roasted black peppercorns, 1 1/4 tablespoons garlic, 3 tablespoons green small thai chilies, with a few red medium-sized thai chilies thrown in, 1/2 teaspoon shrimp paste, (if vegetarian, add another 1/4 teaspoon salt),

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-07-2009
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Dit is ook weer zo`n heerlijk curry gerecht waar ik dol op ben. Als je eenmaal in aanraking bent geweest met de Thaise keuken kun je nooit meer zonder. Tenminste dat heb ik aan Thailand overgehouden sinds ik er een keer ben geweest. Alleen al de geur van de groene curry doet me watertanden. Het gerecht is uitermate geschikt om mee te variëren, daarom heb ik deze keer broccoli en bloemkool gebruikt. Het was een goede keuze en dus wil ik het graag met jullie delen.

INGREDIENTEN

- 600 gram kipfilet, - 1 struik broccoli, - ½ bloemkool, - 2 uien, - 1 bosje koriander, - 1 rode peper, - 4 tenen knoflook, - 1 blik kokosmelk, - 2 tot 4 eetlepels groene curry pasta, - 4 el vissaus, - 4 kaffir lime-leaves, - 1 el suiker, - arachide of wokolie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-10-2013
  • Thais
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Top