Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

55 granite recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
INGREDIENTEN

1/2 liter sterke koffie, 100 g fijne suiker, 1/4 kaneelstokje, 3 groene kardemomzaadjes,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-02-2002
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Voor 4 personen : van "dzjen"

INGREDIENTEN

1/2 liter sterke koffie, , 100 g fijne suiker, , 1/4 kaneelstokje, , 3 groene kardemomzaadjes,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-07-2002
  • Nagerecht
  •  0-10 min.

Een frisse, zoetzure granite voor zomers

INGREDIENTEN

100 gram suiker, 2,5 dl champagne van goede kwaliteit

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-01-2005
  • Frans Nagerecht
  •  0-10 min.

Licht en fris, Lekker tussen gerechten in om de smaak te neutraliseren. Aanrader!

INGREDIENTEN

100g suiker, sap van 1 citroen, 1 klein blikje frambozen op siroop (inh.200g), 1 flesje frambozenbier (3dl), enkele schijfjes limoen

  •  Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-07-2000
  • Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

500 ml water, 200 g suiker, 4 el losse jasmijnthee, 1 stengel citroengras, verse munt

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-03-2009
  • Fusion Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

100 g suiker; sap van 1 citroen; 1 klein blikje frambozen op siroop (inh. 200 g); 1 flesje frambozenbier (3 dl); 1 dl slagroom, stijfgeklopt; enkele schijfjes limoen

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-04-2002
  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

100 g. suiker, sap van 1 citroen, 1 klein blikje frambozen op siroop(inh.200 gr.), 1 flesje frambozenbier(3dl), 1 dl. lobbig geklopte slagroom, enkele schijfje limoen,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-10-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 liter espresso of sterke koffie, 185 g. basterdsuiker, 1 1/2 eetlepel cacaopoeder, 1 dl. water, 2 dl. koffielikeur, koffieboontjes en verse mint voor de garnering

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-07-2005
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.

Amuse - tussengerecht

INGREDIENTEN

2 dl. witte dessertwijn - 1 dl. limoensap - 1 dl. water - 25 gr. limoenschilletjes

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-12-1999
  •  
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 liter espresso of sterke koffie, 185 gram basterdsuiker, 1,5 eetlepel cacaopoeder, 1 dl water, 2 dl koffielikeur, koffieboontjes en verse mint voor de garnering.

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-01-2004
  • Nagerecht
  •  > 120 min.

Een verfrissend drankje van mooie grove ijskristallen,dat je tussen hoofdgerecht en dessert kan serveren.Maar het is tevens een prima aperitief vooral als het heel warm is. Verrassend is dat je niet gelijk ziet dt dit een hartig drankje is.Zodra je het proeft weet je dat het om tomaat en oregano gaat.

INGREDIENTEN

-2 blaadjes gelatine., -1 kilo rijpe pomodoro-tomaten,in stukken., -2 sjalotten in stukjes., -0.4 dl wijnazijn., -2 eetlepels fijngenseden oregano plus 15 topjes., -4 eetlepels krulpeterselie., -zout-peper-citroenrasp(liefst biologisch)voor de garnering., -Tabasco.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-08-2005
  • Italiaans
  •  > 120 min.

Een lekker nagerecht

INGREDIENTEN

7 dl sterke koffie / espresso, 75-100 g fijne bruine kandijsuiker, naar smaak, 1 kaneelstokje, gekneusd, 1 steranijs, gekneusd, 9 eidooiers, 4 el tafelsuiker, 3 dl Marsala of koffieliekeur, 4 plakken bladerdeeg, diepvries, 4 el poedersuiker

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-02-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 g aalbessen, ? vanillestokje, 5 el honing, 4 dl tokayer (Hongaarse witte wijn)

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-03-2003
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Een amuse van gemarineerde zalm en makreel met granite

INGREDIENTEN

3 verse makrelen, 2 zalm filets, Ijsbersla, 2 uien, zout en peper, sap van 1 citroen, olijfolie virgine, , Voor de granite:, 1/2 ltr bitter lemon, 6 dl Limoncello, 6 dl Bacardi, 75 gr suiker, 1 dl ciroensap

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-08-2008
  • Internationaal Voorgerecht
  •  20-30 min.

Een recept van Sergio Herman van Oud Sluis.

INGREDIENTEN

Voor de abrikozen: 12 abrikozen, 21/2 dl water, 3 vanillestokjes, 1 kaneelstok, 2 stengels citroengras, 1 sinaasappel, 1 citroen, 21/2 dl sauternes, takjes munt, vanilleolie, 2 dl olijfolie, limoencreme., voor de granite: 500 g abrikozenpuree, 500 g water, 150 g suiker, sap van 2 citroenen., voor het soepje: 350 g gemengd rood fruit, 11/2 dl sauternes, een scheutje creme de cassis, een scheutje frambozenbier, 1 limoen, 75 g suiker, 1/2 glas champagne., voor de limoencreme: 160 g suiker, 160 g boter, 200 g limoensap, 4 eieren, 9 eierdooiers, 21/2 dl opgeklopte room.

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op16-09-2003
  • Internationaal Nagerecht
  •  > 120 min.

Dit japans getinte gerecht heb ik zowel als Amuse maar ook als voorgerecht gemaakt. Heel apart door de Granité

INGREDIENTEN

160 gram suiker, 190 ml limoensap, 375 ml water, 200 ml Sake, 30 gram Wabi, 150/200 gram boekweit noedels, olijfolie, 1 eetlepel munt fijn gehakt, 1 theelepel koriander paste of 1 eetle vers gehakte Koriander., 2 eetlepels gesnipperde sjalot., 2 eetlepels zoete chilisaus, 2 eetlepels Soja, snufje zouten en peper,  1 grote makreel filet zonder vel, rasp van 1 limoen en nog wat sap van een limoen

  •  Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op07-08-2014
  • Voorgerecht
  •  
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

150 gram bramen en frambozen, 250 gr mango puree, 150 gr gecondenseerde melk (Friesche vlag), 2 kidde patronen, 1 kidde apparaat van 500 ml,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-11-2008
  • Nederlands Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Om tijdens een uitgebreid diner, tussen vis en vlees de smaak te neutraliseren en de maag even wat rust te gunnen.

INGREDIENTEN

180gr suiker, klein snufje kaneel, klein snufje kardemom, 2dl water, sap van 1 limoen of citroen, sap van 1 sinaasappel, enkele blaadjes citroenmelisse, 1 fles rode bourgogne, wat geslagen room voor de garnering.,

  •  Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-01-2009
  • Frans Tussengerecht
  •  10-20 min.

Heerlijk recept wat ik eigenlijk niet mag geven want is van sterrenrestaurant..maar ja..wil het jullie niet onthouden

INGREDIENTEN

125 ml Calvados, 125 ml Apfelkorn, 500 ml water, 400 ml suikerwater 1:1 (1 l water 1 kg suiker) 200 ml appelsap

  •  Tussengerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-08-2001
  • Frans Tussengerecht
  •  > 120 min.

Traditie en vernieuwing uit Franse toprestaurants bij jou thuis op tafel !

INGREDIENTEN

12 roze pompelmoezen voor 6 dl sap * 2 roze pompelmoezen als versiering * 15 g citroensap * 75 g suiker * 200 g water * 800 g cassissorbet * 200 g cassiscoulis * 8 muntblaadjes

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-09-2001
  • Frans Nagerecht
  •  > 120 min.

Recept van Sergio Herman naar de beroemde cocktail van the Dude in the Big Lebowski

INGREDIENTEN

100gr wodka, 150gr water, 100gr melk, 100gr kokosmelk, 200gr suikerwater

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-09-2006
  • Nagerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

250 g rode bessen, 250 g frambozen, 20 cl water, 150 g kristalsuiker, 40 cl mousserende wijn (Crémant, Cava, Spumante.),

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-07-2010
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Uiterst verfrissend nagerecht met weinig calorieen.

INGREDIENTEN

-1 ananas, -1 dl ananassap, -1 dl water, -5 cl rum, -rasp van 2 limoenen, -sap van 2 limoenen, -70 g rietsuiker, -1/2 bosje munt (fijngehakt), GARNITUUR:, -enkele blokjes ananas en enkele blaadjes munt

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-05-2004
  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.

Een frisse granite van appel met calvados

INGREDIENTEN

125 ml Calvados, 125 ml Apfelkorn, 500 ml water, 100 ml water, 100 gram suiker, 200 ml appelsap

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-11-2004
  • Frans Nagerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

10 cl water, 200 gr kandijsuiker,1 fles rode wijn,1sinaasappel,1 citroen.

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-04-1999
  • Frans Nagerecht
  •  0-10 min.

Bron : Kerst Allerhande

INGREDIENTEN

1 takje rozemarijn - 250 ml rode wijn - 1/4 theelepel grof zeezout - 4 eetlepels fijne kristalsuiker - 1 eetlepel vers sinaasappelsap

  •  Tussengerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-12-2004
  • Frans Tussengerecht
  •  60-120 min.

De onverwachte combinatie van wijn met zeezout brengt een smaakexplosie teweeg in je mond.

INGREDIENTEN

*1 takje rozemarijn *250 ml rode wijn *1/4 theelepel grof zeezout *4 el fijne kristalsuiker *1 el vers sinaasappelsap

  •  Tussengerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-01-2007
  • Internationaal Tussengerecht
  •  > 120 min.

Dit jaar (2002) viel het Harderwijkse restaurant Olivio van kok Wim Zwaart en zijn vrouw Tina in de prijzen. Ze kregen hun eerste ster. Speciaal voor Seasons maakte Zwaart een voorjaarsmenu. Dit recept staat ook in het artikel met het volledige menu.

INGREDIENTEN

Nodig voor de dragonparfait:, 1 dl zoete witte wijn, 50 gram gehakte dragon, 5 dl slagroom, 3 eieren, 4 eidooiers, 100 gr suiker, 2 plakken diepvries bladerdeeg, poedersuiker, Voor de rabarbercompOte:, 1 kilo rabarber, 90 gram fijne kristalsuiker, merg uit een 1/2 vanillestokje, Voor de dragon-suikersiroop:, 1 dl water, 100 gram kristalsuiker, 30 gram dragon,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-07-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

*** Gewoon sorbet ***

INGREDIENTEN

, 600g Granny Smith appels.140g suiker.25cl water.Sap van 2 citroenen.1 appel voor de versiering.

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-09-2001
  • Frans Nagerecht
  •  60-120 min.

Heerlijk samen met in soja gestoofde groentes en een mooie plak verse tonijn

INGREDIENTEN

Granite:, , 2 Komkommmers, 2 dl Suikerwater, Azijn, , Sesamkletskop:, , 100 g poedersuiker, 30 g bloem, 60 g sesamzaad, 40 g sinasappelsap, 60 g gesmolten boter,

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op07-09-2006
  • Fusion Bijgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

Limoen-verveine thee granité, 500 ml water, 4 g gedroogde verveine, 1 limoen, 2 el honing, , Meloensalsa, 2 kleine zoete meloenen, witte rum, 1 el rietsuiker, 1 tl korianderzaadjes, 1 vanillestokje, 20 blaadjes dragon

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-09-2012
  • Fusion Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

* 190 gr bittere chocolade, e (100 gr in stukjes, 90 gr grof geraspt), * 2 eetl suiker, fijne, * 70 gr poedersuiker, * 3 gr gelatine (geweekt in koud water), * 5 dl room, * 6 dl koffie, sterke (espresso),

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-11-2011
  • Belgisch Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Sereh Crème brulée:, 4 eierdooiers, 100 g fijne kristalsuiker, 400 ml room, 1 vanillestokje, 2 sereh stengels (citroengras), 1/2 citroen (het sap en de schil geraspt), lichtbruine basterdsuiker, , Lychee granite:, 2 grote blikken lychees op siroop, , Sinaasappeldonuts (4 donuts):, 1/2 ei, 8 g zachte roomboter, 35 ml melk, 35 g suiker, geraspte schil van een halve sinaasappel, 1/2 tl sinaasappelsap, 3 g vanillesuiker, 3 g bakpoeder (gezeefd), snufje zout, snufje kaneel, 120 g bloem (gezeefd) + een beetje bloem voor het kneden, zonnebloemolie om in te frituren, , Sinaasappelsiroop:, 125 g lichte basterdsuiker, 350 ml sinaasappelsap (zonder vruchtvlees), 1 kaneelstokje, 1 steranijs, 2 kruidnagels,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-07-2009
  • Nagerecht
  •  60-120 min.

Dit is een "mondvermaakje" volgens een recept van Librijes Atelier, dat ik maakte tijdens een kookworkshop "mondvermaakjes" De volledige naam van het recept is: Mousse van verse geitenkaas met schaafijs van rode biet en roos, krokante koekjes met zwarte peper. Niet moeilijk, wel op tijd beginnen ivm bevriezingsijd van het ijs

INGREDIENTEN

Voor het koekjesbeslag, 7 gr suiker, 50 gr bloem, 3 gr kerrie, 1 gr zout, 10 gr azijn, 50 gr boter, 50 gr (gepasteuriseerd) eiwit, versgemalen peper, , Voor de mousse, 150 gr zachte geitenkaas, 50 gr mascarpone, 100 ml slagroom, , Voor het schaafijs, 200 ml bietensap, 40 ml sushi azijn, 40 ml rozensiroop (toko of groothandel), , Voor de garnering, 1 Granny Smith appel, enkele sprietjes bieslook en/of cress en eetbare bloemen

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-05-2010
  • Fusion Voorgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

400 ml champagne, 200 ml mandarijnensap, 40 ml mandarijnenlikeur, 140 g suiker, 1 tl limoenrasp, sap van 1 limoen,

  •  Tussengerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-04-2001
  • Tussengerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Een heerlijk verfrissende variatie op de klassieke mojito. Met deze cocktail verras je je gasten. Let op: gaat zeer zoet binnen!

INGREDIENTEN

- 500 gr aarbeien, - 400ml witte rum, - 200ml bruisend water, - 200ml suikersiroop, - Verse muntblaadjes (stuk of 10, mag meer naar smaak), - 2 limoenen, - Ijsblokjes (optioneel)

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-05-2012
  •  
  •  > 120 min.

Heel fris voor warme dagen

INGREDIENTEN

2 blikken (800g.) perziken op sap,zonder toegevoegde suiker, 2 theelepels vloeibare honing, 2 theelepels vanille-essence.,

  •  Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-03-2000
  • Belgisch Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Honingmousse, 350 gram room (yoghurtdikte), 100 gram honing, 2 blaadjes gelatine, Granité van aardbei, 500 gram aardbeien, 250 gram water, 125 gram suiker, Sap en schil (rasp) van 1 limoen, 2 eetl. Glucosestroop, Marinade rood fruit, 200 gram suiker, Sap en schil (rasp) van drie citroenen, 75 gram gembersiroop, 3 takjes mint, 1 vanillestokje, 200 gram gemengd rood fruit aardbeien/frambozen/bramen/blauwe bessen, ,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-07-2008
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Nagerecht dat flink wat tijd kost om te maken. maar wel heel biezonder is

INGREDIENTEN

250 milliliter aardbeiencoulis, 250 milliliter suikerwater, 2 stuk(s) steranijszaden, 2 stuk(s) vanillestokje, 1 stuk(s) vanillestokje, 4 snufje(s) kaneel, 2 stuk(s) eieren, 500 milliliter melk, 1 stuk(s) Fries suikerbrood, 3 stuk(s) eidooiers, 250 milliliter volle melk, 300 bakje(s) rode vruchtenlikeur, 1 bakje(s) aardbeien, 1 blokje(s) roomboter, 250 milliliter slagroom, 20 gram zetmeel, 50 gram suiker, 1 stuk(s) vanillestokje

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-01-2010
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

125 g fijne tafelsuiker, 1 dl halfvolle melk, 3,5 dl kokosmelk, 4 eetlepels kokoslikeur (Malibu), eventueel: 2 verse kokosnoten, extra nodig: ijsmachine of ijslaatje.

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-01-2002
  • Nagerecht
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top