Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

430 gestoomde vis recepten Alles wissen

  • Maak een keuze

Uitgebreid zoeken
Maak een keuze
Maak een keuze

Gestoomde vis(Surinaams)

INGREDIENTEN

500 g vis *, zout *, 1 ui *, 1 laurierblaadje *, peper *, 1 tomaat *, 5 pimentkorrels *, 4 schuiven citroen 125 g boter *, 3/4 dl water *, 4 takjes selderij *

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-03-2004
  • Surinaams Bijgerecht
  •  0-10 min.

Chinees visgerecht

INGREDIENTEN

 1 hele vis (ongeveer een pond),  t el olie,  ? el gember in reepjes,  2 fijngesneden bosuitjes,  koriander,  1 bosuitjes in reepjes,  2-3 plakjes gember, , Saus,  1 el donkere sojasaus,  ? el lichte sojasaus,  mespuntje suiker,  4 el water,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-07-2000
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

100g kabeljauw ( ontdaan van graten ), 5g zoete chili saus, 2 a 3g sojasaus, 2 a 3g vissaus

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op14-01-2006
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 tong van 300 gram, 1 kleine ui, 10 gram gember, 1 theelepel zout, 4 eetlepels olie, 30 gram speklap, 2 grote champignons, 1 eetelepel sojasaus, 1 theelepel suiker, 1 theelepel sesamolie.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-10-2000
  • Indonesisch
  •  30-60 min.

Chinees,

INGREDIENTEN

30 gr speklap, 10 gr gember, 3 el olie, 4 el sojasaus, 1 el sesamolie, 2 Chinese paddestoelen, 1 tong (ca 300 gr), 1 tl suiker, 1 lente-ui, 1 tl zout, 1 tl maizena, ,

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op17-07-2002
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Gestoomde vis met gember

INGREDIENTEN

1.grote schoongemaakte tong, mespunt vetsin, mespunt zout,mespunt suiker,1 schijf verse gember(1,5 cm dik)2 lenteuitjes,1 eetlepel sojasaus,1 eetlepel rijstwijn, 2 eetlepels citroenolie.

  •  Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op31-08-1999
  • Chinees Tussengerecht
  •  20-30 min.

Gestoomde vis met shii-take en kruiden

INGREDIENTEN

1 kg snapper of een andere witvis, 1 ons shii-take, 1 kleine wortel, 1 grote sjalot, 1/4 rode paprika of verse peper, 1 stuk gemberwortel van 3 cm, 1 el plantaardige olie, 1 1/2 el lichte sojasaus

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-06-2000
  • Chinees Bijgerecht
  •  30-60 min.

Lekkere lichtverteerbare vis. Hiervoor heb je een stoompan of een stoommandje nodig!

INGREDIENTEN

1 klein stuk gember, 2 lenteuitjes, 1/4 rode paprika, 1 tong, 1 el. witte wijn of droge sherry, 2 el. sojasaus, 250 gr. champignons,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-10-2001
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

500 gr visfilet, 2 sjalotjes gesnipperd, 1 stengel citroengras gesneden, 3 el limoensap, 2 el vissaus nam pla, 1 tl palmsuiker, 2 teentjes knoflook geperst, 1 rode peper fijngehakt, 1 groene peper fijngehakt

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-05-2000
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gestoomde vis met thaise kruiden. Heerlijk en licht recept.

INGREDIENTEN

Stevige vis om te stomen ( /- 125 gr pp) (zalm, kabeljauw of iets anders), 150 gr Noorse garnalen, nam pla (thaise vissaus), citroen, verse koriander, knoflook, spaanse rode peper, koenjit, djahe, bruine suiker,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-12-1999
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Voor de gestoomde vis met tausi (gefermenteerde sojaboontjes) wordt alleen verse vis gebruikt. Alleen dan zijn het resultaat en de smaak perfect. Minder verse vis wordt meestal gebakken., , 4 stukken zalm-filet á 100 gr, 3 eetlepels tausi (gefermenteerde sojaboontjes), 1-2 fijngehakte teentjes knoflook, 1 theelepel fijngehakte verse gemberwortel, 1-2 rode pepers, zaadjes verwijderd, in lange dunne reepjes (juliënne), 1 eetlepel suiker, 3 eetlepels Shaoxing rijstwijn of medium sherry, Chinese sesamolie, , Voor de marinade:, 1 theelepel lichte sojasaus, 1 theelepel aardappelmeel, zout, versgemalen witte peper, En verder:, een stoompan (met rekje), een vuurvaste kom en een vuurvaste ingevette schaal,

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-02-2009
  • Chinees
  •  30-60 min.

Heerlijk gestoomd visgerecht!

INGREDIENTEN

8 x Tongfilet (vis), 160 gram Zalmforelfilet, 160 gram Grietfilet, 160 gram Heilbotfilet, 0.2 liter Slagroom, 0.2 liter Visbouillon, 1 deciliter Wijn, witte, zoete, 20 blaadjes wilde spinazie, 2 theelepels Kaviaar of nepkaviaar, Saffraan, Boter, Zout, Peper,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-06-2000
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

1 vis zoals zeebaars,forel of tong van ongeveer 500g;4 teentjes look,gepeld en zeer fijn gesneden,1 wortel,geschild en zeer fijn gesneden;2 kleine rode pikante pepers,fijn gesneden;1 eetlepel slaolie;2 koffielepels suiker;3 eetlepels thaise vissaus(of gewoon een vissaus)4 eetlepels limoensap.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-09-2004
  • Slanke keuken
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

2 moten verse vis: kabeljauw, zalm, zalmforel, forel, tonijn, zout en vers gemalen peper, 1 eetlepel olie, 1 eetlepel peterselie, , voor de tapenade:, 1 kop zwarte olijven zonder pit, 1 teentje knoflook, 2 ansjovisfilets, 1 eetlepel kappertjes, verse of gedroogde tijmblaadjes, cayennepeper, olijfolie,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-01-2000
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Dit is Thais kruidig en pikant en lekker licht met een pittige vissaus

INGREDIENTEN

800 gr kabeljauw filet / 2 sjalotjes / 2 rode pepers / 2 teentjes knoflook uit geperst /1 el. citroensap / 2 el vissaus / 1tl sershpoeder /2 tl. lichtbruine basterdsuiker / en wat takjes koriander fijn gesnipperd voor de garnering

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-08-2002
  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

-

INGREDIENTEN

100 gram rijst, 4 witvisfilets à 150 gram, 3 cm gemberwortel, geschild, in dunne reepjes, 1 rode peper, zaadlijst verwijderd, fijngesneden, 1 lente-uitje, in stukjes van ca. 4 cm, in dunne reepjes, 2 tl sesamolie, 1 1/2 el sojasaus, 2 el rijstwijn of droge sherry, 1 teentje knoflook, geperst, 600 gram oosterse groenten, gestoomd, om te serveren, Stoommandje, Bakpapier

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-10-2013
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

450 gram kabeljauwfilet of andere stevige witvis pangafilet is erg lekker, 2 sjalotjes, visbouillonblokje, 2 rode spaanse pepers, 2 teentjes knoflook, 1 eetlepel citroensap, 2 eetlepels thaise vissaus(nam pla), 1 theelepel serehpoeder, 1 theelepel bruine suiker, keukenpapier, blaadjes verse koriander

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-02-2009
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

(China)Voorbereidingstijd: 45 minuten Kooktijd: 10 minuten Voor 4 personen

INGREDIENTEN

750 g snapper, schoongemaakt en schubben verwijderd - 2 el geraspte gember - 2 tl droge sherry - 2 el sojasaus - 2 el arachide-olie - 2 tl sesamolie - 2 bosuitjes, diagonaal fijngesneden - 1/2 kop pijnboompitten - 1 plakje bacon, in blokjes en krokant gebakken (naar keuze), ,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op24-02-2003
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Stomen is het gaarmaken van gerechten boven hete stoom. In China gebruikt men hiervoor de wok met een stoomrekje met een deksel voor wok. Stomen word toegepast bij vis, groenten, kip, vlees en om deegwaren in gaar te stomen.

INGREDIENTEN

500 g kabeljauw, 1 e medium dry sherry, 1+ half e gezouten zwarte bonen, koop bij toko, half prei, alleen witte gedeelte, 2 teentjes knoflook, fijn, 2 cm gemberwortel, fijn, 1 plakje ham van 5 mm dik, in dunne reepjes gesneden, half tot 1 t sambal of rode peper heel fijn gesneden, 2 e olie, 2 e sojasaus

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-06-2010
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekker met rijst en chilisaus

INGREDIENTEN

4 verse schol filets / 2 bosuitjes in ringetjes gesneden /100 gr sperzieboontjes / 3 worteltjes in schijfjes gesneden / 1 visbouillon tablet /8 takjes koriander / 5 el hoisin saus.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op23-08-2002
  • Japans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

250 gr Tilapia filet, zout, versgemalen peper, 4 el zwarte bonensaus (zakje, Amoy), 250 gr mihoen, 4 el wokolie, 1 pak Chinese roerbakgroenten met kruidenmix(300 gr, Super,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op04-04-2003
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

750 g snapper, schoongemaakt en schubben verwijderd, 2 el geraspte gember, 2 tl droge sherry, 2 el sojasaus, 2 el arachideolie, 2 tl sesamolie, 2 bosuitjes, diagonaal fijngesneden, 1/2 kop pijnboompitten, 1 plakje bacon, in blokjes en krokant gebakken (naar keuze)

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op24-02-2003
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

250 gr tilapiafilet,- zout,-versgemalen peper,- 4 el zwarte bonensaus,- 250 gr mihoen,- 4 el wokolie,- 1 pak chinese roerbakgroenten met kruidenmix.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-07-2005
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Japanse gestoomde vis

INGREDIENTEN

700 gram Zalmfilet, 1 bosje Boekweitmie, 1 velletje Kombu, 4 eetlepels Sake, 250 milliliter Dashi's, 180 milliliter Mirin, 180 milliliter Sojasaus, Japanse, Bonitovlok, gedroogde,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-06-2000
  • Japans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Gestoomde vis met pittige gembersaus.

INGREDIENTEN

Stuk gemberwortel (ca. 4 cm), ½ rood pepertje, 1 bosuitje, 4 takjes koriander, 200 gram visfilet, bijv. tilapia, 1 eetlepel olie, 2 eetlepels sojasaus, 2 theelepels suiker, citroensap,

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-02-2009
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 paksoi, 500g kabeljouwfilet, zeezout, versgemalen peper, 2 teentjes knoflook, 200g groene asperges, 200g cherry tomaatjes, 3 eetlepels olijfolie, 1 citroen.

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-07-2005
  • Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

400 g witvisfilet, in blokjes, zout en peper, 2 courgettes, in plakjes, 1 prei, in ringen, 2 eetl. Japanse sojasaus, of ketjap asin, 2 eetl. fijngeknipte bieslook

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op14-09-2007
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 verse, hele, rode snapper, schoongemaakt, schubben verwijderd, afgespoeld en drooggedept, 1 stuk gember, ongeveer 2 cm lang, in reepjes, 2 bosuitjes, julienne gesneden, 2 gedroogde shii-take, geweld, drooggedept en julienne gesneden, 1 1/4 el donkere sojasaus, 2 el plantaardige olie, 3-4 takjes verse koriander, ter garnering

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-01-2001
  • Chinees Bijgerecht
  •  10-20 min.

Nvt

INGREDIENTEN

1,5 kg;hele vis,zeebaars of brasem,schoongemaakt.(vulling)1/2 kopje gekookte rijst, 1 theelepel geraspte gember, 3 bosuitjes fijngesneden, 2 theelepels lichte soja saus, 6 bosuitjes,julienne gesneden, 3 stukjes gember,fijngesneden.(garnering)citroenschijfjes en peterselie.

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-05-2004
  • Goedkoop en snel Bijgerecht
  •  10-20 min.

Mijn favoriete Indonesische visgerecht!

INGREDIENTEN

600 gram roodbaars filet of red snapper, in stukjes, 1 stengel sereh, 2 stuks laos, 8 blaadjes djeroek peroet', 2 teentjes knoflook, suiker, zout, 100 gr geraspte kokos, 1 volle el sambal ( badjak, manis of een andere), 4 bananenbladeren, 4 el kokosmelk, 100 gr groene kool, fijngesneden', 4 blaadjes basilicum, olie,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-04-2008
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lekker, gezond en makkelijk!

INGREDIENTEN

- 1 eetlepel Pesto Rosso, - 100 gram luchtige roomkaas, - 8 groene olijven zonder pit, - 4 bladeren ijsbergsla, - 4 stukken visfilet (bv. roodbaars, tilapia of kabeljauw) van ca. 75 gram, - 300 gram verse ravioli (met spinazie en kaasvulling), - zout, - olijfolie extra vergine, - extra nodig: cocktailprikkers,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-02-2004
  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

250g Tilapia filet, zout, peper, 4 eetlepels zwarte bonensaus(zakje Amoy), 250g mihoen, 4 eetlepels wokolie, 1 pak Chinese roerbakgroenten met kruidenmix(300g).

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op09-04-2003
  • Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gestoomde vis met shii-take

INGREDIENTEN

1 kg snapper of andere grote witvis, 1 ons shii take, 1 kleine wortel, 1 grote sjalot, 1/4 rode paprika of verse rode peper, 1 stuk gemberwortel van 3 cm, 1 el plantaardige olie,1 1/2 el lichte sojasaus

  •  Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-06-2000
  • Chinees Bijgerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

500 gram kabeljauwfilets * 1/10 blokje santen * 1 dl water * 1 eetlepel olie * 3 eetlepels gesnipperde uien * 1 theelepel sambal oelek * 2 theelepels ketoembar * 1 theelepel djinten * 1 theelepel laos * 1 theelepel basilicum * 1 eetlepel asemwater * zout * citorensap.

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-01-2005
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

350 gr kabeljauwfilet aan 1 stuk, 1 plakje ham, 3 plakjes verse gember, 2 lenteuien of stukje prei, 1 knoflookteen, 1 el gezouten zwarte boontjes, sambal oelek, sojasaus, pale medium dry sherry, olie

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-01-2001
  • Chinees Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

Voor de gestoomde vis in sojasaus met asperges, kunt u vrijwel elke stevige witte vissoort gebruiken: zeebaars, red-snapper, tarbot en zeetong, maar ook zoetwatervissen als forel en snoek. Dat geldt ook voor andere gestoomde visgerechten. Vette vissoorten zoals makreel en sardien zijn niet geschikt., , 16 mooie witte asperges, 4 stukken verse visfilet (á 100 gr), bijvoorbeeld tong, zout, witte peper, een stukje gemberwortel van 3 cm, 3 theelepels lichte sojasaus, 2 theelepels aardappelmeel, 3 theelepels soja- of arachide-olie, 1 theelepel Shaoxing rijstwijn of droge sherry, 3-4 druppels Chinese sesamolie, 8 dunne plakjes geschilde verse gemberwortel, , Voor de saus:, 8 theelepels lichte sojasaus, 1-2 theelepels zoete sojasaus (ketjap manis), 30 gr groen van lente-ui in hele dunne sprietjes van 4-5 cm, 1 eetlepel soja- of arachide-olie, , En verder:, een stoompan, ovenschaal, ,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-02-2009
  • Chinees
  •  20-30 min.

Stomen is een favoriete Chinese bereidingsmethode voor vis. Op deze eenvoudige manier wordt de verse smaak van de vis niet aangetast en hij blijft mals en zacht.

INGREDIENTEN

500 g stevige witte visfilets, bijvoorbeeld kabeljauw of tong, zonder vel., 1 theelepel grof zeezout, 1? eetlepel gemberwortel, julienne gesneden(= in reepjes ter groote van een lucifer), 3 eetlepels bosui, julienne gesneden, 2 eetlepels lichte sojasaus, 2 eetlepels donkere sojasaus, 1 eetlepel arachideolie, 2 theelepels sesamolie, koriandertakjes om mee te garneren.,

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-02-2002
  • Chinees Bijgerecht
  •  20-30 min.

Dit is een favoriete Chinese bereidingsmethode voor vis. Op deze eenvoudige manier wordt de verse smaak van de vis niet aangetast en hij blijft mals en zacht. Je kunt ipv de visfilets ook een hele vis nemen zoals een tarbot of een tong.

INGREDIENTEN

, , , , , , , , Stomen, , , , 500 g stevige witte visfilets, bijvoorbeeld kabeljauw of tong, zonder vel, 1 theelepel grof zeezout, 1? eetlepel gemberwortel, julienne gesneden, 3 eetlepels bosui, julienne gesneden, 2 eetlepels lichte sojasaus, 2 eetlepels donkere sojasaus, 1 eetlepel arachideolie, 2 theelepels sesamolie, koriandertakjes om mee te garneren, , , , , , ,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-01-2004
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Uit Jamie Oliver's Twist

INGREDIENTEN

- 1 handvol couscous, - lauw water, - ? gesnipperde ui, - 2 teentjes knoflook, fijngesneden, - 2 rode pepers zonder zaadjes, 1, fijngehakt en 1 in ringetjes, - Olijfolie extra virgin, - 1 theelepel (zee)zout, - 1 theelepel venkelzaad, - 1 theelepel komijnzaad, - 1 theelepel korianderzaad, - Stokje kaneel (ca. 2,5 cm), - Klontje ongezouten boter, - 1 toefje verse koriander, alleen de, stengels fijn gesneden, - 200 a 300 g mosselen, - 2 wittevisfilets met vel, zonder graat, - 2 rodebaarsfilets met vel, zonder graat, - 100 g zeeduivel in stukken, - Kristalzeezout en versgemalen zwarte, peper, - 2 citroenen, 1 gehalveerd en 1 in plakjes, voor het serveren, - 3 eetlepels creme fraiche,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-07-2005
  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept
INGREDIENTEN

500 g witte vis, fijn gesneden tot visgehakt, +/- 125 ml kokosmelk, 2 uien, fijn, 2 tenen knoflook, fijn, 1/2 t sereh, 1 rode of groene peper, fijn (met of zonder zaadjes, hangt van jou smaak af), hele koolbladeren, kan ook met spitskool etc., houten prikkers of bindtouw, zout

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-05-2011
  • Indiaas
  •  30-60 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top