Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Gestoofde Peertjes

Gestoofde peertjes recepten (54) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Rood Gestoofde Stoofperen

Speciale lekkernij voor het kerstmenu voor mijn kleinzonen is het geen kerstdinee als er geen stoofpeertjes zijn.

INGREDIENTEN

2 kilo stoofperen (kleine Giese Wildeman, 3glazen rode wijn, 1 glas rode port, 200 gram poedersuiker, 2 zakjes vanillesuiker, 2 kruitnagels, 1/2 kaneelstokje, 1 eetlepel aardappelmeel

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-05-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.

gestoofde peertjes

Peertjes gestooft in bosvruchten likuur

INGREDIENTEN

500 gr stoof peren,bosvruchten likuur,mag ook port zijn of andere rode likuren

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-02-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

gestoofde varkenslapjes met peertjes

recept en plaatjes van Bianca gekregen. Een lekker ouderwets zondagsrecept met een modern jaske

INGREDIENTEN

500 gram stoofperen, 2 dl rode wijn, 2 rode uien, 500 gram varkenslappen, versgemalen peper, 1 theelepel kaneelpoeder, 50 gram boter, 2 theelepels gedroogde salie (of 1 eetlepel verse)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-10-1999
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gestoofde peertjes met IJsschuimtaart.

SSSSMMMMMullen geblazen

INGREDIENTEN

4stoofpeertjes4dl gluhwijn1kaneelstokje100g bokkenpootjes50g pure chocolade,fijngehakt2dl slagroomkaneelpoeder.

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-03-2005
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.

Gestoofde peertjes met ijsschuimtaart

Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

6 stoofpeertjes (Gieser Wildeman), geschild, 4 dl gluhwein, 50 g suiker, 1 kaneelstokje, 100 g bokkenpootjes, 50 g pure chocolade, fijngehakt (C1000 Selectie), 2 dl slagroom, kaneelpoeder, extra nodig: springvorm (? ? 16 cm),

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-12-2004
  • Nagerecht
  •  60-120 min.

gestoofde varkenslapjes met peertjes.

INGREDIENTEN

500 gram stoofpeertjes, 2 dl. rode wijn, 2 (rode) uien, 500 gram varkenslappen, versgemalen peper, zout, 1 theelepel kaneelpoeder, 50 gram boter, 2 theelepels gedroogde salie.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-10-1999
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Gestoofde peertjes met ijsschuimtaart

Een feestelijk nagerecht.

INGREDIENTEN

4 stoofpeertjes (Gieser Wildeman), geschild4 dl Gluhwein50 g suiker1 kaneelstokje100 g bokkepootjes50 g pure chocolade, fijngehakt2 dl slagroomkaneelpoeder

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-12-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.

Gestoofde varkenslapjes met peertjes

INGREDIENTEN

500 g stoofperen, 2 dl rode wijn, 2 (rode) uien, 500 g varkenslappen, versgemalen peper zout, 1 theelepel kaneelpoeder, 50 g boter, 12 theelepels gedroogde salie,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-11-2005
  •  
  •  60-120 min.

Gestoofde varkenslapjes met peertjes

INGREDIENTEN

500 gr. stoofperen, 2 dl. rode wijn, 2 (rode) uien, 500 gr. varkenslappen, versgemalen peper, zou, 1 theel. kaneelpoeder, 50 gr. boter, 2 el. gedroogde salie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-06-2003
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gestoofde peertjes met warme rozijnen-custardsaus

Stoofpeertjes als nagerecht.

INGREDIENTEN

8 stoofpeertjes1 kaneelstokje1 zakje vanillesuiker75 gr., suikerrasp van een citroen-schilsap van 1 citroen100 gr., rozijnen2 1/2 dl. melk2 eetl. custardpoeder

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-09-2002
  • Nagerecht
  •  > 120 min.

Gestoofde peertjes met warme rozijnencustard

INGREDIENTEN

8 stoofpeertjes, 1 kaneelstokje, 1 zakje vanillesuiker, 75 gr suiker, 1 citroen, 100 gr rozijnen, 2,5 dl melk, 2 el custardpoeder

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-11-1999
  • Nederlands Voorgerecht
  •  > 120 min.

Gestoofde peertjes met gember en rozijnen

Bijgerecht voor 4 personen; goed bij kip en gekookte rijst.

INGREDIENTEN

1 kg stoofperen, 3? dl water, 1? dl rode wijn, 3 eetlepels suiker, 6, bolletjes gember (in stukjes), 4 eetlepels gembernat, 2 kruidnagels, 100 g, rozijnen, 2 theelepels aardappelmeel,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-04-2003
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.

Koffiepannekoekjes met gestoofde peertjes

Een heerlijk nagerechtje dat ik opviste uit de oude doos ... altijd enorm veel succes opgebracht!

INGREDIENTEN

75 gr bloem, 2 eetlepels suiker, 2 eetlepels cacaopoeder, 2 eetlepels koffiepoeder (nescafe vb), 2 eieren, 2 dl. melk, 25 gr. boter, 3 dl. room (meer dan 40% vetgehalte), beetje rum (naar smaak), 3 stoofpeertjes, 125 gr. poedersuiker, 1 zakje vanillesuiker, 5 noorderkrieken per pannekoek

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-12-2004
  • Belgisch Nagerecht
  •  60-120 min.

wildfondue met gestoofde peertjes

Feestelijk

INGREDIENTEN

1/8l.droge rode wijn, 2 kleine stvige handperen, 100 gr. veenbessen uit een pot{preiselbeeren of cranbeeries}, 800 gr. gemengd wild{ree,hert,wild zwijn,haas}, 250 gr. eekhoorntjesbrood, vet of olie om in te bakken

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-12-2001
  •  
  •  0-10 min.

Gestoofde peertjes met gember en rozijnen

INGREDIENTEN

1 kg stoofperen, 3? dl water, 1? dl rode wijn, 3 eetlepels suiker, 6 bolletjes gember, in stukjes, 4 eetlepels gembernat, 2 kruidnagels, 100 g rozijnen, 2 theelepels aardappelmeel,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-12-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Gestoofde peertjes met gember en rozijnen

INGREDIENTEN

1 kg stoofperen, 3? dl water, 1? dl rode wijn, 3 eetlepels suiker, 6 bolletjes gember (Baukje), in stukjes, 4 eetlepels gembernat, 2 kruidnagels, 100 g rozijnen, 2 theelpels Honig aardappelmeel,

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-09-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.

Gestoofde peertjes met ricotta

Dit dessert is als ik het op een etentje maak altijd een succes. Daarnaast bevat het niet veel calorien.

INGREDIENTEN

Stoofperen (1 per persoon), flinke scheut oloroso sherry, suiker, hand vol gedroogde rozijnen, een bakje ricotta per 3 a 4 personen, wat pijnboompitten, 2 zakjes vanille suiker.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-01-2005
  • Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

gestoofde peertjes met port

Schil de peertjes en zorg ervoor dat je de klokhuizen zorgvuldig verwijderd. De peertjes opzetten, in een royale pan, op het kleinste pitje van het gasstel. Vergeet de royale scheut port niet. Die van de Aldi is prima. Voeg een stokje kaneel toe en laat het geheel heel zachtjes gaar worden (3 uurtjes?) Makkelijker kan ik het niet maken. Het teveel aan sap gooi je natuurlijk niet weg. Dit is prima te gebruiken in sauzen of jus. Invriezen kan ook.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-11-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Konijnenruggetje Met Gestoofde Peertjes Met Tijm

INGREDIENTEN

3 ontbeende konijnenruggen, groententuiltje, ? l kalfsfond, 4 doyenneperen, 3 soeplepels verse tijm, 2 soeplepels griessuiker, een klontje boter, , Voor de saus:2 eetlepels vloeibare honing, een geutje rode wijnazijn, sap van 2 sinaasappelen

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-09-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Peertjes Met Gorgonzola

Fruit-borrelhapje, voor 10 hapjes

INGREDIENTEN

5 gestoofde peertjes uit blik, 100 gr gorgonzola, 100 gr zachte roomkwark, kappertjes,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-04-2000
  • Internationaal
  •  0-10 min.

Gestoofde Peertjes Met Warme Rozijnen Custard

INGREDIENTEN

8 stoofpeertjes, 1 kaneelstokje, 1 zakje vanillesuiker, 75 gram suiker, citroenschil, citroensap (1 citroen), 100 gram rozijnen, 0,25 liter melk, 2 eetlepels custardpoeder

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-01-2000
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.

Pure chocoladecreme met gestoofde peertjes en rodewijnsiroop

INGREDIENTEN

350 ml slagroom, 200 ml rode wijn (vol en stevig), 150 gr pure chocolade, 100 gr rietsuiker, 1 tl kaneel, 1 zakje vanillesuiker, 2 handperen, zonnebloemolie

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-12-2010
  • Nagerecht
  •  20-30 min.

Rookworst met peertjes en sherry

INGREDIENTEN

1 rookworst, grof of fijn naar keuze, 4 plakjes Ganda ham in reepjes, 1 kleine aubergine in reepjes, 1 kleine courgette in reepjes, 2 gestoofde peertjes in reepjes, 250 gram krielaardappelen (geblancheerd), 1 glas medium sherry, 2 eetlepels olie, kruidenzout, nootmuskaat,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-10-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gestoofde rode-wijnperen

INGREDIENTEN

4 flinke, stoofperen,gehalveerd,4dlrodewijn,2steranijs,schil van halve citroen,2el suiker,1/2 kaneelstokje,1el maizena, Voor de pannacotta:3bl gelantine,4dl slagroom,1dl melk,1 vanillestokje,inlengte gehalveerd,150gr suiker,2 eidooiers,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-11-2002
  • Italiaans Nagerecht
  •  > 120 min.

Gestoofde amarettopeertjes met tiramisu ijs

INGREDIENTEN

- 2 dl amaretto, - 3 dl water, - 300 gram suiker, - 4 stoofpeertjes (Gieser Wildeman), - 2 theelepels aardappel zetmeel, - 1 espressokopje koude espresso, - 100 gram rozijnen, - 1 bak Hertog Tiramisu ijs,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-10-2002
  • Italiaans Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Lamslapjes met gestoofde appeltjes in bier met rozemarijn

Een heerlijk en apart hoofdgerecht

INGREDIENTEN

2 ons gedroogde appeltjes, 1 fl.bier (30cl), 1 theelepel gedroogde of 1 tak verse rozemarijn, 4 lamslapjes(150 gr.p.s.)peper/zout, 50 gr. boter, 1 jusblokje, 1 volle eetl.grofgehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-02-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Moussse Van Stoofpeertjes

Mousse van stoofpeertjes met roomijs; heel makkelijk om te maken.

INGREDIENTEN

12 halve (afgekoelde) gestoofde peertjes -- mespunt kaneel -- 1/2 liter roomijs -- 2 el (peren)likeur -- 2 kaneelbiscuitjes

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-09-1999
  • Nagerecht
  •  10-20 min.

MonChou gebakjes

Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

1 pakje MonChou a 100 g, 1 1/2 dl variatievla met stoofpeertjes (Campina), 1 1/2 el witte basterdsuiker, 8 gebaksschelpen (Jos Poell), 2 gestoofde peertjes, in kwarten,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-12-2004
  •  
  •  10-20 min.

Heerlijk zuurkoolpotje.

Een heerlijk ZUURKOOLPOTJE met stoofpeertjes, wat is ontstaan uit een samensmelting van recepten.(PROBEREN DUS.)

INGREDIENTEN

4speklapjes zonder zwoerd, in reepjes gesneden250gr voorgekookte zuurkool met spekjes2uien,gesnipperdboter of oliebloemlaurierpoederkruidnagelpoederpeper,zout en wat bouillonpoeder of bouillonvloeistofAardappelpuree voor twee personen,eventueel diepviesrestje gestoofde peertjes voor twee personen.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-12-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Mousse van stoofpeertjes met roomijs

Modern jasje

INGREDIENTEN

6 halve koude gestoofde peertjes kant-en klaar van de groenteman of peren uit blik, mespunt kaneel, ? liter roomijs, 2 eetlepels perenlikeur, 2 kaneelbiscuitjes.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-08-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.

Herfstsalade met gebakken geitenkaas & zoete stoofpeer

INGREDIENTEN

1 zakje botersla, 4 plakken zachte geitenkaas, 1 pak ontbijtspek, 75 ml notenolie, 1 theelepel Dijonmosterd, 1 geraspte schil en sap sinaasappel, 1 eetlepel citroensap, 75 gr geroosterde walnoten, 4 gestoofde peertjes, 2 plakken bladerdeeg, Honing

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-03-2010
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.

Stoofpeerjescrumble

INGREDIENTEN

500 gram gestoofde(!) stoofpeertjes, 150 gram zelfrijzend bakmeel, 100 gram lichtbruine basterdsuiker, 100 gram koude boter, 2 theelepels kaneel, snufje zout

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-10-2009
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Haas uit de wok

INGREDIENTEN

600 gr haasfilet, - 3 eetlepels ma?zena, - 3 eetlepels olie, - 4 knoflookteentjes in dunne plakjes gesneden, - 40 gr boter, - 2 bosuitjes ragfijn gesnipperd, - 2,5 dl wildfond, - 2 dl rode port, - 2 theelepels honing, - 750 gr rood gestoofde peertjes, - witte peper uit de molen, - zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-03-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Nederland:Visiterijst met Kamper steur uit Zalk

De Kamper steur is een gerecht dat los van de rijst geserveerd wordt, evenals de pruimen en de peertjes.

INGREDIENTEN

400 gram rijst, 1 pond mager lichtgerookt spek, 1 (met)worst, 16 gestoofde peertjes, 16 gewelde pruimen. Ingredienten voor Kamper steur: 4 eieren, 3 kopjes water, 1 afgestreken eetlepel aardappelmeel (maizena kan ook), klontje boter, ? eetlepel mosterd.,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-05-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Visiterijst met Kamper steur uit Zalk

INGREDIENTEN

400 gram rijst * 1 pond mager lichtgerookt spek * 1 (met)worst * 16 gestoofde peertjes * 16 gewelde pruimen * Ingredienten voor Kamper steur: 4 eieren * 3 kopjes water * 1 afgestreken eetlepel aardappelmeel (maizena kan ook) * klontje boter * 1/2 eetlepel mosterd.,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-07-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zuurkool met Ham en Kaas Uit De Oven

Zuurkool met ham en kaas: weer eens wat anders.

INGREDIENTEN

* Zuurkool * Achterham in iets dikkere plakken gesneden * Geraspte kaas

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op31-08-1999
  • Goedkoop en snel
  •  10-20 min.

speklapjes met gebakken aardappels en bietjes

Met 'n sausje van indiase currysaus en mayonaise.

INGREDIENTEN

Snijd een speklapjes in 6 stukken, evt 2 lapjes, een klein blikjes aardappels van bonduelle, 1 blikje rode bieten van ..., , Bestrooi de spekstukjes met de kruiden van Silvo., Meng de currysaus met de mayonaise.

  •  Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-12-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Rundvleesrolletjes

INGREDIENTEN

? 4 Runderriblappen (dun en platgeslagen als een schnitzel, ca. 100 g), ? 100 gr Rundergehakt, ? 20 gr kaas (kruidnagelkaas, geraspt), ? 1 ei (eiwit en dooier gescheiden), ? 1 borrelglaasje Berenburg, ? 1 theel mosterd (grove), ? 1 plakje ontbijtkoek (of kruidkoek), ? 1 bolletje gember (op siroop, fijngegehakt), ? snufje zout, ? snufje peper, ? snufje nootmuskaat

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-03-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Karin'S Kipjes.

Heerlijke gevulde kleine kippetjes.

INGREDIENTEN

P.P een klein kipje.2 citroenen.6 tenen ongepelde knoflook.100gr. geitenkaas met kruiden.Thijm,salie,rozemarijn.1 eetl.creme fraiche.Krielaardappeltjes met of zonder schil,ongekookt.Olijfolie en gedroogde tomaten .

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op19-01-2000
  • Frans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Makkelijke uiensaus van Ans

Zeer smakelijke, bijzondere saus in een paar minuten bereidt.

INGREDIENTEN

1 varkenshaasje / 400 gr varkenssnitzel, 0,25 l slagroom, 1 ui, 1 zakje uiensaus speciaal,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-07-2000
  • Nederlands
  •  20-30 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top