1.184 recepten

  • Eigen recept

Dit is een heerlijke kruidige worteltaart met een super lekkere romige laag. Ipv een taart kun je ook worteltaar-cupcakejes bakken!

INGREDIENTEN

Voor de taart/ cupcakes:, , 4 eieren, 300gr (tarwe)bloem, 250gr bruine basterdsuiker, 185ml zonnebloemolie, 400gr wortelen (ik weeg ze na t schrapen/ schillen), 55 gr gepelde walnoten, 3 theelepels (1 zakje)bakpoeder, 2 theelepels kaneelpoeder, 1/2 theelepel zout, , voor de romige glazuurlaag:, 180gr zachte boter, 180gr roomkaas, 3 druppels vanille-extract, 250gr pedersuiker

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-10-2010
  • Europees
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Heerlijk recept overgedragen van familie tot familie. De bodem is gemaakt van zgn Brusselse kermis, oftewel kokoskoekjes. Ik ben ze ook al tegengekomen onder de naam Hollandse kermis. Een dergelijke bodem ben ik nog niet tegengekomen in de honderden recepten voor Monchoutaarten op Smulweb. De taart is na 1 dag op zijn lekkerst, dan zijn alle smaken goed ingetrokken. Smul ze!

INGREDIENTEN

Pak kokosbiscuit, circa 240 gr. Roomboter 125 gr. 1 eetlepel rode 4 vruchtenjam. 1 pakje monchou van 100 gram, 125 ml slagroom, 1 zakje vanillesuiker. 75 gr suiker. ca 550 gr uitgelekte kersen op lichte siroop, 200 ml siroop van kersen, 1 flinke eetlepel custardpoeder. Geen suiker meer toevoegen aan kersen, zijn al licht gezoet en de onderlaag met kruimels en slagroom zijn al zoet.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-01-2009
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Heerlijke luchtige cake met kleine stukjes stroopwafel.
N.B.Vooral bij het bakken van cake is de kennis van je eigen oven belangrijk. Ik heb het recept beschreven volgens mijn eigen oven. Ook in kook(bak)boeken staat voor een cake ongeveer 1 uur - 1.15 uur beschreven en een temperatuur tussen 160 en 170 graden. Ik zet cake altijd in een koude oven waardoor de tijd ongeveer 1.15 uur is. De cake is dan altijd perfect!

INGREDIENTEN

200 gram zachte boter + wat boter voor de vorm, 150 gram suiker, 50 gram bruine basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 4 eieren, 200 gram zelfrijzend bakmeel + wat extra voor de vorm, 1 theelepel kaneel, 1 mespunt zout, 200 gram stroopwafels in kleine stukjes

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-04-2009
  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

? 1 springvorm, ? 1 bakje magere kwark van 450 gram, ? 2 zakjes klop klop of 1/4 liter slankroom, ? 2 eiwitten, ? 1 blikje mandarijntjes of seizoenfruit (bijv. aardbeien), ? 6 tot 8 blaadjes gelatine, ? 1 groot pak lange vingers (of 2 kleine pakjes), ? Eventueel wat rum, cognac of kirsch om de lange vingers mee te besprenkelen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-12-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Ja, wat moet je over zoiets heerlijks nou zeggen, ga lekker bakken, het is zoooooo snel klaar en je kunt gaan smullen. het recept is voor ongeveer 14 muffins.

INGREDIENTEN

    , VOOR HET DEEG, 1 tl . zout, 2 tl. bakpoeder, 256 gram bloem (ik verander de hoeveelheid n.a.v een reactie!), 100 gr. suiker, 200 ml. melk, 100 gram gesmolten boter (of vloeibare boter van becel), 1 ei, 1 tl. amandel aroma, 1 tl. vanille aroma, , NUTELLA ICING (GLAZUUR), 85 gr. boter (vloeibare boter gaat heel goed!), 150 gr. poedersuiker, 40 ml. melk(probeer evt. eerst wat minder omdat het wat te zacht wordt, even testen dus!)), 1/2 tl. vanille aroma, 100 gr. Nutella,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-03-2009
  • Internationaal
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Lekker voor een feest of verjaardag zelfgemaakte frambozencakjes

INGREDIENTEN

225 gram Zelfrijzend bakmeel - gezeefd, 200 gram Suiker, 100 gram Witte chocolade - geraspt, 1 zakje Vanillesuiker, 2 stuk Eieren, 200 gram Boter - gesmolten, 1 bakje frambozen,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-06-2009
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

2 grote eetlepels Nutella, 1 ei, 2 eetlepels zelfrijzend bakmeel (of bloem met een mespuntje bakpoeder), Mini muffinvormpjes, Ongeveer 10 gehakte hazelnoten

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-03-2012
  • Kinderkeuken
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Appeltaart, deze Italiaanse versie is heel anders van structuur dan de Nederlandse appeltaart. De smaak is heerlijk en bovendien staat deze Italiaanse appeltaart snel op tafel.

INGREDIENTEN

• 150 gram boter, • 150 gram suiker, • 4 eieren, • 500 gram appels, • 150 gram zelfrijzend bakmeel, • de schil en sap van 1 citroen, • snufje zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-11-2008
  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke caloriebom,...

INGREDIENTEN

Voor het cakebeslag:, 250 gram boter, 250 gr suiker, 225 gram bloem, 50 gram cacao, 4 eieren, 1 zakje bakpoeder, 1 vanillestokje, 4 eetlepels melk, , Voor de vulling:, 100 gram witte chocolade, 100 gram pure chocolade, 200 gram mascapone, paar eetlepels sinasappeljam, klontje boter, paar druppels liqor46, , Voor de topping:, 300 gram poedersuiker, 100 gram boter, 40 gram cacaopoeder, 40 ml melk,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-06-2012
  •  …
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Ik had al een heel lekker recept van Brownies maar ik ben eens gaan stoeien met ingrediënten. Gelukkig alles opgeschreven wat ik gebruikt heb. Het eerste "probeersel" was al heerlijk en ik heb ze nu al meerdere keren gebakken en uiteraard ook foto`s van gemaakt.
Ik zet het op Smulweb, niet alleen om dit recept te delen, maar tevens om het niet meer kwijt te raken! Ik kreeg geen mooi gesneden vierkante stukken, ze zien er "rustiek" uit.Maar zo moeten brownies er ook uitzien zeggen ze. Je bent gewaarschuwd… je kan er echt niet van af blijven!
Uit een bakblik van 20 x 20 cm krijg je 16 stukken.

INGREDIENTEN

  • 200 gram pure chocola (72 %) – Met kleine nootjes maar dat is niet noodzakelijk.,
  • 100 gr witte chocola.,
  • 100 gr melkchocola.,
  • 200 gram roomboter.,
  • 175 gr bruine basterd suiker.,
  • Een flinke theelepel vanille suiker.,
  • 1 tl vanille extract. (indien je dit niet hebt gebruik dan vanille essence),
  • 3 grote eieren (of 4 kleine).,
  • 100 gr bloem.,
  • 2 tl rasp van een schoongeboende sinaasappel. (let op niet het wit mee raspen).,
  • 1 el sinaasappelsap.,
  • 2 tl bakpoeder.,
  • 1 tl zout.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-08-2010
  • Engels
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Erg lekkere appelflappen voor bij de koffie ,Ik maak ze altijd met verjaardagen of met de feestdagen.

INGREDIENTEN

1 pak Roomboterbladerdeeg, 4 friszure appels (Goudrenet, Elstar of Jonagold), 2 tl kaneel, 2 el suiker, 1 ei (losgeklopt), Kandijsuiker, Krenten en of rozijnen naar smaak .

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-03-2009
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

6 country cookies (rol 300gr.), 25 gr. boter, 1 vanillestokje, 8 eetl. rietsuiker, 2 bakjes ricotta (a 250 gr. verse kaas), 1 bakje basilicum, 1 bakje aardbeien (250gr.),

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-07-2009
  •  …
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Met kaneelroom en een knapperig amandellaagje!

eigen foto`s

INGREDIENTEN

BODEM: 1 eidooier, 120 g bloem, 75 g boter, 60 g suiker, snufje zout, wat losgeklopt eiwit., KANEELROOM: 2 eidooiers, 25 g maïzena, 1 maattheelepel kaneel, 50 ml melk, 50 ml slagroom, 80 g suiker, 2 GROTE APPELS (geen goudrenetten, geen granny smith), AMANDELLAAGJE: 50 g amandelschaafsel, 15 g boter, 2 maateetlepels suiker.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-04-2009
  • Frans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Jammer dat je geen geuren met het recept mee kan sturen. Dit is de allerlekkerste ontbijtkoek of peperkoek of kruidkoek of hoe je hem ook mag noemen.
het beslag is heel gemakkelijk en hij is snel klaar, hij moet wel 1 uur in de oven.

INGREDIENTEN

    , 250 gr. bruine basterdsuiker, 100 ml. water, 2 eieren, 2 Eetl. speculaaskruiden, 1,5 eetl. honing, 250 gram zelfrijzend bakmeel, beetje boter om de vorm in te vetten,
,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-07-2009
  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke taart en nu er volop verse pruimen zijn, moeten we er gewoon volop van genieten. Maar er is zoveel vers fruit aanbod, dus je kunt hem ook gewoon maken met peren of appels.

INGREDIENTEN

12 (ca. 900 gr.) rijpe pruimen; 150 gr. ongezouten gesmolten boter; 3 eieren; 150 gr. kristalsuiker; 1 tl. vanille-essence (of vanille poeder); 250 gr. bloem; 1 1/2 tl. bakpoeder; 120 ml. melk (1,2 dl.); extra suiker en boter(om in te vetten).

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-07-2008
  • Italiaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Oma`s recept voor ouderwetse zandkoekjes.

Ikzelf voeg er meestal wat citroenrasp aan toe, dat geeft een frisse aromatische smaak.

INGREDIENTEN

300 gram bloem, 200 gram roomboter, 100 gram suiker, een snufje zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-08-2008
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Omdat de peertjes van onze Conferenceperenboom al druk door wespen worden bezocht en sommige er al afvallen heb ik, hoewel ze nog klein en net iets te hard zijn om zo te eten, er maar een stel geplukt en verwerkt in deze perentaart. Naar het oordeel van mijn huisgenoten smaakte hij naar meer, dus zet ik het recept ook maar voor jullie op Smulweb.

INGREDIENTEN

100 gr. vloeibare margarine, 100 gr. basterdsuiker, 2 eieren, 160 zelfrijzend bakmeel, ca. 5 harde handperen, scheut licor 43, rasp en sap van 1/2 sinaasappel, amandelschaafsel, evt. suiker met kaneel

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-09-2011
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Deze cake is echt een toppertje bij mij thuis dus ik maak `m dan ook heel vaak.
Kinderlijk eenvoudig te bereiden; het kan praktisch niet mislukken!
Ik gebruik voor het bakken van deze cake een rechthoekige braadslede met anti-aanbaklaag, zodat je een grote cake krijgt die zeer geschikt is om te presenteren voor grote gezelschappen, m.a.w.: hij deelt zo lekker uit!

INGREDIENTEN

1 liter vanillevla (volle, geen halfvolle of magere);, 1 pak griesmeel (500 gram);, 4 eieren;, iets minder dan 1 longdrinkglas zonnenbloemolie (=ongeveer 250 ml);, iets minder dan 1 longdrinkglas suiker;, 2 zakjes vanillesuiker;, 2 zakjes bakpoeder., ,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-09-2008
  • Arabisch
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Hele lekkere boterkoek, speciaal door de rum, custard en pijnboompitten. Een aanrader! En...snel klaar!
Was onderdeel van een high tea door mij georganiseerd Pasen 2006 zie High-tea-voor-40-personen

INGREDIENTEN

200 gram boter, 100 gram lichtbruine basterdsuiker, 100 gram witte basterdsuiker, 200 gram bloem, 50 gram custard hiermee bedoel ik dus de custardpoeder uit een pak waarmee je custard kunt maken, Citroen rasp, zout, 1 ei (los geklopt 1/2 voor de koek 1/2 voor bovenop), scheutje rum voor in de koek, scheutje rum voor bovenop met los geklopt ei, 3 eetlepels pijnboompitten

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-10-2011
  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Afgelopen weekend gebakken samen met de Oostenrijkse chocoladekoek. Beide cakes vlogen weg. Zondag kreeg ik weer visite en moest ik snel iets anders erbij bakken. Heerlijk van smaak.

INGREDIENTEN

150 gram zachte boter, 150 gram suiker, 3 eieren, mespunt zout, 150 gram bloem, 1 appel (Elstar), 2 zakjes vanillesuiker, 2 theelepels kaneel, boter en paneermeel voor de vorm

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-02-2009
  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Door de van nature zoete Wellant appel, hoeft u bij de bereiding van deze overheerlijke appeltaart geen extra suiker toe te voegen!

INGREDIENTEN

5 grote Wellant appels, 400 g zelfrijzend bakmeel, 100 g suiker, 2 eieren, 125 g boter, 125 g margarine, 1 zakje vanillesuiker, 2 eetlepels kaneel, Mespuntje zout

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-11-2011
  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Door de van nature zoete Wellant appel, hoef je minder suiker te gebruiken bij de bereiding.

INGREDIENTEN

Ingrediënten, 5 grote Wellant appels, 250 gram tarwebloem, 250 ml zure room, 50 gram suiker, 100 ml lauwwarm water, 50 gram gehakte hazelnoten, 50 gram gehakte walnoten, 50 gram roomboter, 4 theelepels rum extract, 1 ei, 1 eetlepel zonnebloemolie, 1theelepel kaneel, 1 zakje vanillesuiker, Poedersuiker, Mespuntje zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-11-2011
  • Oostenrijks
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Echt een leuk recept om te maken.

INGREDIENTEN

150 g koude boter in stukjes, anderhalf ei, 250 g bloem, 100 gr basterdsuiker, snuf zout, 300 g amandelspijs op kamer temp, 6 witte amandelen, 3 tl citroenrasp,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-05-2009
  • Frans
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke appeltaartcake die in 10 minuutjes in de oven staat! Ruim voldoende voor 8 personen.

INGREDIENTEN

250 gram cakemeel, 200 gram ongezouten roomboter, 50 ml melk, 200 gram fijne kristalsuiker, 3 eieren, 1 citroen, 2 grote appels, 1 zakje taartina, 200 ml appelsap

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-05-2012
  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke gemarmerde cake, net even anders!
eigen foto

INGREDIENTEN

125 g zelfrijzend bakmeel, 125 g suiker, 150 ml melk, 50 g kokos, 30 g cacao, 3 eieren, snufje zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-03-2009
  • Frans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Fudge brownies met een overheerlijk zacht chocoladelaagje, net een bonbon

INGREDIENTEN

280 gram pure chocolade, 250 gram fijne boter, 500 gram fijne suiker (basterd), 2 zakjes (bourbon)vanillesuiker, 4 grote (L) eieren, 300 gram zelfrijzend bakmeel, (of patentbloem met bakpoeder), snuf zeezout, 0,75dl slagroom

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-03-2005
  • Amerikaans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Cupcakes, een fijne combinatie van Nutella, chocolade en hazelnoten. Deze cupcakes zijn deels smeuïg en deels knapperig!

INGREDIENTEN

Voor de cakejes:, 175 g zachte boter, 175 g fijne kristalsuiker, 175 g zelfrijzend bakmeel, 3 eieren, 175 g Nutella, , Voor de ganache:, 100 g pure chocolade, 25 g boter, 2 theelepels suikerstroop, enkele druppels vanille essence, 75 g hazelnoten

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-11-2010
  • Europees
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Deze taart was een vrouwelijk idee, maar is makkelijk te maken. Bij de koffie toch heel erg lekker. Pure herfstsmaken, appel, kaneel, honing en noten. Wat wil je anders in deze tijd. Gewoon bakken en proberen en ervaren hoe lekker deze smaakt.

INGREDIENTEN

Voor het deeg:, , 250 gr bloem, 50 gr suiker, 150 gr roomboter, Snufje zout, 2 eierdooiers, , Voor de vulling:, , 1 kilo appels (Goudreinet, Elstar), 50 gr suiker, 1 el honing, 100 gr gemalen walnoten, 2 el paneermeel, Eiwit van 2 eieren, , Voor de topping:, , 150 gr bloem, 100 gr roomboter, 100 gr suiker, 1 t kaneel, 100 gr gehakte walnoten

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-10-2013
  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Er staan meerdere cocoskoekrecepten op mijn weblog en onderstaand recept is zeer eenvoudig te maken:

INGREDIENTEN

350 gram bloem;, 100 gram suiker;, 4 eetlepels geraspte cocos + 3 extra voor de decoratie;, 125 gram zachte roomboter;, 6 cl. zonnenbloemolie;, 1 ei, 1 zakje vanillesuiker;, 1 zakje bakpoeder., ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-10-2008
  • Marokkaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Bij de Bagels&Beans hebben ze een overheerlijke cheesecake op het menu staan, deze cheesecake komt redelijk in de buurt na heel wat uitproberen!

