62 gestoofde peertjes recepten

Peertjes gestooft in bosvruchten likuur

INGREDIENTEN

500 gr stoof peren,bosvruchten likuur,mag ook port zijn of andere rode likuren

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op21-02-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.

Speciale lekkernij voor het kerstmenu
voor mijn kleinzonen is het geen kerstdinee als er geen stoofpeertjes zijn.

INGREDIENTEN

2 kilo stoofperen (kleine Giese Wildeman, 3glazen rode wijn, 1 glas rode port, 200 gram poedersuiker, 2 zakjes vanillesuiker, 2 kruitnagels, 1/2 kaneelstokje, 1 eetlepel aardappelmeel

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-05-2000
  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.




SSSSMMMMMullen geblazen

INGREDIENTEN

4stoofpeertjes4dl gluhwijn1kaneelstokje100g bokkenpootjes50g pure chocolade,fijngehakt2dl slagroomkaneelpoeder.

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op03-03-2005
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.



recept en plaatjes van Bianca gekregen. Een lekker ouderwets zondagsrecept met een modern jaske

INGREDIENTEN

500 gram stoofperen, 2 dl rode wijn, 2 rode uien, 500 gram varkenslappen, versgemalen peper, 1 theelepel kaneelpoeder, 50 gram boter, 2 theelepels gedroogde salie (of 1 eetlepel verse)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-10-1999
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.



Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

6 stoofpeertjes (Gieser Wildeman), geschild, 4 dl gluhwein, 50 g suiker, 1 kaneelstokje, 100 g bokkenpootjes, 50 g pure chocolade, fijngehakt (C1000 Selectie), 2 dl slagroom, kaneelpoeder, extra nodig: springvorm (? ? 16 cm),

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-12-2004
  • Nagerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

500 gram stoofpeertjes, 2 dl. rode wijn, 2 (rode) uien, 500 gram varkenslappen, versgemalen peper, zout, 1 theelepel kaneelpoeder, 50 gram boter, 2 theelepels gedroogde salie.

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op12-10-1999
  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Een feestelijk nagerecht.

INGREDIENTEN

4 stoofpeertjes (Gieser Wildeman), geschild4 dl Gluhwein50 g suiker1 kaneelstokje100 g bokkepootjes50 g pure chocolade, fijngehakt2 dl slagroomkaneelpoeder

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op14-12-2004
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

500 g stoofperen, 2 dl rode wijn, 2 (rode) uien, 500 g varkenslappen, versgemalen peper zout, 1 theelepel kaneelpoeder, 50 g boter, 12 theelepels gedroogde salie,

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op06-11-2005
  •  
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

500 gr. stoofperen, 2 dl. rode wijn, 2 (rode) uien, 500 gr. varkenslappen, versgemalen peper, zou, 1 theel. kaneelpoeder, 50 gr. boter, 2 el. gedroogde salie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-06-2003
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.


Stoofpeertjes als nagerecht.

INGREDIENTEN

8 stoofpeertjes1 kaneelstokje1 zakje vanillesuiker75 gr., suikerrasp van een citroen-schilsap van 1 citroen100 gr., rozijnen2 1/2 dl. melk2 eetl. custardpoeder

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op20-09-2002
  • Nagerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

8 stoofpeertjes, 1 kaneelstokje, 1 zakje vanillesuiker, 75 gr suiker, 1 citroen, 100 gr rozijnen, 2,5 dl melk, 2 el custardpoeder

  •  Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op17-11-1999
  • Nederlands Voorgerecht
  •  > 120 min.

Een heerlijk nagerechtje dat ik opviste uit de oude doos ... altijd enorm veel succes opgebracht!

INGREDIENTEN

75 gr bloem, 2 eetlepels suiker, 2 eetlepels cacaopoeder, 2 eetlepels koffiepoeder (nescafe vb), 2 eieren, 2 dl. melk, 25 gr. boter, 3 dl. room (meer dan 40% vetgehalte), beetje rum (naar smaak), 3 stoofpeertjes, 125 gr. poedersuiker, 1 zakje vanillesuiker, 5 noorderkrieken per pannekoek

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op11-12-2004
  • Belgisch Nagerecht
  •  60-120 min.

Feestelijk

INGREDIENTEN

1/8l.droge rode wijn, 2 kleine stvige handperen, 100 gr. veenbessen uit een pot{preiselbeeren of cranbeeries}, 800 gr. gemengd wild{ree,hert,wild zwijn,haas}, 250 gr. eekhoorntjesbrood, vet of olie om in te bakken

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op10-12-2001
  •  
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

1 kg stoofperen, 3? dl water, 1? dl rode wijn, 3 eetlepels suiker, 6 bolletjes gember, in stukjes, 4 eetlepels gembernat, 2 kruidnagels, 100 g rozijnen, 2 theelepels aardappelmeel,

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-12-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Bijgerecht voor 4 personen; goed bij kip en
gekookte rijst.

INGREDIENTEN

1 kg stoofperen, 3? dl water, 1? dl rode wijn, 3 eetlepels suiker, 6, bolletjes gember (in stukjes), 4 eetlepels gembernat, 2 kruidnagels, 100 g, rozijnen, 2 theelepels aardappelmeel,

  •  Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op01-04-2003
  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 kg stoofperen, 3? dl water, 1? dl rode wijn, 3 eetlepels suiker, 6 bolletjes gember (Baukje), in stukjes, 4 eetlepels gembernat, 2 kruidnagels, 100 g rozijnen, 2 theelpels Honig aardappelmeel,

  •  Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op09-09-2002
  • Nederlands Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Schil de peertjes en zorg ervoor dat je de klokhuizen zorgvuldig verwijderd. De peertjes opzetten, in een royale pan, op het kleinste pitje van het gasstel. Vergeet de royale scheut port niet. Die van de Aldi is prima. Voeg een stokje kaneel toe en laat het geheel heel zachtjes gaar worden (3 uurtjes?)
Makkelijker kan ik het niet maken.
Het teveel aan sap gooi je natuurlijk niet weg. Dit is prima te gebruiken in sauzen of jus. Invriezen kan ook.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-11-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Dit dessert is als ik het op een etentje maak altijd een succes. Daarnaast bevat het niet veel calorien.

INGREDIENTEN

Stoofperen (1 per persoon), flinke scheut oloroso sherry, suiker, hand vol gedroogde rozijnen, een bakje ricotta per 3 a 4 personen, wat pijnboompitten, 2 zakjes vanille suiker.

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-01-2005
  • Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

3 ontbeende konijnenruggen, groententuiltje, ? l kalfsfond, 4 doyenneperen, 3 soeplepels verse tijm, 2 soeplepels griessuiker, een klontje boter, , Voor de saus:2 eetlepels vloeibare honing, een geutje rode wijnazijn, sap van 2 sinaasappelen

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op20-09-2001
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Fruit-borrelhapje, voor 10 hapjes

INGREDIENTEN

5 gestoofde peertjes uit blik, 100 gr gorgonzola, 100 gr zachte roomkwark, kappertjes,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-04-2000
  • Internationaal
  •  0-10 min.
INGREDIENTEN

8 stoofpeertjes, 1 kaneelstokje, 1 zakje vanillesuiker, 75 gram suiker, citroenschil, citroensap (1 citroen), 100 gram rozijnen, 0,25 liter melk, 2 eetlepels custardpoeder

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op21-01-2000
  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

350 ml slagroom, 200 ml rode wijn (vol en stevig), 150 gr pure chocolade, 100 gr rietsuiker, 1 tl kaneel, 1 zakje vanillesuiker, 2 handperen, zonnebloemolie

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op02-12-2010
  • Nagerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

1 rookworst, grof of fijn naar keuze, 4 plakjes Ganda ham in reepjes, 1 kleine aubergine in reepjes, 1 kleine courgette in reepjes, 2 gestoofde peertjes in reepjes, 250 gram krielaardappelen (geblancheerd), 1 glas medium sherry, 2 eetlepels olie, kruidenzout, nootmuskaat,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-10-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Stampot witte kool ........... maar dan heel anders ! Met gehakt en champignons in de stampot en .......... stoofpeertjes !!

INGREDIENTEN

Kruimoge aardappels voor stampot 2 pers., ca 400 gr gesneden witte kool, 250 gr rundergehakt, 1/2 a 3/4 bakje met (kastanje) champignons, zout, versgemalen zwarte peper, olijfolie (of beetje boter), bakje kant en klare stoofpeertjes van de groenteman, scheut rode port

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-01-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

4 flinke, stoofperen,gehalveerd,4dlrodewijn,2steranijs,schil van halve citroen,2el suiker,1/2 kaneelstokje,1el maizena, Voor de pannacotta:3bl gelantine,4dl slagroom,1dl melk,1 vanillestokje,inlengte gehalveerd,150gr suiker,2 eidooiers,

  •  Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-11-2002
  • Italiaans Nagerecht
  •  > 120 min.
INGREDIENTEN

- 2 dl amaretto, - 3 dl water, - 300 gram suiker, - 4 stoofpeertjes (Gieser Wildeman), - 2 theelepels aardappel zetmeel, - 1 espressokopje koude espresso, - 100 gram rozijnen, - 1 bak Hertog Tiramisu ijs,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op24-10-2002
  • Italiaans Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Een heerlijk en apart hoofdgerecht

INGREDIENTEN

2 ons gedroogde appeltjes, 1 fl.bier (30cl), 1 theelepel gedroogde of 1 tak verse rozemarijn, 4 lamslapjes(150 gr.p.s.)peper/zout, 50 gr. boter, 1 jusblokje, 1 volle eetl.grofgehakte peterselie

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-02-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Een erg oud recept, maar zonder meer de lekkerste hazepeper die er is!

INGREDIENTEN

1 grote haas, of bouten., versgemalen peper, 200 gram boter, 3 eetlepels bloem, 2 plakjes ontbijtkoek, 1 stuje pure chocolade, 200 gram gerookt mager spek, 3 uien, 1 pot zilveruitjes, 100 gram rozijnen, 200 gram champions, bessengelei, of jam, tijm, worcestershiresaus, 1 1/2dl slagroom., Voor de marinade:, 1 fles rode wijn,1 prei, 1 gesneden ui,stuk wortel, 4 bladen laurier,4 kruidnagels,1 theelepel mosterd,versgemalen peper en zout.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-11-1998
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Mousse van stoofpeertjes met roomijs; heel makkelijk om te maken.

INGREDIENTEN

12 halve (afgekoelde) gestoofde peertjes -- mespunt kaneel -- 1/2 liter roomijs -- 2 el (peren)likeur -- 2 kaneelbiscuitjes

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-09-1999
  • Nagerecht
  •  10-20 min.



Bron: www.C1000.nl

INGREDIENTEN

1 pakje MonChou a 100 g, 1 1/2 dl variatievla met stoofpeertjes (Campina), 1 1/2 el witte basterdsuiker, 8 gebaksschelpen (Jos Poell), 2 gestoofde peertjes, in kwarten,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op12-12-2004
  •  
  •  10-20 min.

Een heerlijk ZUURKOOLPOTJE met stoofpeertjes, wat is ontstaan uit een samensmelting van recepten.(PROBEREN DUS.)

INGREDIENTEN

4speklapjes zonder zwoerd, in reepjes gesneden250gr voorgekookte zuurkool met spekjes2uien,gesnipperdboter of oliebloemlaurierpoederkruidnagelpoederpeper,zout en wat bouillonpoeder of bouillonvloeistofAardappelpuree voor twee personen,eventueel diepviesrestje gestoofde peertjes voor twee personen.

  •  Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op30-12-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Modern jasje

INGREDIENTEN

6 halve koude gestoofde peertjes kant-en klaar van de groenteman of peren uit blik, mespunt kaneel, ? liter roomijs, 2 eetlepels perenlikeur, 2 kaneelbiscuitjes.

  •  Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op22-08-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  10-20 min.
INGREDIENTEN

1 zakje botersla, 4 plakken zachte geitenkaas, 1 pak ontbijtspek, 75 ml notenolie, 1 theelepel Dijonmosterd, 1 geraspte schil en sap sinaasappel, 1 eetlepel citroensap, 75 gr geroosterde walnoten, 4 gestoofde peertjes, 2 plakken bladerdeeg, Honing

  •  Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op03-03-2010
  • Nederlands Voorgerecht
  •  20-30 min.
INGREDIENTEN

600 gr haasfilet, - 3 eetlepels ma?zena, - 3 eetlepels olie, - 4 knoflookteentjes in dunne plakjes gesneden, - 40 gr boter, - 2 bosuitjes ragfijn gesnipperd, - 2,5 dl wildfond, - 2 dl rode port, - 2 theelepels honing, - 750 gr rood gestoofde peertjes, - witte peper uit de molen, - zout,

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op25-03-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

De Kamper steur is een gerecht dat los van de rijst geserveerd wordt, evenals de pruimen en de peertjes.

INGREDIENTEN

400 gram rijst, 1 pond mager lichtgerookt spek, 1 (met)worst, 16 gestoofde peertjes, 16 gewelde pruimen. Ingredienten voor Kamper steur: 4 eieren, 3 kopjes water, 1 afgestreken eetlepel aardappelmeel (maizena kan ook), klontje boter, ? eetlepel mosterd.,

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-05-2001
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

500 gram gestoofde(!) stoofpeertjes, 150 gram zelfrijzend bakmeel, 100 gram lichtbruine basterdsuiker, 100 gram koude boter, 2 theelepels kaneel, snufje zout

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-10-2009
  • Nederlands Nagerecht
  •  30-60 min.
INGREDIENTEN

400 gram rijst * 1 pond mager lichtgerookt spek * 1 (met)worst * 16 gestoofde peertjes * 16 gewelde pruimen * Ingredienten voor Kamper steur: 4 eieren * 3 kopjes water * 1 afgestreken eetlepel aardappelmeel (maizena kan ook) * klontje boter * 1/2 eetlepel mosterd.,

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op21-07-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Een heerlijk stukje wild met een overheerlijke bijpassende saus

INGREDIENTEN

1 ui, 1/2 theel. gedroogde tijm, 1 laurierblad, 1 eetl. fijgehakte bladselderij, 6 zwarte-peperkorrels, 5dl wildbouillon, 3dl rode wijn (cote du rhone), 3-4eetl. bosbessencompote, 2eetl. zwarte-bessenlikeur(creme de cassis), zout, peper uit de molen, 4 hertenbiefstukjes(a 125gr.), 75gr boter

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op29-11-2000
  • Frans
  •  60-120 min.
INGREDIENTEN

4 wildzwijnbiefstukjes, zout/peper, 50 gr boter of margarine, 250 gr champignons, 1 spaanse peper, 1 theel tabasco, 1 dl slagroom

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-12-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gerecht voor wildseizoen op klassieke basis

INGREDIENTEN

2 hazenbouten, 1 fles rode wijn, 1/2 prei, 4 uien, 1/2 winterwortel, 2 laurierblaadjes, 3 kruidnagels, roomboter, 1,5 eetlepel bloem, 1 plak peperkoek verkruimeld, blokjes pure chocolade, 150 gr. champignons, 150 gerookte spek in blokjes, 30 kleine zilveruitjes zoetzuur, 1 eetlepel veenbessencompote, 200 ml. slagroom, Worcestersaus, tijm, peper en zout

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op31-05-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies