1. Home
  2. Recepten
  3. Gevulde Sopropo

Gevulde sopropo recepten (3) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

gevulde sopropo

De lekkerste gevulde buizen ter wereld... Sopropo ziet er uit als een soort gerimpelde komkommer, maar smaakt iets bitter.

INGREDIENTEN

 sopropo  gehakt  een ui  twee teentjes knoflook  laospoeder  gemberpoeder (djahe)  ve-tsin  tomatenpuree of -ketchup  bouillontablet  suiker  selderij  olie

Bereidingswijze

Snij de sopropo in grote stukken van 10 centimeter dikte en hol ze uit. Bij sopropo moet je de buitenkant eten, niet het binnenste! Kneed het gehakt met de kruiden en een deel van de fijngesnipperde uit en knoflook. Vul de sopropo ermee. Als er nog gehakt over is, maak er dan kleine balletjes van. Bak de rest van de ui in een pan en de knoflook. Voeg de kruiden toe, de tomatenpuree en het bouillonblokje. Voeg een theelepeltje suiker toe en wat water. Doe de gevulde sopropo en eventueel de gehaktballen in de saus en laat deze gaar smoren. Op het laatst de selderij toevoegen. Opdienen met rijst, dat is smullen...

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-12-2000
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gevulde Sopropo Met Vis

INGREDIENTEN

4 sopropo?s, 250 g kabeljauw, 6 el plantaardige olie, 1 ui, 4 tomaten, 1 takje selderie, 1 tl zwarte peper, 1 tl nootmuskaat, 1 mespunt zout voor de vis, zout voor de sopropo, 1 bouillonblokje, 1 sneetje oud brood, eenvierde kopje paneermeel, 1 ei, eenvierde kopje melk, half kopje water voor de vis, eenvierde kopje water voor de saus,

  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-11-2000
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gevulde Sopropo Met Vis.

INGREDIENTEN

4 stuk(s) sopropo, 250 gram kabeljauwfilet, 6 eetlepel(s) olie (plantaardig), 1 stuk(s) uien, 4 stuk(s) tomaten, 1 takje(s) selderij, 1 theelepel(s) peper (zwart), 1 theelepel(s) nootmuskaat, naar smaak zout, 1 stuk(s) bouillontabletten, 1 stuk(s) brood, 0.50 kopje(s) paneermeel, 1 stuk(s) eieren, 5 eetlepel(s) melk,

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-02-1999
  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Nieuwste gevulde sopropo recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top