Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

5.206 gevuld recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Dit is een recept van Hilda Huiskamp uit Neede. Zij won in 2006 een reis naar america met dit recept voor een appeltaartwedstrijd, uitgeschreven door omroep gelderland. Ik heb hem gisteren gemaakt en ik kan je zeggen...ik heb nog nooit zo een lekkere eigengemaakte appeltaart geproefd. Al mijn andere appeltaartrecepten gaan de kliko in. Zalig gewoon, heel byzonder is de room en de puddinglaag. DIT RECEPT STAAT OOK NOG ONDER http://www.smulweb.nl/1381769/koken/recept/De-lekkerder-bestaat-niet-appeltaart KUN JE NOG MEER REACTIES LEZEN!

INGREDIENTEN

HET DEEG: 250 gram gezeefde bloem; 2 volle afgestreken theelepels bakpoeder; 1 ei; 125 gram suiker; 150 gram boter ( moet al paar uur op kamertemp.zijn) DE VULLING: 5 goudreinetten -neem hele grote appels, totaal gewicht van 1000-1025 gram; 125 gram suiker; 1 pakje vanille KOOKpudding; 1 zakje vanillesuiker; 750 ml. slagroom(= 7,5 dl.)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-12-2007
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Echt een leuke amuse om te serveren. Staat enig op een lepel maar ook in een klein schaaltje met een prikkertje. Erg makkelijk om te maken en kan van te voren bereid worden

INGREDIENTEN

100 gr gerookte zalm, klein handje spinazieblaadjes, half pakje Boursin beetjes bieslook fijngeknipt., 2 el creme fraiche

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-11-2004
  • Frans
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een heerlijke hartige taart nu eens zonder kaas. Lekker pittig gevuld met kipfilet, champignons en taugé. Ik heb deze hartige taart als onderdeel van een buffet vorige week gemaakt, o.a. voor iemand die geen kaas lust. Het was een groot succes de taart "vloog" weg.

INGREDIENTEN

6 plakjes diepvries bladerdeeg - 2 a 3 eetl gemalen kokos - 250 gr kipfilet in reepjes - 2 eetl olie - 1 kleine ui - 2 teentjes knoflook - 150 gr champignons - 50 gr taugé - 2 eetl fijngesneden bladselderij - 1/2 zakje gedroogde nasigroenten Conimex) - 2 eetl ketjap manis - 1 theel sambal - peper, zout - 4 eieren

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-06-2004
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit is echt een goddelijk recept en nog redelijk gezond ook.

INGREDIENTEN

2 wraps, 200 gram gerookte zalm, klein bakje demi creme fraiche, 3 eetlepels rode pesto, 1 zak veldsla, 1/2 komkommer, half bakje cherry tomaatjes en/of zongedroogde tomaten op olie, geroosterde zonnebloempitten en/of pijnboompitten, saladedressing naar keuze (ik vind zelf honing mosterd lekker) In elk geval niet te veel/sterk, omdat het niet mag overheersen.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op25-03-2008
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Deze super lekkere brownies heb ik afgelopen weekend gebakken. Echt een aanrader. Gemakkelijk te maken en heel snel klaar. Je kunt er echt niet van afblijven!!! Het recept stond in de Volkskrant en is afkomstig uit het boek Chocoladefantasie van Linda Collister.

INGREDIENTEN

140 gram boter -, 4 eieren -, 340 gram lichtbruine basterdsuiker -, flinke snuf zout -, 1 theelepel vanille-essence = vanillearoma in van die kleine flesjes of vanillesuiker, 75 gram cacaopoeder -, 140 gram bloem -, 150 gram grof gehakte stukjes chocolade (je kunt zelf bepalen of je witte en/of pure chocolade gebruikt. Ik gebruik van allebei 75 gram).

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-02-2005
  • Amerikaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Het is weer zover, het is koud buiten, het vriest hier nu ik dit recept schrijf en zojuist dus de eerste echte verse `snert` van het jaar gemaakt. Verantwoord gevuld en erg voedzaam. Heerlijk en veel lekkerder dan uit een blik of zak of die kant en klare van de Hema. Een grote pan verse soep en hij is op dag 2 nog veel lekkerder! Ook erg makkelijk als er mensen aanschuiven want iedereen vind het wel lekker. Niet echt moeilijk, iedereen kan dit maken. Hier kan iedereen het hele najaar, de hele donkere periode en de hele winter van genieten. Het kookproces is slowcooking en de helft sneller de snelkookpan. Ik hoor wel wat men er van vond, maar deze is vreselijk lekker. Géén natte vingerwerk door er maar een half varken in te smijten, maar verantwoord gevuld met goede en lekkere dingen. Eet smakelijk!

INGREDIENTEN

1 knolselderij, 3 prei in halve ringen, 2 winterwortels (julienne), 1 stengel bleekselderij (halve ringen), 500 gr spliterwten, 2 bosjes selderij, 1 grote ui, 2 aardappels, Handje verse peterselie, 3 bouillonblokjes rund, 2 bouillonblokjes groente, 500 gr speklappen óf schouderkarbonade, 5 peperkorrels, Zeezout, Zwarte peper uit je molen, 3 liter water, 2 ambachtelijke rookworsten

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op29-10-2012
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Heerlijk EN gezond. Een geweldige afwisseling op pasta met saus!

INGREDIENTEN

350 gram gemengde groenten naar keuze(bijvoorbeeld roerbak groenten of macaroni pakket); 2 sjalotjes; 200 gram gehakt (liefst runder); 2 stokbroodjes (voorgebakken zijn kleiner); 100 gram geraspte kaas (hoeft niet); 1 blikje tomatenpuree; kruiden: zout, peper, basilicum, oregano, paprika poeder naar smaak; en voor een echte kokkereller: scheutje rode wijn en/of teentje knoflook

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op19-05-2000
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Combinatie van Vlinderpasta met broccoli, room en cashewnoten is een sublieme smaaksensatie. De parmazaansekaas (vers geraspt graag!) mag niet ontbreken. Familiefavoriet hier.

INGREDIENTEN

2 kipfilets (liefst biologisch), 2 stronken broccoli, 1 bakje oesterzammen (shiitake of champignons kan ook prima als je van een stevigere zwam houdt), 3 lente ui, 2 teentjes knoflook, 1 handje cashewnoten (mag gezouten, hoeft niet), 300 gr. vlinderpasta (bijv. Farfalle van Grand Italia), 1 Bressot kruidenkaas (ik vind Paturain te sterk voor dit gerecht), Olijfolie, , NB. wat heel lekker is, maar niet perse nodig om dit gerecht te doen slagen, is de Harissakruidenmix van de Wereldwinkel. (de Chilli en komijn hierin maken de kip in het gerecht heerlijk bijzonder)., , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-04-2009
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Een waanzinnig leuk voorgerechtje of eventueel borrelhapje. De soesjes worden gevuld met zalm, monchou en kruiden.

INGREDIENTEN

VOOR DE SOEZEN 50 gr boter 60 gr gezeefde bloem 2 eieren zout VOOR DE VULLING 1 klein blikje zalm 150 gr zachte Mon Chou 1 el tomatenketchup 3 el creme fraiche 1/2 el citroensap zout en peper., ,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-07-2005
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.

ALS JE DIT MAAKT VOOR JE GASTEN VRAGEN ZE VAST HET RECEPT.

INGREDIENTEN

, , , , , , , 2 bosuitjes, 1 rode paprika, 2 eieren, 1 pakje diepvries, bladerdeeg (10 stuks, van 10 x 10 cm), 250 g shoarmavlees, 2 eetl. zonnebloemolie, , , ,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op01-02-2005
  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Ik heb al heel wat bladerdeeghapjes op mijn pagina staan, maar deze week verzon ik er nog een paar. Ook deze vielen weer erg in de smaak. Ik maakte deze keer 3 soorten. Van links naar rechts op de foto bladerdeeg gevuld met salami en kaas, in het midden gevuld met zachte geitenkaas en gedroogde tomaat en helemaal rechts een kleine champignon gevuld met blauwe kaas. Ze vlogen weg. N.B. De hapjes zijn heel goed in te vriezen. Bak ze dan bevroren nog plm. 10 - 15 minuten op 200 graden. Ook dan zijn ze nog heerlijk.

INGREDIENTEN

Plakjes diepvries bladerdeeg - stukje belegen kaas - plakjes salami - zachte geitenkaas - gedroogde tomaatjes op olie - kleine champignons - blauwe kaas - los geklopt ei (de hoeveelheid van alle ingrediënten is afhankelijk van het aantal wat je wilt maken)

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op17-01-2008
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Denk aan de rusttijd van 1 uur! (de kaas moet koud zijn voordat de gehaktballen gebakken worden omdat de kaas er anders uit loopt!)Ik heb de gehaktballen afgelopen week (okt. 2011) weer eens gemaakt(ook voor een foto). Het recept aangepast door mosterd door het gehakt te mengen en de vulling wat pittiger te maken door belegen kaas te gebruiken en de vulling te kruiden met wat zout, tabasco en paprikapoeder. Zo smaakt de gehaktbal nog beter! Een volgende keer heb ik roomkaas met knoflook en kruiden gebruikt. Nog lekkerder! I.p.v. prei zijn kleine stukjes gedroogde tomaat ook erg lekker. Veel variaties denkbaar met deze lekkere bal. Op verzoek van mijn nichtjes maar weer de ballen gemaakt. Weer aan het variëren geslagen. Dit keer (15/11`11) fijngesneden prei met geperst teentje knoflook even in de olie gesmoord. Daarna door de kruidenkaas met 2 eetlepels geraspte oude kaas. Vulling nog weer lekkerder. Hoe gaat het verder met deze bal?

INGREDIENTEN

Voor het gehakt:, 500 gram half om half gehakt of rundergehakt - 1 ei - 2 afgestreken eetlepels paneermeel - nootmuskaat, peper en zout naar smaak - 1 afgestreken eetlepel pittige mosterd, Voor de vulling:, 50 gram (jong) belegen kaas in piepkleine blokjes - 50 gram gewassen en heel fijn gesneden prei (witte of lichtgroene gedeelte )-, 50 gram verse zachte roomkaas - wat zout naar smaak - paar druppels tabasco en 1 afgestreken theelepel pittige paprikapoeder -, Om te paneren:, 1 ei -, 4 flinke eetlepels paneermeel (ook lekker om hier wat geraspte Parmezaanse kaas door te mengen), Om te bakken:, 3 eetlepels (zonnebloem)-olie

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-04-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Daar is hij dan want ik ben nu even alleen. Ik heb net deze ovenschotel weer eens gemaakt, een traktatie, en kan er de de hele week van nemen! Wil je echt eens scoren dan is dit het blijvertje. Super de luxe macaronischotel met 3 soorten kaas en rijkelijk gevuld met gehakt/tomaten/chorizo vulling en kaassaus. Als het wat kouder wordt, zoals herfst en winter uitermate voedzaam. Wel wat calorieën, maar die verbrand je met de kou makkelijker en sneller dan in de zomer. Wat macaronischotel betreft is dit wel mijn toppertje. Je weet niet wat je proeft dus ga zelf maar proberen en ik zie graag een reactie en hoor het dan wel.

INGREDIENTEN

1 pak elleboogjes macaroni, 1 zakje geraspte oude kaas, ¾ kopje parmezaan, ½ kopje buffel mozzarella fijn, 500 gr rundergehakt, Stukje chorizo worst (fijn gehakt), 4 teentjes knoflook (fijngehakt), 1 flinke ui (fijngehakt), 1 vleestomaat (in blokjes), 1 el olijfolie, 2 t oregano, 2 t rozemarijn, 2 t tijm, Zeezout, Zwarte peper uit de molen, 750 gr tomatensaus, 150 ml Kookroom (of koksroom) paar hele flinke scheuten, 1 kopje halfvolle melk, 40 gr roomboter, 40 gr bloem, 1 bosje verse peterselie (grof gehakt)

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-10-2012
  • Internationaal
  •  30-60 min.

