Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

696 gevogelte recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze
INGREDIENTEN

Patrijs

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op26-11-2005
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een gewoon kippetje maar toch heel apart

INGREDIENTEN

1 kip of ander gevogelte, 1 ananas, 4 eetl.Calvados, 7 eetl. room, boter,peper,zout, 2 stukken aluminiumfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-11-2001
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

250 g broccoli , 125 g magere melk , 120 g gevogelte , 60 ml groentebouillon (half tl instant) , 2 wortelen , 2 schijven verse ananas , 1 ui , 1 middelgrote gekookte aardappel , 2 tl sojasaus , anderhalf tl gekookte noedels , 1 tl maizena , 1 tl plantaardige olie , kipkruiden , zout

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-06-2001
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Kipfillet met champignons en paprikas

INGREDIENTEN

4 kippenfillets, 1 paprika, 250 gr champignons, peper, voor de variante 8 sneetjes fijn gesneden gerookt spek

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-08-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Mexicaanse kalkoen (2 personen)

INGREDIENTEN

1 ui, 1 vleestomaat, 200 gr kalkoenfilet, 2 eetlepels olie, 1/2 zakje taco seasoning (Casa Fiesta), 75 gr doperwtjes (diepvries), 2 eetlepels Mexicaanse tomatenketchup, 10 takjes verse koriander (of 3 takjes peterselie),

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

Witte peper, zout, 200g kalkoenfilet, 1 eetlepel fijngeknipt bieslook, 1 eetlepel maizena, 1 ui, 25 g boter, 6 dl kippenbouillon (van tabletten), 1 sjalot, 1 teentje knoflook, 1/2 courgette, 1/4 rode paprika, 1 eetlepelolijfolie, witte peper, zout, Provencaalse krulden, 1 eetlepel bloem, 3 dl slagroom, toefjes kervel(of peterselie)

  •  Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op09-12-1999
  • Tussengerecht
  •  30-60 min.

De roomkaas maakt de pate heerlijke romig. Laat de pate 2 tot 4 dagen 'rijpen', dan komen de smaken nog beter tot hun recht. Bereidingstijd is exclusief wachttijd van minimaal 5 uur!

INGREDIENTEN

Pond parelhoenboutjes(of kippenboutjes), 3 el olijfolie, 150 gram kippenlevertjes, zout en peper, 50 gram mager rookspek in reepjes, 1 fijngesneden teentje knoflook, 3 fijngesneden sjalotten, 1 el fijngesneden provencaalse kruiden, 4 el rode port, 1 ons verse roomkaas, 1 ei, 2 ons katenspek(of zeeuws spek), in dunne plakken

  •  Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op04-02-2004
  • Voorgerecht
  •  60-120 min.

Kippelever in paprikasaus

INGREDIENTEN

3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie, 1 schoongemaakte en kleingesneden ui, 2 uitgeperste teentjes knoflook, 2 schoongemaakte en in reepjes gesneden groene paprika's, 500 gr in stukken gesneden kippelever, 1 dl droge witte wijn, 1 dl kippebouillon, zout, peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 kg gevogelte-karkassen(vleugels,nek,beenderen), 5 wortels, 2 uien, 1 preistengel, 2 stengels selder, peterseliestengels, thijm, laurier, peper en zout.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-03-2000
  • Belgisch
  •  20-30 min.

Chicharones de pollo (stukjes gebakken kip uit Peru)

INGREDIENTEN

1/4 kop lichte sojasaus (geen ketjap!!), 1/4 kop citroensap, 1/4 kop donkere rum, 1 kip (1,8 kg, in zestien stukken), 1 kop bloem, 1/2 theelepel zout, vers gemalen zwarte peper, 2 koppen slaolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kentuky kipdrumsticks met kerrie-gembersaus

INGREDIENTEN

8 kipdrumsticks, 2 kruidenbouillontabletten, 2 theelepels kipkruiden), frituurolie, 75 gr cornflakes, 3 eieren, 3 dl halfvolle melk, 50 gr bloem, 1 zakje kerriesaus, 1 eetlepel gesneden gember, 2 eetlepels fijngeknipte bieslook, 2 grote groene koolbladeren

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Konijn in pindasaus

INGREDIENTEN

3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie, 1 in stukken verdeeld konijn van 1 kg, 2 schoongemaakte en kleingesneden uien, 1 eetlepel paprikapoeder, 3 dl kippebouillon, 2 1/2 dl droge witte wijn, 1 eetlepel azijn, 125 gr gemalen pinda's, 1 theelepel gemalen komijn, zout, peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

In witte wijn gestoofde kip

INGREDIENTEN

25 gr boter, 250 gr in reepjes gesneden gekookte ham, 1 in vier stukken verdeelde kip van 1250 gr, zout, peper, gemalen koriander, gemalen komijn, 3 dl droge witte wijn, 2 dl kippebouillon, 3 uitgeperste teentjes knoflook, 12 gevulde groene olijven, 2 eetlepels kappertjes,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Vatapa de frango (vatapa van kip) (Brazilie)

INGREDIENTEN

4 kipdrumsticks, 200 gr kipfilet, 1 kippebouillontablet, 100 gr oud witbrood, 1 grote geraspte ui, 2 tomaten, 100 gr kokosmelk, 2 dessertlepels palmolie, 2 eetlepels maisolie, 1 mespunt rode peper, wat verse koriander

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Konijn in sinaasappelsaus

INGREDIENTEN

3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie, 1 in stukken verdeeld konijn van 1 kg, 1 schoongemaakte en kleingesneden ui, 1 uitgeperst teentje knoflook, 3 dl droge witte wijn, 2 1/2 dl sinaasappelsap, zout, peper, 1 eetlepel maizena, 2 eetlepels fijngehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Voorgerecht voor 4 of amuse voor 8 personen

INGREDIENTEN

2 kipfilet, 4 eetlepels truffelpasta (potje la Rustichella), 4 eetlepels porcinipasta, 150 gram eendelever, peper en zout, gemengde slasoorten, truffeldressing.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-09-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Hete kip met aardappel en paprika (Mexico)

INGREDIENTEN

8 kipkarbonades, peper, zout, 3 eetlepels olijfolie, 750 gr stevige aardappels, 1 groene, 1 rode en 1 gele paprika in reepjes, 1 ? 2 fijngehakte groene Spaanse pepers, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel gemalen komijn (djinten)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kalkoenfilets met rode bonen (Mexico

INGREDIENTEN

8 kalkoenfilets, 2 blikken rode bonen in chilisaus, 4 grote zachte rode chillies (of een grote rode paprika), enkele gedroogde scherpe rode chillies (naar smaak), 1 koffielepel korianderpoeder, 1 koffielepel komijn, veel knoflook, olie om het vlees in te bakken,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Mexicaanse Kip

INGREDIENTEN

4 kipfilets (400-500 gr), 2 uien, 2 eetlepels hot ketchup, het sap van 1 citroen, 1 theelepel sambal, 1 groot blik ananasstukjes, 50 gr boter, peper, zout, kerrie naar smaak, rijst,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Chicken-potato-hotpot

INGREDIENTEN

3 grote winterwortelen of 6 boswortelen, 2 grote uien, 600 gr kipfilet, 2 1/2 dl kippebouillon, 500 gr aardappelen, zout, peper, 200 gr bloem, 1 1/2 dl melk, 1 theelepel bakpoeder, 5 takjes peterselie, 50 gr boter, 2 eieren

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kip met champignons en kaas

INGREDIENTEN

1 in vier stukken verdeelde kip van 1250 gr, 5 dl water, zout, peper, 25 gr boter, 25 gr bloem, 1 theelepel kerrie, 1 dl koffieroom, 250 gr in plakjes gesneden champignons, 100 gr geraspte jongbelegen kaas, 3 eieren, 4 eetlepels paneermeel,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kip in eiersaus

INGREDIENTEN

3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie, 1 in vier stukken verdeelde kip van 1250 gr, 1 schoongemaakte en kleingesneden ui, 2 uitgeperste teentjes knoflook, 3 dl kippebouillon, 2 eetlepels mosterd, zout, peper, 4 gepelde, fijngehakte hardgekookte eieren,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kruidige rijst met kip en garnalen

INGREDIENTEN

6 kipvleugels, 2 eetlepels zonnebloemolie, 1 theelepel sesamolie, 4 plakken gerookt spek, 1 ui, 1 teentje knoflook, 2 stengels bleekselderij, 1 rode paprika, 1 laurierblad, 1 takje verse of 1 theelepel gedroogde tijm, 350 gr langkorrelrijst (geen snelkookrijst), 1/2 liter kippebouillon, 1/2 literblik gepelde tomaten, 150 gr grote gepelde garnalen, 1 rood pepertje,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Herte chili

INGREDIENTEN

1 eetlepel olie, 600 gr hertestoofvlees in kleine stukjes, 1 gesnipperde ui, 1 geperst teentje knoflook, 1/2 eetlepel tomatenpuree, chilipoeder, 300 gr ontvelde, grof gesneden tomaten, zaadjes verwijderd, 2 takjes tijm, 60 gr jalapenopepers (Casa Fiesta), 2 blikken kidneybeans (? 400 gr), afgespoeld en uitgelekt, 2 eetlepels fijngehakte basilicum, 8 tacobakjes (taco trays, Casa Fiesta), 1 1/4 dl zure room, 100 gr geraspte oude kaas, 2 fijngehakte lente-uitjes

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kip in pepersaus

INGREDIENTEN

1 in vier stukken verdeelde kip van 1250 gr, 5 dl kippebouillon, 3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie, 1 schoongemaakte en kleingesneden ui, 2 uitgeperste teentjes knoflook, 4 sneetjes oud brood zonder korst, 2 dl melk, 4 schoongemaakte, van de zaadjes ontdane en in stukken gesneden rode pepers, 2 ontvelde en in stukken gesneden tomaten, 100 gr walnoten, 75 gr geraspte Parmezaanse kaas, zout, peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kip met banaan

INGREDIENTEN

1 in vier stukken verdeelde kip van 1250 gr, 2 eetlepels citroensap, zout, peper, 3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie, 1 schoongemaakte en kleingesneden ui, 2 ontvelde en in stukjes gesneden tomaten, 2 dl droge witte wijn, 75 gr boter, 4 gepelde en overlangs doormidden gesneden bananen, 75 gr geraspte Parmezaanse kaas,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Braziliaanse kippelevertjes in saus

INGREDIENTEN

3 eetlepels olie, 2 gesnipperde uien, 5 teentjes knoflook (geperst), 2 groene paprika's (van zaad ontdaan, in repen gesneden), 450 gr kippelevertjes (gewassen en afgedroogd), 5 eetlepels lichte sojasaus (geen ketjap!!), 1 eetlepel suiker, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Adobo

INGREDIENTEN

1 kip, 2 theelepels verse gember, 1 gesnipperd teentje knoflook, ketjap, olie, 1 laurierblaadje, 1 bouillontablet, 1 ui,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Poulet la Creole (Haitiaans recept Met aziatische invloeden) (6 personen)

INGREDIENTEN

1 1/2-2 kg in stukken gesneden kipfilet, 6 eetlepels arachide-olie, 4 fijngehakte grote uien, 2 theelepels kerriepoeder, 1/4 theelepel saffraanpoeder, 2 HETE chili's, zaadlijsten verwijderd en fijngehakt, zout en peper naar smaak, 2 dl kokosmelk

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Antilliaanse kalkoen

INGREDIENTEN

1 kleine kalkoen of 6 dijen of poten, 2 flinke uien, 1 citroen in schijfjes (optioneel), 1 potje kappertjes (laten uitlekken), 1 zakje pruimen, 1 zakje rozijnen, 250 gr boter, peper, zout, djintan, braadslede, aluminiumfolie

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op06-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Mexicaanse maisschotel (magnetron)

INGREDIENTEN

300 gr kipfilets, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 25 gr boter, 1 klein rood Spaans pepertje, 1 theelepel chilipoeder, 1 eetlepel bloem, 2 dl kippebouillon (tablet), zout, 300 gr rijpe tomaten, 1 blikje maiskorrels ? 300 gr,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Fajitas (een soort mix-grill, Mexico)

INGREDIENTEN

2-3 kalkoenfilets, 1 mooie entrecote, 2 grote in fijne ringen snijden uien, 1 grote in fijne ringen gesneden rode paprika, 1 kopje bouillon, jalapenopepers, verse gehakte koriander

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Taacos met kip

INGREDIENTEN

350 gr fijngesneden stukjes gekookte kip, 1/2 gesnipperde ui, 1 eetlepel boter, 1 eetlepel olijfolie, 1 theelepel knoflookpoeder, 12 tacoschelpen, 1 avocado in schijfjes, 1 bos radijs in schijfjes, 1 kleine pot tacosaus, 1 kleine pot hete tacosaus, 1 bekertje zure room,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kip in garnalen-pindasaus

INGREDIENTEN

1 in vier stukken verdeelde kip van 1250 gr, 2 uitgeperste teentjes knoflook, 3 eetlepels citroensap, zout, peper, 3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie, 1 schoongemaakte en kleingesneden ui, 100 gr gemalen gedroogde garnalen (in oosterse winkels verkrijgbaar onder de, naam oedang kering of ebbie), 75 gr gemalen pinda's, 1 schoongemaakte, van de zaadjes ontdane en fijngehakte rode peper, 2 dl kippebouillon,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Feestelijk

INGREDIENTEN

3 eendeborstfilets{ca. 250 gr. per stuk}, 1 sinaasppel, 2 theel. jeneverbessen, zout, vergemalen zwarte peper, 4 kwartels, 1 piepkuiken {ca.600 gr.}, 1 struik bleekselderij, vet of olie om in te bakken

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-12-2001
  •  
  •  0-10 min.

Kip uit Martinique

INGREDIENTEN

1 kip, 100 gr boter, 2 eetlepels olie, zout, zwarte peper, cayennepeper, 150 gr kippelevertjes, 1 uitje, 1 teentje knoflook, 2 bananen, 1 afgestreken eetlepel bloem, 1 1/2 dl koffieroom, 2 eetlepels citroensap, 1 glas witte rum,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kip met varkensvlees in pindasaus

INGREDIENTEN

1 in vier stukken verdeelde kip van 1250 gr, 500 gr in niet al te grote blokjes gesneden magere varkenslappen, 3 dl kippebouillon, 3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie, 1 schoongemaakte en kleingesneden ui, 2 uitgeperste teentjes knoflook, 1/2 theelepel cayennepeper, 500 gr geschilde en in blokjes gesneden aardappelen, zout, peper, 50 gr gemalen pinda's,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kip in azijn uit Venezuela

INGREDIENTEN

1 kip van 1500 gr, in stukken, 1/2 kop bloem met 1 theelepel zout erdoor, 6 eetlepels olie, 2 tomaten, geschild, van zaad ontdaan en gehakt, 1 rode of groene paprika, van zaad ontdaan, in repen gesneden, 5 geperst teentjes knoflook, 1 blik artisjokharten, 2 eetlepels azijn, 1 laurierblad, het sap van 1 citroen, 1 eetlepel gehakte peterselie, 1/2 kop droge rode wijn, 1/2 theelepel zout, versgemalen zwarte peper, 120 gr champignons, gewassen en in plakjes gesneden,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op06-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kip in notensaus

INGREDIENTEN

1 in vier stukken verdeelde kip van 1250 gr, zout, peper, 4 eetlepels olijf- of zonnebloemolie, 5 dl water, 1 schoongemaakte en in stukken gesneden kleine ui, 2 schoongemaakte teentjes knoflook, 1 schoongemaakte, van de zaadjes ontdane en in stukken gesneden rode peper, 1 ontvelde en in stukken gesneden tomaat, 2 sneetjes oud brood zonder korst, 1 dl melk, 250 gr gemengde noten, mespuntje nagelgruis, mespuntje kaneel,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kip in amandel-garnalensaus

INGREDIENTEN

3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie, 2 schoongemaakte en kleingesneden uien, 2 uitgeperste teentjes knoflook, 1 schoongemaakte, van de zaadjes ontdane en fijngehakte rode peper, 2 ontvelde en in stukjes gesneden tomaten, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, zout, peper, 1 in vier stukken verdeelde kip van 1250 gr, 1 dl water, 150 gr gemalen gedroogde garnalen (in oosterse winkels verkrijgbaar onder de, naam oedang kering of ebbie), 200 gr gemalen amandelen, 15 gr santen, 1 eetlepel maizena,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-08-2000
  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top