319 gnocchi recepten

Aardappelgnocchi met tomaten-basilicumsaus

INGREDIENTEN

TOMATENSAUS:, , 1 el olie., 1 ui gesnipperd., 1 selderijstengel,fijngehakt., 2 wortels,fijngehakt., 800 gram gepelde tomaten uit blik,fijngehakt., 1 tl suiker., 30 gram basilicum,fijngehakt., , AARDAPPELGNOCCHI:, , 1 kg bloemige aardappelen., 30 gram boter., 250 gram bloem., 2 eieren losgeklopt., , (je kunt ook kant en klare gnocchi kopen bij de grote ah winkels.), , , ,

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-04-2003
  • Italiaans Voorgerecht
  •  60-120 min.

Gnocchi is een italiaanse pasta soort.

INGREDIENTEN

1 kl pompoen,gewassen, 1 ui in dunne partjes, 1 teen knoflook,in plakjes, 2 tl kaneel, 2 tl chillipoeder, 1 bakje cherrytomaten, 4 el olijfolie, 1 pak gnocchi (500 g), bakblik dun ingevet, zout, 50 g grana padano,geraspt,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-03-2008
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Italiaans aardappelgerecht met tomaten-salamisaus en kaas. Overheerlijk!

INGREDIENTEN

1 pak gnocchi van de Albert Heijn, 1 ons salami in stukjes, 1 ons oude kaas in stukjes, 3 grote tomaten, 1 dl droge witte wijn, Italiaanse kruiden, twee tenen knoflook en 50 gram geraspte jonge kaas.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-11-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gnocchi van Aardappel

INGREDIENTEN

600 gr aardappels, 3 eieren, 50 gr geraspte kaas, 100 gr tarwebloem, peper, paneermeel, olijfolie

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-12-1998
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  30-60 min.

Aardappelen anders

INGREDIENTEN

1kg aardappelen,250g bloem,1ei,zout en peper, muskaatnoot

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-12-1999
  • Italiaans
  •  30-60 min.

Erg lekker bij salimbocca, ook italiaans.

INGREDIENTEN

300 gram Aardappelen, 100 gram Bloem, 1 Ei, Nootmuskaat, Peper en zout.

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-10-2010
  • Italiaans Bijgerecht
  •  0-10 min.

DEZE TRADITIONELE ITALIAANSE DEEGKUSSENJES VORMEN EEN HEERLIJK BIJGERECHT GEGRILLEERDE VLEES OF PASTA MET SAUS.

INGREDIENTEN

1 kg warme aardappelpuree1 el polenta5 eidooiers3 el bloemzout en peper2 el gehakte bieslook1 tl fijngehakte tiijm

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-03-2003
  • Italiaans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Gemakkelijk gerecht als je aardappelen over hebt.

INGREDIENTEN

500 gr kruimige aardappelen,1 ei,100 gr bloem,30 gr parmezaans kaas,peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-12-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Heerlijk in plaats van aardappels

INGREDIENTEN

1/2 liter melk, 125g griesmeel, 75g geraspte parmenzaanse kaas, 50g belegen kaas, 2 eidooiers, 20g boter, zout, nootmuskaat.

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-01-2000
  • Bijgerecht
  •  60-120 min.

Een niet zo bekent italiaans gerecht

INGREDIENTEN

-? kg ricotta, bij voorkeur van buffelmelk, -2 handjes Parmezaanse kaas, -1 handje verse basilicum, dun gesneden, -rasp van 1 citroen, -zeezout, -versgemalen zwarte peper, -1 theel. vers geraspte nootmuskaat, -1 ? kg. fijn griesmeel,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-03-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gnocchi van griesmeel

INGREDIENTEN

1 l melk, 1 tl zout, 150 gr griesmeel, 3 eieren, nootmuskaat, peper, 100 gr geraspte kaas, boter, 500 gr tomaten, 100 gr uien, 1 teentje knoflook, gehakte peterselie, gehakt selderij blad, 1 laurierblad, oregano, peper, veldsla, zonebloemolie, sap van 1/2 citroen

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-12-1998
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

750 gr

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-06-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Dit is het basisrecept: met andere ingredienten kan je dan eindeloos varieren

INGREDIENTEN

1 kg. aardappels, 250 gram bloem, 1 eidooier, zout, roomboter, verse salie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-02-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

De pasta zelf naar oud Italiaans recept

INGREDIENTEN

1 kilo rode vastkokende aardappelen, 4 ons meel, 1 eierdooier, zout/peper en bouillon naar smaak

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-11-2000
  • Italiaans Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 1/2 kg bloemige aardappelen - 2 eieren - 1 eigeel - zeezout - 220 gr gezeefd meel

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-05-2003
  • Italiaans
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Een kilo aardappels., 250 gram bloem., Een eigeel., Zout., Roomboter., Verse salie

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-02-2003
  • Italiaans Bijgerecht
  •  10-20 min.

Aardappelpureekussentjes

INGREDIENTEN

1 kg aardappelen afkokers, zout, ? 150 g bloem, 1 ei,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-07-2000
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

- 3 middelgrote aardappelen, - 300 gr bloem, - 30 gr gesmolten boter, - ½ kop geraspte parmesaanse kaas, - versgemalen peper, Saus, - 60 gr boter, - 2 el bloem, - 5 dl melk, - ½ tl mosterd, - versgemalen peper, - 125 gr verkruimelde Blue Castello, - 3 kleingesneden lenteuitjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-02-1999
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

200 gr gnocchi - 500 gr gorgonzola ? 8 el room ? peper - verse fijngesneden basilicum, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-04-2003
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Makkelijk gerecht en toch wel bijzonder.

INGREDIENTEN

600 gram broccoli, 1 pak gnocchi di patate (500 gram), 200 ml koksroom, vis bouillontablet, halve citroen, 2 bakjes rivierkreeftjes, zout en peper naar smaak

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-08-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gnocchi met zalm en limoensaus

INGREDIENTEN

- 2 limoenen, , - ? zakje verse peterselie (a 30 gram), , - 4 zalmfilets (a ca. 200 gram), , - 500 gram sperziebonen, , - 1 pak delverde gnocchi di patate (500 gram), , - 6 eetl. olijfolie, , - 1 bekertje slagroom (125 ml),

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-04-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

2 pakken Delvedere gnocchi di patate a 500 gram - 1 grote ui - 1 courgette - 2 eetlepels olijfolie - 2 teentjes knoflook - 1 fles sugo casa piccante - 2 blikjes saardines

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-06-2002
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

250 gr Gnocchi (pasta)- 15 gr pinda?s- 200 walnoten- 200 ongezouten pistachenoten- scheutje room- iets groentebouillon,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-03-2005
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 grote ui, ? 2 teentjes knoflook, ? 3 eetlepels olijfolie, ? 300 g panklare boerenkool, ? 50 g walnoten, ? zout, ? 1 pak gnocchi di patate (500 g), ? 150 g Danish blue (of andere blauwaderkaas),

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-01-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Hoofdgerecht van 380 Kcal.p.p.

INGREDIENTEN

600 gr. broccoli1 pak Gnocchi di patate (a 500 gr. Delverde)1 pakje koksroom1/2 visbouillontablet1/2 citroen2 bakjes rivierkreeft

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-09-2002
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een heerlijk verrassend zomers gerecht door de combinatie van de stevige gnocchi met de lichtzure ricotta en de zoetigheid van de courgette.

INGREDIENTEN

- 2el olijfolie, - 2 courgettes (in zeer kleine blokjes), - 1 pak koelverse gnocchi (aardappeldeegkussentjes, 500gr), - 1 citroen schoongeboend, - 1/2 zakje peterselie (30 gr) fijngesneden, - 1 zakje basilicum (15gr) fijngesneden, - 250gr ricotta, - 50gr grano pardano, grof geraspt (dunschiller!)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-07-2007
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

- 1 kleine pompoen, - 1 ui, - knoflook, - 2 tl. kaneel, - 1 el. chilipoeder, - 1 bakje cherrytomaten aan een takje, - 1 pak gnocchi (500 g), - 50 gram grana padano, geraspt

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-07-2009
  •  
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 g aardappels kruimig schoongeboend, 1 eierdooier, 100-125 g tarwebloem, 125 ml slagroom, 100 g gorgonzola (blauwaderkaas) verkruimeld, 25 g rucolasla (zak a 75 g),

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-10-2007
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

VERRUKKELIJK,EENVOUDIG GERECHT VOOR ELKE DAG VAN DE WEEK.

INGREDIENTEN

4 el rozijnen500 gr gnocchi(1/2 recept als je het zelf maakt)1 el olijfolie100 gr katenspek1 grote ui,gesnipperd2 teentjes knoflook,fijngehakt600 gr spinaziezout en (chili)peper,100 gr Parmezaanse kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-04-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Slim en snel

INGREDIENTEN

? 600 g broccoli, ? 1 pak gnocchi di patate (` 500 g), ? 1 pakje koksroom (200 ml), ? 1/2 visbouillontablet, ? 1/2 citroen, ? 2 bakjes rivierkreeftjes (` 100 g), , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-11-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 3 el olijfolie, 300 gram panklare boerenkool, 50 gram walnoten, zout, 1 pak gnocchi (500 gram, Delverdere), 150 gram Danish blue (of andere blauwaderkaas)

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-05-2003
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

50 g roomboter, ? takjes salie (uit zakje Italiaanse-kruidenmix a 20 g), ? 500 g gnocchi di patate, ? 150 g panklare snijbonen, ? 2 kalfsoesters,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-01-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

500gr gnocchi, 1 pond groene asperges, 250gr sherry tomaatjes, 2 rode uien, 1 ons rauwe ham, 1 eetl pesto, stukje parmesaan, olijfolie

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-02-2006
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

600 g broccoli, ? 1 pak gnocchi di patate (` 500 g), ? 1 pakje koksroom (200 ml), ? 1/2 visbouillontablet, ? 1/2 citroen, ? 2 bakjes rivierkreeftjes (` 100 g),

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-02-2003
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

75 gram extra belegen kaas ( stuk ), 75 gram salami ( stuk ), 2 pakken delverde gnocchi di patata ( a 500 gram ), 2 eetlepels boter, 100 gram geraspte parmezaanse kaas, 450 gram trostomaten., , 6 eetlepels sladressing naturel, ovenschaal.,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-07-2001
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

50 g roomboter, ? takjes salie (uit zakje Italiaanse-kruidenmix a 20 g), ? 500 g gnocchi di patate, ? 150 g panklare snijbonen, ? 2 kalfsoesters,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-10-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

? 1 grote ui, ? 2 teentjes knoflook, ? 3 eetlepels olijfolie, ? 300 g panklare boerenkool, ? 50 g walnoten, ? zout, ? 1 pak gnocchi di patate (500 g), ? 150 g Danish blue (of andere blauwaderkaas), , ? wok,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-12-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Gnocchi met paprika-gahaktsaus

INGREDIENTEN

500 gr. paprika`s (rood groen en geel), 1 ui, 1 teentje knoflook, zout, peper, 3 el olijfolie, 500 gr. half om half gehakt, 1 blik gepelde tomaten (400 gr.), 1 tl oregano, 1 el paprikapoeder (pittig), 1/4 l vleesbouillon, 1 el tomatenpuree, 400 gr. gnocchi,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-02-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

? 1 broccoli, ? 1 varkensschnitzel, ? 4 plakjes ontbijtspek, ? 2 eetlepels boter, ? 4 eetlepels rode wijn, ? 1 pakje sugo traditionele (pastasaus, 470 g), ? 1 theelepel gedroogde salie, ? 1 pak gnocchi di patate (aardappel-pastaballetjes, 500 g), ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-01-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Bevat per persoon:
455 kCal/eiwit 21 gr/vet 18 gr/koolhydraten 52 gr

INGREDIENTEN

1 blik tomatenblokjes, 1 pak gnocchi di patate, 1 bol mozzarella, 100 gr pittige oude kaas, 4 eetlepels verse basilicum, fijngesneden, 2 eetlepels olijfolie, 1 ui, gesnipperd, 1 theelepel suiker

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-03-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Gnocchi

Gnocchi

Als je Italiaanse pasta`s kunt waarderen moet je zeker een keer kennismaken met gnocchi . Gnocchi is de naam van Italiaanse platgedrukte bolletjes die gemaakt zijn van meel, ei en aardappel. De bolletjes zijn eenvoudig zelf te maken en kunnen met ongeveer elke saus gecombineerd worden. Gnocchi is lekker met een tomatensaus, maar ook met een meer romige saus. Als groente kun je asperges, bosuitjes of prei toevoegen. Kip, garnalen of gehakt voor wat meer beet, en je hebt een heerlijke maaltijd die klaar is om geserveerd te worden. Kijk hieronder bij de recepten voor nog meer heerlijke variaties en combinaties en kom erachter hoe jij echte Italiaanse gnocchi het liefste eet.

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies