Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Grieks salade recepten (727) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Vis in de pan is een Grieks recept ( Psari Plaki) dit recept is uit een kookboek wat in Griekenland is gekocht door een vriendin van mij. In het originele recept wordt geen knoflook vermeld maar als je het eet in Griekenland zit er wel degelijk knoflook in. (Heerlijk!) Eet er bvb. een lekkere Griekse salade erbij met feta, paprika tomaten enz. OF een ander lekker bijgerecht, zoals "Sperziebonen met aardappels in Tomatensaus" (Van dit recept heb ik de link onderaan gezet). Het is een van onze favoriete recepten (en van onze vrienden!) Op 14.09.2010 heb ik dit gerecht opnieuw gemaakt maar nu een slankere versie, Het originele recept is dus met 1-1½ kopje olijfolie! Ik heb dit keer eens Victoriabaars genomen. De ingrediënten voor het(slanke) recept voor 2 personen staan tussen haakjes. Sommige fotos zijn geplaatst bij beide recepten.

INGREDIENTEN

6 niet te grote plakken roodbaars of schelvis. (2), 3-4 uien in plakjes.(2), 2-3 rijpe tomaten (2), 1-1½ kopje (olijf)olie. of minder (2 theelepels gebruik ik nu), Sap van 1 citroen. (½), Half kopje fijngehakte peterselie.(half kopje), Zout en peper naar smaak., Eventueel 1 of meer teentjes knoflook. (2 vette tenen), geperst of fijngesneden.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-05-2005
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Hele lekkere salade van Jamie Oliver. Met gemarineerde rode ui en een frisse citroendressing. Gezond, licht, makkelijk en alles zelfgemaakt met verse ingrediënten. Heel geschikt als maaltijdsalade.

INGREDIENTEN

- 2 rijpe avocados, - krop sla, - 1 citroen, - 8 tomaten, - 2 rode uien, - zwarte olijven, - pakje fetakaas in blokjes, - oregano, - ciabattabrood, - peper en zout, - olijfolie, - rode wijnazijn, Eigen toevoeging: cashewnoten

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-03-2011
  • Grieks
  •  20-30 min.

'Salata Choriatiki'

INGREDIENTEN

4 tomaten - 2 kleine of 1 grote komkommers - 1 ui - 150g zwarte olijven - 2 groene paprika's - 1 eetlepel azijn - 3 eetlepels olijfolie - 1 plak fetta kaas - oregano

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-06-1999
  • Grieks
  •  0-10 min.

Zomerse salade in een handomdraai

INGREDIENTEN

Pasta (schelpjes, macarono, vlinder, etc.), fetakaas, 1 Komkommer, 2 tomaten, ? rode parika, sla, 1 ui, , dressing:, 4 el olie, 1 el azijn, beetje citroensap, zout en peper, evt wat kruiden uit de tuin, ,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-06-2004
  •  
  •  0-10 min.

Pittige gehakt schijven

INGREDIENTEN

500 gram runder gehakt, 1 grote ui, theelepel pittige paprika poeder

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-12-1998
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een heerlijke maaltijd met pittige saus en gehakt.

INGREDIENTEN

600 gr gehakt, zout/peper, tijm, 2 eetlepels gehakte peterselie, 1/2 eetlepel gehakte selderij, paprikapoeder, edelzout, 2 uien, paneermeel, scheutje melk, 40 gr boter, 1 blikje tomatenpuree, 20 gr bloem, 150 ml runderbouillon, 1 potje zure room, 100 ml rode wijn, 1 eetlepel sambal, knoflook,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-05-2001
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Vleesgerecht:200 gr rundergehakt,zout/peper, 2 mespunten komijn-en knoflookpoeder,1 tl tijm, 1 mespunt laurier(gemalen/ of 1 gedroogd blaadje mee-stoven),1 tl oregano,1 tl kaneelpoeder,1 gesnipperde ui, , Saus: 1 ui, blik gepelde tomaten,olijfolie,maizena/allesbinder, , Rijst: 90 gram witte rijst(basmati), Griekse salade: ijsbergsla, komkommer( of komkommerschijven op sap), vleestomaat, 1 rode ui, olijven., , Dressing: keuze naar smaak,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-05-2011
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

INGREDIENTEN

150 gr penne, 200 gr. rundergehakt, 2 el. plantardige olie, 1 aubergine, 1 paprika, 1 teentjes knoflook geperst, zout,peper, tijm, oregano, 1/4 l. melk, 3-4 el. bloem, 150 g. yoghurt, 1 ei, 75 gr. schapenkaas, 1 citroen,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-06-2005
  • Grieks
  •  30-60 min.