INGREDIENTEN

-50 gram roomboter, -2 pakken bastogne koek, -200 gram roomkaas, -400 gram volle kwark, -200 gram suiker (light mag), -20 gram vanille suiker, -2 eieren, -100 ml slagroom, -sap van een halve citroen, -vers rood fruit (aardbeien, rode bessen, frambozen)

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op20-02-2011
  • Amerikaans
  •  120 min. <
  • Eigen recept

Bananentaart van kruimeldeeg gevuld met banketbakkersroom

INGREDIENTEN

Kruimeldeeg, 250 gram zelfrijzend bakmeel, 125 koude boter, 1 ei, 100 gram suiker, Banketbakkersroom, ½ liter melk, 2 eieren, 25 gram bloem, 25 gram vanillebloem (= puddingpoeder), 2 eetlepels suiker, 1 pakje vanillesuiker, Bedekking, 3 bananen, citroensap

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-08-2009
  •  …
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Ik had een grote kist appels gekregen van een kennisje. Dus weer tijd om te bakken. Nu een variatie op mijn eerder geplaatste recept van mijn appelkruimeltaart. Deze keer amandelspijs door de kruimels gemixed en de rozijnen geweekt in amaretto. Het werd een heerlijke knapperige koek met een dunne deeglaag aan de onderkant. De rozijnen worden het lekkerst als je ze al een dag tevoren in de amaretto zet!
Helaas had ik geen amandelschaafsel in huis, maar dat gaat er de volgende keer op!
De taart was zo snel op, want onze visite nam graag 2 stukken! Ook de volgende dag is de taart nog heel lekker, alleen iets minder knapperig.
Wil je een kleinere taart bakken, dan kun je de helft van de ingrediënten nemen en de taart eventueel in een springvorm bakken. Net zo lekker!

INGREDIENTEN

Plm. 6 appels, 100 gram rozijnen, 1 glas amaretto, 2 afgestreken eetlepels geleisuiker, 380 gram bloem, mespunt zout, 1/2 pakje bakpoeder, 175 gram suiker, 300 gram zachte boter, 150 gram amandelspijs, 3 druppels amandelessence, eventueel 50 gram amandelschaafsel

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-10-2012
  • Duits
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Een simpele, maar o zo lekkere cake. Gauw klaar en smullen maar. Recept iets aangepast v.w.b. gebruik van bloem etc.

INGREDIENTEN

150 gr zachte boter - 150 gr suiker - 3 middelgrote eieren - wat zout - 2 zakjes vanillesuiker - 150 gr bloem - 2 theelepels bakpoeder (of ipv bloem en bakpoeder zelfrijzend bakmeel of cakemeel gebruiken) - 2 eetl cacaopoeder - 75 gr in kleine stukjes gehakte pure chocolade - 1 borrelglas rum of amaretto - boter om in te vetten - paneermeel

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-01-2004
  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Spekkoek is een Indische lekkernij. Deze cake met gekleurde laagjes is ontstaan ten tijde van de koloniale periode in Nederlands-Indië. Na de onafhankelijkheid van Indonesië is de spekkoek met de Indische Nederlanders mee naar Nederland gekomen. Bij feestelijke gelegenheden waar de familie bijeen komt, mag spekkoek dan ook zeker niet ontbreken!

De naam spekkoek is een beetje misleidend. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, komt er geen spek aan te pas. Het is echter wel naar het vleessoort vernoemd; vanwege de laagjes lijkt het een beetje op doorregen spek . In Indonesië heet het `spekkuk` of `kue lapis`, wat letterlijk cake in laagjes betekent.

Spekkoek wordt gemaakt van twee kleuren deeg die om en om in flinterdunne laagjes worden aangebracht. De originele spekkoek is lichtgeel en bruin gekleurd. Ook komt in sommige versies de kleur groen voor, afkomstig van de bladeren van de tropische plant `pandan` die als smaakmaker wordt gebruikt. Aangezien Indonesiërs van zoet houden, worden vaak vruchten of cacao aan de spekkoek toegevoegd.
De traditie van de spekkoek houdt de herinneringen aan het oude Nederlands-Indië levend. De vraag is echter wel of de jongere generaties van Indische afkomst nog fanatieke spekkoekbakkers onder zich heeft. Niet iedereen heeft tegenwoordig nog tijd en zin om uren in de keuken te staan. De bereiding vergt namelijk veel geduld, omdat elk laagje één voor één wordt afgebakken in de grill of oven. Voor de luie lekkerbek is er een makkelijkere optie; spekkoek is verkrijgbaar bij de Indische toko.

INGREDIENTEN

250 gram boter, 250 gram poedersuiker, 125 gram droog gezeefd meel, 10 eierdooiers, 8 eiwitten, 1 stokje vanille of 1 pakje vanillesuiker, 2 theelepels kaneel, 1 theelepel nootmuskaat, 1 theelepel kruidnagelgruis, 1/2 theelepel gestampte kardemom, en nog wat boter voor het bestrijken van de laagjes

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op02-11-2008
  • Indonesisch
  •  120 min. <
  • Eigen recept

In Indonesië zelf, zijn de ananaskoekjes erg geliefd. De Indonesische naam is Kue Nastar.

INGREDIENTEN

250 gram bloem, 150 gram boter, 100 gram rietsuiker, 3 eieren, waarvan je van 2 eieren, alleen de eidooier nodig hebt., Potje ananasjam, zout naar smaak..... en verder heb je nog nodig...koekvormpjes en een kwastje.,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-08-2013
  • Indonesisch
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Dit is de appeltaart uit mijn jeugd die mijn Duitse moeder altijd bakte. Zij maakte het deeg uit haar hoofd. Het heeft me even uitproberen gekost maar nu heb ik de smaak te pakken. Heel gemakkelijk te maken en heerlijk als je veel gasten krijgt, maar de koek kan ook heel goed ingevroren worden.
Nav opmerking gerbrilmiranda bij reacties:
Als je de boter te warm verwerkt, krijg je inderdaad een soort boterkoekdeeg. Het moeten echt kruimels worden.

INGREDIENTEN

6 flinke appels liefst Elstar 75 gram rozijnen, 2 afgestreken eetlepels geleisuiker, 3 theelepels kaneelpoeder, 350 gram bloem, mespunt zout, 3 theelepels bakpoeder, 250 gram suiker, 300 gram zachte boter, eventueel borrelglaasje rum

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-01-2014
  • Duits
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke ontbijtkoek.
Aangepast aan mijn eigen smaak

INGREDIENTEN

375 gram bloem, 3 theelepels bakpoeder, halve theelepel van ieder kruid: kaneel, kardemom, koriander, gemberpoeder en, kruidnagel., Snufje zout, 50 gram bruine suiker, 50 gr witte suiker., 150 gram vloeibare honing (of stroop), 200 ml melk

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-07-2009
  •  …
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

200 gram basterdsuiker, 125 gram roomboter, 0,5 liter slagroom, 400 gram monchou (4 kleine pakjes), 1 pak Bastognekoeken, 2 blikken aardbeien- of kersenvlaaivulling,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-02-2009
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

EEN TOPPERTJE !! Werkelijk verrukkelijke appeltaart. Vorige week gebakken en mijn man heeft gevraagd hem deze week weer te bakken. Ook mijn gasten waren verrukt en wilden het recept. Niet moeilijk te maken.

INGREDIENTEN

Voor de kruimels:, 150 gram gesmolten boter, 100 gram suiker, 1/2 theel kaneel, 1 eetl geraspte citroenschil, mespunt zout, 250 gram bloem, plm. 125 gram gepelde walnoten, Voor de vulling:, 100 gram lange vingers of kokosbiscuits, 600 gram appels (liefst Elstar), 2 eetlepels citroensap, , poedersuiker om te bestrooien

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-01-2009
  • Duits
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Lekker snel klaar , een heerlijke muffin

INGREDIENTEN

    , 1 groot ei, losgeklopt, 150 gram suiker, 175 ml. boerenyoghurt, 1/2 theelepel zout, 125 ml. zonnebloemolie, 300 gr. zelfrijzend bakmeel, gezeefd, 150 gr. blauwe bessen, vers of uit de diepvries,
, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-03-2009
  • Nederlands
  •  20-30 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies