229 gourmet recepten

Wat kun je allemaal op tafel zetten voor gourmet

INGREDIENTEN

Je zet op tafel: gesnipperde ui, 1 winterwortel in juliennereepjes, preiringetjes, blokjes rode paprika, blokjes komkommer, tomaten in stukjes, champignons in plakjes, fijnfesneden blokjes kipfilet, minitartaartjes, iets dikker gesneden plakken ham in kleine stukjes verdeeld, cocktailworstjes, plakjes bacon door de helft gesneden, schijven ananas, plakjes banaan. olie of vloeibaar vet om in te bakken. erbij stokbrood, sausjes en salade.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-10-2002
  •  
  •  10-20 min.

Wat kan je nou allemaal op tafel zetten??

INGREDIENTEN

* blokjes paprika (verschillende kleuren) * fijngesnipperde ui of ringen * gemalen kaas * sla * tomaat * komkommer * erwtjes en wortelen (koud met mayonaise) * room * champignons * kruiden (peper + zout + muskaatnoot + paprikapoeder + ...) * spek * vele vleessoorten * gekookte aardappelen in de schil * look

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-12-2002
  •  
  •  20-30 min.

Wat kan je nou allemaal op tafel zetten?

INGREDIENTEN

, blokjes paprika (verschillende kleuren), fijngesnipperde ui of ringen, gemalen kaas, sla, tomaat, komkommer, erwtjes en wortelen (koud met mayonaise), room, champignons, kruiden (peper + zout + muskaatnoot + paprikapoeder + ...), spek, vele vleessoorten, gekookte aardappelen in de schil, look, allerlei soorten fruit,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-08-2004
  •  
  •  20-30 min.

Ingredienten voor speciale gourmet

INGREDIENTEN

Vlees, vis, groente

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-12-2002
  •  
  •  > 120 min.

Een heerlijke hartige/kruidige taart, met wortels. Altijd lekker !

INGREDIENTEN

2 kopjes bloem, 1 kopje bruine suiker, 4 eieren, 1 kopje olijfolie, 1 tl zout, 1 tl bakpoeder, 2 tl kaneel, 1 tl gember, 2 kopjes geraspte wortel (ongekookt), 1 kopje gemalen walnoot, 140 gr. Philadelphia (kaas), ½ kopje boter, 2 kopjes poedersuiker, 2 tl vanilleessence

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-07-2007
  • Engels Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Door een rijkelijk overschot van vlees en groente na een gourmet avond heb ik dit gerecht gemaakt.

INGREDIENTEN

Min.500 gram gourmet hamburgers, slavinkjes, varkenshaas en biefstuk., 250 gram ontbijtspek., min. 250 gram gemengde groenten., bakje champignons, wilde en witte rijst., 1 1/2 potje slagroom., peper en zout.,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-01-2011
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een compleet gourmetmaal in Oosterse stijl

INGREDIENTEN

Kleine gehaktballetjes van 150 gr. kippegehakt, 150 gr. rundvlees in reepjes, 8-12 gamba's, 150 gr. zalmfilet in stukjes, 250 gr. tahoe in plakjes, 150 gr. in sate marinade gemarineerd varkensvlees in reepjes, 1 ui in halve ringen, ca. 750 gr. groenten, een keuze uit: courgette, aubergine, champignons, rode, gele en groene paprika, prei en lente-uitjes (alles in plakjes/reepjes gesneden), 1 vleestomaat in plakken, 100 gr. jonge maiskolfjes, 2 of 3 eieren, zonnebloemolie, sambal, ketjap, , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-07-1999
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Dit zag ik bij margje_a op de pagina ik wou het favoriet zetten maar dat lukte niet(dacht ik!)dus zette ik het zo op de pagina!

INGREDIENTEN

Pannekoek beslag(zelf heb ik altijd van die pakken daar staat al op hoe het gemaakt moet worden!), schaaltjes met bv ui,spek,geraspte kaas, ananas stukjes, appel of rozijnen., als beleg bv stroop, poedersuiker, basterdsuiker of jam.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-05-2000
  • Goedkoop en snel
  •  20-30 min.

Vaak zijn de vegetariers onder ons het stiefkind met een gourmet.daarom deze variant op een vleesgourmet.En nog erg lekker ook.!

INGREDIENTEN

800 gr aardappelen, 2 tomaten, 1 groene paprika, 1 kleine courgette, 250 gr champignons, 600-800 gr Emmentaler, zout, versgemalen peper, gedroogde oregano, gedroogde tijm, 2 uien in ringen gesneden.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-06-2004
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.

IETS ZONNIGS VOOR EEN REGENACHTIGE AVOND.

INGREDIENTEN

, , , , , 100 g lamslappen in dunne plakjes gesneden, 100 g varkensfilet in dunne plakjes gesneden, 100 g rundergehakt, 1 eetlepel tacokruiden, snufje zout, 1 eetlepel limoensap, 1,5 eetlepel kruiden ( zonder zout), 1 eetlepel peterselie, zonnebloem olie, 1,5 theelepel komijnzaad, , , , , ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-01-2004
  • Mexicaans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 Gourmetschotel, (750 g), , 1 strooibusje Mexican seasoning mix, (100 g Casa Fiesta), 2 rijpe avocado?s, 2 teentjes knoflook, 2 rode paprika?s, 1 pot salsasaus, 2 zakken tortillachips naturel (a 150 g, ), zonnebloemolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-04-2001
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

4 eieren/2 eetl.melk/zout en peper/1 bosje fijngeknipte bieslook(enkele sprietjes achterhouden voor garnering)/1 eetl.boter/8 plakken gerookte zalm/gewassen slablaadjes/gekookte aspergepunten/tuinkers/toast/

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-09-2003
  • Nederlands
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 gourmetschotel ( 750 gram ), 1 strooibusje seasoning mix ( 100 gram casa fiesta ), 2 rijpe avocado's, 2 teentjes knoflook, 2 rode paprika's, 1 pot salsasaus, 2 zakken tortillachips naturel ( a 150 gram ), zonnebloemolie, gourmetstel., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-01-2001
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Mexicaans gourmet

INGREDIENTEN

200 g magere varkenslapjes (door de slager in dunne plakjes van ca. ? cm gesneden), 200 g magere lamslapjes (door de slager in dunne plakjes van ca. ? cm gesneden), 200 g gehakt, zonnebloemolie, 3 eetl. vleeskruiden zonder zout, 2 eetl. limoensap, 2 eetl. tacokruiden, 1? eetl. gemalen komijn, 2 eetl. fijngehakte peterselie, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-09-2000
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Eens een keertje anders gourmetten

INGREDIENTEN

1 AH Gourmetschotel, (750 g), 1 strooibusje Mexican seasoning mix, (100 g Casa Fiesta), 2 rijpe avocado?s, 2 teentjes knoflook, 2 rode paprika?s, 1 pot salsasaus, 2 zakken tortillachips naturel (a 150 g, AH), zonnebloemolie

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-04-2001
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Snufje zout -, zonnebloem olie -, 2 eetlepels limoensap -, 2 eetlepels peterselie fijngehakt -, 2 eetlepels tacokruiden -, 200 gram lamslappen dunne plakjes a 1/2 cm gesneden -, 200 gram rundergehakt -, 200 gram varkensfilet dunne plakjes a 1/2 cm gesneden -, 3 eetlepels komijnzaad gemalen -, 3 eetlepels vleeskruiden zonder zout, , , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-10-2002
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Bron; alles gezwam,alles gezeik.

INGREDIENTEN

Wilde ganzenfilet, *ketjapmarinade, *ontbijtspek in reepjes, *mango chutney, *mosterd, *diverse sausjes, *stokbrood en salades,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-04-2003
  •  
  •  0-10 min.

Een goede sla bij rood vlees, met een pittige dressing

INGREDIENTEN

-100 g fijngesneden : rode kool ; witte kool; geraspte wortelen en geraspte selderijknol, -4 tomaten (ontveld en in schijfjes), -1 kropje sla, DRESSING:, -3 eetlepels olie, -1 eetlepel azijn, -wat kappertjes, -1 ui (in dunne ringen), -1 th lepel gedroogde dragon, -verse kervel, -zout en witte peper uit de molen, -sap 1/2 citroen, GARNERING:, -4 hardgekookte eieren (in plakken)

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-08-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 AH Gourmetschotel, (750 g), , 1 strooibusje Mexican seasoning mix, (100 g Casa Fiesta), 2 rijpe avocado?s, 2 teentjes knoflook, 2 rode paprika?s, 1 pot salsasaus, 2 zakken tortillachips naturel (a 150 g, AH), zonnebloemolie, gourmetstel, ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-04-2001
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 eetl. kristalsuiker4 eetl. warm water2 eetl. droge gist5 dl. melk1 theel. zout3 eetl. boter710 gr. bloem1 ei, geklutst4 eetl. volle room

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-04-2003
  •  
  •  60-120 min.

Een lekker avondhapje met een glaasje witte wijn; dit gerecht is ook uitstekend voor een brunch!!!!

INGREDIENTEN

Voor de kaassaus:, -1/8 l melk, -1 th lepel maizena, -circa 60 g zachte smeerkaas, -1 glaasje cognac, Verder:, -8 halve peren uit blik (circa 400 g ), -8 sneden ontkorst witbrood, -100 g geraspte parmezaanse kaas, -100 g geraspte emmenthaler, -4 eierdooiers, -1 th lepel paprikapoeder

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-09-2002
  • Frans
  •  10-20 min.

Voor deze gevulde broodjes nemen we best ronde broodjes (pistolets); dit is echt iets voor de fijnproevers onder ons!!

INGREDIENTEN

-300 g grijze gepelde garnalen, -4 broodjes (ronde pistolets), -60 g boter, -2 kleine uien (fijngesnipperd), -200 g champignons (in plakjes), -droge witte wijn (dubbele scheut), -melk (3 eetlepels), -6 eetlepels room, -1 eierdooier, -zout, witte peper en peterselie

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-01-2003
  • Belgisch Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Rodewijn, sjalotje, paprika, thijm, rozemarijn, tomatenpure, zout, peper, paprikapoeder, knoflook, mayonaise

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-12-2012
  •  
  •  10-20 min.

T-bone steaks

INGREDIENTEN

4- 340 gr. T-bone steaks1 eetl. fijngehakte ui1,25 dl. rode krentengelei1,25 dl. port2 eetl. rode wijnazijn1 theel. sap van een sinaasappelscil1 theel. sap van een citroenscil1 theel. mosterdpoedersnufje cayenepoeder

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-07-2003
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Snufje zout, zonnebloem olie, 2 eetlepels limoensap, 2 eetlepels peterselie (fijngehakt), 2 eetlepels tacokruiden, 200 g lamslappen (dunne plakjes van ca. 1/2 cm gesneden), 200 g rundergehakt, 200 g varkensfilet (dunne plakjes van ca. 1/2 cm gesneden), 3 eetlepels komijnzaad (gemalen), 3 eetlepels kruiden (vleeskruiden zonder zout),

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-09-2002
  • Mexicaans
  •  30-60 min.

Hoogtepunt van een feestdiner; deze geflambeerde perziken gourmet

INGREDIENTEN

-1 groot blik perziken, -40 g boter, -20 g suiker, -sap en rasp van 1/2 citroen, -sap en rasp van 1/2 sinaasappel, -2 glaasjes Kirsch, -20 g geschaafde amandelen

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-05-2004
  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.

Een lekker avondhapje met een glas witte wijn, of een ideetje voor een brunch !

INGREDIENTEN

VOOR DE KAASSAUS:, -1/8 l melk, -1 th lepel maizena, -65 g zachte smeerkaas, -1 glaasje Cognac, VERDER:, -8 halve peren uit blik (circa 400 g), -8 sneden ontkorst witbrood, -100 g geraspte parmezaanse kaas, -100 g geraspte emmenthaler kaas, -4 eierdooiers, -1 th lepel paprikapoeder

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-12-2004
  • Belgisch
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Voor 2 pizza`s à 8 stukken, , voor het deeg:, 1 blokje gist, 400 gram bloem, 6 eetlepels olijfolie, zout, boter en bloem om in te vetten, bakpapier, , voor het beleg:, 2 uien, 250 gram champignons, 400 gram varkensfilet, 2 eetlepels olie, zout, grove peper, 200 ml barbecuesaus, 2-3 lente-uitjes, 125 ml crème fraîche, 1 teentje knoflook,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-07-2009
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

'n sneetje "lekkers"

INGREDIENTEN

-8 sneetjes casino-brood., -50 gr. boter., -200 gr. tartaar., -2 eierdooiers., -2 tl. mosterd., -1 mespuntje cayennepeper., -1 tl. zout., -1 tl. selderijzout., -4 el. geraspte mierikswortel., -1 glaasje cognac., -1 klein blikje ansjovisfilets., -2 tomaten., -16 kleine augurkjes in 't zuur.,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-01-2001
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Een recept voor de echte fijnproevers!

INGREDIENTEN

-4 moten kabeljauw (elk 200 g), -sap 1 citroen, -zout, witte peper, -40 g boter, -1 uitje (zeer fijn gesnipperd), -150 g champignons (in plakjes), -1 dl witte droge wijn, , VOOR DE SAUS:, court bouillon van :, -2,5 dl water ; 3/4 dl witte wijn; 2 el azijn;zout;1/2 laurierblad; 1 kruidnagel; 6 peperkorrels; 1 schijfje citroen; 1/2 worteltje in plakjes en 1/4 gepelde ui in schijfjes, , VERDER:, -30 g boter en 30 g bloem, -100 g gepelde (gekookte)scampi's, -2 th lepels citroensap, -zout, -2 eierdooiers, -1 citroen, -peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-11-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een luxe versie waarvan je de hele avond kunt eten, en net zo makkelijk als de normale gourmet! met zelf-gegrillde creme bruleetjes op het eind!

INGREDIENTEN

Voorgerecht: (rode) witlofstruikjes, 1 ons Hollandse garnaaltjes, ons gerookte zalm, ons paling, cocktailsaus (mengsel van mayonaise, ketchup, beetje whiskey, paprikapoeder/cayennepeper), rucola, kerstomaatjes, citroen., , Hoofdgerecht:, 2 grote varkenshaasjes in stukjes gesneden, 2 kalfsschnitzels in stukken gesneden, 2 ons pancetta of gerookt ontbijtspek, pondje ossehaas in stukjes gesneden, 2 eendeborstfilets, cocktailworstjes, onsje bacon, salie, gorgonzola, fles rode wijn, 1 ui, 1 wortel, 2 stengels bleekselderij, knoflook, tijm, roomboter, zout en peper, tijm, 1 krop Romeinse sla, 2 sneetjes oud witbrood in blokjes, olijfolie, citroen, mosterd, Parmezaanse kaas, worcestershiresaus 4 afgespoelde ansjovisfilets, ei, mini-krieltjes., , nagerecht:, halve liter room, 3 eidooiers, 2 eieren, 125 gr suiker,1 steranijs,1 kaneelstokje,1 vanillestokje(uitgeschraapt), bruine basterd suiker of rietsuiker.,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-12-2002
  •  
  •  > 120 min.

Drie verschillende marinades maken het vlees extra mals en geven het een heerlijke smaak

INGREDIENTEN

250 gram biefstuk, 250 gram varkensvlees, 250 gram lamsboutlapjes, 1 sinaasappel, 3 el. ketjap manis, 1 el. sambal oelek, 1 el. suiker, ? el. Chinese kruiden, 1 dl. droge witte wijn, 1 teentje knoflook, ? el. Italiaanse kruiden, zout, peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-01-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 eetl.creme fraiche 2 eetl. mayonaise, groene pesto,cajunkruiden,salsa pikant,sambal

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op18-03-2002
  •  
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

De gezonde Gourmet versie van die lekkere McDonalds Big Tasty! We houden de heerlijke big tasty saus (recept hieronder), streaky bacon en ijsbergsla, maar de burger wordt vervangen door avocado, en de tomaatjes door pomodori secchi (zongedroogde tomaatjes).
Laat de gourmet burger zonder bovenkant, anders wordt de smaak gemaskeerd door brood.

INGREDIENTEN

Per broodje van onder naar boven:, , 1/2 volkoren broodje, strips ijsbergsla, 2 streaks crispy bacon, 1 dun plakje boerenkaas, mozzarella of jonge kaas, evt wat rode ui (in ijswater gewassen), dunne plakjes avocado, wat pomodori secchi in dunne strips, big tasty sauce (rokerig, mayo basis), , , big tasty sauce:, 3 el frietsaus, 2 el BBQ saus, 5 druppels liquid smoke

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-09-2010
  • Amerikaans
  •  10-20 min.

Vijf gourmet ideeen,met vis,dat is weer iets anders dan alleen vlees

INGREDIENTEN

Idee 1}reepjes zalm,gekruid met zout en verse dille,even gebakken en afgemaakt met een beetje mosterd,een scheutje witte wijn en een lepeltje room fris.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-10-2003
  •  
  •  0-10 min.

Heerlijk romige sauzen, altijd een succes.

INGREDIENTEN

1 liter volle yoghurt, grote pot mayonaise, 2 tenen knoflook, 1 ui, peper en zout, hot tomatenketchup, cayennepeper, zoetzure augurken, kerriepoeder

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-12-2009
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Lekkere saus voor bij het gourmetten, of barbecuen

INGREDIENTEN

Mayonaise, Yoghurt of sour creme, peper, zout, suiker, eventueel koffiemelk, tomatenketjup, ketjap, cognac, sherry of whiskey

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op25-12-1999
  •  
  •  0-10 min.

[list=a]

INGREDIENTEN

[list=a], ,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-09-2014
  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Ideetje voor een avondje gourmetten. Doe voorzichtig met vuur!

INGREDIENTEN

1 klontje boter, 1 tl gesnipperde ui, 1 el kipfilet, in reepjes of dobbelsteentjes gesneden, 1 mespuntje knoflookpoeder, halve tl kerriepoeder, scheutje cognac, 1 el fruitcocktail, 1 el slagroom, tabasco, zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-04-2009
  • Nederlands
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies