Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Gratin dauphinois recepten (110) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Lekkere aardappelovenshotel voor bij biefstuk en of ander rood vlees .Met een lekkere salade erbij een topdiner

INGREDIENTEN

1 kilo aardappels (vastkokers), 2 tenen knoflook, 15 g boter, zout, versgemalen peper, 150 g geraspte belegen kaas, 2,5 dl slagroom, 2,5 dl melk,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-07-2009
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Aardappel gratin uit de oven.

INGREDIENTEN

2 teentjes knoflook, 200 g gemalen kaas, 250 ml melk, 250 ml slagroom, boter, 2 blaadjes laurier, 2 takjes tijm, 1 takje rozemarijn, nootmuskaat (1 stuk of 1/2 theelepel), peper, zout, 600 g aardappelen (vastkokend)

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-01-2014
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.

De originele aardappelgratin, gemaakt van aardappelen en slagroom. Kcal p.p. circa 510

INGREDIENTEN

1 kg aardappelen, geschild, in plakjes van 2 mm; 1 teentje knoflook, gehalveerd; 50 g boter; zout; peper; 4-7 dl slagroom

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-01-2005
  • Frans Bijgerecht
  •  60-120 min.

Snelle Gratin Dauphinois

INGREDIENTEN

450 gram voorgekookte aardappelplakjes (Cela Vita), 1 knoflookteentje, 1/8 liter slagroom, 50 gram geraspte belegen Goudse kaas, zout, peper

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-12-1999
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Overheerlijk vijfsterren bijgerecht!!

INGREDIENTEN

450 gr. voorgekookte aardappelplakjes, 3 knoflookteentjes, 1/8 l. slagroom, 100 gr. belegen gemalen kaas, zout, versgemalen peper.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-08-2005
  • Frans
  •  30-60 min.

Aardappelgerecht,zeer lekker komt regelmatig op ons menu

INGREDIENTEN

500 gr aardappelen, 4 teentjes knoflook, 1 ei, 250 ml room, geraspte kaas, olijfolie, peper en zout,

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-06-2001
  • Frans Bijgerecht
  •  0-10 min.

Gratin volgens Johannes van Dam

INGREDIENTEN

- 1 kilo aardappelen, niet te vast en niet te los kokend, - 1 teen knoflook, - 1 klein meiraapje (zonder kan ook), - 50 gram boter, - zout, peper, nootmuskaat, - creme fraiche, eventueel verdund met wat volle melk, voldoende om de aardappels flink onder te zetten

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-02-2011
  • Frans Voorgerecht
  •  60-120 min.

De authentieke gratin dauphinois (aardappel gratin) wordt bereid met aardappelen en slagroom

INGREDIENTEN

1 kg. geschilde aardappelen, 1 teentje knoflook, zout, peper, 5 dl. slagroom, 30 gr. boter,

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-05-2004
  • Frans Bijgerecht
  •  60-120 min.

Dit is de snelle versie van het klassieke aardappelgerecht

INGREDIENTEN

450 gram voorgekookte aardappelplakjes, 1 knoflookteentje, 1/8 l. slagroom, 50 gram geraspte belegen Goudse kaas, zout, versgemalen peper

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-12-2000
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.

De echte Franse. Zo horen ze. De originele aardappelgratin wordt gemaakt van aardappelen en slagroom.

INGREDIENTEN

Bijgerecht voor 6 personen., , 1 kg aardappelen, geschild in plakjes van 2 mm, 1 teentje knoflook, gehalveerd, 50 gram boter, zout, peper, 4-7 dl slagroom.,

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-11-2004
  • Frans Bijgerecht
  •  60-120 min.

Het bekende Franse bijgerecht

INGREDIENTEN

1 pak voorgekookte aardappelschijfjes, 1 knoflookteentje, 0,125 l. slagroom, 50 gram geraspte belegen kaas, zout, peper

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-02-2003
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Aardappelgerecht

INGREDIENTEN

1 kg aardappelen (bloemige), teentje kloflook,boter, room, peper en zout, nootmuskaat

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-03-1999
  • Frans Bijgerecht
  •  60-120 min.

Heel lekker en apart

INGREDIENTEN

1 kg aardapp geschilt en in plakjes, 1-2 teentjes knoflook, 50gr boter, zout en peper, 4-7 dl slagroom,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-10-2004
  • Frans
  •  30-60 min.

Aantal POINTS per persoon 3 Voor 4 personen

INGREDIENTEN

400 g kleine, lange aardappelen, 40 cl magere melk, 2 eetlepels geraspte gruyerekaas, 1 ei, 1 knoflookteentje, 1 koffielepel margarine, nootmuskaat, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-04-2003
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekker uit de oven

INGREDIENTEN

* 1 kg aardappelen * 1 teentje knoflook * zout peper * 60 gr boter of margarine * 2 dl melk * 100 gr geraspte belegen kaas

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-07-2001
  • Frans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 kilo aardappelen - teentje knoflook - boter om in te vetten - zout en peper - 8 dl slagroom - 30 gram boter -

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-01-2004
  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

2 kg aardappelen, 2 teentjes look, 400 gr gemalen kaas, 1/2 l melk, 1/2 l room, 1 blaadje laurier, 1 takje tijm, nootmuskaat, peper, zout, beetje boter

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-04-2013
  •  
  •  60-120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

1 kg. aardappelen, 1 teentje knoflook, zout, peper, 100 gr. geraspte belegen kaas, 60 gr. boter of margarine, 2 dl. melk

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-01-2009
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kilo aardappelen - 2 eieren - boter om in te vetten - 2 1/2 dl. slagroom - 3 a 3 1/2 liter melk - zout en peper - eventueel knoflook - nootmuskaat - verse kruiden - geraspte kaas

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-03-2002
  • Frans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1/2 liter melk, 250 gr beker creme fraiche,1 tn knoflook,4 eieren, 10 gr zout,0,5 gr peper, 0,8gr nootmuskat evt enkele thijmblaadjes, 2 eetl gerapte kaas en ca. 700 gram geschilde aardappels.

  •  Tussengerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-01-2000
  • Frans Tussengerecht
  •  60-120 min.

Het is calorienbom, maar oh wat lekker.

INGREDIENTEN

* 1 kilo aardappelen * 1 teentje knoflook * zout en peper * 100 gram geraspte belegen kaas * 60 gram boter of margarine * 2 dl melk * 2 ons zeeuws spek

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-05-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Gegratineerde aardappels uit de oven

INGREDIENTEN

1 kilo aardappels (vastkokend), 2 tenen knoflook, 15 gr boter, zout, versgemalen peper, 150 gr geraspte belegen kaas, 2,5 dl slagroom, 2,5 dl melk,

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-02-2009
  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.

Een lekker vegetarisch gerecht van (Het huis)

INGREDIENTEN

500 ml sojamelk;, 1 kilo middelgrote aardappelen;, 2 eieren;, 1/2 theel zout;, versgemalen zwarte peper;, nootmuskaat;, 1 teentje knoflook;, 250 gr gruyere of cheddar,geraspt.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-08-2002
  • Vegetarisch
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

500.gr. aardappelen, 1 teentje knoflook, 150 gr. geraspte gruyere, 1/4 l. room, 1/8 l. zure room, peper en zout, nootmuskaat, 5 gr. boter

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-02-2003
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Overheerlijke gratin uit de Savoye

INGREDIENTEN

1 kilo aardappelen (vastkokers), 1 reblochon kaas of 1 stuk kernhem van ca 4 a 50 gram, halfvolle melk, 1 bekertje creme fraiche, boter, zout en versgemalen peper, knoflook, nootmuskaat,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-08-2002
  • Frans
  •  20-30 min.

De beroemde gratin dauphinois- een romig gerecht - dankt zijn naam aan Dauphine, een bergachtig gebied nabij de Frans-Italiaanse grens bron: le cordon bleu, recepten van meesterkoks : aardappelen

INGREDIENTEN

500 gram aardappelen - 5 dl melk - snufje nootmuskaat - zout - peper - 1 dl slagroom - 1 gesnipperd teentje knoflook - 100 gr geraspte Zwitserse kaas

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-08-2002
  • Frans Bijgerecht
  •  60-120 min.

Voor 4 personen;45 minuten in een oven, van "Ann"

INGREDIENTEN

* 6 aardappels (Bintje), * 60 gram gemalen kaas, * 1 teentje knoflook, * 50 gram boter, * 2.5 dl. melk, * 2 dl room, * peper, * zout, * nootmuskaat,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-01-2003
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1,5 kg.aardappelen., 100 gr margarine of boter., 1 teentje look., 1 dl.room., 1 lt.melk., 200 gr.gemalen kaas., peper,zout en muskaatnoot.

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-03-2000
  • Frans Bijgerecht
  •  60-120 min.

Deze is koemelkvrij!!! Dit recept staat ook op de Alpro site.

INGREDIENTEN

800 gram aardappelen, 2,5 dl soja cuisine, 1,5 dl soja melk, 1 teentje knoflook, zout, peper, nootmuskaat

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-05-2002
  • Frans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Aardappelschotel uit de Franse keuken

INGREDIENTEN

1 kilo aardappelen, 5 deciliter melk, 50 gram boter, 3 deciliter room, 1 teen knoflook, zout en peper

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-01-2010
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Lekker bijgerecht met o.a. schapevlees

INGREDIENTEN

Aardappelen, 1 dl melk, 3 dl room, een klontje boter, een teentje look, peper en zout

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-08-2002
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 gram grote stevige aardappels, 1/4 liter slagroom, 75 gram boter, 1 teen knoflook, peper en zout,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-02-2001
  • Internationaal Bijgerecht
  •  30-60 min.

Kan als aardappelschotel maar indien groenten en eventueel vlees en vis toegevoegd kan het ook een volledige schotel worden

INGREDIENTEN

-aardappelen, peper,zout,kruidnoot,look, geraspte emmenthal of andere kaas, - eieren, melk, room (naar smaak) ik neem voor 4 pers. 2 eieren en 1/4lmelk en room

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-01-2001
  • Belgisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

800 gram kookvaste aardappelen, 1,5 dl melk, 1 teentje knoflook, peper, zout, nootmuskaat, boter, 1/4 l room.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-11-2005
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Frans aardappelgerecht

INGREDIENTEN

500 gram aardappelen (stevige), 1/2 teentje knoflook, boter, zout, versgemalen zwarte peper, 1/4 liter slagroom

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-02-2000
  • Frans Bijgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 kilo aardappels (vastkokers), 2 tenen knoflook, 15 g boter, zout, versgemalen peper, 150 g geraspte belegen kaas, 2,5 dl slagroom, 2,5 dl melk.

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-03-2006
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  60-120 min.

Recept van Johannes van Dam

INGREDIENTEN

1 kg. aardappelen (niet te vast, niet te los kokend), 1 teentje knoflook, 1 klein meiraapje, 50 gr. boter, zout, peper, nootmuskaat, creme fraiche (eventueel verdund met wat volle melk, voldoende om de aardappels net onder te zetten)

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-06-2003
  • Frans Bijgerecht
  •  60-120 min.

Ook vaak nog niet gare aardappelen? Het geheim is dat de melk en room al moeten koken voor ze in de oven gaan.

INGREDIENTEN

1 kg aardappelen, in schijfjes - 2 teentjes knoflook - 250ml melk - 250ml room - peper en zout - geraspte kaas - paneermeel - boter

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-03-2007
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Boter (om in te vetten), 1 kg geschilde aardappels in dunne plakjes, 1 bol knoflooktenen, 1 zakje geraspte kaas, 1,5 dl slagroom, 1,5 dl volle melk,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-06-2004
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top