21 zalm recepten uit de Griekse keuken

INGREDIENTEN

2 Zalmfilets, 2 uien, courgette, 4 tomaten, knoflook, peper, zout, olijfolie, peterselie, munt, 1/2 theelepel suiker, kaneel, bouillion, citroensap

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-09-2002
  • Grieks
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1/2 komkommer, 1 dl Griekse yoghurt, 1 teentje knoflook, 2 el fijngesneden munt, 1 el fijngesneden dille, versgemalen zeezout, versgemalen peper, 12 zelfgesneden pain de campagne boterhammen, gezouten boter, 200 g gerookte zalm,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-08-2002
  • Grieks
  •  0-10 min.

Een heerlijk recept van ovengebakken zalm begeleid
met ingrediënten geïnspireerd door de Griekse salade.

INGREDIENTEN

8 zalmfilets, met vel, 4 eetlepels olijfolie, 4 tomaten, in blokjes, 75 gr feta, verbrokkeld, 1/4 rode ui, in blokjes, 1 eetlepel verse basilicum, fijngesneden, 4 Kalamata olijven, in plakjes, 1 eetlepel citroensap

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-08-2013
  • Grieks
  •  30-60 min.

Lekker gepeperd stoofpotje, van een van de Griekse eilanden.

INGREDIENTEN

5 eetlepels olijfolie, 2 uien, 3 teentjes knoflook, 2 theelepels paprikapoeder, 2 Spaanse pepers, 2 grote rijpe tomaten, suiker/zout/peper, 1 laurierblad, 2 dl droge witte wijn, 2 dl visbouillon, 600 gr. visfilets (bijv. kabeljauw, zalm, tonijn, baars enz.), 1/2 bosje verse peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-02-2001
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Voor de picknick

INGREDIENTEN

9 plakjes bladerdeeg, 1 losgeklopt ei, voor de vulling:, 300 g zalm, zalmforel of zalm uit blik, 2 hardgekookte eieren, fijngehakt, 2 bosuitjes fijngesneden, zout, peper, 2 el fijngesneden bieslook en peterselie, 1 losgeklopt ei., voor de tzatziki:, 1 komkommer, zout, peper, 21/2 dl griekse yoghurt, 1 el fijngesneden munt.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-06-2000
  • Grieks
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

* 1 grote komkommer , * 1 rode paprika, * 150 g Griekse yoghurt , * 2 tl knoflookpuree op olie (potje Silvo), * zout, versgemalen zwarte peper , * 200 gram gerookte zalm, * 15 g verse dille,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-07-1999
  • Grieks Voorgerecht
  •  10-20 min.

P.p.705 kJ/170 Kcal.

INGREDIENTEN

1 grote komkommer, 1 rode paprika, 150 gr griekse yoghurt, 2 tl knoflookpuree op olie,zout, versgemalen zwarte peper, 200 gr gerookte zalm, 15 gr verse dille.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-08-1999
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Griekse Viskuitsalade om te dippen

INGREDIENTEN

2 aardappels, 100 ml olijfolie extra, 100 gram zalm snippers, 100 gram zalmeitjes, 1 citroen, 1 eetl. creme fraiche

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-11-2001
  • Grieks
  •  20-30 min.

Een feestelijk gerecht voor op zondag of voor als je even tijd hebt. Het is niet moeilijk.

INGREDIENTEN

* 200 gram kabeljauwfilet * 200 gram zalmfilet * 1 kleine aubergine * 1 grote vleestomaat * 1 ui * 2 flinke tenen knoflook * gedroogde munt * 1 el versgehakte peterselie * scheut olijfolie * gyroskruiden * provencaalse kruiden * half zakje bechamelsaus+ 1/4 liter melk * geraspte kaas * zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-02-2003
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Hapjes die niet gekookt worden.
Gerookte zalmrolletjes.
Proscouto met waterkers.

INGREDIENTEN

Voor de zalmrolletjes:, 300 gr dunne plakken gerookte zalm., 200 gr mascarpone (of andere zachte smeerkaas)., Kruiden en of specerijen naar keuze., 1 klein bosje verse dille ( indien niet verkrijgbaar dan heel fijn gehakte lenteuitjes)., Geraspte schil van 2 citroenen., Zout en peper naar smaak., Voor de proscouto met waterkers:, 20 plakken proscouto., 2 bosjes waterkers ( als niet verkrijgbaar vervang dan door krulpeterselie of koliander., Chutney van zoet pikante jam naar keuze, (bv vijg-ananas-appel o.a.)., , ,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-03-2011
  • Grieks
  •  > 120 min.

Grieks visgerecht van de grill

INGREDIENTEN

4 grote moten tonijn, zwaardvis of zalm, 1 tl zout, 0,5 tl oregano, peper, 4 el citroensap, olijfolie, 1 rode ui, 1 el fijngehakte peterselie,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-06-1999
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Ca. 1 kg kabeljauw (of moten zalm), 2 courgettes, 2 wortelen, 1 ui, 1 bosje selderij, 1 rijpe tomaat, 2 aardappelen, 1 citroen, 1/2 kopje olijfolie, zout en peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-04-2000
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

8 gepelde rauwe gamba`s, 300 g zalmfilet in stukken, 1 courgette in 12 plakken, 1 gele paprika in 12 stukken, 1/2 citroen, 3 eetlepels olijfolie, 2 theelepels oregano, tzaziki-saus

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-06-2005
  • Grieks
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

2 flinke moten tonijn, zalm zout peper uit de molen 2 eetl. limoen of citroensap4eetl. olijfolie 1/2 theel. gedroogde oregano1 mespunt gedroogde tijm1 rode ui, in smalle ringen 1 eetl. fijngehakte peterselie2 à 3 limoenen, in partjes

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-04-2010
  • Grieks
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

8 sneetjes witbrood, 1 el pijnboompitten, 1/3 komkommer, 100 gr Zaziki (bij voorkeur zelf gemaakt), 50 gr gerookte zalmfilet, 10 sprietjes (knoflook)bieslook, 6 takjes dille

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-10-2011
  • Grieks
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Komkommers - Libanese - 4 stuks, Yoghurt - Griekse, Knoflook - halve teen, Sjalotje - half, Dille - half bosje - fijn gesneden, Lemoen - schil fijn geraspt, Cayennepeper - snufje, Honing - Grieks - 1 theelepel, Olijfolie - 4-5 eetlepels,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-03-2011
  • Grieks
  •  10-20 min.

Heerlijke griekse saus, lekker met gerookte zalm

INGREDIENTEN

2 komkommers, 1/4 ltr volle yoghurt, 1/4 ltr kwark, zwarte peper, zout, dille, 2 teentjes knoflook (of naar smaak toevoegen)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op21-01-2002
  • Grieks
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

, 8 gepelde rauwe gamba`s -, 300 gram zalmfilet in stukken -, 1 courgette in 12 plakken -, 1 gele paprika in 12 stukken -, 1/2 citroen -, 3 eetlepels olijfolie -, 2 theelepels oregano, , , , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-10-2002
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 lange metalen spiesen, 8 gepelde rauwe gamba`s, 300 g zalmfilet in stukken, 1 courgette in 12 plakken, 1 gele paprika in 12 stukken, 1/2 citroen, 3 eetlepels olijfolie, 2 theelepels oregano,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-09-2002
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 biefstuk, ? 1 Schots zalmhaasje, ? 1 dl Teriyaki marinade, ? 1/2 zakje stoneleeks (a 8 stuks), ? 1 bakje shii-takes (250 g), ? 150 g witte snelkookrijst, ? 2 eetlepels sojasaus, ? peper, ? 2 eetlepels sesamzaadjes,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-01-2003
  • Grieks
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 biefstuk, ? 1 Schots zalmhaasje, ? 1 dl Teriyaki marinade, ? 1/2 zakje stoneleeks (a 8 stuks), ? 1 bakje shii-takes (250 g), ? 150 g witte snelkookrijst, ? 2 eetlepels sojasaus, ? peper, ? 2 eetlepels sesamzaadjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-10-2002
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Ze zijn weer volop verkrijgbaar: paddenstoelen in alle soorten en maten. Maar wat maak je ermee? Hier wat inspiratie en must-haves voor in de herfst!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies