1. Home
  2. Recepten
  3. Gratin Dauphinois

Gratin dauphinois recepten (96) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Gratin dauphinois

Lekkere aardappelovenshotel voor bij biefstuk en of ander rood vlees .Met een lekkere salade erbij een topdiner ​Lees meer: 12x aardappels om je vingers bij af te likken

INGREDIENTEN

1 kilo aardappels (vastkokers) 2 tenen knoflook 15 g boter zout versgemalen peper 150 g geraspte belegen kaas 2,5 dl slagroom 2,5 dl melk

Bereidingswijze

Leg dakpansgewijs op de bodem van de schaal een laag aardappelplakjes. Bestrooi deze laag met een beetje zout en versgemalen peper. Knijp met behulp van een pers een beetje knoflook boven de aardappelplakjes uit. Strooi er wat geraspte kaas over. Leg een tweede laag aardappelplakjes in de schaal, en voorzie ook die van zout, peper, knoflook en kaas. Ga zo door tot alle aardappelplakjes zijn gebruikt. De laatste laag bestaat uit geraspte kaas. Verhit de slagroom en melk in een steelpan en giet de hete vloeistof in de schaal. Plaats de schaal in de oven en laat het gerecht in ongeveer 1 uur gaar worden. Dek als de bovenkant te snel bruin wordt de schaal af met aluminiumfolie. Verwijder de laatste 10 minuten de folie.

  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op22-07-2009
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gratin Dauphinois

Aardappel gratin uit de oven.

INGREDIENTEN

2 teentjes knoflook, 200 g gemalen kaas, 250 ml melk, 250 ml slagroom, boter, 2 blaadjes laurier, 2 takjes tijm, 1 takje rozemarijn, nootmuskaat (1 stuk of 1/2 theelepel), peper, zout, 600 g aardappelen (vastkokend)

  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-01-2014
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Gratin Dauphinois

De authentieke gratin dauphinois (aardappel gratin) wordt bereid met aardappelen en slagroom

INGREDIENTEN

1 kg. geschilde aardappelen, 1 teentje knoflook, zout, peper, 5 dl. slagroom, 30 gr. boter,

  • Frans Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-05-2004
  • Frans Bijgerecht
  •  60-120 min.

Gratin dauphinois

De originele aardappelgratin, gemaakt van aardappelen en slagroom. Kcal p.p. circa 510

INGREDIENTEN

1 kg aardappelen, geschild, in plakjes van 2 mm; 1 teentje knoflook, gehalveerd; 50 g boter; zout; peper; 4-7 dl slagroom

  • Frans Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-01-2005
  • Frans Bijgerecht
  •  60-120 min.

Gratin Dauphinois

Snelle Gratin Dauphinois

INGREDIENTEN

450 gram voorgekookte aardappelplakjes (Cela Vita), 1 knoflookteentje, 1/8 liter slagroom, 50 gram geraspte belegen Goudse kaas, zout, peper

  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-12-1999
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.

gratin dauphinois

Overheerlijk vijfsterren bijgerecht!!

INGREDIENTEN

450 gr. voorgekookte aardappelplakjes, 3 knoflookteentjes, 1/8 l. slagroom, 100 gr. belegen gemalen kaas, zout, versgemalen peper.

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-08-2005
  • Frans
  •  30-60 min.

Gratin dauphinois

Gratin volgens Johannes van Dam

INGREDIENTEN

- 1 kilo aardappelen, niet te vast en niet te los kokend, - 1 teen knoflook, - 1 klein meiraapje (zonder kan ook), - 50 gram boter, - zout, peper, nootmuskaat, - creme fraiche, eventueel verdund met wat volle melk, voldoende om de aardappels flink onder te zetten

  • Frans Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-02-2011
  • Frans Voorgerecht
  •  60-120 min.

Gratin dauphinois

Aardappelgerecht,zeer lekker komt regelmatig op ons menu

INGREDIENTEN

500 gr aardappelen, 4 teentjes knoflook, 1 ei, 250 ml room, geraspte kaas, olijfolie, peper en zout,

  • Frans Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-06-2001
  • Frans Bijgerecht
  •  0-10 min.

Gratin Dauphinois

Dit is de snelle versie van het klassieke aardappelgerecht

INGREDIENTEN

450 gram voorgekookte aardappelplakjes, 1 knoflookteentje, 1/8 l. slagroom, 50 gram geraspte belegen Goudse kaas, zout, versgemalen peper

  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-12-2000
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Gratin Dauphinois

De beroemde gratin dauphinois- een romig gerecht - dankt zijn naam aan Dauphine, een bergachtig gebied nabij de Frans-Italiaanse grens bron: le cordon bleu, recepten van meesterkoks : aardappelen

INGREDIENTEN

500 gram aardappelen - 5 dl melk - snufje nootmuskaat - zout - peper - 1 dl slagroom - 1 gesnipperd teentje knoflook - 100 gr geraspte Zwitserse kaas

  • Frans Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-08-2002
  • Frans Bijgerecht
  •  60-120 min.

Gratin Dauphinois.

De echte Franse. Zo horen ze. De originele aardappelgratin wordt gemaakt van aardappelen en slagroom.

INGREDIENTEN

Bijgerecht voor 6 personen., , 1 kg aardappelen, geschild in plakjes van 2 mm, 1 teentje knoflook, gehalveerd, 50 gram boter, zout, peper, 4-7 dl slagroom.,

  • Frans Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-11-2004
  • Frans Bijgerecht
  •  60-120 min.

Gratin Dauphinois

INGREDIENTEN

2 kg aardappelen, 2 teentjes look, 400 gr gemalen kaas, 1/2 l melk, 1/2 l room, 1 blaadje laurier, 1 takje tijm, nootmuskaat, peper, zout, beetje boter

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-04-2013
  •  
  •  60-120 min.

gratin dauphinois

Aardappelgerecht

INGREDIENTEN

1 kg aardappelen (bloemige), teentje kloflook,boter, room, peper en zout, nootmuskaat

  • Frans Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-03-1999
  • Frans Bijgerecht
  •  60-120 min.

Gratin Dauphinois

Overheerlijke gratin uit de Savoye

INGREDIENTEN

1 kilo aardappelen (vastkokers), 1 reblochon kaas of 1 stuk kernhem van ca 4 a 50 gram, halfvolle melk, 1 bekertje creme fraiche, boter, zout en versgemalen peper, knoflook, nootmuskaat,

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-08-2002
  • Frans
  •  20-30 min.

Gratin Dauphinois

Het bekende Franse bijgerecht

INGREDIENTEN

1 pak voorgekookte aardappelschijfjes, 1 knoflookteentje, 0,125 l. slagroom, 50 gram geraspte belegen kaas, zout, peper

  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-02-2003
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.

gratin dauphinois

Heel lekker en apart

INGREDIENTEN

1 kg aardapp geschilt en in plakjes, 1-2 teentjes knoflook, 50gr boter, zout en peper, 4-7 dl slagroom,

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op31-10-2004
  • Frans
  •  30-60 min.

Gratin Dauphinois

Aantal POINTS per persoon 3 Voor 4 personen

INGREDIENTEN

400 g kleine, lange aardappelen, 40 cl magere melk, 2 eetlepels geraspte gruyerekaas, 1 ei, 1 knoflookteentje, 1 koffielepel margarine, nootmuskaat, peper en zout

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op26-04-2003
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gratin Dauphinois

Lekker uit de oven

INGREDIENTEN

* 1 kg aardappelen * 1 teentje knoflook * zout peper * 60 gr boter of margarine * 2 dl melk * 100 gr geraspte belegen kaas

  • Frans
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-07-2001
  • Frans
  •  20-30 min.

Gratin Dauphinois

INGREDIENTEN

1 kilo aardappelen - teentje knoflook - boter om in te vetten - zout en peper - 8 dl slagroom - 30 gram boter -

  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-01-2004
  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Gratin Dauphinois

INGREDIENTEN

1 kg. aardappelen, 1 teentje knoflook, zout, peper, 100 gr. geraspte belegen kaas, 60 gr. boter of margarine, 2 dl. melk

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-01-2009
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gratin Dauphinois

INGREDIENTEN

1 kilo aardappelen - 2 eieren - boter om in te vetten - 2 1/2 dl. slagroom - 3 a 3 1/2 liter melk - zout en peper - eventueel knoflook - nootmuskaat - verse kruiden - geraspte kaas

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-03-2002
  • Frans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Gratin Dauphinois

Gegratineerde aardappels uit de oven

INGREDIENTEN

1 kilo aardappels (vastkokend), 2 tenen knoflook, 15 gr boter, zout, versgemalen peper, 150 gr geraspte belegen kaas, 2,5 dl slagroom, 2,5 dl melk,

  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-02-2009
  • Nederlands Bijgerecht
  •  60-120 min.

Gratin Dauphinois

INGREDIENTEN

1/2 liter melk, 250 gr beker creme fraiche,1 tn knoflook,4 eieren, 10 gr zout,0,5 gr peper, 0,8gr nootmuskat evt enkele thijmblaadjes, 2 eetl gerapte kaas en ca. 700 gram geschilde aardappels.

  • Frans Tussengerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-01-2000
  • Frans Tussengerecht
  •  60-120 min.

Gratin Dauphinois

Het is calorienbom, maar oh wat lekker.

INGREDIENTEN

* 1 kilo aardappelen * 1 teentje knoflook * zout en peper * 100 gram geraspte belegen kaas * 60 gram boter of margarine * 2 dl melk * 2 ons zeeuws spek

  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-05-2003
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gratin Dauphinois

Een lekker vegetarisch gerecht van (Het huis)

INGREDIENTEN

500 ml sojamelk;, 1 kilo middelgrote aardappelen;, 2 eieren;, 1/2 theel zout;, versgemalen zwarte peper;, nootmuskaat;, 1 teentje knoflook;, 250 gr gruyere of cheddar,geraspt.

  • Vegetarisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-08-2002
  • Vegetarisch
  •  60-120 min.

Gratin Dauphinois

INGREDIENTEN

500.gr. aardappelen, 1 teentje knoflook, 150 gr. geraspte gruyere, 1/4 l. room, 1/8 l. zure room, peper en zout, nootmuskaat, 5 gr. boter

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-02-2003
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gratin Dauphinois.

INGREDIENTEN

1,5 kg.aardappelen., 100 gr margarine of boter., 1 teentje look., 1 dl.room., 1 lt.melk., 200 gr.gemalen kaas., peper,zout en muskaatnoot.

  • Frans Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-03-2000
  • Frans Bijgerecht
  •  60-120 min.

Gratin dauphinois

Voor 4 personen;45 minuten in een oven, van "Ann"

INGREDIENTEN

* 6 aardappels (Bintje), * 60 gram gemalen kaas, * 1 teentje knoflook, * 50 gram boter, * 2.5 dl. melk, * 2 dl room, * peper, * zout, * nootmuskaat,

  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-01-2003
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Gratin Dauphinois

Deze is koemelkvrij!!! Dit recept staat ook op de Alpro site.

INGREDIENTEN

800 gram aardappelen, 2,5 dl soja cuisine, 1,5 dl soja melk, 1 teentje knoflook, zout, peper, nootmuskaat

  • Frans Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-05-2002
  • Frans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Gratin dauphinois

Lekker bijgerecht met o.a. schapevlees

INGREDIENTEN

Aardappelen, 1 dl melk, 3 dl room, een klontje boter, een teentje look, peper en zout

  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-08-2002
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Gratin Dauphinois

Aardappelschotel uit de Franse keuken

INGREDIENTEN

1 kilo aardappelen, 5 deciliter melk, 50 gram boter, 3 deciliter room, 1 teen knoflook, zout en peper

  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-01-2010
  • Frans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Gratin dauphinois

Frans aardappelgerecht

INGREDIENTEN

500 gram aardappelen (stevige), 1/2 teentje knoflook, boter, zout, versgemalen zwarte peper, 1/4 liter slagroom

  • Frans Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-02-2000
  • Frans Bijgerecht
  •  60-120 min.

Gratin Dauphinois

INGREDIENTEN

500 gram grote stevige aardappels, 1/4 liter slagroom, 75 gram boter, 1 teen knoflook, peper en zout,

  • Internationaal Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-02-2001
  • Internationaal Bijgerecht
  •  30-60 min.

Gratin Dauphinois

Kan als aardappelschotel maar indien groenten en eventueel vlees en vis toegevoegd kan het ook een volledige schotel worden

INGREDIENTEN

-aardappelen, peper,zout,kruidnoot,look, geraspte emmenthal of andere kaas, - eieren, melk, room (naar smaak) ik neem voor 4 pers. 2 eieren en 1/4lmelk en room

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-01-2001
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Gratin dauphinois

Recept van Johannes van Dam

INGREDIENTEN

1 kg. aardappelen (niet te vast, niet te los kokend), 1 teentje knoflook, 1 klein meiraapje, 50 gr. boter, zout, peper, nootmuskaat, creme fraiche (eventueel verdund met wat volle melk, voldoende om de aardappels net onder te zetten)

  • Frans Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-06-2003
  • Frans Bijgerecht
  •  60-120 min.

Gratin Dauphinois

INGREDIENTEN

-aardapelen, -room en melk, -peper,zout,muskaatnoot en look, -gemalen kaas

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-09-1999
  • Belgisch
  •  30-60 min.

Gratin Dauphinois

Gegratineerde aardappelen

INGREDIENTEN

1 teentje knoflook, 75cl slagroom, 75cl melk, 400 gr aardappelen, 1/2 ei, zout en peper

  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-04-2000
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Gratin Dauphinois

INGREDIENTEN

1 kilo aardappelen (vastkokers), 1 knoflookteentje, 30-40 gram boter, 1/4 liter melk, 1/4 liter slagroom, zout en peper, 50 gram geraspte Gruyere (eventueel),

  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-10-2000
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Gratin dauphinois

Zeer lekker een topper

INGREDIENTEN

6 aardappelen (Bintje), 60 g kaas (gemalen), 1 teentje knoflook, 50 g boter (bakboter), 2.5 dl melk (halfvol), 2 dl room, peper, zout, nootmuskaat, , , , , , , , ,

  • Belgisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-10-2001
  • Belgisch
  •  30-60 min.

gratin Dauphinois

Een franse bereiding van aardappelen

INGREDIENTEN

1 kg aardappelen, 1 teentje knoflook, 50 gr boter, 1 l room, peper, zout, (wat gemalen kaas)

  • Frans Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-04-2002
  • Frans Bijgerecht
  •  60-120 min.

Gratin Dauphinois

Gegratineerde aardappelen op de wijze van Kookstudio Pineapple

INGREDIENTEN

50 gram boter, 500 gram aardappels (Nicolai), 50 gram Gruyere, 1 teentje knoflook, 2 1/2 dl room, vers geraspte nootmuskaat, zout en peper, 2 eieren.

  • Frans Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-08-2002
  • Frans Bijgerecht
  •  60-120 min.
Nieuwste gratin dauphinois recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top