Griekse recepten

De lekkerste recepten uit Griekenland

De Griekse keuken is een typische Mediterrane keuken. Veelgebruikte producten in deze keuken zijn olijfolie, kruiden en groenten, granen, wijn, vis en diverse vleessoorten, waaronder pluimvee, konijn, lams- en varkensvlees. Andere kenmerkende ingrediënten zijn kaas, aubergine, courgette en yoghurt. Veel desserts worden gekenmerkt door noten en honing. Hier vind je alle authentieke Griekse recepten zoals Griekse yoghurt met honing, Moussaka, Gyros, Souvlaki, Suzuki, rijstsoep, Choriatiki, Spanakopita, Saganaki met mosselen, Tzatziki, Dolmades en Baklava.

Salade Meer Salade recepten »
Vlees Meer Vlees recepten »
Saus Meer Saus recepten »
Vis
Vis
Meer Vis recepten »
Mezze Meer Mezze recepten »
Gebak Meer Gebak recepten »
Bijgerecht Meer Bijgerecht recepten »
Gevogelte Meer Gevogelte recepten »
Soep Meer Soep recepten »
Pastei Meer Pastei recepten »
Suggesties kookboeken

1 varkenspoot.
1kg runderschenkel in dunne reepjes gesneden.
3 wortelen julienne gesneden.
3 takjes thijm.
2 laurierbladen.
3 takjes peterselie.
1 bouquet garni ( anijs, oregano, peterselie, selderij).
2 middelgrote uien met een kruidnagel er in gestoken.
zout en peper.
6 k vleesbouillon ( van 1,5 blokjes).
250 gr kleine sjalotjes.
1 el margarine.
1/2 tl suiker.
8 kleine aardappeltjes in de schil, goed schoongeboend en in de schil gekookt.
2 eidooiers.
1 el citroensap.
Rasp van 1/2 citroenschil.
1 mespuntje nootmuskaat.
Zaadjes van een 1/2 granaatappel.
1 stuk harde fetta kaas.

 …  Lees verder »

  •  120 min. <
  • Grieks

Gestoofde groenten in de pan. Voor de vleesloze dag. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

Gestoofd mager rundvlees met orzo. …  Lees verder »

  •  120 min. <
  • Grieks

Kip zoals onze overgrootmoeder het kookte, meestal op de stoof. Nu zowat vergeten. Heerlijk van smaak. Inplaats van kip is het net zo lekkers met rundvlees. …  Lees verder »

  •  120 min. <
  • Grieks

Lamsvlees zonder been met groente. …  Lees verder »

  •  120 min. <
  • Grieks

Stoofpot van runderschenkel. …  Lees verder »

  •  120 min. <
  • Grieks

Inktvis gestoofd mey kleine uitjes en kruiden. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

Een heerlijke maar machtige Griekse stoofschotel …  Lees verder »

  •  120 min. <
  • Grieks

Het duurt even, maar dan heb je ook wat... …  Lees verder »

  •  120 min. <
  • Grieks

4 Kipfilets, 1 kopje olijfolie, 2 uien, 2 a 3 tenen knoflook , 3 el kerrie madras, 1 l kippebouillon, 1 pond sperciebonen, 1 kilo aardappelen, zout/peper. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

Kipgyros met tzatziki vlees & gevogelte ProPoints™ waarde: 6 Porties: 4 Voorbereidingstijd: 40 min Bereidingstijd: 15 min Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld Eindelijk zelf dit klassieke Griekse gerecht bereiden zonder over de weegschaal in te hoeven zitten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Grieks

Heerlijke ovenschotel met lams of schapenvlees …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

600 gr hacheevlees, 2 el olijfolie, 2 el boter, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 blikje tomatenblokjes, 2 dl rode wijn, 2 el azijn, mespunt nootmuskaat, mespunt kaneel, 1 tl suiker, zout, peper, 1 dl bouillon, 1 bosje lente-ui, 1 el olijfolie. …  Lees verder »

  •  120 min. <
  • Grieks

800 gr rundsstoofvlees, 800 gr sjalotten, 1 ui, 1 teentje look, Olijfolie, 2 laurierbladeren, 0.5 theelepel kaneelpoeder, 2 eetlepels tomatenpuree, 2 cl rodewijn azijn, 0.125 l vleesbouillon, 0.25 l droge rode wijn, zout en peper. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

Stifado is een Griekse runderragout met een stevige smaak.Eet er rijst of brood bij met een lekkere griekse salade. …  Lees verder »

  •  120 min. <
  • Grieks

Heerlijke Griekse kip gestoofd met aardappeltjes en broccoli in tomatensaus. Om je vingers bij af te likken! Inplaats van te stoven in de pan, kan je alles ook in een ovenschaal doen. De bereidingswijze is dan hetzelfde als in de pan. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

700 gr. runder stoofvlees
1 flinke ui
3 teentjes knoflook
2 vleestomaten
5 el. olie
1 el. bloem
2 laurierblaadjes
1/2 kaneelstokje
mespunt komijnzaad
1/2 el. oregano
zout, peper
1/2 l. rode wijn
500 gr. kleine uitjes
1 el. selderij groen
verse majoraan. …  Lees verder »

  •  120 min. <
  • Grieks
Populaire Griekse kookboeken:
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies