166 gevulde kalkoen recepten

Heel lekker Kerst recept

INGREDIENTEN

4,5 kg Kalkoen, 50 gr boter, 1 ui gesnipperd, rasp van 1 citroen en limoen, 4 thl gekleurde peperkorrels, 10 plakjes bacon, Voor de vulling:, 50 gr boter, 2 gesneden uien, 450 gr. saucijsjesgehakt( fijne verse worst), 450 gr vers broodkruim wit, 100 gr gesneden pruimen, 75 gr cranberries, rasp van 2 limoenen, sap van 1 citroen, 3 thl gesneden verse thijm, 1 losgeslagen ei

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-12-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Met dank aan Ellen, voor het recept

INGREDIENTEN

1 kalkoen van 3 kg, zout, peper, 50 gr boter, 1 ui, 1 wortel, 125 gr niet te dun gesneden spek, 1 liter bouillon, 7/8 liter droge witte wijn, 1 theelepel aardappelmeel, , Vulling:, 375 gr champignons, 50 gr doorregen spek, 2 uien, peterselie, 250 gr saucijsjesvlees, zout, witte peper

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-11-1999
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 kalkoen van ongeveer 2,5 kilo Sjalotjes, Ui, Halve paprika, selderij, bieslook, kastanjechampignons, ontbijtspek, peper en zout en 2dl rode wijn.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-12-1998
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Een traditioneel kerstgerecht, eenvoudig in de oven te bereiden.

INGREDIENTEN

1 kalkoen van ong. 5 kilo, 250 gr. gehakt, 400 gr. vers broodkruim, 1 ui, 2 appelen, 1 struikje bleekselderij, zout, peper en wat nootmuskaat, 2 dl. melk, 250 gr. boter.

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-12-1999
  •  
  •  > 120 min.

Prima recept voor de kerst: Gevulde kalkoen. Een Canadees recept.

INGREDIENTEN

1 kalkoen van ca. 3,5 a 4 kg., Voor de vulling: 1 wittebrood zonder korst - 300 ml. slagroom - 3 uien - 3 zoetzure appelen - 1/2 selderijknol - 1/2 bos selderij - 1 bos peterselie - 50 gr. boter - 4 eieren - enkele plakken bardeerspek

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-10-2005
  • Engels Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 verse kalkoen a 1800 gr, Zout, Peper, 100 gr boter, 100 gr ontbijtspek, Haakkatoen.

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op15-05-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Vulling naar keuze (zie recepten) - 1 kalkoen - zout - peper - 100-200 g boter - 100 g plakjes vers vet spek of ontbijtspek

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-02-2000
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Traditioneel gevulde kalkoen met idiase pit.
Zeer feestelijk voor uitgebreid diner

INGREDIENTEN

1 stevige appel (Elstar, Jonagold), 2 bosuitjes, 100 g pecannoten, 1 bakje verse basilicum, ca. 200 g saucijsjes, zout, peper (vers gemalen), 1 kalkoen (ca 3 kg), 1 eetlepel milde currypasta (potje Pataks), 100 g zachte boter of margarine, 100 g ontbijtspek (plakjes)

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-04-2002
  • Multi-cultureel
  •  > 120 min.


Een smakelijk idee voor de kerst: kalkoen gevuld met kalfsgehakt, paddestoelen en truffel.

INGREDIENTEN

4 eieren, 1 truffel, 100 gr. boter, koude, 300 gr. paddestoel, 2 el. tijm, verse, 2 el. peterselie, verse, gehakte, 4.5 kg. kalkoen, 1.5 kg. kalfsgehakt, 3 tl. zout, 3 tl. peper

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-11-2003
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Ik weet het. Dit is nou niet bepaald een recept voor dagelijks gebruik. Meer iets voor de feestdagen of een bijzon-dere gelegenheid.

INGREDIENTEN

250 gram chorizo (aan een stuk), , 2 sjalotten., 2 sneetjes volkorenbrood, , 3 takjes tijm, 4 blaadjes salie, 200 gram pecannoten, , 125 gram boter, peper en zout, 1 kalkoen van ca. 2 kilo.,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-12-2002
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Gevulde Feestkalkoen Voor Jong en oud Het is ideaal met kerst of andere feestdagen omdat de gevulde kalkoen 3 soorten vlees bevat. (gehakt, rollade en kalkoen). Ideaal met kinderen, Om bijv. wie graag kalkoen heeft te wisselen met een kind dat alleen maar gehakt lust. Je geeft jouw gehakt aan het kind en pakt er de kalkoen voor terug, En zo kan het ook met de rollade, gehakt of kalkoen geruild worden. Klik voor het recept hier links boven op (puk200). Klik dan op die pagina (Bookmarks en Links) aan. En klik dan op Theo's recepten.

INGREDIENTEN

1 kalkoen geslacht gewogen van ? 4? kg, 1 Varkensrollade van 2 kg, 2 kg half om half gehakt., 1 pakje Roomboter van 250 gram., 4 theelepels gehaktkruiden, 150 gram paneermeel, 1 bekertje zure room van 250 ml., ,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-01-2004
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Kalkoen gevuld met gehakt en kruiden, met portosaus

INGREDIENTEN

1 Kalkoen ong. 3 kg, boter, 1 kg gehakt (half en half), 1 el fijn gehakte sjalotten, 2 el gemengde fijn gehakte rode en groene paprika, 1 eigeel, 3 el paneermeel, 5 cl grand marnier, peper, zout, 1 tl worchestersaus, mosterd, currypoeder, paprikapoeder kippenkruiden, 1 glas porto

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-01-2000
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 kalkoen van 2 a 10 kilo -, zout -, 1/2 % van het gewicht van de kalkoen, ongeveer 3/4 kilo tamme kastanjes of 1 1/2 kilo Bellefleuren of Jonathans -, 1 theelepel salieblaadjes -, 300 a 750 grram boter -, suiker, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-11-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

4 eieren, 1 truffel, 100 gr. boter, koude, 300 gr. paddestoel, 2 el. tijm, verse, 2 el. peterselie, verse, gehakte, 4.5 kg. kalkoen, 1.5 kg. kalfsgehakt, 3 tl. zout, 3 tl. peper,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-10-2001
  • Multi-cultureel
  •  > 120 min.

Kerst, Kalkoen, Hoofdger.

INGREDIENTEN

250 g Chorizo aan een stuk, 2 Sjalotten, 2 Sneetjes volkorenbrood, 3 Takjes tijm, 4 Blaadjes salie, 200 g Pecannoten, 125 g Boter, Zout, peper, 1 Kalkoen van ongeveer 2 kilo, Satehprikkers, Braadslede

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op13-01-2000
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Heerlijk voor met de feestdagen zoals kerst en pasen.

INGREDIENTEN

1 kalkoen van 3 kg, zout, peper 50 gram boter, 1 ui, 1 wortel, 125 gram niet te dun gesneden, spek, 1 liter bouillon, 7/8 liter droge witte wijn, 1 theelepel aardappelmeel., Vulling: 375 gr champignons, 50 gram doorregen spek, 2 uien peterselie 250, gram saucijsjesvlees, zout, witte peper.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-11-2002
  • Engels
  •  30-60 min.

Methode Montignac : vetmaaltijd fase 2

INGREDIENTEN

, 1 kalkoen, 500 gram kalfsgehakt, 200 gram kippenlevers, 1 potje truffelschilfers, 2 uien, 1 bosje peterselie, 1 glas champagne, 1 glaasje cognac, room, zout en peper, olijfolie

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-01-2001
  • Belgisch
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kalkoen van 2 1/2 kilo, 200 gram rundergehakt, 1 snede brood, een weinig melk, 1 ei, peper en zout, 150 gram spek, kalkoenlever, 1 doosje truffelschillen, 200 gram gesneden champignons, wat basielkruid.

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-01-2002
  • Engels Bijgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

4 eieren -, 1 truffel -, 100 gram koude boter -, 300 gram paddestoel -, 2 eetlepels verse tijm -, 2 eetlepels vers gehakte peterselie -, 4 1/2 kg. kalkoen -, 1 1/2 kg. kalfsgehakt -, 3 theelepels zout -, 3 theelepels peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-10-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Polen.Gevulde kalkoen was al in de 15de eeuw een bekend gerecht in de Poolse keuken. Het behoort tot de meest exquise gerechten en wordt voornamelijk rond of op de kerstdagen geserveerd. De bereiding kost nogal wat werk en tijd, maar het resultaat mag er zijn.

INGREDIENTEN

1 kalkoen, 1 citroen, 100 gr boter, zout, Voor de vulling:, 4 sneetjes witbrood, 1/8 liter melk, het levertje van de kalkoen, 40 gr boter, 3 eieren, 60 gr rozijnen, 60 gr amandelen, 40 gr paneermeel, zout, peper, 10 gr poedersuiker, 1 mespuntje nootmuskaat, 2 kruidnagelen,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op04-02-2000
  •  
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 kalkoen (panklaar) van 2-10 kg - zout, 1/2 % van het gewicht van de kalkoen - ongeveer 3/4 kg tamme kastanjes of 1 1/2 kg Bellefleuren of Jonathans - (1 theelepel salieblaadjes) - 300-750 gr boter - suiker,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-12-2000
  • Amerikaans
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 verse kalkoen van ongeveer 2 kilogram, zout, peper, 100 gram boter, 100 gr ontbijtspek, haakkatoe., , Gehakt-champignonvulling, 100 gram champignons, 1 ui, 2 sneetjes witbrood, 1 teentje knoflook, 25 gram boter, 250 gram half-om-halfgehakt, zout, peper, nootmuskaat, 10 takjes selderij, 10 takjes peterselie, 1 ei, 4 eetlepels slagroom., , Maak de champignons schoon en hak ze grof (bewaar er een paar voor de garnering). Pel en snipper de ui., Verkruimel het brood. Verhit in een pan de helft van de boter en fruit de ui ongeveer 3 minuten. Pers de knoflook erboven uit. Voeg de champignons toe en bak die ongeveer 3 minuten mee. Verhit in een koekenpan de rest van de boter en bak het gehakt hierin rul. Roer de champignons en het brood erdoor en voeg zout, peper en een snufje nootmuskaat toe. Doe het gehakt in een kom en laat het afkoelen. Knip de blaadjes van de selderij en de peterselie fijn. Klop in een kommetje het ei met de slagroom los en meng de kruiden en het ei door het gehaktmengsel. Vul de kalkoen hiermee. Halveer de gebraden kalkoen en garneer met de achtergehouden gebakken champignons.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-10-2002
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

4 eieren -, 1 truffel -, 100 gram koude boter -, 300 gram paddestoelen -, 2 eetlepels verse tijm -, 2 eetlepels vers gehakte peterselie -, 4 1/2 kilo kalkoen -, 1 1/2 kilo kalfsgehakt -, 3 theelepels zout -, 3 theelepels peper -,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op23-09-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

4 eieren -, 1 truffel -, 100 gram koude boter -, 300 gram paddestoelen -, 2 eetlepels verse tijm -, 2 eetlepels vers gehakte peterselie -, 4 1/2 kilo kalkoen -, 1 1.2 kilo kalfsgehakt -, 3 theelepels zout -, 3 theelepels peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-09-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

4 eieren -, 1 truffel -, 100 gram koude boter -, 300 gram paddestoel -, 2 eetlepel verse tijm -, 2 eetlepel vers gehakte peterselie -, 4 1/2 kilo kalkoen -, 1 1/2 kilo kalfsgehakt -, 3 theelepels zout -, 3 theelepels peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-09-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 kleine ui2 stengels bleekselderij1 wortel75 gr gepelde amandelen225 gr boter1 klein blikje mandarijntjes2 eieren1 sinaasapple3 sneetjes oud wotbroodpeper en zout1 theelepel rozemarijn1 kalkoen8 plakjes bacon

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op08-01-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Gevulde kalkoen met kippenlever en paddenstoelen.

INGREDIENTEN

Hoeve kalkoen van 3 kg, 200 gr Kippenlever, 500 gr Kalf en rund gehakt., 20 sneden ontbijtspek, Twee sneden wit brood of chapelure., 1 wortel, 100 gr sjalotten, 100 gr cantharellen of bos champignons., 1/5 liter bouillon, 4 tenen Look, Ketjap 2 theelepels, Sojasaus 2 theelepels

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op01-12-2010
  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Met spruiten.

INGREDIENTEN

2 pakjes soepgroenten, 1 lente-ui, 75 gr boter/margarine, zout, zwarte peper, 1 kalkoen van ong. 6 kilo, cayennepeper, 3 uien, 3/4 l kippenbouillon(instant eerst aanmaken met water), 500 gr kleine peren, 1.2 kg spruiten, 1 bosje gladde peterselie, nootmuskaat, 3-4 el donkere sausbinder, 50 gr slagroom 4 el vossenbessen.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op18-06-1999
  • Duits Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 stevige appel (elstar, jonagold), 2 bosuitjes, 100 g pecannoten, 1 bakje verse basilicum, ca. 250 g sausijsjes, zout, peper, 1 kalkoen (ca. 3 kg), 1 eetlepel milde currypasta (potje, Patak?s), 100 g zachte boter of margarine, 150 g ontbijtspek, ,

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-12-2001
  • Nederlands
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 kalkoen van 5-6 kilo * 3/4 theel witte peper * 1 1/2 theel zout * 1 ui * 4 stengels bleekselderij * 750 gram oud witbrood * hart en lever van de kalkoen * 500 gram gekruid kalfsgehakt * 2 eieren * 100 gram boter * 6 el sinaasappelsap * 3 theel geraspte sinaasappelschil * 3/4 theel geraspte citroenschil * 4 el fijngehakte peterselie * 1 1/2 theel gedroogde tijm * 1/2 theel gedroogde marjoraan * 1/2 theel gedroogde salie * 1/2 theel witte peper * 1 1/2 theel zout * 1 1/2 dl olie

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op26-01-2005
  • Amerikaans
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 panklare kalkoen van 4-4,5 kg, -peper en zout, -majoraan, -125 g gedroogde pruimen, geweekt, -125 g gedroogde abrikozen, geweekt, -2 el rozijnen, -500 g appels, in stukjes, -1 kopje paneermeel, -3 el rum, -1 tl tijm, -1 tl paprikapoeder, -olie, -0,125 1 rode wijn, -0,125 1 sinaasappelsap, -sap van 1 citroen, -tabasco, -250 g uien, -0,250 l creme fraiche, -maizena, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op11-11-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

Vulling: 6 sneetjes oud witbrood zonder korst - 2 braadworsten of verse worst - 1 kloeine ui, gesnipperd - 2 stengels bleekselderij, in kleine blokjes - 1 friszure appel, b.v. Braeburn, geschild en in kleine blokjes - salieblaadjes, fijngesneden of 2 theelepels gedroogde salie - 1 ei -, , 1 kalkoen ca 2-2,1/2 kg - 200 gr. boter - 3 eetlepels olie - zout en versgemalen zwarte peper - een aantal plakken vers vetspek(bestellen bij de slager)

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-12-2006
  • Engels Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Het is geen allerdaags recept maar wij eten het regelmatig, het is een goede vervanger voor de kip en de tijd dat ik er aanbesteed wijkt niet zo veel af van beide diersoorten.
Het is wel zo dat men een combinatietoestel moet hebben in de vorm van magnetron/oven, anders wordt de bereidingstijd veel te lang.

INGREDIENTEN

Kalkoen; 3kilo, 100/150 gram gehakt half om half, 1 paprika geel, 1 schijf ananas en een perzik, olijfolie, knoflookpoeder, gember, bieslook, en paprika of kerriepoeder, eiwit van 1 ei of slagroom., 500 gram rookspek in plakjes gesneden en houtenprikkers.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op21-09-1999
  • Internationaal
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

1 stevige appel (Elstar, Jonagold), 2 bosuitjes, 100 g pecannoten, 1 bakje verse basilicum, 200 g saucijsjes, zout, versgemalen peper, 1 kalkoen a 3 kg, 1 eetlepel milde currypasta, 100 g zachte boter of margarine, 100 g ontbijtspek, cocktailprikkers

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-11-2005
  • Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 panklare kalkoen van 4-4,5 kg, -peper en zout, -majoraan, -125 g gedroogde pruimen, geweekt, -125 g gedroogde abrikozen, geweekt, -2 el rozijnen, -500 g appels, in stukjes, -1 kopje paneermeel, -3 el rum, -1 tl tijm, -1 tl paprikapoeder, -olie, -0,125 1 rode wijn, -0,125 1 sinaasappelsap, -sap van 1 citroen, -tabasco, -250 g uien, -0,250 l creme fraiche, -maizena, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-11-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Veel mensen zijn al in gedachten bezig met het kersteten .Dit is een ultiem gerecht voor kerst.

INGREDIENTEN

1 kalkoen van 3 à 4 kg, 50 gr boter, 200 ml groentebouillon, grof zeezout - versgemalen peper, , voor de vulling:, de lever van de kalkoen, 3 kippenlevertjes, 1 el boter, 4 sjalotten, fijngesneden, 6 ansjovisfilets, fijngehakt, 3 el kappertjes, 10 sneden oud brood, 300 ml lauwe melk, 1 ei, 2 eierdooiers, 2 el fijngesneden peterselie, versgemalen peper - nootmuskaat, , voor de saus:, 200 ml rode wijn

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-10-2013
  •  
  •  > 120 min.

Kerstmenu 19

INGREDIENTEN

Zie bereiding

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op18-12-1999
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

De baby-kalkoen wordt voorzien van een vulling die voor een groot deel uit broodkruim bestaat. De vulling neemt op het bord de plaats in van andere begeleiders zoals aardappelen, rijst en pasta.

INGREDIENTEN

1 kalkoenkuiken, ca. 2 kg (panklaar), - 2 bleekselderijstengels, - 1 kleine ui of sjalot, - 1 zachtzure appel (goudrenet), - 200 gram kruim van oudbakken witbrood (zonder korsten), - 1 dl melk, - 150 gram varkensgehakt of half-om-half, - zout, - zwarte peper uit de molen, - nootmuskaat, - ca. 150 gram boter, - 100 gram vet spek, dunne plakken,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-11-2001
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

1 baby-kalkoen, 150 gram spek, 200 gram kalkoenlever(diepvries), 1 ui, 1 oudbakken broodje, 300 gram mager varkensgehakt, 1 ei, 1/2 theelepel zout, versgemalen peper, 3 dunne plakjes spek, 100 gram boter, 200 gram zure room

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-12-2004
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Kalkoen gevuld met kalfsgehakt, paddenstoelen en truffel

INGREDIENTEN

4 st Eieren, 1 st Truffel, 300 gr Paddenstoelen (grof gehakt), 2 el Verse gehakte tijm, 2 el Vers gehakte peterselie, 1.5 kg Kalfsgehakt, 3 tl Zout, 3 tl Peper, 100 gr Koude roomboter, 4.5 kg Kalkoen (ontbeent vanaf de rug beginnen zg. desosseren)

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-12-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies