96 gnocchi uit de oven recepten

Italiaans aardappelgerecht met tomaten-salamisaus en kaas. Overheerlijk!

INGREDIENTEN

1 pak gnocchi van de Albert Heijn, 1 ons salami in stukjes, 1 ons oude kaas in stukjes, 3 grote tomaten, 1 dl droge witte wijn, Italiaanse kruiden, twee tenen knoflook en 50 gram geraspte jonge kaas.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-11-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijk in plaats van aardappels

INGREDIENTEN

1/2 liter melk, 125g griesmeel, 75g geraspte parmenzaanse kaas, 50g belegen kaas, 2 eidooiers, 20g boter, zout, nootmuskaat.

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-01-2000
  • Bijgerecht
  •  60-120 min.

Gnocchi van griesmeel

INGREDIENTEN

1 l melk, 1 tl zout, 150 gr griesmeel, 3 eieren, nootmuskaat, peper, 100 gr geraspte kaas, boter, 500 gr tomaten, 100 gr uien, 1 teentje knoflook, gehakte peterselie, gehakt selderij blad, 1 laurierblad, oregano, peper, veldsla, zonebloemolie, sap van 1/2 citroen

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-12-1998
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Gnocchi met gedroogde tomaten, basilicum en kaas uit de oven.

INGREDIENTEN

1 pakje gnocchi, 4 gedroogde tomaten, 2 bosuitjes, verse knoflook, 1 paprika, basilicum olie, verse italiaanse kruiden, salami, oude kaas.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-11-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

75 gram extra belegen kaas ( stuk ), 75 gram salami ( stuk ), 2 pakken delverde gnocchi di patata ( a 500 gram ), 2 eetlepels boter, 100 gram geraspte parmezaanse kaas, 450 gram trostomaten., , 6 eetlepels sladressing naturel, ovenschaal.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-07-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Lekker even net iets anders!

INGREDIENTEN

75 g extra belegen kaas(stuk), 75 g salami(stuk), 2 pakken Delverde Gnocchi dl patate(a 500 g), 2 eetlepels boter, 100 g geraspte parmezaanse kaas, 450g trostomaten, 6 eetlepels sladressing naturel

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-01-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

3-G`s (Gemaakt, Geproefd, Goed bevonden)

INGREDIENTEN

150-200 gr gekookte hamblokjes, 300 gr (kleine) champignonnen, 250 gr cherry tomaatjes, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2-3 el olie, zout, peper,m 1-2 el tomatenpuree, 1 el bloem, 400 ml slagroom, 2 el tomatenketchup, 1 el gedroogde Italiaanse kruiden, 2 pakken Gnocchi-samen 800 gr, boter om de ovenschaal mee in te vetten, 125 gr mozzarella, 50-75 gr geraspte Goudse kaas.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-11-2009
  •  …
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Simpel en lekerrrrrr

INGREDIENTEN

Gnocchi,4 ons gehakt (tartaar),pot/zak pastasaus naar keuze,1 blikje tomatenpuree, 1 ui,2 teentjes knoflook,10 cherrytomaatjes, peper,zout,2 eetlepels pesto,1 bol mozarella,1 zakje ger. kaas( naar keuze),450 gr.bladspinazie(diepvries),boter om in te vetten, olijfolie om te bakken

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-03-2011
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een goedkope maaltijd met pompoen.

INGREDIENTEN

450 g pompoen, 1 kl olie, 450 g bloemig kokende aardappelen, 1 el boter, 200 g bloem, 1 eierdooier, 1 el geraspte parmezaan, peper, zout., VOOR DE SAUS: 2 el boter, 50 g geraspte parmezaan, 2 takjes verse tijm of 1/2 tl gedroogde tijm.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-11-2001
  •  …
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

40 gr extra belegen kaas (stuk);, 40 gr salami (stuk);, 1 pak Delverde Gnocchi di patate;, 2 eetl. boter;, 100 gr geraspte parmezaanse kaas;

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-06-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

En binnen 25 minuten kunnen we aan tafel. Gnocchi zijn noedels, soms zo klein als een doperwt, en nooit groter dan een flinke olijf. Gnocchi dienen na bereiding zo snel mogelijk geserveerd te worden.

INGREDIENTEN

500 gram aardappelgnocchi 30 gram boter, in stukjes 1 e fijngehakte peterselie 100 gram fontina, in plakjes 100 gram provolone, in plakjes

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-09-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Voor paasmenu

INGREDIENTEN

1 tl zout, 150 gr maisgriesmeel, 40 gr gersaspte Parmezaanse kaas. Voor kruidenboter: 100 gr boter, 1 teentje knoflook, 2 el gehakte kruiden. Extra: boter voor de vorm.

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op27-03-2000
  • Italiaans Bijgerecht
  •  60-120 min.

Voorbereidingstijd: 40 minuten - Kooktijd: 45 minuten - Voor 4 personen. TIP Zorg er tijdens het koken van de gnocchi voor dat het water tegen het kookpunt aan blijft - in vol kokend water vallen gnocchi vaak uit elkaar.van "vifke"

INGREDIENTEN

750 g verse spinazie, schoongemaakt en fijngehakt - 400 g ricotta - 2 eieren - 1 kop geraspte parmezaanse kaas - snufje peper snufje - gemalen nootmuskaat - een beetje bloem voor bet uitrollen - 90 g gesmolten boter

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-02-2002
  •  …
  •  30-60 min.

Heerlijk romig en zacht

INGREDIENTEN

750 gram kruimige aardappelen, 1 ei, 150 gram bloem, zout, 150 gram gorgonzola, 1/8 l/ melk of room, peper, 1 el., fijngehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-08-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

200 g bloem, 500 g kruimige aardappels, geschild en in gelijke stukken, zout, peper, 100 g groene olijven zonder pit, fijngesneden, 50 g boter of margarine, gesmolten, , voor de saus, 1 el olijfolie, 1 ui, 3 teentjes knoflook, fijngesneden, 2 dl groentenbouillon, 1 1/4 dl slagroom, 100 g groene olijven zonder pit, fijngesneden, 4 el fijngesneden platte peterselie (bij Turkse of Marokkaanse winkel) of krulpeterselie

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op10-07-2010
  • Italiaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

750 g verse spinazie, schoongemaakt en fijngehakt - 400 g ricotta - 2 eieren - 1 kop geraspte parmezaanse kaas - snufje peper snufje - gemalen nootmuskaat - een beetje bloem voor bet uitrollen - 90 g gesmolten boter

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-05-2002
  • Duits Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 courgettes Voor de vulling: 600 g verse spinazie - 250 g kwark - 75 g boter - mespunt foeliepoeder - 3 eieren - 100 g griesmeel - 100 g geraspte gruyere of geraspte oude kaas - bloem - boter

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op23-01-2002
  • Vegetarisch
  •  0-10 min.

Gnocchi van volkorenbrood

INGREDIENTEN

200 gr oudbakken volkorenbrood, 1/8 liter hete melk, 1 ui, 1 teentje knoflook, 100 gr wortel, 1 venkelknol, 2 eieren, zout, nootmuskaat, cayennepeper, paneermeel, 175 gr pizzatomaten uit blik, 50 gr creme fraiche, 1 el gedroogde oregano, 150 gr geraspte kaas, 1 el boter

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-12-1998
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  60-120 min.

Kwam het recept weer tegen, wilde het nog altijd eens uitproberen, nog niet gedaan dus, ik heb nog mijn twijfels over de verhoudingen! Daarom in mijn kookboek gezet, dan kom ik het binnenkort nog weer eens tegen.

INGREDIENTEN

- 1 liter melk., - circa 125 gr griesmeel., - zout en nootmuskaat., - 2 eieren., - 100 gr zelf geraspte kaas (Parmezaan of Gruyère)., - olie om in te vetten., - 1 dl sterke, koude bouillon (van blokjes of fond)., - 50 gr gesmolten boter., - 50 gr (nog extra) geraspte kaas.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-06-2010
  • Bijgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijke varassende ovenschotel

INGREDIENTEN

- 1 pak gnocchi (500 gram), - 250 gr kerstomaatjes, - halve chinese kool, - rookkaas (ongeveer 6 plakjes), - basilicum, - 1 teentje knoflook, - 3 eetlepels olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-10-2005
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gnocchi alla sorrentina.

Recept uit de streek Campania

INGREDIENTEN

Gnocchi, , 1 ui, 3 teentjes knoflook, olijfolie om in te bakken, 70 g tomatenpuree, 800 g gepelde tomaten, 1 kg gnocchi, 250 g mozzarella, 100 g geraspte Parmezaanse kaas, , Salade, , olijfolie extra vergine, 1 el balsamicoazijn, 1 tl mosterd, 0.5 tl kerriepoeder, 1 bos radijsjes, 3 bosuitjes, 100 g eikenbladsla

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-07-2013
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Romeinse aardappelballetjes met vleessaus.

INGREDIENTEN

Gnocchi:1 kg.aardappelen,135 gr.bloem,2 eier, dooiers,4 el.parmazaanse kaas,1 mesp.witte, peper,1 mesp.marjolein,2 el.boter., Saus:1 kg.tomaten,1ui,1 tak bleekselderie,1, wortel,halve teen knoflook,4 el.olijfolie, 250 gr.gehakt,125 ml.vleesbouillon,1 mesp., zout,witte peper,oregano

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-02-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Voor de kaassaus:, 100 ml slagroom, 50 ml droge witte wijn, 50 gram blauwaderkaas. verkruimeld, 100 gram pittige belegen kaas, geraspt, 1 teen knoflook, geperst, 40 gram walnoten, fijngehakt, , verder:, 500 gram gnocchi di patate (pak, bijvoorbeeld AH), 200 gram spinazie, 1 ui, gesnipperd, munt of tijm, fijngehakt, versgemalen peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-12-2008
  • Mediterraan
  •  20-30 min.

Fantastisch lekker zonder vlees, de gnocchi is wat werk, maar zeer de moeite waard!

INGREDIENTEN

GNOCCHI: 1 450gram blik witte bonen in tomatensaus, uitgelekt en gepureerd, 375 gram bloem125 gram geraspte oude kaas100 gram ricotta4 eieren, losgeklopt1/2 theelepel nootmuskaatzout en peper naar smaak., TOMAAT/OLIJVEN SAUS: 2 eetlepels olijfolie, 2 rode uien, in plakken gesneden, 125 gram champignons, in plakken gesneden, 3 teentjes knoflook, geperst, 125 ml rode wijn, 2 rode paprika's, 2 x 425g blikken tomatenblokjes, 180 ml groentenbouillon, 80 ml tomatenpuree, 1 theelepel suiker, 100 gram ontpitte olijven, 1/2 bos verse basilicum, fijngesneden, zout en peper naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-09-2004
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een heerlijk vegetarisch pastagerecht dat als lunch en als hoofdgerecht gegeten kan worden.

INGREDIENTEN

Groene pesto; verse basilicum (of uit de diepvries, maar zeker niet gedroogd); olijfolie; zout en peper; 1 bolletje mozzerella; gnocchi; 3-4 groenten- of tuinkruidenbouillonblokjes; vergeraspte parmezaanse kaas.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-10-2000
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

* Gnocchi di verdura gratinati *
Gegratineerde groente-gnocchi, veel werk, maar heerlijk!

INGREDIENTEN

750 g aardappelen, zout, 250 g fijngehakte ontdooide diepvriesspinazie, 100 g bloem, 50 g geraspte parmezaanse kaas, 100 g geraspte gruyerekaas, 1 ei, versgemalen peper, 1 potje Grand'Italia sicilianasaus, 25 g gesmolten boter of margarine

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-11-1999
  • Italiaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Kerstmenu Potatoes

INGREDIENTEN

3 grote (oranje) zoete aardappels (750g)
, 2 bollen knoflook
, 24 blaadjes salie
, 250 g bloem
, stukje parmezaanse kaas (50g)
, 50 g boter
, 2 el olijfolie
, peper en zout uit de molen
, snuf gemalen nootmuskaat

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-11-2001
  • Vegetarisch
  •  60-120 min.

Gnocchi (spreek uit nokkie) zijn balletjes, gemaakt van aardappel die gekookt worden. Het is wel wat werk, maar het resultaat is heerlijk!!!

INGREDIENTEN

800 gram aardappels (bildstar), 2 eierdooiers, 100 g bloem, zout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-06-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gnocchi`s zijn heel makkelijk zelf te maken, maar heb je geen tijd dan zijn de kant en klare verpakking een mooi alternatief

INGREDIENTEN

20 gr boter, 2 teentjes knoflook-in dunne plakjes, 4 sjalotjes-fijngehakt, 1 tl olijfolie, 350 gr champignons-in plakjes, 250 gr gaar gekookte kip-losgeplukt, 227 ml room, 100 ml melk, fijngeraspte nootmuskaat naar smaak, zout en versgemalen zwarte peper, 500 gr aardappel gnocchi, bos platte peterselie-fijngehakt, 50 gr Parmezaanse kaas-fijngeraspt

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-06-2013
  •  …
  •  20-30 min.

Gnocchi met kaas en tomatensaus

INGREDIENTEN

500 gr aardappels - 1 ei - bloem - zout - 250 gr geraspte kaas - 5 dl tomatensaus - boter

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-09-1999
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

P.P. 350 kcal/18g E/20g V/26g Kh.

INGREDIENTEN

Halve liter melk
, zout en versgemalen peper
, nootmuskaat
, 125 griesmeel of polenta (mais-griesmeel)
, 1 eidooier
, 100 g gorgonzola (of andere blauwe schimmelkaas
, 1 dl (koffie of slag) room
, 50 g parmezaanse kaas
, 2 tl (verse) tijm

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-06-2000
  • Italiaans Bijgerecht
  •  30-60 min.

Volgens de Delicious een lunchgerecht, maar doet het ook goed als (vegetarisch) voorgerecht voor 4-6 personen. Wij aten het als bijgerecht bij een portie in vanille gemarineerde tonijn; een aanrader voor wie het aandurft om gnocchi te maken!

INGREDIENTEN

700 gram zoete aardappels, wit vruchtvlees., 3 el ricotta, 4- 5 el bloem + extra, 1 envelopje saffraan (0,05 gram), 25 gram boter, 100 ml milde olijfolie, 1 bosje salie, de blaadjes in de lengte gehalveerd, 75 gram ongezouten gepelde hazelnoten

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-08-2012
  • Italiaans Bijgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 1/2 kg bloemige aardappelen - 2 eieren - 1 eigeel - zeezout - 220 gr gezeefd meel ? 750 cl tomatensaus - peper - paprikapoeder - scheutje citroensap - iets honing - 3 tl Italiaanse kruiden - 10 hele blaadjes basilicum ? 2 tenen gehakte knoflook - 1 gesnipperd ui

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-04-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

750 gr aardappelen, zout, 250 gr fijngehakte diepvries spinazie, 100 gr bloem 50 gr geraspte Parmezaanse kaas, 100 gr belegen Goudse kaas, 1 ei, 1 pak tomatenpulp, 100 gr gorgonzola, gesmolten boter

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-08-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

? Ouderwetse gnocchi, een verrukkelijk en weinig kostbaar voorafje.

INGREDIENTEN

? ? ltr melk, ? 50 gr boter, ? 125 gr gezeefde bloem, ? 100 gr geraspte gruyere, ? 3 eieren, ? mespunt nootmuskaat, ? 1 snuif zout.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-06-2005
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.

Gnocchi met gehaktballetjes en tomaten-paprikasaus

INGREDIENTEN

1 kg bloemige aardappelen, 200 tot 300 g bloem, 1 ei, 50 g versgeraspte Parmezaanse kaas, een snufje nootmuskaat, , voor de gehaktballetjes, 200 g verse varkensworst, vliezen verwijder en het vlees verkruimeld, 300 g mager rundergehakt, 1 ei, 50 g droog broodkruim, 1 theelepel gemalen karwij, 2 teentjes knoflook, uitgeperst, een handjevol blaadjes platte peterselie, gehakt, 3 eetlepels plantaardige olie, , voor de saus, 2 eetlepels olijfolie, 2 sjalotjes, gesnipperd, 2 rode of gele paprika`s, in kleine blokjes, 1 blik van 400 g gezeefde tomaten, 2 takjes verse tijm, , voor het serveren, versgeraspte Parmezaanse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op30-10-2013
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Met auberginemoes.

INGREDIENTEN

1,5 kg melige aardappelen - 450 gr gezeefd meel - 2 eieren, - zout - zwarte peper - boter - vers geraspte Parmezaanse kaas -, ...............Voor de auberginenmoes ;........., 750 gr aubergines - 1 geplette teen knoflook - sap van 1 citroen -, 1/2 bos peterselie - een paar takjes marjolein, - 2 el olijfolie - zout - peper

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-05-2003
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Prima bijgerecht uit de Romeinse keuken

INGREDIENTEN

-boter om in te vetten, -3/4 l melk, -150 g griesmeel, -zout, geraspte nootmuskaat, witte peper, -150 g geraspte Parmezaanse kaas, -1 eierdooier

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-01-2003
  • Italiaans Bijgerecht
  •  20-30 min.

Polentakoekjes uit de oven, gegratineerd met kaas. Mmmmm!!!

INGREDIENTEN

? liter melk, 125 gr. maisgriesmeel (polenta), 1 ei, 100 gr. geraspte kaas, zout, nootmuskaat, 30 gr. boter

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-05-2002
  • Italiaans Bijgerecht
  •  60-120 min.

330 kcal, 25 gr. eiwit, 2 gr. verzadigd vet, 8 gr. onverzadigd vet, 34 koolhydraten

INGREDIENTEN

200 gram kabeljauwfilet, 1 eetlepel rode pesto, 2 blaadjes salie, 2 plakken parmaham, 150 gram kant-en-klare gnocci di frites, 1 eetlepel olijfolie, 300 gram Italiaanse roerbakgroenten, peper en zout

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-07-2004
  • Italiaans
  •  10-20 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies