Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

1.094 gevulde tomaat recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Mijn gezin is dol op gevulde tortilla's uit de oven en deze met kipvulling zijn favoriet. Ik vond het recept ooit in een foldertje over kaas en ik pas het aan naar gelang wat ik in huis heb.

INGREDIENTEN

3 kipfilets (ca. 450 g.), 1 kippenbouillontablet, 2 pakjes (a 150 g.)gesneden kaas naar keuze, b.v. gatenkaas of komijnekaas (ik maak ook wel eens allerlei restjes kaas op deze manier op), 1 vleestomaat of een paar gewone tomaten, 2 a 3 tenen knoflook, zo'n 20 plakjes jalapenopeper uit een potje, 1 blikje tomatenpuree (140 g.), 3 theel. mexican seasoning (Casa Fiesta), 4 tarwetortilla's, 1 bekertje creme fraiche (200 ml.).

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-09-2002
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Met 10 verschillende vullingen

INGREDIENTEN

MET BIESLOOK(4p):4 hardgekookte eieren- 50g verse roomkaas-1 el mayonaise-geknipte bieslook, zout en peper., MET PAPRIKA (4p):1/4 fijngehakte rode paprika- 4 hardgekookte eieren- 25g verse roomkaas- 1 el mayonaise- 2 el magere kwark- italiaanse kruiden- paprikapoeder, zout en peper., MET ANSJOVIS ( 10 p): 1 blikje (ca 50g) ansjovisfilets- 10 hardgekookte eieren- 150g verse roomkaas- 5 el mayonaise- peper- 1 el medium sherry- gehakte peterselie., MET OLIJVEN (4p): 6 gevulde olijven- 4 hardgekookte eieren- 50g verse roomkaas- 1 el mayonaise- zout en peper., MET TOMAAT (4p): 4 hardgekookte eieren- 25g roomkaas- 1 el mayonaise- 2 el tomatenketchup-gehakte peterselie en bladselderij- 1 theelepel Parmezaanse kaas- zout en peper., MET AVOCADO (10p): 2 plakjes ontbijtspek- 1 kleine rijpe avocado- 2 el citroensap- 10 hardgekookte eieren- 8 el mayonaise- 1/2 theel. cayennepeper- geknipte bieslook- zout en peper.,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-06-2002
  • Nederlands
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

, 14 middelgrote champignons, 4 lente-uitjes, fijngehakt, 1 el boter, 8 zongedroogde tomaten in olie, uitgelekt en fijngehakt, 1 el droog broodkruim, 3 el parmezaanse kaas, geraspt, peper & zout, , Voor de Pesto:, , 100 - 150 gram verse basilicumblaadjes, 2 teentjes knoflook gepeld, 50 gram pistachenoten, geroosterd, 35 gram parmezaanse kaas, 1,5 dl olijfolie, peper & zout,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-05-2004
  • Spaans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Verschillende warme en koude hapjes voor een tapas avond, een feestje of bij de borrel. Simpel, zonder teveel ingrediënten en iedereen lust ze! Alle hapjes kunnen (deels) van tevoren gemaakt worden.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2011
  • Internationaal
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 kipfilets, plak mozarella, zongedroogde tomaatjes naar smaak in reepjes, fijngehakte salie, 2 plakjes parmaham

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-06-2011
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een hartige bonbon.

INGREDIENTEN

Voor 10 amuses/borrelhapjes., • 10 cherry tomaatjes, • 10 dunne plakjes serranoham, • 2 el pompoenpitten, • 80 g Boursin roomkaas Knoflook & Fijne kruiden, • 10 prikkers

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-07-2009
  • Frans
  •  0-10 min.

De ingredienten kun je het fijnst krijgen met behulp van de keukenmachine. Door de keukenmachine worden de ingredienten ook beter vermengd. Gebruik bij het vullen van de eieren een spuitzak, dan wordt het mooier als dat je het met een lepel doet.

INGREDIENTEN

4 eieren, 2 eetlepels mayonaise, Peper en zout

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-01-2010
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Heerlijk fris bijgerecht

INGREDIENTEN

Tomaat (1 per persoon), Ui, Komkommer, Feta kaas

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op13-09-2004
  • Goedkoop en snel
  •  0-10 min.

Vegetarisch en lekker snel klaar!!!!

INGREDIENTEN

1 grote tomaat, 1 paprika, 1 boletje mozarella, kruiden naar keuze!!

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-09-2000
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Gevulde tomaat met garnalen en heksenkaas

INGREDIENTEN

6 grote trostomaten (vleestomaat mag ook), 250 gram garnalen, 1 bakje heksenkaas ( bij oa Ah en Em-te)

  •  Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-01-2013
  • Goedkoop en snel Voorgerecht
  •  0-10 min.

Deze tomaat is gevuld met een lichte salade van kippenmortadela; voor 1 portie: bereidingstijd 15 min. ; 221 kCal; 35 koolhydraten; 3 KH-porties

INGREDIENTEN

1 grote tomaat (150 g); 1 dikke plak kippenham (30g); 1 augurk (50 g); 1 tl pesto; 3 takjes peterselie; 40 g stevig brood; 100 ml wortelsap

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op12-08-2004
  • Slanke keuken
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

Per persoon 1 grote tomaat., 60 gram gekookte kalkoenfilet., 1 eetlepel sojasaus., 1/4 appel., 2 eetlepels gepelde garnalen., 1 eetlepel fijngehakte peterselie., 1 eetlepel halvanaise., 1 theelepel ketchup.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-12-2000
  • Slanke keuken
  •  20-30 min.

Zuid-Afrikaans voorgerecht

INGREDIENTEN

8 mooie ronde tomaten, 250 gram garnalen (noorse of hollandse naar keuze), 2 hard gekookte eieren, Mangochutney, Ketjap, peper en zout, Lepel mayonaise,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-11-1999
  • Afrikaans Voorgerecht
  •  20-30 min.

Zacht, zoet, hartig... Jammie; gevulde tomaat met geitenkaas, honing, walnootje erop en voor het frisse een beetje sla.

INGREDIENTEN

2 vleestomaten, 150 gr zachte geitenkaas, olijfolie, 2 tl honing, 2 walnoten, 2 handenvol ijsberg/-veldsla, balsamicoazijn

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-01-2005
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 vleestomaat, 1 sjalotje, 1 teentje knoflook, 1 tl. provinciaalse kruiden, zout + peper, paar zwarte olijven, paneermeel, geraspte kaas

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-12-1998
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

Een lekker bijgerecht bij lunch,brunch of koud buffet

INGREDIENTEN

2 tomaten,1 groot ei,1 flinke el. garnalen,peterselie,zout/peper,1 tl. water,klontje boter.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op05-11-2001
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Een heerlijk recept dat er door de jaren heen alleen maar lekkerder op is geworden.

INGREDIENTEN

Tomaat., Hollandse garnalen, Zalm snippers, Cocktailsaus, Bieslook, Peper en zout, Peterselie

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-09-2006
  • Frans
  •  10-20 min.

Gevulde tomaat met groente en vlees

INGREDIENTEN

8 grote vleestomaten,1 pond kipfilet, 2 grote rode uien,1 rode paprika,1 blikje mais,1 ons mozzarella.En een rood pepertje,en een pak mie van honig.,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-10-1999
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Supersnel lunchgerecht met weinig calorieen en nog lekker en vullend ook!

INGREDIENTEN

-1 grote vleestomaat, -kopje bevroren spinazieblokjes, -scheutje (koffie-)melk, -peper, zout, cayennepoeder en knoflookpoeder, -beetje oude geraspte kaas, -tl grove mosterd

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-06-2010
  • Nederlands
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

500 gr. champignons - 8 Tomaten - witte wijn, citroensap - olie - zout - peper - gehakte peterselie - 2 hardgekookte eieren - gevulde, olijven.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op06-05-2001
  • Nederlands Voorgerecht
  •  10-20 min.

Lekker als voorafje, lunchgerecht, maar ook leuk bij een buffet.

INGREDIENTEN

100 gram ham- of kipreepjes, 2 vlees tomaten, 4 tomaten om te vullen, 1 flinke eetl mayonnaise, 1 eetl creme fraiche, 1 eetl peterselie, 1 eetl bieslook, 1 theelepel mosterd, Peper uit de molen,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op07-08-2002
  •  
  •  10-20 min.

Ook gevulde tomaten staan er tig keer op.Maar toch , dat ik het hier neerzet.Omdat je er zo lekker mee kunt experimenteren vind ik.

INGREDIENTEN

4 grote vleestomaten, 2 el olie, 2 sjalotjes, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, geperst, 250 gr rundergehakt, 1/2 el gehakte tijm ( vers of diepvries )of 1/2 theel gedroogd, 50 gr geraspte belegen kaas, 2 el paneermeel, zout en versgemalen peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-03-2007
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Dit recept is een keer uit nood geboren

INGREDIENTEN

4 tomaten, 4 eieren, eetl. pesto, geraspte kaas naar smaak [je kunt ook parmezaanse kaas gebruiken], 1 teen knoflook, peper en zout

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-01-2001
  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

4 grote vleestomaten2 eetlepels olijfolie2 sjalotjes2 teentjes knoflook250 gram rundergehakt1/2 eetlepel gehakte tijm50 gram geraspte belegen kaas2 eetlepels paneermeelzout en peper

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-03-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 stevige grote tomaten * 250 gram gemengd gehakt * paneermeel * 1 eetlepel boter * 1 dl bouillon * 1 ei * 1 eetlepel ketjap * 1 geperst teentje knoflook * peper * zout.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-01-2005
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 flinke vleestomaat, 4 eetlepels roomkaas, een stukje komkommer, 1 flinke wortel;geschrapt, 1 eetlepel gesnipperde bieslook, peper en zout

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op02-10-2000
  • Kinderkeuken
  •  0-10 min.

Tomaten gevuld met spinazie en geitekaas

INGREDIENTEN

Vleestomaten,herbamare,250 gram verse spinazie,1 ui,2 eetlepels olie,79 gram geitekaas, 1 ei,1 theelepel herbes de provence,zout en peper

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-06-2000
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Met rijst en gehakt, makkelijk, bereidingstijd: 60 min., 4 pers.

INGREDIENTEN

250 g gehakt, 250 g beetgare gekookte rijst, 8 stevige tomaten, 1 ui fijngesnipperd, 2 eetlepels pijnboompitten, 1 eetlepel verse marjolein of 1 koffielepel gedroogde marjolein, 3 eetlepels gehakte peterselie, versgemalen peper en zout, olijfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-09-2003
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Voor bij de pasta

INGREDIENTEN

2 grote trostomaten, 200 gram champignons, 1 ui, teentje knoflook

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-06-2000
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

~ook lekker als lunchgerechtje~

INGREDIENTEN

*4 grote maar vooral gelijke tomaten.*150 gram boterhamworst in kleine blokjes.*4 champignons(fijngesneden).*1 flinke eetlepel heel fijngesneden ui.*1 flinke eetlepel heel fijngesneden paprika.*1 ei.*peterselie.*3 eetlepels geraspte kaas.*1/2 eetlepel boter.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op18-04-2001
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 Tomabel tomaten,4 eieren,1 dl.room,50 gr. boter,100gr. gerookte makreel(of gerookte zalm),gemalen zwarte peper,1 eetl.gehakte peterselie en marjolein,50 gr.zalmkaviaar,100 gr.veldsla aangemaakt met olijfolie en azijn,gebakken broodcrouton en gefrituurde basilicumblaadjes.

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-11-2003
  • Belgisch Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

8 middelgrote tomaten, 600 g resten van gebraad, braadjus, enkele groene kruiden zoals dragon, platte peterselie, kervel..., een lepel boter, broodkruim, peper en zout

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-04-2001
  • Internationaal Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

8 Groten tomaten 1Eetlepel suiker 1Theelepelzout, 3Eetlepels olijfolie 2Uien 1-2Teenen knoflook u.d.k. 500G Runder of lamsgehakt Verse zwarte peper 50G langkorrelige rijst 1/2Theelepel gedroogde munt of 2 takjes verse 1.1/4DL Droge rode wijn 3Eetlepels geraspte kefalotiri of geraspe kaas en 5 DLtomaten saus(kijk op mijn pagina bij sausen)

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-01-2001
  • Grieks Voorgerecht
  •  30-60 min.

Dit is een heel feestelijk bijgerechtje maar eventueel kun je het ook als een bijzonder voorgerechtje maken.

INGREDIENTEN

4 middelgrote tomaten, 150 gr geschilde aardappelen, ? dl melk, 30 gr boter, 1 eetl. gehakte en in boter gestoofde uien, 4 plakken ham, enkele blaadjes raketsla, [oude] balsamico-azijn of mosterdvinaigrette.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-04-2003
  • Belgisch Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-05-2009
  • Nederlands Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 rijpe maar stevige trostomaten-50 gram pinda's- 100 gram pesto (rood of groen)- 50 gram verse parmezaanse kaas

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-06-2003
  • Bijgerecht
  •  0-10 min.

Moet je geprobeerd hebben...

INGREDIENTEN

4 vleestomaten 1 eetlepel kwark 1 eetlepel boursin 1 theelepel groene mosterd 2 takjes bieslook paprikapoeder peper en zout.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-03-2004
  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 vleestomaten, 150 gr diepvriesspinazie, 1 teenknoflook, 1 ei, 3 el kaas (parmezaans), 3 el paneermeel, naar smaak ansjovispasta, naar smaak kaas (geraspt), ,

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-04-2002
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

4 flinke tomaten/ 1/2 komkommer/ zout/ sambal/ toefje peterselie

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op29-08-2000
  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

- 4 flinke tomaten, - rasp van een halve komkommer, - zout, - sambal, - kleine plukjes peterselie

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op05-01-2000
  • Internationaal Voorgerecht
  •  10-20 min.
Gevulde tomaat

Gevulde tomaat

Gevulde tomaat is een heerlijk gerecht, en nog eens erg makkelijk te bereiden ook. Vul de tomaten met een kruidig gehaktmengsel en strooi er kaas overheen. Laat de tomaten warm worden in de oven en je hebt heerlijke gevulde tomaten. Maar naast dit recept zijn er nog tal van andere vullingen mogelijk. Wat dacht je bijvoorbeeld van een korstje van broodkruim of een vulling van mozzarella en parmaham, pesto toevoegen aan de vulling kan de tomaat ook een heel andere smaak geven. Probeer wat uit en serveer de gevulde tomaatjes bij de maaltijd, of als je kerstomaatjes kiest, als lekker hapje `s avonds.

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top