Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Griet recepten (167) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Van "stienemie"

INGREDIENTEN

4 stukken griet met vel, 8 aardappelen, 200 gr Cantal-kaas, belolive, wat melk, kervel, 4 eetlepels water, olijfolie.,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-05-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

4 stukken griet met vel, 8 aardappelen, 200 gr Cantal-kaas, belolive, wat melk, kervel, 4 eetlepels water, olijfolie.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-05-2002
  • Belgisch
  •  20-30 min.

voor 4 personen

INGREDIENTEN

480 g griet, Belolive bakken en braden, 4 eetlepels broodkruim, rode paprika, groene paprika, gele paprika, 1 teentje knoflook, 8 blaadjes basilicum, 8 eetlepels Belolive olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-03-2005
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

800 gram filet van griet, in 8 stukken gesneden, , ? 400 gram halfdroogkokende rijst - visfumet, , ? 30 gram boter, , ? 1 uitje, , ? 4 dl melk, , ? 40 gram boter, , ? 30 gram bloem, , ? 100 gram geraspte Parmezaanse kaas, , ? 2 tomaten, , ? peterselie.,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-11-2002
  • Belgisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

, 4 moten griet van 250 gram of 4 filets van 125 a 150 gram, 2 dl visbouillon, 2 dl droge witte wijn, 25 gram boter, 1 sjalotje, 25 gram bloem, 1 eidooier, 2 eetlepels room, 4 eetlepels ontpitte witte druiven, vers of uit blik,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-04-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 of 4 grieten van elk 450 g (schoongemaakt), zout, 3 lepels bloem, 150 g boter, 3 lepels zonnebloemolie, 6 lepels mayonaise, 4 lepels magere yoghurt, 2 lepels gehakte augurk, 1 lepel gehakte peterselie, 1 lepel gehakte bieslook, peper, citroensap, worcestershiresaus, , Griet kan worden bereid zoals tong en tarbot., In plaats van yoghurt kan ook kwark of verse magere kaas als Taillefine worden gebruikt.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-06-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Eenvoudig, lekker en puur van smaak. Serveren met een aardappelpureetje is top. 

INGREDIENTEN

4 grietfilets, 1 bundel asperges, 15 cl room, muskaatnoot, een klontje boter, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-04-2016
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Pools visgerecht met een bijzondere saus.

INGREDIENTEN

4 grietfilets, 2 gedroogde abrikozen, 1 glas witte wijn, 1 rode paprika, vloeibare margarine, zwarte peper, 2 venkelknollen, 1½ dl. crème fraîche, 2 vleestomaten, dragon, 3 eetl. rozijnen, 1 dl. geconcentreerde visbouillon

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-06-2009
  • Pools Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Soep van geraspte banaan, een Creools gerecht

INGREDIENTEN

2 groene bananen, 250 g kip, 100 g zoutvlees, 12 dl water, 1 bouillonblokje, 1 ui, 1 kopje kokosmelk, 1 verse peper, 2 takjes gesneden bladselderij, 1 ei

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-06-2003
  • Surinaams Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Verse rozemarijn, olijfolie, 200 gram moten grietfilet, in 4 stukken, zeezout en zwarte peper, 2 citroenen, gewassen, in plakjes, 1 pot kappertjes, 8 ansjovisfilets, in de lengte in 2-en, scheut witte wijn

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-12-2008
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Met een bijzondere saus

INGREDIENTEN

4 grietfilets, 2 gedroogde abrikozen, 1 glas witte wijn, 1 rode paprika, vloeibare margarine. zwarte peper, 2 venkelknollen, 1,5 dl. creme fraiche, 2 vleestomaten, dragon, 3 eetlepels rozijnen, 1 dl. geconcentreerde visbouillon

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op20-03-2005
  • Pools Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

300 g diepvriesbladerdeeg, 6 eieren, 300 g grietfilet, 2 preiwitten, 1 ui, enkele blaadjes groene selderij, 1 dl room, muskaatnoot, zout, peper.,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-08-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

INGREDIENTEN

800 g grietfilet, 4 peren op stroop (gehalveerd), 1 eierdooier, 1 dl room, 1/2 eetlepel dragon (fijngehakt), 1 eetlepel peterselie (fijngehakt), 1/2 citroen, peper, zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-02-2001
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Weer een topper uit de franse keuken Recept is van Troisgros (zonen)

INGREDIENTEN

1,3 kg grietvis, 1 krop sla, 1 wortel, 1 ui, 1 bleekselder, 40 gram boter, 10 cl visfumet, peper en zour naar smaak

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-04-2005
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Met tomaten- en kruidendressing en asperges

INGREDIENTEN

8 asperges, schoongemaakt, 2 stukken grietfilet of een andere platvis, 1 eetl olie, 2 eetl. balsamico-azijn, 11/2 eetl witte wijnazijn, 31/2 eetl. olijfolie, 2 pruimtomaten ontpit en in blokjes, 1 eetl. gehakte verse kruiden(bieslook,peterselie,basilicum) een beete ongezouten boter, zout en peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-06-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

600 g grietfilet, 200 g ham, 4 plakjes Ambiorixkaas, 2 peren (Conference), 1 eetlepel bieslook (fijngehakt), 4 blaadjes munt, 2 dl visfumet, 4 dl water, 1 ei, 100 g boter (roomboter), 400 g suiker, 200 g bladerdeeg, peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-05-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

600 g grietfilet, 200 g ham (gekookt), 4 plakjes Ambiorixkaas, 2 peren (Conference), 1 eetlepel bieslook (fijngehakt), 4 blaadjes munt, 2 dl visfumet, 4 dl water, 1 ei, 100 g boter (roomboter), 400 g suiker, 200 g bladerdeeg, peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-06-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

400 gr griet, 12 schijfjes chorizo, 1/4 savooikool, 4 eetlepels water, boter, 4 vellen brickdeeg, 2 eetlepels spekblokjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-05-2002
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Hoofdgerecht voor vier pers.; 1 portie= 220 kcal; 924Kj.,

INGREDIENTEN

4 moten griet (ca. 150 g elk), peper en zout; 1 zel olie; 800 g verse spinazie; 1 el vloeibare bak- braadvet; 4 el peterselie- vinaigrette

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-12-2003
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.

Makkelijke en lekkere ovenschotel afkomstig van restaurant Chez Léon (Brussel)

INGREDIENTEN

-4 filets van griet 200 gr elk, -8 witlof van gemiddelde grootte, -2 dl verse room, -1 dl visbouillon, -2 geel van ei, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-01-2007
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

600 gr griet met vel, 8 eetlepels couscous, 100 gr ganzenlever, 4 schijven ganzenlever, 4 eetlepels truffelsap, bakken en braden, roze peper, 100 gr wilde champignons, peterselie.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-05-2002
  • Belgisch
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 stukken griet, 1 eigeel, 4 bladen brickdeeg, 4 aardappelen, wat spekblokjes, 1 bolletje mozzarella, 1 ei, wat Alpro Bakken en Braden, wat tijm, platte peterselie.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-05-2002
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Gepcheerde Griet met 2 sauzen

INGREDIENTEN

8 ons gefileerde griet in stukken van 1 ons, 1 gehakt sjalotje, 1 e.l. boter, 2 d.l. witte wijn, 1/2 l. court-bouillon, beurre manie, zout, peper, scheut slagroom of creme-fraiche, 200 gr. gepelde garnalen, 200 gr. gekookte mosselen, 1 t.l. gehakte dragon blaadjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-01-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 kg Griet /Schol of Tongschar 3 dl Visbouillon 150 g Champignons 1/8 lt Slagroom Margarine Bloem Droge Witte Wijn Tomatenpuree Zout Peper

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-01-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Griet is een grote platvis, die in Nederland weinig gebruikt wordt, maar die in Belgie en Frankrijk zeer geliefd is om de fijne smak, die erg aan (de veel duurdere) tarbot doet denken.

INGREDIENTEN

1 flinke griet, een handvol soepgroente, 250 gram champignons, peperkorrels, zout, tijm, laurier, 1 citroen, 1 wijting, enkele sjalotjes, peterselie, 50 gram boter, 4 eetlepels tomatenpuree, koffieroom, 1/8 liter slagroom.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-12-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Voor 4 pers.

INGREDIENTEN

? aardappelen, ? spek, ? zure room, ? geelwortel, ? curry, ? klein beetje citroensap, ? peper en zout, ? griet, ? olijfolie, ? lente-ui, ? balsamico-azijn, ? ongesneden kersttomaatjes, ? kervel, ? bieslook, ? veldsla,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-01-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk ovengerecht !

INGREDIENTEN

-1 griet van circa 1250 g, -20 van de kleinste uitjes, -150 g champignons, -2 glazen rode wijn (een eenvoudige bourgogne), -boter, bloem, suiker,zout, peper, tijm laurier en peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-06-2004
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

** 25 KERSTKLASSIEKERS.** * 5 FEESTELIJKE VIJFGANGEN MENUS.*

INGREDIENTEN

* 1,200 kg griet met vel., * 3 eetlepels olijfolie., * 600 gr aardappelen., * Peper & grof zeezout., VOOR DE WORTELPUREE., * 200 ge wortelen,in stukjes., * 30 gr boter., * 1 handvol gehakte koriander., * Peper & zout & nootmuskaat., VOOR DE BROCCOLIPUREE., * 200 gr broccoli,in roosjes., * 30 gr boter., * 1 handvol gehakte munt., * Peper & zout & nootmuskaat., VOOR DE AARDAPPELPUREE., * 30 gr boter., * 50 gr geraspte Parmezzanse kaas., * Peper & zout & nootmuskaat., VOOR DE SAUS., * 3 eetlepels krachtige visbouillon., * 2 eetlepels graantjesmosterd., * 100 gr hoeveboter,in vlokjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-10-2010
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Heerlijk gerecht

INGREDIENTEN

400 gram griet of tarbot met vel, 1 liter visfumet, 2 dl witte wijn, 1 venkel, 3 aardappelen, 2 uien, 1 teen knoflook, 1/4 bussel bieslook, 1/2 citroen, 2 laurierblaadjes, 2,5 dl room, 3 takjes tijm, 2 doosjes safraandraadjes, Olijfolie, Peper en zout, Klontje boter

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-12-2015
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

6 plakjes bladerdeeg, diepvries, 350-400 gr gefileerde griet, in 12 stukken gesneden, 1/2 dl droge witte wijn, 1 dl visbouillon, 1 3/4 dl slagroom, 350 gr prei, in dunne ringen, 15 gr boter, zout, versgemalen witte peper, extra nodig: 6 ronde vormpjes (doorsnede 10 cm), ingevet;, ovenschaal, beboterd; bakpapier, steunvulling, ,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-08-2000
  • Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

6 plakjes bladerdeeg, diepvries, 350-400 gr gefileerde griet, in 12 stukken gesneden, 1/2 dl droge witte wijn, 1 dl visbouillon, 1 3/4 dl slagroom, 350 gr prei, in dunne ringen, 15 gr boter, zout, versgemalen witte peper, extra nodig: 6 ronde vormpjes (doorsnede 10 cm), ingevet;, ovenschaal, beboterd; bakpapier, steunvulling, ,

  •  Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-02-2000
  • Tussengerecht
  •  10-20 min.

Hoofdgerecht, voor 4 personen bereidingstijd: 20 tot 35 minuten Voedingswaarde: 327 kCal p.p.

INGREDIENTEN

4 grietfilets a 150 gram, bloem, versgemalen peper, zout, 250 gram oesterzwammen of kastanjechampignons, 1 sjalotje, 4 eetlepels (olijf)olie, 2 dl visbouillon van tablet, 2 theelepels maizena of allesbinder, 2 eetlepels creme fraiche (light room), 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel verse of gedroogde dragon, , , ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-12-2003
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 grietfilets a 150 gram, bloem, versgemalen peper, zout, 250 gram oesterzwammen of kastanjechampignons, 1 sjalotje, 4 eetlepels (olijf)olie, 2 dl visbouillon van tablet, 2 theelepels maizena of allesbinder, 2 eetlepels creme fraiche, 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel verse of gedroogde dragon

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-10-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 grietmoten, 2 appelen, solo, 2 eetlepels graanmosterd, 4 eetlepels water, tuinkers, citroensap.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-05-2002
  • Belgisch
  •  10-20 min.

Lekker op de grill of BBQ

INGREDIENTEN

4 grietfilets, 1 bolletje mozzarella, 4 schijfjes Gandaham, 2 dl room, 1 teentje look, , , , , 12 blaadjes basilicum, 2 tomaten, 4 eetlepels balsamico, 4 eetlepels Vandemoortele basilicum-, olie,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-05-2002
  • Belgisch Voorgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 grietmoten, 1/2 l sancerre (of andere witte wijn), 350 gr solo, 1 sjalot, tijm en laurier, provencaalse kruiden.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-05-2002
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Niet alleen voor op een ambassade

INGREDIENTEN

1 flinke griet, een handvol soepgroenten, 259 gram champignons, zout, peperkorrels, tijm, laurier, 1 citroen, 1 wijting, enkele sjalotjes, peterselie, 50 gram boter, tomatenpuree, koffieroom, 1/8 liter slagroom, , , ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-11-1999
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 grietfilets a 150 gram - bloem - zout en versgemalen peper - 250 gram kastanjechampignons - 1 sjalotje - 4 eetlepels olijfolie - 2 dl visbouillon van tablet - 2 theelepels maizena - 2 eetlepels creme fraiche - 1 eetlepel citroensap - 1 eetlepel dragon,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-07-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gegratineerd met kaas, zijn deze visfilets onweerstaanbaar.

INGREDIENTEN

4 grietfilets a 150 gr.peperzout1 theel. kerriepoeder200 gr. geraspte, belegen kaas1 eetl. mosterd125 ml. creme fraiche200 gr. kerstomaatjes2 eetl., gehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-12-2003
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

100 g bloem (zelfrijzend), 40 g boter (roomboter), 1 ei, 0.1 dl melk (vol), 400 g grietfilet, 1 stengel bleekselderij, 1 sjalot, 200 g rabarber, 120 g suiker (griessuiker), 1 citroen, 60 g prinsessenboontjes, 8 sprietjes bieslook, 0.6 dl visfumet, 60 g boter (roomboter), peper, zout, 40 g boter (bakboter),

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-06-2006
  • Multi-cultureel
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top