Een heel bijzondere amuse/borrelhapje! De geitenkaas wordt gemengd met honing, amandelschaafsel, en kappertjes. Zuur en zoet is een voortreffelijke combinatie en SUPER makkelijk in te vriezen.

INGREDIENTEN

125 gram zachte geitenkaas 25 amandelschaafsel 1 el kappertjes 1 el honing peper ca. 12 plakjes rookvlees.

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-03-2004
  • Frans
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Rode paprika`s gevuld met gehakt en feta uit de oven. Gemakkelijk te maken en erg lekker!

INGREDIENTEN

2 rode paprika`s (groot, moeten rechtop kunnen staan), 300 gr mager runder gehakt, 100 gr Arla Apetina Feta (10% vet), 1 sjalot of 2 kleine sjalotjes, 1 bouillonblokje, 200 ml water, Provencaalse kruiden, Paprikapoeder, Peper, Zout, Voor de variatie: 8 zongedroogde tomaatjes.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-02-2012
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Recept uit;`Mary Berry`s Ultimate Cake book`. Mary schreef; ` Hoewel de cake er absoluut niet spectaculair eruit ziet, is dit een heerlijke zachte cake. Bewaar de cake in de koelkast en eet binnen een week`. Ha ha..Bij mij heeft deze cake nog nooit de kans gekregen om een week oud te worden! Ik heb hem weer eens gemaakt. (maart 2011) en nieuwe foto`s geplaatst. En dit keer heb ik de cake gevuld met mijn eigengemaakte Lemon curd (link onderaan dit recept). Uiteraard is de cake ook heel lekker zonder de vulling.

INGREDIENTEN

300 g suiker., 50 g zachte roomboter. 3 (grote) eieren., 225 g Griekse of Turkse yoghurt. ( bij gebrek aan: Gewone yoghurt kan ook), Geraspte schil plus sap van een goed gewassen citroen., 175 g zelfrijzend bakmeel., ½ tl zout., Een iets opgehoopte tl bakpoeder (Omdat Engels zelfrijzend bakmeel hoger rijst dan het Nederlandse zelfrijzend bakmeel)., 1 tl vanille extract - optioneel- (Ik heb mijn zelf gemaakte vanille extract gebruikt en heb je het niet in huis laat je het gewoon weg)., VOOR DE ICING: (Suiker glazuur dus)., 100 g poedersuiker- gezeefd., Pers een halve citroen (of limoen of sinaasappelsap) uit je zal daar Ongeveer 1½ - 2 eetlepels van nodig hebben., Eventueel een klein beetje geraspte citroen (is niet noodzakelijk)

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-01-2005
  • Engels
  •  60-120 min.

Deze varkenshaas wordt geserveerd in een jasje van bladerdeeg.

INGREDIENTEN

2 grote varkenshaasjes ca 600-700 gram totaal, zout en peper, 125 gram roombrie, klein blikje ananas, 1 tl tijm, 50 gram boter, ca 4 plakjes bladerdeeg. 1 losgeklopt ei., ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-12-2002
  • Frans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Dit is echt een van mijn belangrijkste voorgerechten die ik regelmatig maak maar nog nooit op smul heb gezet. Met dit recept (niet te moeilijk) verwen ik echt mezelf en onze vrienden

INGREDIENTEN

200 gram gerookte zalmfilet 4 eieren ca. 40 gr pijnboompitten 2 el creme fraiche zout en peper 2 el verse geknipte bieslooktakje dille garnering

  •  Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-09-2004
  • Frans Voorgerecht
  •  10-20 min.

Leuk om dit te serveren op een lepel. Heel simpel te maken, je hebt alleen kleine vormpjes nodig.

INGREDIENTEN

3 plakjes bladerdeeg 1 ei, 2 el slagroom, 1 el fijngehakte peterselie, 1 el fijngehakte bieslook, 100 gr franse kaas (bijvoorbeeld roqeufort) 100 gr gerookte zalm ? el boter zout en peper,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-08-2005
  • Frans
  •  20-30 min.

Mijn vader was een schat van een man en hij maakte de lekkerste taarten. Iedere week bakte hij een taart of gebakjes voor ons. Zijn harde mokka`s waren "wereldberoemd".Hier is zijn recept van een Franse appeltaart, en die is zoooo lekker!!! Ik heb hem (april 2011) weer eens gemaakt en nu eindelijk eens foto`s bijgeplaatst. Ik heb dit keer geen abrikozenjam over de bodem gesmeerd zoals pappa deed maar voor de verandering eens mijn eigen gemaakte (super gemakkelijk te maken) Lemoncurd. Dat was heerlijk. (link naar Lemoncurd onderaan dit recept). P.s. Ik heb een grotere vorm van 23 cm gebruikt, maar volgende keer bak ik hem in een vorm van ± 20 cm dan wordt hij net iets hoger.

INGREDIENTEN

Nodig voor deeg:, 70 g witte basterdsuiker., 140 gr boter of margarine, (Ik gebruik roomboter)., 210 g Zeeuwse bloem ( dit is een wat vettige bloem, indien niet verkrijgbaar tarwebloem nemen geen patentbloem, ½ Tl zout., VOOR DE VULLING:, 700 gram goudrenetten, in halve maantjes gesneden. (Na het schillen hield ik ± 580 gr. over), I.p.v. Goudrenet zijn Jonagold, Cox, Elstar goede appeltaart appels., 125 g gewone suiker., 3 grote of eieren, (of 4 kleinere) mijn 4 eieren wogen met schil- bij elkaar 230 gram., 120 ml slagroom of koffiemelk, (ik heb slagroom gebruikt)., Geraspte schil plus het sap van 1 goed gewassen citroen., 1 tl. Kaneel., 3 flinke eetlepels bloem (gewone patentbloem), 1 flinke opgehoopte eetlepel custard poeder. ( in een kom even apart houden), VOOR DE BODEM;, Wat paneermeel, Lemoncurd (of abrikozenjam)., Voor bovenkant (als de taart gebakken en afgekoeld is) abrikozenjam omdat het een mooie glans geeft aan de taart.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-11-2004
  • Frans
  •  60-120 min.

De tortilla's worden gevuld met een kruidig gehaktmengsel. En de tacosaus, die maak je zelf!

INGREDIENTEN

1 ui; 500 g rundergehakt; 1 el zonnebloemolie; 1 el gemalen komijn (djinten); 1 teentje knoflook; 2 tl chilipoeder; peper; zout; 4 tortilla's (kant-en-klaar), , voor de saus: 1 el olijfolie, 400 g gepelde tomaten op sap (blik); 2 el tomatenpuree; 1 groen Spaanse peper; 1 teentje knoflook; 0,5 tl gemalen koriander (ketoembar); zout; mespuntje suiker; 100 g geraspte kaas

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op12-02-2003
  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een schitterende amuses/borrelhapje. Geserveerd in een mooi glaasje. Leuk om is uit te proberen.

INGREDIENTEN

2 struikjes lof, 200 gram belegen kaas in kleine blokjes, 2 appels, geschild en in reepjes gesneden, 150 gram ham, in reepjes gesneden, 4 augurken, in reepjes gesneden, blaue bessen en basilicumblaadjes, 10 hoge borrel if likeur glaasjes, VOOR DE DRESSING:, 3 eetl. Mayonnaise, 1 eetl. Gehakte bieslook, 1 eetl gehakte peterselie, 1 tl mosterd, hal tl paprikapoeder, mespuntje zout.,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op03-03-2008
  • Frans
  •  10-20 min.

Een heerlijk Italiaans gevuld brood voor op de BBQ, maar hij kan natuurlijk ook gewoon in de oven

INGREDIENTEN

- 1 ciabattabrood om af te bakken, - 1 teentje knoflook, - olijfolie, - 1 blik tomaten blokjes, - 10 plakjes salami( beleg), - 1 zakje geraspte pizzakaas, - 2 eetlepels pizzakruiden, - aluminiumfolie, , voor als je de pizzakruiden zelf wilt maken, , - 2 theelepels basilicum; gedroogd, - 2 theelepels peterselie; gedroogd, - 1 theelepel oregano; gedroogd, - 1 theelepel uienpoeder;, - 1/2 theelepel tijm; gedroogd, - 1/2 theelepel knoflookpoeder;, - 1 mespunt gemalen zwarte peper, - 1 mespunt gedroogde salie, , ( ik maak altijd wat meer, heb je gelijk een voorraadje. Je kunt natuurlijk ook gewoon kant en klaar pizzakruiden kopen, maar deze zijn lekker pittig; niet scherp, maar veel smaak),

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-06-2006
  • Italiaans
  •  20-30 min.

Dit is een recept van mijn vader,(hij was banketbakker) het is een klassiek recept van cake,als je het recept opvolgt lukt het altijd! Mijn vader drukte mij altijd op het hart om nooit de bloem met de mixer door het mengsel toe doen. Doe ik dus ook nooit en ik volg nog altijd zijn raad op en schep als het ware de bloem door het boter/ei mengsel en ik krijg altijd een luchtige cake.De laatste keer (februari 2011) heb ik hem weer eens gemaakt en foto`s geplaatst. De foto`s heb ik toen bewerkt en daarom ziet het beslag er wat `korrelig uit, dat komt door de foto bewerking, volgende keer zal ik betere foto`s maken. Bij de foto`s staat ook hoe ik de laatste keer deze cake eens gevuld heb met jam en slagroom. Ik heb dat niet bij het recept vermeld maar de foto`s spreken voor zich. Voor de vulling heb aardbeienjam genomen -zoveel als nodig was- en door de slagroom wat poedersuiker plus één theelepel vers citroensap. (een natuurlijke slagroomversteviger).

INGREDIENTEN

150 gr boter. 150 gr bloem. 150 gr suiker. wat geraspte schil van 1 (goed gewassen) citroen OF het merg van ½ vanillestokje( ook heel erg lekker) OF 2 pakjes vanillesuiker., Snufje zout., 3 eieren(Middegroot)1 ei weegt ongeveer 50-60 gram. Wil je een grotere cake neem je gewoon meer, als je maar altijd gelijke hoeveelheden neemt. (dus bij hoeveelheden van 200 gram neem je 4 eieren enz), 1 theelepel bakpoeder.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-01-2005
  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Heerlijke kruidige goulash waarvan je 3 recepten kan maken. - goulash ( bij rijst, aardappelen of over de friet ) - goulashsoep - bladerdeeghapje gevuld met goulash ( leuk voor op een feestje of lunch ) zeer makkelijk als je er meerdere dingen mee kunt wanneer je wat over hebt ( of dubbele portie maken en invriezen en later er wat anders van maken ). zie foto´s

INGREDIENTEN

GOULASH, - 1 kilo runderpoulet, - 1 bakje champignons ( 250 g ), - 2 rode paprika groot, - 1 groene paprika, - 3 uien groot, - 3 knoflookteentjes, - 1 laurierblaadje, - 1/2 tl kruidnagelpoeder, - 2 eetlepels paprikapoeder pikant, - 2 eetlepels mosterd ( zachte ), - 3 eetlepels balsamicoazijn, - 1 eetlepel oregano ( gedroogd ), - 2 maggieblokjes, - 1 blik tomatenblokjes, - 1 pakje tomato frito paprika ( paarse pak ), - boter, , GOULASHSOEP, - 1 liter rundvleesbouillon ( gemaakt van 2 rundvleesbouillonblokken ), - 1 ui, - 2 tl paprikapoeder mild ( wie pittig wil moet pikant pakken ), - 1 tl oregano ( gedroogd ), - aardappelblokjes of kleine krieltjes, - gedeelte van de goulash die je al gemaakt hebt, - boter, , BLADERDEEGHAPJE MET GOULASH, - bladerdeeg, - beetje melk of eigeel voor in te smeren, - goulash die je al gemaakt hebt,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-03-2009
  • Oostenrijks Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Echt heel grappig om dit te maken. Leuk bij een Tapas avond maar ook heerlijk als een gewone borrelhap bij een heerlijk glas wijn!

INGREDIENTEN

, 200 gr Manchego kaas, 3 el bloem, 1 ei, 2 tl water, 85 gr wit of bruinbrood kruim, Zonnebloemolie of frituurvet voor het frituren, Zout en peper,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-02-2005
  • Spaans
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Heerlijk borrelhapje. Smaakt verrukkelijk. Kan een dag van tevoren al voorbereid worden. Prima dus voor een feestje.

INGREDIENTEN

6 eieren -, peper, zout -, scheutje melk - boter om te bakken -, 1 eetlepel fijngehakte peterselie -, 150 gram roomkaas met kruiden en knoflook, 150 gram rauwe Ardenner ham

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-04-2006
  • Nederlands
  •  10-20 min.

Rijstvelletjes gevuld met vlees en groenten

INGREDIENTEN

Rijstvellen(springrolls),500 gr. gehakt,500 gr. kipfilet,2 preien,2 winterpenen,2 uien,pakje sooen of half pak mihoen,1 tl.sambal,1 el. peper,1 tl. zout,1 tl. suiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-03-2000
  • Internationaal
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Een lekker snel, zeer smaakvol gerecht met alleen maar verse producten: pasta gevuld met kaas en spinazie samen met geitenkaas, rauwe ham, zelfgemaakte rucola-walnotenpesto en een beetje verse munt.

INGREDIENTEN

, Verse pasta gevuld met spinazie en kaas (bakje AH), 75g geitenkaas met honing, 80g rucola, handvol geraspte oude kaas, teentje knoflook, handje verse basilicum, 4-5 blaadjes verse munt, 60g walnoten, 50g rauwe ham (liefst biologisch), citroen, gemengde jonge bladsla, extra vergine olijfolie, peper en zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-06-2011
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dit brood is ook leuk om mee te nemen op een picknick. Of om te serveren als bijgerecht bij de barbecue.

INGREDIENTEN

1 ongesneden ovenbrood tarwe of volkoren, 150 g roomkaas, 200 g gerookte kipfilet in plakjes, 4 trostomaten in plakjes, 1 bol mozzarella in plakjes, 3 el basilicum in reepjes, 1 rode ui gesnipperd, 3-4 geroosterde rode of gele paprika`s (pot 465 g) in reepjes, zout en peper

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-07-2011
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Tortillas gevuld met pikante kaas

INGREDIENTEN

12 tortillas van miasmeel (kijk voor dit recept om mijn SmulPagina), 3 dl zure room, 200 gram geraspte pikante kaas, 1 zeer fijn gehakt uitje, 1 theelepel chilipoeder, 1 fijngehakte verse peper, 1 eetlepel gehakt vers korianderblad.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-10-1998
  • Spaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 Voorgebakken stokbrood(niet zo`n hele dunne)-200 gr.filet americain (gewone,met pesto of pepertjes,wat je zelf lekker vindt)100 gr.champignons-wat dun gesneden paprikareepjes-4-5 plakken ontbijtspek-geraspte kaas.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-02-2002
  •  
  •  0-10 min.

Een pittig stokbroodje.

INGREDIENTEN

1 ui., 2 tomaten., 1 voorgebakken stokbrood., 500 gr. rundergehakt., 2 el. olijfolie., 2 el. parmazaanse kaas., 1,5 el. goulashkruiden., 4 plakjes ontbijtspek., 1 teentje knoflook., peper.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-02-2002
  • Joegoslavisch
  •  30-60 min.

Een stokbrood alleen is ook zo saai. Daarom gaan we hem vullen, met pittige ingrediënten.

INGREDIENTEN

, - 1 ongebakken stokbrood (middelmaat), - 250 gram rundergehakt, - 1 middelgrote ui gesnipperd, - 1 teen knoflook fijn gesnipperd, - helft van klein blikje tomatenpuree, - 1/2 eetlepel sambal badjak, - klein scheutje tabasco, - paar sprietjes bieslook, - tijmblaadjes, - zout en peper, - 5 eetlepels slagroom, - 50 gram bacon in plakjes, - 4 plakken belegen kaas,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-07-2011
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Argentijnse Empanada's gevuld met gehakt

INGREDIENTEN

Benodigdheden voor 30 empanada's, , Deeg, 500 gram meel, 250 gram reuzel, 8 eetlepels koud water, 2 eetlepels kurkuma, 2 theelepels paprikapoeder, 0,5 theelepel zout, , Eiwit van 2 eieren, Wat extra meel, , Vulling, 600 gram rundergehakt, Olie, 4 teentjes knoflook, 4 uien, 4 rode chilipepertjes, 2 theelepels oregano, Cayennepeper, Jamaicapeper, Chiliketchup, 200 gram rozijnen, Zout, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-04-2008
  • Argentijns
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een lekkere lichte amuse

INGREDIENTEN

24 champignons, 100 gram boter, 2 teentjes knoflook, 1 bosje peterselie, peper en zout, 100 gram garnalen

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-03-2009
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Overheerlijke tomaatjes met een verrukkelijke vulling van roomkaas, rode pesto en pijnboompitjes

INGREDIENTEN

12 kerstomaatjes (liefst romaatjes) - 1/2 bakje roomkaas - 2 eetlepels rode pesto - 36 geroosterde pijnboompitten

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op18-12-2005
  • Italiaans
  •  10-20 min.

Ja, echt een leuk voorgerecht. De aardappel is gevuld met sjalotjes, knoflook, creme fraiche en verse tijm

INGREDIENTEN

4 middelgrote aardappelen, schoongeboend, , 2 eetl. creme fraiche, , zout, peper, , 4 eetl. olie, , 2 klein sjalotje, gesnipperd, , 3 teentje knoflook, geperst, , 150 gr champignons, fijngesneden, , blaadjes van 1 takje tijm,

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-10-2004
  • Frans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Een lekker en leuk op te dienen (zie foto) voorgerechtje dat heel gemakkelijk te maken is. Hartige saffraanpannenkoekjes gevuld met verse roomkaas en gerookte zalm....

INGREDIENTEN

, 100 gram bloem;, 2 eieren;, 2 dl. melk;, 1 eetlepel olijfolie;, 1 mespuntje zout;, 1 mespunt saffraanpoeder;, 1/2 koffielepel kurkuma;, 1 mespunt peper;, verse bieslook;, een pakje verse roomkaas;, gerookte zalm.,

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-06-2009
  • Marokkaans Voorgerecht
  •  30-60 min.

Lekker zoet en echt anders dan 'normale' pompoensoep. Je associeert pompoenen niet zo snel met de keukens van het Midden-Oosten, maar toch werken bijvoorbeeld de Koerdische en de Armeense keuken veel met pompoenen, meestal sterk gekruid met kruidnagel en kaneel. De plantenvrucht, familie van de meloen, wordt zowel in hartige als zoete gerechten gebruikt. Koerden, Armeniërs, Turken en Israëli's hebben allemaal eigen versies van stroperige pompoenjam, pompoen gevuld met een farce van lamsvlees of pompoensoep.

INGREDIENTEN

* Twee eetlepels zonnebloemolie, * Twee fijngehakte teentjes knoflook, * 1 pompoen van ongeveer een kilo, * 1 liter groentebouillon (tabletten), * 1 theelepel gemalen komijn, * 1 theelepel citroensap, * zout en versgemalen zwarte peper, * 1 deciliter olie om te frituren, * 1 eetlepel korianderblaadjes, * 1 eetlepel muntblaadjes, * 200 gram kipfilet in reepjes, * mespunt kaneel

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op18-10-2007
  • Marokkaans
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top