Gewoon erg lekker.

INGREDIENTEN

300 gr gehakt, 2 el olijfolie, 1 el oregano, 100 gr feta, 6 plakjes bladerdeeg, 1 ei, 3 el sesamzaadjes, zout en peper.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-02-2003
  • Grieks Bijgerecht
  •  20-30 min.

Recept voor lekkerbekken

INGREDIENTEN

Nodig:, Een grote ovenschotel, 4 paprika's, 4 grote uien, 750 gram rundergehakt, anderhalve kilo voorgekookte aardappelschaafjes, 2 zakjes bichamelsaus, 250 gram geraspte parmazaanse kaas, een liter halfvolle melk, 2 kruidenboillion tabletten.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-07-2000
  • Grieks
  •  60-120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

750 gr magere runderlappen, 3 el olijfolie, 0,5 liter water, 1 tl gedroogde basilicum, 1 groot blik tomatenpuree, 3 el azijn, zout en zwarte peper, 8 kruidnagelen, 750 gr sjalotjes, 2 kaneelstokjes van 5 cm,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-09-2008
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Iedereen wel bekend van vakantie in Griekenland of van het Griekse restaurant. Daar heb ik het tenminste ook gegeten. Nu eindelijk zelf eens gemaakt. Een leuke afwisseling op al die heerlijke stoofpotjes. Heel erg simpel om zelf te maken. Ik heb er Griekse gebakken aardappelen en een Griekse salade bij gegeten.

INGREDIENTEN

- 1 kg runderriblappen, - 15 sjalotten, - 6 tenen knoflook, - 1 blik tomatenpuree (140 gram) of 1 blik tomaten blokjes (of beide), - 250 ml rode wijn, - 500 ml runderbouillon, - 1 el rode wijnazijn, - 2 blaadjes laurier, - 1 kaneelstokje, - 1 takje rozemarijn, - peper en zout, - olijfolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-03-2017
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Het was eventjes prachtig weer dus lekker op de Griekse tour dan maar. Dit is mijn eigen versie van Griekse kipspiesjes en Mmmm€. Oh zo lekker. Als je bezig bent en het maakt dan ruikt je hele huis naar de zomer. Eet dit met een tzatziki dip, pita broodjes en een bonte (Griekse) salade. Genoeg voor 2 personen want je blijft er van smullen. Makkelijk en snel te maken en een echte leuke weekendhap.

INGREDIENTEN

500 gr kipfilet of kippendij ontbeend, 1 rode paprika, 1 grote ui, ½ el oregano, gemalen zwarte peper, snufje zeezout, ½ tl kaneelpoeder, 2 teentjes knoflook, geperst, 1 t uienpoeder, 1 t komijn (djinten), 1 t paprikapoeder, 1 t korianderpoeder (ketoembar), Vleugje chilipoeder, Citroensap van halve citroen, Scheut Griekse olijfolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-04-2015
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

6 flinke lamskarbonades, vers gemalen zwarte peper en wat zout, 1 eetlepel boter, 1 eetlepel olijfolie, 6 velletjes grieks "phylo"-deeg, (indien niet verkrijgbaar is zeer dun uitgerold bladerdeeg te gebruiken), gesmolten boter, 75 gr. pate foie gras, in 6 rondjes gesneden, Voor het kruidige championmengsel:, 1 eetlepel boter, 1/2 ui in zeer kleine stukjes gehakt, 50 gr. fijn gehakte champions, 50 gr. gekookte ham in zeer kleine stukjes gehakt, vers gemalen zwarte peper en wat zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-02-2003
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Je kunt ze vullen of als stokbrood bij de maaltijd.

INGREDIENTEN

750 gr. broodbloem, 7 gr. gedroogde gist, 2 theel. zout, 2 eetl. olijfolie, 400 ml water

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-10-2000
  • Grieks
  •  30-60 min.

Dit is een recept van Nigella Lawson en zo lekker, dat je hem steeds weer maakt; in de zomer, maar ook daarna. (Haar eigen woorden, die ik volledig onderschrijf)

INGREDIENTEN

1 rode ui, 1 el gedroogde oregano, zwarte peper, 1 el rode wijn-azijn, 2 dl olijfolie extra vierge, 5 lekkere tomaten, 1 tl kristalsuiker, een snufje zeezout, 1 grote krop sla (kropsla is het lekkerste), 1 venkelknol, 125 gram ontpitte zwarte olijven, 400 gram feta, sap van een halve citroen

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-04-2005
  • Grieks
  •  > 120 min.

Gehaktballen op zijn grieks!

INGREDIENTEN

1 ui, 1 eetl. olie, 500 gr. gehakt, 1 ei, 25gr. bloem, vers gemalen peper, zout, 1 theel. fijngehakte verse munt of mespunt gedroogd, 1 teentje knoflook, 100 gr. fetakaas. Om te braden: bloem en 3 eetl. olie.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-10-1999
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 gram rundvlees, zout, 4 eetl. olijfolie, 500 gran sjalotten 5 knoflookteentjes, 2 dl.tomatenpuree, 2 glazen rode wijn.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-04-2002
  • Grieks
  •  60-120 min.

Als men het zo klaar zou maken bij de Griek gingen er meer mensen uit eten :-) Het is een complete maaltijd.

INGREDIENTEN

Voor de vulling:, 800 gr gekruid gyrosvlees,2 grote uien, 2 middelgrote courgettes en geitenkaas., Voor de salade: ruim 500 gr grote vleestomaten, 3 rode uien, 1 komkommer, schapenkaas, peper en hele goede olijf olie ( ik zelf had een olie uit Lesbos., Voor de Tzatziki: 2 komkommer zout, peper, 3 theelepels gedroogde dille, 4 tenen knoflook en dikke Griekse yoghurt., Voor de rijst: Biologische bruine basmatirijst, 2 grote uien fijn gesnipperd, een eetlepel paprikapoeder, 500 gr. vleestomaten 750 decl. runderbouillon en peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-08-2010
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Salade met druiven en feta kaas.

INGREDIENTEN

1 krop sla., 1 krop rode krulsla, (lola of rucolo)., 1 grote winterwortel., 1 grote zoetzure augurk., 100 gr druiven zonder pit ( Soultanines)., 200gr harde feta kaas., 2 sl balsamico azijn., 1/2 k olijfolie., 3 sl uitgelekte yoghurt., 1 sl citroensap., 1 sl mosterd naar keuze., zout en peper naar smaak.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-01-2010
  • Grieks
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 komkommer, 4 roma- of trostomaten, 1 rode paprika, 1 rode ui, 100 gr feta kaas, 12 - 20 zwarte olijven, , Voor de dressing:, 1 eetlepel rode (of witte) wijnazijn, 3 eetlepel olijfolie, 1 theelepel gedroogde oregano, zout en peper, 1 eetlepel peterselie

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-09-2009
  • Grieks
  •  20-30 min.

Heerlijk voor bij de bbq!

INGREDIENTEN

Komkommer, ui, knoflook, tomaat, fetakaasblokjes, verse tijm, basilicum en zout en peper.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-06-2005
  • Grieks
  •  0-10 min.

Griekse salade

INGREDIENTEN

Griekse feta in blokjes, zak sla, fles groene olijfolie, peper, zout, 2 pompedori tomaten, komkommer, 1 ui en 1 teentje knoflook., (Er kunnen ook olijven in als u dat lekker vindt),

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-03-2000
  • Grieks
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Rode ui,komkommer,groene paprika, feta,zwarte olijven zonder pit,olijfolie,tomaten,gele paprika,knoflook,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-02-2002
  • Grieks Bijgerecht
  •  10-20 min.

Dit recept komt uit het Plus keukenblad en is een beetje aangepast aan onze smaak. Het is eigenlijk een voorgerecht voor 4 personen, maar wij hebben het met ons tweeen gegeten als hoofdgerecht.

INGREDIENTEN

1 gestoomde makreel van ca. 400 gr.- 2 eetlepels kappertjes - 3 bosuitjes - 150 gr. cherrytomaatjes - 2 eetlepels rode wijn - 3 eetlepels olijfolie extra vierge - grof gemalen peper - 1 klein bosje fijngehakte peterselie - 1 klein bosje fijngehakte bieslook - 80 gr. rucolamix - 75 gr. olijven zonder pit.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op30-07-2004
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kebab met yoghurtsaus en Griekse salade

INGREDIENTEN

Voor de yoghurtsaus:, 1 teentje knoflook, 2 dl magere yoghurt, 0.5 tl gedroogde basilicum, 0.5 tl gedroogde oregano, Voor de salade:, 4 tomaten, 1 ui, 10 cm komkommer, 1 gele paprika, 1 krop sla, 1 el Becel Dieet Olie, 1 tl wijnazijn, eventueel zout, peper, Voor de kebabs:, 300 g rundergehakt, 20 g havermout, 1 ei, 1 el fijngehakte ui, 1.5 el fijngehakte peterselie, 1.5 el citroensap, snufje gemalen komijn, 0.5 tl gemalen korianderzaad, snufje cayennepeper, snufje zwarte peper, 0.5 tl zout, 2 el Becel Bakken en Braden Vloeibaar,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-11-2003
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Voor bij de gyros of andere griekse gerechten

INGREDIENTEN

2 komkommers, 3 stevige tomaten, 1 groene paprika, 1 flinke ui, 10 zwarte olijven, 2 ons feta, 6 el olijfolie, 3 el azijn, 1 el oregano, zout, peper.

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-03-1999
  • Grieks Bijgerecht
  •  0-10 min.

Heerlijke salade, makkelijk te maken met feta en tomaatjes

INGREDIENTEN

Voor de salade:, zakje gemengde salade; 3 tomaten; 100 gram feta, , Voor de dressing:, Kleine eetlepel Bruschetta (Xenos, potje gedroogde tomaatjes met kruiden); olijfolie; wijnazijn (rood); 1 theel. gedroogde Italiaanse kruiden

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-07-2003
  • Grieks
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

De kipfilet moest op dus heb er een lekkere, makkelijke en snelle (weekend)hap van gemaakt. Ideaal voor de lunch, tussendoor of als snel bijgerecht. Eet dit met een lekkere klodder vers gemaakte knoflooksaus (Aioli) of Tzatziki, wraps of pitabroodjes of met een portie Franse frietjes en salade. Snel, niet te vet, niet moeilijk te maken en onbeschaafd lekker

INGREDIENTEN

2 flinke kipfilets, 1 rode ui, 1 ui, ¾ rode puntpaprika, 2 teentjes knoflook, ½ t cayennepeper, 2 t pittige paprikapoeder, 1 t djinten (komijn), 1 t kaneel, 2 t korianderpoeder (ketoembar), Zeezout, Vers gemalen zwarte peper, Flink olie (om krokant te wokken)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-08-2013
  • Grieks
  •  10-20 min.

Lekker fris

INGREDIENTEN

2 grote vleestomaten, 1 komkommer, 1 groene paprika, 1 ui, voor de dressing:, 3 el olijfolie, 1 el wijnazijn, zout, 1 tl gedroogde oregano, voor de garnering:, 100 gr fetakaas, zwarte olijven

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-05-2000
  • Grieks
  •  10-20 min.

In griekeland heet deze salade Choriatikia en er zitten courgettes in

INGREDIENTEN

3 kleine courgettes, 4 EL olijfolie, 1 EL fijngehakte dille, 2 EL notenolie, 2 EL citroensap, 1 EL dragonazijn, peper, zout, suiker, 4 grote ontvelde tomaten, 1 rode paprika, 1 groene paprika, 2 gepelde uien, 250 gram grieks of bulgaars schapekaas, 2 EL fijngehakte peterselie, 1 TL fijngehakte munt of citroenmelisse, 1 krop sla,

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-01-2004
  • Grieks Bijgerecht
  •  60-120 min.

Lekkere snelle salade

INGREDIENTEN

- 1 groene paprika, - 1 komkommer, - 2 tomaten, - 1 plak fetakaas, - 1 rode ui, - olijfolie, - oregano

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-10-1998
  • Grieks
  •  10-20 min.

This recipe is really worth it if u love greeck food, but allso a great Challenge Cuz it take 3 hours to make this lovely dish. But i bet u love it! 8 personen Inhoud Recept * griekse salade * Gepofte aardappel met kaassaus * Tzazikki saus * Rode rijst * Suzuki (griekse hamburger) * Souflaki spiezen * Gyros

INGREDIENTEN

Griekse Salade, , ingrediente :, , * 500 gr Tomaten, * 2 komkommmers, * 2 Parika`s, * 2 Rode uitjes, * een blokje Fetta Kaas, , Tzazikki saus, , Ingrediente :, , * 2 komkommers, * 500 ml Bulgaarse Jogart, * 500 ml kwark, * snufje zout / peper, * Dille, * 4 teentjes Knoflook, , GYROS, , * 1 kg Gyrosvlees ( kan kan en klaar zoniet gebruik dan varkensvlees en snij deze in reepjes), * Gyros kruiden, * 2 Rode uitjes, * Orgeano, * thym, * scheutje olijfoli, * 8 pita broodjes, , Souflaki spiezen, , Ingrediente :, , * 700 gr Varkensfiletlapjes (blijven het mals), * Gyros kruiden, * Oregano, * tijm, * Cayenne peper, * scheutje olijfoli, * satestokjes of spiesjes, , Suzuki (grieksehamburger), , Ingrediente :, , * 500 gr rundergehakt, * gyros kruiden, * 2 teentjes knoflook, * Panneer meel, * Peterseli, * Fetta kaas, * 1 ei, Rode Rijst, , ingrediente :, , * 1 pak rijst (lange korrel), * 2 kleine of 1 groot blik tomatenpuree, * 1 ui, * olijfoli, * Boulliblokje (groente), * teentje knoflook, * 200 ml water oplossen van het bouilleblokje, * ongeveer 4/5 kopjes water om de rijst te laten garen, , Gepofte Aarappel met kaasaus, , Ingrediente :, , * 8 grote binten, * 1 bakje roomkaas (st moretz), * 200 ml Creme Fresh, * zakje geraspe kaas, * peper/ zout, * aliuminium foli, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-05-2008
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Makkelijker dan makkelijk

INGREDIENTEN

1 zak salade, 20 olijven, halve pot feta in kruidenolie.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-09-2002
  • Grieks
  •  0-10 min.

Een bekende salade uit Griekenland

INGREDIENTEN

4 grote (rijpe) tomaten, 1 kleine komkommer, 2 ajuinen (niet uzelve), 1 groene paprika, 1 handvol zwarte of groene olijve of een mengeling, 200 gram fetakaas., Voor de slasaus: (vers) gemalen peper, zout, halve theelepel oregano, 1 tot 2 eetlepels citroensap, 6 eetlepels koud geperste olijfolie., 1 bosje peterselie, oregano.

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-04-2003
  • Grieks Bijgerecht
  •  0-10 min.

Een Griekse vissalade,

INGREDIENTEN

100gr,tonijn,kropsla,2 gekookte eieren,2 tomaten,8 ansjovisfilets zwarte olijven,2 sjalotten,100gr haricotverts,0.5dl rode wijnazijn,0.5dl olijfolie,1dl zonnebloemolie,zout,peper,mosterd,suiker,bieslook,zeezout.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-11-2000
  • Grieks Bijgerecht
  •  20-30 min.

Een heerlijk frisse salade

INGREDIENTEN

* 3 tomaten, * 1 komkommer, * 1 ui in ringen gesneden, * 2 groene paprika's in ringen gesneden, * 6 eetlepels olijfolie, * 2 eetlepels wijnazijn, * zout, * peper, * 100 gram feta kaas, * 1 theelepel oregano

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op20-06-1999
  • Grieks
  •  10-20 min.

Lekker fris in de zomer.

INGREDIENTEN

1 grote rode ui, 1 halve komkommer, 2 a 3 rijpe tomaten, zwarte olijven, ? 75 gr feta, verse peterselie, verse bielook, olijfolie (extra vierge), balsamico azijn, versgemalen peper.,

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-06-2003
  • Grieks Bijgerecht
  •  0-10 min.

Een van de vele mogelijkheden.

INGREDIENTEN

250 g. tomaten, 1/2 komkommer, 1 blikje artisjokharten, 12 zwarte olijven (kleine), 1/4 ui, 3 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels balsamico-azijn, 1 theelepeltje kristalsuiker, 1 lente-uitje, 150 g. Feta, 1 tot 2 plakjes zongedroogde tomaat.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-02-1999
  • Grieks
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 grote rijpe tomaten, 1 grote ui, 200 gram Feta, 1/2 grote groene paprika, 1/2 komkommer, handje olijven, 3 eetlepels olijfolie, peper, peterselie, basilicum,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-03-1999
  • Grieks
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top