190 glutenvrij recepten

Receptuur verkregen op het Lustrum feest van de Nederlandse Coeliakie Vereniging

INGREDIENTEN

Zie mijn recept voor wafels (glutenvrij)

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-10-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Met dank aan Mireille van egroups

INGREDIENTEN

40 gr margarine (geen roomboter, dan lopen ze teveel uit), 50 gr bruine basterdsuiker, 1,5 tl zout, 1 tl glutenvrije speculaaskruiden, 100 gr mix C Schar (glutenvrij meelmengsel), 1 tl glutenvrije bakpoeder, 1 tot 2 el melk

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-11-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Voor de ragout:, -100 gram draadjesvlees, - 50 gram margarine, - 60 gram glutenvrij meel, - 1 uitje, - 3 dl bouillon, - naar smaak zout, peper, nootmuskaat, majoraan, , Voor het vormen van bitterballen/croquetten:, - 1 ei, - glutenvrij meel, bijv. rijstmeel, - glutenvrij paneermeel,

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op19-11-2000
  •  …
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

100 g boter 100 g poedersuiker 100 g glutenvrij meel 2 eiwitten 1 theelepel kaneel

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-11-2010
  •  …
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

150 g glutenvrij bloem, 75 g bruine basterdsuiker, 90 g boter, 10 g speculaaskruiden, , 2 eetlepels melk of water,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-11-2004
  •  …
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

75 ml. water, 6 el. honing, 6 el. keukenstroop, 1 el. gemalen anijszaad, 250 g glutenvrij meel, 12 g bakpoeder (glutenvrij, 1 tl. gemberpoeder, 1 tl. kaneel, 1/2 tl speculaaskruiden, zout,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-11-2004
  •  …
  •  20-30 min.

Uit de glutenvrije receptenkoker van de Bac (Bakopleidings commissie)

INGREDIENTEN

Deeg: 300 gr. glutenvrij bloem, 1 ei, 40 gr. boter, 5 gr. zout, 1.25 dl. lauwe melk, 20 gr. verse gist, , Voor de vulling:, 150 tot 200 gr gesneden gember, met ong. ? dl. gembersiroop, 150 gr gesmolten boter,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-03-2001
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Heerlijke glutenvrije koek (kruising tussen een ontbijtkoek en kruidkoek).

INGREDIENTEN

500 gram glutenvrij meel, 1 zakje wijnsteenbakpoeder (18 gram), 250 gram bruine basterd suiker, 2 eetlepels speculaas-koekkruiden van Silvo, 1/2 liter yogurt, snufje zout, eventueel bijvoegen;, 2 eetlepels gember, en/of 200 gram geweekte rozijnen

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-12-2003
  •  …
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

110 g glutenvrij meel 15 g Nutrix rijstebloem 1 eetlepel melk ½ losgeklopt ei 50 g bruine basterdsuiker 2 theelepels speculaaskruiden 40 g boter

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-11-2010
  •  …
  •  20-30 min.

Glutenvrij brood

INGREDIENTEN

100 gram ongeglansde rijst, 150 gram glutenvrij meel, 150 gram boekweitmeel, 3 theelepels wijnsteenbakpoeder, 1 theelepel zout, 60 gram lactosevrije margarine, 2 theelepels rijststroop, 2,5 dl. sojamelk

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-07-2011
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

40 g margarine (geen roomboter, dan lopen ze teveel uit) 50 g bruine basterdsuiker zout (half theelepeltje) 1 theelepel speculaaskruiden (let op glutenvrij) 100 g Mix C (Schär) 1 theelepel bakpoeder (let op of deze glutenvrij is!) 1 à 2 eetlepels melk

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-11-2010
  •  …
  •  20-30 min.

Tournedos met stroganoffsaus.Lekker glutenvrij recept.

INGREDIENTEN

4 stuks tournedos, , 1 stuk paprika, rode, in stukjes, , 20 gr. glutenvrij gerookt spek, , 1 stuk ui, , bakje Champignons, , 1 teen knoflook, , Tomatenpuree, , 0.5 el. paprikapoeder, , 1 sch. wodka, , 2.5 dl. slagroom, , Zout, , Cayennepeper

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-12-2004
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Glutenvrij brood

INGREDIENTEN

Ingrediënten:, 450 gram bruine bakmix, glutenvrij van finax, 200 gram witte bakmix, glutenvrij van finax, 400 ml water, 150 gram zaden oa sesamzaad, lijnzaad, zonnepitten ea., 60 gram roomboter, 2 eieren, 1 eetlepel suiker, 1 eetlepel maizena, 1 eetlepel zout, 1 eetlepel gist,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-03-2007
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Uit de Glutafin receptenmap voor de decembermaand

INGREDIENTEN

250 gr Glutafin witte bakmix, 1/2 ei, 1/2 zakje gedroogde gist, 2 dl lauwe melk, 50 gr rozijnen, 50 gr krenten, 50 gr sukade (of alleen maar 150 gr rozijnen), 1 appel (in stukjes gesneden)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-12-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Uit de Glutafin receptenmap voor de decembermaand. Mijn man maakt deze overheerlijke flappen ( zoals wij ze noemen) al jaren achtereen met Oudjaar.

INGREDIENTEN

100 gr Glutafin witte bakmix, 1/4 zakje glutenvrije bakpoeder (b.v. Baukje), 1 1/2 dl lauwe melk, 2 handappelen, 15 gr suiker, 1/2 tl kaneel, poedersuiker, iets zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-12-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Lekker luchtig glutenvrij brood; dit wil P. vaker hebben!

INGREDIENTEN

2 eetlepels olijfolie (bijvoorbeeld met peper of met basilicum), 375 gram glutenvrij bruinbroodmix, 25 gram maismeel, 3 theelepels droge gist, 1,5 theelepel wijnsteenbakpoeder, 1 kleine eetlepel Provencaalse kruiden, 2 eetlepels glutenvrije vruchtenmuesli, 1 losgeklopt ei, 400 cc warm water

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-12-2007
  •  …
  •  0-10 min.

Verrukkelijke eierkoek, wel anders maar zeker niet minder lekker dan de originele met gluten.

INGREDIENTEN

200 gr suiker, 150 gr. witte bakmix (bv. Glutafin), 3 eieren, 50 gr maizena, 1 zakje vanillesuiker, 2 tl bakpoeder, mespuntje zout, 1 el boter.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-03-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Hazelnotentaart zonder meel

INGREDIENTEN

8 eieren, 250 gram suiker, 300 gram gemalen hazelnoten, 1 eetlepel cacaopoeder, vanillesuiker of geraspte schil van een citroen,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-03-2001
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Uit de Glutafin receptenmap voor de decembermaand

INGREDIENTEN

250 gr Glutafin witte bakmix, 1/2 zakje gedroogde gist, 180 ml water, 1/2 el olie, iets zout, boter om vormen in te vetten

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-11-2000
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Brood om te bakken in een huisbakker, ofwel broodmachine.

INGREDIENTEN

200 cc water, 2 eetlepels suiker, 1 theelepel zout, 1 eetlepel olie, 1 ei, 400 gram Wheatex, 150 cc water, 1theelepel gist.

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op24-02-1999
  • Nederlands
  •  120 min. <

Lekkere, voedzame koeken voor onderweg

INGREDIENTEN

250 gr. gemalen cocos, 175 gr. witte basterdsuiker, 50 gr. rijstmeel, 50 gr. grog gehakte hazelnoten, 50 gr. grof gehakte walnoten, 25 gr. zonnebloempitten, 25 gr. sesamzaad, 75 gr. rozijnen, 25 gr. gedroogde papaya, 25 gr. gedroogde ananas, 4 eieren nr. 3, mesp. zout, desgewenst ouwel: hier worden de koeken iets steviger van.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-07-1999
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Receptuur verkregen op het Lustrum feest van de Nederlandse Coeliakie Vereniging

INGREDIENTEN

500 g Schaer C. (glutenvrije bakmix), 600 ml. lauwwarm water (50-100 ml. extra om evt. later aan het deeg toe te voegen), 2 eieren, 250 g suiker, 150 g boter (gesmolten), mespunt kaneel

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-10-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Brood om te bakken in een huisbakker, ofwel broodmachine

INGREDIENTEN

160 cc warm water 37 graden, 500gram Glutafin, 1 theelepel zout, 1,5 eetlepel olie, 160cc warm water 37 graden, 2 theelepels gist. (gedroogde gist)

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op24-02-1999
  • Nederlands
  •  120 min. <

Uit de Glutafin receptenmap voor de decembermaand

INGREDIENTEN

250 gr Glutafin witte bakmix, 0,85 dl water, 110 gr honing. 40 gr stroop, 1/2 theelepel anijspoeder (anijszaad), 0,25 dl karnemelk, 1 el glutenvrije speculaaskruiden (b.v. Euroma), 1/2 mespuntje gemberpoeder, 1/2 theelepel dubbelkoolzure soda (ofwel zuiveringszout of natriumbicarbonaat, verkrijgbaar bij de drogist), melk (om te bestrijken), boter om bakplaat in te vetten

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op21-11-2000
  • Nederlands
  •  120 min. <
INGREDIENTEN

500 gram Wheatexbloem of Glutafin, 10 gram gist, 4 dl. lauwe melk, 1 ei, 1 theelepeltje suiker, poederzuiker

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-12-1998
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Brood om te bakken in een huisbakker, ofwel broodmachine

INGREDIENTEN

225 cc water (37 graden), 450 gram bloem, waarvan 375 gram bruine Bakmix met vezels en 75 gram witte Bakmix, 1 theelepel zout, 2 eetlepels olie en 225 cc water (37 graden) en 2 theelepels gedroogde gist.

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op23-06-2002
  • Nederlands
  •  120 min. <
  • Eigen recept

Een typisch Nederlandse snack

INGREDIENTEN

1000 gram rundvlees, 2 liter bouilon (4 bouilon-, blokjes), 400 gram glutenvrije bloem, Laurier, foelie, tijm, ui, zout peper,aroma,nootmuskaat, en peterselie., 150 gram margarine, 4 eieren, glutenvrije paneermeel (eventueel vermengd met gemalen cornflakes (vanwege de prijs) zout en peper.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-03-2012
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Weer een recept van de Engelse supermarktketen "Sainsbury's"

INGREDIENTEN

125 g boter, 125 g kristalsuiker, 2 middelgrote eieren, 3 grote, rijpe bananen, geprakt, 175 g gemalen rijstebloem, 50 g ma?sbloem, 1 tl glutenvrije koekkruiden, 2 tl gluten vrij bakpoeder, ? tl zout,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-03-2000
  •  …
  •  60-120 min.

Een glutenvrij brood, kneden en rijzen in de broodbakmachine, bakken in de oven.

INGREDIENTEN

180 ml. water (lauwwarm), 20 g. boter (kamertemp.), 40 g basterdsuiker, ? tl kaneel, ? tl zout, 250 g Glutafin bakmix, ? zakje gedroogde gist (= 4gr), later aan deeg toevoegen: 75 gr rozijnen

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-08-2003
  • Nederlands
  •  60-120 min.

Smakelijk glutenvrij brood met weing ingrediënten, bovendien korte bereidingstijd

INGREDIENTEN

500 gram glutenvrije bakmix, verkrijgbaar bij Jumbo van Pure & Free., 500 ml water, 7 gram droge gist

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-03-2012
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Kan zelfs op de camping, in de wonderpan

INGREDIENTEN

250 gr. (glutenvrije) bloem, bv. glutafin witte bakmix, 1 ui, 200 gr. spekblokjes, 150 gr. hamblokjes, 150 gr. geraspte oude kaas, 3 eieren

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-07-1999
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Uit de Glutafin receptenmap voor de decembermaand.

INGREDIENTEN

100 gr Glutafin witte bakmix, 1/4 zakje glutenvrije bakpoeder (bv. Baukje), 1 1/2 dl lauwe melk, iets zout, 2 handappelen, 3 glutenvrije bitterkoekjes, 2 el appelsap, 40 gr glutenvrije amandelspijs, 1 zakje geschaafde amandelen, 2 1/2 el abrikozenjam, poedersuiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-12-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 stevige appels (b.v. jonagold of goudreinetten), 90 gram rietsuiker (of bruine suiker), 1 theelepel kaneel, (Halve eetlepel custard of maizena met half zakje vanillesuiker), 90 gram witte bloem (bv. DovesFarm), 45 gram harde boter,

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-02-2011
  • Engels Nagerecht
  •  10-20 min.

Voor 20 stuks

INGREDIENTEN

240 gram zachte roomboter, 240 gram witte basterdsuiker, 5 gram zout, 1 ei, losgeklopt, 450 gram DovesFarm witte bloem, 1 eetlepel Fiberhusk, 10 gram bakpoeder, , Voor de stroop (vulling):, 200 gram zeeuwse keukenstroop, 125 gram lichtbruine basterdsuiker, 1 theelepel kaneel, 100 gram roomboter,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-02-2011
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

85 gram (witte) broodmix, bv. Twello`s, Consenza of Mixme van Zizo, 3 gram gist, Snufje zout (als het niet in het meel zit!), 10 gram olijfolie, 20 gram crème fraîche, 55 gram lauw water

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-02-2011
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Ca. 8 zure appels (bv. goudrenetten), 50 gram kristalsuiker, Kaneel, 250 gram witte bloem (bv. Bioculinair, Consenza, DovesFarm), 8 gram bakpoeder, mespunt zout (let op!! in sommige melen zit al zout), 2 eieren, ongeveer 2 ½ dl melk, zonnebloemolie, poedersuiker,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-02-2011
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

Deeg:, 90 gram Dovesfarm zelfrijzend bakmeel *, 60 gram basterdsuiker, 5 gram vanillesuiker, 1 theelepel fiberhusk, Snufje zout, Snufje kaneel, 45 gram roomboter, in kleine stukjes, 15-20 gram melk, Siliconen bakvorm Barchetta van' www.bakvormen.com', (of neem een muffinvorm, voor 6 stuks), , Vulling:, 75 gram amandelspijs, ½ ei, los geklopt, 60 gram crème fraîche, 1 flinke appel, geschild en in kleine stukjes, 1 eetlepel (riet)suiker, 1 theelepeltje kaneel,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-02-2011
  • Nederlands
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 glutenvrije cake (bv. van Garbo of bak er zelf een), 8 blaadjes gelatine, 500 gram kwark, 200 gram suiker, 2 zakjes vanillesuiker, ¼ liter slagroom, 1 sinaasappel, 1 citroen, blikje mandarijntjes

  •  …
  •  120 min. <
  • Geplaatst op14-02-2011
  • Nederlands
  •  120 min. <

Uit de Glutafin receptenmap voor de decembermaand. Mijn man maakt deze overheerlijke flappen (zoals wij ze noemen)al jaren achtereen met Oudjaar.

INGREDIENTEN

100 gr Glutafin witte bakmix, 1/4 zakje glutenvrije bakpoeder (bv. Baukje), 1 1/2 dl lauwe melk, 1 literblik ananas, 15 gr suiker, 1/2 tl kaneel, poedersuiker, iets zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-12-2000
  • Nederlands
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

125 gram twello`s wit van Le Poole (of ander wit broodmix), 4 gram gist, snufje zout, 1 eetlepel olijfolie, 100 ml lauw water, ham in kleine stukjes, geraspte kaas, pizzakruiden, reepjes salami

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-02-2011
  • Italiaans
  •  30-60 min.
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies