Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Gorgonzolasaus recepten (213) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Lekkere pastasaus, ook heerlijk over broccoli, bloemkool, spruitjes en sperziebonen.

INGREDIENTEN

200 gram milde gorgonzola, 1 beker slagroom, 100 gr. mager doorregen gerookt spek in blokjes gesneden, vers gemalen zwarte peper, 1 eetl. boter of margarine.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-02-2002
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Lekker bij tagliatelle en een salade van roodlof, paprika en bieslook met een simpele dressing van olijfolie, balsamico-azijn en wat versgemalen peper.

INGREDIENTEN

Halve el peterselie , halve el vloeibare margarine , 1 handpeer , anderhalf bosuitje , half bekertje creme fraiche (bekertje a 125 ml) , 100 g gorgonzola kaas , 0.5 dl zoete witte wijn , 0.5 g pecannoten , versgemalen peper , Variaties op gorgonzola: , verse roomkaas, camembert, brie, geraspte belegen kaas, Boursin, danish blue

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-03-2001
  •  
  •  0-10 min.

Heerlijke saus voor over de varkenfiletlapjes

INGREDIENTEN

50 gram Gorgonzola, 50 gram geraspte oude kaas, verse bieslook, 1 ui, 1 teentje knoflook, klontje boter/margarine, 2,5 dl. kippebouillon, 1 bekertje slagroom of creme fraiche, 2 eetlepels bloem

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-06-2002
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Een pittige romige saus die heel goed past bij de gedraaide fusilli

INGREDIENTEN

150 gram gorgonzola, verkruimeld, 1? dl. volle melk, 30 gram boter of margarine, zout, peper, nootmuskaat, 1-2 el. fijngesneden peterselie, 6 el. vers geraspte parmezaanse kaas

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-10-2000
  • Italiaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

150 g gorgonzola, verkruimeld, 1 1/2 dl volle melk, 30 g boter, 1 dl slagroom, 1-2 el fijngesneden peterselie, nootmuskaat, peper, zout,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-10-2000
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Heerlijk sausje voor bij de biefstuk!

INGREDIENTEN

150 Gr. gorgonzola, scheut slagroom.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-08-2003
  • Internationaal
  •  0-10 min.

EEN SAUS DIE BIJ PASTA,VLEES OF KIP GRANDIOOS SMAAKT.

INGREDIENTEN

5 dl slagroom60 g gorgonzola,verkruimeld3 el wiite fruitige Italiaanse wijn1 tl cognaczout en peper naar smaak

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-05-2003
  • Italiaans
  •  0-10 min.

Om saus uit een pakje op smaak te brengen

INGREDIENTEN

2 1/2 dl water, 1 pakje witte variatiesaus, 50 gram Gorgonzola, 1 lenteuitje, 2 eetl. walnoten, 2 eetl. slagroom

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-03-2000
  • Nederlands
  •  0-10 min.

4 personen Lekker bij pasta

INGREDIENTEN

300 g oesterzwammen, 1 el boter, zout, vers gemalen witte peper, 250 g room, 100 ml vleesbouillon, 250 g gorgonzola,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-11-2000
  •  
  •  0-10 min.

Heerlijk bij pastagerchten.

INGREDIENTEN

1 ui,100gr. gorgonzola,1 sneden rauwe ham,300 gr. slagroom,2 eetlepels witte wijn,1 eetlepel boter.de ui stoven in de boteren er de reepjes ham aan toevoegen.de gorgonzolzin stukjes samen met de slagroom en de wijn,goed laten verhitten,goed roren tot een mooi sausje, van het vuur nemen en opdienen op pasta .

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-12-2004
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Lekker met pasta en kalfsvlees en gehaktballetjes

INGREDIENTEN

2? water, 3 volle el. Variatiesaus wit, 50 gram gorgonzola, verkruimeld, 1 lente-uitje, in ringetjes

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-04-2001
  • Italiaans
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

500 g aardappels kruimig schoongeboend, 1 eierdooier, 100-125 g tarwebloem, 125 ml slagroom, 100 g gorgonzola (blauwaderkaas) verkruimeld, 25 g rucolasla (zak a 75 g),

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-10-2007
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 Kalfslapjes - 50 gram Boter - scheutje Cognac -1 dl Slagroom - 50 gram Gorgonzola - zout& peper - 50 gram gepelde Walnoten .

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-02-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Dit is een recept van Cafe Restaurant Jongepier in Dordrecht

INGREDIENTEN

4 tournedos a 160 gram* 3 eetl droge witte wijn* 1 bekertje slagroom* 125 gram gorgonzola* 40 gram boter* 4 theel kappertjes* 15 gram verse basilicum* versgemalen peper * zout*

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-02-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 bleekselderij, fijngesneden, 1 kleine ui, fijngehakt, 40 g boter, 150 g gorgonzola, 300 ml melk, 500 g gnocchi, zout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-03-2005
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Dit gerecht heeft geen toelichting nodig.is gewoon heerlijk.

INGREDIENTEN

, , 300 gram kalfsreepjes, 1 klein bekertje room, 75 gr gorgonzola, peper, olijfolie, tarwebloem, zout, , , , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-04-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Je meot wel van blauwe kaas houden

INGREDIENTEN

150 gram penne rigate of een andere pasta -, 300 gram broccoli -, 150 gram gorgonzola-, 1 ui -, 1 eetlepel olijfolie -, 1 teen knoflook -, 125 ml koksroom -, 1 theelepel tijm -, zout en versgemalen zwarte peper -, 3 eetlepels Parmezaanse Kaas .,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-01-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Speciaal voor Peter H. Als je dit maakt, kom ik bij je eten !!

INGREDIENTEN

200 gr gorgonzola kaas, bakje champignons, 250 ml creme fraiche, 3 teentjes knoflook, oregano, flinke ui, 4 el olijfolie, 400 gr spaghetti, 1 dl droge witte wijn

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-05-1999
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Bijzonder gerecht met peren

INGREDIENTEN

500 gr (groene) tagliatelle; 2 stevige handperen; 100gr pecannoten; 3 bosuitjes; 1 eetlepel margarine (blue band vloeibaar); 125 ml creme fraiche; 1 dl witte wijn; 200 gr gorgonzola; 1 eetlepel fijngehakte peterselie; peper enzout

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-08-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Tagliatelle met gorgonzolasaus en sla

INGREDIENTEN

250 gr groene tagliatelle, 2.5 dl slagroom, 175 gr gorgonzola, peper, zout, pijnboompitten,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-07-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Pasta met Gorgonzolasaus (4 personen)

INGREDIENTEN

500 g ongekookte pasta, , 600 g gorgonzolakaas, 325 ml creme fraiche (Eén groot en één klein bekertje), 300 g gesneden been- of achterham, 2 doosjes champignons, 2 grote uien, 2 rode uien, 3 teentjes knoflook, 6 blokjes (maggi, rood-gele doosje en per 2 verpakt), olijfolie, allesbinder, peper, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-09-2011
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekker met pasta en broccoli

INGREDIENTEN

Peper, 1 dl. room, 1,5 dl. melk, 2 el. bloem, 200 gram gorgonzola (in blokjes), 500 gram varkenshaas, 70 gram boter

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-11-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekker snelle pastamaaltijd.

INGREDIENTEN

Zout, pasta (100 gr. per persoon), 2 stevige handperen, 100 gr. pecan- of walnoten, 3 bosuitjes, boter, 1 bekertje creme fraiche (125 ml.), 1 dl. witte wijn, 200 gr. gorgonzola, versgemalen peper, 1 eetl. peterselie (vers of uit de diepvries)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-09-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

? 400 gr Lamshaas, ? 3 sjalotjes, ? 1 teentje knoflook, ? 150 gr gorgonzola, ? 250 gr peultjes, ? 2? dl slagroom, ? 2 el olie, ? snufje zout, ? snufje peper (versgemalen)

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-03-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 beenham naturel (ca. 750g), peper en zout, 35 gr boter, 2 eetl olijfolie, 1 ui, 150 gr champignons, 1/2 theel tijm, 1 1/2 dl melk, 150 gr, gorgonzola, extra nodig: keukenpapier

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-12-2001
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Na wat speurwerk op smulweb heb ik zelf een recept gemaakt voor een eenvoudige spinazietortilla die bijzonder wordt door de gorgonzolasaus. Warm een prettige maaltijdcomponent maar koud is deze tortilla eigenlijk nog lekkerder. Heel geschikt voor picknick of borrelhap.

INGREDIENTEN

3 grote aardappelen, 300 gr. spinazie, 1 kleine ui, 1 teentje knoflook, Olie (om in te bakken), 4 eieren, Zout, peper, knoflookpoeder, , 100 cc melk, 75 gr. gorgonzola, Scheut kookroom,

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-08-2009
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 teen knoflook, 1 eetl. olijfolie, 125 gr. in blokjes gesneden gorgonzola, 125 gr. slankroom, versgemalen peper en zout,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-11-1998
  • Italiaans
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Zout, 500 gram (groene) tagliatelle, 2 stevige handperen, 100 gram pecannoten, 3 bosuitjes, 1 eetlepel blue band vloeibaar, 1 bekertje creme fraiche (125ml), 1 dl witte wijn, 200 g gorgonzola, versgemalen peper, 1 eetlepel fijngehakte peterselie.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-10-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1/2 theelepel thijm, 1 beenham naturel (ca. 600g), 1 ui, 1,5 dl melk, 150 gr champignons, 150 gr gorgonzola, 2 eetlepels oijfolie, 35 gr boter

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-12-2002
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1/2 dl. zoete witte wijn, 11/2 st. bosuitjes, 1 handpeer, 1/2 eetl. peterselie, 100 gr. gorgonzola, 1/2 eetl. blue band vloeibaar, 1/2 gr. pecannoten, peper uit de molen, 250 gr. tagliatella, zout, 1/2 bekertje creme fraiche

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-01-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

Zout., 500 gram groene tagliatelle., 2 stevige handperen., 100 gram pecannoten., 3 bosuitjes., 1 eetl. vloeibare boter., 1 bekertje creme fraiche (125 ml), 1 dl witte wijn., 200 gram gorgonzola., versgemalen peper., 1 eetl.fijngehakte peterselie.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-09-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Erg lekker, eenvoudig klaar te maken

INGREDIENTEN

1 teentje knoflook, 1 flinke bos basilicum, 2 tot 3 ons gorgonzola, 50 gram vegetarische hamblokjes (AH), spaghetti, zout en verse peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-11-1998
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Champignons met gorgonzolasaus

INGREDIENTEN

250 gram champignons. 2oo gram gorgonzola, 1 dl. witte wijn, een bekertje creme fraiche, 1 ui, bieslook, peterselie, peper en zout

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-10-1998
  • Italiaans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Leuk voorgerecht ook voor kinderen omdat het gerecht er uit ziet als een gebakken spiegelei.

INGREDIENTEN

4 halve perziken (blik), 6 sprietjes bieslook, 2 dl. slagroom, 300 gram gorgonzola kaas, versgemalen witte peper,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-01-2002
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Voedzame pasta met saus; anders; snel

INGREDIENTEN

400gr tagliatelle, 200gr gorgonzola, 125ml crjme fraiche, 150gr magere spekreepjes, 4stengels bleekselderij, 2 sjalotjes, (verse)bieslook, (verse)tijm, gemalen peperkorrels

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-06-1999
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

150 gram penne rigate of een andere pasta, 300 gram broccoli, 150 gram gorgonzola, 1 ui, 1 eetlepel olijfolie, 1 teen knoflook, 125 ml koksroom, 1 theelepel tijm, zout en versgemalen zwarte peper, 3 eetlepels Parmezaanse Kaas

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-04-2003
  • Belgisch
  •  0-10 min.

Een heerlijk stukje vlees, met een geweldig sausje

INGREDIENTEN

4 kipfilets (120 gram), 3 eetl droge witte wijn, 1 bekertje slagroom,(125 ml) 125 gram gorgonzola, peper, 40 gram boter of margarine, zout, 4 theel. kappertjes, 1/2 zakje basilicum(15 gram) keukenpapier

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-07-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijk stukjevlees met een verukkelijk.

INGREDIENTEN

4 tournedos, 3 eetlepels droge witte wijn, 1 bekertje slagroom (125 ml), 125 g gorgonzola, (versgemalen) peper, 40 g boter, zout, 4 theelepels kappertjes (potje 60 g, Royal Mail), 1/2 zakje verse basilicum (15 g), keukenpapier,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op23-01-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Heerlijk stevig herfst-winter-gerecht

INGREDIENTEN

1 lamsbout van 1500-2000 gr., peper/ zout/ tijm, 50 gr. boter, 250 gr. sjalotjes, 2 teentjes knoflook, 1 bosje voorjaarsuitjes of 2 dunne preien, 250 gr. kers-tomaatjes, 1/4 l. witte wijn, 300 gr. gorgonzola, 2 bekertjes creme fraiche

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op20-02-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een recept uit de Tip Culinair van maart 2000, zo lekker dat ik het graag wil bewaren.

INGREDIENTEN

- 300 gr. fusilli, - zout, saus:, - 150 gr. gorgonzola, verkruimeld, - 1,5 dl melk, - 30 gr. boter of margarine, - 1 dl slankroom of slagroom, - zakje uitgebakken spekjes, - 100 gr. versgeraspte parmezaanse kaas, - 1 a 2 el fijngesneden peterselie, - zout/versgemalen peper/nootmuskaat,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-07-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top