1. Home
  2. Recepten
  3. Gravad Lax

Gravad lax recepten (40) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Gravad Lax

Gemarineerde rauwe zalm (scand.)

INGREDIENTEN

1 pond zalmfilet met huid heel veel VERSE dille /- 3 bossen /- 50 ml zeezout 2 a 3 eetlepels suiker 3 theelepels peper (wit)

Bereidingswijze

De zalm in een even aantal (platte) filets verdelen. Deze hebben nu een vlees- en een huidkant. Peper,zout(lekker grof) en suiker mengen en hier de vleeskant mee insmeren. De helft van de filets op een stuk huishoudfolie leggen met de huidzijde onder. Twee bossen dille fijnsnijden en over de filets verdelen. De andere filets hierboven op leggen, deze keer met de huidzijde boven. Huishoudfolie om de vis heenvouwen. Nu is het de bedoeling dat de vis onder druk minimaal 24 uur in de koelkast gaat marineren. Je moet er dus een gewicht -van ongeveer anderhalve kilo opleggen. Je kan dit doen door de zalm tussen twee stoeptegels te leggen. Let wel goed op dat folie niet kapot gaat, ivm de hygiene. Na (minimaal!) 24 uur pak je de zalm uit en schraap je de kruiden met de botte kant van een mes weg. De huid verwijderen en de gravad lax in zo dun mogelijke plakken snijden. Garneren met de rest van de dille, eet smakelijk! nb: veel dille=erg lekker!

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-05-1999
  •  
  •  > 120 min.

Gravad Lax

INGREDIENTEN

Staartstuk van zalm, ontveld en van graten ontdaan, 1 eetlepel zeezout, 1 eetlepel suiker, 1 eetlepel zwarte peperkorrels gekneusd, 1 eetlepel cognac, 1 eetlepel gehakte dille, VOOR DE SAUS: 2 eetlepels mosterd, 1 dl olijfolie, 1 eetlepel suiker, 2 theelepels gehakte dille, 1 eidooier, zout en peper

  • Scandinavisch Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-06-2000
  • Scandinavisch Voorgerecht
  •  > 120 min.

Gravad Lax

Een wow recept

INGREDIENTEN

Een (liefst duurzaam gevangen of gekweekte) verse zalm van ongeveer 1½ kilo, verdeeld in twee gelijke filets, 2 borrelglaasjes aquavit (of wodka), 2 eetlepels grof zeezout, 1 eetlepel zwarte peper, grof gemalen of gestampt, 1½ eetlepel fijne kristalsuiker, een grote bos verse dille, grof gehakt

  • Scandinavisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-06-2013
  • Scandinavisch
  •  0-10 min.

Gravad lax

INGREDIENTEN

800 gr rauwe verse Zalm., 30 gr bloemsuiker., 50 gr zeezout., peper uit de molen., 1 limoen., 2 eetlepels olijfolie., 1 takje dille., ,

  • Scandinavisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-03-2000
  • Scandinavisch Voorgerecht
  •  20-30 min.

GRAVAD LAX

Makkelijk te maken en ook geschikt voor een buffet of lunch

INGREDIENTEN

400 gram zalm, 1/2 eetlepel zout, 1 eetlepel suiker, versgemalen peper, sap van 1 citroen, 2 eetlepels honing, scheut okijfolie, 1 rode ui, 1/2 bosje dille

  • Scandinavisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-01-2010
  • Scandinavisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

gravad lax

INGREDIENTEN

STAARTSTUK VAN ZALM, ONTVELD EN VAN GRATEN ONTDAAN, 1 EETLEPEL ZWARTE PEPERKORREL GEKNEUSD, I EETLEPEL ZEEZOUT, 1 EETLEPEL COGNAC, 1 EETLEPEL SUIKER, I EETLEPEL GEHAKTE DILLE, VOOR DE SAUS:, 2 EETLEPELS MOSTERD, I DL OLIJFOLIE, 1 EETLEPEL SUIKER, 2 THEELEPELS GEHAKTE DILLE, I EIERDOOIER, ZOUT EN PEPER,

  • Scandinavisch Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-08-2009
  • Scandinavisch Voorgerecht
  •  > 120 min.

Gravad lax

INGREDIENTEN

400 g zalm, 0.5 el zout, 1 el suiker, versgemalen peper, 1 sap van 1 citroen, 2 el honing, scheut olijfolie, 1 rode ui, 0.5 bosje dille

  • Scandinavisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-09-2012
  • Scandinavisch
  •  0-10 min.

Gravad Lax

Zalm met dille. Een traditioneel Zweeds gerecht.

INGREDIENTEN

Dunne stukken wilde zalmfilet, suiker, grof zeezout, fijngesneden dille, gekneusde peper,

  • Scandinavisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-12-2006
  • Scandinavisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Gravad Lax

Gemarineerde scandinavische zalm

INGREDIENTEN

600 gr gefileerde zalm, 2 el zout, 2 el suiker, 2 tl gekneusde peperkorrels, 2 el brandewijn, 2 el verse dille

  • Scandinavisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-04-2000
  • Scandinavisch
  •  0-10 min.

Taartje van avocado met gravad lax

INGREDIENTEN

2 rijpe, maar nog stevige avocado's 1?-2 el limoen- of citroensap 2 el fijngehakte verse dille zout peper 100 gram gravad lax 8 kleine tomaatjes of kerstomaatjes

  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-09-2005
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

GRAVAD LAX op komkommercarpaccio

INGREDIENTEN

? 1 kleine komkommer, ? 1 dl witte wijnazijn, ? 2 eetl witte basterdsuiker, ? 2 eetl gehakte dille, ? zout, peper, ? 200 gr gravad lax (gekruide zalm met mosterdmarinade),

  • Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-03-2003
  • Voorgerecht
  •  60-120 min.

Gravad lax (zalm) met mosterdsaus

INGREDIENTEN

100 g grof zeezout, 60 g suiker, 800 g zalmfilet (2 langwerpige, stukken van elk 400 gram, met vel), 10 peperkorrels, 1 bosje dille, , , voor de mosterdsaus:, , 4 eetl. Dijon mosterd, 2 eetl. witte wijnazijn, 1 eidooier, 4 eetl. zonnebloemolie, 20 g boter, 2 volle eetl. fijngehakte ui, 1/2 eetl. bruine suiker, zout en peper, 2 theel. fijngehakte dille

  • Scandinavisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-05-2010
  • Scandinavisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gravad lax met mosterdsaus

Dit gerecht moet minstens 36 uur marineren.

INGREDIENTEN

100 gr. grof zeezout, 60 gr. suiker, 800 gr. zalmfilet, 2 langwerpige stukken van elk 400 gr., met vel, 10 peperkorrels, 1 bosje dille, Voor de mosterdsaus:, 4 el. Dijon mosterd, 2 el. witte wijnazijn, 1 eidooier, 4 el. zonnebloemolie, 20 gr. boter, 2 volle el. fijngehakte ui, 1/2 el. bruine suiker, zout, peper, 2 tl. fijngehakte dille

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-07-2009
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Gravad lax met rode biet

Erg lekker. Ook leuk gerecht voor bufet of hapje

INGREDIENTEN

600 gram zalmfilets met vel, 150 gram zout, 120 gram bruine suiker, 60 gram kristalsuiker, 2 appels, 1 grote rode biet, 1 citroen onbehandeld, 1 koffielepel witte peper, 10 cl. Wodka

  • Nederlands Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-12-2015
  • Nederlands Voorgerecht
  •  > 120 min.

Gravad Lax met mosterdsaus.

Proef de Lente!!!!!

INGREDIENTEN

100g grof zeezout60g suiker800g zalmfilet(2langwerpige stukken van elk 400g,met vel)10peperkorrels1bosje dilleVoor de mosterdsaus:4el dijonmosterd2el witte wijnazijn1eidooier4el zonnebloemolie20g boter2volle el fijngehakte ui1/2el bruine suikerpeper en zout2tl fijngehakte dille

  • Scandinavisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-05-2003
  • Scandinavisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

GRAVAD LAX (gemarineerde zalm)

INGREDIENTEN

? 500 gr verse zalmfilet, ? 50 ml olijfolie, ? 2 theel zout, ? 1 eetl fijne tafelsuiker, ? ? theel gemalen witte peper, ? ? theel gemalen piment, ? 4 takjes dille, , DRESSING, , ? 2 ? eetl fijne mosterd, ? 5 eetl fijne tafelsuiker, ? ? theel zout, ? 2 eetl olijfolie, ? 1 eetl natuurazijn, ? 1 eetl room, ? 2 eetl verse dille,

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-11-2002
  •  
  •  > 120 min.

Gravad Lax Van Makreel

Lekker lunch-gerecht voor feestdagen

INGREDIENTEN

2 el. grof zeezout, 2 el. lichtbruine suiker, 2 tl. witte peperkorrels, geplet, 1 bosje verse dille, gehakt, 6 grote makreelfilets van elk 250 gram (trek de graten er met een pincet uit)

  • Scandinavisch
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-04-2001
  • Scandinavisch
  •  > 120 min.

Gravad Lax met gin en tonic

Bijzonder aangename smaakcombinaties uit Skandinavië waar de zalmfilet eerst 24 uur gaat marineren, waarddor we op de dag zelf quasi geen werk meer hebben ! Succes gegarandeerd bij Uw gasten . U kan op  bijgevoegd filmpje de bereiding volgen .

INGREDIENTEN

50 gr zeezout, 25 gr suiker, 2 citroenen, het sap en de zeste, 1 limoen, het sap en de zeste, 1 groot stuk verse zalmfilet (ca. 500 gr), 1 bot verse dille, rode peperbolletjes, 5 cl gin, 15 cl tonic, 2 groene appels, 1 rode biet, 1 el witte wijnazijn, 2 el zure room, 1 el mierikswortelpasta, cresson, zwarte peper

  • Scandinavisch Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-11-2017
  • Scandinavisch Voorgerecht
  •  60-120 min.

Gravad lax van Ann Britt Olsson

Dit is het lievelingsrecept van Ann Britt Olsson die zich al jaren bezighoudt met de traditionele, Chinese feng shui.

INGREDIENTEN

1 kilo zalmfilet (met vel) * 1,5 dl suiker * 1,5 dl zeezout * 10 witte peperkorrels (gemalen/gekneusd) * grote bos dille * 2 citroenen * potje kappertjes, Voor de mosterd-/dillesaus : 1/2 tl Senaps?s (Zweedse mosterd, verkrijgbaar bij Ikea) * 1/2 tl Dijon-mosterd * 3 el witte wijnazijn of citroensap * 5 el olijfolie * 1 dl creme fraiche * zout naar smaak

  • Scandinavisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op25-10-2001
  • Scandinavisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Gravad lax (gemarineerde rauwe zalm )

Heerlijke zalm om op te dienen bij een buffet ,of bij sushi .

INGREDIENTEN

Middenstuk van verse zalm, 1 kilo, bosje verse dille, 12 dl grof zeezout, 3 tl peperkorrels, 12 dl suiker

  • Scandinavisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-04-2002
  • Scandinavisch
  •  20-30 min.

gemarineerde zalm met dille ( gravad lax ).

Erg lekker .

INGREDIENTEN

1 kg. Zalm verse, Noorse, 17 stuks Peperkorrels, 3 stuks Piment, 6 eetlepels Zout, 8 eetlepels Suiker, 50 gr. Dille, 1 deciliter Olijfolie, 2 eetlepels Azijn, 4 eetlepels Mosterd, 3 eetlepels Dille, 3 theelepels Honing

  • Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op31-08-2012
  • Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Knäckebröd met gravad lax, eigengemaakte mosterdmayonaise en rode kool

Heerlijke verse zalm.

INGREDIENTEN

8 plakken knäckebröd, 300 gr gesneden gravad lax, 150 gr dun gesneden rode kool, 1 dl olijfolie, 1 citroen, , Zalm marineren, 0,75 kg rauwe Noorse zalm met vel, 1 bosje verse dille, 2 eetlepels suiker, 2 theelepels zeezout, Likje fijne mosterd, Peperkorrels, gestampt of fijngemalen, , Ingrediënten mayonaise, 2 grote eidooiers, 2 eetlepels Dijon mosterd, 2 eetlepels grove mosterd, 1 bosje verse dille, Zout naar smaak, 2 eetlepels suiker, 2 eetlepels witte wijnazijn, 1 glaasje witte wijn, 1,2 liter zonnebloemolie (lauwwarm), ,

  • Vis
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-11-2015
  • Vis
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Gravad lax (gemarineerde zalm) met sinaasappel en gember

Verrassend simpel om te maken en staat geweldig op een buffet. Je moet wel 2-3 dagen van tevoren beginnen, maar aan de andere kant hoef je maar heel weinig tijd zelf te gebruiken. Na dat je de zalm heeft gekruid en ingewikkeld, redt zich de zalm (bijna) helemaal zelf! Durf te variëren met andere kruidencombinaties. Wel moet je de suiker/zout-verhouding aanhouden zoals in het recept. Je kunt wél witte suiker vervangen door basterdsuiker. Dat geeft extra smaak maar bedenk dat donker bastersuiker de intens roze kleur van de zalm voor een deel `verstoord`. In Zweden wordt grof gemalen zwarte peper en dille gebruikt met de zout/suiker-mengsel. Een andere combi is geneverbessen (gekneusd) en citrusschil. Als je dit recept een paar keer heeft gemaakt zul je vanzelf op zoek gaan naar eigen kruidencombinaties. Laat je fantasie spelen! Je kunt het beste de zalm vóór de bereiding 1 nacht invriezen om zo ev. bacteriën geen kans te geven.

INGREDIENTEN

1 hele zalmfilé met huid (wel geschubd), 2 sinaasappelen (goed gewassen), 2 handjes grof zeezout, 1 handje suiker, een stuk gember (een stuk van 3-4 cm), grof gemalen peper, Ev. wat dille of andere verse kruid als garnering.

  • Scandinavisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-11-2012
  • Scandinavisch
  •  20-30 min.

Lax (zalm) pudding

INGREDIENTEN

200 GRAM GRAVAD LAX of GEROOKTE ZALM, 2 PREIEN, in ringen, 6 AARDAPPELS, geschild, gekookt en in plakjes, 1/4 LITER ROOM, 2 EIEREN, HANDJE DILLE, geknipt

  • Scandinavisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-05-2012
  • Scandinavisch
  •  30-60 min.

Gravad lax:heerlijk zalmgerecht.

Een Scandinavische klassieker van zalm: gravad lax. Dit is een typisch Scandinavische manier van zalm bereiden, die van oorsprong bedoeld was om de zalm langer houdbaar te maken. De zalm wordt een nacht gemarineerd met mosterd, zout, peper, dille en bruine suiker, waardoor hij een beetje zoetzoutig van smaak wordt en een andere structuur krijgt.

INGREDIENTEN

Voor de gravad lax:, , 400 g zalmfilet met vel, 2 el grove mosterd, 100 ml aquavit, 1 el bruine basterdsuiker, veel zwarte peper uit de molen, 1 bosje dille, , voor het garnituur:, 2 el kappertjes, 2 hardgekookte eieren, 2 el bieslook, gehakt, 2 el crème fraiche, , 8 sneetjes toast

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-05-2011
  •  
  •  0-10 min.

Avocadotaartje met gerookte zalm

Een heel erg snel (10 min), gemakkelijk en overheerlijk voorgerecht. Ik heb dit voorgerecht al een aantal keren gemaakt en altijd met veel succes. Je kunt de gravad lax vervangen door gerookte zalm. Echt een toprecept. Het proberen waard!!!

INGREDIENTEN

2 rijpe, maar nog stevige avocados - 2 à 3 eetl citroensap of limoensap - 2 eetl fijngehakte dille (mag ook diepvries) - zout, peper - ± 150 gr gravad lax of gerookte zalm - 8 kleine tomaatjes

  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-01-2004
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.

Lomi Lomi

* Gravad lax salade *Een recept uit Hawai. Het woord 'lomi' betekent zoiets als 'massage' in het plaatselijke Hawaiaanse dialect. Traditionele recepten voor deze salade zijn gebaseerd op gezouten zalm, die men een nacht heeft laten weken en vervolgens 'gemasseerd' om de vis mals te maken. Op Hawai is 'lomi lomi' een van de gerechten die wordt geserveerd bij een 'luau' oftewel een feest.

INGREDIENTEN

500 g stevige rijpe tomaten, 1/2 bosje lente-uitjes, 125 g goed gekoelde gravad lax (Noorse rauwe gemarineerde zalm)

  • Amerikaans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-03-2001
  • Amerikaans
  •  20-30 min.

Avocadosalade met zalm

Echt een prachtig voorgerechtje met avocado, zalm, walnoten en kruiden

INGREDIENTEN

2 avocado's (a ca. 200 gram) 8 plakken Gravad Lax zalm 4 takjes dille 1 gele paprika 4 el walnoten peper 5 tl limoensap.,

  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-08-2004
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Carpaccio Van Haring En Zalm

Spannend voorgerecht

INGREDIENTEN

10 haringen schoongemaakt, 5 plakjes gerookte zalm of gravad lax, 200 cc creme fraiche, bieslook, , Garnering, rode biet (uit een potje heeft meer smaak), waterkers, sla, ui,

  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-06-2000
  • Nederlands Voorgerecht
  •  30-60 min.

GEMARINEERDE ZALM MET GEROOKTE KIPFILET

Combinatie van gravad lax(gerookte zalm) en gerookte maiskipfilet in een basilicummayonaise

INGREDIENTEN

200 gr gravad lax (gerookte zalm)*1 dunne prei*100gr rucola*1 kleine krop lollo rosso*1 bakje ruculacress of tuinkers *2 el pijnboompitten*300gr gerookte kipfilet dun gesneden*peper*zout*, Voor de basilicummayonaise:, 6 el mayonaise,8 blaadjes basilicum,1 afgestreken el kappertjes, Voor de dressing:, beetje witte-wijnazijn of frambozenazijn, olijfolie pietsie zout en peper, wat suiker om het zuur ervanaf te halen.

  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-12-1999
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Dilleroom

Lekker bij de aardappelkoekjes en gravad lax van makreel

INGREDIENTEN

2 dl. creme fraiche, 2 el. Dijon mosterd, 2 tl. fijne tafelsuiker, 6 el. gehakte verse dille, zeezout, versgemalen peper

  • Scandinavisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-04-2001
  • Scandinavisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

Dille -mosterdsaus

"de" saus voor bij de Gravad lax.

INGREDIENTEN

6 el azijn; 11 el suiker; 14 el mosterd, 8 el dille fijngeknipt (of uit een potje), ca. 2 dl zonnebloem olie; zout en peper.

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-03-2005
  •  
  •  0-10 min.

DILLE-MOSTERDSAUS

Lekker bij gravad lax

INGREDIENTEN

2 eetl. (Dijon)mosterd*, , 1 eetl. wijnazijn*, , 1 eetl. suiker*, , 3/4 dl. zonnebloemolie*, , 1 eetl. fijngehakte dille*, , peper*, , zout*

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-02-2002
  •  
  •  0-10 min.

SINAASAPPELSAUS

Bij gravad lax

INGREDIENTEN

1 eierdooier*, , 1 theel. (Dijon)mosterd*, , 2 eetl. sinaasappelsap*, , 3/4 dl. zonnebloemolie*, , rasp van 1/2 sinaasappel*, , 1 eetl. heldere honing*

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-02-2002
  •  
  •  0-10 min.

Dillie-Mosterdsaus

Dit is een saus voor bij gemarineerde rauwe zalm 'gravad lax'

INGREDIENTEN

3 eetlepels azijn., 5 eetlepels suiker., 7 eetlepels donkere gladde mosterd., 4 eetlepels fijngehakte dille., 1 dl olie.

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-01-2001
  •  
  •  0-10 min.

Mosterd-dillesaus

Zweedse mosterd-dillesaus voor bij de Gravad Lax.

INGREDIENTEN

3 el mosterd, 2 el rode wijnazijn, 2 tl suiker, 2 dl maïsolie, zout, peper, 4 el dille, ,

  • Scandinavisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-12-2006
  • Scandinavisch
  •  0-10 min.

Gravad-lax-lekkernij

Borrelhapje - Sm?rrebrod

INGREDIENTEN

Zie bij bereidingswijze

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-01-2000
  •  
  •  0-10 min.

Aardappelkoekjes

Lekker bij de gravad lax van makreel en de dilleroom

INGREDIENTEN

500 gram bloemige aardappelen, 3 losgeklopte eieren, 2 geklopte eiwitten, 50 gram zelfrijzend bakmeel, 1,25 dl. hete melk (net onder kookpunt), vers geraspte nootmuskaat, zeezout en vers gemalen peper, maisolie of geklaarde boter om te bakken

  • Scandinavisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-04-2001
  • Scandinavisch
  •  10-20 min.

In zout ingelegde zalm

Vis inleggen in zout is lang een Joods gebruik geweest. In de oude Sefardische Joodse gemeenschap legden ze bonito in, een soort tonijn, om de beroemde lakerda te maken, en makreel om garato te maken. Nu wordt voor deze bereidingswijze zalm gebruikt. Dit recept is voor een licht ingelegde zalm (met een kortere inzouttijd dan gravad lax en zonder suiker). Het belangrijkste is dat je zeer verse vis gebruikt. Vraag aan de visboer de zalm te fileren, maar het vel erom te laten.

INGREDIENTEN

2 zalmfilets van ongeveer 1 kg, 4 el grof zeezout

  • Joods Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-09-2000
  • Joods Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gemarineerde zalm

Met onze eigen jonge jenever maakt u een Hollandse variatie op de Scandinavische 'gravad lax'. Verrukkelijk gemarineerde zalm die u ruim van tevoren klaar maakt. Heerlijk als voorgerecht, ideaal voor een uitgebreid buffet!

INGREDIENTEN

6 el grof zeezout2 el zwarte peperkorrels, gekneusd5-6 el suikerca halve dl jonge jenever1 hele verse zalm van ca 3 kilo, gefileerd maar wel met velgeroosterd witbrood8 el mosterd6 el witte wijnazijn70-80 gram suiker5-6 dl zonnebloemolie4 el fijngesneden dille3 el fijngesnedenbieslook

  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-02-2004
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
Nieuwste gravad lax recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top